|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Dzięki, dziewuchy
ale na szczęście stanęłyście na wysokości zadania i to wszystko, co przeczytałam dało dużo lepszy efekt.Najbardziej chciałabym nauczyć przekierowywać myśli na sprawy WAŻNE, tak by móc się skupić na czymkolwiek innym, niż na myśleniu o tym, o czym nie ma sensu myśleć... strasznie mi przykro. Gdyby nie to cholerne oczyszczanie, to już bym siedziała z butelką piwa jestem naprawdę mega zawiedziona, dawno tak nie było... ostatnie pół roku żyłam tą znajomością, ale jak widać, czas iść do przodu.Dzięki za wysłuchanie, jesteście nieocenione, serio ![]() W tym temacie E.O.T, chyba, że stanie się coś tak spektakularnego, że nie będę się w stanie powstrzymać przed rozpowszechnianiem wieści. Ale pewnie tak nie będzie
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Carla na początku wyrobisz sie w 5 minut
to jest tak że zwiększasz ilosć powtórzeń - do 3 serii po 24 bodajże - ile to zajmuje to nie wiem bo nie doszlam całość trwa 42 dni ... Zaczniesz od jednej seri 6 powtórzeń wiec nie bardzo jest co rozkminiać ![]() 6 dzień zajmuje na oko z 20 min - ale nie patrzyłam .. Cwiczenia są prosciutkie - podnieś noge i barki, podnieś obie nogi, nożyce ... Boleć zaczyna jak zrobi się więcej powtórzeń ... Choć nie jak zaczęłam pierwszy raz to przy sześciu zaczynały sie zakwasy A teraz luzik Tylko nie chce mi się jak zawsze ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- obejrzyj sobie tutorial z dwoma karkami http://www.youtube.com/watch?v=nRjEKVKACWM ... Na dobranoc ![]() Furry nie smutaj ![]() scio my po trzech spotkaniach - to nawet randki nie były A oświadczał sie po pół roku ... Więc nie ma reguły
|
|
|
|
#4263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym nienawidzę zakupów, bo przez moje kompleksy czuję się jak wieloryb jak coś przymierzam w sklepie :/---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- [QUOTE=kwiatuszek2 3;39449543]zapraszmy. u nas zawsze mile widziane kobietki z prawdziwą nadwagą Dzięki za przyjęcie Jeśli chodzi o mnie to odkąd pamiętam nie podobałam się sobie, niezależnie ile ważyłam. A wcale nie ważyłam jakoś przerażająco dużo. Ważyłam tak 70 kg, gdzie przy 175 cm to całkiem dobrze ale niestety związałam się z chłopakiem, który lubił szczupłe kobietki, a że byłam młoda i głupia zaczęłam się katować i to dosłownie, bo doszłam do tego, że jadłam jeden jogurt dziennie i nie czułam głodu. Wtedy schudłam bardzo szybko i dużo, ważyłam 55 kg najmniej, ale nie miałam na nic siły, byłam blada i wygłodzona. Wtedy nie myślałam, że to coś złego, ale moi rodzice zaczęli coś podejrzewać i zaczęłam jeść :P potem było różnie raz tyłam raz chudłam, ale zawsze było to niezdrowe. Teraz jak już moja waga jest tak duża postanowiłam odchudzić się, ale zdrowo w końcu zmądrzałam . Zaczełam jeść zdrowe rzeczy i chude. Moja dieta w dużej mierze oparta jest na diecie Dukana, tylko że troche ją zmodernizowałam po swojemu, znaczy jem warzywa i owoce, gdzie w Dukanie przez jakiś czas jest to zabronione. A ja za bardzo uwielbiam warzywka No i po godzinie 17 nie jem już nic i 5 kilo zeszło dzisiaj byłam 1,5 godziny na siłce, pół godziny biegania, pół godziny na rowerku, pół godziny orbitrek i 700 kcal poszłooo tak to u mnie wygląda . Troszkę się rozpisałam sorkaaa---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- CARLA_23 bardzo chętnie zacznę z Tobą A6W też dzisiaj o tym myślałam, kiedyś zaczęłam, ale nie skończyłam, więc może teraz chcę mieć ładny umięśniony brzuuuuszek
|
|
|
|
|
#4264 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do dukana to jesteśmy calkowitym przeciwniczkami to tylko spowolni ci metabolizm i spowodje ci odkładanie tkanki tłuszczowej z wszystkiego co zjesz. żeby podkręcić metabolizm ostatni posiłek powinien być 2-3 godziny przed snem.
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przejrzę jak wróce z uczelni. A co do Dukana to się z Tobą nie zgodzę, bo moja mama była na Dukanie parę miesięcy i schudła 10 kg i nie przytyła do tej pory a minął już rok, po prostu się pilnuje zjada wszystko, ale w mniejszych ilościach i oczywiście ma białkowe czwartki jestem z niej dumna i sama mnie namawia na Dukana, ostatnio robiłyśmy badanie krwi i ona ma książkowe wyniki za to ja już mam cholesterol przy górnej granicy i za mało żelaza :/
|
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a nie sądzicie że każde "zejście" z diety powoduje jo-jo. Czy to zdrowa czy nie, czy jakaś tam inna?
Ja wchhodzę z takiego założenia, że nawet odchudzając się co to kcal może wystąpić efekt jojo. No pewnie że na diecie rekukcyjnej wystąpi to wolniej ale wystarczy popuścić pasa a dodatowe gramy/kilogramy wracają. Nie ma co się oszukiwać. Ja nie wierzę w efekty jojo przy innych dietach. Wystarczy zachować umiar i rozsądek a taki efekt nie powinien nastąpić. Czekam teraz na wasze odpowiedzi bo sądzę że macie sporo inne zdanie na ten temat ;p Teoria teorią ale w praktyce nie rzadko wychodzi inaczej, ja np się nie wypowiadam co jakichś tam diet bo po prostu ich nie stosowałam i nie wiem czy efekt jojo jest możliwy czy nie (choć jak pisałam w efekt jojo nie wierzę chyba że ktoś zakańcza dietę i potem wpierdziela jak dziki guziec to jojo na 100% wystąpi , jak nie na 200%) |
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj nie miałam czasu się zważyć więc dziś stanełam na wadze przez sekunde mignelo mi 77,9 kg
Jednak ostatecznie ustabilizowało sie na 78,1 kg także jest spadek 0,5 kg Chudnę wolno ale coś tam spada ![]() Wczoraj zrobiłam w domu 40 mnnut zumby ![]() Ja tylko na chwile bo lece na uczelnie, zajrzę po zajęciach |
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
hejka. Jestem tak wykonczona i zalatana, ze nie dalam rady nawet wejsc ;/ robicie oczyszczanie?
Lece do pracy. Masakra. Za małą strasznie tesknie ;(( chyba wolalam siedziec z nią w domu (
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!!
Ja po 6 miesiącach znajomosci zdecydowałam się na sex,ale (teraz już)mąż był bardzo konsekwentny i starał się z tygodnia na tydzień U mnie z dietą wszystko dobrze...ale za 2 dni mam okres dostać i czuje się napuchnięta jak balon.... ![]() Jak tylko się ociepli to zaraz zaczynam biegać Kefirowe dziewczyny...dałyscie mi do myslenia...muszę pomyśleć z tym oczyszczaniem
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahahahahaha. Nie wiem czy się śmiać czy co?
Słyszałam właśnie jak ojciec do matki powiedział, że stosujemy na nim terror psychiczny Wiecie co? No po prostu zarąbisty poranek. Wstać i od razu czuć się jak piąte koło u wozu. Terror psychiczny... Chodzi i rzuca mięsem teraz na wszystkich. Chyba kiedyś nie wytrzymam. |
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie, nie terroryzuj tatusia
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4276 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Hellou
Cytat:
![]() Cytat:
świetne stwierdzenie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie żartuję ani nie przesadzam niestety... więc nici z zumby![]() Cytat:
Cytat:
![]() Furry odezwał się? Ja nie jestem za tak radykalnym dzwonić albo nie wydaje mi się, że każda relacja jest inna i to powinno wyjść w naturalny dla niej sposób - jeśli nie czujesz, że powinnaś zadzwonić to faktycznie nie dzwońwiem, że łatwo się mówi ale będzie dobrze Furry i Olu jakie wrażenia po odbytym dniu pierwszym i jak w dniu 2?
-17kg "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-02-26 o 09:12 |
|||||||||
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
ogolnie ....
jak możesz![]() Ja juz po sniadanku owsianka z mlekiem ![]() na drugie sniadanie planuje kanapke z szynka z kurczka ,salata i pomidorem na obiadk piers z indyka pieczona z warzywami ... a na reszte pomysly brak.... ok lece z mala do szkoly a pote 30 min orbitrek i cwiczenia ![]() milego dnia dzieczyny |
|
|
|
#4279 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkim kobietkom ze spadkiem wagi i cm gratuluję
Ja z ciekawości zajrzałam do moich pomiarów i na 6 pomiarach mniej mnie o 17cm może nie wiele ale zawsze coś ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Monia a to taki z Ciebie terrorysta (dobrze się maskujesz)
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Nowsze dziewczyny może nie wiedzą, bo nie doczytały jakie przeboje mam z ojcem, ale wierzcie mi, że ten jego dzisiejszy tekst to przeszedł sam siebie
Obserwując małżeństwo rodziców nauczyłam się naprawdę bardzo wiele. Nie wiem czy to źle czy dobrze I czy będę umiała wykorzystać wiedzę w przyszłości, jak będę z kimś. Dobrze, dobrze, nie będę tatusia terroryzować. Ale musicie wiedzieć, że dla niego terror psychiczny to wtedy, kiedy o 5 zł poproszę I to naprawdę, to może i jest śmieszne, ale taka jest prawda. A nieraz idę do niego i proszę o jakieś drobne, bo mi np. brakuje do czegoś tam. Najpierw nagada swoje, potem z łaską to 5 zł mi da
|
|
|
|
#4281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę popytać. Bo podejżewam, że wypacam wszytskie minerały podczas treningu i stąd te bóle ![]() Cytat:
ale do końca nie poszło bo @ miałam ![]() Jem owsiankę z truskawkami, zrobiłam na nowy sposób i niezbyt smaczna. |
||
|
|
|
#4282 |
|
Rozeznanie
|
Ja też owsiankę zjadłam dziś Scio ja nie lubię z truskawkami ale za to z suszonymi owocami mi smakuje
![]() Dziś puki co dobrze się czuje
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam takie historie Choć sama też pierwsze 2-3 miesiace nad miłościa nie myslałam bo wpadłam w szał phi erotyczny Dukan a jojo ja tam myśle że ta dieta kończy się w większości mi znanych osób jojo bo żadna z tych osob nie trzymała sie na stówe zasad wychodzenia z niej i potem białkowych dni do końca życia ... Dlatego podziwiam mame Tychy Nie ma co dyskutować o tym że jest ona zdrowa- bo nie jest. Ale przy założeniu że jest przeprowadzona solidnie i co do joty - można dyskutować że te parę miesięcy niezdrowe jest lepsze niż 10 lat z 40 kg nadwagi na karku. A ludzie stosują wybiórczo, potem jedzą jak mówi nadalka jak dzikie gużce i sie dziwia że jest jojo ![]() Nasza dieta ma ta przewagę że jest odżywianiem na całe życie - no i regułu sa elastyczne .. Nawet jak ktos zje czekolade to trudno jutro nie zje i poćwiczy i bedzie ok I nawet jak sie tak odchudzać rok to nikomu nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, czyli widać, że co znajomość to inne losy i przypadki, więc nie ma co uogólniać
Z tym seksem to też różnie ) aczkolwiek moja waga chyba wie, że nie chcę się tym razem spieszyć z takimi rzeczami i ja na złość pokazała dziś pół kilo więcej No cóż, pewnie i na wadze zobaczę 95 kg zanim się.. W każdym razie mi taka opcja odpowiada, a jak facet nie ucieka na wiadomość, że kobieta chce z seksem poczekać, to chyba dobry znak, nie?
|
|
|
|
#4285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale od czasu do czasu pozwalam sobie na kawałek ciasta w ramach 2 śniadania bądz podwieczorku- i pomimo tego kilogramy spadają. myślę że jakiś sekret leży w tym aby jeść ale w odpowiednich ilościach. np 1 kawałek ciasta a nie blacha ![]() a druga sprawa kiedyś czytałam że rownie ważny jest okres stabilizacji wagi i powinien trwać n tyle ile zajeło nam chudnięcie ( rok chudliśmy=rok stabilizacji) ot moja teoria
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie no już nie bądz taka terrorystka
![]() Fakt że cała sytuacja jest szczególnie dla Twojej mamy niemiła - przyznam że sobie czegoś takiego w małżeństwie nie wyobrażam. Bo przecież co moje to twoje itd Zwłaszcza że Twoja mama zajmuje sie domem , gotowaniem, podejrzewam ze gacie twojemu tacie tez pierze Ale wiem że tak bywa - a ty wyciagnij wniosek takie żeby i pod względem stosunku do kasy ogladać sobie "lubych"... Bo jednak dużo skąpców chodzi po świecie A ja z kolei mam w domu "utracjusza" Co zarobi to by zaraz wydał.. Każdemu pozyczy jak ma a potem do 1 brakuje ... Ma to swoje plusy (bo mi na nic nie szczędzi i w ogóle nie ma dziwnych akcji a ja przeciez nie pracuje i nie zarabiam) ale na naszą sytuacje materialną wpływa to średnio .. Zwłaszcza że ja do oszczędnych nie należe ![]() W efekcie to ja zarządzam kasą i powiedzmy ze wychodzimy z zupełnie niepotrzebnych długów ale powoooliiiii.... |
|
|
|
#4287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o efektach napiszę jak przejdę przez 3 dni - o ile przeżyję
|
|
#4288 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny..
Ja wczoraj karetke wzywałam tzn mąż dzwonił...Ale że nie przjadą powiedzieli.... dostałam wysokiego ciśnienia 160/100 no myślałam że odjade tępy ból głowy i drgawki.... masakra ale sie wystraszyłam.... dobrze że po jednym wypadku z wysokim ciśnieniem 2mies temu pani doktor mi przepisała na zapas tabletki na zbicie ciśnienia..bo po jednej tabletce mi wyskoczyło wysokie ciśnienie.... i wypiłam Tabletke i cisnienie spadło ale po 20min zpowrotem zaczeło sie to samo i wypiłam drugą i potem pojechałam na dyżur...tam lekarz zbadał ciśnienie i tyle do chaułpy...bo ciśnienie się unormowało.... myślałam że może jakieś ekg psss... beznadzieja... Ale była okazja żeby wyrzucić z siebie wszystko i pogadać z mężem przeprosił mnie i powiedział że mnie kocha... Szkoda że po co niektórym facetom przychodzi ciężko wyrażać uczucia Ale nie ma to tamto wczoraj 3x w kibelku na dłuższym posiedzeniu... popuściło i dziś waga 80.2 proszę tam o wpisanie
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo samej diety - to mam faze lekow że utyłam
Jakkolwiek ten weekend był i tak niezły - nie wpadły żadne słodycze, pizze ... No ale normalne jedzenie było jakkolwiek w rozsądnych (jak sadze) ilościach ... Na pewno martwienie sie tym jest bez sensu - jutro sie zważe i bede wiedzieć ... Oby nie było znowu 80 Bo choć to raczej niemożliwe - to i tak sie boje Właśnie zjadłam sniadanie -dwie wasy (chleb wyszedł i jjogurt natura z ziarnami danona- jestem w szoku że to takie słodkie (a myślałam że zdrowe kupuje ) Chce już do swojego domku i do swojej lodówki
|
|
|
|
#4290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niczego nam nie żałuje. ( oczywiście nie nadwyrężam tego- bo w szystko w granicach rozsądku) czasami mnie nawet denerwuje bo on niczego nie potrzebuje. na hasło żeby poszedł i coś sobie kupił odpowiada ze wszystko ma i mam kupić sobie coś i dzieciom.więc ja latam po sklepach z sznurkiem w ręku , obmierzam wszystkie ciuchy i kupuję na oka dla mojego mężą ![]() i tak wykfalikowałam się już w butach, koszulach, swetrach i spodniach oczywiście o gaciach i skarpetach nie wspomnę.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

ale na szczęście stanęłyście na wysokości zadania i to wszystko, co przeczytałam dało dużo lepszy efekt.
jestem naprawdę mega zawiedziona, dawno tak nie było... ostatnie pół roku żyłam tą znajomością, ale jak widać, czas iść do przodu.

A teraz luzik 
Więc nie ma reguły 
musze zacząć suplementować co bo mi kości strzykają
-20kg 04.05.2013
ale u nas wszystko szybko po po dwóch miesiącach byliśmy już zaręczeni 

(

)

Bo choć to raczej niemożliwe - to i tak sie boje