Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 16:46   #4351
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

... No właśnie Agata, ja tez sie zdjec domagam Wrzucaj Macieja ))
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:21   #4352
martula007
Raczkowanie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

agatka- sliczny avatar, taki powazny elegancik

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja bym spróbowała kłaść wcześniej , czasem jak już człowiek bardzo zmęczony to i zasnąć nie może .... u nas rano też już Agata po jedzeniu nie dosypia.
idziemu się myć około 19/19:30- o 20 zwykle już śpi i niezależnie od tego jak wygląda noc, wstaje około 7:00.
potem drzemka o 10:00 i około 15:00

edit: Właściwie teraz się cofnęłam i doczytałam jeszcze raz że już ją kładłaś wcześniej... jednak myślę że łatwiej by było ją nakarmić np. o 5:00 rano i uśpić dalej, jak jest jeszcze ciemna noc, niż jak teraz wstaje o 6:30 ... i może wtedy by była dospana i w dobrym humorze ...
Bedziemy probowac, zobaczaczymy. Najwyzej wstane o 5 rano.. i wiecej juz jej tak nie poloze
Za kazdym razem nie moge napatrzec sie na zdjecie Twojej Agaty z avataru... i te jej wlosy!!!
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
A ja niewyspana znowu...nie wiem kurde co robić.
Młody zjadł kolację, przed spaniem jeszcze cyc i w kimono. Około północy się obudził głodny, dostał cyca, poszedł spać. No i o 1.30 obudził się znowu, i znowu się pchał do cycka... Stwierdziłam ze kurde, no głodny raczej nie jest, więc mu podmieniłam cycka na smoczk i ukołysałam na rękach. Zasnął. Odkładam go, ten w ryk. Więc znowu utulam, zasypia, do łóżeczka, ryk. I tak w kółko. Byłam zmęczona, więc chciałam go wziąć do nas do łóżka, ale już się nie dało, tylko na rękach chciał byc i szukał cycka ciągle. Stwierdziliśmy, że dosyć tego, przetrzymamy go. No i głaskaliśmy go, próbowaliśmy uspokajać, ale bez cycka. Zasnął przytulony do męża (żeby u mnie nie szukał cyca) po półtorej godzinie wrzasków (sąsiedzi nas znienawidzą ).
Nie wiem, czy to metoda?
Nie wiem, czy dawać mu tego cycka, może potrzebuje?
Czy właśnie oduczać już, bo potem sie przyzwyczai do jedzenia w nocy...?
Oduczać stopniowo (że np jedno-dwa karmienia w nocy, a potem mniej), czy że juz koniec z cyckiem nocnym?
Poradźcie cos...
A duzo je w dzien? Ja jak karmilam piersia, to mloda czesto mi przesypiala noce tyle, ze w dzien bardzo duzo jadla.. W sumie jak zaczelam podawac mm to nie zdarza sie juz w ogole wstawanie w nocy na jedzenie Najpierw pomyslalam o piciu, ale piszesz, ze nie.
To moze jednak zeby Cycus zawsze jakos tak przynosi ukojenie
I tez czekam z niecierpliwoscia na fotki.
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:30   #4353
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość

.
Dziekujemy, no trzeba bylo zmienic, bo swiateczny lekko nieaktualny ))
Czytam, ale wbic sie nie moge

chetnie poogladam jakies zdjecia
Poki co mozemy sie pochwalic tym, ze od paru dni Leo stoi sam <jestem dumna!>
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg leonard.jpg (90,4 KB, 75 załadowań)

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2013-02-25 o 18:41
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:32   #4354
martula007
Raczkowanie

czy mozecie cos powiedziec nt. wozkow hauck? wygladaja calkiem fajnie, tylko ciekawa jestem jak sie sprawdzaja w praktyce
Stary 2013-02-25, 18:54   #4355
natusiakac21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość

ależ on jest śliczny i tak pięknie stoi

Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która ma 4,5 miesięczną córkę i tak sobie rozmawiamy i w pewnym momencie kol. mówi
- natali czy pomyślałabyś rok temu, że będziemy rozmawiać o kupach?

powiem wam, że przez myśl by m to nie przeszło. Jak to człowiek się zmienia

moje dziecie ciągle mega wymagające, jak tylko widzi, że wstaję to już zapobiegawczo zaczyna płakać co by matka go nie zostawiła.
Nadrabiam co piszecie, ale nie mam kiedy pisać. W sumie z jednej strony dobrze bo bardzo intensywnie z Antosiem nadrabiamy czas, który spędzam w pracy.

Pola super, że wam tam dobrze i współczuję nocek, mam nadzieje że szybko Antosiowi minie wstawanie i da mamie odpocząć.
Też czekam na nowy wpis bo uwielbiam Twój blog.

i oczywiście jak to ja już nie pamiętam co i komu chciałam napisać
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:55   #4356
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
czy mozecie cos powiedziec nt. wozkow hauck? wygladaja calkiem fajnie, tylko ciekawa jestem jak sie sprawdzaja w praktyce

Mam Hauck Malibu spacerówkę z fotelikiem. Nie wiem, jak te marketowe się sprawują, tzn. mam na myśli bardziej proste modele... Nasz ogólnie dobrze zdaje egzamin, tylko regulacja oparcia na pasku to dla mnie porażka! Nie że w tym wózku, tylko w ogóle ten system Spacerówki używałam na razie kilka razy (na codziennie spacery jeszcze chodzimy czołgiem ), ale samego stelaża z fotelikiem od urodzenia, w sensie nie na codzień , tylko na 10 min do sklepu czy przejść z samochodu do przychodni, itp. Składanie i rozkładanie w porządku, szybkie i łatwe, prowadzenie nawet jedną ręką rewelacyjne, lekkie (poza nieodśnieżonymi chodnikami...).
Jakbyś miała jakieś konkretne pytania, pisz śmiało!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:56   #4357
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Wow, super
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 20:14   #4358
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

za nowe umiejętnościLeon śliczny chłopak

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Krzesełko dzisiaj przyszło i jest super Bardzo mi się podoba Jest porządnie wykonane i wydaje się być wygodne. Hania zjadła już w nim pierwszy posiłek. Wciągnęła 190ml zupki z dwoma łyżkami makaronu

Ja nie pomogę, bo Hania młodsza od Antosia i też budzi mi się jeszcze w nocy na cycusia Co prawda tylko dwa razy, ale czasami to "tylko" to "aż"
Chętnie poczytam, co Dziewczyny radzą i jak Ty sobie z tym radzisz.
Powodzenia.
to krzesełko też mi wpadło w oko ale,ja już mam kupione inneja liwce w nocy najpierw proponuje picie jak nie pomaga robię butle z mlekiem.
Stary 2013-02-25, 20:20   #4359
rozowa1987
Zadomowienie

zdjęcia z dzisiejszej sesji Liwii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09390.jpg (77,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09455.jpg (89,8 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09470.jpg (119,0 KB, 57 załadowań)
Stary 2013-02-25, 20:33   #4360
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Bry
Dziewczyny czy Wasze dzieci jedza surowe tarte jabluszko? Paula za nic nie zje. Dzis chcialam jej dac bo chyba pierwszy raz ma problemy z kupka. Wczoraj nie zrobila,dzis kroliczy bobek, potem juz ciut lepiej ale jak sie biedna wysilala no ale krzywi sie i pluje surowym jablkiem a slodkie bylo.

Dlaczego tyle z Was kupuje spacerowke? nie kupowalyscie wozkow od razu z gondola i spacerowka czy cos nie tak z Waszymi spacerowkami?

MARTULA Paula po porannym karmieniu wstaje na dobre, a za 2-2,5 godz znowu idzie spac, wolalabym zeby sobie po karmieniu pospala jeszcze
Paula w nocy spi ok 10 godz. Drzemki w dzien sie skrocily, teraz mamy trzy polgodzinnne : ciezko cokolwiek zrobic w pol godz. Dzis jak zasnela o 16:30 to zdazylam wyjac naczynia ze zmywarki,ogarnac kuchnie i zrobic sobie kawe i juz byla 17 i koniec spania. Kawe pilam zimna.

KAPUKAT zarloczka masz Paulina ostatnio je mniej, a czasem w porze karmienia nie jest jeszcze glodna i od jutra sprobuje wydluzac przerwy miedzy karmieniami i dawac jedno mleko mniej, bo i tak pije o 1 mleko wiecej niz w kalendarzu rozszerzania diety. Dzis tez dostala jedno mleko mniej, ale miala obiad dwudaniowy rosolek na kurczaczku z kasza manna, pyszny mi wyszedl...musialam sie pochwalic i drugie danie miesko z kurczaka z dynia i ziemniaczkiem no i ona juz zupka sie najadla, to poszlysmy na spacer i za dwie godz jadla drugie.

ROZOWA ja polecam to co Kism Nenedent baby w komplecie szczoteczka nakladka na palec. Na poczatku Paula uwielbiala mycie zabkow, otwierala szeroko buzie. Teraz buzie otworzy i jak wloze palec z nakladka to zaciska paszcze i gryzie mnie, boje sie ze kiedys sobie kawalek odgryzie.

KISM dzieki Znowu nie pamietam jak to bylo z tymi centylami. Paula wazy 8200g i mierzy 73cm.

POLA i EFIJY gratuluje pierwszych zabkow

GAABBI jaki dalas makaron? nitki?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:39   #4361
onething
Zadomowienie

martula widzę, że gazetka Tesco dotarła Ja znalazłam tylko coś takiego na jej temat http://www.sklepy24.pl/sklep/dino_sk...wka-2013/15317, ale wiesz.... jak się zepsuje, dajesz do reklamacji i praktycznie w większości wypadków dostaje się kasę.

pola_m ja mogę Ci tylko napisać tyle, że Szymon też tak miał przez dłuższy czas, zasypiał przy cycku, w nocy co godzinę potrafił się budzic i zaraz do cycka. Ja mu nie broniłam, a od ok. 2 tygodni zasypia przy cycku, wypuszcza go i śpi. Budzi się około 2-3 wypije troszkę i dalej kimono. W między czasie też się zdarzają przebudzenia, ale nie szuka już tylko daje się ululać bez.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:40   #4362
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Bry
Dziewczyny czy Wasze dzieci jedza surowe tarte jabluszko? Paula za nic nie zje. Dzis chcialam jej dac bo chyba pierwszy raz ma problemy z kupka. Wczoraj nie zrobila,dzis kroliczy bobek, potem juz ciut lepiej ale jak sie biedna wysilala no ale krzywi sie i pluje surowym jablkiem a slodkie bylo.

Dlaczego tyle z Was kupuje spacerowke? nie kupowalyscie wozkow od razu z gondola i spacerowka czy cos nie tak z Waszymi spacerowkami?

MARTULA Paula po porannym karmieniu wstaje na dobre, a za 2-2,5 godz znowu idzie spac, wolalabym zeby sobie po karmieniu pospala jeszcze
Paula w nocy spi ok 10 godz. Drzemki w dzien sie skrocily, teraz mamy trzy polgodzinnne : ciezko cokolwiek zrobic w pol godz. Dzis jak zasnela o 16:30 to zdazylam wyjac naczynia ze zmywarki,ogarnac kuchnie i zrobic sobie kawe i juz byla 17 i koniec spania. Kawe pilam zimna.

KAPUKAT zarloczka masz Paulina ostatnio je mniej, a czasem w porze karmienia nie jest jeszcze glodna i od jutra sprobuje wydluzac przerwy miedzy karmieniami i dawac jedno mleko mniej, bo i tak pije o 1 mleko wiecej niz w kalendarzu rozszerzania diety. Dzis tez dostala jedno mleko mniej, ale miala obiad dwudaniowy rosolek na kurczaczku z kasza manna, pyszny mi wyszedl...musialam sie pochwalic i drugie danie miesko z kurczaka z dynia i ziemniaczkiem no i ona juz zupka sie najadla, to poszlysmy na spacer i za dwie godz jadla drugie.

ROZOWA ja polecam to co Kism Nenedent baby w komplecie szczoteczka nakladka na palec. Na poczatku Paula uwielbiala mycie zabkow, otwierala szeroko buzie. Teraz buzie otworzy i jak wloze palec z nakladka to zaciska paszcze i gryzie mnie, boje sie ze kiedys sobie kawalek odgryzie.

KISM dzieki Znowu nie pamietam jak to bylo z tymi centylami. Paula wazy 8200g i mierzy 73cm.

POLA i EFIJY gratuluje pierwszych zabkow

GAABBI jaki dalas makaron? nitki?
dzięki za odpowiedz w sprawie szczoteczki i pasty do ząbków
Stary 2013-02-25, 21:45   #4363
doris888
Rozeznanie

Cytat:

Bedziemy probowac, zobaczaczymy. Najwyzej wstane o 5 rano.. i wiecej juz jej tak nie poloze
Za kazdym razem nie moge napatrzec sie na zdjecie Twojej Agaty z avataru... i te jej wlosy!!!
.
dziękujemy za komplement

Cytat:

cudnie! gratulacje!

uwielbiam oglądać zdjęcia dzieciaczków! w ogóle ostatnio jestem taka zachwycona byciem mamą kocham swoje dziecko każdego dnia mocniej. codziennie zachwyca mnie czymś nowym, codzinnie więcej rozumie i potrafi

to i ja wrzucę kilka zdjęć

jak któraś z Was ma aparat, z którego jest zadowolona, w cenie ok. 1000zł to polećcie! mój już chyba umiera, połowa... a może nawet więcej zdjęć nie nadaje się do niczego albo rozmazane, albo jakieś takie za mgłą... wygląda jakby obiektyw był zanieczyszczony, ale nie jest... zresztą ma już swoje kilka lat...

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

albo i nie dodam nie chcą się załadować, może jutro
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:56   #4364
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
martula widzę, że gazetka Tesco dotarła Ja znalazłam tylko coś takiego na jej temat http://www.sklepy24.pl/sklep/dino_sk...wka-2013/15317, ale wiesz.... jak się zepsuje, dajesz do reklamacji i praktycznie w większości wypadków dostaje się kasę.
.
A nie, nie ogladalam jej nawet hehhe Ulotkarz chyba do mnie nie dotarl Po prostu szukam spacerowki i chyba wszystkie firmy lece po kolei. Narazie wpadly mi w oko:

Britax B-agile4
Hauck Malibu
Hauck Citi

Britaxa widzialam na zywo, wydaje sie super. Tylko zastanawiam sie czy jest sens wydawac tyle kasy na spacerowke, skoro nasze dzieciaki niedlugo zaczna chodzic i pewnie nie beda chcialy juz w nich jezdzic

Ogladalam tez:
Mamas&Papas Sola, ale po zlozeniu jest spory, a ja szukam czegos co bedzie mi malo miejsca w bagazniku zajmowalo
Espiro magic- cos mi w nim nie pasuje

No i ogolnie musze sie ogarnac bo jesli polecimy do Anglii to musze miec wozek skladany jako calosc, czyli moja teutonieczka nie moze byc, taki regulamin ryanair'a. Czas leci, a ja w polu :P

agatka- ja kupowalam wozek wielofunkcyjny, jestem z niego bardzo zadowolona i daje rade w kazdych warunkach. Mielismy na lato kupic z mezem cos lzejszego , ale przede wszystkim mnijeszego bo nam nasz obecny wozek(stelaz + siedzisko) prawie caly bagaznik zajmuje przez co torby leza na siedzeniach i jest malo miejsca , a my sporo jezdzimy. Ale, ze prawdopodobnie lecimy na swieta do Anglii to kupujemy wozek juz teraz i to bedzie nasz wozek wyjazdowy. Na miesjcu dalej bedziemy korzystac z obecnego
Stary 2013-02-26, 06:10   #4365
she_87
Raczkowanie

Hej,

Nie mam czasu pisać, rano do pracy po południu trzeba nadrabiać czas z córeczką a wieczorem idę spać o 21 bo noce podobne jak u was. Nam sie Sara budzi co 3h na cycusia, próbowałam mm dac wodę ale nie chce. Najgosze jest to że jak się rozbudzi to moze nie spac 2h wiec wole jej dać cycusia.
Wczoraj zrobiąlm jej badania krew i mocz i wyniki średnie dostała witaminy.
Muszę ja oduczyć jedzenia w nocy żeby chociaż jej brzuszek odpoczł z 5 h a ona ciągle je. Tylko że tez nie jestem gotowa na jej płacz a ona jest twardą zawodniczką i juz kilka razy przegrałam z nią walke wpada w taka histerię że oddechu nie moze złapać. A pózniej uspokajania narękach z 30 min.

sliczne dzieciaczki jak wroce do domu moze tez wstawie Saruśke.
Miłego dnia
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 06:14   #4366
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spaceru, wyszło słońce u nas i pączki na drzewach coraz większe (chociaz wczoraj śnieg padał), i ze sklepu bio, kupiłam kawę, syrop z daktyli - zamiast cukru (!) i pesto z glonów No szaleństwo, za ten wybór uwielbiam francję
Antoch dobrze wywietrzony sobie śpi, tylko że znowu na cycku zasnął

dziewczyny, dzięki za odpowiedzi w sprawie tych naszych nocek nieszczęsnych...

co do jedzenia - robi postępy, to najważniejsze Na owoce tez przyjdzie czas.
Smoczka daje podstępem, zasysa cycka na chwilkę i wtedy podmieniam na smoczka. Sam z sibie też smoczka wypluwa, tacie tez się wyrywa...
I co, robicie coś, czy czekacie aż się ta faza skończy sama?
pola, ja wiem, że moja córa za mało je w dzień to nadrabia po nocach- to po 1.. po 2 wiem,ze idzie jej kolejny ząb (a miało byc lepiej gdy tylko wyjdzie pierwszy..).

Sama nie wiem co z nia robic. Nie mam jak zaangażowac po nocach TŻta, bo on jest np. 2 noce, a 3 go nie ma wiec takie bez sensu.. musze czekac na urlop w sierpniu
Dzis np.było duuuzo lepiej- bo wstała tylko 4 razy. Jakos dziwnie wyspana jestem
Dam jej czas na poprawe jeszcze kilka dni jeśli nic sie nie zmieni- chyba sie za nia porzadnie wezme

Faaajny ten sklep bio

witam
Mam pytanie czy ktoras z Was używała siateczki do podawania pokarmów? jak wrazenia? Co tam mozna wcisnac?
Stary 2013-02-26, 07:09   #4367
martula007
Raczkowanie

rozowa- Liwka jak fajnie sie do zdjec ustawia

Oliwka bije rekordy...jestem z niej taka dumna! Cala noc sie budzila,w pewnym momencie przestalam liczyc Cala noc nieprzespana...
Stary 2013-02-26, 07:32   #4368
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
rozowa- Liwka jak fajnie sie do zdjec ustawia

Oliwka bije rekordy...jestem z niej taka dumna! Cala noc sie budzila,w pewnym momencie przestalam liczyc Cala noc nieprzespana...
a to czemu az taki zle?
Stary 2013-02-26, 07:58   #4369
benka99
Rozeznanie

Dziewczyny chciałam Was pocieszyć!!
Dziś Maks spał w swoim łóżeczku od 19.30 do 6 rano i tylko 2 razy podawałam smoczek! O 6 zjadł i spaliśmy jeszcze na łóżku do wpółdo 8!
Wczoraj też prawie cała noc w łóżeczku i tylko 3 pobudki.
Tak więc musicie to jakoś przeczekać, u nas już byłą masakra, chodziłam jak zombie ale po tych dwóch nocach pojawiło się światełko w tunelu
Mam nadzieję że będzie już coraz lepiej
Stary 2013-02-26, 08:07   #4370
_agata
Zakorzenienie

Piękne!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130223113323uid66.jpg (167,6 KB, 85 załadowań)

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:33   #4371
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Bry
AGATA piekne
My po sniadanku i idziemy na spacerros, moze dzis na dluzej bo wczoraj zlapal nas deszcz i po spacerze.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:41   #4372
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
a to czemu az taki zle?
Obstawiam te nieszczesne zeby. U niej najgorsze jest to, ze wychodzi jej pare zebow jednoczesnie. Pisalam, ze ostatnio w 2,5 tygodnia wyszly jej 4, a teraz widac, ze ida jej dolne dwojki i chyba cos w czworkach na gorze zaczyna sie dziac. Caly czas reke ma gleboko w buzi, jak dorwie jakiegos gryzaka to na tyly go pakuje. Poza tym chyba ja troszke brzuch bolal, wczoraj sie nie zalatwila, a u niej to jest bardzo dziwne, tym bardziej, ze srednio zalatwia sie 3 razy na dobe. Wiec wszystko sie skumulowalo i wyszlo w nocy. Poprzednia noc byla okey, tylko dwa razy trzeba bylo jej dac smoczka (dalam na noc nurofen), ale dzis masakra. Jakby sie budzila tylko na smoka nawet ze 20 razy to luz, ale ona budzila sie ciagle z placzem doslownie co 15 minut. Ja niewyspana, mloda tez... marudna z rana byla strasznie. Teraz spi- odsypia i ja chyba do niej zaraz sie przylacze Posprzatane jako tako mam, obiady wczoraj zrobilam, sliwki na drugie sniadanie jej ugotowalam wiec chyba moge
Stary 2013-02-26, 08:45   #4373
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Obstawiam te nieszczesne zeby. U niej najgorsze jest to, ze wychodzi jej pare zebow jednoczesnie. Pisalam, ze ostatnio w 2,5 tygodnia wyszly jej 4, a teraz widac, ze ida jej dolne dwojki i chyba cos w czworkach na gorze zaczyna sie dziac. Caly czas reke ma gleboko w buzi, jak dorwie jakiegos gryzaka to na tyly go pakuje. Poza tym chyba ja troszke brzuch bolal, wczoraj sie nie zalatwila, a u niej to jest bardzo dziwne, tym bardziej, ze srednio zalatwia sie 3 razy na dobe. Wiec wszystko sie skumulowalo i wyszlo w nocy. Poprzednia noc byla okey, tylko dwa razy trzeba bylo jej dac smoczka (dalam na noc nurofen), ale dzis masakra. Jakby sie budzila tylko na smoka nawet ze 20 razy to luz, ale ona budzila sie ciagle z placzem doslownie co 15 minut. Ja niewyspana, mloda tez... marudna z rana byla strasznie. Teraz spi- odsypia i ja chyba do niej zaraz sie przylacze Posprzatane jako tako mam, obiady wczoraj zrobilam, sliwki na drugie sniadanie jej ugotowalam wiec chyba moge
a może to i lepiej,że tak jej wszystkie naraz idą? raz męka i z głowy
Mojej 1 ząb wyszedł tydzien przed jej 5miesiączkiem.. i tka idą ciagle do teraz, wyjdzie jeden, to zaczyna męczyc nastepny.. tak wiec juz tak ze 4 miesiace sie meczymy

Proponuje do córy dołączyc
Chociaz ja mam taki głupi organizm, że chocbym nie wiem jak była zmeczona to w dzien nie zasne i koniec

Moja młoda też spi, jak zwykle rano dosypia szybko
Stary 2013-02-26, 08:49   #4374
_agata
Zakorzenienie

martula, śliwki powinny rozluźnić

o
Stary 2013-02-26, 09:03   #4375
pola_m
Wtajemniczenie

hej
u nas dzisiaj lepiej znacznie.
Tzn budził się, ale nie kombinowałam z żadnym podmienianiem cycka na smoczka, tylko jak chciał to jadł - no i zasypiał lepiej zdecydowanie.
Odpuszczamy na razie oduczanie, bo jednak mam wątpliwości czy nie potrzebuje tego nocnego mleka... A jak juz zaczniemy go oduczać, to chcemy oduczać na dobre.

Cytat:

gratulacje!
A jaki śliczny jest

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
zdjęcia z dzisiejszej sesji Liwii
Cudna ta Twoja Liwka, śmieszka mała

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Bry
MOże miszaj jej z gruszką np?
Na kupke też suszone śliwki - namoczone na noc i podane np z kaszką. I masaz brzuszka

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

pola_m ja mogę Ci tylko napisać tyle, że Szymon też tak miał przez dłuższy czas, zasypiał przy cycku, w nocy co godzinę potrafił się budzic i zaraz do cycka. Ja mu nie broniłam, a od ok. 2 tygodni zasypia przy cycku, wypuszcza go i śpi. Budzi się około 2-3 wypije troszkę i dalej kimono. W między czasie też się zdarzają przebudzenia, ale nie szuka już tylko daje się ululać bez.
Dzięki za pocieszenie
I tak sam z siebie przestał się budzić?

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
pola, ja wiem, że moja córa za mało je w dzień to nadrabia po nocach- to po 1.. po 2 wiem,ze idzie jej kolejny ząb (a miało byc lepiej gdy tylko wyjdzie pierwszy..).

Sama nie wiem co z nia robic. Nie mam jak zaangażowac po nocach TŻta, bo on jest np. 2 noce, a 3 go nie ma wiec takie bez sensu.. musze czekac na urlop w sierpniu
Dzis np.było duuuzo lepiej- bo wstała tylko 4 razy. Jakos dziwnie wyspana jestem
Dam jej czas na poprawe jeszcze kilka dni jeśli nic sie nie zmieni- chyba sie za nia porzadnie wezme

Faaajny ten sklep bio

witam
Mam pytanie czy ktoras z Was używała siateczki do podawania pokarmów? jak wrazenia? Co tam mozna wcisnac?
Dla mnie te siateczki do pokarmów to przegięcie... Juz bez przesady, nawet jak nie ma ząbków dzieciak, to sobie doskonale poradzi z rozgryzieniem ugotowanego brokuła czy ziemniaka... Żucie tez trzeba ćwiczyć.
No my też jeszcze odpuszczamy ostra naukę... Szkoda, że nie możesz liczyc na TZta.
No i oby się poprawiło Małej przez te parę dni

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam Was pocieszyć!!
Dziś Maks spał w swoim łóżeczku od 19.30 do 6 rano i tylko 2 razy podawałam smoczek! O 6 zjadł i spaliśmy jeszcze na łóżku do wpółdo 8!
Wczoraj też prawie cała noc w łóżeczku i tylko 3 pobudki.
Tak więc musicie to jakoś przeczekać, u nas już byłą masakra, chodziłam jak zombie ale po tych dwóch nocach pojawiło się światełko w tunelu
Mam nadzieję że będzie już coraz lepiej
Super że u Was lepiej, pamiętam jaka byłas wykończona
A coś robiliście, czy tak sam z siebie?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:07   #4376
Renatka89
Zakorzenienie

pola- ja nawet nie chce prosic TŻta o pomoc w tej kwestii, bo tylko namieszałby w głowie młodej, przez ten swój tryb

Wyjdą tym naszym dzieciom wszystkie zęby i pospimy wtedy
Stary 2013-02-26, 09:24   #4377
benka99
Rozeznanie

pola nic nie robiliśmy, przeczekaliśmy to podejrzewałam, że to zęby albo lęk separacyjny i stwierdziłam, że może Maks potrzebuje mieć nas blisko siebie w nocy i spać z nami. Jak płakał w nocy to braliśmy go na łóżko, czasem nawet godzinę po zaśnięciu w łóżeczku.
W międzyczasie wyszły górne dwójki, dolne chyba będą na dniach bo czuć je już pod dziąsłami. Ale od jakichś 3 dni jest taki spokojniejszy w dzień, jak wychodzę z pokoju czy idę do łazienki to nie drze się w niebogłosy, sam się ładnie bawi. No i noce nieporównywalnie lepsze.
Mam nadzieję, że teraz przez jakiś czas będzie spokojniejszy zarówno w dzień jak i w nocy.

Czy któraś usypia jeszcze malucha na rękach??
Maksio zasypiał sam w łóżeczku tak do ok. 4-5 miesiąca. Potem zaczęło się ząbkowanie i nie chciał sam więc Tż usypiał go na rękach wieczorami, w dzień ja musiałam go kołysać. Mąż mówił, że on go na noc będzie bujał bo mu to nie przeszkadza. I tak jest do dziś ;/ tylko, że ostatnio Tż pracuje dłużej i zazwyczaj to ja wieczorem kładę Maksia i już mam trochę dość kołysania na rękach.
Próbowałam go odkładać, tylko, że jak poczuje łóżeczko to się rozbudza i chce bawić albo ryczy.
Nie wiem jak go znowu nauczyć samodzielnego zasypiania....

Od dziś zaczynam wiosenne porządki. Z Maksiem zajmie nam to pewnie miesiąc ale mam nadzieję, że trochę ogarniemy chciałabym się pozbyć trochę rzeczy bo jestem straszym chomikiem i szkoda mi czegokolwiek wyrzucić czy oddać. Ciąglę myślę, że kiedyś napewno się to przyda.
Najgorzej jest z ubraniami i torebkami
Stary 2013-02-26, 09:42   #4378
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość

Czy któraś usypia jeszcze malucha na rękach??
Maksio zasypiał sam w łóżeczku tak do ok. 4-5 miesiąca. Potem zaczęło się ząbkowanie i nie chciał sam więc Tż usypiał go na rękach wieczorami, w dzień ja musiałam go kołysać. Mąż mówił, że on go na noc będzie bujał bo mu to nie przeszkadza. I tak jest do dziś ;/ tylko, że ostatnio Tż pracuje dłużej i zazwyczaj to ja wieczorem kładę Maksia i już mam trochę dość kołysania na rękach.
Próbowałam go odkładać, tylko, że jak poczuje łóżeczko to się rozbudza i chce bawić albo ryczy.
Nie wiem jak go znowu nauczyć samodzielnego zasypiania....
ja usypiam na rękach w dzień, wieczorem sama zasypia ....a w dzień nie potrafię jej tego oduczyć...

moja Agatka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06686.jpg (80,8 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06603.jpg (61,0 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06598.jpg (85,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06595.jpg (77,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06430.jpg (98,4 KB, 58 załadowań)
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:50   #4379
_agata
Zakorzenienie

doris, nie obcinacie Agatce włosów?
Maciek już 3 razy miał cięte i rosną jak szalone, znowu musimy ogolić

Maciek w dzień usypia kołysany na rękach, albo posadzony na kolanach i przytulony. Wieczorem sam Nażre się, wkładam go do łóżeczka, pogada sobie, siada, klęczy, śmieje się, bababababa, opaopaopa... i zasypia w końcu.

o
Stary 2013-02-26, 10:21   #4380
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja usypiam na rękach w dzień, wieczorem sama zasypia ....a w dzień nie potrafię jej tego oduczyć...

moja Agatka
ślicznawłoski ma mega super
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości