|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-07-01 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
zanetaa88, dziekuję. kochana jesteś!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
znalazlam takie cos:
jedynym stosowanym obecnie w Polsce preparatem z tiomersalem jest Euvax. tiomersal był tez w szczepionkach z grupy DTP ale nie we wszystkich, obecnie sa stosowane formy bez tiomersalu. w ZADNEJ innej szczepionce tiomersalu NIE MA. ani w skojarzonych, ani w pojedynczych. (dane z 05.2011r) skład szczepionek w Polsce http://prawdaxlxpl.files.wordpress.c...zczepionek.pdf |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zadomowienie
|
Marinka- sen pierwsza klasa
![]() jak tam zmiana mleczka,na pewno pisałaś ale ja nie mam teraz przez pracę czasu czytac dokładnie ![]() Aaniu-ja dawałam skojarzone,moja pediatra poleca a ja bardzo ufam tej lekarce.Inne płatne szczepnienia to tylko Pneumokoki na 2 lata-1 dawka.Reszty płatnych nie robiłam i teraz też robic nie będę. Zmalowana- ten tekst o szopach na zawsze zostanie w naszych pamięciach ![]() wiecej nie dam rady nadrobic,bo jest już godz 21 a ja dopiero się odrobiłam... nogi mi puchną ,musze poleżec z nogami do góry ![]() powodzenia oczekującym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- aaaaaaaaaaaaaa chciałam zapytac czy któraś wie...jak zmieniły się te przepisy dotyczace pobytu dziecka przy matce bezpośrdenio po porodzie...to nie wiecie jak to jest po CC?? czy zostawiają dziecitko z mamą,itd?? mi wzięli małą w nocy ,dostałam ją na chwile dopiero rano...bardzo mi tego brakowało....jej pewnie jeszcze bardziej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Babonik to ja się bardzo cieszę
![]() ![]() Patik duża już Wasza córa ![]() Spokojnej nocy.
#4297 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Tak niech sobie posiedzą ![]() Właśnie wypieła mi pupę ![]() ![]() Cytat:
![]() ILE PŁACI SIĘ ZA PRZESYŁKĘ W TYM HALENS ?! |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
Ale jaja.... chciałam Wam wrzucić zdjęcie z wesela, jaki miałam wielki bajboh w sukience i co? na żadnym mnie nie ma......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |||||
Zakorzenienie
|
heloł mamuśki
![]() mam trochę nadrabiania bo dziś taka kijowa pogoda i Filip siedził w domu cały dzień i nie miałam czasu na wizaz. Ale widzę ze pojawiła się sonda ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4300 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
zanim przeprowadziliśmy się z mężem "na swoje" wynajmowaliśmy mieszkanie 5 min piechotą od moich przyjaciółek. Rewelka była- winne wieczory, pogaduchy.. Teraz mamy do siebie trochę daleko i nie spotykamy się tak często a strasznie mi tego brakuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uwielbiam karmi black ![]() ale w ciąży nie piję, choć karmi podobno wolno czasem tylko jak mąż pije ciemne piwo to wezmę mały łyczek Brumek, koleżanka to ma tupet ![]() Cytat:
moim zdaniem wózek jest super ![]() ![]() łatwy w składaniu, ma wszystko co mieć powinien, solidnie wykonany, wszystkie części można prać opony trochę śmierdzą, więc stelaż z oponami wietrzy się od kilku dni na balkonie wnętrze gondolki wyprałam, miałam tylko problem z naciągnięciem materiału na wózek, tak jakby się skurczyło lekko w praniu ![]() Cytat:
![]() ![]() ja miałam małego nie wyganiać na siłę ale czuję się sfrustrowana, zwłaszcza po dzisiejszym ktg więc chyba też idę zaraz zaparzyć, choć pewnie nic to nie da, podobno chłopcy są bardziej leniwi jeśli chodzi o opuszczanie brzuszka ![]() młody dostał już od tatusia zielone światło, ja też mu już wymówiłam najem brzucha a on taki nieposłuszny ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://prawo.legeo.pl/prawo/rozporza...?on=08.04.2011 u mnie bylo tak, ze CC mialam o 00:00, Mala dali na chwilke do cyca, potem lezalam 2h na pooperacyjnej, potem przewiezli mnie na oddzial i Mala w tym samym czasie tez dojechala - czyli praktycznie od razu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
zanetaa jak to nie rodzimy??
Ja dzisiaj zaczęłam 39 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
zaneta - tiomersal to rtęć. a wiadomo że rtęc to niefajnie mieć w nadmiarze w organizmie. podobno (ile w tym prawdy to nie wiem) mogą coś złego powodować...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Co do szczepionek to Filip był szczepiony skojarzonymi jak u Agi i jestem jak najbardziej za, mała też tak będzie miała.
Wzięliśmy dodatkowo płatne pneumokoki. Mi to serce pękało jak widziałam ten płacz przy szczepieniu więc każde zaoszczędze wkłucie było zbawieniem. Co do MMR to pogłoski o jej związkach z autyzmem to dawno obalone podejrzenie i ta szczepionka nie ma z tym żadnego związku. ![]() My mieliśmy tę szczepionkę (odra, świnka, różyczka) jakiś miesiąc temu i dostaliśmy Priorix zamiast MMR. Cytat:
![]()
![]() |
#4306 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dużo fajnych tym razem jest! Aż ciężko wybrać ![]() Ja nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wieści z wizyty świetne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Haha
![]() A przepuść Zmalowaną, Dziubka, Zankę na pewno się ucieszą ![]() ![]() OJ kochana ![]() Już dobrze? ![]() Cytat:
Coś w tym jest, bo kiedy Ja kiedyś zbiłam termometr stary w którym była rtęć, teściowa była wstanie latać z lupą, żeby tą rtęć nazbierać jak najwięcej, bo podobno okropnie szkodzi zdrowiu... Brumek to tylko i wyłącznie Wasza zasługa ![]() Muszę paznokcie zmyć, a mi się nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o naszą historię..
![]() U nas ciąża była nieplanowana, choć planowaliśmy szybko drugie dziecko i wstępnie rozmawialiśmy że po Nowym Roku może zaczniemy starania ![]() Byłam u gina, wykupiłam pigułki Cerazette z zamiarem brania i czekałam na pierwszą @ po porodzie żeby zacząć się zabezpieczać. Gdzieś na początku października pojawiła się pierwsza @, choć trudno ją tak nazwać, było to raczej plamienie. Pigułki nadal leżały w szufladzie bo jakoś nie mogłam się zmobilizować zeby zacząć je brać.. Na początku listopada przemknęła mi myśl że chyba powinnam znowu dostać @? nie wiedziałam jednak kiedy dokładnie bo nie specjalnie pamiętałam kiedy było poprzednie plamienie... Pewnego dnia jednak przyszło mi na myśl żeby kupić test, tż poleciał do apteki i jak byk wyszły dwie krechy ![]() Byliśmy w niezłym szoku, i tylko się cały wieczór śmialiśmy ![]() ![]() ![]() Rodzicom powiedzieliśmy dopiero na gwiazdkę - zrobiliśmy dodatkowy prezent, zdjęcie u usg w ramce ![]() ![]()
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zamówiłam sobie to http://www.halens.pl/okazje/moda_dam...__m399450.html http://www.halens.pl/halens/moda_dam...485/index.html http://www.halens.pl/okazje/moda_dam...__m399546.html http://www.halens.pl/halens/produkty...__m398407.html http://www.halens.pl/halens/produkty...__m398438.html jestem ciekawa ile z tego mi przyślą ![]() przesyłka kurierska 12,50zł dzięki za odp odnośnie piwa ![]() ![]() ![]() ja szczepionki wezmę skojarzone synek po nich nie miał żadnych powikłań.A jak da się jedną zwykłą i są powikłania to nie można już podać nast dawki płatnymi.Przynajmniej tak lekarka mówiła ![]() Ja chyba wezmę 5w1 i rotawirusa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Blondynka a dlaczego mieliby nie przesłać?
Przecież pisze, jaki rozmiar kolor jest dostępny ![]() Ja się skuszę na bieliznę, a co ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie pomalowałam
![]() Cytat:
![]() My też powiedzieliśmy teściom w Wigilię (bo mamie wygadałam się już wcześniej. Ale kazałam jej udawać przed teściami, żeby myśleli że wszystkim na raz mówimy ![]() ![]()
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
A mój mąż nie umiał wytrzymać i był wstanie poinformować rodziców jak Ja byłam w pracy, ale poczekał na mnie. Poprosiłam go o kupienie bucików małych i torebeczek
![]() ![]() ![]() Zrobiłam zakupy w Halens ![]() Jak bielizna będzie dla mnie za mała po porodzie, to się obrażę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
piszcie coś bo mi się nudzi
![]() Tz poszedł spać, a ja kwitnę w fotelu ![]() Dobra, opowiem wam naszą historię. W kwietniu ślub. Zabezpieczen nie było, kalendarzyk, ale tak robiliśmy żeby jeszcze nie zajść. Chciałam się zaklimatyzować w nowym miejscu zamieszkania, urządzić się, wdrożyć w bycie żoną. We wrzeniu i ja i tz zaczęliśmy przebąkiwać że można by zacząć coś działać. Nie wiemdlaczego, ale byłam nastawiona negatywnie, ze będą problemy i się nie uda. No i działaliśmy ostro w październiku, od listopada poszłam do nowej pracy będąc już w ciąży ( nie wiedziałam o tym). Ale tak mnie cycki bolały, i czułam się tak inaczej. Miałam wrażenie że przybyło mi z centymetr bo spodnie mnie uciskały, guzik rozpinałam ( może to dziwne w 1 miesiącu, ale tak było..) Dzień spodziewanej miesiączki- nic, ale test zrobiliśmy dopiero z 5 dni po. Aa i mieliśmy wesele. Teściowa mi sukienkę przerabiała, ona była taka plisowana zakładana i dodatkowo powiększała brzuch, i wtedy teściowa wypaliła że przytyłam, i szwagierek zaczął żartować żebym szła do męża dzieci robić ( to był wieczór). Wiedziałam, ze jestem w ciąży, z wesela pojechaliśmy o 2 w nocy kupić test do całodobowej apteki. ![]() I w nocy ten test robiłam. I wyszły 2 krechy. W szoku byłam, sama nie wiedziałam czy chcę aby wyszła jedna czy dwie ![]() Potem za dwa dni zaczęłam się czuć masakrycznie, wymioty, mdłości, brak sił, ospałość.. Wszyscy w rodzinie zareagowali bardzo pozytywnie. To tyle z mojej opowiastki. ![]() A teraz mam w brzuchu takiego klocka 3,5 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
brumek - znalazalm takie cos
Oficjalna strona EMEA, gdzie w związku z aferą pandemii grypy prezentuje się szczepionki przeciw grypie pandemicznej, informuje nas, że szczepionka Pendermix zawiera 5ug thiomersalu (zdaniem producenta). Thiomersal w organiźmie konwertowany jest do etylortęci, co stanowi około 50% masy thiomersalu. Etylortęć jako nieorganiczny związek rtęci zdaniem amerykańskiego FDA (znów zapraszam na ich strony) uznaje, że dawka bazpieczna nieorganicznych związków rtęci (i to zjedzona, a nie wstrzyknięta) wynosi 0,1 ug na kg masy ciała na dobę. Skoro 5ug thiomersalu, to około 2,5 ug etylortęci, a dawka bezpieczna to 0,1 ug na kg na dobę, to przyjmując szczepionkę Pandermix muszę ważyć przynajmniej 25kg, żeby otrzymać w miarę bezpieczną dawkę. i Wcinając rybę masz kontakt z metylortęcią. Ów arcytoksyczny związek chemiczny musi przedostać się jescze przez barierę jelito-krew, żeby dostać się do Twojego organizmu. Kolejną zaś barierę krew-mózg, żeby Ci poważnie zaszkodzić. Otrzymując thimersal w szczepionce organizm narażony jest na kontakt z etylortęcią (mniej toksyczna niż metylortęć), ale... dostaje się bez problemu do krwii, a badania potwierdzają, że przenika do mózgu. Ponadto szczepienia otrzymujesz jako noworodek i niemowlę - gdy bariera krew mózg nie jest w pełni wykształcona, a wątroba w pełni sprawna - zatrucie rtęcią zaburza jeden z podstawowych cyklów produkcji substancji detoksykujacej: glutationu i zatrucie (mylnie nazywane autyzmem) tylko postępuje znasz sie na tych wyliczeniach i stężeniach? z http://www.medonet.pl/spolecznosci,k...ge=2&AppID=333 Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-07-01 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Patik a co w pracy powiedzieli, jak się dowiedzieli że jesteś w ciąży?!
Ja czekam właśnie na męża. Jest dopiero we Wrocławiu ![]() a gdzie tam dom.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 |
Zadomowienie
|
Jakaś senna jestem. Ćmi mnie okresowo i idę spać
![]() Dobranoc dziewczyny ![]()
#4319 |
Zakorzenienie
|
Mogę mieć dzisiaj wartę do 1szej w nocy,
bo tak wróci dopiero mąż ![]() Ciekawe czy wytrzymam... ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Ale nie chce być na warcie sama!! Hallo! Kobietki ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaneta mąż tylko na weekend wraca? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.