Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-19, 13:39   #421
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Heloł!I jeszcze w temacie wyprawki, a dokładnie kaftaników (wczoraj w programie Bosackiej np. wymieniali, że potrzebne 5 szt. do wyprawki) - jak dostaniecie to ok, ale jak macie kupić to odradzam (niewygodne, podwijają się) lepiej dokupić więcej bodziaków
Te kaftaniki to jakiś stary wymysł. Koleżanki mi odradzały a moja mama nie mogła zrozumieć czemu wg mnie są niefunkcjonalne, skoro ona mnie w to ubierała i było dobrze

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
ja z wyprawki nadal mam nic... postanowiliśmy z mężem że czekamy do marca i wtedy się za to zabierzemy
Podobno jest taki przesąd, żeby wyprawkę a sam koniec kupować bo wcześniej to pecha przynosi już od 3 osób to słyszałam, ale jakoś nie wyobrażam sobie kompletowania ciuszków na 2tyg przed porodem

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45223126
Macie jakieś pomysły, co można kupić mamie na 50-te urodziny??[/QUOTE]
Ja rok temu kupowałam mamie elegancki zestaw kosmetyków ale to był akurat większy wydatek.

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Ahaa, zapomniałam jeszcze się pochwalić, jak to mnie teściowa z rana zdenerwowała Jej siostra przywiozła ciuszki i różne takie swojego wnuka i powiedziała mi, żebym przejrzała sobie co chcę wziąć. Moja teściowa oznajmiła od razu, że pojdzieMY wieczorem do niej i przejrzymy, bo ma różne rzeczy, np nową pościel, kołdrę, poduszkę...Ja powiedziałam, że moje dziecko nie będzie spało na poduszce, ani pod kołdrą. "Jak to???!" A no tak to, będzie spało pod kocykiem Później stwierdziła, że jak chcę to wieczorem skoczymy zobaczyć to wszystko, a jak nie to ONA SAMA PÓJDZIE I PRZEBIERZE Wrrr!!!!! A na koniec jeszcze dodała, że bardzo się cieszy, że będzie dziewczynka to będziemy we 3 wychowywać mojego męża Kuźwa, może we 4 jeszcze z moją mamusią??!! Zresztą wydaje mi się, że teściowa miała czas, zeby swojego synalka wychować
Współczuje teściowej moja niby jest okej ale i tak się cieszę, że mieszka 400km od nas, wolę wierzyć w jej ludzkie odruchy
----------------
W umpeksie koło mnie zrobili zimową wyprzedaż, 5zł/kg. Obkupiłam małą w trochę większe ciuszki i zapłaciłam za wszystko 4zł. Znalazłam też biustonosz do karmienia nowy z Mothercare za 12zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0507.jpg (86,4 KB, 40 załadowań)
Stary 2014-02-19, 13:44   #422
karolkya
Wtajemniczenie

NecroKitty ja sporo rzeczy dostane od mojego brata, wiec nie bedzie to tak strasznie

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-19, 14:27   #423
Sola1
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o kaftaniki to ja dostałam je w spadku i trochę ich używałam, ale jako taki cienki sweterek na bodziaka z krótkim rękawkiem jak było chłodniej w jakimś pomieszczeniu. Taki ubiór na cebulkę
Moim zdaniem w takim przypadku fajnie się sprawdzały. Tym bardziej, że czasem można trafić na bodziaki co mają taki duży dekolt jak się założy. Także co z tego, że rękaw długi, jak pół dekoltu na wierzchu. Oczywiście można założyć sweterek, ale to wszystko zależy od temperatury.
Ale to wszystko kwestia gustu Jeśli chodzi o taki tradycyjny sposób to również jestem na nie
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 14:35   #424
__Sylwia__88
Zadomowienie

NecroKitty za udane zakupy. I jaka taniocha. A biustonosza zazdroszczę.

Ja ostatnio chodzę tylko w takim jak załączniku bo najwygodniej mi jest. Nie dam rady w normalnych biustonoszach chodzić bo wszędzie mnie gniecie i uwiera a zwłaszcza pod biustem. Tylko drażni mnie to że szelki są tak szerokie i do bardziej odsłoniętych dekoltów się nie nadaje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 200_200.jpg (7,6 KB, 15 załadowań)

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 14:44   #425
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Pradip-to ty sprytna jesteś ja jeszcze nic dla siebie nie mam jak tak czytam o waszych zakupach to czuję sie w tyłu ze wszytskim
Skoro masz już swoją listę to zastanów się co chcesz kupić w sklepie a co przez neta i zamawiaj
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
chciałam dzisiaj te chusteczki kupić ale u mnie już ich nie ma wszystkie wykupione
ja sobie właśnie wybrałam linki z apteki gemini na zakupy kremów, maści, podkładów, majtek itp i wyszło coś ok 200 zł
co do kapturków ja właśnie koniecznie je chce kupić przed porodem ale za boga nie wiem jak mam te sutki zmierzyć i jaki rozmiar sobie kupić
Podwójne mamusie dzisiaj tutaj czytałam ile tych podkładów potrzeba po porodzie to faktycznie tak dużo trzeba? podkłady na łóżko, podkłady poporodowe te mega podpaski i majtki siateczkowe wielorazowe i majtki poporodowe jednorazowe?
Po chusteczki byłaś w Kauflandzie czy w Superpharm? U mnie w Kauflandzie były tylko te różowe huggies pure i nie wzięłam. Jutro pojadę do superpharm a jak tam nie będzie to w rossmanie 3pak jest po 15zł więc też chyba dobra cena.
Ja w gemmini zostawiłam około 100zł i w tym moje witaminy były ale o połowie rzeczy zapomniałam Kupiłam tak jak mi Justii radziła 5 podkładów na łóżko, 2x majtki wielorazowe i paczkę podkładów higienicznych ale chyba dokupię jeszcze jedną.

Po jakim czasie można przejść z podkładów na normalne podpaski przy porodzie SN?
Cytat:
no i ja kapci nie mam, już miałam sobie kupic, ale żadne mi się nie podobają, a chce takie żeby od razu móc w nich pod prysznic wejśc i sa jakieś dupnemuszę się przejśc do decathlonu albo go sportu chyba i kupic jakieś basenowe
A to muszą się podobać? Ja biorę jakieś stare basenowe bo tak jak Ty chce je szybko wytrzeć i śmigać w nich na salę
Cytat:
Heloł!

Dziewczyny jak będziecie coś zamawiać z apteki to pamiętajcie o witaminie K i D ale dzidziusia

I jeszcze w temacie wyprawki, a dokładnie kaftaników (wczoraj w programie Bosackiej np. wymieniali, że potrzebne 5 szt. do wyprawki) - jak dostaniecie to ok, ale jak macie kupić to odradzam (niewygodne, podwijają się) lepiej dokupić więcej bodziaków

I tu mnie masz nadal odrosty, ale zaraz idę się z nimi rozprawić
A Walentynka od Dominiki (Ty to masz pamięć) Kopertę otworzyłam, bo myślałam, że to jakieś zaproszenie na urodziny, a tam serduszka i dziecięcym pismem imię napisane Na jutro może jakiegoś lizaka w kształcie serca kupie, niech się cieszy synowa
Będziesz podawać maluchowi od początku witaminy?
U nas do szpitala trzeba mieć 3 kaftaniki ze względu na pępek ale wiele mam mowi że są niepraktyczne
No to się zaczyna randkowanie
Cytat:
ja z wyprawki nadal mam nic... postanowiliśmy z mężem że czekamy do marca i wtedy się za to zabierzemy
marzec juz zaraz więc spokojnie już możesz myśleć czego będziesz potrzebować
Cytat:
Ahaa, zapomniałam jeszcze się pochwalić, jak to mnie teściowa z rana zdenerwowała Jej siostra przywiozła ciuszki i różne takie swojego wnuka i powiedziała mi, żebym przejrzała sobie co chcę wziąć. Moja teściowa oznajmiła od razu, że pojdzieMY wieczorem do niej i przejrzymy, bo ma różne rzeczy, np nową pościel, kołdrę, poduszkę...Ja powiedziałam, że moje dziecko nie będzie spało na poduszce, ani pod kołdrą. "Jak to???!" A no tak to, będzie spało pod kocykiem Później stwierdziła, że jak chcę to wieczorem skoczymy zobaczyć to wszystko, a jak nie to ONA SAMA PÓJDZIE I PRZEBIERZE Wrrr!!!!! A na koniec jeszcze dodała, że bardzo się cieszy, że będzie dziewczynka to będziemy we 3 wychowywać mojego męża Kuźwa, może we 4 jeszcze z moją mamusią??!! Zresztą wydaje mi się, że teściowa miała czas, zeby swojego synalka wychować
ale się teściowa wkręciła wspolczuję
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 15:01   #426
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
W umpeksie koło mnie zrobili zimową wyprzedaż, 5zł/kg. Obkupiłam małą w trochę większe ciuszki i zapłaciłam za wszystko 4zł. Znalazłam też biustonosz do karmienia nowy z Mothercare za 12zł
super łowy
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 15:08   #427
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
[B]

Kucyk_Truskawkowy-mam pytanko bierzesz jakieś dodatkowe leki teraz, w sensie acard, clexane itp.???
Acard biorę cały czas od początku ciąży. Clexane brałam niedawno ale tylko 10dni i lekarz kazał odstawić bo wyniki miałam już ok. Teraz w piątek robie kontrolne wyniki znowu.
Biorę jeszcze euthyrox na tarczycę, magnez 6 tabletek dziennie, urosept, żurawine, provag, centrum materna i prenatal gripcare więcej nie pamiętam. Haha.
A Ty jaki masz zestaw?

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 15:10   #428
eweden
Raczkowanie

O kurde dziewczyny, ale się rozpędziłyście w tym wątku nadrabiam od przedwczoraj i cały czas mi ktoś lub coś przerywa...

Doszły mnie słuchy, że nie tak łatwo jest z dostępnością wózka Camarelo Carera i od razu spieszę z informacją, że w Lublinie w Baby Fancie na Lotniczej jest i to nawet kilka kolorów na sklepie mają. Osobiście oglądałam go wczoraj i jestem nim zachwycona, to mój numer 1

Lece nadrabiać dalej, może do wieczora uda mi się być na bieżąco
Stary 2014-02-19, 15:12   #429
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Po jakim czasie można przejść z podkładów na normalne podpaski przy porodzie SN?

1.To chyba indywidualnie zależy od ilości krwawienia, bo jednym starczy 1 paczka, a innym 3 może być mało

2. Wit. K daje się dzieciom przez pierwsze 3 miesiące, a D do 3 r.ż. (takie w kapsułkach) - przynajmniej tak było 4 lata temu, ale może jeszcze mamy z młodszymi dziećmi niech się wypowiedzą, bo może coś się pozmieniało
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 16:10   #430
Sola1
Zakorzenienie

Ja dodam, że wit K daje się przy karmieniu piersią. Jeśli ktoś będzie karmił mm to nie podaje się.
Co do witaminy D - to przyznam szczerze, że ja sama już zgłupiałam i sama bym się dowiedziała jak to w końcu jest. Jedni mówią, że do roku, inni do 3 lat, jeszcze inni, że do 18 r.ż., a nawet dłużej. Ta suplementacja na całe życie, jeśli spędza się czas na świeżym powietrzu to przyznam szczerze, że nie bardzo mnie przekonuje, tym bardziej, że nie jestem ogólnie zwolenniczką sztucznych witamin - chyba że naprawdę trzeba. Niektórzy twierdzą, że jeśli przebywa się ileś tam na powietrzu ( wit D nie przechodzi przez szyby) to nie trzeba brać. Przy karmieniu mm jeśli dziecko zjada powyżej iluś tam ml to też nie trzeba, inni natomiast twierdzą, że trzeba zawsze. Poza tym wiem, że niektóre dziewczyny miały jakieś indywidualne zalecenia co do dawkowania przy szybko zarastającym ciemiączku.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Jeszcze teraz przypomniało mi się - teraz niektórzy lekarze zalecają takie takie mieszanki wit D + kwasy omega 3. Z tym, że nie pamiętam czy to od początku czy później.
Stary 2014-02-19, 16:11   #431
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
NecroKitty za udane zakupy. I jaka taniocha. A biustonosza zazdroszczę.

Ja ostatnio chodzę tylko w takim jak załączniku bo najwygodniej mi jest. Nie dam rady w normalnych biustonoszach chodzić bo wszędzie mnie gniecie i uwiera a zwłaszcza pod biustem. Tylko drażni mnie to że szelki są tak szerokie i do bardziej odsłoniętych dekoltów się nie nadaje.
to z gatty ten top prawda???a widziałaś takie też krótkie na cienkich ramiączkach i z większym dekoldem?tylko nie wiem czy trzymają tak biust ja te na szerokich

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Acard biorę cały czas od początku ciąży. Clexane brałam niedawno ale tylko 10dni i lekarz kazał odstawić bo wyniki miałam już ok. Teraz w piątek robie kontrolne wyniki znowu.
Biorę jeszcze euthyrox na tarczycę, magnez 6 tabletek dziennie, urosept, żurawine, provag, centrum materna i prenatal gripcare więcej nie pamiętam. Haha.
A Ty jaki masz zestaw?

Ja teraz mam clexane i zestaw witamin, duphaston już odstawiony pytam bo myslałam, że moze też się kłujesz bo ja coraz gorzej sobie radzę z wstrzyknięciami muszę się w poniedziałek zapytac lekarza czy mogę zmienic miejsce czy lepiej dalej strzykac brzuch

Pradip-na razie ambitnie odkładamy kasę na te wszystkie rzeczy dla Małego a propo chusteczek huggis to znacie ich zapachy???bo ja znam tych kremowych, ale pozostałych nie bardzo

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 17:01   #432
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

U nas do szpitala trzeba mieć 3 kaftaniki ze względu na pępek ale wiele mam mowi że są niepraktyczne
No to się zaczyna randkowanie
ja już w szpitalu miałam podpaski, wiec to sprawa naprawdę indywidualna
ja miałam nakupione takie z hartmana - oddałam koleżance, która rodziła po mnie i też jej się nie przydały, dobrze, że data przydatności jest jakaś kosmicznie odległa to nie muszę kupować znowu.

Witaminy od początku

Cytat:

2. Wit. K daje się dzieciom przez pierwsze 3 miesiące, a D do 3 r.ż. (takie w kapsułkach) - przynajmniej tak było 4 lata temu, ale może jeszcze mamy z młodszymi dziećmi niech się wypowiedzą, bo może coś się pozmieniało
o właśnie tak jest też teraz
ostatnio nawet słyszałam, że są badania w których dowiedziono, że nawet osoby dorosłe powinny suplementować wit d, bo mamy niedobory.
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 17:08   #433
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
hej hej wróciłam do domu, Wasze wsparcie najwyrazniej pomogło bo jest lepiej ze mną niż się spodziewali Podczas badania szyjka jest krótka ale dopiero na usg widać że jest zawinięta i obyło się bez szwów pesserów itp. jeszcze troche pociągne bez, uff.
no widzisz, obyło się bez i stres niepotrzebny to teraz oszczędzaj się, żeby się nic z szyjką złego nie działo
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Moja córka jest za mną i sa chwile, że chce tylko do mnie, ale tak to ewidentnie córeczka tatusia i bardzo się cieszę, że mają ze sobą świetny kontakt
u Nas jest dokładnie tak samo
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
a ma takie humorki, że ho ho... np. jedziemy gdzieś autem, to nie każe siebie mamie wyciągać z auta, tylko ma to zrobić kto inny, tak samo z ubieraniem, mama ma nie ubierać, tylko ciocia, wujek ...
hehe jakbyś mówiła o mojej Dominice
Cytat:
dziś zamówiłam - odkryłam przy tym super sprawę - mogę odebrać je w Empiku (bliżej mam do niego niż do Smyka)
też zakupuję w Smyku i odbieram w Empiku mega wygoda!
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
kupiłam:
-podkłaby/podpaski bella mamma 2 opakowania po 10 sztuk w każdym
-podkłady seni 90x60 2 opakowania po 5 sztuk w każdy
-wysokochłonne podkłady z canpola (10 szt. w opakowaniu)
- wkładki laktacyjne wielorazowe z aventa (6 szt. w opakowaniu)
- wkładki laktacyjne z canpola jednorazowe (25 szt. w opakowaniu)
-jednorazowe majtki poporodowe z canpola (5 szt. w opakowaniu)
- wielorazowe majtki poporodowe z canpola (2 szt. w opakowaniu)
- siateczkowe majtki poporodowe jakaś firma Horizon (2 szt. w opakowaniu)
powiedzcie mi, przesadziłam z czymś, czy może coś jeszcze powinnam mieć a pominęłam ??
wg mnie tylko majteczek sporo, jak użyjesz raz siateczkowych to nie będziesz chciała już ubrać jednorazowych niczym worka na tyłek
podkłady na łóżko przydadzą się też jeszcze w domu - przy wietrzeniu
Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
chętnie bym zrobiła - szkoda tylko że muszę sobie odmówić po wczorajszym ważeniu i dzisiejszym wyglądzie muszę się chyba zacząć ograniczać od jutra zaczynam "dietę"
haha doszłam do podobnych wniosków ja jestem sobie winna głównie za wieczorne jedzenie i to nie jednej czy dwóch kanapeczek Ale od wczoraj już kulturalnie serek homo na zaspokojenie głodu dziś na II śniadanie - kulturalnie jabłuszko
w weekendy będę sobie tylko robić święto w ten planuję zrobić serowe pączusie jako przedsmak tłustego czwartku

Majkela woow prześliczny miałaś brzusio - i taką gładką skórę! u mnie to wszystkie fioletowe żyłki widać No i nie mów, że Tobie w biodra idzie
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Szybkiego powrotu do zdrówka, dobrze,że nie zastrzyki, a Ty łykaj jakiś rutinoskorbin, syropek z cebuli. Współczuję, a a jeszcze do tego remont macie
ehhh właśnie ten nieszczęsny syrop z cebuli... nie jestem w stanie go ani zrobić ani przełknąć a dużo osób go zachwala... nic, ratuję się syropkiem Sanosvit Calcium i rutinoskorbinem. Dziękuję

Sola ja bym chyba jednak wróciła do tej lekarki jeśli byłaś po jej wizycie spokojna i wizyta była wyczerpująca, bo to jakie mają między sobą zagrywki lekarze to szkoda mówić!

Karolkya witaj mamy podobne terminy (z tym, że ja 2 - 1 i 3 czerwiec ) zaraz aż wejdę z ciekawości na Twój blog - uwielbiam pichcić

Anteria jak ja Ci współczuję takich sąsiadów no szok!!!!!! ja bym wkońcu zadzwoniła na policję - wkońcu mają małe dzieci...

Cytat:
Też tak mam z tabletkami. Trochę to denerwujące, bo trzeba jakieś min. 30 minut przed śniadaniem, a jak wstaję to od razu bym do lodówki leciała. Teraz zaczęłam nastawiać budzik i potem wstaję za 30 min
ojj to ja teraz tak mam z żelazem! muszę zażywać na czczo, 1h przed posiłkiem. Wstaję więc rano z TŻtem, wypijam tabletkę i śniadanie jem po godzinie w weekend to będę musiała chyba faktycznie budzik nastawiać

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-02-19 o 17:25
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 17:20   #434
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
co do kapturków ja właśnie koniecznie je chce kupić przed porodem ale za boga nie wiem jak mam te sutki zmierzyć i jaki rozmiar sobie kupić
ja miałam Aventu - rozmiar chyba poprostu normal nie mam dużych piersi (podczas laktacji miseczka C), sutki skromne i te kapturki wpasowały się fajnie a z czasem nawet wyciągnęły moje mizerne sutki
Warto przy zakupie zwrócić też uwagę, żeby otoczka tych osłonek nie była okrągła (hmm kółko z wypustką na sutka ), tylko takie jak Avent czy Lovi - wyprofilowane dzięki temu dzidziusia nosek dotykał gołej piersi a nie obwódki silikonu. Ale to takie moje skromne zdanie z racji użytkowania

Cytat:
to z gatty ten top prawda???a widziałaś takie też krótkie na cienkich ramiączkach i z większym dekoldem?tylko nie wiem czy trzymają tak biust ja te na szerokich
ja mam na tych cieniutkich ramiączkach i bardzo fajny ale czy trzymałby ciężki duży biust? hmm nie wiem - ja go nie używałam bez biustonosza, tylko na, jako top do bluzek z wielkim dekoltem

Cytat:
ja podobnie czekam na koniec etapu remontowego i na spokojnie wezmę się za robienie dokładnych list w excellu, zamawiania na all itd
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45223126]Jestem okropna, ale ja na prawdę nie mam cierpliwości do cudzych dzieci [/QUOTE]
no to ja też jestem w takim razie okropna
a mamie jakbyś zafundowała jakiś pakiet u fryzjera? maseczka + strzyżenie itp.? Ja tak zrobiłam rok temu, była strasznie przeciwna, wykręcała się, ale jak już dała się skusić i poszłam z Nią to naprawdę wyszła zadowolona i powiedziała, że tego Jej trzeba było
A w tym roku dostała taki ogromny drewniany obrotowy przyprawnik i była wniebowzięta
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45224430]tym, że jak po karmieniu znów mi zmaleją jak poprzednio, to
będę nosić zerówki [/QUOTE]
boję się tego samego
Cytat:
Co do witaminy D - to przyznam szczerze, że ja sama już zgłupiałam i sama bym się dowiedziała jak to w końcu jest. Jedni mówią, że do roku, inni do 3 lat, jeszcze inni, że do 18 r.ż., a nawet dłużej.
mnie pediatra powiedziała, że do roku codziennie, a później tylko w okresie jesienno-zimowym moja Dominika ma 3,5 roku i dalej podaję w tym okresie

Poziomka uśmiałam się jak przeczytałam o Twojej teściowej żałuję, że moja nie jest taka bezpośrednia bo mogłabym w ten sam sposób jej odpowiadać a tak to ona taka ciuchutka (taka cicha woda brzegi rwie ) a swoje drąży i muszę jakoś dyplomatycznie wychodzić z sytuacji

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ja miałam nakupione takie z hartmana - oddałam koleżance, która rodziła po mnie i też jej się nie przydały, dobrze, że data przydatności jest jakaś kosmicznie odległa to nie muszę kupować znowu.
właśnie myślę czy je nie zakupić, one takie wyprofilowane idealnie wyglądają, zadowolona byłaś z nich??

Boziu Dziewczyny aleście tempo nabrały!
Dziękuję Wam za otuchę jest lepiej - nocka przespana, choć kaszle Ją potwornie, to apetyt wrócił i chęć do zabawy a to już coś

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-02-19 o 17:24
Stary 2014-02-19, 17:22   #435
poziomkka
Zadomowienie

Przejrzałam już wszystkie ciuszki, która przyniosła siostra teściowej ;/ Teściowa na dodatek przytaszczyła też ubranka mojego męża i jego brata Nic, dosłownie nic mi się nie podobało, ciuchy albo przestarzałe, albo przechodzone, powycierane, zaplamione, powyciągane, a jak już były w dobrym stanie to mi się po prostu nie podobał albo materiał albo nadruk Do tego jestem nienormalna, bo nie potrafiłam przy teściowej racjonalnie wybierać i udawałam, że niektóre rzeczy mi się podobają, bo wywierała na mnie po prostu presję Np. oglądam brzydkiego pajaca, mówię "ee, za duży, jakiś taki..", a ona " weź, na pewno się przyda, nie jest wcale za duży, dojdzie pielucha, to tamto", albo "no czyż to nie jest piękne??!!". Wrr! Ale już moja cierpliwość się skończyła, jutro zamierzam się z nią rozprawić, nie wiem jeszcze czy dam radę, ale muszę. Musi zrozumieć, że to co podoba się jej to mi nie musi Ehh, sorry, że tak Wam się tu żalę, ale mam już jej po dziurki w nosie, jest tak nadopiekuńcza i przy tym upierdliwa, że aż mnie skręca
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-19, 18:09   #436
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam po kolejnej ciężkiej nocy Pochwaliłam wczoraj sąsiadów to mam za swoje. Normalnie już dzisiaj przegięli, wyobraźcie sobie że o godzinie 0.30 dosłownie zerwałam się na równe nogi z łóżka, a czemu bo ktoś walił tak jakby na górze młotkiem o podłogę albo ścianę, taki dźwięk dosłownie, do tego oczywiście muzyka na fula i obudziłam męża żeby poszedł im w końcu uwagę zwrócić, bo ja już nie mam siły, i poszedł i dobijał się do ich drzwi przez parę minut a tam nikt mu nawet drzwi nie otworzył, na korytarzu nie słychać tak muzyki wszystko leci do naszego mieszkania więc on nie chciał robić cyrków budząc innych sąsiadów więc zrezygnował i zapowiedział że przejdzie się tam dzisiaj po pracy i im nagada, a raczej zagrozi że jeszcze raz taka akcja to on zadzwoni na policję i nie będzie się wygłupiał. No a ja po tej akcji jeszcze do około po drugiej nie spałam... non stop słychać było muzykę i głowa mnie tak bolała że miałam ochotę po prostu się rozbeczeć. Ja to ja siedzę później w domu i mogę odespać ale szkoda mi Tż-ta bo biednego obudziłam ja a później sam nie mógł zasnąć też przez tą muzykę a dzisiaj znowu poszedł do pracy na cały dzień praktycznie, ale wkurzył się już sam na nich, w ogóle jak można być takim bezczelnym
no co za ludzie

Cytat:
ja dzis dokupiłam półśpiochy i bodziaki
kolezanka mi kupiła skarpetusie i bluzeczke
i siorka czapeczke i półśpiochy
wszystko kolory neutralne aby pasowały na kobitke i na chopa

Cytat:
Przejrzałam już wszystkie ciuszki, która przyniosła siostra teściowej ;/ Teściowa na dodatek przytaszczyła też ubranka mojego męża i jego brata Nic, dosłownie nic mi się nie podobało, ciuchy albo przestarzałe, albo przechodzone, powycierane, zaplamione, powyciągane, a jak już były w dobrym stanie to mi się po prostu nie podobał albo materiał albo nadruk Do tego jestem nienormalna, bo nie potrafiłam przy teściowej racjonalnie wybierać i udawałam, że niektóre rzeczy mi się podobają, bo wywierała na mnie po prostu presję Np. oglądam brzydkiego pajaca, mówię "ee, za duży, jakiś taki..", a ona " weź, na pewno się przyda, nie jest wcale za duży, dojdzie pielucha, to tamto", albo "no czyż to nie jest piękne??!!". Wrr! Ale już moja cierpliwość się skończyła, jutro zamierzam się z nią rozprawić, nie wiem jeszcze czy dam radę, ale muszę. Musi zrozumieć, że to co podoba się jej to mi nie musi Ehh, sorry, że tak Wam się tu żalę, ale mam już jej po dziurki w nosie, jest tak nadopiekuńcza i przy tym upierdliwa, że aż mnie skręca
ja po córce ubranek nawet nie oglądam,sa gdzieś u tesciow na strychu,ale leza 11 lat i jakoś wiem że i tak ich nie założe dziecku to nie ma sesu znosic ich.

Po połówkowym jestem
z dzieciem wszystko oki
Ale jeszcze jedno USG 3/4 d mam zrobić za 3-4 tyg bo aorty nie mógł dokładnie obejrzec bo jeszcze dzieć za mały i łożysko z przodu zaslania więc woli sprawdzić jeszcze raz.
Ale powiedział ze na ta chwile nie widzi nic niepokojacego

Kurde to bylo moje 3-cie usc 3 d

Zdjecia nie mam bo dzieć zasłaniał buzke rękami,i pokazał nam doopke
Stary 2014-02-19, 18:25   #437
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dodam, że wit K daje się przy karmieniu piersią. Jeśli ktoś będzie karmił mm to nie podaje się.
Co do witaminy D - to przyznam szczerze, że ja sama już zgłupiałam i sama bym się dowiedziała jak to w końcu jest. Jedni mówią, że do roku, inni do 3 lat, jeszcze inni, że do 18 r.ż., a nawet dłużej.
ostatnio w tv przy okazji darmowych badań wit. D mówil jakiś lekarz, ze powinno się suplementować wit. D do 18 r.ż. (wspomaga odporność)
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 18:25   #438
TroppoSensibile
Raczkowanie

Sylvunia super, że wszystko ok a ile za każdym razem płacisz za 3D?

poziomkka współczuję teściowej, ale dobrze, że masz swoje zdanie i potrafisz je powiedzieć głośno

Wiecie co z moją "dietą" na dziś chyba nici... w domu pachnie pieczonym murzynkiem i mam zamiar przełożyć go masą krówkową... ale zjem tylko troszkę
do tego w piekarniku pieczone rożki z warzywami z ciasta francuskiego - ale to już raczej jutro skonsumuję bo na obiad wtrąbaliłam 4 kotlety sojowe a'la mielone... a brzuchol rośnie... z mojego XS z moim obecnym tyłkiem wyglądam jak Jennifer Lopez i brzuszek jak tak szybko będzie rósł to ja nie wiem... mam już obwód 90... a wy tu takie skromniutkie brzusie pokazujecie i malusie tyłeczki
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 18:32   #439
__Sylwia__88
Zadomowienie

Izetka_
Ja mam bezfirmowy od chińczyka za 15 zł. Właśnie poluje teraz na te z cieńkimi ramiączkami bo ciepło się robi i te szerokie szelki na wyjście z domu mnie drażnią. Jak znajde ten na cieńkich to na pewno kupię.

poziomkka
A co na swoją mamusie mówi twój tż?? Powinien stanąć po Twojej stronie i powiedzieć swojej mamie że nie chcecie tych ciuchów brać i tyle. Bo wiem jak Ci ciężko jest się sprzeciwić.
Ja swojej teściowej też nie umiem zwrócić na coś uwagi że nie jest po mojemu. Za to mąż doskonale potrafi mówić co myśli. A ubranka po twoim mężu to już zdrowa przesada.

Strasznie napięty brzuch dziś znowu mam. Rano wyprasowałam wszystko co miałam, po południu na raty wymyłam żyrandole i ściany na korytarzu i chyba sobie tym dogodziłam.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-19, 18:40   #440
poziomkka
Zadomowienie

Troppo masz obwód bioder 90?? To malutkoo. Ja przed ciążą nosiłam rozm 36, a teraz w biodrach mam 95 a w brzuchu 98. Załamka...do tego wysłałam męża po lody waniliowe, zmieszam sobie z chałwą A zdanie swoje mam, tylko z tym wypowiedzeniem głośno schodzi mi się do momentu, kiedy już tak jak dzisiaj nie wytrzymuję psychicznie
Sylvunia za połówkowe Fajnie, że wszystko ok Ja już nie mogę się doczekać jutra, to będzie moje pierwsze usg 4d
Izetka te staniki sportowe na cienkich ramiączkach moga nie utrzymać naszych obfitych biustów (jak dobrze pamiętam to Ty wspominałaś, że masz 75F??)
Necro śliczne ubranka upolowałaś Ja idę jutro na nowy towar, poprawię sobie humor, a co

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Sylwia mój mąż nie chce się wtrącać, czasami jej zwracał uwagę, bardzo bezpośrednio (jak dla mnie aż za), ale to nie pomagało, bo ona po prostu tak ma. Traktuje swoich synalków jakby byli nadal małymi chłopcami, a ja teraz jestem jej "małą dziewczynką", która dostaje świra powoli Powiem jej jutro wszystko co mi na duszy ciąży ;/
Stary 2014-02-19, 18:43   #441
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
no co za ludzie
Po połówkowym jestem
z dzieciem wszystko oki
Ale jeszcze jedno USG 3/4 d mam zrobić za 3-4 tyg bo aorty nie mógł dokładnie obejrzec bo jeszcze dzieć za mały i łożysko z przodu zaslania więc woli sprawdzić jeszcze raz.
Ale powiedział ze na ta chwile nie widzi nic niepokojacego

Kurde to bylo moje 3-cie usc 3 d

Zdjecia nie mam bo dzieć zasłaniał buzke rękami,i pokazał nam doopke
to super, ze wszystko dobrze

Cytat:
Sylvunia super, że wszystko ok a ile za każdym razem płacisz za 3D?

poziomkka współczuję teściowej, ale dobrze, że masz swoje zdanie i potrafisz je powiedzieć głośno

Wiecie co z moją "dietą" na dziś chyba nici... w domu pachnie pieczonym murzynkiem i mam zamiar przełożyć go masą krówkową... ale zjem tylko troszkę
do tego w piekarniku pieczone rożki z warzywami z ciasta francuskiego - ale to już raczej jutro skonsumuję bo na obiad wtrąbaliłam 4 kotlety sojowe a'la mielone... a brzuchol rośnie... z mojego XS z moim obecnym tyłkiem wyglądam jak Jennifer Lopez i brzuszek jak tak szybko będzie rósł to ja nie wiem... mam już obwód 90... a wy tu takie skromniutkie brzusie pokazujecie i malusie tyłeczki
ojjj kusisz tymi przysmakami

Cytat:
Troppo masz obwód bioder 90?? To malutkoo. Ja przed ciążą nosiłam rozm 36, a teraz w biodrach mam 95 a w brzuchu 98. Załamka...do tego wysłałam męża po lody waniliowe, zmieszam sobie z chałwą A zdanie swoje mam, tylko z tym wypowiedzeniem głośno schodzi mi się do momentu, kiedy już tak jak dzisiaj nie wytrzymuję psychicznie
Sylvunia za połówkowe Fajnie, że wszystko ok Ja już nie mogę się doczekać jutra, to będzie moje pierwsze usg 4d
Izetka te staniki sportowe na cienkich ramiączkach moga nie utrzymać naszych obfitych biustów (jak dobrze pamiętam to Ty wspominałaś, że masz 75F??)
Necro śliczne ubranka upolowałaś Ja idę jutro na nowy towar, poprawię sobie humor, a co
no ja już sobie odpuściłam takie sportowe, bo wiem coś o tym bo pracuje, a raczej pracowałam przed zwolnieniem w sklepie z bielizną
a gdzie idziesz na ciuchy???tam u siebie czy przyjeżdżasz do lbna???

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 18:45   #442
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
O matko, co za kobieta a co do starych ubranek to mój tata wpadł na pomysł, że na strychu jest pudło z moimi i szkoda pieniędzy wydawać wprost mu powiedziałam, że puki co stać mnie żeby kupować swojemu dziecku nowe albo ładne w lumpeksach i w życiu nie ubrałabym jej w coś co leżało ponad 20lat na strychu w kurzu i nie wiadomo jeszcze czym

Cytat:
90 to nie dużo ja mam 88 i raczej skromny brzuch
Stary 2014-02-19, 18:51   #443
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
właśnie myślę czy je nie zakupić, one takie wyprofilowane idealnie wyglądają, zadowolona byłaś z nich??
wiesz co, miałam rozmiar chyba średni, ale dla mnie mimo wszystko były ogromne a przez to mało komfortowe, ale tak jak mówię, ja po chyba 3 sztukach przeszłam na podpaski (alwaysy na noc też duże ale nie aż tak) i było ok
Cytat:
Ale już moja cierpliwość się skończyła, jutro zamierzam się z nią rozprawić, nie wiem jeszcze czy dam radę, ale muszę. Musi zrozumieć, że to co podoba się jej to mi nie musi Ehh, sorry, że tak Wam się tu żalę, ale mam już jej po dziurki w nosie, jest tak nadopiekuńcza i przy tym upierdliwa, że aż mnie skręca
bądź twarda niech teściowa zna miejsce w szeregu (wiem, brzmi okropnie ale czasami trzeba)
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-19, 18:58   #444
NecroKitty
Wtajemniczenie

Było coś o tych dużych podpaskach poporodowych. Widziałam dzisiaj w Superpharm te z Belli w promocji po 3,50zł chyba były też wkładki laktacyjne z tej firmy, ale czytałam że nie są polecane.
Stary 2014-02-19, 19:08   #445
poziomkka
Zadomowienie

Izetka odkryłam fajny u siebie, także póki co nie muszę jeździć do lbna...w sumie teraz to nie wiem nawet gdzie warto chodzić ;/ Może Ty znasz jakieś fajne, to jak będę u mamy to zalecę Ja swego czasu lubiłam te sh na Jasnej, ale tam jest drogo i w sumie to nie zwracałam nigdy uwagi, czy są tak ciuszki dla dzieci A tak to jeszcze na lsmach na targu jest fajny, ale tam pójść na nowy towar z rana to żadnej kobiecie w ciąży nie radzę ;/ Przepychają się te babska jak na wojnie
Necro gdyby to była moja mama to bym ją wyśmiała i powiedziała od razu że nie i koniec i nie byłoby dyskusji, a że to teściowa to trzeba się składać jak do rozmowy z dyrektorem ;/ Przecież te ciuszki nawet sprzed 8-10 lat do niczego się nie nadają. A co mówić sprzed 27?? Jak spojrzałam na nie to zaniemówiłam - nie dość, że materiały jakieś dziwne, jakby z ręczników robione to jeszcze krój, te naszywki w jakieś pieski i misie, które w nocy straszą..ehh. A teściowa się podnieca, że piękne ;/

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Berenika jeśli mogę wtrącić się w statystyki Mogłabyś zmienić, że na wątku udzielają się 44 mamusie i jest o 1 więcej ujawnionego chłopca ?
Stary 2014-02-19, 19:59   #446
sylvuniaa84
Zadomowienie

TroppSensible ja mam to USG w cenie wizyty czyli place 100 zł za wizytę i w tym jest to 4d

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-19, 20:14   #447
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Było coś o tych dużych podpaskach poporodowych. Widziałam dzisiaj w Superpharm te z Belli w promocji po 3,50zł chyba były też wkładki laktacyjne z tej firmy, ale czytałam że nie są polecane.
było było pamiętam ale ja teraz pytałam o konkretną firmę a belli to są akurat najgorsze chyba jakie widziałam (i na tyłku miałam). Canpola lepsze i BabyOno

Nasza Córunia

Stary 2014-02-19, 20:24   #448
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
TroppSensible ja mam to USG w cenie wizyty czyli place 100 zł za wizytę i w tym jest to 4d

Ja za połówkowe z 4D i płytą zapłaciłam 300

Izetka duphaston jeszcze biorę 1 tabletke na noc.
Jednak o czymś zapomniałam I jeszcze wit d biorę.

Co do witaminy D to mi ginekolog przepisał na recepte. Kazał zbadać poziom witaminy D i okazało się że mam duży niedobór...

Odpisali mi z Camarelo i we Wrocławiu nigdzie nie mają

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-02-19 o 20:25
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:28   #449
sylvuniaa84
Zadomowienie

Kucyk bo to cena spora..ale tak te USG stoja w tych cenach..akurat mam to szczęście ze mój lekarz ma to w cenie wizyty

Stary 2014-02-19, 20:33   #450
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Necro gdyby to była moja mama to bym ją wyśmiała i powiedziała od razu że nie i koniec i nie byłoby dyskusji, a że to teściowa to trzeba się składać jak do rozmowy z dyrektorem ;/ Przecież te ciuszki nawet sprzed 8-10 lat do niczego się nie nadają. A co mówić sprzed 27?? Jak spojrzałam na nie to zaniemówiłam - nie dość, że materiały jakieś dziwne, jakby z ręczników robione to jeszcze krój, te naszywki w jakieś pieski i misie, które w nocy straszą..ehh. A teściowa się podnieca, że piękne
Może powiedz dyplomatycznie, że masz inny gust czy jakoś tak

Wcale nie zdziwiłabym się jakby te sprzed 27 lat były robione z materiałów na ręczniki

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Co do witaminy D to mi ginekolog przepisał na recepte. Kazał zbadać poziom witaminy D i okazało się że mam duży niedobór...
Jak o tym napisałaś to mi się przypomniało, że niektóre dziewczyny brały od pediatrów receptę na wit D dla dzieci i wtedy jest dużo taniej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości