|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Czesc Wam.
Ja jak zwykle ostatnio wpadam tylko na chwilke, podczytalam Was troszke... Buziaki dla Leosia ![]() Jesli chodzi o histerie to z corka nie mialam tego problemu, naprawde byla grzecznym dzieckiem, teraz wiadome czasem sie buntuje ale dajemy sobie z tym rade ![]() za to po Mikim widac ze bedzie rozbojknik i juz potrafi sie obrazic i polozyc na ziemi, lub rozplakac na calego jak tylko czegos nie dostanie, ale po chwili zajmie sie czyms innym i mu przechodzi. Takze z nim widze ze bedzie wiekszy klopot... Moje dziecko ma wielka sliwe pod okiem, wyglada strasznie ;/ a upadek nie wygladal groznie niestety stało sie to na plytkach wiec sliwa jest. o czym tam jeszcze pisalyscie... aaa Mam nadzieje ze z Julkiem wyjdziecie jak najszybciej z tego szpitala no i jesli chodzi o Amelke to mysle Debrah ze postepujesz bardzo dobrze i nie przejmuj sie komentarzami babci bo one przewaznie wiedza lepiej ![]()
#4352 |
Zadomowienie
|
Zapisałam starszego dziecia do szkoły, buuu... Za chwilę przyprowadzi jakąś dziewuchę i powie że się żeni i wyprowadza z domu, buu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zadomowienie
|
Nie martw się Kija. Zawsze możesz zostać teściową z piekła rodem
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zadomowienie
|
Hje za darmo z tym że nie ospa, świnka-odra tylko odra-świnka-różyczka. Ospa jest płatna, dwie dawki po bodajże 200 zeta każda, może trochę mniej
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zadomowienie
|
znowu zaczela Nam wzrastac temp, jak było 38,13 to podałam znowu pedicetamol, bo kładłam ja spac, a booje sie nocy z wysoka goączką.... pwiedzcie mi, jak jednak bardziej wzrosnie,a nie minie 6h to podać jakis ibuprofen??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
------------------------ Zgadnijcie, co mam w piekarniku? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie to w tym pokoju są starutne meble właścicieli i nie wszystkie szafki zapełnione. Bo jest ich sporo. Ale w tej akurat stało pudło z pamperami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
marsi, wspolczuje nocki
![]() Ifwka, u nas tez nie ma ochraniaczy. Kuba i tak walczy z nimi, zamiast tego obkladam szczebelki duzymi maskotkami i on w nocy tuli sie do nich ![]() ania, spryciula z Twojej Gabi-terrorystki ![]() Black, fajnie, ze jestes zadowolona z wozka. ja nadal nie moge sie zdecydowac :/ hope, Dadzik boskiiiii. I jaka mina łobuza! hje, jesli Kuba po wzieciu na rece i odlozeniu za chwile wciaz placze, marudzi, to zostaje z nim dluzej na podlodze. Troszke sie pobawimy i za jakis czas wracam do tego, co robilam, a on jest spokojniejszy. I podzielam zdaniem Debrah - Pola na pewno nie bedzie chciala, zebys ja nosila przez pol dnia (nie liczac oczywiscie dni maruda), dzieciaczki w wieku naszych chca jednak po swojemu zwiedzac swiat. Wiecej nie pamietam ![]() U nas jakby lepiej z jedzeniem. Wczoraj Kubus zjadl pierwszy raz ziemniaki ode mnie z talerza. I to jaka ilosc! Normalnie pieknie otwieral buzke, do tej pory jak dawalam mu cos do jedzenia ode mnie to krecil glowka i zaciskal usta. Dzis podziabal troszke rybki, takze sa postepy. Odnosze wrazenie, ze Kuba ma problemy nie tyle ze smakiem co z konsystencja danych rzeczy. Nie lubi probowac czegos, czego konsystencji nie zna. Kazda nowa rzecz najpierw dotyka paluchami i jak przejdzie jego wewnetrzny test to pakuje do buzi. Pomarancza chyba nie przeszla, bo wyrzucil ja na ziemie. I zrobilam cos, czego pewnie niektore z Was nie akceptuja. Zagadalam go czyms, pokazalam zabawki i jak otworzyl buzke to wlozylam mu kawalek pomaranczy. Myslalam, ze skrzywi sie, wypluje, ale pomemlał, polknal i otwieral buzke po jeszcze! I koniec koncow zjadl prawie cala pomarancze (dla mnie ostala sie jedna mala czastka..). Takze dostane rozgrzeszenie...? ![]() Od kilku dni je zupki nieblendowane ![]() I jeszcze go pochwale - dzis kolejna rehabilitacja bez placzu, wyrywania sie, wrzaskow. Zamiast tego bylo milion usmiechow do rehabilitantki, dziewczynki cwiczacej obok i jej mamy ![]() Po prostu z dnia na dzien sie przekonal i nie urzadza juz histerii. Taki etap minal? ![]() Zrobilam sobie owsianke z budyniem czekoladowym, amarantusem , innymi smieciami i zasiadam do konsumpcji ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-20 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kuba śpi, tż zmywa naczynia a ja się rilaksuję ![]() Kuba dziś miał fazę na wstawanie ![]() I jeszcze ta stópka prawa - wykręca paluszki do zewnątrz, u lewej jest ok a prawą tak wykrzywia. Próbowałam założyć mu buciki ale Kuba od razu płakusiał i w ogóle nie chciał wstawać ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45251776]
Zgadnijcie, co mam w piekarniku? ![]() Szarlotke sypana albo ciasteczka cytrynowe? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() to tak się nie powinno robić? ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4362 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45251776]szczerze współczuję, poważnie, najgorszy rok to będzie :/ jeden wielki bur.del ospa niekoniecznie płatna, jeśli dziecko do żłobka pójdzie może być za free co 4h możesz naprzemiennie paracetamol i ibuprofen podawać ------------------------ Zgadnijcie, co mam w piekarniku? ![]() pizzę? Cytat:
![]() ![]() ![]() odnośnie zabawiania to niestety my czasem bez zabawiania nie zjedlibyśmy NIC ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | ||||
Zakorzenienie
|
nadrabiam
![]() Cytat:
![]() takich rzeczy sie nie wybacza ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jaka grzeczna dziewczynka z Yae ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o stopke to pytalam o to reh ostatnio. Twierdzi, ze na tym etapie to normalne, bo tak dzieci latwiej lapia rownowage. Buciki moga wlasnie pomoc, ale skoro Kuba nie chce... Jak stoi to poprawiaj mu te stopke po prostu, pewnie za jakis czas zalapie. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
Cytat:
Nie chodzilo mi o zabawianie (tego na codzien nie musze robic, bo ladnie je rzeczy, ktore zna), tylko o to, ze wlozylam mu ten kawalek pomaranczy w chwili nieuwagi, jakby "na sile", bo przeciez wczesniej go nie chcial i zaciskal usta. Mial dziwna mine, ale pomemlal, posmakowalo mu i chcial jeszcze. Jakbym tego nie zrobila to by jej nie zjadl, a tak sie przekonal, ze jednak smaczne rzeczy matka daje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | ||
Zakorzenienie
|
Co za dzień
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tresello, biedna Ola ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-20 o 20:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Robię sobie nowe paznokcie.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A jakie modele masz na oku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bartulo tez tak włazi na łóżeczko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Miałam jeszcze pocytowane o akcjach Gabi ! Co też dzieci nie wymyśla, też drze o to jak Hania bedzie sie zachowywać bo teraz potrafi pokazać charakterek... No i Yellow, sciskam Cię mocno! To takie przykre co piszesz ![]() Ja też ostatnio od t. Uslyszalam aluzje ze Hania nie chodzi bo nie wsadzam ja w chodzik... Tz miał wczoraj i dziś wolne i tak wyfewciowal kuchnię ze szczena opada ![]() ![]() A co do niejedzenia. Hania też meeeega malo jada ![]()
![]() |
#4369 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() yellow ![]() od dzisiaj promocja na pampersy w realu, jakby któraś była zainteresowana o Tyyyyyyy ![]() Cytat:
![]() ![]() pepcowe rajciochy ![]() ![]() Cytat:
![]() szybko zleci Cytat:
![]() a z jakiej firmy herbata? bo to moje smaki są Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nawet teraz jak jest weekend i nadchodzi niedziela wieczór, to zawsze mnie w brzuchu ściska, jak sobie pomyslę, że w poniedziałek znowu to samo
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nawijko - brawa dla Kuby!!!! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- moj sam zalapal |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zadomowienie
|
Szaja masz na myśli sześciolatki w szkołach, super hiper wypaśne darmowe podręczniki czy jeszcze jakieś niespodzianki o których nie wiem?
![]() U nas na razie luz, sprawiają wrażenie że te sześciolatki to żaden problem. Mało tego, chcą nachwytać jak najwięcej dzieci i burmistrz polecił przyjąć wszystkich chętnych, bez względu na miejsce zamieszkania (niby zawsze przyjmowali ale tych spoza rejonu w miarę wolnych miejsc, w tym roku będą robić tyle klas ile będzie trzeba). Dramatu nie ma, w tej szkole do której zapisałam młodego zwykle były 3 klasy, w tym roku spodziewają się czterech lub pięciu ale są na to przygotowani organizacyjnie. Myślałam że będzie gorzej |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkie wozki swiata
![]() A tak powaznie to jestem na etapie podgladania wiozkow innych mamusiek. Jak juz mi sie jakis spodoba to wchodze w neta i sie okazuje, ze ma dyskwalifikujace go wady :/ Cytat:
ja jeszcze kupilam dzis na probe bodziaka za 5,99 ![]() pepcowych rajstopek tez nie lubi (kulki po 1.praniu ![]() Ototo!! Ja tak samo! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dalej śpi? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45251776] Zgadnijcie, co mam w piekarniku? ![]() teletubisia z torebką ![]() ![]() Cytat:
![]() kupiłaś nowe???? ![]() ![]() ja własnie też miałam w planie zobaczyć jakie te bodziaki są, ale nie dałam rady podjechać sama i brat mi pampery kupował; a to takie zapinane przy szyi czy na zakładki? kiedyś kupiłam w realu bodziaki z zapinaniem i były genialne, wygladały jak te z hm ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- a jeszcze mi się przypomniało: Illusion, pytałaś jak ja funkcjonuję, jak tak wczesnie wstaję, a chodzę spać ok. północy - no w sumie to średnio ![]() ![]() a teraz pytanie zębowe mam: jak u Waszych dzieci rosną dolne dwójki? równiutko z jedynkami? bo u nas mamy jedną dwójkę i ona wydaje mi się tak jakoś cofnięta w porównaniu do jedynki, tak jakby bardziej do środka buzi rosła ![]()
![]() |
#4376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spiiiiiii. Nooo nowe, II raz w zyciu Kuby :P Na zakladki niestety. Ale powiem Ci, ze u mnie bylo wylozonych wiele roznych bodziakow (roznych firm i krojow, zapinane przy szyi tez byly), ale material niektorych z nich to porazka jakas ostatnia. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() Ale u nas w sumie dwojki tylko na gorze... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to gorne jedynki sa ladne, rowniotkie ale mam wrazenie ze cofniete do tylu bo widze ze mlody czesto jak zaciska zeby to ma dolne jedynki na wierzchu ![]() ![]() pyt bodziakowe georgowe bodziaki dobre sa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
#4379 | |||||
Wtajemniczenie
|
paczajcie, ciekawe czy serio serio http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=51500
![]() zrobiłam 3 bita na jutrzejszych gości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-S7560 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Meduza Dziękujemy w imieniu Julka Sent from my GT-S7560 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.