Biżuteryjny wątek plotkowy VII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 13:45   #421
ResurrectionOfHappiness
Rozeznanie

Dot.: Biżuteryjny wątek plotkowy VII

Cytat:
Napisane przez viktorej Pokaż wiadomość
A ja się chyba poryczę . Za tydzień zaczynam pracę i koniec z biżutkowaniem. Strasznie mi się nie chce, ale mus jest. Praca do 19, soboty włącznie. Niedziela zarezerwowana na porządki, bo wyobrażam sobie, jaki syf będzie w domu. Mam nadzieję, że uda mi się jednak jakoś zorganizować, i od czasu do czasu coś podłubać, bo bez tego moje życie traci sens .

Zapomniałam wam napisać o moich wakacjach. Jak ktoś urlopuje w Bułgarii, albo chciałby zacząć, mogę polecić niesamowite miejsce. Cisza, spokój, brak straganów, muzyki, knajp, tłumów, wodnych rozrywek i innych takich, które zazwyczaj wypoczynek zmieniają w męczarnię. A przynajmniej u mnie tak to działa . Było naprawdę wspaniale. Plaża malutka, można by powiedzieć dzika, ale chroniona. Woda czyściutka, a jej temperatura to 28 st. Było też sporo urlopowiczów z pieskami. Szkoda, że nie wiedziałam, że można, bo bym mojego wzięła . Na szczęście miał zapewnioną opiekę.
Ja poproszę namiary na to fajne miejsce , brak turystów, fajna plaża... brzmi bosko! No a w Bułgarii jeszcze nie byłam.

A tej pracy nie traktuj jako koniec działalności biżuteryjnej... jest taka konieczność i robisz sobie przerwę, a jeśli naprawdę chcesz to robić to prędzej czy później wrócisz do tego. Ja też miałam dość długa przerwę, a teraz wszystko układa się wręcz lepiej niż na początku. Głowa do góry

Edytowane przez ResurrectionOfHappiness
Czas edycji: 2011-09-04 o 14:07
ResurrectionOfHappiness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 14:05   #422
viktorej
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ResurrectionOfHappiness Pokaż wiadomość
Ja poproszę namiary na to fajne miejsce , brak turystów, fajna plaża... brzmi bosko! No a w Bułgarii jeszcze nie byłam.
Proszę :
1. http://www.st-thomasbg.com/ - to tu byłam.
2. http://www.duni.bg/resort_over.html - a to miejsce jest w sąsiedztwie, też podobno rewelacyjne. Znajomi, z którymi byliśmy, byli tam wcześniej i też są zachwyceni . Edit: tylko tu już chyba nie jest tak spokojnie .

Edytowane przez viktorej
Czas edycji: 2011-09-04 o 14:09
viktorej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 14:22   #423
ResurrectionOfHappiness
Rozeznanie

To pierwsze mi się podoba . Szukam jakiegoś fajnego miejsca na następne wakacje, ale to jest jakiś duży kompleks, więc pewnie drogi... A ja wolałbym jakiś przytulny i tani domek... są tam jakieś małe pensjonaty, albo pokoje do wynajęcia?
ResurrectionOfHappiness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 14:56   #424
viktorej
Wtajemniczenie

Kompleks nie jest duży, ale rzeczywiście drogi. Na stronce jest cennik.
Jest w pobliżu jeszcze jedno miejsce - http://www.arkutinofamilyresort.com/kompleksat.aspx. Tu jest dużo taniej. My nawet chodziliśmy kilka razy na ich plażę . Ale nie widziałam na żywo kompleksu, więc nie wiem, jak tam jest.
Dodam jeszcze, że jak nad morze do Bułgarii, to zdecydowanie na południe .
Stary 2011-09-04, 21:04   #425
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

fajnie........bułgaria itp/..

my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]-

wymienię:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685
orangecountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 06:30   #426
PiLLow
PiLLow Design

HELP!!!

Potrzebuje Waszej rady, bo trafiłam na gościa, który próbuje mnie zrobic w trąbę..

Kupiłam na all lampkę kreślarską. Zamówienie opłacone od ręki, lampka wysłana szybciutko. Awizowana. Odebrałam na poczcie obejżałam, było ok. Przychodzę do domu, włączam do gniazdka i klops, nie działa. Patrzę a żaróka jest złamana i tylko włożona w obudowę, gint żarówki siedzi w gdzieździe. Piszę grzecznie do sprzedawcy, że wysłał mi uszkodzony towar (jak wspomniałam opakowanie nie było naruszone, zero wgięc itp... a na ułamanie żarówki potrzeba nie lada siły przecież (fotkę załączam). Wniosek jest jeden, zapakowano mi wadliwą lampkę; nie twierdzę, że facet chciał mnie celowo oszukac, twierdzę, że ktoś mu tą lampkę odesłał ze złamaną żarówką, on nie zauważył usterki i wysłał ja mi...Przesłałam panu fotografie i opis, na co pan mi odpisuje;

"Witam,

Przedmiot był zapakowany poprawnie i wysłany bez jakichkolwiek wad lub usterek, jednocześnie przed wysyłką został sprawdzony, więc jeśli powstały jakieś uszkodzenia mechaniczne podczas transportu wymagany będzie protokół reklamacyjny od kuriera, jako odbiorca macie Państwo prawo sprawdzenia przesyłki przy odbiorze.

W celu wysokiej jakości obsługi klienta związanej z transportem, klient jest po otrzymaniu towaru jest zobowiązany przy obecności kuriera sprawdzić jego zawartoasć w celu wyeliminowania wszelkiego rodzaju usterek.

Żadna lampka biurkowa z ok. 20 rodzajów, którymi handlujemy produkcji Kanlux nie posiada źródła osobno pakowanego.

Proszę złożyc protokół reklamacyjny na podstawie nr listu przewozowego w firme kurierskiej za pomocą której został dostarczony przedmiot.

Pozdrawiam:"

i co teraz? Lampka była wysłana pocztą, nie firmą kurierską. Dodam, że do pudełka włożony został gratis w postaci zestawu ekierek i cyrkla... może czepic się, że jednak nie był zapakowany poprawnie, bo w pudełku tylko-na-lampkę były ekierki i cyrkiel...
Poradźcie coś, nie chodzi mi już o te 60zł kurcze ale nie lubię jak mnie ktoś r probuje zrobic w bambuko....
PiLLow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 06:49   #427
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Napisane przez PiLLow Pokaż wiadomość
HELP!!!

Potrzebuje Waszej rady, bo trafiłam na gościa, który próbuje mnie zrobic w trąbę..

Kupiłam na all lampkę kreślarską. Zamówienie opłacone od ręki, lampka wysłana szybciutko. Awizowana. Odebrałam na poczcie obejżałam, było ok. Przychodzę do domu, włączam do gniazdka i klops, nie działa. Patrzę a żaróka jest złamana i tylko włożona w obudowę, gint żarówki siedzi w gdzieździe. Piszę grzecznie do sprzedawcy, że wysłał mi uszkodzony towar (jak wspomniałam opakowanie nie było naruszone, zero wgięc itp... a na ułamanie żarówki potrzeba nie lada siły przecież (fotkę załączam). Wniosek jest jeden, zapakowano mi wadliwą lampkę; nie twierdzę, że facet chciał mnie celowo oszukac, twierdzę, że ktoś mu tą lampkę odesłał ze złamaną żarówką, on nie zauważył usterki i wysłał ja mi...Przesłałam panu fotografie i opis, na co pan mi odpisuje;

"Witam,

Przedmiot był zapakowany poprawnie i wysłany bez jakichkolwiek wad lub usterek, jednocześnie przed wysyłką został sprawdzony, więc jeśli powstały jakieś uszkodzenia mechaniczne podczas transportu wymagany będzie protokół reklamacyjny od kuriera, jako odbiorca macie Państwo prawo sprawdzenia przesyłki przy odbiorze.

W celu wysokiej jakości obsługi klienta związanej z transportem, klient jest po otrzymaniu towaru jest zobowiązany przy obecności kuriera sprawdzić jego zawartoasć w celu wyeliminowania wszelkiego rodzaju usterek.

Żadna lampka biurkowa z ok. 20 rodzajów, którymi handlujemy produkcji Kanlux nie posiada źródła osobno pakowanego.

Proszę złożyc protokół reklamacyjny na podstawie nr listu przewozowego w firme kurierskiej za pomocą której został dostarczony przedmiot.

Pozdrawiam:"

i co teraz? Lampka była wysłana pocztą, nie firmą kurierską. Dodam, że do pudełka włożony został gratis w postaci zestawu ekierek i cyrkla... może czepic się, że jednak nie był zapakowany poprawnie, bo w pudełku tylko-na-lampkę były ekierki i cyrkiel...
Poradźcie coś, nie chodzi mi już o te 60zł kurcze ale nie lubię jak mnie ktoś r probuje zrobic w bambuko....
Heh... odpisz kolesiowi, że nie zapakował poprawnie, bo np. ekierka mogła uszkodzić żarówkę (tak zrozumiałam z opisu). Jeśli to nie pomoże, to
idź na pocztę tam, gdzie odbierałaś przesyłkę, pokaż lampkę i powiedz, że chcesz złożyć reklamację. Piszesz w niej, ze lampka była poprawnie zapakowana i że żądasz zwrotu kosztów. Oni rozpatrują reklamację w ciągu 30-stu dni. Po tym czasie dostajesz szablonową odpowiedź negatywną. Bierzesz wtedy jakiegoś znajomego, który umie grzebać w kodeksach i regulaminach poczty i udowadniasz, że ich odpowiedź jest niezgodna z Twoim problemem i odsyłasz. Wtedy zacznie sie coś dziać. Dostajesz prośbę, żeby przesłać zdjęcia, dzwonią do Ciebie i do nadawcy, żeby wyjaśnić sprawę i dostajesz odpowiedź pozytywną ze zwrotem kosztów... całość procedury trwa ok. 3 miesiące, przykład z życia :P

Główna przyczyna rozwodów?
Kobiety myślą, że po ślubie mężczyzna się zmieni, a on się nie zmienia, natomiast mężczyźni mają nadzieję, że kobieta się nie zmieni, a ona się zmienia.
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 06:56   #428
PiLLow
PiLLow Design

Dorothea; odsyłam kolesiowi od lamki na swój koszt a poczta mi zwraca całośc; za przesyłkę do mnie i ode mnie tak?
PiLLow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 08:23   #429
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Ja sobie wywalczyłam wtedy zwrot kosztów zniszczonego przedmiotu (połamali mi zegar decoupage, któtry był wykonany na desce z 7 mm sklejki!!!). Przy nieubezpieczonej przesyłce można ubiegać się o zwrot kosztów chyba do 200 zł (sprawdź dokładną kwotę, bo nie pamietam). Zwrot kosztów przesyłki jest bardzo ciężko wywalczyć, z tego co pamiętam, to tylko wtedy, gdy przesyłka nie dotrze do adresata, ale i tak, jest to bardzo obwarowane przepisami.

Kobiety myślą, że po ślubie mężczyzna się zmieni, a on się nie zmienia, natomiast mężczyźni mają nadzieję, że kobieta się nie zmieni, a ona się zmienia.
Stary 2011-09-05, 09:35   #430
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Ja bym tak sprawy nie załatwiała jako Klient, bo jak zaczniemy, to koleś będzie już nie do ruszenia (bo przyznamy, że to poczta winna, nie on), a na moje oko to on tu narobił kaszany, jeśli to uszkodzenie jest definitywnie z jego winy.
Póki co napisałabym mu, że sprawdziłaś paczkę na tyle, na ile pozwalały na to przepisy poczty, czyli od zewnątrz, ponieważ wysyłając nie opłacił opcji umożliwiającej Ci otwarcie paczki przy pracowniku w okienku. Z zewnątrz wszsytko wyglądało ok, więc świstki podpisałaś. Wada była natomiast ukryta w opakowaniu i zauważyłaś ją dopiero po rozpakowaniu paczki (która nota bene nie byla dobrze zabezpieczona, skoro coś w niej latało).

Być może facet pójdzie po rozum do głowy i przyjmie tę reklamacje, bo ja sobie nie wyobrażam spakować klientce kolce z pęknietym swarem a potem kazać jej się bujać na pocztę z reklamacją, bo przecież mogła sprawdzić przy odbiorze czy coś nie jest nie tak.

Trzeba też wziąć pod uwagę, że dość popularny staje się proceder... hmmm... jakby to nazwać. Prania wadliwego sprzętu za pomocą firm kurierskich Niestety jak zwykle sprytni Polacy to siebie ostatecznie wydy...ją, bo firmy kurierskie zaczną się zabezpieczać, ale teraz jest jak jest. Otóż znajomy kurier ups ze wsi mojej poprzedniej mówił, dostarczając mo jakieś patelnie, które wyjątkowo chciałam przy nim obejrzeć (bo zazwyczaj nie otwieram paczek przy kurierach, ale ten sprzedający miał sporo negatywów za sprzedawanie uszkodzonego towaru, co tłumaczył szkodami w transporcie), że z przyjmowaniem reklamacji nie żadnego problemu i z automatu firma rozpatruje je przychylnie i zwraca kasę. Co więcej, reklamację można złożyć nawet do kilku dni po odbiorze towaru, czyli de facto nie trzeba twardo udowadniać, że szkoda stała się w przewozie i szarpać się z kurierem - oni przyjmują naszą wersję wydarzeń). W związku z tym są sprzedawcy, którzy z premedytacją wysyłają uszkodzony towar, bo wiedzą, że zapłaci za to firma kurierska, co najwyżej będzie się trzeba trochę poprzepychać z Klientem.

Jaki będzie tego długofalowy efekt - wiadomo, ale póki co cwani korzystają... :/
marisella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 09:53   #431
Astartis
Rozeznanie

Raz miałam przeprawę ze sprzedawcą z allegro. Kupiłam synkowi samochód akumlatorowy. Odebrałam od kuriera - z wierzchu wszystko ok, ale po otworzeniu - jak kurier odjechał - samochód miał z boku pęknięcie. Wezwany kurier przyjechał na drugi dzień spisał protokół szkód i stwierdził, że często są u nich zniszczone te samochody, bo sprzedawca wysyła je w oryginalnym opakowaniu, a nie zabezpiecza choćby folią bąbelkową wewnątrz, i jak to powiedział "6 na 10 są reklamowane". I z firmą kurierską było ok. Natomiast ile nerwów zjadłam ze sprzedawcą... pracownik usiłował winę zwalić na mnie, że nie sprawdziłam od razu (a przecież kurier ma obowiązek w ciągu tygodnia spisać protokół) i kazał mi na swój koszt odsyłać i jeszcze paragon wewnątrz wsadzić - czyli mój jedyny dowód zakupu. Przez tel był tak wyjątkowo wredny i opryskliwy. Po kilku dniach wydzwaniania miałam już dosyć. Mąż zadzwonił i poprosił z właścicielką, która bardzo uprzejmnie zwróciła za samochód i wysłała kuriera po zniszczony. Ten sprzedwca miał trochę negatywów, i w komentarzach krytykowano podejście do klienta - klient zapłacił, więc niech spada i sam sobie radzi. Teraz uważniej czytam komentarze. Od tej pory też zawsze sprawdzam przy kurierze - choćby nie wiem, jakby mu się spieszyło.
Co do poczty, to tu jest trudniej. Jak są drobne kwoty, to olewam, bo szkoda nerów. Raz na reklamację czekałam 3 miesiące - zdąrzyłam już o sprawie zapomnieć.

Pillow uderzaj do sprzedawcy - to on ma obowiązek złożyć reklamację jako nadawca paczki i niech on się użera z pocztą. Takie cwaniaczki, tylko czekają aż klient sam się przyzna do błędu, bo sami mają już kłopot z głowy.

Edytowane przez Astartis
Czas edycji: 2011-09-05 o 09:56
Astartis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 10:16   #432
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

wiecie co to jest mega głupie. a propos sprzedawcow allegro. kupiłam niedawno książeczkę. stare budownictwo. http://allegro.pl/budownictwo-inz-di...769887923.html . użytkownik ma same stare negatywy, więc sie zdecydowałam zwłaszcza że troszeczkę okazyjnie wylicytowałam [normalnie ta książka to około 180 - 200pare zł] i od 25 sierpnia, kiedy to została opłacona czekam na wysyłkę. dzwoniłam do nich 1 września [czylitydzień po wygraniu aukcji ] się zapytać czy wysłali bo coś nie przychodzi. kobieta się rzuciła jak na nie wiem kogo. z pyskiem to mało powiedziane. że nie przestrzegam regulaminu allegro itp itd. ja jej tłumaczę że się niepokoję bo wiadomo jaka poczta polska jest. cóż. nawet nie wiem co zrobić. ale jeżeli przesyłka nie dojdzie do 8 września - czyli do czwartku to się ostro wkurzę. a już jestem wkurzona. bez urazy ale to takie nie fer. bo allegrowicze czasami nie przestrzegają polskiego prawa. albo jak się zwraca rzeczy... jeżeli się kupi na KUP TERAZ to zawsze możemy odesłać towar w przeciągu 10 dni. a kto to respektuje ...? mało kto.

wymienię:
Stary 2011-09-05, 11:09   #433
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Kupowanie na all to zawsze loteria
Kupiłam kiedyś ekspozytor, zamawiałam z ekoskórki, przyszedł po tygodniu zamszowy (ładny nawet, nie powiem, ale przy mojej białej kotce nie do używania). Napisałam grzecznie, że zamawiałam inny, kazali odesłać, więc odesłałam poleconym. Po kolejnych dwóch tygodniach raczyli przysłać ekspozytor. Przez następne 2-3 tygodnie szarpałam się o zwrot tych paru złotych za wysyłkę do nich
A w ogóle to po raz kolejny myślę o jednym z wątpliwych uroków lata - koszeniu trawy. Raz, że sama tego robić nie znoszę, dwa, że mieszkając w bloku od czasu do czasu mam przyjemność zostać obudzoną przez ten urokliwy hałas za oknem - oczywiście zaczynają najpóźniej o 8, a dziś koszenie poprzedziło jakieś piłowanie (dłuugie). Swoją drogą nie wiem, co oni tam mogli piłować
Stary 2011-09-05, 11:57   #434
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Astartis Pokaż wiadomość
i kazał mi na swój koszt odsyłać i jeszcze paragon wewnątrz wsadzić - czyli mój jedyny dowód zakupu.
Nawiasem mówiąc- paragon nie musi być jedynym dowodem zakupu Można go skserować (z tego powodu, że bledną) lub zeskanować i trzymać jako jpg-a na kompie Ja tak robiłam kiedyś z paragonami od butów- w jednym folderze było zdjęcie butów (żebym wiedziała, które to) oraz skan paragonu
Co więcej- dowodem przy reklamacji ponoć mogą być nawet zeznania świadka (ekstra, jak go tylko znaleźć ).
PiLLow, jeśli przesyłka była nieubezpieczona, to może być trudno Miałam taką sytuację, że odebrałam paczkę (kiedyś pisałam o tym) i w środku zamiast dwóch książek- była jedna. Pani bezradnie rozłożyła ręce, bo przecież przesyłka nie była ubezpieczona ani nie było żadnej info o sprawdzeniu zawartości przy okienki. A ja tylko tyle, że odeszłam od okienka do stolika i otworzyłam na poczcie przy stoliku, więc babka widziała, że przecież niczego nie zabrałam z przesyłki.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 12:27   #435
Astartis
Rozeznanie

Paragon wolę mieć taki w formie papierowej.

Chyba zanosi się u nas na burze... Oby nie bo mam z łobuzami na spacer wyjść. Na razie chodzę do okna, bo listonosz powinien mi dziś pierwszą paczkę z beadingu dostarczyć Już się nie mogę doczekać macanka
Stary 2011-09-05, 13:05   #436
staska_stasia
Zakorzenienie

wiadomo, że papierowy lepszy, ale blaknie. I właśnie czytałam artykuł o reklamacjach- co zrobić, jak wyblaknie i tam właśnie było, że dowodem sprzedaży może być ksero lub skan- jesli ktoś ci będzie chciał wcisnąć, że podrobione, to już ta osoba musi udowodnić, że bawiłaś się photoshopem ze skanem paragonu
Stary 2011-09-05, 13:09   #437
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

ciekawe jak to udowodnić skoro wyblaknięte ?
Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
wiadomo, że papierowy lepszy, ale blaknie. I właśnie czytałam artykuł o reklamacjach- co zrobić, jak wyblaknie i tam właśnie było, że dowodem sprzedaży może być ksero lub skan- jesli ktoś ci będzie chciał wcisnąć, że podrobione, to już ta osoba musi udowodnić, że bawiłaś się photoshopem ze skanem paragonu

wymienię:
Stary 2011-09-05, 13:11   #438
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Nawiasem mówiąc- paragon nie musi być jedynym dowodem zakupu Można go skserować (z tego powodu, że bledną) lub zeskanować i trzymać jako jpg-a na kompie Ja tak robiłam kiedyś z paragonami od butów- w jednym folderze było zdjęcie butów (żebym wiedziała, które to) oraz skan paragonu
Co więcej- dowodem przy reklamacji ponoć mogą być nawet zeznania świadka (ekstra, jak go tylko znaleźć ).
PiLLow, jeśli przesyłka była nieubezpieczona, to może być trudno Miałam taką sytuację, że odebrałam paczkę (kiedyś pisałam o tym) i w środku zamiast dwóch książek- była jedna. Pani bezradnie rozłożyła ręce, bo przecież przesyłka nie była ubezpieczona ani nie było żadnej info o sprawdzeniu zawartości przy okienki. A ja tylko tyle, że odeszłam od okienka do stolika i otworzyłam na poczcie przy stoliku, więc babka widziała, że przecież niczego nie zabrałam z przesyłki.
Moge się mylic, bo moje doświadczenie reklamacją na poczcie siega trzech lat wstecz, ale kobieta w okienku miała obowiązek przyjąć od Ciebie skargę w ciagu 7 dni od dostarczenia przesyłki. Ja moją reklamację złożyłam po tym jak odebrałam przesyłkę, poszłam do domu, otwarłam ją (z zewnątrz nie była zniszczona ani podarta) i wściekła wróciłam na pocztę. Ktoś mógłby powiedzieć, że sama sobie złamałam deskę od zegara (nota bene prezent urodzinowy :P ) i oskarżam biedna pocztę o to

Ale fakt, faktem, że ciężko jest reklamować przesyłki o niezadeklarowanej wartości. Mnie uratował fakt, że do zniszczenia sklejki potrzeba naprawde ogromnej siły i nie jest to rzecz delikatna ani wartościowa, którą się ubezpiecza, czy specjalnie pakuje.

Stary 2011-09-05, 13:20   #439
staska_stasia
Zakorzenienie

Spoko, sprawę wtedy załatwiłam inaczej Udowodniłam sprzedawcy, że wysłał tylko jedną książkę.
Ech, na szczęście przygód z PP nie miałam Dzisiaj nawet przyszła do mnei paczka z magrafu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 11:40   #440
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

We wtorek jedziemy z Paulinką do Kliniki Nefrologii w Zabrzu...
Jestem przerażona...
Do tego sobie zdałam sprawę, że nie wiem co mam ze sobą zabrać, oprócz rzeczy oczywistych jak skierownie, karta, RMUA, wyniki badań...
Myślicie, że po takim pobycie dostanę od nich L4 na siebie?
W życiu nie byłam w szpitalu, oprócz ciąży...
Stary 2011-09-07, 13:04   #441
Biedronka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
We wtorek jedziemy z Paulinką do Kliniki Nefrologii w Zabrzu...
Jestem przerażona...
Do tego sobie zdałam sprawę, że nie wiem co mam ze sobą zabrać, oprócz rzeczy oczywistych jak skierownie, karta, RMUA, wyniki badań...
Myślicie, że po takim pobycie dostanę od nich L4 na siebie?
W życiu nie byłam w szpitalu, oprócz ciąży...
L4 dostaje się na dzieci do 3-go roku życia, więc się załapiesz ,
A co do tego co zabrać to musisz się spakować trochę tak jakbyś jechała na wczasy w niezbyt komfortowych warunkach (np. dla siebie kubek, kawę itp. rzeczy) oraz odpowiedni strój ( np we Wrocławiu czy Katowicach rodzice przebywający na oddziale musieli mieć ubranie typu klapki, koszulka bawełniana + spodnie dresowe, legginsy, - nie można było przebywać w dżinsach )
Biedronka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 13:33   #442
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

I tak będę tam musiała jeszcze zadzwonić, bo mam za dużo niewiadomych...
Stary 2011-09-08, 11:59   #443
Astartis
Rozeznanie

Weszłam na oferty last minute - planujemy z mężem wyjazd - ceny kosmos ... specjalnie nie jechaliśmy w tym roku nad Bałtyk, bo stwierdziłam, że lepiej na jesień zagranicę, a tu klops , bo ceny małoprzyjazne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 12:19   #444
franio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Astartis Pokaż wiadomość
Weszłam na oferty last minute - planujemy z mężem wyjazd - ceny kosmos ... specjalnie nie jechaliśmy w tym roku nad Bałtyk, bo stwierdziłam, że lepiej na jesień zagranicę, a tu klops , bo ceny małoprzyjazne
No to jakieś tanie linie i lecicie na własny rachunek w jakieś miłe miejsce Albo autem
My zawsze na własną rękę jeździmy, na razie jeszcze nam się chce bo tez siedzenie w ośrodku czy na plaży to nie dla nas. No i jest się skazanym na jakieś towarzystwo, które nie zawsze musi odpowiadać
W tym roku jest plan na lot tanimi liniami z Polski z jedną przesiadką do Porto. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Edytowane przez franio
Czas edycji: 2011-09-08 o 12:20
franio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 12:24   #445
viktorej
Wtajemniczenie

Właśnie spaliłam dywan na samiuteńkim środeczku . Teraz jest tam brązowo-żółta plama wielkości dużego orzecha włoskiego. Zalałam octem, wybielaczem, cytryną, ale nawet ociupinkę nie chce zbladnąć .
Stary 2011-09-08, 13:04   #446
Astartis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez franio Pokaż wiadomość
No to jakieś tanie linie i lecicie na własny rachunek w jakieś miłe miejsce Albo autem
My zawsze na własną rękę jeździmy, na razie jeszcze nam się chce bo tez siedzenie w ośrodku czy na plaży to nie dla nas. No i jest się skazanym na jakieś towarzystwo, które nie zawsze musi odpowiadać
W tym roku jest plan na lot tanimi liniami z Polski z jedną przesiadką do Porto. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Myśleliśmy tak jak zwykle, czyli samolot, allinclusive i hotel 4 gwiazdki na tydzień. Zwykle taki wyjazd wychodził ok. 3 koła a teraz tysiączek więcej Zaczekamy do początku października.
Ja mogę leżeć przez cały czas - taki odpoczynek od dzieciaczków i obowiązków. Kiedyś lubiałam aktywny wypoczynek - teraz tyyyyyylko leżenie, pływanie i drinki

Dziewczyny Wam też nie wchodzi portal Allegro? Wyświetla mi się błąd strony ...

Edytowane przez Astartis
Czas edycji: 2011-09-08 o 13:11
Stary 2011-09-08, 13:23   #447
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

U mnie też Allegro nie działa...

Ja tam lubię kemping, moi rodzice mają swoją przyczepę i chętnie się dzielą... Paulina była zachwycona...
Stary 2011-09-08, 13:27   #448
Astartis
Rozeznanie

Dziękuję za sprawdzenie. Ciekawe kiedy naprawią.

My chcemy sami odpocząć Nawet śpimy osobno - każde z nas z jednym synkiem. Potrzebujemy trochę pobyć sami i złapać energię. Z chłopakami jeździmy nad jezioro co jakiś czas, bo mama ma tam domek. Myśleliśmy, aby ich wziąść zagranicę - ale przy rozpierającej ich energii i kreatywności nawet na chwilę nie odpoczniemy
Stary 2011-09-08, 13:34   #449
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viktorej Pokaż wiadomość
Właśnie spaliłam dywan na samiuteńkim środeczku . Teraz jest tam brązowo-żółta plama wielkości dużego orzecha włoskiego. Zalałam octem, wybielaczem, cytryną, ale nawet ociupinkę nie chce zbladnąć .
Biały dywan? Domestosem potraktuj.

nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 13:34   #450
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ja też myślałam, że nie odpocznę...
Ale na Paulinę znalazłam sposób...
Zdjęliśmy jej buty...
Przed przyczepą jest taki specjalny dywan - podłoga i ona tylko po tym na boso chciała chodzić, za nic nie chciała wyjść na ziemię...
Została uziemiona, że tak powiem w ograniczonej przestrzeni...
Raz sie bawiłyśmy razem, raz się bawiła sama i było super...
Za to dzękuję za spanie z nią w jednym łóżku, w życiu się tak nie umęczyłam... Ona potrafiła sie przebudzić w nocy, zobaczyć mnie, paść mi w ramiona ze szczęścia i tak mnie dusić do rana...

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości