Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-24, 10:16   #4261
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
A mnie temat szczepien meczy od czasu do czasu i na razie myslenie o nim zostawiam na zas
Nawet nie wiem czy chce 5w1 czy zwykle, musze to dokladnie przemyslec
Jak leżałam w szpitlu, to była ze mną na sali dziewczyna, która właśnie chwaliła sobie szczepionke na rotawirusa. Zdarzyło jej się tak, że Mała wylądowała w szpitalu na jakies oskrzelowe sprawy i tam między innymi był taki chłopczyk właśnie z rotawirusem (genialna matka zataiła ten fakt przed lekarzem). Wszystkie dzieci na sali zaraziły się w ciągu jednej nocy, a jej Mała cały dzień spała i nic jej nie było.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 10:23   #4262
kinga1701
Zakorzenienie

Czarnula, Kasiulenkowo kciuki za wizyty.

Casaa pochwal się meblami jak już je złożycie

Ewusia gratulacje nowego tygodnia

Ja z rana byłam u diabetologa i okazało się, że dzisiaj nie wchodzę do niej tylko mi krew pobrali na to badanie i w czwartek mają być wyniki i wtedy mam już normalną wizytę u diabetolog.

Pojechaliśmy kupić jeszcze buty, dla męża bo wczoraj już nam sklepy pozamykali i zdążyliśmy tylko te spodnie kupić.

I teraz jakiś wczesny obiad zrobić i już będzie jechał
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 10:25   #4263
baby montana
Zakorzenienie

jak już pisałam, ja jestem wielką zwolenniczką szczepień. aktualnie jestem nieszczęśliwa że lekarz zalecił ostrożność z krztuścem w ciąży, bo tutaj szczepi się dopiero w 2ms życia więc przez te 2 miesiące będę się denerwować. ale co zrobić

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 10:30   #4264
Casaa
Zakorzenienie

Kinga, na razie sa elementy na skrzynki wiec generalnie po zlozeniu efektu jeszcze nie bedzie pochwale sie zdjeciami wszystkich pomieszczen jak juz bedzie wszystko zrobione czyli pewnie cos w polowie grudnia.

A kiedy wraca do DE?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 10:33   #4265
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Nebula i bardzo dobrze ze zdecydowalas się do nich napisać. Niewiadomo czy to coś da i czy zwrócą pieniądze ale chociaż niech wiedzą że takie praktyki to lekka zenada. To nie jest podniesienie kwoty o 20 czy 50 zl ale prawie dwa razy tyle. Trzymam kciuki w każdym razie

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Kinga nie smutaj będzie wszystko dobrze. Szybko zleci i niedługo znowu będziecie razem. Słabe pocieszenie ale my zostajemy z Tobą

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 10:34   #4266
MallaMi
Rozeznanie

w koncu Was nadrobiłam po całym weekendzie
gratuluje nowych tyg i udanych wizyt
w ostatnich dniach zrobiłam o zgrozo 7 pralek dzieciowych rzeczy i zostały jeszcze ze dwie. no i oczywiście nie mogę dokończyć bo pralka odmówiła posłuszeństwa poprasowane mam dopiero tylko dwa komplety pościeli i pieluchy. ciuszki będę prasować jak już wszystko bedzie poprane bo chce najpierw je posegregować rozmiarowo. powiem Wam ze strasznie duzo czasu zajmuje mi to prasowanie, chyba jestem za dokładna i nie wiem czy potem będzie mi się chciało prasować po każdym praniu
w niedziele byliśmy oglądać wózki. chciałam się przyjrzeć jakimś modelom tako, ale na 3 sklepy znaleźliśmy tylko 2sztuki w weekend znowu jedziemy chyba tez w trzy miejsca i jak nic nie wybierzemy to pozostanie kupienie w ciemno przez neta, bo ja już się nie nadaje na takie wyprawy
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 10:36   #4267
Casaa
Zakorzenienie

Ewcia, gratuluje 35 tyg

Wyslane z Lumia920.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-24, 10:37   #4268
koktajlowa7
Rozeznanie

Co do staników ja chciałabym juz na teraz zamówić z Alles Mama ale obawiam się, że nie trafię z rozmiarem..
Przyjechał materacyk nie mam go gdzie dać bo na łóżeczko dalej czekam, jeszcze nie przyszło. Zdziwiło mnie to, że ten materacyk był złożony na pół...

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
tak mnie ta wczorajsza wizyta zdenerwowała, że spać nie mogłam.
Zadzwoniłam dziś (wizyta umawiana przez portal znanylekarz.pl) z 'reklamacją' i powiedziałam, że to po prostu granda, że skoro ceny zmienili na początku listopada, a ja wizytę umawiałam 13stego, to powinni mnie poinformować! jeszcze będę pisać maila. Zarządzałam zwrotu różnicy w cenie. Nie sądzę by zwrócili, ale chociaz troszkę mi lepiej, że cokolwiek zrobiłam w kwestii, która mnie mocno zabolała.

muszę tylko jakoś rozsądnie tego maila zredagować.

Granda, tak ciężarną denerwować.
Zobaczysz jak zareagują. Może zwrócą..

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Czarnula, Kasiulenkowo kciuki za wizyty.

Casaa pochwal się meblami jak już je złożycie

Ewusia gratulacje nowego tygodnia

Ja z rana byłam u diabetologa i okazało się, że dzisiaj nie wchodzę do niej tylko mi krew pobrali na to badanie i w czwartek mają być wyniki i wtedy mam już normalną wizytę u diabetolog.

Pojechaliśmy kupić jeszcze buty, dla męża bo wczoraj już nam sklepy pozamykali i zdążyliśmy tylko te spodnie kupić.

I teraz jakiś wczesny obiad zrobić i już będzie jechał
Masz nas Nie jesteś sama. To zleci.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 10:46   #4269
czarnulax
Zakorzenienie

Ja na pewno się w coś miękkiego zaopatrzę do szpitala. Pewnie kupię jeden ten co wam pokazywałam, po domu też wolę chodzić bez, bo wygodniej, a z moimi maluszkami, to nie problem, teraz podrosły, ale z grawitacją nie mają problemu jeszcze ale jednak w szpitalu bym nie chciała mieć wiecznie mokrych plam od mleczka (a tego nie przewidzę, jak będzie). W domu pewnie też jeśli będzie mocno leciało moja wygoda pójdzie na dalszy plan.

Dotka o 18.30.
ewusia gratulacje

Ja w nocy nie podjadam. Ale musze zjeść coś przed spaniem. Potem dopiero jem z mężem śniadanie jak wstaje do pracy.

Cytat:
Strasznie mi brzuch w nocy twardnial myslicie,ze to takie przepowiadacze juz mocniejsze? Ze to przyszedl czas?
Ogolnie nocka do dupy, bo ten brzuch, plus nie moglam spac a potem mi sie snily laktatory
Ja miałam kiepski wieczór i dziś też kiepsko pod tym względem Na SR to się wiecznie za brzuch łapałam. Ale znając życie wejdę do lekarza, to mi wszystko przejdzie.

A dzisiaj nam nasza położna powiedziała, że już trzy dziewczyny z naszej grupy się wykruszyły Jedna urodziła w 27 tygodniu, ale ... maluch miał już 2400 I na tyle zdążył się rozwinąć, że jest w stanie nawet sam oddychać. To jest dopiero szczęście.
Stary 2015-11-24, 10:53   #4270
Casaa
Zakorzenienie

2400 w 27tc?! :O o mamo.... To ile by mial donoszony? Chyba z 5kg...

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-24, 10:55   #4271
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
2400 w 27tc?! :O o mamo.... To ile by mial donoszony? Chyba z 5kg...
No my wszystkie zrobiłyśmy tak Przypuszczam, że na dzisiejszej wizycie nasza córa może mieć coś w tych okolicach, no ale to jest jednak kilka tygodni dalej
Stary 2015-11-24, 10:57   #4272
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Czarnula, Jerzyczka, to widzę że jest nas trzy z kiepską nocą. Ja siedzę sama w domu i chyba sobie aż pochlipię z tego stresu. Teraz jest już ok, ale dlaczego musimy takie atrakcje znosić, dlaczego nie możemy mieć "normalnie"...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 11:04   #4273
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Czarnula, Jerzyczka, to widzę że jest nas trzy z kiepską nocą. Ja siedzę sama w domu i chyba sobie aż pochlipię z tego stresu. Teraz jest już ok, ale dlaczego musimy takie atrakcje znosić, dlaczego nie możemy mieć "normalnie"...
Zadaję sobie to pytanie od początku ciąży
Stary 2015-11-24, 11:08   #4274
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja juz poplakalam dzis..

Czarnula, ale duze dziecko w 27 tygodniu :O

O ktorej wizyte masz?
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 11:09   #4275
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Mi coś wieczorem brzuch też dawał czadu. W nocy ledwo zasnęłam. Rano boli mnie podbrzusze, więc do teraz kiszę się w pościeli. Trzeba napisać pracę naukową o wpływie pogody na macicę

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 11:10   #4276
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

2400 w 27 tc o matulu, Wojtuś w 31tc miał coś ok 1700g, no ale ja też mam mały brzuszek i wychodzi na to, że Młody też będzie malutki, chociaż rozwija się prawidłowo.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-11-24, 11:13   #4277
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
O ktorej wizyte masz?
Dopiero wieczorem, 18.30.
Stary 2015-11-24, 11:13   #4278
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Mi coś wieczorem brzuch też dawał czadu. W nocy ledwo zasnęłam. Rano boli mnie podbrzusze, więc do teraz kiszę się w pościeli. Trzeba napisać pracę naukową o wpływie pogody na macicę
Ja to się już nawet nie wypowiadam, bo ja dzisiaj wstałam do wc, umyłam zęby, założyłam getry na tyłek i ledwo doszła do łóżka. Już mnie tak spina macica, chociaż ja często już nawet na to nie reaguje. Dopóki nie ma regularnych skurczy, to się nie martwię.

Stary 2015-11-24, 11:15   #4279
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

To fajnie, że niedługo kończymy swą przygodę z ciążą i będziemy się rozpakowywać

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 11:19   #4280
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Zimne powietrze jednak daje czadu Olka śpi już jak zabita mimo że spała całą noc! Pół godzinny spacer na pewno w tym pomógł

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
To fajnie, że niedługo kończymy swą przygodę z ciążą i będziemy się rozpakowywać
mnie przeraża fakt, że w sumie całkiem niedawno ją zaczynałyśmy a tu juz po praktycznie
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 11:31   #4281
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ja to się już nawet nie wypowiadam, bo ja dzisiaj wstałam do wc, umyłam zęby, założyłam getry na tyłek i ledwo doszła do łóżka. Już mnie tak spina macica, chociaż ja często już nawet na to nie reaguje. Dopóki nie ma regularnych skurczy, to się nie martwię.
Malwi, a u Ciebie który to tydzień?

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 11:31   #4282
mojakaren
Zakorzenienie

Nebula zdjęcia dzieciaczka boskie

Dotka ale lipa z tym swędzeniem :/ dobrze, że w szpitalu będą mogli pomóc, a ciekawe co jeszcze Twój gin powie

magda po tych objawach co piszesz to bym się nie zastanawiała tylko zmieniała kosmetyki na takie jak najbardziej naturalne, myślę, że olej z migdałów sie sprawdzi

uaoo ale jak się mała obróciła to jeszcze o niczym nie świadczy, że poród tuż tuż. A skurcze pewnie z wysiłku, postaraj się poleżeć dzisiaj wiecej

malwi
ja jeszcze nie wiem czy będę szczepić na rota
Córka koleżanki teraz na to zachorowała i generalnie jest niewesoło :/ ale ja zamierzam skonsultować sprawę z naszym pediatrą bo już wybrałam sobie jednego bardzo ogarniętego i mam nadzieję, że będzie mu można ufać.

Ewusia
już 35 tc!? Wow ale wysoko, gratulacje!

czarnula
o kurde, jaki duży dzieć w 27 tc! No chyba, że dziewczyna miała źle wyliczany wiek ciaży

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 11:34   #4283
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ze juz byl poruszany temat szczepien, ale ja mam pytanie o szczepienie na rotawirusy, bedzie sie ktos decydowal?
Ja zamierzam na rota szczepić taka mocna biegunka/wymioty u malucha może mieć bardzo poważne skutki
Cytat:
Ja tam kolacje staram sie jesc miesna, tak zeby do rana wystarczylo. Inaczej mam pobudke ok. 1-2 godziny na druga kolacje.
Ja też jem białkową - twarożek wiejski i też dlatego ze lepiej po tym spię co jest trochę śmieszne bo przed ciążą taka białkowa kolacja mi zupełnie nie podchodziła
Cytat:
Tez uważam ze to fajnie

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

A i u mnie dziś 32 tc
Stary 2015-11-24, 11:37   #4284
baby montana
Zakorzenienie

Dolaczam do klubu nieudanej nocy,zgaga i bole brzucha nie pozwolily spac. Dzisiaj robie dzien leniwca,już nie mam siły zajmowac sie tym remontem,niech maz sie tym dzisiaj martwi bo ma wolne...poki co wstałam z łóżka tylko auto przeparkowac i sniadanie zjesc :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 11:39   #4285
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Gratuluję skończonych tygodni

miałam ochotę na sałatkę i chyba nie mogę jej zjeść do końca.. najadłam się jej wczoraj wieczorem na kolację i całą noc mnie zgaga męczyła. Zjadłam jakieś 2 h temu znowu i znowu zgaga A tak mi się jej chce
Stary 2015-11-24, 11:40   #4286
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ja pamiętam pierwszą reakcję mojej koleżanki po porodzie, która powiedziała "dlaczego moja córka jest taka brzydka?" Potem jak umyli i jej przynieśli to zmieniła zdanie
mnie też trochę przeraża ta biała maź i krew na włoskach ale już nie mogę się doczekać i nieważne jaka będzie pewnie dla nas będzie najpiękniejsza
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ej czy to możliwe że od kremu/oliwki mnie swędzi brzuch? No bo smarowalam się ta oliwka dla dzieci z Babydream i masłem z Perfecta mama i nie swędzialo mnie nic i skończyło się i teraz stosuje oliwke dla mam z Babydream i krem nawilżający z alterry już nie dla mam ale ma fajny skład to wzięłam. I kurcze jakoś od ponad tygodnia mega mnie swędzi brzuch, cycki że ubrać nic nie mogę.. Myślałam że ten krem jest słaby to dodawalam oliwki ale jeszcze gorzej.. I wczoraj wieczorem posmarowalam się oliwka i w nocy złapałam się na drapaniu brzucha. Rano posmarowalam się Nivea kremem do rąk i jest lepiej.. Hmmm może odstawie te kosmetyki i wyciągnę olej z migdalow? Albo poszukam kokosowego nie wiem czego się czepic..
mozliwe, ja też się cała drapałam po tej oliwce babydream dla mam, teraz używam perfecta mama przeciw rozstępom i balsam garnier czerwony i jest ok
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie chodzenia bez stanika z lejacymi się cyckami.. Ok będę w domu na początku ale przecież goście będą przychodzić żeby zobaczyć małego, na zakupy muszę wyjść itd.. Zresztą bez cycnika mi zimno i suty mam zaraz mega wielkie i w szpitalu miałam na sobie sportowy ja bym się czuła bez jakoś nago i po prostu niekomfortowo..

ja sobie nie wyobrażam chodzenia non stop w staniku, pierwsze co robię po przyjściu do domu to go ściągam ale że natura mnie nie obdarzyła to mogę sobie na to pozwolić po porodzie jesli urosną te pewnie będę musiała zmienić nawyki co by mi "uszy jamnika" nie zostały
a propos czy to normalne że mleko czy co tam teraz wycieka leje się tylko z jednej piersi?
Cytat:
No wlaśnie ja rozważam, ze względów trochę praktycznych. Dużo się słyszy o tych wszystkich rotawirusach, a nie chce, żeby Mały rzygał i srał dalej niż widział. Dorosły się umęczy a co dopiero takie mały dzieciaczek.
ja też rozważam tą szczepionkę prawdopodobnie jako jedyną dodatkową, dzieci często łapią rota i wolę oszczędzić dziecku cierpienia i sobie stresu i pobytu w szpitalu
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Miseczkę na pewno trzeba większą z tym że ja nadal nie wiem jaki rozmiar bo normalnie mam obwód 65 a z tych tanich staników to najmniejszy jest 75 no i wtedy miseczka też automatycznie większa wychodzi...
Jak jeszcze kupowałam w sieciowkach staniki to nosiłam 75b niby () więc myślę teraz żeby wziąć 75 c albo d
mam ten sam problem, noszę biustonosz z obwodem 65 ale obwód obwodowi nie równy a nie lubię jak mi stanik lata po plecach
Cytat:
Bo jeszcze ten biorę pod uwagę http://www.smyk.com/ingenuity-hustaw...niemowlaka-p#e

bo w tym tiny love chyba nie ma pasów, żeby dziecko zapiąć. Jednak chciałabym używać leżaczka jak Młody będzie się już wiercił.
ja mam ten, dostaliśmy od znajomych, bardzo go sobie chwalili i mnie się bardziej podoba wizualnie niż tiny love ale za to on jest do 9 kg a tiny do 18 kg więc ten drugi posłuży dłużej
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Nieprawidłowo tylko przebieglo płacenie za wizytę. Poprzednio placilam 200zl. Dziś zostałam poinformowana, że cena uległa podwyższeniu do...350! Gdybym wiedziała to bym tam nie poszła. Jestem wściekła. :|
masakra jakaś i czysty wyzysk bo powinni o tym powiedzieć przed badaniem, 150 zł to dużo pieniędzy zwłaszcza w tym czasie pełnym wydatków
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Ja też się brzydzę, dlatego zrobię tak jak Czarnula, jak przywiozą to powiem mężowi żeby oddał za jakiś czas
ja też dostałam taki prezent i tłumaczę sobie to tym że niektórzy mają jeszcze wspomnienia z czasów komuny gdzie wszystkiego brakowało - choć to tłumaczy starsze pokolenie. Wywaliłam tą butelkę bo wyczytałam że w plastikowych od mycia robią się rysy w których gromadzi się pokarm i bakterie więc nawet "swoje" butelki powinno się co jakiś czas wymieniać

Dziewczyny gratuluję wczorajszych wizyt i dobrych wieści, trzymam kciuki za dzisiejsze

Jestem już po spotkaniu z położną, miła babka, będzie do mnie przychodziła teraz co tydzień, ma całą rozpiskę tematów do przerobienia Zapytałam ją o laktator i poleciła oczywiście Medelę na dodatek elektryczną ponoć warto zainwestować jak się planuje kolejne dziecko ale boję się utopić tyle kasy.......myślałam że laktatorowe dylematy się rozwieją a tu
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 11:44   #4287
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
mozliwe, ja też się cała drapałam po tej oliwce babydream dla mam, teraz używam perfecta mama przeciw rozstępom i balsam garnier czerwony i jest ok

ja sobie nie wyobrażam chodzenia non stop w staniku, pierwsze co robię po przyjściu do domu to go ściągam ale że natura mnie nie obdarzyła to mogę sobie na to pozwolić po porodzie jesli urosną te pewnie będę musiała zmienić nawyki co by mi "uszy jamnika" nie zostały
a propos czy to normalne że mleko czy co tam teraz wycieka leje się tylko z jednej piersi?
ooo to widzę że oliwka może być sprawcą zamieszania

nie wiem jak wy to robicie, że chodzicie bez stanika mi zaraz sutki sterczą przez bluzkę, Tż leci z łapkami i maca przy każdej okazji no i inna kwestia, że przed ciążą to bolały przy chodzeniu 2 tygodnie przed @ nie lubię jak mi coś dynda

A mleko mi leci głównie z lewego cycka Ale zwalam to na to, że w nocy głównie leżę na lewym boku i uciskam i dlatego. Jak siedzę po kąpieli to z jednego i drugiego leci a może to też dlatego, że lewego cycka mam większego?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-24, 11:47   #4288
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
czarnula [/B]o kurde, jaki duży dzieć w 27 tc! No chyba, że dziewczyna miała źle wyliczany wiek ciaży
Tego nie wiem, bo powiem szczerze, że nie kojarzę tej dziewczyny, pewnie krótko bardzo chodziła.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A i u mnie dziś 32 tc
graty!
Stary 2015-11-24, 11:47   #4289
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Malwi, a u Ciebie który to tydzień?
dokładnie 34t6d

Stary 2015-11-24, 11:50   #4290
mojakaren
Zakorzenienie

Ja nie mam wielkiego biustu (choć w ciąży skoczył mi o rozmiar w górę i jest fajny bo wcześniej miałam taką chamską przerwę między cyckami, a teraz sie stykają ) ale nie wyobrażam sobie latać bez stanika nawet jak w obwodzie niezbyt wygodnie to i tak lepsze to niż wrazliwe sutki w zetknięciu z bluzką brrrrrr

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości