|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wieczorne dłubanki
Rivolki śliczne
Co do capricho- no ten wzór już tak ma, że wychodzi ,,pękato", tak się przyglądam i nie mam pojęcia jak zrobiłaś, że nie ma tego efektu, a wygląda równie dobrze
|
|
#422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#423 | ||
|
Rozeznanie
|
Rusa, Cycol, dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez zanna4 Czas edycji: 2012-06-11 o 14:25 |
||
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
cuda wyczarowujesz z koralików
trafilam na Twój wátek z polecenia szukam kogos kto pomóglby mi (wytlumaczyl) lub zrobil dla mnie takie kolczyki.jesli bylabys zainteresowana prywatná wymianká zapraszam na pw
|
|
#426 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
||
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam w plecionkowym, że to się robi na szydełku. Little_ola- możesz spróbować wymienić się z autorką bloga Panorama La Sage
|
|
|
|
|
#428 |
|
Rozeznanie
|
Przedstawiam wyniki sobotniego popołudnia z Rusą, która zaczęła uczyć mnie podstaw chainmalle.
Splot bizantyjski zawsze strasznie mi się podobał i dlatego w ramach ćwiczeń domowych powstały aż dwa komplety biżutków: bransoletki i odpowiednie do nich kolczyki. Niestety nie sfociłam kolczyków do drugiej bransoletki, bo już światła dziennego zabrakło...Rany! Jak się cieszę, że mogę sobie sama bizantyjkę upleść!!! |
|
|
|
|
#429 |
|
Rozeznanie
|
piękności po prostu, zazdraszczam straszliwie!
|
|
|
|
|
#430 |
|
Rozeznanie
|
Ale bombastikowe! A te kolczyki przecudne! Tylko fajnie, jakby bigle byly takie bardziej w ich typie, oksydowane tez
Nie moge was ogladac, bo juz zaczynaja mi sie kolka wyplatac w mozgu
WYMIANKA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=569478 BIŻUTERIA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=585087 FANPAGE: http://www.facebook.com/Rododendron7 GALERIA: https://picasaweb.google.com/114956622234292997547 |
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Świetna ta biżu
Taka prosta, a tak elegancka. I to można ze zwykłych kółeczek wyczarować, niesamowite
|
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
No, no, ładnie
Ale czego się spodziewać, jak nauczycielka dobra, a uczennica bardzo pilna
|
|
|
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
no i pięknie, widzę, że kolejne miłośniczki chainmaillu rozpoczynają swoją przygodę z tą techniką
ślicznie sobie poradziłaś
|
|
#434 |
|
Rozeznanie
|
Świetne!
I widzę, że to nawet nie bi- a trizantyjka jest!
|
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
co za utalentowane biżuteryjki ma. no nie skończyłam się zachwycać plecionkami a tu chain maile dodatkow. wow
![]() no dopadłam do tutka. narazie się przyglądam, ale czy wewnętrzna i zewnętrzna strona sa odzielnymi żyłkami robione? |
|
|
|
|
#436 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A poza tym jednym okiem patrzyłam na kaktusy... ![]() Cytat:
![]() Spijam miód z Twoich ust, verha! Mam nadzieję, że jako tako to wygląda., A "trizantyjka" dlatego, że jakoś mi pusto było w środku... Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem z Ciebie dumna!!! Ślicznie to zrobiłaś!
Zrób koniecznie naszyjnik do kompletu- już go widzę oczyma wyobraźni! |
|
|
|
|
#438 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pięknie wyglądają ![]() Cytat:
Cytat:
A jeśli skończy się nić czy żyłka zawsze można dowiązać. Wydaje mi się, że każdy musi znaleźć swój sposób. 80cm starczyło na całą bransę? Co prawda nie mierzyłam ile wychodzi ale wydaje mi się to mocno za mało
|
|
|
#439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu, gdzie jesteś- chcę coś nowego w Twoim wykonaniu zobaczyć
|
|
|
|
|
#441 |
|
Rozeznanie
|
Dorotko, prosisz - masz
![]() Uff, co za upały! Nic się nie chce, dzisiaj przyszły nowe rivolki i nawet palcem nie ruszyłam, żeby coś upleść ![]() ![]() Ale coś tam już uplotłam przez ten czas. Wprawdzie nic nowego, same kolczyki... nie, kłamię, uplótł mi się jeden szydełkowy naszyjniczek cieniowany dla koleżanki na specjalne życzenie do kompletu do bransoletki. Miło się szydełkowało, chyba muszę wrócić do tej techniki i trochę pospiralkować... 1.Pierwsze kolczyki z Crystal Moonlight i TT Frosted Antique Silver - tak strasznie żałuję, że jest OOS w naszym zamówieniu! Zakochałam się w tym kolorze! 2. Truskaweczki z kremem - przez pomyłkę zrobione tylko z 15/0 , dopiero pod koniec pierwszego okrążenia zorientowałam się, że nie używam TT tylko piętnastek i już tak zostało... ![]() 3-4. Komplecik... gdzieś trzeba zużyć kropelki ... 5. Fajny kolorek rivoli - Silk - tylko że mało co z koralików do niego pasuje... 6-7. Gratisik z zamówienia i resztki różnych dyndałek... 8-9. Uniwersalny kolorek: Crystal, TT Metallic Hematite i Crystal Silver Lined 10. Wężyk szydełkowy, cieniowany, jakby się kto nie dopatrzył
|
|
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnie zdjęcia wbiły mnie w fotel O.O
Też próbuję coś tą techniką, ale Ty moja droga błyszczysz talentem i warsztatem - bo sam talent, to 10-20% sukcesu!Pierwsze kolczyki najładniejsze Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#443 |
|
Wtajemniczenie
|
Od razu lepiej mi się zrobiło
Ja się za nic nie mogę zabrać i nic mi ostatnio nie wychodzi.... więc przynajmniej popatrzę na Twoje cudności!
|
|
|
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
A może te drugie...o matko! Nie zdecyduję się!
|
|
|
|
|
#445 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie kolczyki są prześliczne! Nie będę wybierać jednej pary, bo mogłabym je nosić wszystkie na zmianę
|
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
Rivolki sliczne
![]() ![]() Na mnie też czekają w ilości prawie hurtowej, ale przy tej pogodzie nie mam ochoty na nic
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi najbardziej te z kropelkami się podobają, takie zimowe
|
|
|
|
|
|
#448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Cuda jak zawsze aż miło popatrzeć i ponatychać się
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne te rivoli
![]() Obiecuję sobie, że w końcu za swoje się wezmę, obiecuję, a tu lipa Wczoraj, w ramach akcji "pierwszy dzień wakacji" babcia w ten największy upał wysłała mnie na działkę rwać porzeczki... W pełnym słońcu... A wieczorem musiałam jeszcze te porzeczki umyć i obrać :/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

używałam 11-stek, a i tak dwa pękły w trakcie pracy. Nie wyobrażam sobie, jak można upleść tę bransę na żyłce 0,25 mm z TR 15/0 

)

Ja się za nic nie mogę zabrać i nic mi ostatnio nie wychodzi.... więc przynajmniej popatrzę na Twoje cudności!