|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
ja używam żelu do prania także nie ma potrzeby.
Cytat:
![]() ![]() A kiedy chrzciliście? My 29.12 i na pewno będzie miała grubszą czapkę ![]()
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
![]() Amelka nie byla zadowolona ze wsadzam jej noge w cos lepkiego i stopki zacisnela do tego wiercila nozka i dlatego nam druga nozka nie wyszla. jutro zrobie powtorke. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
fajnie to wyszło, super pamiątka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też używam płynu do płukania. Na początku hipoalergicznego ale brzydko pachniał i teraz używam zwykłego dzieciowego. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Bajka super słodkie te odciski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko pierwszy raz zrobiłohisterię...łezki jej aż leca i widać,ze boli.tropy są dwa-zęby bo uspokaja się jak dostaje gryzaka.albo brzuszek-rano jadłam twarożek,a jak kiedyś próbowałam to też były jazdy. z tym,że nie ma żadnego uczulenia,to chyba nie skaza?
![]() |
#4356 |
Raczkowanie
|
mój mateusz już śpi wykąpany i pojedzony.musiałam tak wcześnie go położyć bo od spaceru to niespał i tak marudził że szok.sam niewiedział czego chce rączki be,huśtawka be,łóżeczko be tylko kąpiel była fajna i od razu odleciał w błogi sen.zobaczymy ile pośpi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | ||||
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() teraz z kolei chciałabym żeby jadł jak kiedyś. w nocy w miare ok, a w dzień, to do połowy butli spoko, a potem wszystko inne ciekawsze niż jedzenie ![]() raczej jedziemy do teściów,więc pewnie odwiedzimy znajomych. posiedzimy, pogadamy o głupotach. ja pić nie moge, koleżanka wciąż karmi, więc też nie pije także będziemy gadać, gadać, gadać... ja mam jak Kaśka, że sztywniak jestem, nie chodzę na imrezy, bo nie lubię ![]() gdyby nie wyjazd do teściów, to pewnie zamulalibyśmy w domu ja miałam 8mcy, a syn mojej chrzestnej był chrzczony w ferie przed Komunią a dodam, że z niego taki jest na prawdę mega katolik, co niedzielę do kościoła, wszystkie roraty obskoczy i w ogóle. a rodzice wcale nie chodzą. ma teraz 16 lat. Cytat:
Cytat:
![]() i tak a propos skórnych zmian u dzieci alergicznych powiedziała, że pewnych spraw się nie przeskoczy i nie uniknie, tzn. że można robić totalnie wszystko żeby dzieci ich nie miały a i ta ![]() mówiła, że są dzieci z ciężkimi alergiami, piją najlepsze mm dla alergików, smarują cud maściami, a i tak mają wysypki i świąd skóry no i druga sprawa jest taka, że jeśli rodzice alergicy, to jak to wspomniała, "niestety,ale on ma takie geny, a z genami się nie wygra" ![]() najważniejsze jest to zeby dziecko chciało jeść, przybierało na wadze, żeby nie było ostrych bólów brzuszka, i żeby nie pojawiały się takie suche i swędzące placki, bo to może świadczyć już o tym typowym Atopowym Zapaleniu Skóry, a to już choroba ![]() ahh, i AZS to nie jest to samo co skaza białkowa ![]() Cytat:
![]() niestety nic nie da się zrobić, tylko przeczekać... my braliśmy go do siebie do łóżka, jak był między nami, czuł ciepło i był spokojny. po jakimś czasie zasypiał z nami, a dzięki temu my coś też sypialiśmy w nocy. powiem więcej, bywa, że jeśli maluch już się przestawi, to w czasie skoków znów może mu się trochę pokićkać na szczęście jak skok minie wszystko wraca do normy Ladan, jako atrakcje zakupiłam na alledrogo strój Mikołaja. Za rok przed Świętami sprzedam, więc nie zbiednieje. A tak to specjalne nic nie kupowaliśmy. Miłosz dostał od sąsiadki na Mikołajki body z muchą z 5 10 15, na all dokupiłam takie ciemno brązowe/czekoladowe rajtuzki do tego, tak żeby móc wykorzystać je jeszcze na co dzień. Monia, dla mnie jest b. ważne żeby się wyspać i wypocząć. Niewypoczęta mam zawroty głowy i mdleję, a i mój stan psychiczny podupada. W sumie nie wie czemu tak jest, bo przed ciążą spałam dużo mniej niż teraz i tak nie miałam. Także zależy jak to reaguje. ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Motylku, które łóżeczko turystyczne kupiliście? Bo też musimy kupić coś "na szybko" jak mamy wyjeżdzać do t. Materac to chyba zwykły piankowy kupie, bo i tak nie będziemy z tego korzystać w mieszkaniu, a do transportu taki chyba najmniej miejsca zajmuje... I ponawiam pytanie, bo ktos tu już je zadał co trzeba zrobić żeby zostać te próbki i zniżki czy kupony na słoiczki?? wspominałyście chyba o Hipp i Bobovicie ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- i też dostałam tysiaka za urodzenie syncia. ![]() za pobyty w szpitalu też kaska była ![]()
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-12-13 o 18:56 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4358 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=agravka;44111698] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- [B][/B]Bajko super sa te odlewy.Świetna pamiątka.A ja ciągle szukam hustawki dla Lilki.Juz niby znalazłam ale Pani przez telefon powiedziała ze syn miał wycofac ogłoszenie ..napisałam mu wiadomosc ale się nie odzywa..Byłam tez w tutejszym komisie.Jest jedna ale tak do☠☠☠ana ze masakra.. Zamówiłam własnie mleczka Liluni.Szkoda ze wczesniej nie zauwazyłam ze są tez 1200gr-je się bardziej opłaca brac.Za 6 opakown płace 299 czyli jedno opakowanie 800jakby gratis ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bedziesz miała pamiatke ![]() zamawiałas na allegro?? Cytat:
![]() u nas maść właśnie w użyciu trochę poprawiła skore Jaśka ![]()
![]() |
#4361 |
Wtajemniczenie
|
jutro idę do fryzjera...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- ah i dodam, że nie da się w 100% wyeliminować alergenów z diety. np. Miłosz jako alergik ze skazą do ukończenia 1 r.ż. z mięs będzie mógł szamać tylko indyka i królika, więc mama karmiąca też musiałaby tylko to jeść. ryb też nie może. czyli generalnie trzeba byłoby odstawić każde inne mięsko typu kurczak, wędlinki, no wsio... dodatkowo zero makaronów, chleba, półproduktów (często jako zagęstnik dodawane jest mleko) nie wspomnę o tym, że dziecko ze skazą może mieć alergię też na inne produkty, o których nie mamy pojęcia,a dopiero przy rozszerzaniu diety to wychodzi sorki, ale na takiej diecie można zwyczajnie paść, a i dziecko nie ma też wszystkich wartości odżywczych, których potrzebuje ![]() a co do glutenu, u dzieci ze skazą wprowadzamy dopiero po 10. miesiącu ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- matko kochana, jakie tortury ![]() ale rozumiem, w Łodzi nie mam nikogo sprawdzonego,więc już odpuściłam za tydzien przed wyjazdem to t. namówiłam męża na 2-3dniową wizytę w S-dzu, koniecznie chcę odwiedzić moją fryzjerkę,już się umówiłam i zajrzeć do lumpa tamtejszego ![]() ![]()
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-12-13 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania zdrowa ![]() tzn jeszcze trochę wydzielinki w noso-gardle jest, ale malutko, osłuchowo bez wątpienia czysto ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() u nas Nutra jest pakowane po 425g i starcza na 3-4 dni, ale my mamy tańsze karmienie tym Nutra niż przy normalnym mm przez refundację ![]() fajnie, że zdrowa ![]() wczoraj w poczekalni rozmawialismy z babeczką, że jej córka (9mcy teraz ma) zaraziła się od przeszkolnej siostry i 6tyg miała gila ![]() a teraz starsza dostała 39stopni i już cała obsrana ze strachu była, że młoda też dostanie miałam Ci sie pytać z ciekawości czy masz gdzieś u nas sprawdzonego fryzjera?
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-12-13 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u Nas pudełko 800 starcza na 6 dni.Super ze Hania zdrowiutka ![]() z tym zapasem co mamy powinno Nam wystarczyc akurat do skonczonego 6 miesiąca. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-12-13 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja kupilam farbki zeby zrobic odciski raczek i nozek ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Biedne te nasze dzieciaczki, malenstwa takie a ciagle cos im dolega ![]()
![]() |
#4367 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
aaaa
![]() to ja mam dla Hani ta sukieneczkę : http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5k2502?c=3333 kupiona na wyprzedaży w 5-10-15 kilka miesięcy temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zadomowienie
|
Wypralam interaktywna zabawke z fisher pricea i nie dziala ;(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() się nie dziwię, że się strachała, ja już mam obsesję i i jak tylko marysia zakaszle to mnie nerwica jakaś łapie ![]() nie mam ![]() ![]() wiesz że Pepco już otwarte ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dlatego założyłam na siebie. Cytat:
![]() Przypuszczam, że chodziło po prostu o podwórko nie pole ![]() W Krakowie i okolicach na podwórko mówią pole ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
tak. jakis biedronkowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba też przejdę już na zwykły proszek. Zdarzyło mi się kilka razy wyprać coś Miłosza z naszymi rzeczami i nic się nie działo. Płynów do płukania nie używam, że względu na Zuzię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zadomowienie
|
Tak dziś pochwaliłam swoje dziecko za wczorajsze 3 godziny spokojnego leżenia, że dziś całe popołudnie i wieczór były na zmianę albo rączki albo cycuś, wszystko w asyście krzyków. Padam na twarz. Szymek w końcu zasnął, więc i ja idę się położyć. Spokojnej nocki Wam życzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
tak, z tego co wiem chlopcy dopiero po 7 roku zycia powinni zdejmowac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
już męża pognałam po pajaca z reniferem ![]() Bosz, ale Miłosz ma wieczorną potrzebę ssania i marudzenia, wkładam smoczek, wypada i cwaniak wpycha sobie paluszki i cmoka jak szalony, i stęka do tego ![]() wczoraj taka akcja była, przed wyjazdem do lekarza leży sobie na kanapie, przyłożyłam wtuliłam swoją głowię w jego ciało i zaczełam obwąchiwać, a ten tak nagle zaczął śmiać się w głos, w pierwszym momencie myślałam, że płacze, ale nie, wielki uśmiech na buzi i śmiał się jak szalony ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy moge malego w taki kombinexon do chrztu ubrac? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3779148367
Pozniej po polku by sobie w nim smugal bo nie mam takiego ortalionowego.... A typowo chrzcielny bedzie mi siedzial. Tyle ze on ecri jest, noi ten miś. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4378 |
Zakorzenienie
|
Kahunia ale nie wolno kłaść dziecka na boku jak ma te pieluchy bo zgniata sie bioderko i nici z leczenia. Ortopeda nas przestrzegał. U nas jeszcze tydzień (oby)pieluchowania. Ciężko się karmi w takiej pozycji.
Jo_asiek bo dzieci się nie chwali bo się psują ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |||
Zakorzenienie
|
hejo mamusie
![]() ![]() ![]() ale miałam dziś zapierdziel w pracy, taka pora roku, aż dziw że tyle dzieci w przedszkolu ![]() tassia Marcin zostaje przez 3 godziny z sąsiadką, a później tż zmienia wartę o 14:30. Od nowego roku będzie opiekunka, zanim Marcin skończy pół roku chcialabym pracować już dzień w dzień. aha.. i oficjalnie, mozemy pracować i wystawiać rachunki na macierzyńskim. Dzwonilam dziś do ZUSu, Pani rzucała paragrafami, ze tylko na zasiłku chorobowym nie można podejmować się pracy, a na macierzyńskim lajt ![]() Cytat:
![]() będzie bolało ? ![]() Cytat:
![]() tak to właśnie u mnie wygląda. Z anką aż takich problemów nie miałam, a teraz tragedia. Jednak faceci to takie delikatne stworzonka... ![]() ale szczerze mówiąc dzięki temu ze nie tykam nabiału cera bardzo mi się poprawiła ![]() u nas na krosty pomogły masaże z parafiny, stosujemy czasem zamiast oliwki. Do tego krem oillan. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.