Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 19:52   #4351
eff8
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Czesc Wam.
Ja jak zwykle ostatnio wpadam tylko na chwilke, podczytalam Was troszke...

Buziaki dla Leosia

Jesli chodzi o histerie to z corka nie mialam tego problemu, naprawde byla grzecznym dzieckiem, teraz wiadome czasem sie buntuje ale dajemy sobie z tym rade
za to po Mikim widac ze bedzie rozbojknik i juz potrafi sie obrazic i polozyc na ziemi, lub rozplakac na calego jak tylko czegos nie dostanie, ale po chwili zajmie sie czyms innym i mu przechodzi. Takze z nim widze ze bedzie wiekszy klopot...

Moje dziecko ma wielka sliwe pod okiem, wyglada strasznie ;/ a upadek nie wygladal groznie niestety stało sie to na plytkach wiec sliwa jest.

o czym tam jeszcze pisalyscie...

aaa Mam nadzieje ze z Julkiem wyjdziecie jak najszybciej z tego szpitala

no i jesli chodzi o Amelke to mysle Debrah ze postepujesz bardzo dobrze i nie przejmuj sie komentarzami babci bo one przewaznie wiedza lepiej

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 19:53   #4352
Kija80
Zadomowienie

Zapisałam starszego dziecia do szkoły, buuu... Za chwilę przyprowadzi jakąś dziewuchę i powie że się żeni i wyprowadza z domu, buu...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 19:56   #4353
meduzza
Zadomowienie

Nie martw się Kija. Zawsze możesz zostać teściową z piekła rodem

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 19:58   #4354
Kija80
Zadomowienie

Hje za darmo z tym że nie ospa, świnka-odra tylko odra-świnka-różyczka. Ospa jest płatna, dwie dawki po bodajże 200 zeta każda, może trochę mniej
Stary 2014-02-20, 20:00   #4355
treselle0
Zadomowienie

znowu zaczela Nam wzrastac temp, jak było 38,13 to podałam znowu pedicetamol, bo kładłam ja spac, a booje sie nocy z wysoka goączką.... pwiedzcie mi, jak jednak bardziej wzrosnie,a nie minie 6h to podać jakis ibuprofen??
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:03   #4356
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Zapisałam starszego dziecia do szkoły, buuu... Za chwilę przyprowadzi jakąś dziewuchę i powie że się żeni i wyprowadza z domu, buu...
szczerze współczuję, poważnie, najgorszy rok to będzie :/ jeden wielki bur.del

Cytat:
Hje za darmo z tym że nie ospa, świnka-odra tylko odra-świnka-różyczka. Ospa jest płatna, dwie dawki po bodajże 200 zeta każda, może trochę mniej
ospa niekoniecznie płatna, jeśli dziecko do żłobka pójdzie może być za free

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
znowu zaczela Nam wzrastac temp, jak było 38,13 to podałam znowu pedicetamol, bo kładłam ja spac, a booje sie nocy z wysoka goączką.... pwiedzcie mi, jak jednak bardziej wzrosnie,a nie minie 6h to podać jakis ibuprofen??
co 4h możesz naprzemiennie paracetamol i ibuprofen podawać

------------------------
Zgadnijcie, co mam w piekarniku?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:04   #4357
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

masz w szafkach tak pusto czy Dadol wyrzucił wszystko??
generalnie to w tym pokoju są starutne meble właścicieli i nie wszystkie szafki zapełnione. Bo jest ich sporo. Ale w tej akurat stało pudło z pamperami

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Widelcem? Nie używamy. Samodzielnie? Nie ma takiej opcji, żeby jadła samodzielnie widelcem - sorry, ale to jeszcze nie ten etap jedzenia... Kaszki ani rosołu nie zje widelcem. Ani niczego innego z tych rzeczy, które jej mogę podać. Używamy łyżek, no to wie, jak się ich używa, ale jak jej daję, to się bawi. Muszę ją karmić, czasem się broni, machając łapkami na wszystkie strony...
.
ale mówisz względem że ona nie chce widelcem, czy uważasz, że to za wcześnie? Pytam bo Dawid widelcem je.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej kochane
Dobijcie mnie dziś bo pogoda nie jest dla mnie łaskawa. Od samego rana zmagam się z okropnym bólem głowy. Widziałam że Hope też taki zaszczyt kopnął
Jest mi raźniej w każdym razie I widzę że Daduś też ma ciekawe pomysły -tu też czuje się nieco raźniej że nie tylko moje dziecko tak świruje
piąteczka moja droga

Cytat:
hej.... Ola mi goraczkuje i nie wiem, czy to zebowe czy poszczepienne....tyle, ze do tej pory nigdy na zeby nie goraczkowała
może poszczepiennie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Blanka dzisiaj odbyła bardzo poważną rozmowę z kamieniami na skalniaku przed blokiem. Nie wiem co im tłumaczyła, ale wyglądało groźnie
wyobraziłam to sobie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Mam pytanie co do szczepienia.
Jeśli szczepimy 5w1, to ta szczepionka na ospę-świnkę-odrę jest za darmo?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 20:05   #4358
nafiyqa
Zakorzenienie

marsi, wspolczuje nocki

Ifwka, u nas tez nie ma ochraniaczy. Kuba i tak walczy z nimi, zamiast tego obkladam szczebelki duzymi maskotkami i on w nocy tuli sie do nich

ania, spryciula z Twojej Gabi-terrorystki

Black, fajnie, ze jestes zadowolona z wozka.
ja nadal nie moge sie zdecydowac :/

hope, Dadzik boskiiiii. I jaka mina łobuza!

hje, jesli Kuba po wzieciu na rece i odlozeniu za chwile wciaz placze, marudzi, to zostaje z nim dluzej na podlodze. Troszke sie pobawimy i za jakis czas wracam do tego, co robilam, a on jest spokojniejszy.

I podzielam zdaniem Debrah - Pola na pewno nie bedzie chciala, zebys ja nosila przez pol dnia (nie liczac oczywiscie dni maruda), dzieciaczki w wieku naszych chca jednak po swojemu zwiedzac swiat.

Wiecej nie pamietam

U nas jakby lepiej z jedzeniem.
Wczoraj Kubus zjadl pierwszy raz ziemniaki ode mnie z talerza.
I to jaka ilosc! Normalnie pieknie otwieral buzke, do tej pory jak dawalam mu cos do jedzenia ode mnie to krecil glowka i zaciskal usta.
Dzis podziabal troszke rybki, takze sa postepy.

Odnosze wrazenie, ze Kuba ma problemy nie tyle ze smakiem co z konsystencja danych rzeczy. Nie lubi probowac czegos, czego konsystencji nie zna.
Kazda nowa rzecz najpierw dotyka paluchami i jak przejdzie jego wewnetrzny test to pakuje do buzi.
Pomarancza chyba nie przeszla, bo wyrzucil ja na ziemie.
I zrobilam cos, czego pewnie niektore z Was nie akceptuja.
Zagadalam go czyms, pokazalam zabawki i jak otworzyl buzke to wlozylam mu kawalek pomaranczy. Myslalam, ze skrzywi sie, wypluje, ale pomemlał, polknal i otwieral buzke po jeszcze!
I koniec koncow zjadl prawie cala pomarancze (dla mnie ostala sie jedna mala czastka..).
Takze dostane rozgrzeszenie...?

Od kilku dni je zupki nieblendowane (pamietacie, mielismy z tym problem). Oczywiscie niektore lyzeczki wypluwa (wtedy ja zbieram z brody i daje mu ponownie), ale takich zachowan jest coraz mniej.

I jeszcze go pochwale - dzis kolejna rehabilitacja bez placzu, wyrywania sie, wrzaskow.
Zamiast tego bylo milion usmiechow do rehabilitantki, dziewczynki cwiczacej obok i jej mamy
Po prostu z dnia na dzien sie przekonal i nie urzadza juz histerii. Taki etap minal?

Zrobilam sobie owsianke z budyniem czekoladowym, amarantusem , innymi smieciami i zasiadam do konsumpcji

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-02-20 o 20:08
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:08   #4359
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
hej.... Ola mi goraczkuje i nie wiem, czy to zebowe czy poszczepienne....tyle, ze do tej pory nigdy na zeby nie goraczkowała
biedna
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o matko i corko!!!!!!
ale kurde jaka spryciula! jak wiedziala co krzyczec

bylismy godz na dworzu, przyszlismy na obiadek. odpoczniemy troche, tzn ja i sru dalej na dwor. super jest dzis. pomimo ze nie ma slonca to w powietrzu czuc wiosenke
aha...
wrocilismy z tego dworu, usiadlam na kanapie i zachcialo mi sie pic. a ze pod reka byla pepsi to nie zastanawiajac sie szybko po nia chwycilam i odkrecilam w celu wiadomo jakim
jak mi poszla piana to w takim szoku bylam ze patrzylam na to jak zahipnotyzowana ta piana sie wylewa a ja siedze i sie patrze jak ten ćwok
dywan zalany, kanapa zalana ale zaraz szybko recznikiem papierowym zaczelam to suszyc, oczywiscie K. nie omieszkal mi pomoc uciekajac przede mna z w/w recznikiem po calej chalupie
dywan i kanapa maja sie dobrze ale jak pomysle ile pepsi sie zmarnowalo to
swoja droga - ciekawe kto mi ja tak zbuzowal?
no ciekawe ciekawe
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
To własnie pokazuje, że nie wolno oceniać nie wiedząc ocb - chyba że chodzi o ewidentną przemoc, na to nigdy nie ma wytłumaczenia, imo.

haha, założyłam młodej te trampy a ona posżła po swoje butki zimowe i biega po mieszkaniu,. trampy na nogach, zimowe w rękach to już chyba 15 okrazenie mieszkania, śmieje się przy tym jak głupia, a ja siedzę i nie wiem o co jej chodzi

Cytat:
jak nic niedługo zostaniesz teściową

Kuba śpi, tż zmywa naczynia a ja się rilaksuję
Kuba dziś miał fazę na wstawanie tylko kurczę on tylko przy mnie chce wstawać, przy ławie wstał raz a tak to tylko przy mnie, martwić się?
I jeszcze ta stópka prawa - wykręca paluszki do zewnątrz, u lewej jest ok a prawą tak wykrzywia. Próbowałam założyć mu buciki ale Kuba od razu płakusiał i w ogóle nie chciał wstawać już mam wizję, że po dworze będzie chodził na bosaka
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:10   #4360
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45251776]
Zgadnijcie, co mam w piekarniku? [/QUOTE]
Szarlotke sypana albo ciasteczka cytrynowe?

Stary 2014-02-20, 20:12   #4361
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Odnosze wrazenie, ze Kuba ma problemy nie tyle ze smakiem co z konsystencja danych rzeczy. Nie lubi probowac czegos, czego konsystencji nie zna.
Kazda nowa rzecz najpierw dotyka paluchami i jak przejdzie jego wewnetrzny test to pakuje do buzi.
Zagadalam go czyms, pokazalam zabawki i jak otworzyl buzke to wlozylam mu kawalek pomaranczy. Myslalam, ze skrzywi sie, wypluje, ale pomemlał, polknal i otwieral buzke po jeszcze!
I koniec koncow zjadl prawie cala pomarancze (dla mnie ostala sie jedna mala czastka..).

Od kilku dni je zupki nieblendowane (pamietacie, mielismy z tym problem). Oczywiscie niektore lyzeczki wypluwa (wtedy ja zbieram z brody i daje mu ponownie), ale takich zachowan jest coraz mniej.
a czemu to źle? ja tylko przy zabawianiu Ani jestem w stanie ją nakarmić więc dla mnie to taka oczywistość, że trzeba czymś zająć, żeby nie wiedziała że je tylko że nie wciskam na siłę - wkładam tylko, gdy otwiera buźkę chodzi o skupienie - nie skupia się na jedzeniu, tylko na czymś innym

to tak się nie powinno robić?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 20:12   #4362
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak szaja pisze, co 4 h naprzemiennie paracetamol i ibuprofen.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45251776]szczerze współczuję, poważnie, najgorszy rok to będzie :/ jeden wielki bur.del

ospa niekoniecznie płatna, jeśli dziecko do żłobka pójdzie może być za free

co 4h możesz naprzemiennie paracetamol i ibuprofen podawać

------------------------
pizzę?
Cytat:
marsi, wspolczuje nocki

Ifwka, u nas tez nie ma ochraniaczy. Kuba i tak walczy z nimi, zamiast tego obkladam szczebelki duzymi maskotkami i on w nocy tuli sie do nich

hje, jesli Kuba po wzieciu na rece i odlozeniu za chwile wciaz placze, marudzi, to zostaje z nim dluzej na podlodze. Troszke sie pobawimy i za jakis czas wracam do tego, co robilam, a on jest spokojniejszy.

I podzielam zdaniem Debrah - Pola na pewno nie bedzie chciala, zebys ja nosila przez pol dnia (nie liczac oczywiscie dni maruda), dzieciaczki w wieku naszych chca jednak po swojemu zwiedzac swiat.

Wiecej nie pamietam

I to jaka ilosc! Normalnie pieknie otwieral buzke, do tej pory jak dawalam mu cos do jedzenia ode mnie to krecil glowka i zaciskal usta.

I jeszcze go pochwale - dzis kolejna rehabilitacja bez placzu, wyrywania sie, wrzaskow.
Zamiast tego bylo milion usmiechow do rehabilitantki, dziewczynki cwiczacej obok i jej mamy
Po prostu z dnia na dzien sie przekonal i nie urzadza juz histerii. Taki etap minal?

Zrobilam sobie owsianke z budyniem czekoladowym, amarantusem , innymi smieciami i zasiadam do konsumpcji
dla Kubusia
odnośnie zabawiania to niestety my czasem bez zabawiania nie zjedlibyśmy NIC
Stary 2014-02-20, 20:13   #4363
sylwietta1988
Zakorzenienie

nadrabiam
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Muszę pochwalić Pietrka, bo cudny jest ostatnio Pięknie sam się bawi, niby dużo łobuzuje, ale tak się przy tym cieszy, że mu to wybaczam Nie marudzi bez powodu, a że a powody ma tylko dwa : głód i zmęczenie to zdarza się to naprawdę rzadko No i je:jupi (przepraszam Debrah, ma nadzieję, że Cię to nie zdołuję jeszcze bardziej) : Tak na serio, już myślałam, że nigdy to nie nastąpi. przekonuje się nawet do moich zupek, do tej pory tylko słoiczkowi lubił, a dziś wciągnął zupę krem z kalafiora z kaszą jęczmienną mojej roboty Jakby tak jeszcze w nocy chciał spać t byłby zupełnie bezproblemowym dzieckiem
Mam nadzieje, że nie napisałam tego w złą godzinę
super, gratuluje

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wybacz
takich rzeczy sie nie wybacza

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Upssss. No to dowaliła. Kurcze jak ja tego nie lubię u pokolenia poziom wyżej, że im się wydaje że wszystko wiedzą i w momencie kiedy przydałoby się wsparcie dostajemy z buta że to niby nasza wina. Ja powiem szczerze w takiej sytuacji sobie nie radzę - bo z jednego problemu robią się dwa - nie dość ze coś jest nie tak to jeszcze bliska osoba staje przeciwko nam. Ja się wtedy czuję totalnie bezsilna tyle że u mnie jest cały "obóz" tych przeciwników.
I tak na przykład ostatnio na tapecie: Oli jeszcze nie chodzi. Dlaczego go nie uczę? Dlaczego nie prowadzam? Przeze mnie ma prawie 13 miesięcy i nie chodzi. Przez moje kretyńskie pomysły opóźniam jego rozwój, jedno juz spieprzyłam, bo go nie sadzałam i przeze mnie ma z tym problemy. Wszyscy tak sądzą, wszyscy maja do mnie pretensje i czasem czuję się naprawdę okropnie. No i u mnie wychowanie nie jest "psychologiczne" a "internetowe", bo ja niby całą wiedzę o swoim dziecku czerpię z neta. Jedynie o dziwo tż stoi po mojej stronie w tej kwestii.

Ja nie umiem sobie radzić z takimi konfliktami, tłumaczenie nic nie daje, natomiast jestem pewna że kiedy zamykają się drzwi trwa operacja "naprawmy krzywdy wyrządzone przez tępą matkę".
Moja babcia tez uważa że dziecku nie wolno dawać jedzenia do rąk i wymienia te same argumenty co twoja mama. Ale ona poszła o krok dalej i nauczyła młodego strzelać z palców chrupkami. Na tyle jej się udało że nawet z chlebem tak robi i nie da rady, sam jeść nie będzie. Nauczyła też ściągać okulary - na tym punkcie miała świra od kilku dobrych miesięcy, kiedy w końcu on będzie to robił i ciągle mu pokazywała. Efekt jest prosty - histeria jak przychodzi ktoś w okularach i nie da sobie ściągnąć. Zwróciłam uwagę - co za problem, ona nosi teraz zapasowe żeby mu dawać. I czego ja od niej chcę, czepiam się, źle ja traktuję, jestem nienormalna, nikt tak nie robi, wszyscy patrzą na mnie jak na kogoś, kogo lepiej żeby nie było bo przeze mnie dziecku krzywda się dzieje bo nie nauczyłam go chodzić czuję się jak g.wno które nic nie wie i lepiej by było gdyby go nie było. Przepraszam Debrah że Ci się wcięłam w wypowiedź bo nic mądrego nie wniosłam ale mam serdecznie dosyć dlatego rozumiem co czujesz i dlaczego było Ci przykro.

Sorry że się nie odzywam i tak wpadam z nienacka ale obecnej sytuacji mam dość. Z nikąd wsparcia, każdy ma do mnie pretensje, z jednej strony sytuacja z tż, z drugiej strony konflikt z rodziną, wszyscy mają mnie w nosie i to co czuję, a czasem mam wrażenie ze jestem blisko załamania nerwowego... i weź tu człowieku żyj, miej dzieckoi rozwijaj się.

Widać ze mną jest coś grubo nie tak.

Btw rano mam spotkanie w up i muszę młodego zostawić z babcią...
kochana, mocno, mocno przytulam jestes wspaniała madrą mamą dla Oliego wspólczuje z całęgo serca sytuacji w jakiej jestes obecnie i mam nadzieje, ze jak najszybciej sie poprawi u Ciebie, ucałuj Oliego

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
sylwietta ale masz agenta a Twoje poczucie humoru

Dzis Yae pierwszy raz od 8 miesiecy a drugi w swoim zyciu sama usnela w dzien. Siedzialam w kuchni a ona spacerowala po calym mieszkaniu, otworzyla sypialnie i nagle cisza i zero ruchu. Usnela, nawet nie zdazyla cala polozyc sie na materacu!!
za komplement
jaka grzeczna dziewczynka z Yae

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Pięknie napisane
A do tego co pogrubiłam, wczoraj po pracy mówię: Chodź poszukamy gdzie sa mamy papcie, gdzie sa misie na nogi (mam takie papcie miśki) a ona mnie za rączkę i idziemy do sypialni w "mój" kąt i pokazuje mi plauszkiem moje papcie i yyyyyy
moze sama je tam schowała
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:18   #4364
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Kuba dziś miał fazę na wstawanie tylko kurczę on tylko przy mnie chce wstawać, przy ławie wstał raz a tak to tylko przy mnie, martwić się?
I jeszcze ta stópka prawa - wykręca paluszki do zewnątrz, u lewej jest ok a prawą tak wykrzywia. Próbowałam założyć mu buciki ale Kuba od razu płakusiał i w ogóle nie chciał wstawać już mam wizję, że po dworze będzie chodził na bosaka
Nie martwilabym sie tym

Jesli chodzi o stopke to pytalam o to reh ostatnio.
Twierdzi, ze na tym etapie to normalne, bo tak dzieci latwiej lapia rownowage. Buciki moga wlasnie pomoc, ale skoro Kuba nie chce...
Jak stoi to poprawiaj mu te stopke po prostu, pewnie za jakis czas zalapie.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
a czemu to źle? ja tylko przy zabawianiu Ani jestem w stanie ją nakarmić więc dla mnie to taka oczywistość, że trzeba czymś zająć, żeby nie wiedziała że je tylko że nie wciskam na siłę - wkładam tylko, gdy otwiera buźkę chodzi o skupienie - nie skupia się na jedzeniu, tylko na czymś innym

Cytat:
dla Kubusia
odnośnie zabawiania to niestety my czasem bez zabawiania nie zjedlibyśmy NIC
Zle sie wyrazilam.
Nie chodzilo mi o zabawianie (tego na codzien nie musze robic, bo ladnie je rzeczy, ktore zna), tylko o to, ze wlozylam mu ten kawalek pomaranczy w chwili nieuwagi, jakby "na sile", bo przeciez wczesniej go nie chcial i zaciskal usta.
Mial dziwna mine, ale pomemlal, posmakowalo mu i chcial jeszcze.
Jakbym tego nie zrobila to by jej nie zjadl, a tak sie przekonal, ze jednak smaczne rzeczy matka daje

Stary 2014-02-20, 20:19   #4365
s i l v e r
Zakorzenienie

Co za dzień byliśmy na mega długim spacerku Daria z dnia na dzień coraz odważniej chodzi
Cytat:
haha, założyłam młodej te trampy a ona posżła po swoje butki zimowe i biega po mieszkaniu,. trampy na nogach, zimowe w rękach to już chyba 15 okrazenie mieszkania, śmieje się przy tym jak głupia, a ja siedzę i nie wiem o co jej chodzi
chyba jej się trampy spodobały
Cytat:

Blanka dzisiaj odbyła bardzo poważną rozmowę z kamieniami na skalniaku przed blokiem. Nie wiem co im tłumaczyła, ale wyglądało groźnie

tresello, biedna Ola ZDRÓWKA!!

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-02-20 o 20:23
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:19   #4366
BlackSanctum
Zakorzenienie

Robię sobie nowe paznokcie. Czerwone szpony mi się znudziły, więc teraz coś grzeczniejszego i krótszego...

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

ale mówisz względem że ona nie chce widelcem, czy uważasz, że to za wcześnie? Pytam bo Dawid widelcem je.
Mówię tak, bo te rzeczy, które ona je, to się nie nadają na widelec. Wyobraź sobie kaszkę widelcem...? Ale jestem pewna, ze by sobie poradziła, skoro z łyżką sobie radzi...

Cytat:
A jakie modele masz na oku?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:20   #4367
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pierdziu Sylwia (nomen omen jesteśmy imienniczkami ), siedzę i chichram do kompa.
wiem, wiem ciesze sie, że poprawiam nastroje

Cytat:

Że dzieci są wszędzie, to wiem...
Bartulo tez tak włazi na łóżeczko

Cytat:
Dziecko śpi to można się chwilę zrelaksować Mąż kupił mi przepyszną herbatkę - Jabłkowo-cynamonową, najlepsza jaka w życiu piłam I tak miło, bo powiedział, że jak zabaczył w sklepie to od razu wiedział, że mi posmakuje, a herbaty wcale nie było na liście zakupów Chyba jednak mnie kocha Takie zwykłe rzeczy uszczęśliwiają mnie dużo bardziej niż dostanie bomboniery w walentynki
kochany męzus
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hello,

ta noc to horror, moje dziecko to nie Leos a laleczka Chucky
ktoś mi podmieniło mojego kochanego chłopczyka
mój syn nie zmrużył dziś oka przez całą noc
myślałam,że oszalejemy, bo w pierwszej chwili bałam się ,ze to moze uszy a on po prstu nie chcial spac u siebie w łóżeczku
dopki bralam na ręce,lulalam tuliłam było ok, każda próba odłożenia kończyła się krzykiem, wrzaskiem
poddałąm się... o 6 rano, wzięłam go do siebie i spaliśmy do 7.40
ech.....jesteśmy z mężem nieprzytomni a Chucky nadal nie podmieniony- skopał mojego teścia i pogryzł teściową
biegnie po domu i rozwala wszystko co ma na swojej drodze
od 13 lat jestem matką i to pierwsza taka moja noc w życiu
i
o kurcze..... wspólczuje nocy ...... ale charakterek Leos pokazuje
Cytat:

Jedzenia paćkowatego nie pozwalam brac do rąk, nie widze sensu, ale owoce, chrupki, chleb itp jak najbardziej, ale jak widze że wygrzebuje z buzi i wciska w podłoge albo w siebie to kończymy. Ma tez manię pchania do buzi za duzych ilosci, np,jabłko pełana buzia a jeszcze wpycha że az nei daje rady tego "przerobić", pododbnie końcówkę kromki czy chrupka, jakby sie bała że ktoś jej zabierze.
pogrubione- u nas identyko wepchnie do buzi pól kromy chleba, a potem wypluwa bo przemielic nei moze
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:24   #4368
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Wybaczcie, że nie będę się dziś dużo odnosić, ale tak mnie boli głowa, że nie mogę sobie miejsca znaleźć.
Byłyśmy dziś z Julią w gościach u 6-miesięcznej Hanki, cudnej zresztą Julia w sumie nie zwracała uwagi na towarzyszkę, bardziej była zajęta eksploracją nowych kątów Młoda nadal nudzi się w foteliku samochodowym, ale dziś dostała do łapki książeczki, mój portfel i było nawet ok. W drodze powrotnej sobie "gadałyśmy"

Przeczytałam wszystko, ale zapamiętałam mało:
Debrah - jesteś moim guru, jeśli chodzi o tłumaczenie zachowań dziecka. Naprawdę świetnie piszesz
Marsi, Tres - zdrówka dla dzieciaczków!

Obejrzałam DDTVN na temat szczepionek. Lekarka naprawdę spoko. Generalnie jednak to boję się szczepień, dużo mnie to nerwów kosztuje. Tzn. szczepię Młodą, ale za każdym razem mam czarne wizje. Do tej pory świetnie znosiła szczepienia, ale już się martwię, jak będzie teraz No po prostu boję się o nią i już

Postaram się zajrzeć później, jak już ogarnę się trochę z tym bólem głowy.
Ja też sie boję przy każdym szczepieniu

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

Ja też często tak robię

Miałam jeszcze pocytowane o akcjach Gabi ! Co też dzieci nie wymyśla, też drze o to jak Hania bedzie sie zachowywać bo teraz potrafi pokazać charakterek...

No i Yellow, sciskam Cię mocno! To takie przykre co piszesz

Ja też ostatnio od t. Uslyszalam aluzje ze Hania nie chodzi bo nie wsadzam ja w chodzik...

Tz miał wczoraj i dziś wolne i tak wyfewciowal kuchnię ze szczena opada !

A co do niejedzenia. Hania też meeeega malo jada 10 łyżek jednego dania? Marzenie.
Stary 2014-02-20, 20:25   #4369
elllmi
Zakorzenienie

hej

yellow ciężko masz z nimi

od dzisiaj promocja na pampersy w realu, jakby któraś była zainteresowana

Cytat:
Jednak jest sprawiedliwość na świecie
o Tyyyyyyy

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dzis Yae pierwszy raz od 8 miesiecy a drugi w swoim zyciu sama usnela w dzien. Siedzialam w kuchni a ona spacerowala po calym mieszkaniu, otworzyla sypialnie i nagle cisza i zero ruchu. Usnela, nawet nie zdazyla cala polozyc sie na materacu!!
to już na resztkach paliwa musiała iść do tej sypialni

Cytat:
Że dzieci są wszędzie, to wiem...

pepcowe rajciochy tak na marginesie, to kulkują się jak cholera i szlag mnie trafił już po pierwszym praniu

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Właśnie był obchod nasz lekarz i w sobotę powie nam kiedy wychodzimy a więc jeszcze długo w szpitalu

szybko zleci

Cytat:
Dziecko śpi to można się chwilę zrelaksować Mąż kupił mi przepyszną herbatkę - Jabłkowo-cynamonową, najlepsza jaka w życiu piłam I tak miło, bo powiedział, że jak zabaczył w sklepie to od razu wiedział, że mi posmakuje, a herbaty wcale nie było na liście zakupów Chyba jednak mnie kocha Takie zwykłe rzeczy uszczęśliwiają mnie dużo bardziej niż dostanie bomboniery w walentynki
ale milusińsko
a z jakiej firmy herbata? bo to moje smaki są

Cytat:
A jeszcze - w wannie siedzi praktycznie cały czas z myjką w buzi, moczy ją,wkłada do buzi, ciumka i się śmieje
u nas Filip też moczył i ssał taką gąbeczkę, którą się zawsze bawił, ale po tym, jak się zadławił tą wodą (za dużo zassał), gąbka poszła w kosz

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ech.....jesteśmy z mężem nieprzytomni a Chucky nadal nie podmieniony- skopał mojego teścia i pogryzł teściową
biegnie po domu i rozwala wszystko co ma na swojej drodze

Cytat:

Ciągle myślę o powrocie do pracy i już mam nawet sny z tym związane
miałam identycznie
nawet teraz jak jest weekend i nadchodzi niedziela wieczór, to zawsze mnie w brzuchu ściska, jak sobie pomyslę, że w poniedziałek znowu to samo

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 20:26   #4370
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martwilabym sie tym

Jesli chodzi o stopke to pytalam o to reh ostatnio.
Twierdzi, ze na tym etapie to normalne, bo tak dzieci latwiej lapia rownowage. Buciki moga wlasnie pomoc, ale skoro Kuba nie chce...
Jak stoi to poprawiaj mu te stopke po prostu, pewnie za jakis czas zalapie.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Zle sie wyrazilam.
Nie chodzilo mi o zabawianie (tego na codzien nie musze robic, bo ladnie je rzeczy, ktore zna), tylko o to, ze wlozylam mu ten kawalek pomaranczy w chwili nieuwagi, jakby "na sile", bo przeciez wczesniej go nie chcial i zaciskal usta.
Mial dziwna mine, ale pomemlal, posmakowalo mu i chcial jeszcze.
Jakbym tego nie zrobila to by jej nie zjadl, a tak sie przekonal, ze jednak smaczne rzeczy matka daje
zaskoczyłaś go pozytywnie
Stary 2014-02-20, 20:29   #4371
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Mam pytanie co do szczepienia.
Jeśli szczepimy 5w1, to ta szczepionka na ospę-świnkę-odrę jest za darmo?

Cytat:

nawijko - brawa dla Kuby!!!!

Cytat:
Mika: biedny Julek, ja doprawdy nie wiem co bym musiała wyczyniać. żeby moje dziecię nie wyrwało sobie z łapki kroplówki, to musi być strasznie trudne odwrócić uwagę dziecka.
ja tez wiele razy rozmyslam nad tym jakim cudem rodzice wytrzymuja z takim maluszkiem w szpitalu.... w domu to wiadomo - biega gdzie chce, ma zabawki, dotyka/bierze wszystko a w szpitalu? cztery sciany i lozko...

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:

U nas identycznie. Blanka jest bardzo odważna, nie ma dla Niej barier nie do pokonania (jeśli chodzi o chodzenie). Natomiast wspinać się nie umie nic a nic I nie wiem czy Ją uczyć, czy sama do tego dojdzie?
moj sam zalapal

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:34   #4372
Kija80
Zadomowienie

Szaja masz na myśli sześciolatki w szkołach, super hiper wypaśne darmowe podręczniki czy jeszcze jakieś niespodzianki o których nie wiem?
U nas na razie luz, sprawiają wrażenie że te sześciolatki to żaden problem. Mało tego, chcą nachwytać jak najwięcej dzieci i burmistrz polecił przyjąć wszystkich chętnych, bez względu na miejsce zamieszkania (niby zawsze przyjmowali ale tych spoza rejonu w miarę wolnych miejsc, w tym roku będą robić tyle klas ile będzie trzeba). Dramatu nie ma, w tej szkole do której zapisałam młodego zwykle były 3 klasy, w tym roku spodziewają się czterech lub pięciu ale są na to przygotowani organizacyjnie. Myślałam że będzie gorzej
Stary 2014-02-20, 20:34   #4373
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A jakie modele masz na oku?
Wszystkie wozki swiata

A tak powaznie to jestem na etapie podgladania wiozkow innych mamusiek.
Jak juz mi sie jakis spodoba to wchodze w neta i sie okazuje, ze ma dyskwalifikujace go wady :/

Cytat:
od dzisiaj promocja na pampersy w realu, jakby któraś była zainteresowana
O, mialam o tym pisac!
ja jeszcze kupilam dzis na probe bodziaka za 5,99

pepcowych rajstopek tez nie lubi (kulki po 1.praniu ), a tesciowa z oporem maniaka mi je kupuje :/

Cytat:
ja tez wiele razy rozmyslam nad tym jakim cudem rodzice wytrzymuja z takim maluszkiem w szpitalu.... w domu to wiadomo - biega gdzie chce, ma zabawki, dotyka/bierze wszystko a w szpitalu? cztery sciany i lozko...
Ototo!! Ja tak samo!

Stary 2014-02-20, 20:49   #4374
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo, o to mi chodziło

Idziemy się lulać do spania
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:55   #4375
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Ifwka moj Tz tak czesto Mloda pod pache bral i wychodzil z nia do auta. W pewnym momencie Gabi nauczyla sie czegos strasznie glupiego - niesiona w tej histerii przez Tzta zaczela wolac "HELP". Ludzie stawali i pytali go czy to jego dziecko Wyobraz sobie jak musialo to wygladac
niezła akcja

Cytat:

Cytat:
Hohoh, nie wiem co zrobic z tak dluuugim wieczorem
dalej śpi?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45251776]

teletubisia z torebką

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
takich rzeczy sie nie wybacza

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Tz miał wczoraj i dziś wolne i tak wyfewciowal kuchnię ze szczena opada !
to teraz zapytaj, co chce

Cytat:
ja jeszcze kupilam dzis na probe bodziaka za 5,99
kupiłaś nowe????
ja własnie też miałam w planie zobaczyć jakie te bodziaki są, ale nie dałam rady podjechać sama i brat mi pampery kupował; a to takie zapinane przy szyi czy na zakładki? kiedyś kupiłam w realu bodziaki z zapinaniem i były genialne, wygladały jak te z hm ale już potem ani raz takich nie widziałam

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

a jeszcze mi się przypomniało:
Illusion, pytałaś jak ja funkcjonuję, jak tak wczesnie wstaję, a chodzę spać ok. północy - no w sumie to średnio jakaś taka rozmemlana jestem zawsze wieczorem, że nie mogę się zorganizować; na dobrą sprawę mogłabym już spać o 21, ale tu jeszcze poczytam, tu przed laptopem siądę i tak mi zleci; no i najważniejsze, że nie potrafię tak wcześnie zasnąć

a teraz pytanie zębowe mam:
jak u Waszych dzieci rosną dolne dwójki? równiutko z jedynkami? bo u nas mamy jedną dwójkę i ona wydaje mi się tak jakoś cofnięta w porównaniu do jedynki, tak jakby bardziej do środka buzi rosła nie wiem, czy ja mam jakies zwidy, ale np górne są w równym rządku, a ta dolna mi jakoś nie pasuje; zaczekam, aż druga wyjdzie i zobaczymy

Stary 2014-02-20, 20:59   #4376
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
dalej śpi?

kupiłaś nowe????
ja własnie też miałam w planie zobaczyć jakie te bodziaki są, ale nie dałam rady podjechać sama i brat mi pampery kupował; a to takie zapinane przy szyi czy na zakładki? kiedyś kupiłam w realu bodziaki z zapinaniem i były genialne, wygladały jak te z hm ale już potem ani raz takich nie widziałam
Juz mi zle zyczysz?
Spiiiiiii.

Nooo nowe, II raz w zyciu Kuby :P
Na zakladki niestety. Ale powiem Ci, ze u mnie bylo wylozonych wiele roznych bodziakow (roznych firm i krojow, zapinane przy szyi tez byly), ale material niektorych z nich to porazka jakas ostatnia.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
jak u Waszych dzieci rosną dolne dwójki? równiutko z jedynkami? bo u nas mamy jedną dwójkę i ona wydaje mi się tak jakoś cofnięta w porównaniu do jedynki, tak jakby bardziej do środka buzi rosła nie wiem, czy ja mam jakies zwidy, ale np górne są w równym rządku, a ta dolna mi jakoś nie pasuje; zaczekam, aż druga wyjdzie i zobaczymy
Nie pamietam, mam obudzic Kube i sprawdzic?

Ale u nas w sumie dwojki tylko na gorze...

Stary 2014-02-20, 21:03   #4377
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

u nas na dole tylko jedynki
za to gorne jedynki sa ladne, rowniotkie ale mam wrazenie ze cofniete do tylu bo widze ze mlody czesto jak zaciska zeby to ma dolne jedynki na wierzchu i nie wiem czy juz mu tak rosna, czy jemu tak wygodniej i tylko dolna szczeke wysuwa do przodu czy jeszcze co innego

pyt bodziakowe
georgowe bodziaki dobre sa?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:04   #4378
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamietam, mam obudzic Kube i sprawdzic?
jakbyś mogła

Stary 2014-02-20, 21:05   #4379
misiaeel
Wtajemniczenie

paczajcie, ciekawe czy serio serio http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=51500

zrobiłam 3 bita na jutrzejszych gości

Cytat:
ojaaa już
Cytat:
mi lekarka mówiła, że co 8h ibuprofen a w międzyczasie paracetamol
Cytat:
marsi, wspolczuje nocki

Wiecej nie pamietam

brawa za postępy z jedzeniem!!
Cytat:
biedna

no ciekawe ciekawe

jak nic niedługo zostaniesz teściową

no proszę jaki luksus
Cytat:
Co za dzień byliśmy na mega długim spacerku Daria z dnia na dzień coraz odważniej chodzi

chyba jej się trampy spodobały

tresello, biedna Ola ZDRÓWKA!!
ale av piękny

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:10   #4380
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:

nawijko - brawa dla Kuby!!!!

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

moj sam zalapal
Gdzie tam 4 ściany mój Julekk zwiedZa cały oddział dziś był na rękach u pani doktor sprzątaczki i dwóch pielęgniarek i zaczepia wszystkich chodzimy po korytarzu i woła ej ej i wyciąga ręce na cZeść do wszystkich dzieci w szczególności spodobał mu die chłopczyk 4 miesięczny pozwalam nu w nozke go dotykać pozatym dewastujdmy salę wycieramy rysunki na ścianach cale lapki w farbie co rano wygrywały kran ale chcemy do domu bardzo

Sent from my GT-S7560 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Meduza Dziękujemy w imieniu Julka

Sent from my GT-S7560 using Wizaz Forum mobile app
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości