|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
Dodam tylko że przed ciążą,moja waga cały czas stała w miejscu albo wręcz miałam niedowagę...
![]() |
![]() |
#422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam + 8kg.
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
od razu mi przyszło do głowy, że Torres był na spalonym
![]() Narzekacie na chłopów - mój ma dwa różne stany: albo ma atak sprzątania (i mi wtedy aż głupio bo wywraca wszystko do góry nogami i czyści), albo jak go nie opierd... to nic nie zrobi ![]() Eh, przypomniał mi się w związku z opierdzielaniem dowcip o teściowej: Teściowa jest jak drzwi - jak nie trzaśniesz to się nie zamknie ![]()
![]() |
![]() |
#424 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to walka z wiatrakami... ale czasem można pograć np. na czyjejś ambicji, skąpstwie (vide: niżej) ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pewnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
jasne zasady i było git. ale np. naczynia. mnie wnerwia "kupka". po posiłkach - jasna sprawa- jeden robił zakupy, drugi gotował, trzeci myl. ale w miedzyczasie w zlewie byla sterta ![]() no to każde naczynie to była 1 zł. konsekwentnie wrzucana. problemu nie było ![]() ![]() ale jak stwierdziłam, że za bardzo przeklinam - też za każde brzydkie słowo była złotówka. działa szybciutko. a i kasa była na czarną wódkę (tak sobie wymysliliśmy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No wd mnie jak coś ustalać zresztą, to na początku związku, pierwszy rok max - ustalać zasady i wtedy się da, a jak się nie da to każdy pójdzie w swoją stronę. A wiele lasek niestety lata koło chłopa, pierze, gotuje...i stepuje, a potem jak jest dziecko oczekuje że ją "odciąży" z obowiązków, tylko wtedy wd mnie zmienić coś w kilkuletnim związku to jest misja niemożliwa, chłop wkurzony bo nagła zmiana zasad, baba wkurzona, no cóż nikt nie lubi jak się zmienia reguły w trakcie gry. Cytat:
![]() A też mam kilka takich koleżanek z małymi dziećmi co nie wiedzą jak się ogarnąć, bo wszystko na ich głowie.. bidne ! Swojego czasu miałam projekt w trójmieście, więc z koleżanką udawało nam się zjeżdżać do krk dopiero koło 14 w sobotę i tak przez kilka tygodni, ona zawsze w poniedziałek umęczona jak jechałyśmy, bo cały weekend na szmacie/ zakupach/ gotowaniu dla misia na cały tydzień - jakby mu co najmniej rączki u☠☠☠☠☠☠☠iło (wulgarny synonim słowa urwało) - dla mnie niepojęte było, ja przyjeżdżałam, w domu posprzątane, zakupy zrobione, a całe marne 1,5 dnia było na odpoczynek i przyjemności. Ale jak to mówią, nie ma ofiar są tylko ochotnicy ![]()
Dziedzic ![]() ![]() Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-02-04 o 15:19 Powód: ;) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | ||||||||
Zadomowienie
|
troszkę nadrobiłam, jestem na 10 stronie, zostało jeszcze kilka
![]() ale to później, muszę trochę poprasować bo przeraża mnie ta sterta mini ciuszków hmm... coś mi się wydaje, że miałam więcej cytatów zaznaczonych ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() chociaż ja jestem trochę chamska, bo jak kupuję babci czekoladę to biorę taką jak sama najbardziej lubię, bo wiem że i tak ona do mnie wróci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Ciebie boli tak jak na okres? bo mnie od paru dni tak boli ale póki co nie biorę nospy-czekam na rozwój wydarzeń Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ostatnio ciągle słyszę: wyśpij się teraz, bo potem dzidziuś nie da pospać... jakbym o tym nie wiedziała a poza tym to weź i się wyśpij na zapas ![]() Cytat:
a ja też mam jutro wizytę ![]()
![]() |
![]() |
#427 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
w sumie u mnie kazde dni wygladaja tak samo - wstaje kiedy mi sie zechce .... zjem jak mi sie chce .... cos tam wiadomo w domu ograne (zeby nie gadali ze nic nie robie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uff powiem wam ze spalo sie fantastycznie ... i tylko 2 strony do nadrobienia ... lece cos na zab wrzucic ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
dla mnie kalectwo. i jedno, i drugie ![]() słusznie mówią....
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-02-04 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() kurcze... ja się boje, ża takiego synka wychowam bo ja wszystko robie najlepiej przecież ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#430 | |||
Zakorzenienie
|
Haha - dobre
![]() Cytat:
Coś tam zmienić można, ale bez walki się nie podda i dużo nie uzyskasz. Mój nie jest truteń, ale ma swoje priorytety. Dlatego remont u nas trwa ponad 3 lata. Ale już samiutka końcówka. Ufffff.... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() U mnie każdy jest mile widziany, kto chce mi pomóc, coś ugotować, posprzątać. Ja mogę ewentualnie mówić, co do poprawy. ![]() Dzisiaj umyłam dwie łazienki, odkurzyłam, umyłam podłogi, zrobiłam 2 prania, przełożyłam Igora ubrania do nowej, dorosłej szafy - jutro Kalina zajmie miejsce Gucia w komodzie. Ale z czystym sercem oddałabym te przyjemności pierwszej lepszej osobie, która by to zrobiła z odrobiną rzetelności.
![]() |
![]() |
#431 | ||||||||
Zadomowienie
|
no i zamiast prasować nadrobiłam jeszcze 3 strony ale teraz juz na prawde idę, dokończę wieczorem jak dam radę
![]() zaczyna mnie drażnić wizaż, znowu poucinało mi cytaty a wcale nie zaznaczyłam więcej jak 10 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja czuję jakby mi się na chwilę brzuch skręcał, ewentualnie czasem idę sobie a tu nagle jakby ktoś mi kopa walnął centralnie między nogi, aż mnie zgina-ale to sekunda i odpuszcza Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a bolał Cię brzuch? czułam jakieś skurcze? czy tylko ten śluz Cię zaniepokoił? trzymam kciuki, żeby Torres trochę się podniósł ![]() ![]() Cytat:
![]() a jak Twój piesek? wyjaśniło się coś z tym weterynarzem?
![]() |
![]() |
#432 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pani22ka to musisz odpoczywać, trzymam ![]() myaja ![]() ------------------- Dziś odebrałam zamówienie od tego użytkownika z allegro: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=14918399 Jestem bardzo zadowolona, odbierałam osobiście - w sumie wydałam ponad 180 zł, dostałam gratis zawieszkę i szminkę ochronną, także fajnie, bo przyda się na poród. Co do jakości - okrycia kąpielowe rzeczywiście duże, bardzo ładne i miłe w dotyku, koszula też bardzo fajna, dobry materiał i ładna, także jestem zadowolona. Co do osłonek na piersi to wzięłam Tomee Tippee, bo takie mieli za 15 zł - kupiłam na wszelki wypadek. Mam też Bepanthen - w ulotce jest napisane, że trzeba go zmywać przed karmieniem. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#434 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
Cześć !
Ja dalej bez kompa ... Podczytuje na telefonie ale to nie to... Anyway tak z pamięci gratuluje tygodni. 38 tydzień Liwki mnie przeraził :p Kasia gratuluje wizyty! Pani22ka za Was kciuki by Mały jak najdłużej siedział. Ale pamiętaj że to już 34 tydzien... Z każdym kolejnym dniem jest coraz lepiej... Pisze trochę nieskladnie ale mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi... ![]()
23.11.2010 ![]() 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine ![]() Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2013-02-04 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja też i zaraz odpowiadam teściowej że jak jedno wychowałam i żyję to z drugim też dam radę, poza tym dziecko dla mnie to nie kara i decydowałam się świadomie.. i się zaraz zamyka..
![]() |
![]() |
#437 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hehe powiem szelmie małej, żeby się w kolejkę nie pchała, bo e-ciocie krzyczą "Pan tu nie stał" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Kochane niedługo się u Was zacznie, więc trzymam kciuki za łatwe i ekspresowe porody
![]() Mamusia lipcowa 2012 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do donoszenia to w piątek zacznę 38 tydzień ![]() Cytat:
![]() ja też do moich czynności dom, gotowanie, sprzątanie i Julka ![]() W ogóle 2 razy cytowałam was, a komp mi się wyłączał. On żyje własnym życiem, a jego żywot dosięga końca. Czekam aż Michałek się urodzi i sprezentuje mi nowy komputer ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przyszła mi paczka z babypol - zamawiałam takie drobne rzeczy, nożyczki, szczoteczki, pieluszki, okrycia kąpielowe itd. I jedno okrycie mimo że w opisie jest 100% bawełny, tak naprawdę ma 80% bawełny i 20% poliestru, dodatkowo w zestawie miała być myjka, a nie ma :/ Będę reklamować, ale widzę, że w regulaminie jest napisane, że koszty przesyłki w przypadku reklamacji pokrywa kupujący - ale to ewidentnie ich błąd, towar jest niezgodny z ofertą ![]()
![]() |
![]() |
#441 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dragusia - to Ty nie masz jeszcze torby spakowanej?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Rozeznanie
|
aa właśnie miałam jeszcze przedtem napisać na temat zaradności tż-ów..
na sali po porodowej leżała ze mną babeczka, urodziła 3 syna, mąż z 2 w domu został i dzwonił do niej jak makaron ugotować.. a ona mu zaczynała instrukcję od wyjmij garnek z szafki jakiejś tam.. ![]() ![]()
![]() |
#443 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nio ja musze kupic jakos nowa wersje mam tylko lux do 3 .... tyle lat temu kupowana ze nie wiem jakie sa nowosci ![]() eeeeeeeeee o coo qaman z tym odszkodowaniem za urodzenie .... ![]() oj sie pamieta pamieta .... jeszcze czasy 1 wersji komp stal w salonie ![]() a ile razy mama mnie zastala ... a pozniej szkola ehhhh - to byly czasy haha Cytat:
![]() ja sie postaram Mlodego w miare ''ogarnietego'' wychowac ... zeby mi pozniej synowa nie narzekala .. ![]() oki dosyc leniuchowania ... sprzatam ciuchy w komodach !! jaaaa .... czas zaczac cos robic a nie tylko baki puszczac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo fajnie napisane o dobieraniu staników do karmienia, poczytajcie http://dzieciowo.pl/2010/01/stanik-d...doceniany.html
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
Witam laseczki!
Dziś była wizyta no i nieciekawie w sumie myślałam że chociaż ta tarczyca się jakoś ustabilizowała a tu d...pa zbita ft4 0,95 (norma 0,86-1,74). Ja już nie wiem euthyroxu mam zwiększoną dawke bo 100 i 75 naprzemiennie a wynik gorszy niż ostatnio kiedy brałam tylko 75...no cóż ciekawe co mi endo powie. Poza tym morfologia poleciała na łeb na szyje mimo brania żelaza i witamin. Może poradzicie jakieś inne aktualnie biore Falvit mama. Poza tym jak zobaczyłam wyniki ciśnienie mi podskoczyło i miałam 144/91 masakra ale po 10 minutach było już 122/80. Najgorsze że tętno dzieciaczka 155 niepokoi mnie to trochę, nie chciałabym żeby maluszkowi coś złego się działo. Dziś 29t2d, waga 67kg (14kg na plusie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy mi to mówią. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mam niedoczynność, przytyłam dużo, ale jakoś nie wiązałam tego, żaden lekarz nie zwrócił mi na to uwagi. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Raczkowanie
|
tez widze u kolezanki nastanie ..... czas relasku i odpoczynku
w sumie u mnie kazde dni wygladaja tak samo - wstaje kiedy mi sie zechce .... zjem jak mi sie chce .... cos tam wiadomo w domu ograne (zeby nie gadali ze nic nie robie ![]() ![]() ![]() koleżanko nie tylko termin porodu mamy podobny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
qrw_a zmachałam się oprzątnęłam 1komode ... zrobiłam miejsce na przybory dla mlodego .. bo ona bedzie stala w sypialni i będę miała ta nakładkę na komodę by ew młodego przebierać ... ale czuje ze czeka mnie ... wizyta w Repunkacie już 2 siaty śmieci mam a to jeszcze nie koniec ... - w sumie na dziś tak .... uprzątnę cos w papierach tylko .. reszta ciuchów na jutro - trzeba sobie dozować przyjemności
idę jesc platki ... i nie wiem yhmm ... moze jakis film pozniej :d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W środę do lekarza, ale w czwartek albo piątek zaatakuje jakąś galerie, może coś kupię, lody u Grycana wciągniemy z młodą. Widziałam że lubicie Grycana, a jadłyście taką cudowaną kompozycję, była na jesień, lody orzechowe(pistacjowe, orzech włoski i coś tam) z orzechami i miodem?? ![]() To ja też se ponarzekam na tż , a co? wyjechałam jakiś czas temu, przyjeżdżam a tam się suszą ręczniki, pięknie tylko ze patrzę same ciemne i jeden ecru, no to ja z morda na niego, a on mi mówi ze to jego mama ![]() A gotować wogóle nie umie, nauczyłam go robić ciasto na pizze i szarlotkę, bo lubi, to go wciągnęłam w pomaganie, i tak niepostrzeżenie często robi sam ![]() Ostatnio go uświadamiam, ze przy dwójce dzieci ja się nie rozdwoję i będzie musiał się więcej zajmować młodą, już mu się nie podoba. Pożyjemy, zobaczymy. Młoda nam padła, jutro pobudka o 6, i to jest wersja optymistyczna...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.