|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45223126 Macie jakieś pomysły, co można kupić mamie na 50-te urodziny??[/QUOTE] Ja rok temu kupowałam mamie elegancki zestaw kosmetyków ale to był akurat większy wydatek. Cytat:
![]() ![]() ---------------- W umpeksie koło mnie zrobili zimową wyprzedaż, 5zł/kg. Obkupiłam małą w trochę większe ciuszki i zapłaciłam za wszystko 4zł. Znalazłam też biustonosz do karmienia nowy z Mothercare za 12zł ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Wtajemniczenie
|
NecroKitty ja sporo rzeczy dostane od mojego brata, wiec nie bedzie to tak strasznie
![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kaftaniki to ja dostałam je w spadku i trochę ich używałam, ale jako taki cienki sweterek na bodziaka z krótkim rękawkiem jak było chłodniej w jakimś pomieszczeniu. Taki ubiór na cebulkę
![]() Moim zdaniem w takim przypadku fajnie się sprawdzały. Tym bardziej, że czasem można trafić na bodziaki co mają taki duży dekolt jak się założy. Także co z tego, że rękaw długi, jak pół dekoltu na wierzchu. Oczywiście można założyć sweterek, ale to wszystko zależy od temperatury. Ale to wszystko kwestia gustu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
NecroKitty
![]() Ja ostatnio chodzę tylko w takim jak załączniku bo najwygodniej mi jest. Nie dam rady w normalnych biustonoszach chodzić bo wszędzie mnie gniecie i uwiera a zwłaszcza pod biustem. Tylko drażni mnie to że szelki są tak szerokie i do bardziej odsłoniętych dekoltów się nie nadaje.
#425 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w gemmini zostawiłam około 100zł i w tym moje witaminy były ale o połowie rzeczy zapomniałam ![]() Po jakim czasie można przejść z podkładów na normalne podpaski przy porodzie SN? Cytat:
Cytat:
U nas do szpitala trzeba mieć 3 kaftaniki ze względu na pępek ale wiele mam mowi że są niepraktyczne ![]() No to się zaczyna randkowanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę jeszcze euthyrox na tarczycę, magnez 6 tabletek dziennie, urosept, żurawine, provag, centrum materna i prenatal gripcare ![]() A Ty jaki masz zestaw? Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
O kurde dziewczyny, ale się rozpędziłyście w tym wątku
![]() Doszły mnie słuchy, że nie tak łatwo jest z dostępnością wózka Camarelo Carera i od razu spieszę z informacją, że w Lublinie w Baby Fancie na Lotniczej jest i to nawet kilka kolorów na sklepie mają. Osobiście oglądałam go wczoraj i jestem nim zachwycona, to mój numer 1 ![]() Lece nadrabiać dalej, może do wieczora uda mi się być na bieżąco ![]()
#429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Wit. K daje się dzieciom przez pierwsze 3 miesiące, a D do 3 r.ż. (takie w kapsułkach) - przynajmniej tak było 4 lata temu, ale może jeszcze mamy z młodszymi dziećmi niech się wypowiedzą, bo może coś się pozmieniało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Ja dodam, że wit K daje się przy karmieniu piersią. Jeśli ktoś będzie karmił mm to nie podaje się.
Co do witaminy D - to przyznam szczerze, że ja sama już zgłupiałam i sama bym się dowiedziała jak to w końcu jest. Jedni mówią, że do roku, inni do 3 lat, jeszcze inni, że do 18 r.ż., a nawet dłużej. Ta suplementacja na całe życie, jeśli spędza się czas na świeżym powietrzu to przyznam szczerze, że nie bardzo mnie przekonuje, tym bardziej, że nie jestem ogólnie zwolenniczką sztucznych witamin - chyba że naprawdę trzeba. Niektórzy twierdzą, że jeśli przebywa się ileś tam na powietrzu ( wit D nie przechodzi przez szyby) to nie trzeba brać. Przy karmieniu mm jeśli dziecko zjada powyżej iluś tam ml to też nie trzeba, inni natomiast twierdzą, że trzeba zawsze. Poza tym wiem, że niektóre dziewczyny miały jakieś indywidualne zalecenia co do dawkowania przy szybko zarastającym ciemiączku. ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Jeszcze teraz przypomniało mi się - teraz niektórzy lekarze zalecają takie takie mieszanki wit D + kwasy omega 3. Z tym, że nie pamiętam czy to od początku czy później. |
![]() ![]() |
![]() |
#431 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pradip-na razie ambitnie odkładamy kasę na te wszystkie rzeczy dla Małego ![]() ![]()
![]() |
#432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam nakupione takie z hartmana - oddałam koleżance, która rodziła po mnie i też jej się nie przydały, dobrze, że data przydatności jest jakaś kosmicznie odległa to nie muszę kupować znowu. Witaminy od początku ![]() Cytat:
![]() ![]() ostatnio nawet słyszałam, że są badania w których dowiedziono, że nawet osoby dorosłe powinny suplementować wit d, bo mamy niedobory. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() podkłady na łóżko przydadzą się też jeszcze w domu - przy wietrzeniu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w weekendy będę sobie tylko robić święto ![]() ![]() Majkela woow prześliczny miałaś brzusio - i taką gładką skórę! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sola ja bym chyba jednak wróciła do tej lekarki jeśli byłaś po jej wizycie spokojna i wizyta była wyczerpująca, bo to jakie mają między sobą zagrywki lekarze to szkoda mówić! Karolkya witaj ![]() ![]() ![]() Anteria jak ja Ci współczuję takich sąsiadów no szok!!!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-19 o 17:25 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Warto przy zakupie zwrócić też uwagę, żeby otoczka tych osłonek nie była okrągła (hmm kółko z wypustką na sutka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45223126]Jestem okropna, ale ja na prawdę nie mam cierpliwości do cudzych dzieci ![]() no to ja też jestem w takim razie okropna ![]() ![]() a mamie jakbyś zafundowała jakiś pakiet u fryzjera? maseczka + strzyżenie itp.? Ja tak zrobiłam rok temu, była strasznie przeciwna, wykręcała się, ale jak już dała się skusić i poszłam z Nią to naprawdę wyszła zadowolona i powiedziała, że tego Jej trzeba było ![]() A w tym roku dostała taki ogromny drewniany obrotowy przyprawnik i była wniebowzięta ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45224430]tym, że jak po karmieniu znów mi zmaleją jak poprzednio, to będę nosić zerówki ![]() boję się tego samego ![]() Cytat:
![]() ![]() Poziomka uśmiałam się jak przeczytałam o Twojej teściowej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Boziu Dziewczyny aleście tempo nabrały! ![]() Dziękuję Wam za otuchę ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-19 o 17:24 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
Przejrzałam już wszystkie ciuszki, która przyniosła siostra teściowej ;/ Teściowa na dodatek przytaszczyła też ubranka mojego męża i jego brata
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kolezanka mi kupiła skarpetusie i bluzeczke i siorka czapeczke i półśpiochy ![]() wszystko kolory neutralne aby pasowały na kobitke i na chopa ![]() Cytat:
Po połówkowym jestem ![]() z dzieciem wszystko oki ![]() Ale jeszcze jedno USG 3/4 d mam zrobić za 3-4 tyg bo aorty nie mógł dokładnie obejrzec bo jeszcze dzieć za mały i łożysko z przodu zaslania więc woli sprawdzić jeszcze raz. Ale powiedział ze na ta chwile nie widzi nic niepokojacego ![]() Kurde to bylo moje 3-cie usc 3 d Zdjecia nie mam bo dzieć zasłaniał buzke rękami,i pokazał nam doopke ![]()
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Sylvunia super, że wszystko ok
![]() poziomkka współczuję teściowej, ale dobrze, że masz swoje zdanie i potrafisz je powiedzieć głośno ![]() Wiecie co z moją "dietą" na dziś chyba nici... w domu pachnie pieczonym murzynkiem i mam zamiar przełożyć go masą krówkową... ![]() ![]() do tego w piekarniku pieczone rożki z warzywami z ciasta francuskiego - ale to już raczej jutro skonsumuję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
Izetka_
Ja mam bezfirmowy od chińczyka za 15 zł. Właśnie poluje teraz na te z cieńkimi ramiączkami bo ciepło się robi i te szerokie szelki na wyjście z domu mnie drażnią. Jak znajde ten na cieńkich to na pewno kupię. poziomkka A co na swoją mamusie mówi twój tż?? Powinien stanąć po Twojej stronie i powiedzieć swojej mamie że nie chcecie tych ciuchów brać i tyle. Bo wiem jak Ci ciężko jest się sprzeciwić. Ja swojej teściowej też nie umiem zwrócić na coś uwagi że nie jest po mojemu. Za to mąż doskonale potrafi mówić co myśli. A ubranka po twoim mężu to już zdrowa przesada. Strasznie napięty brzuch dziś znowu mam. Rano wyprasowałam wszystko co miałam, po południu na raty wymyłam żyrandole i ściany na korytarzu i chyba sobie tym dogodziłam.
#440 |
Zadomowienie
|
Troppo masz obwód bioder 90?? To malutkoo. Ja przed ciążą nosiłam rozm 36, a teraz w biodrach mam 95 a w brzuchu 98. Załamka...do tego wysłałam męża po lody waniliowe, zmieszam sobie z chałwą
![]() ![]() Sylvunia ![]() ![]() ![]() ![]() Izetka te staniki sportowe na cienkich ramiączkach moga nie utrzymać naszych obfitych biustów ![]() Necro śliczne ubranka upolowałaś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Sylwia mój mąż nie chce się wtrącać, czasami jej zwracał uwagę, bardzo bezpośrednio (jak dla mnie aż za), ale to nie pomagało, bo ona po prostu tak ma. Traktuje swoich synalków jakby byli nadal małymi chłopcami, a ja teraz jestem jej "małą dziewczynką", która dostaje świra powoli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a gdzie idziesz na ciuchy???tam u siebie czy przyjeżdżasz do lbna???
![]() |
#442 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Wtajemniczenie
|
Było coś o tych dużych podpaskach poporodowych. Widziałam dzisiaj w Superpharm te z Belli w promocji po 3,50zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
Izetka odkryłam fajny u siebie, także póki co nie muszę jeździć do lbna...w sumie teraz to nie wiem nawet gdzie warto chodzić ;/ Może Ty znasz jakieś fajne, to jak będę u mamy to zalecę
![]() ![]() ![]() Necro gdyby to była moja mama to bym ją wyśmiała i powiedziała od razu że nie i koniec i nie byłoby dyskusji, a że to teściowa to trzeba się składać jak do rozmowy z dyrektorem ;/ Przecież te ciuszki nawet sprzed 8-10 lat do niczego się nie nadają. A co mówić sprzed 27?? Jak spojrzałam na nie to zaniemówiłam - nie dość, że materiały jakieś dziwne, jakby z ręczników robione to jeszcze krój, te naszywki w jakieś pieski i misie, które w nocy straszą..ehh. A teściowa się podnieca, że piękne ;/ ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Berenika jeśli mogę wtrącić się w statystyki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
TroppSensible ja mam to USG w cenie wizyty czyli place 100 zł za wizytę i w tym jest to 4d
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Izetka duphaston jeszcze biorę 1 tabletke na noc. Jednak o czymś zapomniałam ![]() Co do witaminy D to mi ginekolog przepisał na recepte. Kazał zbadać poziom witaminy D i okazało się że mam duży niedobór... Odpisali mi z Camarelo i we Wrocławiu nigdzie nie mają ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-02-19 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
Kucyk bo to cena spora..ale tak te USG stoja w tych cenach..akurat mam to szczęście ze mój lekarz ma to w cenie wizyty
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcale nie zdziwiłabym się jakby te sprzed 27 lat były robione z materiałów na ręczniki ![]() Jak o tym napisałaś to mi się przypomniało, że niektóre dziewczyny brały od pediatrów receptę na wit D dla dzieci i wtedy jest dużo taniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.