|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
A brzuch miala przed urodzeniam taki jak ja mam teraz! Ja to tylko moge pomarzyc ze bede tak wygladac po roku od porodu, jak ona ledwie co po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------
|
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
co robicie do jedzenia na święta? Bo u mnie jest taki zwyczaj, ze w święta nie ma obiadu, tylko jedna wielka biesiada caly dzień
Więc pieczemy różne mięcha na zimno- schab ze sliwką, karkowke, klopsa czy jak to inaczej nazwac pieczen rzymską, jakies salatki, kurczaki faszerowane, pieczarki tez faszerowane, jaja faszerowane, jaja w majonezie, zrazy... oczywiscie na niedzielne sniadanie zurek i swieconka.I wlasnie nie wiem co zrobic, moze jakas nowośc?
|
|
|
|
#4353 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4356 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie jest 'tradycyjnie' : lepsze śniadanie (kanapki nie-klap z szynką i resztą) do tego mama robi śledzie w oleju, occie i śmietanie a na obiad rolada
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4358 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez chce sie juz pakowac i przeprowadzac
kiedy bedzie mi to dane?A ja jakas do tylu wiec prosze powtorz.. skąd dokąd sie przeprowadzasz? |
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze bigos, biała kiełbaska i inne pierdoły. Dodatkowo robimy swojską kiełbasę i swojskie szynki Mamy wędzarnię i sami wędzimy ![]() Mieszkam w Malborku
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
carmena u nas tez sa swieta "obfite" zarcia az sie stol ugina
![]() idealne z wynajmowanego mieszkania do swojego domu sie przenosimy
|
#4362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po świętach u mnie tyłam kilo, u Ciebie pewnie gdzieś tak z 10. a w tym obecnym stanie pewnie z 20
|
|
#4363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Ja mialam jakis czas temy tyle tylko szczescia ze babka znajoma z widzenia trzymala mi kolejke wiec moglam siedziec na krzesle az przyszla moja kolej.. A tez 2 kolejki az do drzwi.. i nie łaska przepuscic...
|
||
|
|
|
#4364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
W moim tez Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie chyba juz widac bo usluszalam od jakis chlopakow "o, mamusia"
|
||
|
|
|
#4365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale ja chodze do prywatnego gina wiec nie wiem jak by bylo jak bym chodzila na NFZ.Co do potraw swiatecznych no to jajka, biala kiebasa, ja pieke schab na kanpki bo wole to zamiast wedlin, saltka jarzynowa, pomidorki, ogoreczek itp. Na obiad bigosik jakis kurczak, ciasta i saltka owocowa A drugi dzien swiat to u babci
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-03-29 o 20:03 |
||
|
|
|
#4366 |
|
Raczkowanie
|
powiedz jeszcze że ty też z tych samych okolic to się normalnie przeprowadzam
normalnie nie wchodzę w święta na wizaż...bo się załamię jak pomyślę co Wy tam teraz jecie
|
#4367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- A którzy to? |
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kobieto to zmieniaj lekarza skoro za to płacisz. no chyba że lekarz do rany przyłóż tylko ta baba i zapisy?
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Jedzenia wystarczy dla wszystkich, zapraszam
No i pełno ciast róznych, jak ktos lubi ![]() Dobra, ja spadam na moje dwa tasiemce, na wspolnej i m jak milosc
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli juz zdarzyło się np że nie było akurat takiego rozmiaru jaki potrzebowałam to zastępowałam je Huggies.Bardzo ważne są chusteczki te mokre do przemywania pupy maleństwa, jak będziecie dziewczyny kupywały to sprawdzajcie przede wszystkim w składzie żeby nie miały alkoholu !!!!Połozna mi o tym wspomniała, dla porównania powiedziała że to tak jakbyśmy podrażniony czy zraniony naskórek alkoholem przemyli- bardzo to szczypie a co dopiero takie maleństwo. |
|
|
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny patrzcie!!! orgazm podczas porodu-pierwszy raz słyszę! w takim razie mogę rodzic tydzień
oczywiscie jestem sceptyczne nastawiona do tej teorii :P http://www.youtube.com/watch?v=k_dJv_LmTyQ
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-03-29 o 20:16 |
|
|
|
#4374 |
|
Zadomowienie
|
balianna, potty witajcie
marta_d1 nie martw się zbytnio wynikami kobiety w ciązy mają troszkę inne normy hd2005 szczęściara, ja ostayni była w banku tam oczywiście wszystkie stare schorowane pozajmowały miejsca siedzące i tylko się na mnie gapiły a jak ktoś przyszedł to się darły , że one w kolejce też "stoją", potem był sklep z częsiami do samochodów kolejka byłam 5 przede mną sami faceci, żaden nie przepuścił, a na koniec piekarnia liczyłam byłam 18 i tylko każdy się patrzył oni to chyba myślą że ja taki brzuch to mam normalnie. anuszka1401 też nie potrafię się wpychać na siłę. Carmena z tym piecem to zależy ja zawsze mieszkałam w domu gdzie były piece nie kaflowe ale w każdym pokoju był piec taki mały ale większy od "morcinka" teraz mam centralne na więgiel i faktem jest, że jest syf w domu i więcej trzeba sprzątać bo piec mam w byłej spiżarce i tam nie ma drzwi, trzeba to nosić rozpalać rąbć drzewo i w nocy pilniwac co by nie wygasło ale ja jestem do tego przyzwyczajona mój M wychował się w bloku i nie mógł na początku się przekonać ale teraz już wbił się w rytm i nie marudzi a węgiel wynosi nas mniej niż czynsz z centralnym na sezon. Więc to kwesta tego czy komuś to przeszkadza czy nie faktem jest, że ja też się nieraz denerwuję na ten syf z węgla ale jak to mówi mój M inni maja gorzej, chociaż ostatnio powiedział mi, ze w naszym domu napewno nie będzie centralnego na węgiel i ja nawet się ucieszyła bo to duża wygoda, ale wiem z doświadczenia, że do tego węgla, popiołu, rozpalnai noszenia idzie się przyzwyczaić. Co do świąt my wyjeźdzamy więc dużo nie bede szykowała, ażeby nie jecha z pustymi rękami do rodziny to zrobię pisanki, upiekę pasztet, i upieczę kawałek schabu i szynki.
|
#4375 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamuśki
Ja dzisiaj padam, musiałam się uporać z pitem od mojego M. Pracował za granicą i w kraju z kilku firm-masło maślane hehe, ale zrobiłam. hd miło, że jeszcze ktoś taki się znajduję, że się przejmuje kobietami w ciąży. Współczuję tym, które muszą pisać prace mgr, znam ten ból, na szczęście mam to już za sobą Co do kartki na drzwiach laboratorium to u mnie też taka wisi, że osoby, które mają mieć glukozę idą bez kolejki. Ciekawe jak to się sprawdza bo jeszcze nie byłam. I mój brzuchol 19tc6d, a jutro usg połówkowe |
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice palili w piecach co drugi dzień (w każdym z 3 pokoi był piec). A przecież kiedyś to były prawdziwe zimy (tym bardziej na Mazurach) a nie to co teraz. Oczywiście jest to kłopotliwe ale nie można przesadzać. Nigdy w domu nie mieliśmy pleśni... Ani ja ani mój brat nie miał zapalenia płuc
|
|
|
|
|
#4377 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4378 |
|
Raczkowanie
|
Misiulka, hd, alutka78 widzę podzielone zdania co do pieca
i tu jest problem, jedni znajomi mi odradzają, drudzy nie narzekają i mam mętlik w głowie. Mój też jest nie bardzo do pieców kaflowych (chodzi głownie o noszenie węgla) ale mam do wyboru, wyprowadzic się za 2 lata od rodziców a nóż widelec się trafi tanie mieszkanie z centralnym albo już zaczac kombinować o jakieś mieszkanie nawet z tym piecem, byle do porodu się wyprowadzić
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane... jeden dzień człowieka nie ma, no dobra w sumie dwa dni i takie zaległości miec by ich nie dac rady nadrobic... najelpsze jest to,ze zbieram sie by kuchnie umyc, ale sie zebrac sprzed komputera nie moge...
w kazdym badz razie przyszlam sie pochwalic,ze sprawa z praca rozwiazana... zaraz wam wkleje to co pisalam dzis na blogu, jak tylko dowiedzialam sie co w pismie przyszlo Przyszło mi pismo od mojego kochanego pracodawcy. Niedawno dzwoniła mama, że listonosz przyniósł polecony. Poprosiłam by otworzyła, choć pod wieczór i tak będę u nich, bo mam do odbioru samochód, ale niecierpliwość zwyciężyła i poprosiłam ją by mi sprawdziła co i jak. Tak więc co tu dużo mówić, mój intelientny pracodawca cofa rozwiązanie umowy, przedłużając mi ją do dnia porodu... prosząc tylko o odesłanie świadectwa pracy. I coś tam jeszcze. Śmiać mi się chce, mam wredny uśmiech na gębie i błyszczące oczy. A co by było gdybym sobie darowała? Co by było gdybym była innym człowiekiem? I to po prostu olała? Obawiałam się trochę wejścia na drogę sądową, bo to dodatkowy stres i wogóle, a teraz siedzę dumna z siebie i oddycham mimo wszystko z ulgą! No to po problemie |
|
|
|
#4380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wielkie brawa dla tej pani-polać jej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

Więc pieczemy różne mięcha na zimno- schab ze sliwką, karkowke, klopsa czy jak to inaczej nazwac pieczen rzymską, jakies salatki, kurczaki faszerowane, pieczarki tez faszerowane, jaja faszerowane, jaja w majonezie, zrazy... oczywiscie na niedzielne sniadanie zurek i swieconka.I wlasnie nie wiem co zrobic, moze jakas nowośc?

właśnie dzwoniła do mnie koleżanka, która zaczęła rodzić

Był ze mną tż i jak babka wyszła z gabinetu, mówi do reszty osób "Przepraszam, teraz nasza kolej", otworzył drzwi i wpuścił mnie do środka. Baby oczywiście były OBURZONE i coś gderały pod nosem... Super, co? Ale gdyby nie Marek to stałabym w kolejce, bo ja tak nie umiem się wpychać 

kobieto to zmieniaj lekarza skoro za to płacisz. no chyba że lekarz do rany przyłóż tylko ta baba i zapisy?
i tu jest problem, jedni znajomi mi odradzają, drudzy nie narzekają i mam mętlik w głowie. Mój też jest nie bardzo do pieców kaflowych (chodzi głownie o noszenie węgla) ale mam do wyboru, wyprowadzic się za 2 lata od rodziców a nóż widelec się trafi tanie mieszkanie z centralnym albo już zaczac kombinować o jakieś mieszkanie nawet z tym piecem, byle do porodu się wyprowadzić