|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Odnośnie rybki - fajnie, że pyszna. Też dziś taką zjadłam i moja też była pyszna ![]()
![]() |
#4352 | |
Wtajemniczenie
|
Oki, to czekam też na wieści od Ciebie
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Robią materace na taki wymiar też. Minusem jest, ze musiałabym zapłacić 2x tyle wrrr. Strona to mjakmaterac. Pl 120/65 też widziałam. Zastanawiam się jednak nad kupnem łóżka bo teraz to nic nie będzie pasować: prześcieradło, podkłady... Dostaliśmy łóżko i fotelik a do niego też muszę wkładkę redukcyjna kupić. Wkładka droższa niż ten fotelik :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Konto usunięte
|
Witam się w końcu wieczornie. Już po wizycie i złożyliśmy z mężem kołyskę
![]() ![]() ![]() Byłam dzisiaj u lekarza na Żelaznej, dowiedziałam się że jeszcze muszę zrobić kilka badań krwi ![]() ![]() Patrycja pytałam lekarkę o hemoroidy i powiedziała że najlepiej leczyć antybiotykiem po porodzie już. Więc tak zrobię. Gosia trzymam kciuki żebyś jak najszybciej urodziła Mamusie strasznie mi przykro że tak się męczą Wasze pociechy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zadomowienie
|
Akma piękny kącik.
Brzuch mam twardy, coś mi dretwieje ... Ciekawe czy usne po godzinnej drzemce ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Ale jak to ograniczony sposób zbliżania?? Wiadomo,że nie zostawię Eryka samego z maluchem,będę mu pokazywać,że musi być delikatna,no i będę czujna,bo Eryk do delikatnych nie należy,ale separować go nie mogę. Na pewno będę musiała poświęcać mu więcej czasu niż dotychczas,by nie poczuł się odrzucony. Ja bym nie robiła przerwy od przedszkola,po co dziecko ma tracić zajęcia. Cytat:
Super! ![]()
![]() |
#4357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na all jest jeden materac 65/120, jakoś ze 20 zł droższy, więc nie za dużo, ale wolę zamówić standardowe 60/120 właśnie po to, by pasowały prześcieradła, bo na 65 już żadnych na all nie ma. Dobrze, wystarczy tego komputera na dziś. Zmykam spać i trzymam kciuki za wszystkie porody! ![]()
![]() |
#4358 |
Gang Iren
|
Na dziś żegnam się też ja i moje skurcze...
#4359 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44487867] Patrycja pytałam lekarkę o hemoroidy i powiedziała że najlepiej leczyć antybiotykiem po porodzie już. Więc tak zrobię. [/QUOTE] Podobno najlepszy. ![]() Gosia, współczuję bóli i skurczy. Mam nadzieję, że przynajmniej poród będziesz miała łatwy jak kichnięcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Raczkowanie
|
nadrabiam, nadrabiam, nadrabiam a tu wszystkie poszły spać
![]() za 2 min będę miała donoszoną ciąże ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() niezmiennie przeogromnie współczuję babsztylowych teściowych ![]() Gosiu myślałam że już urodziłaś ![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2014-01-07 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak poza tym to witam się w 9 miesiącu ![]() Chce mi się jeeeść! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Rozeznanie
|
Jakiś czas temu nie widziałam nic złego (wręcz przeciwnie) w karmieniu publicznym piersią.... Teraz jak patrzę na swoje piersi, to chyba będzie mnie powstrzymywał... zwykły wstyd. Nie są za duże, nie są obwisłe, nie ściemniały mi brzydko, ale - są poorane przez rozstępy, a same sutki zmieniły wygląd i są większe i mniej kształtne. Miałam taki fajny zgrabny i nie za duży biust z mega ładnymi sutkami.... A teraz nie wiem nawet, czy się odważę karmić przy kimś z rodziny
![]() Właśnie i ja poczułam głód. Na kolację zjadłam odparowanego w pomidorach łososia, ale to zdecydowanie za mało sytne danie! Ja chcę jeszcze, to jest takie pyszne ![]()
![]() |
#4365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zrobiłam sobie koktajl truskawkowy ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-01-07 o 23:47 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | |||||||||
Raczkowanie
|
Witam się wieczornie....cały dzień podsypiałam,łącznie jakieś 6h w międzyczasie przeczytałam "Macierzyństwo - non-fiction"....I jak mam iść spać teraz? Mąż już dawno śpi bo wstaje jutro o 5.30
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do mebli z Bodzio faktycznie się zastanowię.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jestem monotematyczna, wiem...ale dziś teściowa pomimo moich próśb zrobiła ZNOWU po swojemu...miała być kolęda o 10, ale się okazało, że idzie ksiądz o drugiej strony i będzie później...ja się czułam rano b. źle...miałam silne mdłości i biegunkę, no masakra...poszłam na dół do teściowej ze się w takim razie położe (byłam w zasadzie ubrana i pomalowałam się nawet:P), jak będzie ksiądz juz obok, to niech mnie obudzi, oczywiście się zgodziła...o 12 w południe otwieram oczy, patrzę, ksiądz nade mną stoi i śpiewa...a ja zdjęłam sukienkę, powiesiłam ją na krześle i w rajtach i staniku wlazłam pod koc i zasnęłam. Strasznie się speszyłami owinieta kocem zaczęłam szybko się ubierać, a teściowa w śmiech, że się tak "uwijam"....ha ha ha....księdzu było głupie, mnie też, a ta się śmieje....potem ją spytałam czemu mi nie powiedziała ze już jest, a ona, ze fajnie im się gadało piętro niżej, nie było potrzeby mnie wołać...wiedziała ze leżę....i sie do jasnej cholery zastanawiam, czy po wczorajszych wygibasach z gośćmi w moim łózku, dziś z księdzem w sypialni, mam szansę czuć się jak w domu. Z jakiej racji do mojej sypialni wchodzą w ogóle jacyś ludzie???Nosz kurna... ![]() ![]() ![]() Wiecie, moja macocha i mój ojciec bardzo mnie z premedytacją skrzywdzili, ale to co robi moja macocha, to jest codzienne udowadnianie mi, że to ona się liczy w tym domu...i że ja nie mam nic do powiedzenia w tym temacie...pokazywanie mi, że moje zdanie jest mało ważne...a wszystko z uśmiechem na twarzy....jestem rozgoryczona. Nie mam możliwości wyprowadzić się tu i teraz, muszę uzbroić się w cierpliwość. Ale mam jej coraz mniej...
![]() |
#4367 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
1. Głodno i chlodno. Otrzymalam dzis do zjedzenia kulke ulepiona nie wiem z czego, podobniez ryz z warzywami, oblana zimnym sosem pomidorowym. Palce... Nie, nie lizac- wkladac do gardla i rzygac. Za to na kolacje juz byl wypas - pasztet. 2. Sala 3 osobowa, nawet nie jest depresyjna. Mam za to współlokatorke, która sie ciagle drapie ![]() ![]() 3. Mój syn nie kocha matki - wg usg osiagnal wage słonisiową 3900. A ja go mam urodzić... 4. Lekarz ocenił moje przygotowanie do porodu jako "strasznie marne". Patrząc w krok. Wrózy poród trudny. 5. Akcji skurczowej zero. Czeka na konsultacje z kardiologiem i byc moze jutro podejma próbe wywolywania. Byc moze. W moich papierach z kardiologii zabraklo jasnej deklaracji - moze rodzic SN. Wiec sie wystalam w dzikich kolejkach do poradni w zasadzie bezcelowo. 6. Mam chwiejność ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4368 |
Raczkowanie
|
Akkma nie czytaj....
Właśnie zjadłam słoik nutelli ![]() ![]() ![]() ![]() Teść lubi jak coś upiekę ![]() A tak w ogóle, to upodobałam sobie ciasto Migotki, piekłam je już chyba z 7-8 razy, za każdym razem z innymi owocami, takie kruche bez krojenia, najlepsze z truskawkami, chyba zrobię, bo sobie pomroziłam w tym roku truskawki, a także inne moje plony też (botwinkę, fasolkę, marcheweczki małe, pietruszkę i inne).... Roane pisałaś o tych twardnieniach brzucha???Ja mam mega twardy właśnie czwarty raz od 23....czyli co, będę rodzić nocą???ech.... Chyba spróbuję iść spać:P Dobranoc ![]() Mariee się odzywała? A może Gosia jutro??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Nie martw się PawMaj też mam chwiejność...i jeszcze czekolada mi się do podniebienia przykleiła.....
#4369 |
Zadomowienie
|
o jezusie.. przeczytałam! Jak ja Ci kochana zazdroszczę to ty sobie nawet nie wyobrażasz
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Śniło mi sie, ze Gosia urodziła - przyjechała do szpitala z pełnym rozwarciem i urodziła na jednym partym
![]() ![]() O zzo: przychodzi anestezjolog, tuż po skurczu siadacie na łóżku zginajac kręgosłup w luk. Anestezjolog dezynfekuje kręgosłup, potem zaczyna wklucie. Od tego momentu nie można sie poruszyć, więc modlicie sie, żeby nie przyszedł kolejny skurcz. Samo zakładanie wklucie przyjemne nie jest, ale w porównaniu ze skurczami to bajka. Jak zastrzyk + trochę dziwnego nacisku. Nie wiem dokładnie co miałam na plecach, rurke miałam poprowadzona przez ramię i przyklejona na wysokości obojczykow - do tej rurki wstrzykiwali znieczulenie. Do wstrzyknecia trzeba sie położyć na plecach z nogami zgietymi w kolanach. Sam moment podania leku jest dziwny - dosyć dużo zimnego płynu przelatuje przez kręgosłup. Po podaniu trzeba 10 minut leżeć płasko. Pierwszy skurcz po podaniu czułam jeszcze normalnie (na leżąco nie był fajny zdecydowanie), kolejny mniej, reszty prawie wcale. Czułam cały czas, ze mam skurcze, ale to było jak smyrniecie. Po wstaniu przez chwile miałam nogi jak z waty, ale przeszło po paru krokach. Można normalnie chodzić, ale ja wykorzystalam ten czas głównie na odpoczynek. Zzo przestaje działać po jakiś dwóch godzinach - można podać wtedy kolejna dawkę. Ja druga dawkę dostałam koło 18h30, o 19h15 zaczęły mi sie parte i czułam je aż za dobrze. Po porodzie anestezjolog zdejmuje wklucie - bezboleśne. Potem przez pare dni bolało mnie lekko miejsce wklucia - jak żyła po pobraniu krwi miej wiecej.
#4371 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ile macie rożków? Dzisiaj na SR położna mówiła, że 2 to stanowczo za mało
![]() ![]()
![]() |
#4372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pieluch mam 20szt., 10 tetrowych i 10 flanelowych i jest wystarczajaco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zadomowienie
|
Agoola współczucia teściowej ja bym ja szerokim łukiem omijala..
PawMaj życzę ci skurczy i żeby coś naturalnie ruszyło. Co do wagi to ja jestem też przerażona, bo syna określał mi gin na 3600, 3 tyg temu, a ja raczej drobna jestem...a teraz wagi gin już nie chce podać.. Od wieczora miałam skurcze, mocniejsze niż zwykle i nie regularne, myślalam ze się coś ruszy..i nic...za to brzuch mam bardzo twardy i napięty...to normalne? I dziś zauważyłam pepek w rozstepach ...masakra Akma wydaje mi się, ze jeden rożek mało. Ale pieluch spokojnie ci wystarczy Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2014-01-08 o 04:07 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam chyba ze 25 tetrowek i 15 flanelek. Tetrowek mam lekki nadmiar, ale flanelek starcza mi na styk.
![]() |
#4375 |
Zadomowienie
|
Perfuzja jak karmienie? Krócej już to trwa i spanie?
Ja już po sniadanku ..spać nie mogę...w kulki sobie pogram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Ja już też od 4:30 się kręce i spać nie mogę
![]() Rożki mam 2 a pieluszek 10 tetrowych i 10 flanelowych taki mix białe i kolorowe ![]() Dziewczyny wy to chociaż jakieś skurcze macie u mnie tylko pobolewanie i ociężałosc ![]()
#4377 |
Rozeznanie
|
Też nie mogę już spać, ciekawa jestem co dziś w tym szpitalu mi powiedzą, czy zostawią czy położą, a moze wyjdę już z Różą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zadomowienie
|
Witam się z rana.
Póki co nadal nic się nie dzieje. Na wieczornym obchodzie, lekarz stwierdził że może nawet z tydzień poleże. Mam mega dola ![]() Czasem żałuję że nie leże jednak w swojej miejscowości ![]() Może marudze, ale jak napisze to chociaz trochę mi lepiej..
#4379 |
Rozeznanie
|
O rany, co za okropna noc... Jeśli tendencja bedzie nadal tak spadkowa chyba w ogóle przestane spać. Nie wiem jak wytrzymam jeszcze 5 tygodni w tej ciąży.
Agoola, co za wredna baba z tej teściowej! To już przechodzi ludzkie pojęcie, że można być tak wrednym. Weź nakrzycz na nią raz, a porządnie, wypomnij jej wszystko co się da.... Może się obrazi i będzie spokój. A tak w ogóle to co to za ciasto? Można przepis? ![]() ![]() Akkma, ja nie mam żadnego rożka i jeśli małej podpasuje spanie w śpiworku to nie będę kupowała. Mam też ten kocyk z kieszonką na nóżki do opatulenia (nie pamiętam jak to się nazywa ![]() marieee, marudź ile chcesz, może szybciej urodzisz dzięki temu? ![]() ![]() Ufffff, ale długiego posta skrobnęłam z telefonu. Jestem masakrycznie głodna, idę zrobić sobie barszcz ![]()
#4380 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witamy w 9 miesiącu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Agoola, naprawdę powinnaś się jej stanowczo postawić, bo ona widzi, że nie reagujesz i pozwala sobie na coraz więcej. No, no spory Twoj syn ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też mam tylko jeden. Nie chciałam kupować więcej, bo nie wiem czy mojej córci się spodoba. Najwyżej dokupię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawe jak Gosia? Ja dziś spałam od 1.00 do 4.00 ...jakieś 3 godziny w tym wycieczki do łazienki co godzinę i chrapanie małża. Ostatnio norma ![]() ![]() ![]()
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2014-01-08 o 06:52 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.