|
|
#4291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulujemy! (my jeszcze ani ejdnego )on sobie ten kawaleczek tak memlal, cos tam nawet odgryzl - na razie jestesmy jeszcze w pierwszej fazie blw, czyli eksperymentowanie - chywatnie, wkladanie do buzi - minimalnie cos polknie, ale to doslownie okruszki - reszta laduje na stoliku, na podlodze, no wszedzie ![]() no i dobrze, ze maz zrobil tam porzadek ![]() miesko robilam dla siebie na obiad, i po prostu odcielam kawalek dziecku, zeby sobie pomemlal schab upieczony w rekawie foliowym z cebula, kminkiem i ziolami wloskimi, odrobina soli (ja bardzo malo sole, wiec dla dziecka wycielam kawaleczek z srodka). Nastepnym razem upieke calkiem bez soli i na talerzu dosole jak trzeba bedzie Cytat:
chodzilo mi o to, ze chyba jednak podczas KP nastepuje faza, gdzie juz nie gubimy kilogramow, a wlasnie zaczyna ich nam przybywac ![]() kapusniak ![]() Cytat:
widzialam Chanel wczoraj wieczorem na pasku, nic nie napisala ![]() no no, jak gotowalas bigos?
|
|
#4292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() tak, ale jeszcze przedszkolaki leżakują w południe Wszystko indywidualnie jest, ale snu mniej potrzebują.
|
|
#4293 | |||||
|
MBZ♥
|
Cytat:
Cytat:
za pozwolenie na dom to kiedy parapetówka?![]() Jakie to łóżeczko na biegunach? coś a'la kołyska? Nie boisz się, że potem nie uśnie bez bujania?![]() ![]() Cytat:
za imponującą ilość ząbków![]() Ptaki budzi? ![]() Cytat:
![]() U mnie w domu dużo się czytało/czyta pamiętam jak Mama kazała się kłaść spać i gasić światło bo rano do szkoły, a ja jeszcze pod kołdrą z latarką czytałam![]() Roszpunka lubi jak się Jej czyta choć są dni gdzie woli walić ręką w książeczkę albo ją gryźć brawa dla t.Uwielbiam kapuśniak ![]() ![]() Cisnę do Ciebie ![]() Cytat:
![]() lubczyk afrodyzjakiem?o kurde to Roszpunka będzie jeszcze bardziej kochać piecha![]() ![]() cena mięsa powala
|
|||||
|
|
|
#4294 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
,niech zyje wooooolne !!!!! Roszek jeszcze spi , my sie lenimy .... dzisiaj mamy leniwy dzien , powoli bedziemy sie uczyc z kuba -bo pani odpowiednio zadbala aby dzieci sie nie nudzily i duuuzo zadala .duzo.ale damy rade .powoli .na leniucha .a dopiero wieczorem idziemy na cmentarz . bo ciemno -bo nastrój . ide nadrabiac . ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
a co jest zlego w konikach pony ?poza tym ze to nie jest najmadrzejsza bajka to jednak co zlego? Cytat:
Cytat:
super ze super !Cytat:
Cytat:
Cytat:
moi tescie tez raczej nie czytajacy .i swych dzieci tez nie nauczyli .wiec moj tz tez raczej -gazety ,czasopisma . ksiazki dzieciom od czasu do czasu .ale bez namietnosci .... ale super ze t.jednak sie przekonala i chlop tez . czyli Truskawek uczy czytac babcie i tate ![]() juz drugi Cytat:
Cytat:
moi rodzice to harleyowcy - wiesz matallica i te sprawy .tacy ludzie nie ogladaja seriali ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
kazde dziecko inne chyba . co do halloween - bo tu glosy ze sie nie obchodzi i takie tam .... http://demotywatory.pl/3957517/Obchodzisz-Halloween wiecie ja tez nie obchodzilam .bo przeciez po co ? ale dzieci mnie tego nauczyly . w przedszkolu sie obchodzi -jest impreza halloweenowa ,dzieci sie przebieraja ,robia ozdoby i jedza dania z dyni i slodkosci w ksztalcie .... oczywiscie u nas w szkole nie -ale to dlatego tez pewnie ze to szkola bardzo nastwawiona koscielnie ..... to zwykla zabawa .nic zlego . a przeciez kiedys kieeeedys 1 listopad obchodzilo sie tylko wszystkich sw. ,a dopiero 2 w dzien zaduszny chodzilo sie na groy bliskich . takze do wszystiego jakos tam trzeba sie dostosowac -albo dzieci nas dostosuja. i tak -teksty ze "powinni isc do kosciola sie modlic" i trzaskalnie drzwiami to sprawa moherow. kwiatuszek - wow!wow! ilosc waszych zebow mnie powala! ![]() po ulicach tez dzieciaki chodza -najczesciej takie 5 -10 latki . i tak od kilku lat od ok. 7 ....
|
|
#4295 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wadę wzroku nabyłam około 7 klasy podstawówki.Cytat:
![]() Kwiatuszek gratuluję ząbków! jej już 7! Bmma za drugiego! U nas na razie 0
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-11-01 o 11:09 |
||
|
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny jest! |
|
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja ninka do roku nie miala zabow klementynka - miszelinek boski
|
|
#4298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale może napisze z dwa słowa skoro się pojawiła ![]() namaczam suszone grzybki dzień wcześniej; na następny odcedzam i kroję drobno główka kapusty (średnia)- pokroić-ugotować kiszona kapusta (2 woreczki)- pokroić- ugotować mięsko (ja dałam schab), kiełbaska, boczek- podsmażam i jednocześnie doprawiam do smaku (ja akurat mam taką uniwersalną przyprawę do mięs ale można czym tam się chce) po ugotowaniu kapusty- wrzucam jedną do drugiej- dodaję liście laurowe i ziele angielskie- dodaję wszystkie mięska i grzyby- gotuję dalej na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając kiedy kapustka zmięknie doprawiam do smaku- sól, pieprz, dużooo majeranku (uwielbiam ) i czosnek przeciśnięty przez praskę. na końcu dodaję koncentrat pomidorowymożna jeszcze dodać nieco cukru i musztardy do smaku i właala Cytat:
ktoś śpi, żeby ktoś buszować mógł!moja już po drugiej drzemce otwieram drzwi
|
||
|
|
|
#4299 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() - hihi - no ale ona Wege więc nawet ich nie tknie .Cytat:
!!!!Cytat:
... hehe a my dzis do 9-20 z jdna podubdka o 3-45 na mleczko :P hahaha. cdn. |
|||||
|
|
|
#4300 | |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Ale dziś pospaaaaliśmy! Aż mnie głowa boli z nadmiaru snu ![]() Cytat:
![]() E, wcale nie ![]() ![]() ![]() Klementyna, ależ Twój Miszelinek jest dorodny! Super są te zdjęcia! Na drugim mi przypomina, nie wiem czemu, Roberta Gawlińskiego
|
|
|
|
|
#4301 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Bardzo się przydałyCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przeprowadziłam testy i jak śpi w czapeczce bądź kapturku to ma ciepłe. Zwracać na to uwagę czy nie ma się czym martwić?Cytat:
alee znam to z autopsji ![]() ![]() Witam się, jakaś taka zamulona dziś jestem. Zaraz będzie chata pełna gości ale posiedzę z nimi troszkę i idę do siebie na górę. Spać, wypoczywać i dochodzić do siebie. Ja miałam w tym roku plan żeby kupić trochę cukierów dla przebierańców no ale z racji operacji nic mi z tych planów nie wyszło. A tata mówił, że chcieli przyjść jedni do nas ale mój pies ich pogonił i zrezygnowali ![]() A w zeszłym roku nie mieliśmy cukierków to nam wysmarowali drzwi kremem Ale tak to jest jak dzieci w domu brak to się o tych zabawach i świętach w ogóle nie myśli. A teraz się zacznie, tak jak Nestelle pisała ![]() Trzymajcie się ciepło, ja dziś cmentarz będę podziwiać z okna (mieszkam jakieś 300m od cmentarza)
|
|
#4302 | ||
|
Zakorzenienie
|
oooo tak Mairę Mari bym chciała - i ta wredna Soray'a do piekla z nia !!!! haha. Cytat:
yhmmmm.Cytat:
haha ...???nadrabiam dalej
|
||
|
|
|
#4303 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Ja się nie znam, nie mam jeszcze doświadczenia. A pytam dlatego, że moja szwagierka ma zupełnie inne odczucia, tj. szkoła niczego nie uczy, mało się zadaje, uczą dzieci coraz mniej, poziom trudności leci na łeb na szyję. A przecież jakiś wspólny program chyba w całym kraju obowiązuje? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha zamien sie co to jest nadmiar snu ??? co to jest ???? zna ktoras takie pojecie ????????? ![]() Cytat:
Roszek spi w samym bodziaku .bez skarpetek .bez niczego .no ale on spi ze mna . i sie ode mnie grzeje Cytat:
ale sama szkola malo uczy ,zwalaja na rodzicow . na zasadzie "to do domu ,to i to do domu ,na poniedzialek wiersz , slowka z anglika .lektura , opisy, odczytywanie zegara . ma byc zrobione ,nauczone . w poniedzialek sprawdzian ,we wtorek sprawdzian ,w nastepne dni pytanie ." i tyle. z lekcji dzieciaki malo wynosza .
|
|
#4305 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Boszzzz, jaka jestem dziś padnięta... A niby nic takiego nie robiłam - naleśniki z mięsem, upiekłam ciasto, spacer 2h, pranie. Ale normalnie padam. Na cmentarz pojechała tylko moja Mama - z wózkiem autobusem na Wólkę to byłaby dziś jakaś katastrofa :/ Cytat:
![]() Zła maść apteczna Cytat:
dla tż i t.! ![]() ![]() My nadal bezzębni ![]() Cytat:
Znaczy wiem, że jest taki serial (moja Ciocia mi czasem opowiada coś tam o bohaterach, a ja nie mam pojęcia, o co chodzi )Z seriali to ja tylko HOUSE M.D. Oba zakończone ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Cytat:
Ale dziś będzie ładnie przynajmniej ![]() Krzyś ma czasem zimne łapki, jak śpi, ale lodowate, to nie... Jak się czujesz? Dajesz radę karmić? Zdrówka!
|
|
#4306 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
zaczynam was czytac od tyłu jako ze pisze na innym lapku i nie pamietam na kt orej stronie skonczyłam czytac ![]() zaczn e od chwalenia a co! hehe mogę? Karollo coraz czesciej stoi bez trzymania i dobrze mu to już wychodzi ![]() A po kolejne to i nam idzie 7 ząb tak więc Karole idą ząb w ząb ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4307 |
|
Kniaginia
|
Moderna, wstawiłam do fotoklubu zdjęcie naszych kciuków
|
|
|
|
#4308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki aby szybko wyszedł a co do lidla powinnaś żądać w ramach rekompensaty paczki pieluch ![]() Cytat:
![]() Moderna - była mowa o 2 kciukach u nas są 3 bo Julka swój dodała mam nadzieje ze moze być ----- a tak wogole to my dziś kończymy 8 miesięcy
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-11-01 o 19:24 |
||
|
|
|
#4309 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezusie, ale mi smaka zrobiłaś, uwoelbiam wszystkie kawaśne zupy, ogorkową, kapuśniak........Musze sobie ugotować Co do t. - Michałek od małego pokazuje babci gdzie jej miejsce ![]() Cytat:
Cytat:
aaaaa to może dlatego t.mnie obdarowywuje lubczykiem- chce żebym ją pokochala...... Cytat:
Cytat:
Bardzo duzo zadają Moja idzie programem ktory na jeden rok był wprowadzony jako "eksperymentalny"- w pierwszej klasie uczyli si.e kierunków świata Cytat:
no i standard co trzy tematy równo kartkówka z większośći przedmiotów, przynajmniej dwa sprawdziany w tygodniu.... jak sie robi mielone z soi? Małpka- przepis na królika daj jakis, co- plizzzz? (chyba,ze jest jeszcze inna koneserka kuchni i zna łatwy przepis na smacznego królika) ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Laski macie maszynki do pieczenia chleba? Jakie?
|
|
#4310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Nie mam, ale chciałabym. zerknij tutaj, muszę spróbować. http://basinepichcenie.blox.pl/2013/...yrabiania.html
|
|
#4311 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przyznaj się ściągnełaś pomysł od szeregowego z Pingwinów Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedys na fb pisałas ze robisz dobrego
|
|
#4313 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też 'gej' przodował jakiś czas temu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaki śliczny wesoły Roszek i jaki duży ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
mi sie juz przejadł ;P ja robie zwykle po swojemy najoierw gotuję królika zeby był miekki a później duszę zwykle w śmietanie czasami dodaje pieczarki cebulkę trochę cytryny. żadko kiedy robie z przepisu zwykle kombinuję ale jutro poszukam przepisów od siostry
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4315 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziecko śpi, ja już prawie też
![]() Znowu zapomniałam umyć mu ząbki Byliśmy dziś na dwóch cmentarzach. został nam jeszcze jeden ale to już jutro. zimno jak diabli mały mimo ciepłego ciałka, pucusie miał zimne i nosek zaczerwienionyCytat:
mi też okropnie przeszkadza, że jest w częściach, bo pewnie tych części będzie co raz więcej co by tu wykombinować żeby to się kupy trzymało ![]() Cytat:
nie strasz hehe mojemu zdarza się nawet 6 godzin bez snu, to chyba nienormalne Cytat:
no przepraszam... i co ci rodzice mają zrobić? porozmawiać z rocznym dzieckiem i nakazać mu spać o wyznaczonej godzinie? Cytat:
muszę się przyjrzećprzepraszam ![]() Cytat:
ooo pamiętam tą Sorayę twarzy nie, ale to jak się ubierała... nigdy nie zapomnę sukienki z dekoltem do pępka wtedy to jeszcze nie było coś na porządku dziennymCytat:
wolałabym żeby szli noga w nogę ![]() za karę nie kupię tam pieluch miałam zamiar jutro pójść po ten 3-pak za 88zł, ale nie pójdę
|
|
#4316 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i I za 8 mcy A bigos u nas tylko z takiej i z takiej I gotowany kilka dni - każdego dnia dokładany inny rodzaj mięsa ![]() "sytuacja wyjątkowa!" Czy to jest w ogóle możliwe, żeby po 6 mcu "odnowiła się" jakaś nietolerancja pokarmowa Wszystko od dawna już było ok, a teraz znów szorstkie plamki na policzkach... W słoiczkach teraz żadnej nowości nie było w ostatnich dniach... :/---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
A czasem 2 ![]() 2. Ja nigdy nie spałam w przedszkolu (w żłobku pewnie też bym nie spała, ale nie chodziłam) i moi rodzice też mieli rozmowy z wychowawczyniami, bo z nudów wyskrobywałam tynk ze ściany ![]() 3.
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-11-01 o 21:08 |
||
|
|
|
#4317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za szybki powrot do pelnej sprawnosci .Cytat:
- choc ja sie wczoraj Niezle zdziwilam -mieszkam na osiedlu 20 Lat i 1wszy raz widzialam by ktos po bloakch chodzil i cukierki zbieral - mamacia moja dala ciasteczka bo cukierki zostaly zjedzone - przez Milusia Cytat:
wooow- palnuje kupic taki dla dzieci Na Roczek .Cytat:
natychmiast !!dobrze ze twoj TZ im nagadal - bo ''a gdyby '' cos wiecej sie stalo, to mieli by przesrane111 nadrabiam dalej .
|
||||
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4319 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!!!dorsz yhmmmm yhmmm yhmmmmmm Cytat:
.Cytat:
![]() ad 2 - JUPI!!!. ktory !!!! - Milus nadal bez ... Cytat:
ad 2 - oooo ciekawe co U nich słychać .. i penie Ksawery to kawał przystojniaka Cytat:
![]() prawie mi sie Udało P |
|||||
|
|
|
#4320 | |
|
Kniaginia
|
Jesteś pewna?
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Dragusia, jako że jesteś z Wrocławia, to mam pytanie - gdybyś była przypadkiem w Ikei, to kupiłabyś mi 2 poszewki na poduszki? Już tylko w waszej Ikei się ostały.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

kurcze, jakoś sobie nie wyobrażam jak bezzębne dziecko wcina schab? udało się coś wymemlać? strasznie ciekawa jestem blw, chyba muszę spróbować dać do łapki rozgotowaną marchewkę

coś a'la kołyska? Nie boisz się, że potem nie uśnie bez bujania?
brawa dla t.

05.07.2008 

muszę się przyjrzeć
za szybki powrot do pelnej sprawnosci
.