Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-09, 20:30   #421
Miss Saeki
Zakorzenienie

Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
dla mnie oświadczyny w Sylwestra, nie daj borze na imprezie o północy przed całym tłumem ludzi jest zdecydowanie januszowaty. tak samo jak zaręczyny na czyimś ślubie (widziałam na własne oczy). ogólnie jakiekolwiek zaręczyny z tłumem gapiów i wielką publicznością są dla mnie mocno na pokaz....

ej byłam w Łebie (po raz trzeci) w zeszłym roku
tanio w porównaniu do innych nadmorskich miejscowości, no i ruchome wydmy a tłumy... no cóż. wystarczy przejść się kawałek na oddalone plaże. januszom nie chce się chodzić i rozbijają się zaraz przy wejściach na plaże przy barach z piwem
Ja ostatnie 3 lata jeździłam do małej dziury ok. 20 km od Łeby. Januszy tam brak na szczęście, bo przecież Janusz nóżek nie skala aby iść 1,5km od parkingu na plażę (przez las oczywiście, bo 3 km slalomu między straganami w Łebie to sama przyjemność). A 3 zł za bryczkę do plaży to przecież nie zapłaci, bo to zdzierstwo...
Stary 2017-03-09, 23:28   #422
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
brakowało tylko aniołów na szczudlach z racami w dupie...
Herbata poszła mi nosem
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 00:17   #423
201704240947
Konto usunięte

Największe januszowanie jakie kiedykolwiek widziałam w Pl.(no może nie najwieksze ale mieści się w moim polskim top 5) to jazda wozem na morskie oko w gorach, z kilkudziesiecioma innymi januszami i grazynami. Za każdym razem jak to widzę mam ochotę -->
201704240947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 05:33   #424
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Dlaczego ludzie się nie myją? Często jadę autobusem czy tramwajem i zawsze spotykam jakiegoś śmierdziela. I najczęściej to są osoby tak na oko powyżej 40. I nie mówię tutaj o smrodzie papierosów, tylko o niemytym, brudnym, spoconym ciele w przepoconych ciuchach. Przysiadł sie do mnie gość w tramwaju, to myślałam, że zwymiotuje, tak od niego waliło. Dlaczego?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 06:25   #425
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość

No i fotograf danego produktu musi być w związku fotografików.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Przepraszam ze tak odkopuję, ale nadrabiam wątek.

Ktoś wprowadził Cię w błąd. Przeczytaj definicję autora i utworu w ustawie o prawie autorskim. Czy freelancer nie ma żadnych praw do swojego dzieła? Oczywiście że ma.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Dlaczego ludzie się nie myją? Często jadę autobusem czy tramwajem i zawsze spotykam jakiegoś śmierdziela. I najczęściej to są osoby tak na oko powyżej 40. I nie mówię tutaj o smrodzie papierosów, tylko o niemytym, brudnym, spoconym ciele w przepoconych ciuchach. Przysiadł sie do mnie gość w tramwaju, to myślałam, że zwymiotuje, tak od niego waliło. Dlaczego?

Też często przez to przechodzę. Ostatnio jechałam busem ponad godzinę i usiadł za mną facet właśnie po 40, tak waliło od niego potem, masakra. A nie było już miejsc żeby się przesiąść.

Stary 2017-03-10, 06:33   #426
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:

Też jeżdżę sporo autobusami i mam podobne obserwacje. W braku higieny niestety przodują panowie, a nie starsi ludzie jak mogłoby się wydawać. Często mają brudne paznokcie i włosy, ubranie też mało schludne i bardzo wczorajsze. Jak zdarza się odór alkoholu przetrawionego to dla mnie już koniec, przesiadam sie bo zaraz mnie będzie ciągnęło na wymioty. Za to zimą dominuje zapach naftaliny, siadają takie niedźwiedzice w tych swoich futrach i do tego zapach czosneczku też jedzonego wczoraj na kolację. Tak się leczą. Dobrze, że już wiosna!

Stary 2017-03-10, 06:50   #427
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Też jeżdżę sporo autobusami i mam podobne obserwacje. W braku higieny niestety przodują panowie, a nie starsi ludzie jak mogłoby się wydawać. Często mają brudne paznokcie i włosy, ubranie też mało schludne i bardzo wczorajsze. Jak zdarza się odór alkoholu przetrawionego to dla mnie już koniec, przesiadam sie bo zaraz mnie będzie ciągnęło na wymioty. Za to zimą dominuje zapach naftaliny, siadają takie niedźwiedzice w tych swoich futrach i do tego zapach czosneczku też jedzonego wczoraj na kolację. Tak się leczą. Dobrze, że już wiosna!

Niby wiosna, więc zaraz będzie waliło potem bo ktoś nie wie że istnieje antyperspirant. Np. Moja babcia jest święcie przekonana, że ona się nie poci. To nic, że jest otyła, poci się tam, gdzie skóra się ze sobą styka. Ona się nie poci, więc nie musi myć się codziennie, nie musi używać antyperspirantu i nie musi codziennie zmieniać ubrań.

Stary 2017-03-10, 06:52   #428
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrubyCzarnyKot Pokaż wiadomość
Największe januszowanie jakie kiedykolwiek widziałam w Pl.(no może nie najwieksze ale mieści się w moim polskim top 5) to jazda wozem na morskie oko w gorach, z kilkudziesiecioma innymi januszami i grazynami. Za każdym razem jak to widzę mam ochotę -->
W ogóle w górach jest trochę Januszow.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
Stary 2017-03-10, 06:55   #429
201704240947
Konto usunięte

Fuuuj mam te same obserwacje, przeważnie w metrze, jak widzisz prawie pusty wagon to nie wsiadasz! Bo to prawie pewne że jedzie w nim śmierdziel.

Ja tam od razu zwiewam, ew. Zmieniam wagon, nawet wolę postać niż się męczyć w smrodzie.
Jak sytuacja zdarzy się w sklepie czy gdzieś indziej też zdarza mi się odsunąć, czasem z komentarzem. Ostatnio tak było w knajpie, musiałam zmienić stolik bo od laski obok dawało jakby się myła raz na kwartał do tego była wredna.(ok.30ki)

W górach jest mnóstwo Januszow, najlepsze naginanie po górach w klapeczkach kubotkach i z piwkiem VIPkiem z biedry w łapce

Edytowane przez 201704240947
Czas edycji: 2017-03-10 o 06:58 Powód: Jestem analfabetom
Stary 2017-03-10, 07:17   #430
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

No, zapach takich tanich fajek z potem, masakra wczoraj musiałam takiego gościa znosić w zatłoczonym autobusie
Dla mnie gorsze od zaręczyn na weselu są zaręczyny na studniówce

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 07:19   #431
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Niby wiosna, więc zaraz będzie waliło potem bo ktoś nie wie że istnieje antyperspirant. Np. Moja babcia jest święcie przekonana, że ona się nie poci. To nic, że jest otyła, poci się tam, gdzie skóra się ze sobą styka. Ona się nie poci, więc nie musi myć się codziennie, nie musi używać antyperspirantu i nie musi codziennie zmieniać ubrań.

Sam pot nie śmierdzi. Śmierdzy w kontakcie z bakteriami, głównie tymi które zebrały się na skórze w efekcie nie mycia. Antyperspirant nie pomoże jak ktoś się NIE MYJE.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-10, 07:52   #432
201704240947
Konto usunięte

Dokładnie! Smutna prawda jest taka, że ludzie używają antyperspirantu zamiast prysznica. A najgorzej jak wierzą w reklamy, że trzyma do 72 godz. Więc przez te 72 godz. Nie będą się myć bo przecież jak nałożą anty, to już nie muszą
Stary 2017-03-10, 08:01   #433
jaksy
Zasiedzenie

Albo u młodych facetów czasem spotykam zestaw dezodorant + pot, to też smród straszny. W sensie nie antyperspirant pod pachę, tylko pacha "goła", a dezodorant użyty jako zapach psikany na oślep po ubraniu. Na studiach miałam kilku takich osobników.

Stary 2017-03-10, 08:12   #434
201704240947
Konto usunięte

Walka z brudasami to jak walka z wiatrakami.
Jedyne co pomaga np. na studiach czy w pracy to konkretnie i prosto w twarz wypowiedziane "potrzebujesz prysznica".

Ułamek z tego to mogą być choroby ale większość to brudasy.
Stary 2017-03-10, 08:38   #435
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Śmiechłam, to z aniołami z racami dobrze powiedziane
Padam z zażenowania na ten filmik. Wysłałam tżowi, żeby wiedział, czego nie robić

Co do śmierdzieli to ja niestety mam pecha na całej długości moich edukacyjnych przygód. Najgorzej było gimnazjum i LO - doskonale wiedzieli, że śmierdzą. Ludzie sie bardzo męczyli, w końcu udało się wymyślić treść komunikatu, który został przekazany baardzo delikatnie. No i co, umyli się oboje delikwenci raz i tyle, nawet tydzień nie minął i znowu smród. Kolega capił mokrym psem, natomiast panna K już śmierdziała potem i niemytymi ciuchami (nawet po tłustych włosach było widoczne, jak często sie myje).

Nauczyłam się nosić w torebce jakieś wody kibelkowe lub dezodoranty, coby psikać w bliskim otoczeniu, a nie haftować podczas zajęć. W komunikacji miejskiej stosuję w tym celu szalik spryskany czymś mocno zapachowym lub chusteczki.
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-10, 08:39   #436
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Walka z brudasami to jak walka z wiatrakami.
Jedyne co pomaga np. na studiach czy w pracy to konkretnie i prosto w twarz wypowiedziane "potrzebujesz prysznica".

Ułamek z tego to mogą być choroby ale większość to brudasy.
Dokładnie. W byłej pracy mojego TŻ mieli takiego osobnika. Młody, z wyglądu całkiem niezły, ale śmierdziało od niego na kilometr. W końcu w kilku nie wytrzymali, kupili żel pod prysznic i antyperspirant i otwarcie powiedzieli "chłopie idź pod prysznic, bo nie idzie z Tobą wytrzymać". Pomogło. Wyszło na to, że facet nie był świadomy swojego zapachu bo go nie czuł.

A chyba tu opowiadałam, ale przypomniała mi się opowieść mamy sprzed lat (30 albo i 40 lat temu). Pojechali z pracy na jakieś szkolenie na kilka dni. Hotel, każdy pokój z prysznicem. Większość kobiet korzystała ile mogła z tych luksusów kąpiąc się kilka razy dziennie. Na co jedna wyparowała "szkoda, że dzisiaj nie sobota, bo bym się wykąpała"...

Edytowane przez Miss Saeki
Czas edycji: 2017-03-10 o 08:44
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 08:45   #437
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Jak można nie czuć swojego smrodu? Nie rozumiem. Ja jak jestem brudna to czuję, że się kleję, no i przede wszystkim czuję że walę.

Stary 2017-03-10, 08:51   #438
201704240947
Konto usunięte

Fuuuuj

Ja nie moge, chyba wybuchłabym ze złości jakbym musiała takiego śmierdziela znosić w pracy albo w szkole uhh
Niektorym śmierdzą ciuchy, nwm jak to określić poza zapachem mokrego psa jak jest wilgotno na dworze ale też bierze mnie na wymioty.

Swoją drogą miałam znajoma od której też tak waliło potem ze nie szło usiedzieć koło niej. Zapytalam...wyszło troche niezrecznie.Zarzekała się, że się myje i używa deo. Poszła na badania, wyszło, że miała jakieś problemy hormonalne coś jak podczas menopauzy. I tez nie wiedziała że śmierdzi potem.
Więc konfrontacja wyszła na dobre w tym wypadku.

Mi też na jazdę w metrze pomaga szalik spryskany perfumami. Czasem jak mnie już to wnerwia psiukam ostentacyjnie (jak nie można otworzyć okna), ostatnio jak czekałam w banku, nie obchodzi mnie czy to grazynowanie. No lepsze to niż smród

Edytowane przez 201704240947
Czas edycji: 2017-03-10 o 08:55
Stary 2017-03-10, 09:15   #439
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

[QUOTE=GrubyCzarnyKot;
Mi też na jazdę w metrze pomaga szalik spryskany perfumami. Czasem jak mnie już to wnerwia psiukam ostentacyjnie (jak nie można otworzyć okna), ostatnio jak czekałam w banku, nie obchodzi mnie czy to grazynowanie. No lepsze to niż smród[/QUOTE]

nie ma to jak do jednego smrodu dodać drugi,
a ulubione perfumy wymieszane z zaduchem stają się nie do wytrzymania
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-10, 09:19   #440
201704240947
Konto usunięte

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;71735621]nie ma to jak do jednego smrodu dodać drugi,
a ulubione perfumy wymieszane z zaduchem stają się nie do wytrzymania[/QUOTE]

Nie wiem moje perfumy nie śmierdzą, nie wiem jak Twoje. Raczej na codzień używam delikatnych zapachów i tak, pomagają mi znieść ten smród. Bez perfum albo odświeżacza jest dużo gorzej
Stary 2017-03-10, 09:24   #441
carmageddon
Pełzanie

No właśnie co do śmierdzieli... ostatnio zabrałam na stopa faceta, który pracuje jakby w tej samej firmie, tylko że jest od sprzątania podwórka, kopania rowów itp. Wracałam do domu, on łapał stopa niedaleko firmy. Niby wiedziałam, że nie będzie fiołkami pachniał, ale śmierdziało tak, że pootwierałam okna i to było najdłuższe 15 min w moim życiu. Jeżeli nie zabiorę go przy kolejnej okazji, to wyjdę pewnie na wredną sucz, ale znoszenie tego smrodu to ponad moje siły.
Stary 2017-03-10, 09:25   #442
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem moje perfumy nie śmierdzą, nie wiem jak Twoje. Raczej na codzień używam delikatnych zapachów i tak, pomagają mi znieść ten smród. Bez perfum albo odświeżacza jest dużo gorzej
Pamiętaj, ze to co dla Ciebie może być rajskim zapachem dla innych może być zwyczajnym smrodem (i odwrotnie).
Stary 2017-03-10, 09:33   #443
201704240947
Konto usunięte

Ciężka sprawa, może nie miał się jak ogarnąć po takim dniu fizycznej pracy.
Chyba, że zabrałaś go przed pracą

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Pamiętaj, ze to co dla Ciebie może być rajskim zapachem dla innych może być zwyczajnym smrodem (i odwrotnie).
Szkoda, że inni nie pamiętają

W myśl tego nie mam zamiaru znosić czyjegoś smrodu bez walki.
Smród smrodem zwalczam

Z resztą bez przesady, Gucci bamboo śmierdzi dla mnie przyjemniej niż pot i bród.
Stary 2017-03-10, 09:40   #444
carmageddon
Pełzanie

Cytat:
Chyba, że zabrałaś go przed pracą
Tylko to nie pierwszy raz. Może nie ma stałego dostępu do pralki i łazienki, na kilka tygodni problem się zmniejszył, bo zmienił miejsce zamieszkania, a teraz znowu się zaczęło. Po jednym dniu pracy fizycznej, człowiek, który zmienia ubranie i bierze codziennie prysznic, chyba nie śmierdzi tak, że aż łzy lecą z oczu?
Stary 2017-03-10, 09:42   #445
201704240947
Konto usunięte

Weee
Nie zabieraj go, nie szkoda Ci auta?
Stary 2017-03-10, 09:51   #446
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Jak nie zarabialiście, jak zarabialiście? Było wykorzystywane komercyjnie, skoro to był dodatek do aukcji.

Generalnie - trafiliście po prostu na prawnika, który dał radę gościa wystraszyć.

To jest tak, że fotograf może się domagać 1-2krotności wynagrodzenia, jakie normalnie by wziął za coś takiego. Ale nie może sobie tej kwoty wyciągnąć z nosa, musi mieć to jakoś udokumentowane. Powiedzmy, ma już 3 faktury na kwotę 400zł wystawione innym klientom, więc prawnie może się domagać 400-800zł zadośćuczynienia. Ale nie 5000zł.

Przy czym to jak dojdzie do sądowego załatwiania sprawy.

Ugoda to inna sprawa, i tu się ustala takie wynagrodzenie, na jakie się zgodzą obie strony.

Więc ani ten fotograf ani wasz prawnik nie ogarnęli tak do końca

Mam też alergię na "spokojnie wystarczyło napisać, że mamy usunąć", bo "spokojnie" to trzeba było nie używać kradzionego zdjęcia to jakby policjantowi łapiącemu osobę przejeżdżającą na czerwonym powiedzieć "spokojnie wystarczyło poprosić, żebyśmy tego więcej nie robili".

Edit: Na moich rysunkach nikt też wprost nie zarabia, tj. nie sprzedaje, nie wiem, pocztówek z nimi, czy coś. Ale już wrzucanie ich na firmowego facebooka to jest dla nich "darmowa reklama" - normalnie by nie wygenerowali na poście pt. "taki mamy produkt w ofercie" setek polubień, udostępnień i komentarzy. I nikt im, oczywiście, za to pieniędzy nie przelał, ale wciąż jest to zastosowanie komercyjne.
Nie zarabialismy na zdjęciu. Mieliśmy swoje zdjęcia swojego produktu który był produktem w sprzedaży.

To zdjęcie ot dodatek miał być, jako ozdoba.

Usunęlismy oczywiście to jedno zdjęcie.

No tak, może się domagać takiej wysokości wynagrodzenia jak napisałaś, tyle ze to zdjęcie było "warte" maksymalnie 50 zł. A facet mówił że on chce grubą kasę za to, czyli wnioskuję kilka tysięcy albo więcej.

Wątpię że to zdjęcie komukolwiek wcześniej sprzedał więc raczej faktur nie miał i fotograf by je wycenil właśnie na jakieś 50 zł, nic więcej.

Ot facet ewidentnie chciał zarobić dużo i szybko. I zapewne widział aukcje od początku jej trwania a czekał kilka miesięcy i na podstawie tego chciał procent od naszej sprzedaży naszego produktu. (Mówił że aukcja ta jest dawno już, że ja widział, to po co czekać, mógł od razu żądać zadośćuczynienia tak?).

Ty chyba nie czekasz pół roku, nie obserwujesz swojego zdjęcia tylko działasz od razu jeżeli znajdziesz, mam rację?

Ja nie mówię że dobrze zrobiliśmy używając cudzego zdjęcia, to się oczywiście już nie powtórzy ani nie powtórzyło.

Samotny, nie jestem prawnikiem, pisze to co mój prawnik pisał facetowi więc z łaski swojej odbij ode mnie. A że nie przytaczam dokładnie co było w piśmie napisane to akurat nie twój interes ☺

Stary 2017-03-10, 10:06   #447
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Nie zarabialismy na zdjęciu. Mieliśmy swoje zdjęcia swojego produktu który był produktem w sprzedaży.

To zdjęcie ot dodatek miał być, jako ozdoba.

Usunęlismy oczywiście to jedno zdjęcie.

No tak, może się domagać takiej wysokości wynagrodzenia jak napisałaś, tyle ze to zdjęcie było "warte" maksymalnie 50 zł. A facet mówił że on chce grubą kasę za to, czyli wnioskuję kilka tysięcy albo więcej.

Wątpię że to zdjęcie komukolwiek wcześniej sprzedał więc raczej faktur nie miał i fotograf by je wycenil właśnie na jakieś 50 zł, nic więcej.

Ot facet ewidentnie chciał zarobić dużo i szybko. I zapewne widział aukcje od początku jej trwania a czekał kilka miesięcy i na podstawie tego chciał procent od naszej sprzedaży naszego produktu. (Mówił że aukcja ta jest dawno już, że ja widział, to po co czekać, mógł od razu żądać zadośćuczynienia tak?).

Ty chyba nie czekasz pół roku, nie obserwujesz swojego zdjęcia tylko działasz od razu jeżeli znajdziesz, mam rację?

Ja nie mówię że dobrze zrobiliśmy używając cudzego zdjęcia, to się oczywiście już nie powtórzy ani nie powtórzyło.

Samotny, nie jestem prawnikiem, pisze to co mój prawnik pisał facetowi więc z łaski swojej odbij ode mnie. A że nie przytaczam dokładnie co było w piśmie napisane to akurat nie twój interes ☺

Nadal nie tłumaczy to kradzieży.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 10:09   #448
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 10:12   #449
Mumtobe
Raczkowanie

Cytat:
Chyba, że zabrałaś go przed pracą [COLOR="Si
tacy też są :P po co się myć jak w pracy sie spoce
Mumtobe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-10, 10:12   #450
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Rematka: wciąż jesteście złodziejami. Jak ukradniesz komuś cole za 3.50 to tez wciąż jesteś złodziejem mimo że była tania.

Co do potu. Ja czasem śmierdze. I zdaje sobie z tego sprawę i mi mega wstyd ale nie jestem w stanie nic na to poradzić. Mam problemy hormonalne i najczęściej na 2-3 dni przed miesiaczka mój pot się mega nasila i przybiera taki wręcz męski zapach. I niestety trwa to do końca miesiączki. Prysznic biorę wtedy dwa razy dziennie, noszę ze sobą dezodorant, a nawet chusteczki nawilżanie do przetarcia, ale wystarczy mi trasa na uczelnie w autobusie i jak wysiade to już czuję że się śmierdze i mam mokra koszulkę.

LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości