Mikołajkowe dzieciaczki 2007 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-19, 11:23   #4261
*misia*
Zakorzenienie

Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007

Przeczytałam post Primci i tak się zastanawiam czy to też o mnie staram się pisać jak tylko czas mi na to pozwala a przede wszystkim jak Uszek mi na to pozwala, niestety jak większość dzieciaczków wątkowych jest diablenie aprobujący a śpi tylko na spacerze, więc chwilę kiedy bawi sie sam staram się wykorzystać na nadrobienie sprzątania w domku, jakiś obiadek i podczytanie co u Was, bo staram się być na bieżąco.
My byliśmy w sobotę w smyku na tych bezpłatnych konsultacjach, miła i rzeczowa pani doktor odpowiedziala na moje pytania i wątpliwości a prócz tego dostaliśmy balonika na ktorego punkcie Mati oszalał i kupon rabatowy który w niedzielę już wykorzystaliśmy. Ale muszę Wam się wyżalić bo się wkurzyłam wczoraj w smyku, kupowaliśmy Uszkowi nową pościel była pościel firmy feretti czy jakoś ale były na niej jakieś dziwne wymiary, więc zapytałam sprzedawczyni czy pasuje do łożeczka 120x60 odpowiedziała że tak jak najbardziej. Zapytałam czy na pewno bo w końcu pościel nie kosztowała mało a ona że tak. I co przychodzimy do domu i poszewka na podusie dobra, ochraniacz dobry a poszewka na kołderkę dużo za duża Na szczeście poprosiłam teściową i mi ją zmniejszyła, ale jednak nerwy miałam bo dwa razy pytałam
Primciu, Koletynko ja też tak czasem mam że każde miałknięcie Uszka a ja gotuję się w środku to niestetyy z przemęczenia, przy dziecku trzeba miec oczy na około głowy, głowę pełną pomysłow na zabawę i prócz bycia dobrą mamą często trzeba być jeszcze dobrą gospodynią a są dni kiedy wszystko się wali i mimo tego jak bardzo kochamy nasze dzieci mamy ich poprostu dość.
Celko napisz jak przebiegły chrzciny???
Ann ja podejrzewam, że to może być alergia na morele, pamiętam, że Kancia chyba u nich na wątku pisała o tym, że Apuś miał wysypkę na plecach po buraczkach. Kanciu sprostuj jak coś kręce.
Sławko u mnie też beznadziejna pogoda ciemno, zimno i pada
Yoolia dzięki za info odnośnie biedronki
Martko ja też bym się wkurzyła, mój tata niestety też tak ma Uszek śpi a ona tak będzie do niego gadał, ze się w końcu obudzi
Stary 2008-05-19, 11:34   #4262
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

*misia* Primcia napewno nie o Tobie pisała
sama nieraz widze jak podczytują nas osoby, które nigdy nawet na poczekalni nic nie pisały
to troche nie fair, bo my tu opisujemy swoje życie pokazujemy zdjęcia a ktoś tylko czyta.

nie jesteście same i ja tak mam, że nerw mnie bierze jak Gosia jęknie, a najczęściej jak na złość kiedy mam cos ważnego do zrobienia a ona chce żeby sie nią zajmować bo jak nie to ryczy, kwiczy.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 11:39   #4263
martka83
Zadomowienie

Koletynko trzymaj się kochana
Jeśli te tabletki Ci pomagają to korzystaj pewnie.
Dojdziesz do siebie, nabierzesz sił i ochoty i wszyscy poczujecie się lepiej.

Tak to już jest z mamusiami.
Myślą że muszą być cały czas do dyspozycji dzieciaczków, cały czas uśmiechnięte, zadowolone i z ochotą do zabawy.
Wszyscy mogą mieć gorszy dzień, tylko nie one.
Wszystkich może czasem denerwować marudzenie maleństwa, tylko nie je.
Bo przecież to ich dziecko.
A każdy ma gorszy dzień - mama też ma prawo.

To tak z mojego doświadczenia.

Więc skorzystaj z pomocy teściówki i odpocznijcie sobie troszkę a napewno wszystko się znów dobrze ułoży.

Yoolia ja nie mam żadnych takich bajerków, wsypałam nasionka do słoika.
Mam nadzieję że mi coś z tego wyrośnie bo czasem coś mi tak stuknie na zdrowe odżywianie.
Ale potem normalnieję.

Właśnie do mnie dotarło że już ponad pół roku nie jadłam żadnych fast foodów. Ani pizzy ani kebabu ani chipsów. Jak ja żyję

Ann zostajecie na weekend w Poznaniu??

Misia co ty za głupoty wypisujesz??
Etatowa wizażanka z ciebie
Stary 2008-05-19, 11:49   #4264
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez martka83 Pokaż wiadomość
Tak to już jest z mamusiami.
Myślą że muszą być cały czas do dyspozycji dzieciaczków, cały czas uśmiechnięte, zadowolone i z ochotą do zabawy.
Wszyscy mogą mieć gorszy dzień, tylko nie one.
Wszystkich może czasem denerwować marudzenie maleństwa, tylko nie je.
Bo przecież to ich dziecko.
A każdy ma gorszy dzień - mama też ma prawo.

To tak z mojego doświadczenia.
święta racja lepiej bym tego nie ujęła

Cytat:
Yoolia ja nie mam żadnych takich bajerków, wsypałam nasionka do słoika.
Mam nadzieję że mi coś z tego wyrośnie bo czasem coś mi tak stuknie na zdrowe odżywianie.
Ale potem normalnieję.
kiedys próbowałam w słoiku ale szlag mnie trafiał z wymiana wody, ciagle zapominałam i nic mi nie urosło
a teraz urosło ale zgniło w lodówce
Stary 2008-05-19, 12:42   #4265
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koletynka Pokaż wiadomość
Ja dzis mam egz probny z norweskiego. Ustny. Lece, trzymajcie kciuki
trzymałam mocno,mocno

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7600474]Dzieki dziewczyny Jeszcze troche mi zostalo, ale jak sie do porodu szlo z 35 + to teraz trzeba placic za to Jeszcze tylko 8 i bedzie moja przedciazowa waga
[/quote]
super, że te kilogramy tak ruszyły
ja to nie mam wytrwałości - zawsze postanawiam się odchudzić, po 1-2 dniach spodnie są luźniejsze, więc z zadowoleniem się obżeram słodyczami

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Prima u nas leje od wczoraj non stop co do marudzenia to mamy to samo ale u nas wylazł ząbek
z powodu ząbka
mi się wydaje, ze dzieciaki też źle reagują na tą pogodę?

Cytat:

A z tym wypadaniem włosów.
Ja już nie mam prawie wcale.
A druga sprawa to kilogramy.
Chyba mi mały wszystko wysysa.
Mam niecałe 47 kilo, wyglądam okropnie.

Przyszli do nas goście wieczorem, mały akurat miał drzemkę.
Weszli więc się rozbudził i zaczął rozglądać.
A że on ostatnio kilka razy siadał i prezentowaliśmy to z tż innym już kilka razy to został przez jednego z nich z miejsca podciągnięty żeby siedział
Dziecko sekundę temu oczy otwarło i już je posadzili.
Nie widział mnie ani tż bo byłiśmy z boku.
Wył jak syrena.

Zła byłam jak nie wiem.
.
nie dziwię ci się, ze byłaś zła - miałaś pełne prawo
ludzie to czasem nie myślą chyba...

Mi włosy już mniej wypadają, ale chyba wybiorę się do fryzjera jakis kolor zrobić... co mi przypomniało - yoolia czekamy na foty fryzury (z bliska, bez zadnych usprawiedliwień że na rolkach widać

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
od 26 maja w biedronce będą akcesoria niemowlece po 3,99/szt
m.in sliniaki, smoczki, butelki, kubki niekapki.
dzięki
oblukam ofertę i wyślę tż

Cytat:

Wiecie co? Chyba zaczynam wariować. Cała trzęse się w środku i nie mogę się uspokoić. Od kilku dni zjeżdżałam w dół i w dół i nagle już nie umiem się podnieść. Oskar doprowadza mnie do szału. Każde jego miauknięcie. Cała się trzęsę w środku. A z drugiej strony no przecież kocham go nad życie i wyrzucam sobie, że jestem złą matką. nie wiem co się stało, ale już nie mogę się sama doprowadzić do porządku, jakby coś we mnie pękło. Zaprowadziłam go do teściowej przed egzaminem i normalnie się u niej poryczałam. Powiedziała, że zajmie się nim przez następne kilka dni, żebym mogła odpocząć. Chyba zdecyduję się na te tabletki na depresję. Odstawię go od piersi, no trudno. Przecież nie mogę tak żyć
koletynko, może zanim zdecydujesz się na tabletki, to skorzystaj z pomocy teściowej jeszcze?

Ja cię doskonale rozumiem - że dziecko potrafi wykończyć, a ty jeszcze tam sama... w sensie że tylko rodzina tż

Dobrze, że teściowa zaoferowała pomoc - moja to nigdy
Zawsze i wszędzie targam Huberta ze sobą, a ona ma taką pracę, że szybciutko jest w domu - no ale z drugiej strony to chyba i tak bym jej Huberta nie zostawiła, bo ona jest do niego jakaś taka...oschła. Nie weźmie na ręce, tylko tak z daleka pogada troszkę...

A te leki to jakie?
Może zanim weźmiesz przepisane przez lekarza(kiedyś pisałaś, ale nie wiem, czy dobrze pamiętam), to spróbuj jakichś ziołowych, słabszych?

misia - nie chodziło mi o ciebie, no i ja wcale nie chcę nikogo rozliczać z ilości postów czy coś. Brak czasu, brak chęci,zmęczenie, zły humor, jakiś wyjazd czy goście- no przecież to zrozumiałe.
Po prostu chodziło mi o to, że któraś z mamuś czyta, więc jest z nami - ale nic nie napisze. A wystarczyłoby "mam humor do d... i nie chce mi sie pisać" - i wszystko jasne. A tak - ja na przykład się martwię, czy może coś sie stało, czy jakieś kłopoty... Sama nie wiem - moze za bardzo się wczuwam w forum?

Mamy patent na zasypianie
Na razie działa 2 dni, ale dobre i tyle
Daję Hubertowi w łapkę balona z helem, jak zaczyna być śpiący - i on tak w niego patrzy, patrzy, patrzy - aż zaśnie. Czasem mimo snu go nie wypuszcza - śmieszczie to wygląda, bo balon z 4 razy większy od niego

Mam zamiar nagotować dziś zup i pomrozić wieczorem - czy mogę zostawić jedną w lodówce na jutro, czy lepiej zamrozić i jutro rozmrozić?
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 12:53   #4266
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
co mi przypomniało - yoolia czekamy na foty fryzury (z bliska, bez zadnych usprawiedliwień że na rolkach widać

Mamy patent na zasypianie
Na razie działa 2 dni, ale dobre i tyle
Daję Hubertowi w łapkę balona z helem, jak zaczyna być śpiący - i on tak w niego patrzy, patrzy, patrzy - aż zaśnie. Czasem mimo snu go nie wypuszcza - śmieszczie to wygląda, bo balon z 4 razy większy od niego
jak tylko bede miała jakąś fotę to napewno wkleje
a na rolkach w kucyku bylam to i tak nic nie widać

przypomniało mi sie
tez mieliśmy balon z helem, tzn balona mamy ale bez helu

TŻ chciał spróbowac jak to jest jak sie helu nawdycha i mówi sie takim śmiesznym głosikiem
no i wypompowalismy balona
ale mieliśmy ubaw że hej
Stary 2008-05-19, 13:44   #4267
Kancia
Zakorzenienie

misia dokładnie tak było
ann Adrian dostał wysypki po burakach tylko na pleckach i nigdzie indziej, były to małe czerwone kropeczki. Oprócz tego innym razem dostal identyczna wysypke po winogronie wiec teraz jak cos daje to wiem gdzie patrzec czy nie uczula Jak go wysypalo podawałam krople Fenistil i jak juz plecki zrobily sie lekko suche to smarowałam mascia Alantan i nie ma teraz sladu

tez wydaje mi sie to dziwne, ze tylko plecy wysypuje
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-19, 14:07   #4268
puszina
Raczkowanie

primavera ja jestem, czytam, ale mam bardzo malo czasu i na cale dnie wychodze na dwor z malym...
pozatym bola mnie oczy bardzo..wiec oszczedzam je. Ale u nas ok . Caluje was wszystkie mocno.
Co u Inki?????????
puszina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 14:18   #4269
szperrr
Zakorzenienie

Hej

Niestety nie mam czasu przeczytac wszystkiego.. na pisanie tez za bardzo nie mam

Koletynko, fajnie, ze tesciowa Ci pomoze Nie masz co sie przejmowac, czasem kazda z nas potrzebuje pomocy.. tylko albo nie ma komu pomoc, albo ciezko jest sie do tego przyznac

Kanciu, a probowalas jeszcze pozniej dawac mu te buraki i winogrona? Czy jak go wysypalo, to znaczy ze uczulony i koniec? Pytam, bo podobno po pewnym czasie trzeba jeszcze raz sprobowac, ale nie wiem po jakim

Prima, wszystkie zupy mrozisz? Ze wszystkimi skladnikami?

Wlasnie po to tu dzis zajrzalam - chcialam zapytac Was, czy mrozicie zupki z ziemniakami (samego ziemniaka nie powinno sie podobno).

Edit:
Czesc Puszinko!! Fajnie, ze sie odezwalas No wlasnie, a co z Inka? Pewnie majac teraz dzieciaczki na glowie nie ma czasu na forum.
Stary 2008-05-19, 16:17   #4270
annLee
Zakorzenienie

dzięki Kanciu to może tylko uczulenie a nie coś innego...bo już oczywiście wkręcam sobie film,że może coś innego
umówione jesteśmy do dochtórki dopiero na środe na 20
no właśnie-próbowałaś później jeszcze raz podać?

Koletynko-może jak teściowa Cię troszkę odciąży to wrócisz do równowagi.a jak nie to nie miej obaw-bierz te leki.Oskar na pewno chce szczęśliwą mamusię

Puszinko-dobrze,że się w końcu odzywasz.całuski dla Mareczka

Prima-ja bym tej zupki na nastęny dzień nie mroziła
i Ty to nie masz za bardzo z czego się odchudzać

Martko-zostajemyzaraz napiszę pw

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 16:29   #4271
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za ciepłe słowa Tesciowa uraczyła mnie jakimś prochem i już się uspokoiłam, bo byłam bliska otwarcia butli wina i wypicia duszkiem z gwinta A jutro weźmie młodego i będę mogła spokojnie upiec muffiny (tz ma urodziny), ogarnąc i pobyć trochę sama ..

Prim ja nie mrożę zupek, ale pasteryzuję. Gotuję tak na tydzień i wlewam do małych słoiczków. Jak wlejesz wrzątek, od razu zakręcisz i postawisz to do góry nogami, to słoiki zaciągają i mogą tak stać w lodówce kilka dni. Znam to ze studenckich czasów - mama robiła mi tak słoiki, stały tygodniami w lodówce i nic się nie psuło. Tylko trzeba wlewać do słoika wrzątek bulgoczący. Raz zamroziłam, ale nie byłam zadowolona i teraz pasteryzuję
A leki to klasyczne psychotropy jakieś. Nasz wątek bedzie miał własnego etatowego wariata, powinnyście być dumne Niestety ziołowych tutaj nie uświadczę.

Młody bawi się z TZ i zaśmiewa się aż ma czkawkę. Boszzz a przy mnie marudzi i marudzi. Może dlatego że wie, że zawsze jest reakcja na jego płacze i złości. A może to kara od losu za te wszystkie miesiące kiedy miałam aniołka nie dziecko??? Może każdy po prostu musi przejść określony limit marudzenia, a ja nie doczytałam tego w kontrakcie od bociana???

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-19, 17:03   #4272
Kancia
Zakorzenienie

nie, nie podawałam mu jeszcze raz bo to było stosunkowo niedawno i nie chce go znów męczyć ...
Stary 2008-05-19, 17:43   #4273
agi_kn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
dzięki Kanciu to może tylko uczulenie a nie coś innego...bo już oczywiście wkręcam sobie film,że może coś innego
umówione jesteśmy do dochtórki dopiero na środe na 20
no właśnie-próbowałaś później jeszcze raz podać?
Hubcio tez dostal z jakies 1,5 tyg temu uczulenie wlasnie na pleckach, ale niestety nie wiem od czego minelo po dobie bez smarowania niczym. Narazie daje to samo i odpukac nic nie ma. Nie wiem co moglo go uczulic bo daje ciagle to samo slioczki zmieniam prawie codziennie. Na sniadanko owsianka albo rice pudding na obiad jakis obiadek (mam moze z 6 ulubionych) i deserki jablko banan jagoda. Wczesniej dawalam miks owocowy i tez bylo ok ale wolalam wrocic do tradycyjnych. Ile na raz dajecie takiego obiadku? Te sloiczki ktore ja daje maja 125g czasami mam wrazenie ze Hubciowi nie wystarcza.

Kurcze ja jakos nie moge sie zmotywowa do gotowania obiadkow. Jak zamroze to bedzie jadl ciagle to samo

Koletynko trzymaj sie Kochana mama nadzieje ze wolne Ci dobrze zrobi odsapniesz wiem cos o tym po ostatniej wizycie tesciowej nabralam sil

Martka moze zrobie odsysanie tluszczu ktory ty wezmiesz hihihih jejku co ty robisz poza nie edzeniem fast foodow ze taka szczuplutka jestes??? Wlosy mi mniej wypadaja (same) choc jest pewien pan ktory namietnie mi je wyrywa

Lea podziwiam ja poprostu nie mam silnej woli do odchudzania, ale szlak mnie trafia jak patrze w lustro. Na plazy to ludzie slonia zobacza a nie kobiete ehssss

Primavera sposob z balonem niezly moj Hubcio tez lubi balony ale raczej probuje je zjesc wiec pewnie by go nie uspil ) Co do zajadania moich czesci ciala to owszem kosztuje moich polikow ramion czasami brody. Jak biore go na rece to odrazu wpija sie w moja twarz

Co do drzemek to najczesciej sa 2 dluzsze. Pierwsza kolo 11,12 na spacerku a druga kolo 17. Ich dlugos to roznie kolo godziny, dwoch

Slonko gdzie jestes!!!!!!!!!

Pogoda do bani nawet ostatnio wlaczylam grzejniki bo zamarzlam jak nie wiem a bylo juz tak ladie.

A wlasnie troche sie zdolowalam bo od mc Hubert przytyl tylko 20 g Patrzac na niego nie odnosze wrazenia ze jest chudy, ale jednak ta waga stoi. Dodam ze Hubcio prawie standardem robi z 4 kupy na dzien wiec to chyba duzo. Moze ma taka przemiane ze co zje to wykupka Mysle, ze jak pojade do Polski pojde z nim prywatnie do jakiegos specjalisty niech on oceni i ewentualnie doradzi cos (z ulewaniem jest koszmar) Lekarz tu powiedzial ze ulewaie powinno sie skonczyc wraz z podawaniem stalego jedzenia, ale nie przechodzi
Stary 2008-05-19, 17:52   #4274
annLee
Zakorzenienie

Prima-zapomniałam napisać-pomysł z balonem boski!
ale podejrzewam,że tak jak Hubcio Agi ZU prędzej by go zjadła niż się uśpiła
choć 2 razy już mi usnęła na ramieniu przy muzyce na full i mnie tańczącej

Agi-a zbadali czy nie ma refluksu czasem?
teraz dzieci więcej się ruszają i mniej pewnie tyją
i z pewnością Zu waży najmniej
ciekawe co nam powie pani dr.w środę....ehhh nie lubię tak czekać

Martko-spokojnie-ja mam tłuszczu aż nadto i jak się spotkamy to chętnie Ci przerzucę trochęmnie tam 47 by odpowiadało

No2

"
Stary 2008-05-19, 18:15   #4275
agi_kn
Rozeznanie

Cytat:
Agi-a zbadali czy nie ma refluksu czasem?
teraz dzieci więcej się ruszają i mniej pewnie tyją
i z pewnością Zu waży najmniej
ciekawe co nam powie pani dr.w środę....ehhh nie lubię tak czekać
Ja naszej pani lekarce zrobilam sajgon w gabinecie bo ona uwazala ze wymioty ulewania i wszystkie tego typu rzeczy sa normalne. Wiec jej powiedzialam ze ma wejsc sobie na internet i zobaczyc co to refluks i przepisac mi cos na to bo syn mi sie wykonczy. W konsekwecji przepisala mi saszetki ktore dodaje do mleka i tyle. Nie wiem co jeszcze mozna by bylo przepisac na refluks i kiedy on minie i czy minie sam

Ann zapominam Ci ciagle napisac, ze masz ślicznego avatarka prawdziwa dama z Twojej Zu
Stary 2008-05-19, 18:30   #4276
martka83
Zadomowienie

Ja też bym czasami chciała żeby ktoś mi Marcelka wziął pod opiekę na trochę a jak nadarza się taka okazja to nie umiem go zostawić i raczej nie zostawiam
Takie mamuśki jak ja to się powinno leczyć

Agi a to było w Anglii?? Tam przecież wszystko jest normalne
Już nawet o tym ostatnio w gazecie czytałam.

Może coś w tym jest że jak już wychodzi uczulenie to właśnie na pleckach.
Może to jakaś wrażliwsza część ciała
Ann daj znać co mądra doktórka na to.
I czekamy cały czas Ale się Marcel ucieszy
Stary 2008-05-19, 19:22   #4277
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

Agi u nas z jedzeniem jest tak: na sniadanko 120ml kaszki kukurydzianej, na obiadek 125ml warzywek i na kolację 120ml kaszki kukurydzianej. Często na 2 śniadanie owocki ze słoiczka. Probowałam w dzień dawać cyca albo butlę ale od kiedy zaczął jeść łyżeczką nie chce. Cyca dostaje przed snem i rano zarazo obudzeniu, a butlę w nocy. Nie wiem jak jest z wagą, jutro będzie ważenie. Ostatnio mało przybierał, ale miał taki okres że nie chciał jeść butli a łyżeczką mu nie szło jeszcze tak sprawnie.

martko z tym braniem pod opiekę to mam tak samo, ale w końcu postanowiłam że przestanę byc taka dzielna i najlepsza we wszystkim i wrzucę na luz, bo inaczej oszaleję a co Oskarowi po matce wariatce? Zwłaszcza że babcia zakochana w nim do szaleństwa i krzywda mu się u nich na pewno nie dzieje. Już marzę, że w następnym tyg może uda mi się wyskoczyć do większego miasta na zakupy, bez męża i młodego, więc nikt nie będzie mi marudził a że pewnie kupię wór ciuchów dla Oskara i coś dla TZ na bank to już inna historia

Dziewczyny widziałyście wii fit??? Fajna zabawka, kurcze może kupię w wakacje na allegro i przywiozę tutaj Zwłaszcza podoba mi sie opcja z tańcem

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 19:58   #4278
annLee
Zakorzenienie

Koletynko-a co to?

ja dzisiaj nie dość,że biegiem poleciałam do lumpka to jeszcze oczywiście sobie nic nie kupiłam małżowi koszulkę a najwięcej Zu oczywiście.mnie to powinno się już leczyć...

ZU przed spaniem chciała mnie sterroryzować,ale się nie dałam
cwana bestia się już robi
a moze nie może się doczekać spotkania z ukochanym?

Agi-
wiesz... z jednej strony dobrze,że nie przesadzają i uznają większość rzeczy za normalne,ale z drugiej...czasem można coś przegapićzlekce ważyć....
no,ale trzeba wierzyć,że są fachowcami
a może jak będziesz w polszy to się uda skonsultować u kogoś?

No2

"
Stary 2008-05-19, 20:06   #4279
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puszina Pokaż wiadomość
primavera ja jestem, czytam, ale mam bardzo malo czasu i na cale dnie wychodze na dwor z malym...
pozatym bola mnie oczy bardzo..wiec oszczedzam je. Ale u nas ok . Caluje was wszystkie mocno.
Co u Inki?????????
no, puszinko - wystarczyło postraszyć
Jeszcze musimy nagonkę zrobić na inne dziewczyny

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Prima, wszystkie zupy mrozisz? Ze wszystkimi skladnikami?

A dziś zrobiłam taki sajgon w kuchni, że głowa mała...

Nagotowałam:marchewki, pietruszki, ziemniaków, buraków, brokułów, selera i indyka - każdo osobno, a moja kuchenka ma tylko 4 palniki więc po kolei.

Potem poblenderowałam - też osobno.
A potem w słoiczkach mieszałam różne składniki, dzięki czemu mam mnóstwo różnych obiadków - Hubert będzie miał urozmaiconą dietę. Na słoiczkach porobiłam etykietki

Na koniec zapasteryzowałam
(jak zaraza nie będzie chciała jeść, to go ukatrupię chyba)

Cytat:

Prima-ja bym tej zupki na nastęny dzień nie mroziła
i Ty to nie masz za bardzo z czego się odchudzać
No, w sumie to dziś zapasteryzowałam akurat, a porcję na jutro po prostu schowałam w lodówce

A odchudzić się muszę z moich pociążowych 3 kg... w sumie to one chyba nawet nie pociążowe, co po słodyczach i grillach

Cytat:
Prim ja nie mrożę zupek, ale pasteryzuję. Gotuję tak na tydzień i wlewam do małych słoiczków. Jak wlejesz wrzątek, od razu zakręcisz i postawisz to do góry nogami, to słoiki zaciągają i mogą tak stać w lodówce kilka dni. Znam to ze studenckich czasów - mama robiła mi tak słoiki, stały tygodniam
Też tak pasteryzuję - letnie przetwory, a dziś obiadki, ponieważ doszłam do wniosku, że tak mi będzie wygodniej
Nie muszę wyciągać odpowiednio wcześniej, a głównie chodzi mi o to, że nastała pora wyjazdów i wycieczek - i zapasteryzowany po prostu wezmę i podam do zjedzenia, a mrożony? (Rozmrażać wcześniej? Brać zamrożonego i czekać, aż się rozmrozi? A jak nie zdąży? No i będzie mokre wszystko...)

Cytat:
Prima-zapomniałam napisać-pomysł z balonem boski!
ale podejrzewam,że tak jak Hubcio Agi ZU prędzej by go zjadła niż się uśpiła
choć 2 razy już mi usnęła na ramieniu przy muzyce na full i mnie tańczącej
on go najpierw miętoli i zjada, a potem tylko tak patrzy i patrzy aż odpłynie

Cytat:

Dziewczyny widziałyście wii fit??? Fajna zabawka, kurcze może kupię w wakacje na allegro i przywiozę tutaj Zwłaszcza podoba mi sie opcja z tańcem
Udanych zakupów - i koniecznie kup coś dla siebie
A o tej zabawce pierwsze słyszę?
Co to?

EDIT już wiem, fajne
Mi kiedyś tż kupił taką http://www.allegro.pl/item362930595_...stepmania.html
Powiem ci, że jak tak sobie na niej potańczyłam, to nieźle się przy tym nagimnastykowałam. Jak na aerobiku
Chyba muszę ją odszukać...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-19, 20:24   #4280
*misia*
Zakorzenienie

Lea podziwiam za poświęcenie, ja np zjem wz albo dwie to za karę zjem mniej obiadu ale to tylko dlatego, ze już najedzona jestem chociaż ja nie powinnam chyba się odzwyać bo ja odrazu po porodzie weszłam w ciuchy z przed ciąży.
Primciu a w jakich słoiczkach to spasteryzowałaś i jakich warzyw użyłaś świeżych czy mrożonych? I czy mięso miałaś ze sprawdzonego źródła czy normalnie ze sklepu? Tak się pytam bo może też zacznę gotować zawsze to tańsze niż te kupne słoiczki.
Ann to możemy leczyć się obie bo ja w lupkach akurat nie, ale na allegro przesiaduję non stop i co rusz coś zamawiam Matiemu.
Martko ja też tak mam normalnie matka kwoka, nikomu bym go nie dała do popilnowania taka zosia samosia. Dziś padał deszcz i musiałam zostawić Uszka pod opieką mojej mamy bo musiałam jechać załatwić sprawę. Leciałam do domu biegiem mimo że jej ufam i dzwoniłam by się upewnić czy wszystko jest ok. Takie jak ja powinno się leczyć
Stary 2008-05-19, 20:43   #4281
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Primciu a w jakich słoiczkach to spasteryzowałaś i jakich warzyw użyłaś świeżych czy mrożonych? I czy mięso miałaś ze sprawdzonego źródła czy normalnie ze sklepu? Tak się pytam bo może też zacznę gotować zawsze to tańsze niż te kupne słoiczki.
w takich po koncentracie pomidorowym, nie zapełniam ich do końca, bo Hubert by nie zjadł, daję tak 3/4

Warzywa to różnie - dziś były świeże oprócz brokuła; czasami marchewkę daję mrożoną
Mięsko ze sklepu, nie mam niestety źródeł

Kto to pisał o tej ofercie Biedronki?
Macie ulotkę?
Bo na necie jeszcze nie ma, a chciałam sobie zobaczyć, co będzie
Stary 2008-05-19, 20:53   #4282
*misia*
Zakorzenienie

kurcze to muszę wpierw zupy zacząć gotować, żeby mieć słoiczki po koncentratach
tu jest oferta http://www.biedronka.pl/str/2/i/20.php
idę spać bo wizaż mi strasznie muli.
Stary 2008-05-19, 22:13   #4283
agi_kn
Rozeznanie

Cytat:
Agi a to było w Anglii?? Tam przecież wszystko jest normalne
Już nawet o tym ostatnio w gazecie czytałam.
Tak a jak Cie cos boli to nie masz po co isc do lekarza bo oni na wszystko przepisuja paracetamol. Kolega reke zwichnal paracetamol, drugi cos tam w noge zrobil ze mial jak banie no co mogli przepisac paracetamol, mnie plecy po ciazy bolaly ze mialam az paralizujace bule (nie moglam nawet z kanapy wstac TZ mnie w lozku przewracal) poszlam do GP i jak myslicie co przepisali......? Tutaj czasami az szkoda slow na sluzbe zdrowia

Cytat:
yyyy chyba nie wiem co to
Cytat:
ja dzisiaj nie dość,że biegiem poleciałam do lumpka to jeszcze oczywiście sobie nic nie kupiłam małżowi koszulkę a najwięcej Zu oczywiście.mnie to powinno się już leczyć...
Ja tez tak robie a potem Hubcio w 1 rzeczy ubrany jest tylko raz bo wyrasta hihihii

Cytat:
A dziś zrobiłam taki sajgon w kuchni, że głowa mała...

Nagotowałam:marchewki, pietruszki, ziemniaków, buraków, brokułów, selera i indyka - każdo osobno, a moja kuchenka ma tylko 4 palniki więc po kolei.

Potem poblenderowałam - też osobno.
A potem w słoiczkach mieszałam różne składniki, dzięki czemu mam mnóstwo różnych obiadków - Hubert będzie miał urozmaiconą dietę. Na słoiczkach porobiłam etykietki

Na koniec zapasteryzowałam
(jak zaraza nie będzie chciała jeść, to go ukatrupię chyba)
no no moje gratulacje ja jakos sie nie moge za to zabrac. W sumie tutaj sloiczki nie sa strasznie drogie, gdybym miala kupic wszystkie skladniki i zrobic taka mieszanke to pewnie wyszlo by mnie duzo duzo wiecej.... choc moze sie mysle a Hubciowi bardziej by smakowały. Pewnie bede tak robic przez czas spedzony w Polsce bo warzywka beda z pewnych zrodel to samo z mieskiem.

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7608853]wchodzilam na upiorna wage kilka razy i nie daje sie oszukac, za kazdym razem 66 jak nic , nawet wlosy rozpuscilam, bo moze to frotka taka ciezka, ale jednak nie, hmmm
[/quote]
Cytat:
ja też tak mam normalnie matka kwoka, nikomu bym go nie dała do popilnowania taka zosia samosia.
ja tak nie mam hihih nie wiem juz czy to dobrze czy nie Jak byla u mnie mama czy tesciowa to czesto zostawaly z Hubciem a ja moglam pozalatwiac rozne sparwy isc na zakupy albo poprostu odpoczac

Fajne te ofety biedronki pewnie zrobie na nie zamowienia na chusty juz zrobilam bratowa mi je przesle
Stary 2008-05-20, 07:09   #4284
celka2000
Zakorzenienie

My po chrzcinach..........

Pogoda byla fatalna (lalo i w ogole).
Maly wrzeszczal calutka msze (az go szlam do zachrystii nakarmic, ale nic nie pomoglo). Ksiadz polal go woda po oczach i jeszcze dodal: a trzeba bylo tak wrzeszczec?
POtem wcale nie bylo lepiej. Cos sie wyjatkowo meczyl w towarzystwie. A pozniej jak go przebieralam na gorze z Tzem to spadl nam z lozka
To dopiero byl ryk. Biedne dziecko - wymeczylo sie tymi chrzcinami ze szok (no i zeby daly sie chyba we znaki najbardziej). Wczoraj byl strasznie roztrzesiony i nie mogl odreagowac. Ale uwaga dzis pierwszy raz w zyciu spal do godziny 5.00 bez pobudki szok. Pewnie juz nie wytrzymal fizycznie....

Pozniej wkleje fotki, bo nawet nie mam czasu posprzatac bo mi tak Adas ryczy...

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2008-05-20 o 07:45
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 07:15   #4285
primavera
Zakorzenienie

oj, Celko - to namęczyliście się
Szkoda Adasia, pewnie zęby go męczyły, a całe zamieszanie jeszcze bardziej rozdrażniło...

No i dołączył do klubu "przewrotników"

A jak z fotografem?
Zastanawiałam się z tż, czy czasem nie zdecydowaliście się na plener - bo przecież ta pogoda tak się popsuła w niedzielę

Czekamy na fotki, a Adasia wyściskaj od wizażowej ciotki

nowa bryka
Uchwyt na butlę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (76,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (71,4 KB, 16 załadowań)
Stary 2008-05-20, 07:34   #4286
Kancia
Zakorzenienie

to chybao to chodzi

http://www.biedronka.pl/img/ofespec/gup2008/1142.php
Stary 2008-05-20, 07:42   #4287
primavera
Zakorzenienie

Dzięki, Kancia
Chyba jakaś ślepa jestem, bo jak wczoraj patzryłam, to nie widziałam tych ofert
Stary 2008-05-20, 07:45   #4288
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
witaj w klubie

Cytat:
Kto to pisał o tej ofercie Biedronki?
Macie ulotkę?
Bo na necie jeszcze nie ma, a chciałam sobie zobaczyć, co będzie
Cytat:
tu jest oferta http://www.biedronka.pl/str/2/i/20.php
idę spać bo wizaż mi strasznie muli.
w necie nie ma oferty, są pokazane tylko sliniaczki.
Ja widziałam w sklepie plakat z serii "juz za tydzień" i tam była fotka z większą liczbą akcesorii niemowlęcych.
w tej gazetce co Kancia pokazała tez tego nie ma, ona juz teraz obowiazuje, bo widziałam juz słoiczki i kaszki bobovity w promocji nna sklepie

Cytat:
Napisane przez agi_kn Pokaż wiadomość
Ja tez tak robie a potem Hubcio w 1 rzeczy ubrany jest tylko raz bo wyrasta hihihii
Gosia tak samo

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
My po chrzcinach..........

Pogoda byla fatalna (lalo i w ogole).
Maly wrzeszczal calutka msze (az go szlam do zachrystii nakarmic, ale nic nie pomoglo). Ksiadz polal go woda po oczach i jeszcze dodal: a trzeba bylo tak wrzeszczec?
POtem wcale nie bylo lepiej. Cos sie wyjatkowo meczyl w towarzystwie. A pozniej jak go przebieralam na gorze z Tzem to spadl nam z lozka
To dopiero byl ryk. Biedne dziecko - wymeczylo sie tymi chrzcinami ze szok (no i zeby daly sie chyba we znaki najbardziej). Wczoraj byl strasznie roztrzesiony i nie mogl odreagowac. Ale uwaga dzis pierwszy raz w zyciu spal do godziny 5.00 bez pobudki szok. Pewnie juz nie wytrzymal fizycznie....

Pozniej wkleje fotki, bo nawet nie mam czasu posprzatac bo mi tak Ada ryczy...
biedny Adaś
czekamy na fotki
Stary 2008-05-20, 07:47   #4289
*misia*
Zakorzenienie

Celko to się umęczyliście, wyściskaj Adasia od ciotki klotki Uszek też płakał cały czas w kościele na 8 dzieci tylko on, przez praktycznie całą mszę Poprosimy o zdjęcia jak będziesz miała chwilkę
Primciu ale fajna bryka i kierowca I jak Hubiś ładnie siedzi, Uszek tak nie siedzi jeszcze ale ponieważ probuje to dla jego wygody zdjęłam tą wkładkę a pod głową i plecami ma jaśka.
U nas dziś słonecznie choć wcale nie cieplo, ale wybywamy za jakiś czas na dwór nie cierpię siedzieć w domu
Stary 2008-05-20, 07:48   #4290
Kancia
Zakorzenienie

Prima trzeba dokladnie czytac ta gazetke bo tam drobnym druczkiem sa daty podane np. przy bodziakach

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości