![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje rózniste różności
Wesołych Świąt Aniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
Abyście w ten Świąteczny czas
znaleźli czas na rozmowy ze sobą aby w domu pachniało choinką i piernikami a puste miejsce przy stole zajął sam Maleńki Jezus
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Trochę mnie nie było. Czas nadrobić zaległości.
Najpierw wrzut kartek z wymianki Białe Święta. Kolejno (od lewej) karteczki wykonały: prof1c, kalina1984, donka_bez_ogonka, biernacka4 i Gosiaczek2507. Ślicznie Wam Kochanne Kobietki dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
A tu nowy anioł, który już powędrował jako prezent dla moich rodziców. Będzie Aniołem Stróżem ich ogniska domowego, z którego bije ciepło i miłość dla mnie, nawet gdy już tam od ośmiu lat nie mieszkam. Ale zawsze mam tam mały kącik i mogę się wpasować na kolana, na których mi zawsze wygodnie, choć swoje ważę
![]() Na ostatnim zdjęciu anioł stoi z moim harfistą, to tak dla porównania wielkości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
A tu stroiki, które robiłam do dekoracji kościoła, jako że akurat doszła do mnie kolejka. W miejscowości, w której mieszkam to mieszkańcy utrzymują porządek w kościele, każdy ma swój tydzień, a do mnie i teściowej akurat doszła kolejka w święta. Stroików zrobiłam 5, jeden stoi w zakrystii. Do dziś mam ręce pokiereszowane od kłujących gałązek, choć pracowałam w rękawiczkach. No ale chyba było warto
![]() Do tego choinka, której część ubieraliśmy na leżąco z powodu jej pokaźnych rozmiarów. A przy szopce zrobiłam tylko dekorację z zieleni, która niestety z oddalenia jest prawie niewidoczna. Taka mała sesja zdjęciowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
No i jedna z karteczek mojej córeczki, która zrobiła w oparciu o mój szablon. Natka koniecznie chciała mieć ją w internecie, więc już ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Aniu - piękne karteczki dostałaś
![]() ![]() aniołek na pewno spełni swoje zadanie ![]() ![]() ![]() ![]() no i obowiązkowo pochwal córcię (ile ma lat) za piękną kartkę - widać że talent po mamusi odziedziczyła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
karteczki piękne
![]() ![]() ![]() widzę, że zaraziłaś córkę ![]() ![]() ![]() ![]() będziesz musiała pilnować pergaminu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
agusia, pastek1 dziekuję
![]() A to moje prezenciki, które otrzymałam od Iwonki - cocci, gdy spotkałyśmy się w święta w Szczecinie w Galerii Kaskada na kawce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Cudne dekoracje w kościele, karteczka córci bardzo udana, a prezentów od cocci zazdraszczam, no ale Kochana anioł cudny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Wtajemniczenie
|
Stroiki pięknie wyszły.
![]() A pudełko od Coci fajne. Akurat na przydaśki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Ładne stroiki - tak mi się podoba wystrój - że wszędzie podobnie, a nie co stroik to zupełnie inny
![]() Anioł super i pomysł bardzo fajny ze stróżowaniem, a córkę pochwal, bo kartka śliczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
takie prezenty to każdy by chciał dostać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
jola dziękuję
![]() DDosiek dziekuję ![]() ![]() aga_tka dziękuję ![]() ![]() ![]() agusia mnie cocci zaskoczyła tymi prezencikami. Jak mówiła, to pudełeczko to jej jedno z pierwszych. Skoro to początki i są tak ładnie wykonane, to chciałabym zobaczyć jej obecne prace na żywo ![]() ![]() ![]() Będąc w empiku udało mi sie kupić za 3,99 zł otwieraną plexi bombeczkę 6 cm (coś takiego jak na zdjęciu). U siebie nie mogłam tego dostać, a z netu było drogo z przesyłką. A teraz juz mam i będę mogła robić bombeczki na szydełku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
anna - strasznie fajnie było Cię poznać
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Śliczne karteczki dostałaś i prezenty,anioł boski a dekoracje piękne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
śliczne prace, piękne prezenty, a najcudowniejsza karteczka Twojej córci
![]() Brawo, zdolna dziewczynka, pewnie po mamie? Aniu mamy córeczki prawie równolatki, moja Dominisia skończy w maju 7 lat ![]()
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Iwonka szkoda że tak mało czasu miałyśmy na pogaduchy, było mi bardzo miło
![]() lamalama dziękuję ślicznie ![]() sagap ślicznie dziękuję ![]() ![]() Mam już przygotowane paski gazet na papierową wiklinkę i dziś ruszam z kręceniem rurek na prezencik dla Ciebie. Dasz mi jeszcze kilka dni? ![]() A dziś udało mi się wykonać jedną zakładkę na wymiankę walentynkową. Jeszcze trzeba drugą zdziełać. Chociaż... z tej pierwszej nie do końca jestem zadowolona i pewnie wyjdzie tak, że zostanie dla mnie, a ja do lutego jeszcze popełnię lepsiejszą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
ale śliczne prezenciki dostałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dla Ciebie prezencik już zrobiłam, ale spokojnie, nie musisz się spieszyć, ja też jeszcze nie wysłałam, także masz czas ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Już masz zakładkę??? Express jesteś ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Sagap Natalia rzeczywiście poszła o rok wcześniej do pierwszej klasy i jestem z tego bardzo zadowolona. W podjęciu decyzji pomogła mi przedszkolanka, która również zauważała u mojej córki chęć do nauki, a nie zabawy. Natka już sporo czytała i pisała, była zainteresowana książkami. Pierwszą klasę ukończyła z wyróżnieniem wraz z dwojgiem starszych o rok dzieci, więc to chyba była dobra decyzja. I jak dotąd dobrze sobie radzi, zobaczymy jak będzie w starszych klasach, dopiero wtedy okaże się, czy nie popełniliśmy błędu. Ale jestem dobrej myśli
![]() A prezencik już dziś dla Ciebie zrobiłam, właśnie schnie. Będzie gotowy pojutrze, bo musi dobrze wyschnąć, ale że wypada święto, to wyślę go w poniedziałek. Więcej na priv. No zakładka jest, ale coraz mniej mi się podoba. Bo chciałam żeby była i zakładkowa i walentynkowa zarazem... i chyba przesadziłam ![]() ![]()
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2012-01-04 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Aha, rozumiem
![]() ![]() Prezenciku nie mogę się doczekać ![]() A co do zakładki, na pewno jest śliczna, ale jak już Ci się nie podoba to możesz mi wrzucić do przesyłki... ![]() ![]()
ZAPRASZAM!!! Kilka moich prac Papierowe szaleństwa sagap Galeria niewędraś - Dzieckiem być PREFERENCJE Edytowane przez sagap Czas edycji: 2012-01-05 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Śliczne te Twoje ostatnie dzieła no i córeczki też.
A to nie mogłaś robić bombek bez tej plastikowej?
Świąteczna wymianka pudełkowa - zapisy do 15.11. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=37513922 #post37513922 Zajączek, jajeczko, baranek - wymianka Wielkanocna zapisy do 31.01.https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=38467042 #post38467042 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
anna- a wiesz, ze mój zamysł zakłądkowy, o którym CI wspominałam, nie wyszedł??? i teraz nie mam pomysłu wcale
![]()
![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
sagap - to do poniedziałkowej wysyłki
![]() ![]() MagdaBM1 - dziękuję ![]() ![]() cocci - a czemu nie wyszedł? Jeszcze czasu sporo, dasz radę. A jak nie to może nowa technika stoi otworem? Wiesz, ta do której ostatnio pewne kaleczki zakupiłaś ![]() A ja dziś zrobiłam drugą zakładkę walentynkową i z tej jestem bardzo zadowolona. A co do tej pierwszej to dziś widziała ją znajoma i bardzo jej się podobała, więc... chyba jednak wraca do łask i jeśli mnie nie najdzie na kolejną to ta powędruje do wylosowanki. Po ciepłych słowach znajomej patrzę na tę zakładkę mniej krytycznie i zaczyna mi się podobać. Sagap - dla Ciebie też coś się znajdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Kto wie, być może wylosuje
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Papiero - wiklinka do sagap już dziś do niej rano poleciała.
Wczoraj skończyłam też 8 gwiazdek na szydełku, które robiłam na prośbę wymiankową dla biernackiej. A ja dostanę cudną bransoletkę, już nie mogę się doczekać. Gwiazdki już się suszą, a jutro polecą do właścicielki. Zaczęłam też przygotowywać wpis dla miroska - choć może "przygotowywać" to za dumnie nazwane, bo na razie wyjęłam tylko odpowiednie materiały ![]() Weekend miałam imprezkowy, bo w najbliższy wtorek mamy kolejną rocznicę ślubu i w sobotę byli u nas znajomi, a wczoraj moja rodzinka: mama i siostra z mężem oraz dziećmi. Dostałam od mamy między innymi śliczny obraz z Panem Jezusem modlącym się (najpiękniejszy wzór jaki może być) i teraz trzeba jak najszybciej rozebrać choinkę, bo na ścianie, którą ona zasłania właśnie ten obraz zawiśnie. Pomiędzy wizytami gości dłubałam zaciekle gwiazdki. Wzory pracochłonne, ale mobilizacja była w miarę porządna i udało mi się dotrzymać postanowienia, że jutro na pewno wyślę. Co do wyzwania o XX-leciu to chyba nie podołam, pusto w głowie. Mam jeden szkic, który ewentualnie przeniosę na odpowiedni materiał, ale obawiam się, że to jakby za mało. No zobaczymy, może do 23-ciego coś się ruszy. Moja ostatnia choinka szydełkowa i doniczka z decu zmieniły właściciela - wczoraj pojechały razem z moją mamą i u niej będą się pysznić. No choinka oczywiście, bo doniczka średnio ma czym, ale mamie się bardzo podobała i ma na nią jakiś pomysł. Aaa, Jolu, kochana moja, świecznik, który dla mnie zrobiłaś, święci triumfy na stole, pięknie się komponuje z zielonymi serwetami na białym obrusie i robi wrażenie na każdym, kto na niego spojrzy. Już mi wszystkie tea lighty wyszły, muszę dokupić, bo ciągle zapalamy w świeczniku. A moja mama tez taki chce i chyba się do Ciebie usmiechnę koło kwietnia z propozycją wymianki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Ależ się cieszę, że się prezen spodobał i w użytku jest, a z wymianką nie ma sprawy, daj znać jakby co ja chętna jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Jolu, to będę się do Ciebie odzywała w tej sprawie bliżej kwietnia, bo wtedy będzie moich rodziców rocznica
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
choineczka jest przesliczna
![]()
coś mojego : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=574311 ![]() Moje skromne próby blogowania : http://www.handmadecards-patrycja.blogspot.com/ ![]() Czas wcale nie leczy ran, niekiedy sprawia, że z każdym dniem coraz bardziej boli!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.