![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Bardzo prosze o ocene mojego wczorajszego jadłospisu
![]() "R" I sn - Serek wiejski lekki + pół jogurtu naturalnego 0% + 3 rzodkiewki, duzy kawałek wędzonych rybek (karmazyn i kawałeczek halibuta) - czy rybka wedzona nadaje sie na "R"? ![]() II sn - pół grachamki z serkiem topionym light + pół pomidora i kilka plasterków ogórka + ogórek małosolny + grejfrut obiad - 3/4 szklanki (przed gotowaniem) makaronu razowego; sos: pół piersi z kurczaka pokrojonej w kostke, pół cukini, pół pomidora, ząbek czosnku wszystko podduszone na malutkiej łyzeczce oliwy z oliwek doprawione bazylią i pieprzem; po obiedzie pochrupałam troszke pestek dyni i słonecznika ![]() podwieczorek - jajko na pół miękko + pół grachamki z pieczenia, 2 plasterki pomidora, 3 plasterki ogórka, ogórek małosolny (uwielbiam je! ![]() kolacja - sałatka z tunczyka meksykanska |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
Moje U (wczorajsze..):
śn: fitella truskawka-czoko, mleko 2% (szklanka ), banan 2śn: grachamka 2 plastry sopockiej , papryka obiad: zupa jarzynowa , 11 ![]() podw: serek vitello kokosowy ( tylko to miałam...) kolacja: 120g bułka z ziarnami , 4 plastry polędwicy sopockiej , pomidor po : gruszka...
#425 |
Rozeznanie
|
R :
śniadanko: czerwona herbata, 2x kanapka (ciemne pieczywo) z plasterkiem szynki z indyka, jajkiem i pomidorem, pół serka wiejskiego. 2śniadanko: miseczka płatków zbożowych "błonnik" (15%blonnika) zalanych 05.%centowym mlekiem + grejpfrut. obiad: 2 grubsze plastry martadelii w jajku, surówka z sałaty lodowej, ogórka i pomidora + gotowane na parze brokuły. podwieczorek: czerwona herbata, pół serka wiejskiego, pomidor, chrupkie pieczywko. kolacja: omlecik z brokułami, 2 rzodkiewki. bardzo proszę o ocenę : <
#426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli chodzi o to ,że ilośc kalorii nie wpływa na przytycie/schudniecie?? W tej pomidorowej to mialam jakis mały ale pyszny kawałeczek miesa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Wczoraj U:
-8 owsianka : 40g owsianych, 50g musli z crunchy, banan ,łyżka otrąb,szklanka mleka -11 -2 kanapki z chleba mazurskiego z jajkiem i pomidorem posypane lekko pestkami dyni,100g kefiru 14-udko z kurczaka bez skory smazone bez tluszczu, 150 g kaszy gryczanej, 300g fasolki szparagowej, 3 śliwki 17-2 brzoskwinie, 4 śliwki, garść bakalii 20-100g sera białego z pomidorem,papryką, szczypiorkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
Witam!
Jeszcze raz bardzo proszę o ocenę mojego jagłospisu. Moje R: I śniadanie: 2 kromki chleba graham z polędwicą sopocką, "sałatka" z pomidora, rzodkiewki i ogórka, pół grejfruta II śniadanie : 1 kromka chleba graham z serkiem żółtym i pomidorem, pomarańcza obiad : pierś z kurczaka z ryżem, brokuły, kalafior i fasolka szparagowa polane bułką tartą na łyżce masła podwieczorek : serek naturalny z rzodkiewką i szczypiorkiem kolacja : makrela w galarecie z warzywami (kukurydza, groszek, marchewka)
#429 |
Raczkowanie
|
Dawno nie pisałam, więc tak kontrolnie moja R. Mam nadzieję, że ktoś oceni
![]() Śniadanie: bułeczka pełnoziarnista, 1 połówka z sałatą, jajcem na twardo i pomidorem; druga z plasterkiem szynki drobiowej, ogórkiem i koperkiem II śniadanie: serek wiejski lekki z rzodkiewkami i szczypiorkiem Obiad: soczewica (ok. 30 g) z sosem pieczarkowym (podsmażone na łyżeczce oliwy z oliwek pieczarki, cebula, ok. 120 g piersi z kurczaka); surówka z kapusty, cebuli, marchewki i jabłka Podwieczorek: garść orzechów pistacjowych, gruby plaster chudego twarogu Kolacja: sałatka z tuńczyka (tuńczyk w sosie własnym, sałata, pomidor, papryka, cebula). Może tak być?
#430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
proszę ; < !
![]() |
#432 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pozdrawiam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry,
czy moge prosic o ocene mojej Rrrrrrrr,do slubu 3 tyg niecale.. ![]() S 2 kromaczki chlebka razowego z plasterkiem szynki chudej,kawalkiem zoltego odtluszcz sera i papryka czerwone, zielona herbata II 2 sliwki +red bull bez cukru lunch grahamka z kawalkiem szynki,sera,serkiem light z ziolami i papryka podwiecz jablko + babybell (maly serek okragly 40kcal) obiadokol ok 150gram ryby w warzywach. jak to wyglada okiem fachowcow? ![]()
#434 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a cóż to ma być?
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
cava jestem pełna podziwu co do Twojej wiedzy! Myślę, że gdy nadal bedziesz się udzielać w tym wątku to wiele sie od Ciebie nauczę
![]()
#436 |
Rozeznanie
|
sub.
![]()
#437 |
Zadomowienie
|
U (mam nadzieję
![]() (pon) I. Kromka razowca z Almette ziołowym,serem tostowym Mozarella,pomidor,jajko smażone na masełku,plasterek szynki II. Kawa z mlekiem 7,5%, 1/2 drożdżówki z serem, batonik Corny czekoladowo-kokosowy,mała kostka gorzkiej czekolady III.(w pociągu) 7Days z nadzieniem o smaku Spunante, 3 Petitki polane czekoladą,woda mineralna Arctic truskawkowa (20kcal na 500ml),RedBull bez cukru IV.Kanapka w Subway (razowe pieczywo,ser, kurczak Teriyaki z sosem cebulowym,jakieś warzywa)nic specjalnego ,o stokroć wolę Kebaba w tortilli z tłustym sosem ![]() 1700 (wt.) I.(śpieszyłam się ;>) Belriso bananowy, Mars Delight,Cappuccino II. we Fragoli ;3 małe naleśniki z truskawkami/ww sosem, lodami waniliowymi i bitą śmietaną, duże Cappuccino Lód w waflu o smaku truflowym od Grycana III. (w odstępach co 2,5 h)-Pasztecik gryczano-mięsny,20szt,słonych paluszków ; ciastko duńskie z jabłkiem,herbata owocowa z cukrem trzcinowym do smaku IV.Serek wiejski lekki z Mocą Warzyw pomidorową,ziołami, kromka Ciabatty z serem topionym i musztardą, 200ml Nestea brzoskwiniowej 2500 ==' może dlatego,że Iszy posiłek był o 7 rano... <ściana> |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za ocene
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Gang Iren
|
Dzięki za odpowiedzi.Co do jedzenia w pracy,to niestety nie mam takiej możliwości,tylko na przerwie śniadaniowej,za "przegryzanie" czegoś grozi mi zwolnienie dyscyplinarne.Tak więc w ciągu 10 godz od wyjścia z domu do powrotu mogę jeść tylko raz,na tej przerwie
![]() Mój jadłospis wczorajszy,nie wiem jaka to literka,bo jak mówiłam chcę przytyć,ale wiem,że to mało: IS(4:30):2 skibki chleba z 2 plastrami szynki wiejskiej,masłem i pół pomidora,kawa z mlekiem IIS(w pracy,o godz 12 dopiero była możliwość iść na śniadanie):bułka z szynką drobiową,serek danio warzywny,pączek,ice tea O(godz 16):100 gr ryżu z masłem,cynamonem i cukrem P (godz 18):jogurt owocowy 150gr,banan,kawa z mlekiem K (godz 20:30):jajecznica z 2 jajek z szynką,dwie skibki chleba z masłem,herbata owocowa Bardzo proszę o ocenę i sugestie co można poprawić. Właśnie policzyłam kalorie i wyszło mi 2100,to chyba nie tak źle? |
![]() ![]() |
![]() |
#440 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
Porcja była spora toteż z dodatkami doliczyłam ok 700-800 o_O
A za tydzień powtórka z rozrywki ,śmiem twierdzić,że bardziej harcore'owa, bo gdy dorwę się na słodki deser do Słodkiego-Słonego M.Gessler to nie ręczę za siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No z tmy się zgodzę, to moze za pozostałe rzeczy za du zo policzyłas? ehh, nie wiem. No tak, Ty za tydzien masz jeszcze wolne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
MOJE R:
śniadanie: wieśniaj lekki + 2 rzodkiewki potarte, doprawione szczyptą soli i bazylią. Sałatka z sałaty rzymskiej mieszanki orzechów, ogórka zielonego, pomidora, papryki. 2 wafle ryżowe. II śniadanie: duża brzoskwinia, jabłko, tuńczyk w sosie własnym (mała puszeczka) obiad: 2 kotlety z piersi indyczej na parze, fasolka szparagowa z łyżeczką masła i bułką tartą, ciemny makaron gotowany w ziołach. Miseczka zupy pomidorowej (zupa ze świeżych pomidorów) podwieczorek: LU Go! kakaowe. uwielbiam ![]() kolacja: jajecznica na grzybach i pomidorach, 2 kromki ciemnego pieczywa z sopocką. Baaaaardzo proszę o komentarz ![]() ![]() Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie będę bo dobrze się przy tym bawię. ![]() Toffie: Cytat:
Ale jak babcie dają to nic nie mówę, raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Ale nabiał jedzą, choć starsza wychowałam na diecie bezmlecznej i bezsojowej - się da ![]() Lubią kefir, czy jogur zmiksowany z owocami i cukrem, młodsza lubi mleko, Fantazje jedzą, biały ser, śmietanę, masło.
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
R
sniadanie: pol bolki z szynka pomidorem i majonezem oraz jedna kromka czarnego chleba z tym samym 2 sniadanie: francuskie z marmolada ![]() obiad: 3 ziemniaki z sosem , duzo surowki(marchewka z maojnezem i przyprawami) i udko z indyka gotowane podwieczorku nie jadalm -nie bylo mnie w domu ![]() kolacja; troche pozno bo o 19,30 ale poszlam spac o 23 wiec bylo troche przed snem...- 3 kromki ciemnego chleba z plasterkami szynki, majonezem, ogorkiem kiszonym i pomidorem do tego kompot ze sliwek... |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Ale te warzywa co ja mam...hm, niby były z Biedronki, ale one chyba mają 50, bo mają ziemniaczki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
Moje luźne coś pomiędzy R a U- z nadzieją na pewne ubytki w kilogramach
![]() śniadanie: owsianka z otrębami na mleku z ziarnami słonecznika, kilka plasterków gotowwanej piersi z kurczaka 2 sniadanie: 2 kromki razowca z serkiem chudym, pomidor, cebula, winogrono- dwie duże garści lunch: serek homo 0 %, 40 gr płatków pszennych dla aktywnych, cynamon, troszkę utartego jabłka, 3 małe marchewki obiad: z braku czasu, bo musiałam lecieć do pracy: dwie kromki razowca z gotowanym jabłkiem, dwiema malutkimi łyżeczkami powideł sliwkowych, chudy twaróg, plaster białej kapusty kolacja: dwie kromki razowca, gotowane jabłko, malutka łyżeczka powideł śliwkowych, serek wiejski lekki
#449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Gang Iren
|
Dzięki za odpowiedzi.Co do jedzenia w pracy,to niestety nie mam takiej możliwości,tylko na przerwie śniadaniowej,za "przegryzanie" czegoś grozi mi zwolnienie dyscyplinarne.Tak więc w ciągu 10 godz od wyjścia z domu do powrotu mogę jeść tylko raz,na tej przerwie
![]() Mój jadłospis wczorajszy,nie wiem jaka to literka,bo jak mówiłam chcę przytyć,ale wiem,że to mało: IS(4:30):2 skibki chleba z 2 plastrami szynki wiejskiej,masłem i pół pomidora,kawa z mlekiem IIS(w pracy,o godz 12 dopiero była możliwość iść na śniadanie):bułka z szynką drobiową,serek danio warzywny,pączek,ice tea O(godz 16):100 gr ryżu z masłem,cynamonem i cukrem P (godz 18):jogurt owocowy 150gr,banan,kawa z mlekiem K (godz 20:30):jajecznica z 2 jajek z szynką,dwie skibki chleba z masłem,herbata owocowa Bardzo proszę o ocenę i sugestie co można poprawić. Właśnie policzyłam kalorie i wyszło mi 2100,to chyba nie tak źle? bardzo bym prosiła o ocenę.Zależy mi,żeby wiedzieć czy taki jadłospis i tyle kalorii wystarczy mi,aby choć trochę przytyć.Staram się jeść więcej niż dotąd jadłam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.