Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-12, 20:53   #4261
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cienwiatru jakie ty wykłady wozkowe dzis robisz

Super przydaje sie twoja opinia.

Ta raczka w daszku gondoli bardzo wygodna a i jeszcze ten merc ma funkcję kolysania jak leży na ziemi. Pewnie wiekszosc to ma ale fajne to

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 20:57   #4262
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Kurczę pędze szukać salonu Tako jak najbliżej mnie ;P

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Zapraszam do Częstochowy my byliśmy w ich sklepie przy ich "fabryce"

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 20:58   #4263
Ani_qa
Zakorzenienie

Sylwia tak sobie pomyślałam, że możesz też sobie pooglądać prezentacje wózków na YouTube Ja oglądałam z ciekawości
Stary 2015-08-12, 21:00   #4264
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Cienwiatru jakie ty wykłady wozkowe dzis robisz

Super przydaje sie twoja opinia.

Ta raczka w daszku gondoli bardzo wygodna a i jeszcze ten merc ma funkcję kolysania jak leży na ziemi. Pewnie wiekszosc to ma ale fajne to
Hehehe dzięki Fionka jestem dzisiaj wyjątkowo, nawet jak na mnie, rozpisana temat wózków mnie kręci hehehe

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 21:02   #4265
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Hehehe dzięki Fionka jestem dzisiaj wyjątkowo, nawet jak na mnie, rozpisana temat wózków mnie kręci hehehe
Dobrze, że chociaż Ciebie, bo większość z nas ma z tym problem
Sama do niedawna miałam, ale jednak wycieczka do sklepu rozwiewa większość wątpliwości
Dobrze, że mam to za sobą
Stary 2015-08-12, 21:03   #4266
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Po a tu młody w wersji letniej hihi
słodziak

Cytat:
wstawiam wam link, jakby któraś chciała zerknąć
Expander Mondo:
http://expander.czest.pl/produkty/mondo-grey/
i drugi - Riko Nano:
http://www.sportline.riko.pl/produkty/nano/
no oba wózki bardzo fajne!
a jaki fotelik kupiliście dla starszego? my niebawem też musimy zmienić fotelik na większy.

rudaska jakie śliczne ubranka

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Uwierz mi ze tak, zwlaszcza, ze narobila takiego gnoju zse chlopaki chodza do szkoly zaraz kolo nas a TZta nie wpuszczaja nawet na teren.... : / bo cos nagadala, nawet proby rozmowy z dyrektorka nie pomogly...
rozumiecie? a nie ograniczyli mu praw rodzicielskich ani nic...
glupia kuwa....
:/
Moja mama stwierdzila ze jakby ja spotkala w ciemnym zaulku to ahhaaha a wiem ze by tak zrobila hahaha
no to faktycznie jakaś wariatka... ja rozumiem że można źle żyć z byłym i mieć jakieś żale itp ale przecież ona szkodzi własnym dzieciom... mam nadzieję że jednak jakoś uda się Twojemu tżtowi widywać dzieci

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
A tak swoją drogą... Ja nie wiem, bo może to głupie pytanie... I wszyscy to wiedzą... Ale...
Czy jak się wybierze szpital, to trzeba to nie wiem, gdzieś zadeklarować, zapisać się w tym szpitalu, czy coś? Bo ja to myślałam, że się po prostu tam jedzie i rodzi A nie pytałam póki co nikogo o to, bo nie przyszło mi do głowy, że może być inaczej
ja już kiedyś pytałam jak jest w Krakowie bo ja tu od niedawna, ale dziewczyny mnie uspokoiły że tu nie ma żadnych cyrków i jak przyjedziesz do szpitala to cię normalnie przyjmą... ogólnie nie ma jakiejś formalnej deklaracji gdzie się chce rodzić, ale w moim poprzednim mieście było tak że w jednym szpitalu faktycznie przyjmowali wszystkie (tam nikt nie chciał rodzić) a w pozostałych trzech to albo miało się lekarza z tego szpitala albo trzeba było jechać z rozwarciem już do porodu żeby już nie mogli odesłać niby z braku miejsc.

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Kurcze, ja już głupieję z tymi materacami... Ale chyba coś musi być nie tak z tą gryką skoro ty też piszesz o tych robaczkach...
chyba muszę dobrze obejrzeć te moje, ale już mnie ciarki przechodzą na myśl że mogę coś w nich znaleźć :/
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 21:03   #4267
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Z tego co się orientuję to się nie rozkłada na płasko, ale mogę się mylić. Jeśli tak to niech mnie któraś z dziewczyn poprawi
I tak go już odrzuciłam, ale jak oglądałam na aukcjach to faktycznie nie było widać, że można na plasko, a często jak na zdjęciu nie woda, to chociaż piszą o tym, niewazne
Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Ehh szkoda, ze to tak daleko,aż takiej podróży raczej nie przewidujemy ;/
Cytat:
Sylwia tak sobie pomyślałam, że możesz też sobie pooglądać prezentacje wózków na YouTube Ja oglądałam z ciekawości
ANI_QA I CIENWIATRU jestescie Kochane, ze tak pomagacie, co ja bym bez Was zrobila?

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-12, 21:05   #4268
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
ANI_QA I CIENWIATRU jestescie Kochane, ze tak pomagacie, co ja bym bez Was zrobila?

Po to jesteśmy, żeby sobie tutaj pomagać Czasem zdanie innych dużo daje, więc dobrze, że możemy się wymieniać między sobą opiniami i informacjami
Stary 2015-08-12, 21:11   #4269
cienwiatru
Wtajemniczenie

benita84 kupiliśmy kiddy cruiserfix pro. Trochę kosztował, ale wydaje mi się, że warto, zwłaszcza, że i drugi maluch z niego będzie w przyszłości korzystał. Wzięliśmy ten 18-36 kg.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Po to jesteśmy, żeby sobie tutaj pomagać Czasem zdanie innych dużo daje, więc dobrze, że możemy się wymieniać między sobą opiniami i informacjami
Dokładnie lepiej bym tego nie ujęła

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-12, 21:12   #4270
adka_19
Wtajemniczenie

WOW ale pedzicie !!!!

Cytat:
Matka robi chłopakom krzywdę, kiedyś to się na niej odbije, szkoda Twojego TŻ, bo na pewno to bardzo przeżywa
Wiem o tym... mnie tez szkoda i plakac sie chce czasami.

Cytat:

Adka wspolczuje, u nas tez przeboje z ex wariatka, z tym ze ja nawet nie znam córki tz
A on jak dawno ja widzial?
jak swieza sprawa ze tak zapytam ?

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
przykre... najgorsze ze pewnie matka juz niezle nagadala dzieciom o ojcu i ich nastawiła negatywnke... Ehh nie powinno tak być że dorośli odgrywają się na sobie kosztem dzieci
Z jednego sie ciesze, ze chlopaki sa mega inteligentni Starszy sie podobno wyprowadza do nas 3 razy dziennie Zawsze jakies pocieszenie prawda ?
Cytat:
Jak zjem jeszcze kawałek arbuza to chyba pęknę

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Cienwiatru, Aniqa dla synka tylko wszystko za grosze, nawet nie wiedziałam, że takie tanie rzeczy są w secondhandach! Dla siebie to nie umiem tam szukać...
Co do wózka to mi też waga nie robi, więc chociaż tyle, specjalnie szukaliśmy mieszkania z windą, a zresztą w razie czego jest na pierwszym piętrze. Współczuję Ci Cienwiatru tego trzeciego
uwaga dodaję dużo fot i przepraszam za jakość mojego marnego aparatu w telefonie... Najtańsza rzecz 1,40, najdroższa dychę, bo z metką
Super rzeczy tesknie za ciuchlandami :beczy:
Cytat:
Czuliśmy się jak vipy
hihi fajne uczucie ?
Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość

no to faktycznie jakaś wariatka... ja rozumiem że można źle żyć z byłym i mieć jakieś żale itp ale przecież ona szkodzi własnym dzieciom... mam nadzieję że jednak jakoś uda się Twojemu tżtowi widywać dzieci
Ale ona nie zdaje sobie sprawy. jedno wiem ze boi sie tego ze wie chlopaki sa za TZtem a mnie uwielbiaja ( skromnosc) bo znamy sie duzo dluzej niz jestesmy razem. I zawsze bylo co ta ciocia ruda - przychodzili do nas do salonu i dla jasnoci - ona zostawila jego z my sie zeszlismy dlugo pozniej tylko sie tlumacze
Takze czujemy oboje ze bylo tata, ciocia i braciszek... a ja by krew zalala.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 21:19   #4271
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość

A on jak dawno ja widzial?

jak swieza sprawa ze tak zapytam ?

.

Rozwód rozpoczęty w 2011 r zakończył sie 1.5 roku później, potem jeszcze kilka dziwnych spraw zalozyla, ostatnia zakonczona teraz przed wakacjami. Czekamy co znowu wymyśli.CCórkę widział ponad rok temu przez kilka sekund na klatce w jej urodziny.

Stary 2015-08-12, 21:20   #4272
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Boisz... normalnie śmieje się z,siebie jakie ja głupie pytania zadaje
Ja też zadaje głupie pytania ;-) nic nie wiem i mam nadzieję że skorzystam z doświadczenia dziewczyn :-D może nas nie zlinczują za to :-D

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Z oliwka to tyle pier.olenia i jeszcze ryzyko że dziecko się wyślizgnie (akurat mnie mogłoby się to zdarzyć),a teraz sa fajne płyny do kąpieli z oliwka 2w1. Jak na razie mój typ to Oilatum ale muszę zobaczyć skład dokładnie. Ciekawe czy BabyDream ma 2w1.

Także mi się wydaje że kwestia wyboru matki jak będzie robić
Ale jak matka jest ciemna i nie wie jak ma robić? :-( każda rada dobra, zresztą zawsze na coś dziecko może mieć uczulenie i trzeba wtedy wiedzieć co można w zamian kupić :-D a właśnie tej śliskości ja też się boję :-(
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 21:21   #4273
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozwód rozpoczęty w 2011 r zakończył sie 1.5 roku później, potem jeszcze kilka dziwnych spraw zalozyla, ostatnia zakonczona teraz przed wakacjami. Czekamy co znowu wymyśli.CCórkę widział ponad rok temu przez kilka sekund na klatce w jej urodziny.
Powiem tylko tak, jakie te baby sa durne....
Dlaczego relcaje miedzy nimi a bylymi maja wplywac na to ze dziecko mam miec rozwalona psychike od malego? nie umiem tego pojac.....

Stary 2015-08-12, 21:22   #4274
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Żaneta no jak wszedł ten system, że człowiek składa deklarację to z automatu przypisywali, więc pewnie jest tam gdzie lekarz poszukaj sobie położnej na nfz ze swojego miasta/okolicy i złóż u niej deklarację. I już spokojnie albo dowiedz się, czy nie musisz składać w sr, żeby były zajęcia za darmo

Sylwuska w foteliku dziecko nie może być dłużej niż 2 godziny dziennie. Także dłuższe wyprawy odpadają - to tylko na przejazd z punktu A do punktu B i szybkie zakupy

Aniqa chyba się rozkłada na zasadzie takiej, że cała się przechyla do tyłu, czyli dziecko zostaje w tej samej pozycji - siedzącej na leżąco.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 21:29   #4275
Ifcia513
Raczkowanie

Kalusia87 super że zrobili Ci połówkowe i jaki duży chłopiec

Zostały jeszcze 194 posty do nadrobienia ale to chyba jutro bo dziś już ledwo na oczy widzę.

Dobranoc

Edytowane przez Ifcia513
Czas edycji: 2015-08-12 o 21:30
Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 21:33   #4276
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość

Zostały jeszcze 194 posty do nadrobienia ale to chyba jutro bo dziś już ledwo na oczy widzę.

Dobranoc
Dobranoc
I ja się żegnam, bo jutro znowu będę marudzić ze wstawaniem śpijcie dobrze kochane
P.S. Coś czuję, że po dzisiejszym wieczorze w moich snach zagości pan z salonu Tako...

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-12, 21:36   #4277
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Chyba się kurcze przejadę... Aż tak bardzo daleko znowu nie mam. Zobaczę najpierw czy u mnie w sklepach nie ma tych wózków :-D

Dzięki dziewczyny za cierpliwość!
Jesteście kochane, na prawdę
Gryzelda dziękuję, ja czasami potrzebuję żeby mi ktoś właśnie tak jak krowie na granicy wytłumaczył :-D dzisiaj mam właśnie taki dzień :-D
Stary 2015-08-12, 21:43   #4278
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze raz dziękuję

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52396036]Żaneta no jak wszedł ten system, że człowiek składa deklarację to z automatu przypisywali, więc pewnie jest tam gdzie lekarz poszukaj sobie położnej na nfz ze swojego miasta/okolicy i złóż u niej deklarację. I już spokojnie albo dowiedz się, czy nie musisz składać w sr, żeby były zajęcia za darmo

Sylwuska w foteliku dziecko nie może być dłużej niż 2 godziny dziennie. Także dłuższe wyprawy odpadają - to tylko na przejazd z punktu A do punktu B i szybkie zakupy

Aniqa chyba się rozkłada na zasadzie takiej, że cała się przechyla do tyłu, czyli dziecko zostaje w tej samej pozycji - siedzącej na leżąco.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Gryzelda to, to ja już wiem, chodziło mi o fotelik zima, ze na,spacery to raczek on się,nie nadaje, a zima to właśnie na szybkie zakupy czy do lekarza, nie daj Boże.
Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość

Dobranoc
Dobranoc ;*

Cytat:
Dobranoc
I ja się żegnam, bo jutro znowu będę marudzić ze wstawaniem śpijcie dobrze kochane
P.S. Coś czuję, że po dzisiejszym wieczorze w moich snach zagości pan z salonu Tako...
Dzięki w mi za to będą śnić się wózki, foteliki i ich waga i wymiary

Cytat:
Chyba się kurcze przejadę... Aż tak bardzo daleko znowu nie mam. Zobaczę najpierw czy u mnie w sklepach nie ma tych wózków :-D

Dzięki dziewczyny za cierpliwość!
Jesteście kochane, na prawdę
Gryzelda dziękuję, ja czasami potrzebuję żeby mi ktoś właśnie tak jak krowie na granicy wytłumaczył :-D dzisiaj mam właśnie taki dzień :-D
Skoro masz niedaleko to bym się nawet nie zastanawiała Też czasem tak potrzebuje, a jeśli chodzi o dzieci i cała ta wyprawkę, to,mam wrażenie, że cały czas potrzebuje takiego tłumaczenia

A ja głodna sie zrobiłam, zjadlam trochę arbuza, ale tylko po kiszkach przeleciało k nie wiem co robić, próżno juz na jedzenie...ala:

Stary 2015-08-12, 21:47   #4279
Fionka_31
Zakorzenienie

Ja tez zgłodniałam. Wciagnelam niezdrowy serek z brzoskwiniami. Malo tego okazalo sie ze byl przeterminowany :/

Zagryzlam jeszcze waflem ryżowym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-12, 21:49   #4280
ogolnie
Zakorzenienie

Próbuje zastać położna w przychodni w jej godzinach pracy no ale jak ona się spóźnia godzinę a pracuje na miejscu dwie a potem jedzie w teren to dziękuję :/ w sumie sama nie wiem czy korzystać z jej usług czy nie,koleżanki mówią że w sumie ona tylko ulotki daje i mierzy puls dziecka.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 22:10   #4281
lobofylia
Raczkowanie

Ehh uwielbiam facetów gadam właśnie Tz że tak inaczej ta ciążę przeżywam o karmieniu itd a on... SPI !!!! Skandal ciekawe czy zasnął na początku na końcu czy w połowie mojej gadki:/
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 22:13   #4282
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez zgłodniałam. Wciagnelam niezdrowy serek z brzoskwiniami. Malo tego okazalo sie ze byl przeterminowany :/

Zagryzlam jeszcze waflem ryżowym
Lepiej było nie wiedziec, ze termin ważności się skończył
Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Ehh uwielbiam facetów gadam właśnie Tz że tak inaczej ta ciążę przeżywam o karmieniu itd a on... SPI !!!! Skandal ciekawe czy zasnął na początku na końcu czy w połowie mojej gadki:/
Ehh typowe ich to po prostu nudzi, a my się martwimy i siedzimy przed tym komputerem, czytamy opinie i wybieramy co najlepsze dla Malucha

Stary 2015-08-12, 22:15   #4283
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem ile się tak wozi dziecko przodem do siebie, ale myślę, że każda z nas będzie wiedziała kiedy już można dziecko odwrócić
właśnie o to się rozchodzi, kiedy my będziemy gotowe żeby nie mieć malucha cały czas na oku

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a rozważa któraś Jedo Fyn? Bo wcześniej chyba o nim pisałyście a ostatnio jakoś nie
moja koleżanka ma taki i jest bardzo z niego zadowolona

Cytat:
Mujer to ja do twojego pytania o szpital dołożę jeszcze jedno od siebie: jak się to robi, że np rodzę w szpitalu w innym mieście a żeby położna przychodziła po porodzie do mnie do domu? kiedy i gdzie się zglasza coś takiego? i takie wizyty to chyba bezplatne są, nie?
często położna środowiskowa jest w tej przychodni co lekarz rodzinny i jak wypełniamy deklarację to tam też wybieramy położną i po porodzie tylko dzwonimy i przypominamy o sobie chyba że do tej przychodni też zapiszemy dziecko to szpital sam wyśle tam dokumenty dziecka i położna pewnie sama się odezwie... ja pierwszym razem przepisałam się do położnej ze SR (żeby nie płacić za szkołę) i to ona przychodziła do nas do domu. Wizyty są bezpłatne.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 22:15   #4284
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Próbuje zastać położna w przychodni w jej godzinach pracy no ale jak ona się spóźnia godzinę a pracuje na miejscu dwie a potem jedzie w teren to dziękuję :/ w sumie sama nie wiem czy korzystać z jej usług czy nie,koleżanki mówią że w sumie ona tylko ulotki daje i mierzy puls dziecka.
A nie masz możliwości wybrania jakiejś innej? Ja muszę popytać w takim razie u mnie w mieście i o rodzinnego i o położna no i jeszcze ta SR... Cały czas się łudzę że przecież mam jeszcze czas...

Ja sobie właśnie leżę w wannie w takiej chłodniutkiej wodzie chyba dopiero jak zacznę przysypiać to stąd wyjdę :-D

Dobranoc tym które już idą spać :-*
Stary 2015-08-12, 22:17   #4285
lobofylia
Raczkowanie

Kalusia i Gryzelda Gratuluję wam wizyt ;*

Dziś jestem mega obolala i krew byla i chyba xa bardzo was nie nadrobie. Przepraszam ;*

Czytałam do 140 strony

Co do materaca po waszych rozmowach o robakach to.. nie kupuje gryki kokos mimo że już mialam heh )

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Sylwuska ale żeby zasnąć?!;/

Teraz to nie wiem czy on sie ze mną zgadzal jak mowil yhy czy juz spał
Stary 2015-08-12, 22:18   #4286
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Padłam
Ja tak mam czasami jak rozmawiam z siostrą przez tel, rozłączy nas coś a ja dalej gadam bo nie zauważe :-D
Stary 2015-08-12, 22:24   #4287
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Uwielbiam.
Mój jak xhce usnac i chce żebym przestała gadać to mi dogaduje hahah
Ale gadam gadania i usypiam sama pierwsza

Stary 2015-08-12, 22:26   #4288
rudaska
Zakorzenienie

Sylwuska ale w mojej gondoli spód jest z plastiku i jeszcze taki puchaty wkład, do tego śpiworek, powinno starczyć na zimę
Cytat:
W poradni ginekologicznej czy przychodni ogólnej?
Jak masz dużą przychodnię, to powinna być też poradnia ginekologiczna i wtedy wybierasz lekarza, pielęgniarkę i położną. A jak nie ma poradni no to lekarz i pielęgniarka a położnej szukasz
Stary 2015-08-12, 22:40   #4289
acapella
Zadomowienie

Ja się zapisywałam ostatnio do przychodni z racji przeprowadzki no i wybierałam lekarza, pielęgniarkę i położną, a poradni ginekologicznej nie ma, żadnych specjalistów w ogóle tam nie ma. (Ale nie ma kolejek i to najważniejsze dla mnie :P)
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 22:42   #4290
lobofylia
Raczkowanie

Ehh tez ide już spać czytałam o kp i nigdzie nie ma o kp a starszym dziecku w sensie jak wyjaśnić itd jak to wpływa

Koszmar
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości