|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#422 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Snilo mi sie,ze opiekowalam sie synkiem, byl grzeczny, nakarmilam go i postanowilam przewinac. Doszlo do mnie,ze nie mam przewijaka, wanienki itd.
czas zaczac wszystko kompletowac, sam moj cyc wystarczy tylko na chwile
|
|
|
|
#423 | |
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
Staram się nie jeść słodyczy ze sklepu i cukierni, jeśli już to sama piekę. O, to też tak samo idziemy
|
|
|
|
|
#424 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Koleżanki mówią ze mam bzika na punkcie czystości więc przyznaję że to działa nie gorzej niż detergenty - i są o niebo tańsze. Ale oczywiście od czasu do czasu kupię sobie jakiś spryskiwacz ale też muszę szukać tych eko naturalnych inaczej kichanie co 5 minut przypomina mi dlaczego zmieniłam zasady sprzątania. Cytat:
- chyba muszę ten swój remont sfinalizować to wtedy uwolnię się od tego
|
||
|
|
|
#425 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32792753]No widzisz, a mnie faszerują No-spą 3 razy dziennie
[/QUOTE]powiedz lekarzowi o tym co napisalam, niech to on zweryfikuje,ale nie tylko moja gin mi o tym mowila... Mialam nospe forte 3x1 w 20t i w ogole mi nie pomagala, stad relanium. Zauwazylam,ze jak pije melise 2-3 razy dziennie to rzadko mi brzuch twardnieje, juz polecalam- melisa z pigwa
|
|
|
|
#426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() może zależy czym spowodowane sa te skurcze |
|
|
|
|
#427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kobitki
Szmaragdowy kotku za wizytęCytat:
) a nic takiego się nie dzieje.Cytat:
córcia nie duża, łatwo urodzisz ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32792590] Ale odkąd wstaję i za oknem jest jasno i świeci słoneczko i nie ma tego białego paskudztwa, jest mi tak dobrze... Ja też wyprawkę kompletuję przez internet i z mamą (akurat moja mama mieszka blisko i ja chcę, żeby mi pomogła kupić, wiem, że pewnie wszystkie wolicie same albo z TŻami, ale mój TŻ jest zapracowany i raczej średnio go widzę przy wybieraniu wanienki, a mama na pewno pomoże wybrać dobrze, będą jeździć razem - oczywiście ja będę czuwać z fotela prezesa i pod telefonem nad wszystkim ). Tak się czasami dzieje jak widać, i tak cieszę się, że nie muszę leżeć plackiem 9 miesięcy, bo są i takie ciąże. [/QUOTE] U mnie śnieg w nocy zaczął padać ![]() Też kompletuje wyprawkę przez internet, wczoraj zamówiłam duużą paczkę już większość pierdół mam kupione, dzisiaj tż przywiezie komodę żebym mogła wszystko pochować
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gaabbi - zabiłaś mnie tymi kwiatami ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32792590] Ja też wyprawkę kompletuję przez internet i z mamą (akurat moja mama mieszka blisko i ja chcę, żeby mi pomogła kupić, wiem, że pewnie wszystkie wolicie same albo z TŻami, ale mój TŻ jest zapracowany i raczej średnio go widzę przy wybieraniu wanienki, a mama na pewno pomoże wybrać dobrze, będą jeździć razem - oczywiście ja będę czuwać z fotela prezesa i pod telefonem nad wszystkim ). Tak się czasami dzieje jak widać, i tak cieszę się, że nie muszę leżeć plackiem 9 miesięcy, bo są i takie ciąże. A mi właśnie czytanie o skurczach w internecie niejako pomogło - w 99% takie przypadki kończyły się dobrze, w terminie, czym się pocieszam.[/QUOTE] a tu się nie zgadzam, ja wolałaby wyprawkę robić z kimś kto się na tym znał i by mi pomógł a nie błądząc po omacku i zazdroszczę Ci, że masz blisko mamę, ja chciałabym mieć kogokolwiek blisko - kto byłby wstanie ze mną to wszystko ogarnąc, bo jak wiemy, mężczyzni nie ineresują się tym wszystkim tak jak my ![]() Cytat:
no no - czym więcej czytam tym więcej dziewczyn już zabiera się za porządki, czyżby to znaczyło że wiosna jest już w powietrzu? a tak poważnie... za chwilę będzie Kwiecień i Wielkanoc DZień dobry wszystkim i oczywiście bukietów tulipanów i samych pyszności z okazji Naszego święta
|
|||
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jem mnóstwo owoców zamiast słodyczy (co o tej porze roku nie jest zbyt tanie,zwłaszcza jak mi się chce winogron) i orzechów (migdały, nerkowce itd).No i sama piekę oczywiscie
|
|
#430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale fajnie ja dopiero 20 zaczynam remont i wyprawkę zamówie dopiero w kwietniu tez mam pomysl zeby za jednym razem zamówic wszystko i z głowy ewentualnie wybiore produkty zrobie liste i TŻ bedzie w swoim zywiole - on bardziej ode mnie ubi zakupy. |
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest chyba jakimś wyjątkiem.... ja nawet jakbym zrobiła listę to już wyobrażam sobie przerażenie w oczach R na szczęscie my już wszystko mamy, tylko pokój trzeba skończyć, a idzie nam to jak krew z nosa
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
głowa mi pęka. chyba pora na małą drzemkę. a potem kawa i drugie śniadanie i wracam do nauki
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie śnieg pada
|
#434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uciekam bo mam gości - odezwę się później chociaż mam nadzieję ze dzisiaj nie usnę przy nadrabianiu
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
padłam
![]() Cytat:
a mi gin pow że nospe po co brać, czy nasłuchałam się rad koleżanek że mam nic nie brać, co gin to inna teoria
|
|
#437 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
ja też wolę sama kupić, bo TŻ to by dzwonił ze sklepu do mnie, a też jesteśmy sami więc nikt mi po nic z rodzinki nie pojedzie w razie w
|
#439 |
|
Konto usunięte
|
Ech, od wczoraj tak patrzę w lustro i jestem trochę załamana..... Szpital dał mi w kość, mam bladą i zmęczoną cerę, a dodatkowo jak od pół roku miałam z tym spokój, tak zaczęły mi się pojawiać niespodzianki na twarzy... Poza tym wraz z puchnięciem dłoni i nóg zaczęła mi chyba trochę puchnąć twarz. Jednym słowem wyglądam beznadziejnie
Chyba się przejdę do fryzjera wycieniować włosy przy twarzy, no i dzisiaj się pomaluję przed wyjściem do gina, zobaczę czy to da jakiś efekt czy dalej będę wyglądać jak mara :/ A jak tylko wyjdzie wiosenne słonko, zacznę przesiadywać przy balkonie, żeby się dotlenić.. Macie jakieś pomysły, żeby sobie naturalnie poprawić wygląd? Maseczki i takie tam - chętnie... |
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
Zabcia, Kapukat, Szmaragdowy kotek, Kism ---> dzięki dziewczyny za cenne uwagi
Gaabbi ekstra fota Znikam coś porobić w domu, wieczorem pewnie posiedzę trochę na forum
|
|
|
|
#441 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Juz widzę M jak mi tak podaję tulipany
Ach ta wyobrażnia![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A myslałam,że to tylko ja tak robię![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że sprawiłam Wam radość tym bukietem kwiatów Ja właśnie ogarnęłam z wierzchu mieszkanie, pościerałam kurze, poodkurzałam, wytrzepałam koce i wyczesałam psa Załamać się można.Chcę coś upiec, ale nie mam pomysłu co. Macie jakieś propozycje na dzisiaj? Musi być coś ekspresowego, żebym nie musiała długo stać przy garach.
|
|
|
|
|
#443 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!
![]() ![]() ![]() Hm... z tym drugim wątkiem to ja nie wiem czy zaczekacie do lipca na mnie? Ja tam Was wszędzie znajdę Pasowałoby zrobić listę potrzebnych rzeczy... Kurczę, ja nawet koszuli dla siebie nie mam więc i małe zakupy...Hm.. ponieważ nie pracuję i jestem zarejestrowana w PUP i mam się tam zgłosić 20.06.2012 to wszyscy się ze mnie nabijają, że już wiadomo kiedy i gdzie urodzę... Posłuchałam kilku historii z porodówki i się uparłam, że nie będę rodzić! nie ma mowy... Męża wysłałam do urzędów, wymienia dokumenty bo się przemeldował... sama muszę obiad zrobić ;( a tak mi się nie chce ruszać z fotela... lekko brzuszek drga i takie to przyjemne
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hejo ! najlepsze życzenia w Dniu Kobiet
![]() Cytat:
już cicho siedzę![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32782927]Za to mój pępek z dnia na dzień coraz bardziej mnie przeraża [/QUOTE]Mnie mój też, jakby jakiś stwór miał się stamtąd wydostać ![]() Cytat:
Cytat:
Staś już duży![]() Cytat:
Cytat:
No niestety, fajnie by było gdyby wszyscy tak reagowali jak ta dziewczyna w autobusie, aż sama się zdziwiłam. Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32795201]Ech, od wczoraj tak patrzę w lustro i jestem trochę załamana..... Szpital dał mi w kość, mam bladą i zmęczoną cerę, a dodatkowo jak od pół roku miałam z tym spokój, tak zaczęły mi się pojawiać niespodzianki na twarzy... Poza tym wraz z puchnięciem dłoni i nóg zaczęła mi chyba trochę puchnąć twarz. Jednym słowem wyglądam beznadziejnie Chyba się przejdę do fryzjera wycieniować włosy przy twarzy, no i dzisiaj się pomaluję przed wyjściem do gina, zobaczę czy to da jakiś efekt czy dalej będę wyglądać jak mara :/ A jak tylko wyjdzie wiosenne słonko, zacznę przesiadywać przy balkonie, żeby się dotlenić.. Macie jakieś pomysły, żeby sobie naturalnie poprawić wygląd? Maseczki i takie tam - chętnie...[/QUOTE] Mnie też się wydaje, że ostatnio jakoś źle wygląda moja cera, jakaś taka bez życia, nie wiem jak to nazwać... Dzisiaj wizyta u gina ciekawe co u niej słychać i czy nadal jest dziewczynką...zjadłam batonika i mam zgagę... muszę odkurzyć ale mi się nie chce ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- aa Gabbi ten bukiet ... Jeszcze zapomniałam napisać, co mi się dzisiaj śniło, a mianowicie śniło mi się, że już urodziłam i od paru dni miałam dziecko w domu, było śliczne, ale co dziwne przez te parę dni nie chciało jeść ani się nie załatwiało... w końcu któregoś dnia przystawiłam je do cyca no i trochę mleka poleciało, niewiele, i już dalej jeść nie chciało i ja tak patrzę na to dziecko,myślę: co jest.... a ono do mnie mówi : enough!
|
|||||||
|
|
|
#445 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja postanowiłam, że dzisiaj zrobię sobie maseczkę ogórkową z AA (alg tam nie ma, więc chyba nie zaszkodzi ), na oczy woreczki z herbaty, no i pomaluję wreszcie paznokcie na taki ładny wiosenny kolorek, którego jeszcze nie testowałam, taki pomarańczowo-malinowy. Może poprawię sobie humor. Sen ekstra ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#446 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#447 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam dziś powiedzmy że pracowity dzień. Najpierw piekłam, potem sprzątałam, potem włączyłam pranie - z jedną kurtką
, a potem...zamówiłam wreszcie rzeczy od tego r_p77
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę iśc wynieść smieci a tyle mi się tego nazbierało,że chyba będe musiała isc na trzy razy
|
|
|
|
#449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#450 |
|
Wtajemniczenie
|
begie, super sen
![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

czas zaczac wszystko kompletowac, sam moj cyc wystarczy tylko na chwile

. Nie oczekuję tego, tylko jestem ciekawa.
za wizytę
) a nic takiego się nie dzieje.
córcia nie duża, łatwo urodzisz 

Wszystkiego dobrego w Dniu Kobiet
ciekawe co u niej słychać i czy nadal jest dziewczynką...