|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
całe szczęście, ze ja za wizyty nie płace, bo bym się zrujnowała u mnie to koszt około 100 Euro.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Gratulacje dla szyjki
![]() A ja się ostatnio lekarza spytałam czy mam już co 2 tygodnie przychodzić, to powiedział, że zaprasza we wrześniu....no chyba, że będzie się coś działo, to wcześniej ![]() ![]() No a jakby nawet, to mam jeszcze USG w międzyczasie. Dziwnie tak troche.. Bosz...jak mnie kłuje pod żebrem....nie wiem jak wysiedzę dzisiaj na SR! ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Oj też się cieszę, że za wizyty nie płacę, nawet nie chcę sobie wyobrażać ile to kasy leci. |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
No wizyty plus badania. Sumka sie kręci
![]()
#4264 |
Rozeznanie
|
Właśnie sobie podliczyłam tak z ciekawości i na same wizyty plus USG wydaliśmy już ponad 1500 zł. Nie liczę tu wszystkich badań krwi, moczu i innych
II kreski - 14.02 ![]() pierwsze USG - 5.03 ![]() Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zadomowienie
|
Bardzo fajny zestaw, spokojnie możesz w czymś takim iść
![]()
#4266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego wygląda, że jak ktoś chce mieć dziecko to musi nieźle zarabiać.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
II kreski - 14.02 ![]() pierwsze USG - 5.03 ![]() Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz to na NFZ chodzą Ci co faktycznie chyba nie są w stanie nic wyskrobać, bo z tego co się orientuję to dostać się chociażby na USG planowe graniczy z cudem! No to na nowy wózek sobie zaoszczędziliśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Rozeznanie
|
no u nas wlaśnie nie wiadomo czy się załapiemy chociażby na to becikowe, bo nie wiemy dochody z którego roku wezmą nam pod uwagę...
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Raczkowanie
|
Sweet, Jeśli uda się Wam złożyć wniosek do 31 października to będą brane pod uwagę dochody z 2012 roku, bo rok zasiłkowy nie pokrywa się z żadnym innym rokiem
![]() Cześć Dziewczyny! Słuchajcie, mam straszny kaszel i w internecie wyczytałam, że to nie wypływa na ciążę, a przed chwilą zadzwoniła do mnie przyjaciółka i nastraszyła, że jej lekarz powiedział, że kaszel może sie przyczynić do odklejenia łożyska :-/ Jak to jest? Wiecie może coś na ten temat? Pozdrawiam. K86
#4272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo to jak za 2012 to się jeszcze załapalibyśmy chyba ![]() Myślę, że jak nie masz problemów z łożyskiem, ciąża niezagrożona to raczej nic Ci nie grozi. Ale to tak na moją logikę, więc może ktoś coś więcej napisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja pewnie koło tego terminu spotkam się z położną w tym samym celu. Już tak dawno się u niej zapisywałam że zaczynam się bać, że o mnie zapomniała ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pij mleczko z miodem i nie słuchaj takich koleżanek. Oczywiście możesz wspomnieć o tym lekarzowi lub wybrać się do Internisty oczywiście z kartą ciąży. Ja byłam chora 2 razy tak porządnie w ciąży - męczyło po około tygodnia. Na katar woda morska, na kaszel mleko, miód, czosnek, sok malinowy. Przeszło.
34/40 Wrocław Pierwszy Dzidziuś ![]() Edytowane przez alapiotrek Czas edycji: 2014-08-12 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czy tak jest wszędzie, ale u mnie w przychodni, jak już byłam pierwszy raz, to jestem "uprzywilejowaną" pacjętką i rejestrują mnie bez problemu na kiedy chce. Chodzę na nfz i za nic nie płacę. Z usg też nie ma problemu - moja ginka robi na wizycie i tyle. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |||||||
Raczkowanie
|
Przepraszam, że dopiero dzisiaj odpisuję, ale wczoraj padłam.
Dziękuję, ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
PS. Hemoglobinę mam w normie. Cytat:
![]() [QUOTE=Laila85;47660032] Czy tez tak macie ze nagle w ciazy łatwo Was zawstydzać i od razu czerwone sie robicie? Tez sie tak szybko wzruszacie? QUOTE] Też się czerwienię bardzo często, wstydziuch ze mnie, że ho ho ![]() Gratuluję udanej wizyty.
Adam 20.10.2014r. Edytowane przez agnieszkakr1987 Czas edycji: 2014-08-12 o 18:25 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4279 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Mieszkam na mazurach z mama. Do niedawna mieszkał też z nami tż ale tydzień temu wrócil do gdańska skąd pochodzi i ja też tam mieszkałam póki nie dowiedziałam się o ciąży. Tż pojechał za pracą, dostał lepszą propozycję i teraz chce żebyśmy we wrzesniu wynajeli mieszkanie . Początkowo mieliśmy mieszkać tutaj na mazurach, ale okazało się że nie potrafimy mieszkać w małym mieście i u kogoś. Stwierdziliśmy więc że po porodzie wrócimy do Gdańska. Powiedziałam o tym mamie, ale ona jest zdecydowanie przeciwna przeprowadzce, mówi że nie dam sobie rady, ze z małym dzieckiem jest duzo do roboty a do tego mamy dużego psa to już w ogóle twierdzi że będzie mi ciężko. Jeśli chodzi o mnie to chce być blisko tż i też już wariuje mieszkając tutaj, ciągle chodzę smutna, nic mi się nie chce. Boje się teraz powiedzieć mamie o przeprowadzce przed porodem, a co jeśli rzeczywiście nie dam sobie rady ?? Myślicie że to dobry pomysł czy jednak powinnam tu zostać ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY ZNALAZŁAM I POLECAM SUPER - CAŁY BLOG
http://olkafasolka.pl/category/dieta/ OLKAFASOLKA - JEST SUPER - WŁAŚNIE WCHŁANIAM WIEDZĘ ![]()
#4281 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Raczkowanie
|
Alapiotrek - wracając do tematu wesela/przyjęcia to bardzo fajne te zestawy, które pokazałas
![]() Ja na wesele idę za 1,5 tygodnia ![]() ![]() ![]() ![]() Rezerwowo mam jeszcze taką po prostu letnią bawełnianą sukienkę o troszkę bardziej eleganckim kroju - w razie gdybym w tamtej nawet po przeróbkach nie wyglądała najlepiej ![]()
#4283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja na zwykłe wizyty i badania chodzę na NFZ ale na USG prywatnie. Do tego samego lekarza, po prostu w gabinecie państwowym nie ma tej całej aparatury. Ani tu ani tu nigdy długo nie czekam, max 10 minut jak ktoś się zasiedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Raczkowanie
|
Nadrobiłam właśnie dzisiejsze zaległości.
![]() Ja też dzisiaj byłam u mojej prowadzącej. Sprawdziła mi szyjkę, która przestała się skracać. Dopytałam o te pomiary z USG wczorajszego i wyjaśniła, że początkowo była po prostu dłuższa i w porę zareagowałyśmy. Cieszę się, że moje nicnierobienie przyniosło skutek. Mogę teraz wrócić do aktywności, ale mam się maksymalnie oszczędzać. Mam też pozwolenie na małe co nieco, mój TŻ nie może doczekać się nocy ![]() A tak w temacie imprezowo - weselnym. Dopytałam dzisiaj o tę kwestię i gin zaleciła 1) coś rozkurczowego np. No-spę, 2) daleko od orkiestry siedzieć, 3) tańczyć, ale nie skakać. No i najważniejsze słuchać swojego organizmu i Dzidziusia. Co do stroju, to idę w sukience w panterkę podcinanej pod biustem i w klapkach z Inblu, takich zwykłych, bo w nic innego mi moje stópki kopciuszka nie wchodzą ![]() Co do ułożenia Adasia, to jeżeli się nie przekręci do 37 tygodnia, to w 39 tygodniu będę miała cesarkę.
#4285 | ||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() No i po wizycie... Dziękuję za trzymanie kciuków! Ciśnienie ok, w moczu nic nie ma, położna badała małą za pomocą dłoni. Ciężko jej było zlokalizować jak leży, napisała w karcie "na wskos" hehe, mówi, że musiała nogami i rękami przebierać. Serduszko biło pięknie. Oszacowała Emily na przeciętną, na ok 1300 g. Dostałam już wszystkie terminy do położnej do końca ciąży. Rozmawiałam też na temat tych moich bólów brzucha u góry... I to nie taki, że skóra mi się rozciąga i swędzi. Akurat jak u niej byłam, to mnie nic nie bolało. Powiedziała, że jak będzie nadal boleć, to muszę do lekarza, bo to może być woreczek/ pęcherzyk żółciowy i boli może przez to, że macica naciska na wszystko, bo że dziecko za małe, żeby aż tak wysoko mnie kopało tam. No i wróciłam sobie do domu, zaczęłam sprzątać i się zaczęło... ból wrócił, zwłaszcza przy schylaniu się ![]() To taki, że aż przeszywa na plecy, taki palący i kłujący ból. Jutro o 8 jadę do lekarza, do ośrodka. Sprawdzałam, to wolne m-ca dopiero na za 1,5 tyg., ale w takim przypadku mam nadzieję, że przyjmą. Położna uspokoiła mnie, że to z dzieckiem nic nie ma wspólnego, nic małej nie grozi, uff... No i że prawdopodobnie sprawdzą przez usg, albo wyślą do szpitala na badanie ( to przy okazji może dodatkowe usg dostanę ![]() ![]() Zobaczymy co jutro lekarz powie i czy przyjmie. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() Wiek moim zdaniem nie ma nic do tego!! JAk trzeba, to każdy da radę. Ja już daleko mam całkiem do swoich, w Danii mieszkam tylko z Tż, żadnej rodziny tu nie mamy, teściowa nie ma jak przyjechać po porodzie, a moja mama pracuje, więc tak o urlopu nagle nie będzie brać przeze mnie (no bo nie wiadomo kiedy się urodzi) i się niczym nie przejmuję i Ty też nie powinnaś ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
A my abstynencję mamy, mimo że nie musimy ![]() A tak w ogóle, dziś się ważyłam... przytyłam już 13 KG!!!
![]() |
#4286 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
http://porady-poloznej.pl/polozenie-dziecka-w-macicy/ ... swoją drogą teraz wyczytałam że jak nie kopie po żebrach tylko w boki brzucha to jest ułożona pośladkowo - mnie właśnie kopie w boki brzucha ale lekarz za każdym razem mówi że leży główką w dół, więc może tak nóżki zawija (?) - mam nadzieję ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Współczuję abstynencji. Nie przejmuj się kilogramami, szybko po porodzie wrócimy do formy. Cytat:
A odnośnie stroju na wesele, to ja obawiam się troszkę spodni. Mnie już wszystkie cisną w brzuch. Bałam się też o pogodę, bo jak będzie gorącą to w spodniach się nam mogą ci....pki ugotować ![]()
![]() |
#4289 |
Zadomowienie
|
ever: ciesze sie, ze wszystko dobrze.
![]() ![]() ![]()
#4290 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- I trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty ![]() No i Mojra cieszę się, że jest ok!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
Ja Ci polecam iść na SR, mi się podobało ostatnio ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.