|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Doprecyzuję, że Łucja chwyta zabawki, które wiszą na łóżeczku z prawej strony, tych co są nad nią jeszcze nie, nawet nie wyciąga w tym celu rączek do nich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas z kolei od jakiegoś czasu pojawia się szarpanie piersi podczas karmienia, tak jakby Łucja nie chciała już jeść, ale co chwila próbuje. Jak chcę dać jej wtedy smoczka jest płacz, jak biorę do odbicia - płacz, jak bujam na rękach - płacz, jak odkładam - płacz. Nie wiem co wtedy robić. Myślę że chodzi o brak odbicia, bo jak uda mi się ją odbić to uspokaja się. Ale jest to strasznie trudne, bo tak się rzuca, że ciężko ją utrzymać i na rękach i przy piersi... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Wciąż mam mega czarny pępek i bardzo suchą skórę tam. Fakt, że w ciąży był bardzo rozciągnięty, normalnie mam schowany do środka, a w ciąży wywaliło go na zewnątrz i był tak rozciągnięty, że myślałam że coś tam puści ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:51 ---------- Poprzedni post napisano o 02:45 ---------- Cytat:
Mam kilka obrazków czarno białych ale Wiki nigdy nie przejawiała zainteresowania tym. Od samego poczatku ręce i rozglądanie się po mieszkaniu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
Calineczka, nie wiem co to za wysypką. Bo pewnie nie potówki? Oby nie alergia!
Myszowata, fajnie że pogodziła się z mamą i wnuczka poznała babcie, no i prababcie ![]() Mała, dobry pomysł z tymi babeczkami. Nic się nie zmarnuje;D ja raz zapomniałam dać ubitych białek do ciasta i wyszło suche jak wiór ![]() Baby, wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Tak się martwiłam nocną a tymczasem mój syn pobił rekord i spał 4,5h! Fakt że między mną a TŻ ale przy kolce nawet nie ma szans go odłożyć. Mam nadzieję że teraz nie będzie chciał dnia zaczac o 4 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
Sill
Moj pepek też ciemny. A z tym szarpaniem.piersi to u nascjest identycznie :/ nie wiem o co chodzi ? Jon mi mąż ostatnio przestraszył Hugo pierdzioszkiem takim glosniejszym i płacz i żalenie okropne ![]() Darietta Haha, ![]() Pestycyda Piona! HUGO też dziś dał pospać Spał od 20:30-1:30 teraz mamy 2 kp. Super! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4266 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u nas też rekordy i to dwa! Spał 4,5h! I zrobił kupkę po szyje!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Hej dziewczyny melduję się po chrzcinach
![]() Więc tak . Stwierdzam że ksiądz to jednak idiota ![]() Na koniec coś zaczął gadać po mszy że mu szumialam i lulalam go tak jakby mu to przeszkadzało z tego stresu na końcu że malego nie umiałam już uspokoić nie zczailam co on gada. Jedynie tz mi mówił tak jakby mu to przeszkadzało i za głośno to robiła. Później oliwy do ognia dolala moja mama . Powiedziała że mogłam rzeczywiście szumiec ciszej i że się zapominam . Nie bo lepiej żeby darł pape na cały kościół ... Na szczęście zaczął płakać dopiero przy komuni . Po chrzcie dostaliśmy pismo święte od księdza . W domu małego już na spokojnie nakarmilam i o 20 zasnął bez kąpieli i przespał całe chrzciny we wózku ![]() Mój się jeszcze nie przekręca ani nie chwyta ... My mamy w przyszłym roku 3 wesela . Dwa w sierpniu i jedno we wrześniu :p Wstawiam zdjęcia na trochę jak wygladalismy ![]() W ramkach podziękowania dla chrzestnych z drugiej strony były zdjecia zrobione przed kościołem z Julkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niż kilka tanich, które podobają ci się tylko trochę ![]() Edytowane przez Devileek Czas edycji: 2017-09-24 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Rozeznanie
|
U nas dzisiaj chrzciny. Stres jest czy Ada da radę wytrzymać w kościele, jak na sali będzie... Na Tz nie mogę patrzeć, od wczoraj mnie drażni, mam na niego focha, nie mam ochoty z nim rozmawiać i nawet dosadnie mu to okazuje. Oczywiście przy gościach będzie miło/super, ale na osobnosci musi wiedzieć że jestem zła. Ciekawe czy kiedykolwiek przeprosi za wczorajszy dzień... Prawdę mówiąc to odechciewa mi się tych chrzcin, najchętniej zabralabym córkę i pojechała na jakąś wycieczkę...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
To faktycznie nocka rekordów
![]() Devileek Pieknie wyglaliście... a ksiedzem.się nie przejmuj. Piekna bluzka skąd? I jak tak.szybko zrobiliście zdjęcia Julka? Czy dopiero później? Aha... co to za tapeta za ramkami? Ta biało czarna? To u Was? Nulka Kciuki za chrzest ![]() My po śniadaniu, mieliśmy jechać na grzyby ale pada i.Hugo zasypia... ale nie mam.ochoty na niedzielę w domu :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy ![]() To bluzka z aliexpress. zrobiłam zdjęcia telefonem i na swojej drukarce wydrukowalam ![]() ![]() Tak to u nas biało czarna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
MerDer 4ever
|
Poprostu u mnie to samo tylko zamiast wanienki umywalka
![]() Devilek dobrze, że juz po wszystkim ![]() ![]() Nulka powodzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
mój pępek tez był wypukły i naciągnięty to granic - wokół niego skora minimalnie popękała. ale jak pępek wklęsł to tego nie widać. ciemny już nie jest - robie peelingi albo myje szorstką rękawicą brzuch i uda i jakoś powoli skóra wraca do normy. skóra - bo wewnątrz jest jeazcze mięciutki budyń, wprawdzie co raz mniej ale jeszcze Cytat:
co mu do tego jak byl Julek ubrany? nie miał przecież zielonych gaci i pomaranczowej bluzy, wyglądał elegancko! z tym uciszaniem to tez przesadził, tym księżom to sie w d... poprzewracalo. ważne że reszta uroczytosci udana. jak chrzciliśmy starszaka to byl fajny ksiądz - chrzcił i dawal komunie jeszcze mnie i męzowi prawie 30lat temu a do tego udzielal nam ślubu 6lat temu. cieszył sie baardzo ze teraz moze i nasze dziecko ochrzcić ![]() poza tym powoedział że żeby nie męczyć dziecka to mam z nim wejść dopiero do kościoła jak zacznie sie sam chrzest, wiec mały spał spokojnie Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() Gratulacje udanych chrzcin w kazdym razie. Pieknie wygladasz i super pomysl na tort ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Rozeznanie
|
u nas nocka ok standardowo pobudka o 3 i 6.30 teraz jeszcze śpi i ładuje baterie na dzień
![]() Maja tez ostatnio szarpie się przy piersi i też nie wiem o co kaman ![]() U nas chrzciny za dwa tygodnie już mam strefa nulka powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
Mała, gratulacje dlugiego snu
![]() ![]() Taedio, super i brawo dla Nikosia ![]() ![]() Poprostu, dobrze zacząć dzień porządna kupą 😂 Devileek, super że chrzciny się udały. Ksiądz faktycznie idiota ale nie ma co się tym przejmować. Pięknie wyglądaliście ![]() Nulka, powodzenia! Na pewno Ada się spisze nie stresuj się. A z Tżem może warto porozmawiać niż się boczyć w takim dniu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
🎂 stawiam dziś urodzinowego torta dziewczyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
Oby takie nocki stały siecw końcu standardem dziewczyny
![]() Darietta 100 lat i spełnienia marzeń ![]() Baby2 Nie wiem czy pisałam, ale Tobie także życzę spełnienia marzeń i szczęścia. Chłopcy poszli na spacer, ogarniam mieszkanie, siebie, obiad i ciuchy małego bo trzeba je przebrać i zrobić miejsce na zimowe. Prasowanie też czeka... fajnie, że nie muszę się spieszyć i co chwilę przerywać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-24 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda - spróbuje położyć Klaudię na brzuchu w gondoli i odsłonić siateczkę. Moze akurat jej sie spodoba
Emmos - mam nadzieje, ze uda ci sie apke zainstalować i będziesz z nami częściej. Współczuje, ze TZ musiał wyjechac. Minini - miło czytać o spacerach nad morzem. Zazdroszczę Myszowata - dobrze, ze mama zmądrzała Mała! Super, ze zepsute ciasto udało sie wykorzystać. Baby2 - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Siilmariien - tylko przy pierwszych łykach Klaudia musi byc pionowo, potem ją przekrecam. Współczuje szarpania przy piersi. U mojej to było wlasnie potrzeba odbicia. Moj pepek jest ciemny i jest głęboko. Dalej mam tez linea negra. Darietta - super, ze juz po chrzcie. Z tym granatowym strojem to nie wiem o co chodzi. Tez rozważam granatową spódnice, albo srebrną, złotą. No, chyba ze jakaś jasna wpadnie mi w oko. W ogole brawa dla synka ze wytrzymał praktycznie całą mszę! Bardzo ładnie wyglądałaś. Nulka - udanych chrzcin i zeby atmosfera pomiędzy tobą a TZ sie rozluźniła! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Darietta - wszystkiego najlepszego! U mnie ciag dalszy kryzysu laktacyjnego. W nocy Klaudia bardzo duzo jadła, rano miałam zmasakrowane piersi. Jeszcze mnie biła rękami, dopiero nad ranem wpadłam na to, zeby zasłonić jej ręce kołdrą. Potem pol godziny przerwy i znowu łapczywy głód. Teraz na szczęście jest juz spokojniejsza. Wysterylizowalam butelkę zeby w razie jak nie wyrobie podać jej mm. Czytałam, ze powinno sie ten kryzys przetrwać bo dziecko reguluje sobie podaż mleka i podając mm robi sie błędne koło - bo w kolejnym dniu znowu tego mleka bedzie mało. No, ale jak bedzie histeria to nie widzę innego wyjścia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | ||||
Wtajemniczenie
|
Brawo dziewczyny za noc rekordów
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ksiądz czepialski ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystkiego najlepszego! ![]() W ogóle powiem Wam dziewczyny, że tak jak przy Lili potrzebowałam 3 lat żeby zacząć chcieć drugiego dziecka, tak teraz nie przeszkadzało by mi, gdyby jakiś kolejny maluszek szybko się pojawił ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Xzora powodzenia i kciuki żeby udało Wam się ten kryzys przetrwać! ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Ja jak pomysle o drugim dziecku to mnie wszystko aż boli brrr jednak bólu porodowego nie zapomniałam jeszcze...
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Rozeznanie
|
Calineczka - niby racja
Baby spełnienia marzen ![]() Minini tak to racja, ale tez nic na to nie poradze. Fajnie wypoczywajcie i wdychajcie jod ![]() Sill moja robi tak samo. Czasami poprostu chce spac i mam jej dac spokoj. A czasami tez nie wiem o co chodzi. Chyba nie bylo najgorzej. Mojaama nawet to tz mowila. Wiec chyba moge uznac to za sukces.. troche trudna sytuacja bo tylko moja mama strzela fochy.. Pestycyda dzieki ![]() Darietta Tobie rowniez spełnienia marzeń ![]() Xzora dzieki ![]() Moja spala.od 22:30 do 4:30. Nie jest zle ale bywalo lepiej ![]() Teraz tz pojechal na grzyby a mnie zostawil z mala. Teraz jest juz grzeczna ale ile ryku juz dzis bylo to szok.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
Xzora z tym biciem piersi to ja kiedyś słyszałam że tak sobie dzieci wypływ pobudzają ale nie wiem czy to prawda
![]() J. Pozdrawia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4283 | ||
Zakorzenienie
|
Siilmariien - super, ze widzisz miejsce w waszym świecie jeszcze dla jednego maluszka. No, niestety wizja kolejnej ciazy działa odstraszająco. Fajnie z kolei, ze ciebie porod nie przeraża, to juz i tak wiecej plusów niż minusów.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Jaki słodziak z Juliana, do twarzy mu w granatowym. To sobie nieźle wypływ Klaudia pobudzała... oby skutecznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
U mnie pojawia sie panika w oczach na myśl o drugim. Raz, ze nie potrafię wyobrazić sobie ogarnięcia dwójki. Dwa - wizja kolejnego porodu skutecznie mnie odstrasza - nawet nie wiem co w mojej sytuacji gorsze SN czy CC, do tego dochodzenie do siebie po porodzie.... u mnie odwrotnie jak u Siilmariien ciąża wydaje sie byc najmniej dotkliwa z tego wszystkiego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Wtajemniczenie
|
Devileek ksiądz rzeczywiście nieprzyjemny.. :/ ale fajnie że mały dał radę
![]() ![]() Baby, Darietta sto lat! Ja o drugim dziecku już dzień po porodzie myślałam ![]() ![]() Zorientowałam się że nie mam czapeczki dla Małego na chrzest. Nie wiem czy jak zamówię to zdąży jeszcze dojść Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4285 |
Zakorzenienie
|
Devileek, jaki Julek śmieszny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja chyba oszaleje . Wiecie co ten czarny idiota zrobil ? Dziś na mszy na ogłoszeniach powiedział że dzieci mają być ubrane na biało na chrzest a nie ma granatowo .czaicie to !
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
OMG! Dobrze że Wy już ochrzściliście! Ale co to za głupie zasady. To jeszcze kiedyś na spokojnie jakieś błękitne i różowe ubranka były i nikt się nie czepiał -.-
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
No dajcie spokój dawno nie widziałam dziecka ubranego całego na bialo. Ja rozumiem jakby był ubrany na zielono np. Ale on był elegancko i na to miał sweterek zaraz wam zdj zrobię.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.