|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
co do ubranek gdzieś na wątku była cała wyprawka, ale jeśli nie ma jej na pierwszym poście mogę Ci wysłać nawet na prive, trochę tego jest ale nie za dużo. Co do przebierania dziecka - to zależy od dziecka i jego możliwości, jeśli nie przesikuje pieluszek i nie ulewa mu się często to nie musisz ciągle go przebierać, ale jeśli zdarzą się te dwie czynności to możesz nawet kilkanaście razy na dzień, ponieważ ulane mleko lekko śmierdzi ![]() ja też zaliczę - ciekawe czy R będzie o tym pamiętał? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Nie wiedziałam, ze jesteś na zasiłku chorobowym. Nie jestem pewna, ale być może będzie to NIP ZUS-u. Okres pobierania zasiłku chorobowego jest okresem nieskładkowym, więc być może nic nie trzeba wpisywać... Lekarz powinien wiedzieć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Rozeznanie
|
Łomatko, od rana próbuje nadrobić coście od wczoraj natworzyły
![]() Pokupowałyscie piękne ubranka, ja narazie nic nie kupuje, jak za 2 tyg lekarz po raz 3 powie że dziewczynka to zrobię segregację, może coś po synku da sie wykorzystać i zacznę uzupełniać zapasy ![]() Tak sobie pomyślałam czytając wasze palany zakupowe, że takie rzeczy jak leżaczek, czy karuzela można narazie odpuścić i poprosic rodzinkę żeby kupiła jako prezent np. na chrzciny. ![]() Przez pierwsze tygodnie i tak dzieciaczek będzie za mały żeby zwracac uwagę na karuzele i siedziec w leżaczku, a goście pożniej i tak się zastanawiają co by tu kupić ![]() A ja od kilku dni planuję remont, zamieniamy pokoje, żeby zmieścic sie z maluszkami w jednym, więc czeka nas wymiana okna, zabudowa szafy i inne takie. Najgorsze, że prawie o wszystko zię z TZ spieramy ![]() ![]() Ostatnio koleżanka powiedziala że przy urządzaniu nowego domu prawie się z mężem rozwiedli, wiec dobrze że my mamy tylko pokój do renowacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny! Odzywae w porzedniej części i do tej pory jakoś nie miałam czasu napisać. Ale w czytaniu jestem na bierząco! dzisiaj wróciłam od gina (18 tydz) teraz to już napewno będzie synek. Mały pokazywał jajeczka że az miło! Co do wyprawki to co się da będe miała po córce (łóżeczko, wanienka, pościele itd) Niektóre ciuszki też będą dobre dla chłopca. Resztę powoli znosi mi szwagierka po swiom synku. Ale oczywiście nie omieszkam zrobic jakiś zakupów
![]() Witam nowe mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jest ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aniu, ja też w pierwszej ciąży pod koniec 6 m-ca dostałam skurczy i zaczęła mi się skracać szyjka. Moja koleżanka przechodziła pół ciązy z rozwarciem na 3 cm, urodziła w terminie, ja też ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
Ale dałyście czadu z postami :P Aniu trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię, na pewno wszystko będzie dobrze!! Andzya przecudnie wyglądałaś ![]() Witam nowe mamusie ![]() No i... byłam na wizycie. Słuchajcie, ja wkrótce napiszę sztukę o NFZ, zatytułuję ją: "Komedia omyłek". Nie miałam dzisiaj cytologii ![]() Aha i około 20 tygodnia mam zrobić badanie USG, ale nie wiem, czy zrobię je u starego czy u nowego lekarza, tak czy siak muszę za nie płacić, bo to prenatalne. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-01-09 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że ja nie mam tego problemu, my się nie kłócimy - my siadamy i debatujemy a potem bierzemy się do pracy - tak i w tym przypadku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- A my się w ogóle nie kłócimy o remonty i urządzanie mieszkania tudzież domu bo ja mieszkam na .............wynajętym i komuś nie będe remontować,ewentualnie moge pomalować ściany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Wtajemniczenie
|
Z tego, co mi wiadomo, przetworzone owoce morza można jeść jak najbardziej. To jak z rybami - na surowo nie, ale po obróbce jak najbardziej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że już wieczór, synek zjada kolacje i zaraz go wsadzę do łóżka, i idę pod prycha i do łóżka. Bierze mnie jakieś chorobsko, kicham i prycham, a głowa mi pęka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31514274]Cześć Dziewczyny,
Ale dałyście czadu z postami :P Aniu trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię, na pewno wszystko będzie dobrze!! Andzya przecudnie wyglądałaś ![]() Witam nowe mamusie ![]() No i... byłam na wizycie. Słuchajcie, ja wkrótce napiszę sztukę o NFZ, zatytułuję ją: "Komedia omyłek". Nie miałam dzisiaj cytologii ![]() Aha i około 20 tygodnia mam zrobić badanie USG, ale nie wiem, czy zrobię je u starego czy u nowego lekarza, tak czy siak muszę za nie płacić, bo to prenatalne.[/QUOTE] Chyba nie zawracałabym sobie już głowy chodzeniem do tego gina z NFZ. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Raczkowanie
|
Ufff... Nadrobione
![]() ![]() Cytat:
Aniu trzymaj się będzie dobrze. Trzymam kciuki ![]() Pięknie wyglądałaś ![]() ![]() Dziewczyny piękne te wasz ciuszki, takie słodziutkie ![]() Ja dziś w pracy byłam, prosili mnie żeby przyjechała z zrobiła dwie klientki, a przy okazji L4 dowiozłam. Jestem padnięta :/ biodro się znów odezwało czyli jest przeciążone przez prace... ledwo co pracowałam, tak mi cierpło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
nadrobiłam zostawiłam was w sobote ok 15 i nagle nie wiem ile stron napisałyście
monikafaustyna gdzie mozna tą muzyczkę kupic bo mi się bardzo podoba wczoraj przejrzałam 4 worki po 120 l. ubranek dla dziewczynek ( po 4 dziewczynkach) i wybierałam dla mamy jednej z nich ubranka dla chłopca bo ona rodzi w połowie kwietnia, więc mam nadzieję że 30 pokaże się dziewczynka bo tyle pięknych ciuszków mam że aż szkoda muszkę jeszczę widzę choć brzuch szybko z dnia na dzięn rośnie, cycki mi nie przeszkadzają bo zawsze były duże to teraz że są o 2 rozmiary wieksze pikuś ale go golenia uzywam trymera bo mi zawsze włoski wrastaja i potem jest problem, ale chyba niedługo pójdę na woskowanie tylko czy boli mocniej niż zwykle?? ania trzymam kciuki za ciebie i maleństwo |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za opinie na temat tamtych wózków, troszkę mi się rozjaśniło
![]() ![]() Aniu trzymam kciuki z całych sił za Ciebie i za Maluszka! W szpitalu na pewno pomogą i uda się przytrzymać Maluszka w brzuchu, a może nawet jeszcze przenosisz! ![]() Justyś pytałaś o mocznik ![]() ![]() Przepiękne macie ciuszki!!! ![]() Agatko zarzuć adresem maila, to w końcu ja też wkleję mój duży brzuś ![]()
![]() |
#440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na całe szczęście my jesteśmy zgodni. Memu chłopu wszystko jedno co będzie, wierzy mi, że będzie dobrze. ![]() Tylko drzwi białych drewnianych nie chce. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Idę oglądać Obcego vs. predatora... ![]() Do jutra! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
wróciłam z basenu.
dziecko się wierciło strasznie i się wypychało. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, litości, 8 stron od wczoraj???
![]() Chciałam nadrobić, ale zeszłoby mi chyba z 2 godziny, żeby wszystko przeczytać, a mam jeszcze inne rzeczy do zrobienia dzisiaj ![]() Ale na ciuszki rzuciłam okiem - piękne ![]() ![]() Kism w którym szpitalu ma być ten gaz rozweselający??? A w ogóle to zastanowiłaś się już w którym chcesz rodzić? Ja się ciągle waham (choć póki co myślę o nowym), ale w ogóle waham się, czy nie zmienić gina, bo ten mój to mi się jakiś taki "po łebkach" wydaje ![]() ![]() A w ogóle to mam wrażenie, że i tak będę skazana na cesarkę, bo jestem krótkowidzem i zauważyłam, że mi się ostatnio trochę wzrok popsuł (a nie psuł mi się już chyba od 10 lat) ![]() Umówiłam się na połówkowe w piątek, ale muszę się szurnąć do Krakowa ![]() ![]() Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-01-09 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no nic, to lekarz (mam nadzieję) będzie wiedział, zresztą pod koniec stycznia i tak pewnie się udam do zusu, ze świadectwem pracy i innymi, to wtedy zapytam ![]() Cytat:
![]() mój mąż na szkole rodzenia właśnie jest ![]() ![]() a ja się wgryzam w temat pieluszek wielorazowych i mi się klaruje coraz bardziej ![]() niunia - widocznie mu się podobało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaką masz wadę wzroku? Jeśli odczuwasz pogorszenie wzroku w ciąży, to nie martw się, to jest normalne. Zmienia się ciśnienie krwi, organizm nieco inaczej funkcjonuje, co nie pozostaje bez znaczenia dla naszych oczu. ![]() Cytat:
Teraz ściągnęłam LightDecor Paradyża, bo może któreś z ich płytek wybiorę (o ile w ogóle jakieś wybiorę ![]() ![]() Cytat:
![]() No szukam dobrego, ale póki co ceny mnie zabijają. Ja nie chcę specjalnie tanio, ale jeśli robocizna łazienki kosztuje tyle co urządzenia i płytki, to nie stać mnie na takiego... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
No ja już po wizycie u gin. jak zawsze kiedy kiedy widzę to serduszko które bije to się uspokajam dziś zrobił zbliżenie na serduszko to taki mały cud
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to krewetek nie mozna jesc w ciazy? Mi gin mowil ze mozna oczywiscie nie codziennie ale raz na tydzien mozna zjesc takze ja sobie nie odmawiam to samo jesli o kraby chodzi albo sushi ( bez surowej ryby ) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sliczne ciuszki kupilyscie dziewczyny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Wtajemniczenie
|
Kupiłam młodemu strój batmana na impreze choinkową na poniedziałek w przedszkolu,słodko wygląda.jeszcze dwa pajace dzwonie i mówię do M a on aha zaczyna się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.