Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-13, 16:22   #4351
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Uzywacie plynow do plukania przy dzieciecych rzeczach?
ja używam żelu do prania także nie ma potrzeby.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
w ogole robilam dzisiaj odlew syrek Amelki. w sumie to drugi raz, tyle ze tym razem uzylam kronopanu do odlewu i powiem ze gdyby Amelka wspolpracowala to wyszlo by super! bo takim sposobem jako tako wyszla nam tylko prawa stopka, lewa do powtorki. ale i tak jestem super zadowolona.
u nas wyszło niemal identycznie Rączka też taka zaciśnięta, a w stópkach miała wyprostowane paluszki

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Tak ale moja dziewczynka. W takiej cienkiej satynowej czapuni była.
A kiedy chrzciliście?

My 29.12 i na pewno będzie miała grubszą czapkę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 16:39   #4352
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

u nas wyszło niemal identycznie Rączka też taka zaciśnięta, a w stópkach miała wyprostowane paluszki

A kiedy chrzciliście?

noo bo ja mase wyciskowa zgapilam z twojego zestawu
Amelka nie byla zadowolona ze wsadzam jej noge w cos lepkiego i stopki zacisnela do tego wiercila nozka i dlatego nam druga nozka nie wyszla. jutro zrobie powtorke.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 16:44   #4353
passion80
Zakorzenienie

fajnie to wyszło, super pamiątka
Stary 2013-12-13, 16:47   #4354
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:

A kiedy chrzciliście?

1.12 ale na zewnątrz miała jeszcze kaptur gruby polarowy z płaszczyka.

Ja też używam płynu do płukania. Na początku hipoalergicznego ale brzydko pachniał i teraz używam zwykłego dzieciowego.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Bajka super słodkie te odciski
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 16:56   #4355
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
noo bo ja mase wyciskowa zgapilam z twojego zestawu
Amelka nie byla zadowolona ze wsadzam jej noge w cos lepkiego i stopki zacisnela do tego wiercila nozka i dlatego nam druga nozka nie wyszla. jutro zrobie powtorke.
i w dodatku zimne to.

moje dziecko pierwszy raz zrobiłohisterię...łezki jej aż leca i widać,ze boli.tropy są dwa-zęby bo uspokaja się jak dostaje gryzaka.albo brzuszek-rano jadłam twarożek,a jak kiedyś próbowałam to też były jazdy. z tym,że nie ma żadnego uczulenia,to chyba nie skaza?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 17:28   #4356
Agnieszka257
Raczkowanie

mój mateusz już śpi wykąpany i pojedzony.musiałam tak wcześnie go położyć bo od spaceru to niespał i tak marudził że szok.sam niewiedział czego chce rączki be,huśtawka be,łóżeczko be tylko kąpiel była fajna i od razu odleciał w błogi sen.zobaczymy ile pośpi
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 17:42   #4357
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Serio sie zastanawiam czy nie dac Jankowi jakiegos kleiku. Je już 220 ml i to daje o 2 miarki wiecej mleka niz powinno być. Chyba za miesiac do pol litra dojdzie
swego czasu znajomy zaczął się śmiać jak mu wspominałam o tym, że Miłosz dużo je i stwierdził, że może odżywkę dla pakerów powinniśmy mu serwować

teraz z kolei chciałabym żeby jadł jak kiedyś. w nocy w miare ok, a w dzień, to do połowy butli spoko, a potem wszystko inne ciekawsze niż jedzenie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Mamuśki a powiedzcie mi czy macie jakieś plany na Sylwestra.
raczej jedziemy do teściów,więc pewnie odwiedzimy znajomych. posiedzimy, pogadamy o głupotach. ja pić nie moge, koleżanka wciąż karmi, więc też nie pije także będziemy gadać, gadać, gadać...
ja mam jak Kaśka, że sztywniak jestem, nie chodzę na imrezy, bo nie lubię

gdyby nie wyjazd do teściów, to pewnie zamulalibyśmy w domu

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

dziewczyny czy chrzest gdy dziecko ma 6-7 m-cy to za późno?
ja miałam 8mcy, a syn mojej chrzestnej był chrzczony w ferie przed Komunią
a dodam, że z niego taki jest na prawdę mega katolik, co niedzielę do kościoła, wszystkie roraty obskoczy i w ogóle. a rodzice wcale nie chodzą.
ma teraz 16 lat.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
no wlasnie u mnie tak to wygląda, dieta bezbiałkowa tesknię za tym, ale wolę mieć czystą buźkę u Marcina, niz gdyby miał się męczyć ze świądem z powodu mojej diety
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Dietetyczka, która zajumuje się mamami kp i problemami z alergią u dzieci.
Wiesz ja już sama nie wiem co robic. Mojemu Jaskowi cały czas wyskakują zmiany skórne i ma problemy z kupką. Próbuję z tym walczyć jak potrafię.
Dopiero po nowym roku mam szansę dostać się do polecanej mi poradni alergologicznej, a do tego czasu postanowiłam wypróbować ta dietę.

wszystkiego naj dla Tusi
wczoraj mieliśmy kontrolę u naszej mądrej pani dr
i tak a propos skórnych zmian u dzieci alergicznych powiedziała, że pewnych spraw się nie przeskoczy i nie uniknie, tzn. że można robić totalnie wszystko żeby dzieci ich nie miały a i ta z tego będzie. u Miłosza dalej coś czasem na buzi wyskakuje, trzeba smarować maścią cholesterolową i tyle.
mówiła, że są dzieci z ciężkimi alergiami, piją najlepsze mm dla alergików, smarują cud maściami, a i tak mają wysypki i świąd skóry
no i druga sprawa jest taka, że jeśli rodzice alergicy, to jak to wspomniała, "niestety,ale on ma takie geny, a z genami się nie wygra"
najważniejsze jest to zeby dziecko chciało jeść, przybierało na wadze, żeby nie było ostrych bólów brzuszka, i żeby nie pojawiały się takie suche i swędzące placki, bo to może świadczyć już o tym typowym Atopowym Zapaleniu Skóry, a to już choroba

ahh, i AZS to nie jest to samo co skaza białkowa

Cytat:
Dziewczyny jak któraś z Was wie, to pomocy:pros i:

Kacperek od koleżanki ma 1,5 tygodnia i najwyraźniej poprzestawiała mu się noc z dniem (o ile można o tym mówić u noworodka). W nocy nie chce spać i dużo płacze, a w dzień śpi jak zabity. Czy którejś z Was dziecko też tak miało?Można coś z tym zrobić u takiego noworodka, czy przeczekać?
oj łączę się w bólu, Miłosz tak miał
niestety nic nie da się zrobić, tylko przeczekać...
my braliśmy go do siebie do łóżka, jak był między nami, czuł ciepło i był spokojny. po jakimś czasie zasypiał z nami, a dzięki temu my coś też sypialiśmy w nocy.

powiem więcej, bywa, że jeśli maluch już się przestawi, to w czasie skoków znów może mu się trochę pokićkać
na szczęście jak skok minie wszystko wraca do normy

Ladan, jako atrakcje zakupiłam na alledrogo strój Mikołaja. Za rok przed Świętami sprzedam, więc nie zbiednieje.
A tak to specjalne nic nie kupowaliśmy. Miłosz dostał od sąsiadki na Mikołajki body z muchą z 5 10 15, na all dokupiłam takie ciemno brązowe/czekoladowe rajtuzki do tego, tak żeby móc wykorzystać je jeszcze na co dzień.

Monia, dla mnie jest b. ważne żeby się wyspać i wypocząć. Niewypoczęta mam zawroty głowy i mdleję, a i mój stan psychiczny podupada. W sumie nie wie czemu tak jest, bo przed ciążą spałam dużo mniej niż teraz i tak nie miałam. Także zależy jak to reaguje.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Motylku, które łóżeczko turystyczne kupiliście? Bo też musimy kupić coś "na szybko" jak mamy wyjeżdzać do t.
Materac to chyba zwykły piankowy kupie, bo i tak nie będziemy z tego korzystać w mieszkaniu, a do transportu taki chyba najmniej miejsca zajmuje...

I ponawiam pytanie, bo ktos tu już je zadał co trzeba zrobić żeby zostać te próbki i zniżki czy kupony na słoiczki?? wspominałyście chyba o Hipp i Bobovicie

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

i też dostałam tysiaka za urodzenie syncia.
za pobyty w szpitalu też kaska była

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-12-13 o 18:56
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 18:25   #4358
papalinka83
Zakorzenienie

Hej ale mam zaległości, naprodukowałyście nieźle postów przez 3 dni Na razie doszłam do 132 strony, może wieczorem uda mi się więcej

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Tak czytam o tych spacerach. ..
Z góry przepraszam, nie obrażajcie się na mnie za to co napiszę ale. .. niektóre powody nie chodzenia na spacery po prostu macie zaj.ebi.ste ja rozumiem że czasem zwyczajnie się nie chce np po ciężkiej nocy ale chociaż z 5 razy w tyg trzeba by wyjść. ..
Jedyne co mnie powstrzymuje przed spacerem to temp poniżej -10. Sądzę że dziecko ma w nosie czy jest jasno ciemno wcześnie późno poniedziałek czy niedziela. Ma również w swojej dooopce jak dużo matka ma jeszcze do zrobienia w domu. Spacer ma być. Katar jak jest nieduży też nie jest powodem.

I nie ma złej pogody, są tylko złe ubrania.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Popieram A poza tym mam wrażenie, że czasem szukamy usprawiedliwienia, dlaczego nie chodzimy na spacery ( bo zimno, ciemno, wietrznie, wózek za ciężki itp, a wystarczy przecież powiedzieć, że komuś się nie chce, bo to chyba o to chodzi i od czasu do czasu nic w tym złego. Każdy ma czasem gorszy dzień. no i nie bijcie A jeszcze ktoś pisał, że ominął spacer, bo byłą akurat pora drzemki czy coś źle zrozumiałam? Bo przecież spacer jest idealny na spanie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ladan, brałam lampki stąd - http://allegro.pl/ikea-sniezynki-lan...762757742.html

A bluza wizualnie ładna i uniseks, też się nad nią dzisiaj wahałam. Odstraszył mnie ten 100% poliester.

Idę sobie strzelić w łeb z tym usypianiem i ogólnie całym tym dzisiejszym życiowym cyrkiem
Angel lampki cudowne Jakbym byłą w domu, to bym sobie kupiłą na pewno
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Aaa bo ja mam na rozne tematy inne opinie i czasem wole sie nie odzywac
U nas generalnie ok. W niedziele Adik skonczyl 3 m-ce.
Z probkemow, to brak kupy, co ciagnelo sie ponad miesiac. Dzialal tylko czopek. Choc nie bolal go brzuszek i nie plakal. Niemniej, tydzien bez kupy to jednak za duzo...Teraz od 2 tyg debridat i duphalac i sa efekty. W pt kontrola, co dalej i zamierzam dopytac o to nieszczesne rozszerzenie diety.
No i ma krostki na buzi - masc z wit.A i E troche pomaga, ale idziemy do alergologa. Jeden dzien nic nie ma, na drugi cos wyskakuje.
Ja zaczelam regularnie bywac na silowni, wiec czuje, ze wrocilam do normalnosci, ale brzucha nie tykam.
TZ zostal przez nazzych przyjaciol poproszony na chrzestnego. Oni tez maja Adasia, tylko 3 tyg. Ciesze sie bardzo. My jakos o chrzcie jeszcze nie myslimy...
Ja podaję debridat od 2 tygodni i nie zauważyłam efektów. Kupa co 3-4 dni...
Cytat:
ja też nie, dałam w ciemno w 14 dc

czy wasze dzieci też wyrastają z wanienki?
też Moja Ola jest długa i chuda i w wanience już jej nie pobujam
Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Aa i jeszcze jedno, Jasiek przedwczoraj skojczyl 3mce a wazy juz 7900 podwil juz mase urodzeniowa, co powinno miec miejsce w 6mcu...

A ja czytałam że do końca 3 miesiąca ma podwoić, ale to pewnie zależy od wagi wyjściowej dziecka. Twój Jaś faktycznie ma już wagę słuszną
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ja mam tak że przebudzam się ,słysze drobne jęki i śni mi się że karmie Małego,dalej słyszę jęki, otwieram oczy i powoli macam ręką przy piersiach bo wydaje mi się że on tam jest, po czym się rozbudzam i widzę Małego w łóżeczku i zastanawiam się czy go już karmiłam czy jeszcze nie miałąm już tak z 2-3 razy
Nieźle A nie zapisujesz karmień?
[QUOTE=agravka;44111698]
Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość

E tam, mój tz cały czas twierdzi, że jakby mu dali kilka wózków z dziećmi tak samo ubranymi to chybaby nie poznał naszej, a co dopiero znajomi

Cytat:
Serio sie zastanawiam czy nie dac Jankowi jakiegos kleiku. Je już 220 ml i to daje o 2 miarki wiecej mleka niz powinno być. Chyba za miesiac do pol litra dojdzie
Chyba nie wolno tak robić, bo można doprowadzic do zaparć,jak za mało wody w mleku
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
hej

Bylsimy dzisiaj na bioderkach. No i niestety mamy sie szeroko pieluchowac przez 4 tygodnie. Niby nie jest zle, ale idealnie tez nie

Czy oprocz tego pieluchowania moge cos jeszcze robic? Wydaje mi sie ze ktoras pisala kiedys o kreceniu nozkami przy zmianie pieluchy
To ja pisałam, robiłam ćwiczenia przez 5 tygodni przy każdej zmianie pieluchy w dzień. Najpierw nóżki na boki i do góry na żabę i jedną nogą tak zgiętą kółka na zewnątrz, tak żeby jak najbardziej odginać na bok 15 powtórzeń, potem druga noga, potem obie na raz i całośc tak 2 razy Pomogło nawet bez szerokiego pieluchowania

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 18:42   #4359
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Policzanka: patrzylam dzisiaj na te maty o ktorych wczoraj pisalas. Straaasznie drogie to to czym one sie roznia od tych z allegro ?

Madziu nie wiem czy słyszałas ale te tanie maty np z supermaketu zawieraja formamid który jest toksyczny.W Polsce nie ma jeszcze zakazu ale w innych krajach juz je się powoli wycofuje.Ta z linku który Ci podałam jest z tych bezpiecznychJak cos to szukaj mat które są zrobione z pianki Eva.Wyglądem się nie różnią od tych tańszych.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

[B][/B]Bajko super sa te odlewy.Świetna pamiątka.A ja ciągle szukam hustawki dla Lilki.Juz niby znalazłam ale Pani przez telefon powiedziała ze syn miał wycofac ogłoszenie ..napisałam mu wiadomosc ale się nie odzywa..Byłam tez w tutejszym komisie.Jest jedna ale tak do☠☠☠ana ze masakra..

Zamówiłam własnie mleczka Liluni.Szkoda ze wczesniej nie zauwazyłam ze są tez 1200gr-je się bardziej opłaca brac.Za 6 opakown płace 299 czyli jedno opakowanie 800jakby gratisa Nutrition 7zł taniej jak u mnie apteceza miesiąc zaczne chyba zamawiac od nich dodatkowo słoiczki.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 18:44   #4360
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
w ogole robilam dzisiaj odlew syrek Amelki. w sumie to drugi raz, tyle ze tym razem uzylam kronopanu do odlewu i powiem ze gdyby Amelka wspolpracowala to wyszlo by super! bo takim sposobem jako tako wyszla nam tylko prawa stopka, lewa do powtorki. ale i tak jestem super zadowolona.
jakie cudne
bedziesz miała pamiatke
zamawiałas na allegro??

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
wczoraj mieliśmy kontrolę u naszej mądrej pani dr
i tak a propos skórnych zmian u dzieci alergicznych powiedziała, że pewnych spraw się nie przeskoczy i nie uniknie, tzn. że można robić totalnie wszystko żeby dzieci ich nie miały a i ta z tego będzie. u Miłosza dalej coś czasem na buzi wyskakuje, trzeba smarować maścią cholesterolową i tyle.
mówiła, że są dzieci z ciężkimi alergiami, piją najlepsze mm dla alergików, smarują cud maściami, a i tak mają wysypki i świąd skóry
no i druga sprawa jest taka, że jeśli rodzice alergicy, to jak to wspomniała, "niestety,ale on ma takie geny, a z genami się nie wygra"
najważniejsze jest to zeby dziecko chciało jeść, przybierało na wadze, żeby nie było ostrych bólów brzuszka, i żeby nie pojawiały się takie suche i swędzące placki, bo to może świadczyć już o tym typowym Atopowym Zapaleniu Skóry, a to już choroba

ahh, i AZS to nie jest to samo co skaza białkowa
dzieki
u nas maść właśnie w użyciu trochę poprawiła skore Jaśka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 18:45   #4361
policzanka
Wtajemniczenie

jutro idę do fryzjera...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 19:04   #4362
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
jakie cudne
bedziesz miała pamiatke
zamawiałas na allegro??

dzieki
u nas maść właśnie w użyciu trochę poprawiła skore Jaśka
no tak, bo to działa miejscowo. ja jestem gapa, bo zapominam smarować buzię Miłosza. może gdybym miała maść przy przewijaku to bym o tym pamiętała, ale ta maść musi siedzieć w lodówce i zapominam o niej

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

ah i dodam, że nie da się w 100% wyeliminować alergenów z diety.
np. Miłosz jako alergik ze skazą do ukończenia 1 r.ż. z mięs będzie mógł szamać tylko indyka i królika, więc mama karmiąca też musiałaby tylko to jeść. ryb też nie może.
czyli generalnie trzeba byłoby odstawić każde inne mięsko typu kurczak, wędlinki, no wsio... dodatkowo zero makaronów, chleba, półproduktów (często jako zagęstnik dodawane jest mleko)
nie wspomnę o tym, że dziecko ze skazą może mieć alergię też na inne produkty, o których nie mamy pojęcia,a dopiero przy rozszerzaniu diety to wychodzi

sorki, ale na takiej diecie można zwyczajnie paść, a i dziecko nie ma też wszystkich wartości odżywczych, których potrzebuje

a co do glutenu, u dzieci ze skazą wprowadzamy dopiero po 10. miesiącu

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
jutro idę do fryzjera...
matko kochana, jakie tortury
ale rozumiem, w Łodzi nie mam nikogo sprawdzonego,więc już odpuściłam
za tydzien przed wyjazdem to t. namówiłam męża na 2-3dniową wizytę w S-dzu, koniecznie chcę odwiedzić moją fryzjerkę,już się umówiłam i zajrzeć do lumpa tamtejszego

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-12-13 o 19:16
Stary 2013-12-13, 19:29   #4363
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam własnie mleczka Liluni.Szkoda ze wczesniej nie zauwazyłam ze są tez 1200gr-je się bardziej opłaca brac.Za 6 opakown płace 299 czyli jedno opakowanie 800jakby gratisa Nutrition 7zł taniej jak u mnie apteceza miesiąc zaczne chyba zamawiac od nich dodatkowo słoiczki.
a tak z ciekawości - na ile Ci te 6 opakowań wystrczy?

Hania zdrowa
tzn jeszcze trochę wydzielinki w noso-gardle jest, ale malutko, osłuchowo bez wątpienia czysto sparwe utrudnia ogromna ilość śliny, którą produkuje, ona też powoduje pokaslywanie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 19:39   #4364
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

Hania zdrowa
tzn jeszcze trochę wydzielinki w noso-gardle jest, ale malutko, osłuchowo bez wątpienia czysto sparwe utrudnia ogromna ilość śliny, którą produkuje, ona też powoduje pokaslywanie
ja nie Poli, ale duże opakowanie 800g starcza normalnie na tydzień mniej więcej
u nas Nutra jest pakowane po 425g i starcza na 3-4 dni, ale my mamy tańsze karmienie tym Nutra niż przy normalnym mm przez refundację

fajnie, że zdrowa
wczoraj w poczekalni rozmawialismy z babeczką, że jej córka (9mcy teraz ma) zaraziła się od przeszkolnej siostry i 6tyg miała gila
a teraz starsza dostała 39stopni i już cała obsrana ze strachu była, że młoda też dostanie

miałam Ci sie pytać z ciekawości czy masz gdzieś u nas sprawdzonego fryzjera?

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-12-13 o 19:47
Stary 2013-12-13, 19:43   #4365
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

Hania zdrowa

u Nas pudełko 800 starcza na 6 dni.Super ze Hania zdrowiutka
z tym zapasem co mamy powinno Nam wystarczyc akurat do skonczonego 6 miesiąca.

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-12-13 o 19:47

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 19:48   #4366
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Super swietna pamiatka

Ja kupilam farbki zeby zrobic odciski raczek i nozek ale jakos caly czas zapominam zrobic

Cytat:
Chodziła po aptekach kupić Esputicon i nie chcieli na to sprzedać dla takiego malucha!! Dopiero sprzedali delicol czy coś?

My tez się zawsze ubezpieczamy na wyjazdy.
No bo kropelki niby po 4 tygodniach. Oni dawali chyba co 8 godzin, tak im lekarka pozwolila.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
To ja pisałam, robiłam ćwiczenia przez 5 tygodni przy każdej zmianie pieluchy w dzień. Najpierw nóżki na boki i do góry na żabę i jedną nogą tak zgiętą kółka na zewnątrz, tak żeby jak najbardziej odginać na bok 15 powtórzeń, potem druga noga, potem obie na raz i całośc tak 2 razy Pomogło nawet bez szerokiego pieluchowania
Jeszcze raz wielkie dzieki Cwiczymy, pieluche tez wkladam, tylko kiepsko w nocy, bo ona ulewa, wiec klade na boczek, a jak ma te tetry to jej ta jedna noga tak wisi.. Ostatnio jej kocyk miedzy nogi kladlam.

Biedne te nasze dzieciaczki, malenstwa takie a ciagle cos im dolega

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 19:53   #4367
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ja to już w ogóle czekam aż przejdzie na Nutramigen 2, bo wtedy to całkiem będzie grosze kosztowało
Stary 2013-12-13, 19:53   #4368
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny stylówa = stylizacja = odpowiednio dobrane ubrania
aaaa
to ja mam dla Hani ta sukieneczkę :
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5k2502?c=3333

kupiona na wyprzedaży w 5-10-15 kilka miesięcy temu

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-12-13, 19:58   #4369
Madzia000
Zadomowienie

Wypralam interaktywna zabawke z fisher pricea i nie dziala ;(

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 19:59   #4370
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie Poli, ale duże opakowanie 800g starcza normalnie na tydzień mniej więcej
u nas Nutra jest pakowane po 425g i starcza na 3-4 dni, ale my mamy tańsze karmienie tym Nutra niż przy normalnym mm przez refundację

fajnie, że zdrowa
wczoraj w poczekalni rozmawialismy z babeczką, że jej córka (9mcy teraz ma) zaraziła się od przeszkolnej siostry i 6tyg miała gila
a teraz starsza dostała 39stopni i już cała obsrana ze strachu była, że młoda też dostanie

miałam Ci sie pytać z ciekawości czy masz gdzieś u nas sprawdzonego fryzjera?
dzięki za odpowiedź w sprawie mm
się nie dziwię, że się strachała, ja już mam obsesję i i jak tylko marysia zakaszle to mnie nerwica jakaś łapie
nie mam chodzę na traktorową, zaraz przy Aleksandrowskiej, ale szału nie ma
wiesz że Pepco już otwarte

Cytat:
rozumiem a Ty chyba zaraz dietę będziesz rozszerzać

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-12-13, 20:07   #4371
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to moje dziecko ma już swoje konto, nazywa się Mój Skarb w Pekao S.A. Hehe ja miałam od 13 rż, a ona mnie pobiła
A wiesz, że gdybyś kiedyś potrzebowała kasy z tego konta a Tusia nie mogła jeszcze sama podjąć gotówki to nie weźmiesz ot tak sobie?
Ja dlatego założyłam na siebie.

Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
Czy na wizazu mozna wstawiac linki do allegro? chce sie pozbyc kilku rzeczy dla dziecka ktore zagracja mi mieszkanie;/ np: 4 opakowania pampersow

moge wstawic do mam np ze stycznia? czy mnie zbanuja
Możesz opłacić reklamę i mieć w podpisie

Cytat:
Zazdroszcze zycia na wsi.Mnie się takowe marzy...moze kiedys..
Przypuszczam, że chodziło po prostu o podwórko nie pole
W Krakowie i okolicach na podwórko mówią pole

Cytat:
Nie uzywam...

Wlasnie skonczylam proszek lovela ktory kupowalam jeszcze bedac w ciazy....
A pamietam ze pisalyscie o jakis proszkach/plynach do dzieciecych ubranek ladnie pachnacych... co to za proszek ? Bo ten lovela jest bezzapachowy..

Że niby lovela bez zapachu?

Cytat:
Hania zdrowa
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 20:10   #4372
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Uzywacie plynow do plukania przy dzieciecych rzeczach?
tak. jakis biedronkowy

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 20:13   #4373
gorgulek
Zakorzenienie

Ja chyba też przejdę już na zwykły proszek. Zdarzyło mi się kilka razy wyprać coś Miłosza z naszymi rzeczami i nic się nie działo. Płynów do płukania nie używam, że względu na Zuzię.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 20:13   #4374
jo_asiek
Zadomowienie

Tak dziś pochwaliłam swoje dziecko za wczorajsze 3 godziny spokojnego leżenia, że dziś całe popołudnie i wieczór były na zmianę albo rączki albo cycuś, wszystko w asyście krzyków. Padam na twarz. Szymek w końcu zasnął, więc i ja idę się położyć. Spokojnej nocki Wam życzę
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 20:15   #4375
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi czy wy w kasciele podczas mszy chrzcielnej trzymalyscie dziecko w czapce?

tak, z tego co wiem chlopcy dopiero po 7 roku zycia powinni zdejmowac

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 20:27   #4376
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
dzięki za odpowiedź w sprawie mm
się nie dziwię, że się strachała, ja już mam obsesję i i jak tylko marysia zakaszle to mnie nerwica jakaś łapie
nie mam chodzę na traktorową, zaraz przy Aleksandrowskiej, ale szału nie ma
wiesz że Pepco już otwarte

rozumiem a Ty chyba zaraz dietę będziesz rozszerzać
wiem wiem
już męża pognałam po pajaca z reniferem

Bosz, ale Miłosz ma wieczorną potrzebę ssania i marudzenia, wkładam smoczek, wypada i cwaniak wpycha sobie paluszki i cmoka jak szalony, i stęka do tego

wczoraj taka akcja była, przed wyjazdem do lekarza leży sobie na kanapie, przyłożyłam wtuliłam swoją głowię w jego ciało i zaczełam obwąchiwać, a ten tak nagle zaczął śmiać się w głos, w pierwszym momencie myślałam, że płacze, ale nie, wielki uśmiech na buzi i śmiał się jak szalony
Stary 2013-12-13, 20:33   #4377
Madzia000
Zadomowienie

Dziewczyny czy moge malego w taki kombinexon do chrztu ubrac? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3779148367

Pozniej po polku by sobie w nim smugal bo nie mam takiego ortalionowego.... A typowo chrzcielny bedzie mi siedzial.
Tyle ze on ecri jest, noi ten miś.

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 20:33   #4378
LaLoca
Zakorzenienie

Kahunia ale nie wolno kłaść dziecka na boku jak ma te pieluchy bo zgniata sie bioderko i nici z leczenia. Ortopeda nas przestrzegał. U nas jeszcze tydzień (oby)pieluchowania. Ciężko się karmi w takiej pozycji.

Jo_asiek bo dzieci się nie chwali bo się psują trzymaj się
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 20:33   #4379
logoasia
Zakorzenienie

hejo mamusie dzieci śpią, małż wybył na bilard z sąsiadem a ja oglądam zmierzch
ale miałam dziś zapierdziel w pracy, taka pora roku, aż dziw że tyle dzieci w przedszkolu

tassia
Marcin zostaje przez 3 godziny z sąsiadką, a później tż zmienia wartę o 14:30. Od nowego roku będzie opiekunka, zanim Marcin skończy pół roku chcialabym pracować już dzień w dzień.
aha.. i oficjalnie, mozemy pracować i wystawiać rachunki na macierzyńskim. Dzwonilam dziś do ZUSu, Pani rzucała paragrafami, ze tylko na zasiłku chorobowym nie można podejmować się pracy, a na macierzyńskim lajt

Cytat:
cudowne , naprawdę
Cytat:
jutro idę do fryzjera...
będzie bolało ?
Cytat:
no tak, bo to działa miejscowo. ja jestem gapa, bo zapominam smarować buzię Miłosza. może gdybym miała maść przy przewijaku to bym o tym pamiętała, ale ta maść musi siedzieć w lodówce i zapominam o niej

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

ah i dodam, że nie da się w 100% wyeliminować alergenów z diety.
np. Miłosz jako alergik ze skazą do ukończenia 1 r.ż. z mięs będzie mógł szamać tylko indyka i królika, więc mama karmiąca też musiałaby tylko to jeść. ryb też nie może.
czyli generalnie trzeba byłoby odstawić każde inne mięsko typu kurczak, wędlinki, no wsio... dodatkowo zero makaronów, chleba, półproduktów (często jako zagęstnik dodawane jest mleko)
nie wspomnę o tym, że dziecko ze skazą może mieć alergię też na inne produkty, o których nie mamy pojęcia,a dopiero przy rozszerzaniu diety to wychodzi

sorki, ale na takiej diecie można zwyczajnie paść, a i dziecko nie ma też wszystkich wartości odżywczych, których potrzebuje

a co do glutenu, u dzieci ze skazą wprowadzamy dopiero po 10. miesiącu [COLOR="Silver"]

tak to właśnie u mnie wygląda. Z anką aż takich problemów nie miałam, a teraz tragedia. Jednak faceci to takie delikatne stworzonka...
ale szczerze mówiąc dzięki temu ze nie tykam nabiału cera bardzo mi się poprawiła zresztą Marcinowi też.
u nas na krosty pomogły masaże z parafiny, stosujemy czasem zamiast oliwki. Do tego krem oillan.
Cytat:
ja to już w ogóle czekam aż przejdzie na Nutramigen 2, bo wtedy to całkiem będzie grosze kosztowało
ten nutramigen jest ohydny,ostatnio próbowałam u siostry, gorzki, ble biedne te maleństwa
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 20:38   #4380
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Super swietna pamiatka

Ja kupilam farbki zeby zrobic odciski raczek i nozek ale jakos caly czas zapominam zrobic
Właśnie też chciałam takie farby ale nie wiem które można. Kupiłaś na allegro? Możesz jakiegoś linka podać?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości