|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj padłam. Zrobiłam sobie 5kilometrowy spacer i myslałam, ze mi brzuch, nogi i ogólnie wszystko eksploduje. Już jednak się nie nadaję na takie wojarze. Kupiłam balonik epino. Babeczka super miła, wszystko mi wyjaśniła i można do niej pisać i dzwonić w razie wątpliwości. Mam już za sobą pierwsze ćwiczenia. Najgorzej dla mnie wykonuje się te pierwsze, czyli zaciskanie, bo nie jestem w stanie 10 sekund zacisnąć kegla i maksymalnie wskzówka podskakuje o jakieś 1. Co do rozciągajacych to wczoraj za pierwszym razem bez problemu doszlam do 5cm - mam nadzieję, że nie jestem jakaś mega rozjechana ![]() Dzisiaj już skręciliśmy łóżeczko i zaczynamy przemeblowanie robić w pokoju dzidziusiowym. Alfa faktycznie była burza i to dośc długo, ale później uż nie padało tylko się błyskało.
![]() |
#422 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za to szczepionki wszystkie są 6 w 1 za darmo Cytat:
![]() dziewczyny ja wiem, że to pytanie wyda się głupie, ale jeśli w książeczce szczepień mam szczepienie kolejne - 2 miesiąc - to znaczy że dziecko ma mieć skończone dwa miesiące czy zaczęte? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Jadę zaraz do szpitala na spotkanie ze swoją położną. Mam się dowiedzieć od niej różnych ważnych rzeczy. Dzisiejszą noc przespałam jak zabita po prostu - musiałam odespać ten swój fałszywy alarm ![]() Czuję się do dupy, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Antoś się pcha na świat, ale nic się nie dzieję. Mówiłam Wam, jak znam życie to pociągnę tak do 10 maja ![]() Podczytuje Was, ale nie mam siły na pisanie, zwłaszcza, że tak mnie czyści, że aż brzuchol mnie pobolewa od tego. Całuję ![]()
#424 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#425 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Jeszcze gratki za wczorajsze wizyty...
aga, Gatta, niunia, diablica ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A już piszę brzuszek 33,2 cm obwód główki 33,5 cm..... (Maks miał 38, więc to jeszcze nie tak dużo ![]() szerokość główki 9,3 cm długość kości udowej 7,5 cm A czemu pytasz? ![]() A jak tam Henryczek? Dalej jet Henryczkiem, tzn. zapadły jakieś decyzje w sprawie imienia czy zdecydujecie po porodzie? ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do wanienki, to właśnie moją "pomaksową" zmierzyłam... ma 82 cm. Maks kąpał się w niej do 2 lub 3 lat ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, tak, właśnie o te ![]() Gabi, co Ty na to? Może anulka na tą część przejmie opiekę na tymi linkami i zrobi tym samym więcej miejsca w pierwszym poście. Potem do następnej części ktokolwiek będzie ją zaczynał, to równie dobrze może skopiować z pierwszego, jak i z drugiego posta. Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() za to teraz to chyba wszędzie mokro ![]() ![]() ooo przepraszam kota mam właśnie załapał akcję "przytulaj kotka" (hmm on chyba o laptopa zazdrosny jest ![]() więc co by tu dziś robić pewnie posprzątam trochę i pogrzebię na allegro ![]()
![]() |
#427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Normalne, normalne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny za odpowiedź, zawsze można na was liczyć ![]() no tylko ten połóg mnie wkurza straszliwie, bo czuję się jak piąte koło u wozu, taka beznadziejnie rozlazła ![]() Laktacja - uratowana! dzięki wielkie za wszystkie rady. Teraz karmie go tylko piersią, walczyliśmy walczyliśmy no i się udało, odsawiliśmy butelkę kilka dni temu i teraz tylko Cyc został |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Rozeznanie
|
Kism nie kupiliśmy stojaka bo M. nie chciał. Jak byliśmy w hurtowni i kupowaliśmy wanienkę to ja chciałam kupić i foczkę (takie coś do przytrzymywania maleństwa) i stojak. A wtedy M. mówi że on potrzebuje tylko wanienkę bo on będzie kąpał. Jak pójdzie po rozum do głowy to kupię mu stojak. A swoją drogą strasznie drogie są te stojaki w porównaniu z wanienką (za wanienkę zapłaciliśmy 18 zł
![]()
#430 |
Zakorzenienie
|
Hej
Od znajomych wróciliśmy o 2 w nocy, imprezka udana ![]() Też mam kontakt z Perse i wiem że ma różne nastroje (wzloty i upadki) takie zachowania są normalne dla AM. To nie jest objaw siły bo w obliczu takiej tragedii żadna z nas nie byłaby silna, uwierzcie mi. Pisanie że Perse jest silną kobietą wcale jej nie pomaga, jej zawalił się cały świat i takie teksty ma w dupie bo wolałaby mieć dziecko. Długo udzielałam się na tym forum i wiem że AM mają zupełnie inny tok myślenia i podchodzą do pewnych kwestii inaczej.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
moj maz tez mial byc od kapania i nie chcial stojaka,ale jak widze o ktorej on czasem wraca do domu,a czasem wyjezdza,to ja juz wole miec stojak i wszystko co MI bedzie potrzebne,ehhh faceci, dziewczyny kompletujcie pod siebie,bo mimo ze sa kochani to na nich liczyc nie mozna
![]() ![]() Timii odpoczynek dla Ciebie w pelni zasluzony ![]() Kaska k, Andzya i Claudik dbajcie o siebie ![]() jeszcze cos mialam napisac,ale mam leb jak sklep tylko polek brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
Witam!
Na wstępie gratulacje za wszystkie udane wizyty ![]() ![]() Jeden dzień i trudno za Wami nadążyć więc lecę Was doczytać ![]() Powiem Wam że u mnie to faza wicia gniazda tak zwana doszła już krytycznego momentu aż się sam z tego śmieję, nie mogąc znaleźć poduszek które pasowały by mi do pokoju to kupiłam materiał i sam je uszyłam ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o gaz to powiem Wam że po wczorajszej rozmowie na SR z gin. która była tam zaproszona na pogadankę o połogu i nie tylko to powiem Wam że chyba zainwestuję w ten gaz rozweselający ponoć nie tyle otumania co osłabia doznania bólowe w pewien sposób ale pewnie to też zależy od kobiety na każdą inaczej zadziała. Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-04-21 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja szczepionki kupuję po prostu w przychodni na miejscu, wydawało mi się, że takie rozwiązanie jest bardziej powszechne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale pewnie, że nie ma co się nakręcać i stresować... Brawo za łóżeczko! Ja jeszcze chwilę poleżę i idę kończyć u Kaja ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli u was jest tak samo jak w Polsce, to u nas nazywa się to "drugi miesiąc", dziecko powinno mieć skończone 6 tyg. i tak co 6 tyg. kolejne dawki, jeśli nic się nie poprzesuwa (np. z powodu choroby dziecka), a jak by sie przesunęło, to po prostu jak już dziecko będzie zdrowe, to idziemy do szczepienia, a następna dawka po 6 tyg. od poprzedniej. Cytat:
![]() Niestety, racja, że stojak kilka razy więcej kosztuje niż wanienka, ale ulga dla kręgosłupa bezcenna... |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj o 7 rano obudził mnie ból brzucha taki jak na @ tylko że ciągły a nie w formie skurczów i już miałam nadzieję że może coś się zaczyna (po wczorajszym intensywnym dniu), ale zasnęłam i obudziłam się bez bólu
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Być może, wiem, że nie wszystkie szczepionki czasami są na miejscu w każdej przychodni i wtedy jest problem. Tych mniej chodliwych niektóre przychodnie nie mają. Poza tym ja miałam tak załatwione, że Michaś miał wszystkie szczepienia w domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-21 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tak z własnego doświadczenia piszę, innego niż doświadczenie Perse, czy Dasti, ale dla mnie również tragiczne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Doczytałam i jestem ![]() moniczka1302 moja kuchnia nie jest biała. Na zdjęciu może tak wyszła. Ja mam modrzew biały, ale biały tylko z nazwy ![]() Mam spirytus jeszcze sprzed ciąży kiedy robiłam nalewki. Byliśmy raz w Cieszynie i poszliśmy do Czech po spirytus bo miałam super przepis na nalewkę. W sumie nalewki zrobiłam dwie i więcej mi się nie chciało ![]() ![]() Nie wracaj do palenia bo ![]() Poproszę o przepis na bułeczki z kruszonką ![]() begie13 kocyk ładny? Naprawdę? Im dłużej na niego patrzę, tym mi się brzydszy wydaje. Ja też nie lubię prac w ogródku i dlatego nie mam ogródka ![]() kism duży chłopak ![]() aga_bre Scheridans i Baileys ![]() mala77 dzięki za ostrzeżenie ![]() pola_m „zooooostańmy razem, zooooostańmy razem ja i tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy” ![]() ![]() diablica071086 ja jestem w 33tyg i też ma 12kg na plusie i nic lekarz nie mówił że za dużo przytyłam ![]() ![]() izotropia ![]() ![]() anulka4771 dostałaś zwrot z podatku z Pita rocznego czy z remontu?? my czekamy na zwrot podatku z remontu ![]() Wy tu o tym byku i byku a ja chcę bliźniaka i nie mogę urodzić wcześniej niż 22maja ![]() Co do prasowania to ja nie wyobrażam sobie nie prasować. Prasować muszę ![]() ![]() Zjedliśmy wczoraj ten tort szwarcwaldzki ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś jedziemy na urodziny do chrzestnej tża, a nie mamy jeszcze prezentu. Pomysłów brak ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze, że nam uświadamiasz pewne kwestie. Proszę, podziel się z nami informacjami, które uważasz za istotne, żebyśmy niepotrzebnie nie dołowały Perse i nie smuciły jej dodatkowo słowami, których nie chciałaby słyszeć Aniołkowa Mama...bo dla większości dziewczyn to sytuacja zupełnie nowa... dla mnie nie z powodu przyjaciółki, ale też nie jestem pewna, czy dobrze się zachowuję w konkretnych sytuacjach...i czy nieświadomie nie ranię ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-21 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Wtajemniczenie
|
Która to wstawiła ? http://galeriamisz-masz.blogspot.com/
Ja też tak chcę ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | ||
Wtajemniczenie
|
Co do Perse to rozumiem, że dziewczyny które piszą "jesteś silna", chciały po prostu ją jakimś dobrym słowem wesprzeć, nic innego... Nie od dziś wiadomo, że komuś kto czegoś takiego nie przeżył trudno sobie taką sytuację wybrazić i znaleźć odpowiednie słowa...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
anulka, to do dzieła ![]() A jeszcze taki mały dreszczyk od siebie dołożę ![]() Zapomniałam Wam wcześniej wspomnieć, że odstawienie Fenka było już wczoraj zauważalne ![]() ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-21 o 12:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kism mi mój lekarz nie może wyznaczyć dokladnej wizyty, chodze to luxmedu i sama musze pilnować, żeby wbić się w date zbliżającego się końca zwolnienia. Zapisuje się przez internet lub proszę w recepcji o dodatkowe usg<w przypadku wizyt co tydzień lub dwa-gdyż mój lekarz jest zajęty na dwa tygodnie do przodu w przypadku zapisów internetowych>, które z resztą nie zawsze są dostępne, dzień w przód dzień w tyl |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Wtajemniczenie
|
Ja uciekam. Dziś mnie już nie będzie. Lecimy na zakupy a o 16na urodziny cioteczki. Wy tu tyle o paleniu pisałyście a ja się wczoraj śmiałam że kupimy jej papierosy, bo ona niczego innego do życia nie potrzebuje
![]() Pa, pa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też mam nadzieję, że jak odstawię Luteinę, to się rozkurczę ![]() ![]()
![]() |
#447 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, ale miałam na myśli, że może w ciągu tygodnia urodzę, a nie dziś czy jutro
![]() Ale o wieści na bieżąco możecie być spokojne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, też tak myślę.. Perse pytała, więc napisałam Jej od siebie, jakie wg mojej gin są przyczyny utraty dziecka w tak późnej ciąży, na co wskazują objawy, które opisała...własnie miałam wrażenie, ze najbardziej ucieszyły ją konkrety, mówiła, że jestem pierwszą osobą, która jej coś konkretnego podsunęła, bo wszyscy tylko jakieś bzdety jej opowiadali i zero konkretów...
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
witajcie, nie mam siły was nadrobić, chciałam tylko napisać, że ze mną i z dzieciakiem wszystko ok, ale mam bardzo chorego psiaka, którym się trzeba opiekować całodobowo i moje ostatnie dwa dni polegały na odciązeniu chwilowym tż, albo odsypianiu , nawet nie miałam siły otworzyć kompa.
mam nadzieje, że do poniedziałku ( do wizyty) jakos wytrzymam bo ledwie zyje i niestety czuję się też coraz gorzej, wierzę jednak ze wszystko się jakoś ułoży. emocje ktore mi zafundowano w ciągu ostatnich dni przerosły mnie o stokroć ![]() trzymajcie się i trzymajcie kciuki !!! pozdrawiam was ciepło! gaabbi - pamiętam o mailu do Ciebie, w wolnej chwili odpiszę! |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.