Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 19:56   #4291
meszsares
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

O, dobry artykul! a juz myslalam, ze to jedno z tysiaca ukazujacych sie kazdego miesiaca gderan na temat "olaboga co my zrobimy, jest nas coraz mniej"

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-07-01 o 20:02
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 19:59   #4292
agni82
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

zanetaa88, dziekuję. kochana jesteś! to trzymamy się terminu. niech Emil i Emilie siedzą jeszcze w brzuchu
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:00   #4293
83monia
Zakorzenienie

znalazlam takie cos:
jedynym stosowanym obecnie w Polsce preparatem z tiomersalem jest Euvax. tiomersal był tez w szczepionkach z grupy DTP ale nie we wszystkich, obecnie sa stosowane formy bez tiomersalu.
w ZADNEJ innej szczepionce tiomersalu NIE MA. ani w skojarzonych, ani w pojedynczych. (dane z 05.2011r)
skład szczepionek w Polsce http://prawdaxlxpl.files.wordpress.c...zczepionek.pdf

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:01   #4294
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
O, dobry artykul! a juz myslalam, ze to jeden z tysiaca ukazujacych sie kazdego miesiaca gderan na temat "olaboga co my zrobimy, jest nas coraz mniej"
bardzo interesujący moim zdaniem, dlatego go wrzuciłam.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:07   #4295
BABONIK
Zadomowienie

Marinka- sen pierwsza klasa
jak tam zmiana mleczka,na pewno pisałaś ale ja nie mam teraz przez pracę czasu czytac dokładnie

Aaniu-ja dawałam skojarzone,moja pediatra poleca a ja bardzo ufam tej lekarce.Inne płatne szczepnienia to tylko Pneumokoki na 2 lata-1 dawka.Reszty płatnych nie robiłam i teraz też robic nie będę.

Zmalowana- ten tekst o szopach na zawsze zostanie w naszych pamięciach

wiecej nie dam rady nadrobic,bo jest już godz 21 a ja dopiero się odrobiłam...

nogi mi puchną ,musze poleżec z nogami do góry

dla wszystkich

powodzenia oczekującym

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

aaaaaaaaaaaaaa chciałam zapytac czy któraś wie...jak zmieniły się te przepisy dotyczace pobytu dziecka przy matce bezpośrdenio po porodzie...to nie wiecie jak to jest po CC?? czy zostawiają dziecitko z mamą,itd??

mi wzięli małą w nocy ,dostałam ją na chwile dopiero rano...bardzo mi tego brakowało....jej pewnie jeszcze bardziej.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:09   #4296
Zmalowana
Zakorzenienie

Babonik to ja się bardzo cieszę

Patik
duża już Wasza córa

Spokojnej nocy.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:13   #4297
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

A jak po usg? ciekawe jesteście? no dobra, napiszę:
Waży 3469, i wszystko w porządku, pielektazje na nerkach są, ale nie powiększyły się i nie ma co się tym przejmować, bo są w dopuszczalnych granicach.
Nom, więc jak ponoszę jeszcze trochę to tłuszczyku jej przybędzie. A obwód główki 34 cm. Ja chcę już rodzić
nie rodzimy jeszcze nie nie nie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
zanetaa88, dziekuję. kochana jesteś! to trzymamy się terminu. niech Emil i Emilie siedzą jeszcze w brzuchu

Tak niech sobie posiedzą
Właśnie wypieła mi pupę
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
znalazlam takie cos:
jedynym stosowanym obecnie w Polsce preparatem z tiomersalem jest Euvax. tiomersal był tez w szczepionkach z grupy DTP ale nie we wszystkich, obecnie sa stosowane formy bez tiomersalu.
w ZADNEJ innej szczepionce tiomersalu NIE MA. ani w skojarzonych, ani w pojedynczych. (dane z 05.2011r)
skład szczepionek w Polsce http://prawdaxlxpl.files.wordpress.c...zczepionek.pdf
Nic z tego nie wiem

ILE PŁACI SIĘ ZA PRZESYŁKĘ W TYM HALENS ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 20:14   #4298
agulaaabar
Zakorzenienie

Ale jaja.... chciałam Wam wrzucić zdjęcie z wesela, jaki miałam wielki bajboh w sukience i co? na żadnym mnie nie ma......

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:18   #4299
youyou
Zakorzenienie

heloł mamuśki

mam trochę nadrabiania bo dziś taka kijowa pogoda i Filip siedził w domu cały dzień i nie miałam czasu na wizaz.

Ale widzę ze pojawiła się sonda kurcze nie wiem jaki tytuł wybrać.. dobra robota

Cytat:
youyou coś czuję że u Ciebie pójdzie jak po maśle. Takie rozwarcie już masz, bólu nie zdążysz poczuć
trzymam Cię za słowo

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Miałam właśnie śmieszną sytuację i muszę Was opowiedzieć. Stwierdzam, że niektórzy naprawdę mają tupet!
Otóż podeszła do mnie koleżanka z działu i pyta na kiedy dokałdnie mam termin i czy planuję już brać zwolnienie albo urlop. No to jej mówię, że około 20 sierpnia i zamierzam pracować na razie bez zmian. A ona się na to pyta czy w takim razie mogę ją zastąpić, bo ona idzie na urlop na 3 tygodnie. A u nas taki zwyczaj, że obowiązki urlopowicza całkowicie przejmuje osoba, z którą ten się dogada. No i trochę zbaraniałam. Mówię "Wiesz, wszystko ok, tlko że ja za 3 tygodnie mogę już w kazdej chwili teoretycznie urodzić, bo to już będzie ciąża donoszona".
"No ale może nie urodzisz, więc czy mogę wpisać że mnie zastąpisz do 14 sierpnia". Więc znowu mówię "No możesz, ale nie obiecam na 100% że nie urodzę np. 20 lipca albo że nie będę mogą po prostu pracować, tylko np. leżeć czy coś".
No i stanęło na tym, że się zgodziłam. W zasadzie nie miałam wyjścia Ale tak sobie myślę, że to okropny tupet prosić kobietę w 9 miesiącu o zastępstwo w pracy. Nie tylko dlatego, że właśnie mogę urodzić w miedzyczasie, ale też mogłaby pomyśleć że może to już ciut za dużo dla mnie będzie - moje normalne, pełnoetatowe obowiązki + jej także cały etacik.
Tym bardziej że sama rodziło 1,5 roku temu!
To się chyba nazywa rasowy egoizm
o mamo jaki tupet mi się wydaje że laska była taka napalona na urlop że szukała kogokolwiek aby móc mieć podpis na wniosku urlopowym porażka

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie się może, czy będąc na macierzyńskim mogę wyjechać poza granice kraju?
jasne, a dlaczego nie?

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Jestem ale tylko do poniedzialku. dostalam skierowanie na odzial.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

A więc tak, usg wykazalo wagę malego 4,100. lekarz stwierdzil ze nie jest taka duza ta waga, no ale usg moze pomyslic, zawsze moze byc to np 300 gram roznicy.
Stwierdzil ze da mi skierowanie na odzial polozniczy, a oni niech zadecydują czy bede rodzic naturalnie czy cc. Moj jest za cc, ze względu na dosc duzą wagę dziecka i na to ze pierwsza byla cesarka no i zawsze zostaje blizna, a przy duzym dziecku roznie bywa...
no i przytylam 2 kg przez 2 tygodnie. moj limit - 8 kg osiagnęlam.
no to w sumie dobre wieści

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja ost wkleiłam całą str promocji z halensa ale żadna się nie odezwała
Ja się przyznam że w ogóle nie znam tej firmy i pierwszy raz o nich słyszałam...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:23   #4300
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Udanej imprezy
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Da Karo udanej zabawy! Nie zapomnij cyknac sobie zdjecia w sukience i po powrocie pochwal sie nam jak wygladalas.
Koniecznie. Zrobię sobie fryzurkę irokeza, pazurki już umalowałam na krwistą czerwień, mam tylko nadzieję, że wytrzymam długo na imprezie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:24   #4301
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
przybieglam sie przywitac

dzis mialam pelen zajec dzien
najpierw porzadki, mialo byc tylko odkurzanie i przetarcie podlog a ale zlapalam zug i skonczylo sie na bardziej szczegolowym sprzataniu
pozniej mialam goscia znajoma, z ktora uwielbiam sie spotykac, od niedawna mieszka w swoim domku i teraz rzadziej sie widujemy
ale jak mieszkala w tym samym bloku to robilysmy babskie wieczory, z winem najczesciej gadalysmy nawet do 4rano

nagadalysmy sie wiec dzisiaj - chociaz tylko 3h byla u mnie no i wina nie bylo...
ech, znam to
zanim przeprowadziliśmy się z mężem "na swoje" wynajmowaliśmy mieszkanie 5 min piechotą od moich przyjaciółek. Rewelka była- winne wieczory, pogaduchy.. Teraz mamy do siebie trochę daleko i nie spotykamy się tak często a strasznie mi tego brakuje

Cytat:
Ja pamiętam, jak mój mąż kiedy już zeszły z Nas emocje związane z dwoma kreskami, powiedział : " wiesz, to nie jest tylko dziecko, to jest nowe życie, daliśmy nowe życie!To będzie cząstka Ciebie i mnie " - coś pięknego, usłyszeć to od mężczyzny który nie ucieka gdy widzi dwie kreski i panikuje, wręcz przeciwnie cieszy się dwoma kreskami
wzruszyłam się

Cytat:

pomimo że nie ma upału to stopy mi się z butów wylewają tak mam mocno opuchnięte że skóra aż szczypie
mam to samo

Cytat:
dziewczyny a czy pijecie piwo karmi ?
uwielbiam karmi black
ale w ciąży nie piję, choć karmi podobno wolno

czasem tylko jak mąż pije ciemne piwo to wezmę mały łyczek

Brumek, koleżanka to ma tupet

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Jestem podobnego zdania.... mi też się podobają drogie wózki, ale zdecydowaliśmy się na Tako warriora, spodobal nam się bardziej niż Jumper, jest zgrabny, fajnie się nim jeździło po sklepie, więc więcej nie szukaliśmy żeby sobie nie mieszać w głowie tylko kolor trzeba wybrac
my też mamy już Warriora od chyba miesiąca w domku, też spodobał nam się bardziej od Jumpera

moim zdaniem wózek jest super zobaczę jak się sprawdzi w terenie bo tak po mieszkaniu to mogę sobie jeździć
łatwy w składaniu, ma wszystko co mieć powinien, solidnie wykonany, wszystkie części można prać
opony trochę śmierdzą, więc stelaż z oponami wietrzy się od kilku dni na balkonie
wnętrze gondolki wyprałam, miałam tylko problem z naciągnięciem materiału na wózek, tak jakby się skurczyło lekko w praniu

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Bartessa akcja szop stop postanowiłam pobić rekord bycia w ciąży więc nawet się ze mną nie mierzcie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No i rusza akcja HERBATKA Z LIŚCI MALIN Właśnie się parzy
ja miałam małego nie wyganiać na siłę ale czuję się sfrustrowana, zwłaszcza po dzisiejszym ktg więc chyba też idę zaraz zaparzyć, choć pewnie nic to nie da, podobno chłopcy są bardziej leniwi jeśli chodzi o opuszczanie brzuszka
młody dostał już od tatusia zielone światło, ja też mu już wymówiłam najem brzucha a on taki nieposłuszny

Cytat:
Waży 3469, i wszystko w porządku, pielektazje na nerkach są, ale nie powiększyły się i nie ma co się tym przejmować, bo są w dopuszczalnych granicach.
Nom, więc jak ponoszę jeszcze trochę to tłuszczyku jej przybędzie. A obwód główki 34 cm. Ja chcę już rodzić
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 20:25   #4302
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaa chciałam zapytac czy któraś wie...jak zmieniły się te przepisy dotyczace pobytu dziecka przy matce bezpośrdenio po porodzie...to nie wiecie jak to jest po CC?? czy zostawiają dziecitko z mamą,itd??

mi wzięli małą w nocy ,dostałam ją na chwile dopiero rano...bardzo mi tego brakowało....jej pewnie jeszcze bardziej.
przegladnelam pobieznie ta ustawe i nie zauwazylam zadnych wytycznych dot. CC zobacz sobie, moze Ty cos znajdziesz:
http://prawo.legeo.pl/prawo/rozporza...?on=08.04.2011
u mnie bylo tak, ze CC mialam o 00:00, Mala dali na chwilke do cyca, potem lezalam 2h na pooperacyjnej, potem przewiezli mnie na oddzial i Mala w tym samym czasie tez dojechala - czyli praktycznie od razu
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:25   #4303
patik87
Zakorzenienie

zanetaa jak to nie rodzimy??
Ja dzisiaj zaczęłam 39 tydzień
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:25   #4304
83monia
Zakorzenienie

zaneta - tiomersal to rtęć. a wiadomo że rtęc to niefajnie mieć w nadmiarze w organizmie. podobno (ile w tym prawdy to nie wiem) mogą coś złego powodować...

Stary 2011-07-01, 20:32   #4305
youyou
Zakorzenienie

Co do szczepionek to Filip był szczepiony skojarzonymi jak u Agi i jestem jak najbardziej za, mała też tak będzie miała.
Wzięliśmy dodatkowo płatne pneumokoki. Mi to serce pękało jak widziałam ten płacz przy szczepieniu więc każde zaoszczędze wkłucie było zbawieniem.

Co do MMR to pogłoski o jej związkach z autyzmem to dawno obalone podejrzenie i ta szczepionka nie ma z tym żadnego związku.
My mieliśmy tę szczepionkę (odra, świnka, różyczka) jakiś miesiąc temu i dostaliśmy Priorix zamiast MMR.

Cytat:
no to kawał baby
Stary 2011-07-01, 20:38   #4306
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

A więc tak, usg wykazalo wagę malego 4,100. lekarz stwierdzil ze nie jest taka duza ta waga, no ale usg moze pomyslic, zawsze moze byc to np 300 gram roznicy.
Stwierdzil ze da mi skierowanie na odzial polozniczy, a oni niech zadecydują czy bede rodzic naturalnie czy cc.
CZyli i dobrze, i źle. Pół na pół. Ale może dobrze, że fachowcy Was obejrzą i podejmą najlepszą decyzję

Cytat:
Można głosować !
Dziękuje za zaangażowanie
DOBRA ROBOTA

Ale dużo fajnych tym razem jest! Aż ciężko wybrać

Cytat:
dziewczyny a czy pijecie piwo karmi ?
Ja nie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A ja byłam po wynik bilirubiny, dalej podniesiona ale spadła wyraźnie. Lekarka stwierdziła że widocznie jest w grupie dzieci które mają przewlekłą żółtaczkę noworodkową, nic się nie dzieje złego ale dalej obserwujemy.
Niech szybko spada bilirubina "mojemu: Adasiowi

Cytat:
Brumek gdzie się schowała Twoja asertywność? czytając myślałam od razu ze pewnie odmówiłaś..

Wiesz co, nie zalezy mi aż tak, żeby się z nią spierać ;0

A wieści z wizyty świetne

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
o mamo jaki tupet mi się wydaje że laska była taka napalona na urlop że szukała kogokolwiek aby móc mieć podpis na wniosku urlopowym porażka
To nie tylko chęć podpisu, bo zawsze właśnie ja ją zastępuję i zawsze to jest faktyczne przejęcie wszytkich obowiązków... Tak więc dziewczyna pewnie liczy na to i tym razem. Z tym, że jako świeżo upieczona mama mogłaby się trochę wczuć w moją sytuację, a nie tylko czubek własnego nosa widzieć

Cytat:

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:

Co do MMR to pogłoski o jej związkach z autyzmem to dawno obalone podejrzenie i ta szczepionka nie ma z tym żadnego związku.
My mieliśmy tę szczepionkę (odra, świnka, różyczka) jakiś miesiąc temu i dostaliśmy Priorix zamiast MMR.
To i ja sie wypowiem, bo chcoć nie mam dzieci, to jestem biologiem, a dokłądnie immunologiem i siłą rzeczy swoje zdanie na ten temat mam Jestem całym sercem ZA szczepiokami. Doniesienia o ich wpływie na autyzm to BZDURY. Żebyście nie wiem jakie "naukowe" dowody przeczytały w necie, nie wierzcie im, bo to tylko wyssane z palca historie rozhisteryzowanych rodziców. Oczywiście różne odczyny zapalne po szczepionkach mogą wystąpić, ale nie są groźne, za to w zupełności normalne. Za to korzyści (czyli ratowanie życia) są niewspółmierne!!!
Stary 2011-07-01, 20:43   #4307
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
zanetaa jak to nie rodzimy??
Haha
A przepuść Zmalowaną, Dziubka, Zankę na pewno się ucieszą

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość

wzruszyłam się

OJ kochana
Już dobrze?

Cytat:
zaneta - tiomersal to rtęć. a wiadomo że rtęc to niefajnie mieć w nadmiarze w organizmie. podobno (ile w tym prawdy to nie wiem) mogą coś złego powodować...

Coś w tym jest, bo kiedy Ja kiedyś zbiłam termometr stary w którym była rtęć, teściowa była wstanie latać z lupą, żeby tą rtęć nazbierać jak najwięcej, bo podobno okropnie szkodzi zdrowiu...

Brumek
to tylko i wyłącznie Wasza zasługa

Muszę paznokcie zmyć,
a mi się nie chce

Stary 2011-07-01, 20:47   #4308
sygine
Zadomowienie

Cytat:
gorset/pas poporodowy - sama nie wiem. moja mama uzywala i jest płąska, ja nie i nie jestem płąska, moja siostra tak i ... nie jest płaska... wiec nie wiem jak z ich dzialaniem. ja bym uzywala tylko od wielkiego wyjscia ewentualnie a nie na codzień. gdzieś wyczytałam że one oslabiaja mieśnie brzucha - brzuch nei musi sie starać by być płaski, wiec nie spinasz go cały dzien (ja mam wciagnięty ciagle - taki nawyk mi został...) i mięśnie nei cwiczą. jak jest sie w pasie to owszem - ok sie wyglada, ale bez juz chyba nie. dodam tylko ze moja mama jest aktywna sportowo - wiele lat prowadzila kółko taneczne, potem zrobila podyplomówke na AWFie i jest wfistką, wiec moze stąd taka figura
No więc właśnie ja mam zamiar nosić tylko od czasu do czasu, jak np. na spacer czy na jakieś wyjście póki nie dojdę do swojej figury Jakby nosić stale to podejrzewam że mięśnie rzeczywiście się rozleniwią, ale na codzień mam zamiar brzuszki ćwiczyć i inne
Stary 2011-07-01, 20:50   #4309
youyou
Zakorzenienie

jeśli chodzi o naszą historię..

U nas ciąża była nieplanowana, choć planowaliśmy szybko drugie dziecko i wstępnie rozmawialiśmy że po Nowym Roku może zaczniemy starania Jak wiecie Filip urodził się w lutym..... ja we wrześniu wróciłam do pracy.
Byłam u gina, wykupiłam pigułki Cerazette z zamiarem brania i czekałam na pierwszą @ po porodzie żeby zacząć się zabezpieczać.
Gdzieś na początku października pojawiła się pierwsza @, choć trudno ją tak nazwać, było to raczej plamienie. Pigułki nadal leżały w szufladzie bo jakoś nie mogłam się zmobilizować zeby zacząć je brać..
Na początku listopada przemknęła mi myśl że chyba powinnam znowu dostać @? nie wiedziałam jednak kiedy dokładnie bo nie specjalnie pamiętałam kiedy było poprzednie plamienie...
Pewnego dnia jednak przyszło mi na myśl żeby kupić test, tż poleciał do apteki i jak byk wyszły dwie krechy

Byliśmy w niezłym szoku, i tylko się cały wieczór śmialiśmy. Następnego dnia zrobiłam jeszcze dwa inne testy Przez następne dni to do mnie docierało że znowu będę mamą Na pierwszej wizycie u gina, potwierdził ciążę ale nie biło jeszcze serduszko i dopiero na początku grudnia odetchnęliśmy że z ciążą wszystko w porządku i możemy się chwalić.
Rodzicom powiedzieliśmy dopiero na gwiazdkę - zrobiliśmy dodatkowy prezent, zdjęcie u usg w ramce Ich mina - bezcenna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 20:51   #4310
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
kurcze, i ja tego nie zauwazylam? fajne te kiecki maja i podobno bielizna boska. ma ktoraas cos moze tej firmybo nei wiem jak z jakoscia. no i ja tam wole jednak przymierzyc bo roznie na mnie ciuchy leza... ale promocja niezla!
ja mam parę kurtek tej firmy i są fajne.Ciuszki parę razy zamawiałam ale nie dochodziły bo nie było rozm.Synkowi tam ciuszki nexta zamawiam

ja zamówiłam sobie to
http://www.halens.pl/okazje/moda_dam...__m399450.html

http://www.halens.pl/halens/moda_dam...485/index.html

http://www.halens.pl/okazje/moda_dam...__m399546.html

http://www.halens.pl/halens/produkty...__m398407.html

http://www.halens.pl/halens/produkty...__m398438.html

jestem ciekawa ile z tego mi przyślą
przesyłka kurierska 12,50zł

dzięki za odp odnośnie piwa ja przeczytałam na necie co dziewczyny piszą o piciu karmi w ciąży to omal nie padłam ja w ciąży bardzo polubiłam to piwo malinowe.A wcześniej go nie lubiłam

ja szczepionki wezmę skojarzone synek po nich nie miał żadnych powikłań.A jak da się jedną zwykłą i są powikłania to nie można już podać nast dawki płatnymi.Przynajmniej tak lekarka mówiła
Ja chyba wezmę 5w1 i rotawirusa
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:19   #4311
zanetaa88
Zakorzenienie

Blondynka a dlaczego mieliby nie przesłać?
Przecież pisze, jaki rozmiar kolor jest dostępny

Ja się skuszę na bieliznę, a co !

Stary 2011-07-01, 21:19   #4312
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę paznokcie zmyć,
a mi się nie chce
A ja właśnie pomalowałam

Cytat:
Byłam u gina, wykupiłam pigułki Cerazette z zamiarem brania i czekałam na pierwszą @ po porodzie żeby zacząć się zabezpieczać.
Gdzieś na początku października pojawiła się pierwsza @, choć trudno ją tak nazwać, było to raczej plamienie. Pigułki nadal leżały w szufladzie bo jakoś nie mogłam się zmobilizować zeby zacząć je brać..
Pewnego dnia jednak przyszło mi na myśl żeby kupić test, tż poleciał do apteki i jak byk wyszły dwie krechy

Rodzicom powiedzieliśmy dopiero na gwiazdkę - zrobiliśmy dodatkowy prezent, zdjęcie u usg w ramce Ich mina - bezcenna
I w ten sposób kasa za pigułki poszła w błoto...

My też powiedzieliśmy teściom w Wigilię (bo mamie wygadałam się już wcześniej. Ale kazałam jej udawać przed teściami, żeby myśleli że wszystkim na raz mówimy ). Teściu tez się tak wzruszył, że mu się ręce zaczęły trząść i wino rozlewał przy nalewaniu do kieliszków
Stary 2011-07-01, 21:30   #4313
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To i ja sie wypowiem, bo chcoć nie mam dzieci, to jestem biologiem, a dokłądnie immunologiem i siłą rzeczy swoje zdanie na ten temat mam Jestem całym sercem ZA szczepiokami. Doniesienia o ich wpływie na autyzm to BZDURY. Żebyście nie wiem jakie "naukowe" dowody przeczytały w necie, nie wierzcie im, bo to tylko wyssane z palca historie rozhisteryzowanych rodziców. Oczywiście różne odczyny zapalne po szczepionkach mogą wystąpić, ale nie są groźne, za to w zupełności normalne. Za to korzyści (czyli ratowanie życia) są niewspółmierne!!!
o, wlasnie takiej osoby szukałam - która sie zna na rzeczy! powiedz mi - a to stezenie rtęci jako dodatku konserwujacego, rzeczywisie moze byc nadmierne przy duzej ilosci szczepień? czy to nadal norma... wogóle - jakie są normy? nie wiem ile tego jest w szczepionce, pewnie na ulotce mogloby pisac, chociaz nie ejstem pewna. jak do tego podchodzisz. bo o tym ze autyzm itd. jest troche naciagany to wiem, zawsze trzeba znalezc kozla ofiarnego przy nowej chorobie to znalezli...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 21:30   #4314
zanetaa88
Zakorzenienie

A mój mąż nie umiał wytrzymać i był wstanie poinformować rodziców jak Ja byłam w pracy, ale poczekał na mnie. Poprosiłam go o kupienie bucików małych i torebeczek Przyjechał po mnie do pracy, mówiąc teściowej ( jego mamie) że ma nie iść jeszcze spać, bo Ja niby mam coś dla niej - ona boroka myślała, że jakąś bluzeczkę jej przywiozę albo coś z pracy a tu dostała razem z teściem buciki małe na drugi dzień poinformowaliśmy moich rodziców tym samym sposobem.

Zrobiłam zakupy w Halens
Jak bielizna będzie dla mnie za mała po porodzie,
to się obrażę

Stary 2011-07-01, 21:39   #4315
patik87
Zakorzenienie

piszcie coś bo mi się nudzi

Tz poszedł spać, a ja kwitnę w fotelu

Dobra, opowiem wam naszą historię.
W kwietniu ślub. Zabezpieczen nie było, kalendarzyk, ale tak robiliśmy żeby jeszcze nie zajść. Chciałam się zaklimatyzować w nowym miejscu zamieszkania, urządzić się, wdrożyć w bycie żoną.
We wrzeniu i ja i tz zaczęliśmy przebąkiwać że można by zacząć coś działać. Nie wiemdlaczego, ale byłam nastawiona negatywnie, ze będą problemy i się nie uda. No i działaliśmy ostro w październiku, od listopada poszłam do nowej pracy będąc już w ciąży ( nie wiedziałam o tym).
Ale tak mnie cycki bolały, i czułam się tak inaczej. Miałam wrażenie że przybyło mi z centymetr bo spodnie mnie uciskały, guzik rozpinałam ( może to dziwne w 1 miesiącu, ale tak było..)
Dzień spodziewanej miesiączki- nic, ale test zrobiliśmy dopiero z 5 dni po. Aa i mieliśmy wesele. Teściowa mi sukienkę przerabiała, ona była taka plisowana zakładana i dodatkowo powiększała brzuch, i wtedy teściowa wypaliła że przytyłam, i szwagierek zaczął żartować żebym szła do męża dzieci robić ( to był wieczór).
Wiedziałam, ze jestem w ciąży, z wesela pojechaliśmy o 2 w nocy kupić test do całodobowej apteki.
I w nocy ten test robiłam. I wyszły 2 krechy. W szoku byłam, sama nie wiedziałam czy chcę aby wyszła jedna czy dwie
Potem za dwa dni zaczęłam się czuć masakrycznie, wymioty, mdłości, brak sił, ospałość..
Wszyscy w rodzinie zareagowali bardzo pozytywnie.
To tyle z mojej opowiastki.
A teraz mam w brzuchu takiego klocka 3,5 kg
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:39   #4316
83monia
Zakorzenienie

brumek - znalazalm takie cos
Oficjalna strona EMEA, gdzie w związku z aferą pandemii grypy prezentuje się szczepionki przeciw grypie pandemicznej, informuje nas, że szczepionka Pendermix zawiera 5ug thiomersalu (zdaniem producenta). Thiomersal w organiźmie konwertowany jest do etylortęci, co stanowi około 50% masy thiomersalu. Etylortęć jako nieorganiczny związek rtęci zdaniem amerykańskiego FDA (znów zapraszam na ich strony) uznaje, że dawka bazpieczna nieorganicznych związków rtęci (i to zjedzona, a nie wstrzyknięta) wynosi 0,1 ug na kg masy ciała na dobę. Skoro 5ug thiomersalu, to około 2,5 ug etylortęci, a dawka bezpieczna to 0,1 ug na kg na dobę, to przyjmując szczepionkę Pandermix muszę ważyć przynajmniej 25kg, żeby otrzymać w miarę bezpieczną dawkę.

i

Wcinając rybę masz kontakt z metylortęcią. Ów arcytoksyczny związek chemiczny musi przedostać się jescze przez barierę jelito-krew, żeby dostać się do Twojego organizmu. Kolejną zaś barierę krew-mózg, żeby Ci poważnie zaszkodzić. Otrzymując thimersal w szczepionce organizm narażony jest na kontakt z etylortęcią (mniej toksyczna niż metylortęć), ale... dostaje się bez problemu do krwii, a badania potwierdzają, że przenika do mózgu. Ponadto szczepienia otrzymujesz jako noworodek i niemowlę - gdy bariera krew mózg nie jest w pełni wykształcona, a wątroba w pełni sprawna - zatrucie rtęcią zaburza jeden z podstawowych cyklów produkcji substancji detoksykujacej: glutationu i zatrucie (mylnie nazywane autyzmem) tylko postępuje

znasz sie na tych wyliczeniach i stężeniach?
z http://www.medonet.pl/spolecznosci,k...ge=2&AppID=333

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-07-01 o 21:42
Stary 2011-07-01, 21:44   #4317
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik a co w pracy powiedzieli, jak się dowiedzieli że jesteś w ciąży?!
Ja czekam właśnie na męża. Jest dopiero we Wrocławiu
a gdzie tam dom..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 21:53   #4318
sygine
Zadomowienie

Jakaś senna jestem. Ćmi mnie okresowo i idę spać
Dobranoc dziewczyny
Stary 2011-07-01, 21:59   #4319
zanetaa88
Zakorzenienie

Mogę mieć dzisiaj wartę do 1szej w nocy,
bo tak wróci dopiero mąż
Ciekawe czy wytrzymam...

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Ale nie chce być na warcie sama!!
Hallo!
Kobietki !

Stary 2011-07-01, 22:12   #4320
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
duuża Naomi

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
ja miałam małego nie wyganiać na siłę ale czuję się sfrustrowana, zwłaszcza po dzisiejszym ktg więc chyba też idę zaraz zaparzyć, choć pewnie nic to nie da, podobno chłopcy są bardziej leniwi jeśli chodzi o opuszczanie brzuszka
młody dostał już od tatusia zielone światło, ja też mu już wymówiłam najem brzucha a on taki nieposłuszny
Liście z malin nie tyle co przyspieszają, co fajnie przygotowują szyjkę do rozwarcia Także śmiało! Z mężem troszkę "popracować"

Zaneta mąż tylko na weekend wraca?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości