|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Widziałam, że pytałyście o rozmiarówkę ile co czego kupić. Ja chciałam tylko zwrócić uwagę, bo nie wiem czy o tym było pisane, ale rozmiarówka rozmiarówce nie jest równa i zależy od firmy.
Także ja miałam rozmiar 56, który starczył na bardzo krótko, ale i taki co spokojnie na 3 miesiące, gdzie moja przy urodzeniu miała 57 cm. A niektóre 62 były prawie jak te 56. Także układając w szafce proponuję również na to zwrócić uwagę, żeby nie okazało się, że wyciągacie zadowolone rozmiar 62, bo dziecko Wam wyrosło z 57 i okazuje się, że te 62 są trochę przymałe ![]() Cytat:
Ja też wczoraj byłam ![]() Co do bodziaków to ja głównie kupuję z krótkim rękawem, ale to zależy jak kto ma ciepło w domu. Cytat:
Ja osobiście nie kupowałabym teraz szamponu, bo niektóre dzieci to łysolki i długo im włoski nie rosną. Ale moja urodziła się z włoskami, ale spokojnie ten płyn 2 w 1 dawał radę ![]() Cytat:
![]() A tak serio - ale Ty szczuplutka i piękny brzuszek ![]() Pokoiki też śliczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
haha
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mała ma 2 latka, niby jak śpiąca to się klei do mamy, ale tak to za tatą jest - skubana już mniej więcej wie, o jakich porach wraca do domu i wchodzi na kucyka i patrzy przez okno kiedy ten tata przyjedzie, a potem drze się na cały głos "tata, tata!", jak już wypatrzy auto ![]() a jak wyjeżdżał do pracy to ryk w niebogłosy, ona tez jedzie, zaraz wskakiwała w buty ![]() a ma takie humorki, że ho ho... np. jedziemy gdzieś autem, to nie każe siebie mamie wyciągać z auta, tylko ma to zrobić kto inny, tak samo z ubieraniem, mama ma nie ubierać, tylko ciocia, wujek ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | ||||||||
Konto usunięte
|
Ale się namordowałam i nalatałam przy tych urodzinach, kręgosłup mi siada
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tyle nacytowałam, a tu mi pół cytatów zeżarło ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Rozeznanie
|
karolkya Witaj! Fajny termin
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pater86 no piękna słit focia ![]() Sylwia ![]() ![]() TroppoSensibile zestaw jak na pierwszy raz ok ![]() ![]() Kakusia współczuję ![]() morin no to super wieści ![]() Berenika jak tam tż? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() powiedziałam, goście przyszli o 15, posiedzieli z godzinę i poszli, a on pojechał grać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ścinać, z 10 cm ![]() Cytat:
nie dziękuję i pokażę ![]() nie czyta raczej, ale ja zapisuję sobie ostatnią przeczytaną stronę w zakładkach i wtedy czasem wejdzie i coś przeczyta... Cytat:
![]() nie dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z tego, co zapamiętałam z cytatów, które mi pokasowało... W kwestii ubranek. Mój Adaś urodził się mając 56cm i połowa ubrań na 56 i tak była za mała, a druga połowa szybko też przestała pasować. Co do rozstępów, to ja stosuję emulsję Babydream. Na początku była ok, choć denerwuje mnie to, że tak trudno się rozprowadza. Ale wczoraj po kąpieli zauważyłam, że skórę na brzuchu mam przesuszoną, więc teraz zamierzam kupić ten olejek. ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Znowu mi coś ucięło ![]() Ramona mam podobny brzuszek, żeby nie było, to zmierzyłam, mam 89cm w obwodzie dokładnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- A ciasto bardzo łatwe, bo nie umiem piec ![]() http://gotowanie.onet.pl/przepisy/to...wy,112840.html ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Zaaabcia i sylvuniaa84 jak tam wizyty ?? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45211636]
mój poprzedni lekarz zachowywał się podobnie... A nie lepiej, gdybyś chodziła już do końca ciąży do tej lekarki, u której byłaś prywatnie??[/QUOTE] Tam gdzie byłam specjalizują się tylko w usg, nie prowadzą ciąż. A ten lekarz u którego dzisiaj byłam robi tylko usg, bo prowadzi ciążę inny. Tak jest u mnie w przychodni. Także już tych usg nie będzie dużo - może jedno czy dwa, najwyżej jakby co to jeszcze raz się zgłoszę tam gdzie byłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45211636]
Ramona mam podobny brzuszek, żeby nie było, to zmierzyłam, mam 89cm w obwodzie dokładnie ![]() ![]() [/QUOTE] ja mam 24t5d ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
A ja znowu mam problem z wifi w laptopie juz mnie szlag trafia
![]() Morin - cieszę się, że wszystko ok ![]() Karolkya - (nie pamiętam, czy dobrze zapamiętałam nick ![]() ![]() ![]() Sola - lekarz ewidentnie ma cos wspolnego z ta lekarka? Moze to jego niespełniona miłość ![]() ![]() Zamówiłam dzisiaj w smyku 2 pajace i body, chcislam Wam pokazac, ale niestety neta wcięło...może jakoś go naprawie... ![]() Wysłane z mojego LG-P710 |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Wtajemniczenie
|
a my zaczynamy remont sypialni, więc jakby mnie jakoś dłużej nie było to znaczy, że pochłonęło mnie wybieranie farb i tapet. buzaki mamusie
![]()
#343 | |||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
-podkłaby/podpaski bella mamma 2 opakowania po 10 sztuk w każdym -podkłady seni 90x60 2 opakowania po 5 sztuk w każdy -wysokochłonne podkłady z canpola (10 szt. w opakowaniu) - wkładki laktacyjne wielorazowe z aventa (6 szt. w opakowaniu) - wkładki laktacyjne z canpola jednorazowe (25 szt. w opakowaniu) -jednorazowe majtki poporodowe z canpola (5 szt. w opakowaniu) - wielorazowe majtki poporodowe z canpola (2 szt. w opakowaniu) - siateczkowe majtki poporodowe jakaś firma Horizon (2 szt. w opakowaniu) powiedzcie mi, przesadziłam z czymś, czy może coś jeszcze powinnam mieć a pominęłam ?? Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#344 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do lekarzy, też miałam podobną sytuację... Lekarze się po prostu nie lubią, lubią podważać diagnozy innych, przepisywać trochę różne tabletki itd.... Ale przez to my, pacjentki cierpimy i jesteśmy zdezorientowane :/ Nie masz się co stresować, poczekaj spokojnie do następnej wizyty i wszystko się wyjaśni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Wiem że miałyśmy nie pisać tu o przykrych sprawach ale tylko zapytam czy słyszałyście o ostatnim przypadku aborcji na dolnym śląsku w gdzie dziecko przeżyło ? Niewyobrażalne dla mnie. Co musi matka czuć.
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Póki mam neta wrzucam linki do smykowych cudeńków, jakie dziś zamówiłam - odkryłam przy tym super sprawę - mogę odebrać je w Empiku (bliżej mam do niego niż do Smyka)
![]() http://www.smyk.com/cool-club-body-d...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p Spadam szybko zmyć farbę, bo zaczyna mnie szczypać i jak będę miała neta to Was nadrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |||
Raczkowanie
|
Kakusia dużo zdrówka dla Córci i Ciebie
![]() Morin super, że wszystko ok szkoda tylko Twoich stresów, ale ważne, że szybko reagowali ![]() Cytat:
![]() macie już jakieś typy na imię? ![]() PS. Bloga też odwiedziłam 3 BIT ![]() chętnie bym zrobiła - szkoda tylko że muszę sobie odmówić po wczorajszym ważeniu i dzisiejszym wyglądzie muszę się chyba zacząć ograniczać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---- Wiecie co chciałam wstawić zdjęcie, ale nawet mój tż się śmieje tak mnie wieczorem wysadziło... zrobię z rana - będzie bezpieczniej, bo jak na razie to chyba mam największy z Was ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy coś dziwnego mi na głowie nie wyszło
![]() ![]() pater jaki mały brzunio ![]() ![]() beat@ mój mąż ma dokładnie odwrotnie- on jakby mógł to omijałby sklepy z ciuchami, nigdy nic sobie sam nie kupi, no chyba, że już nie ma w czym chodzić ![]() ![]() ![]() Kakusia życzę dużo zdrówka Dominisi i dla Ciebie, a takich bezmyślnych ludzi to tylko ![]() Troppo nie przejmuj się, chyba każdą z nas na wieczór "wywala" ![]() Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-02-18 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |||||
Zadomowienie
|
Ło matko nie nadążam. Zostawić Was na cały dzień, a Wy pędzicie jak szalone. Adaś jeszcze w domu, więc kiepsko stoję z czasem.
Cytat:
![]() ![]() Ja w 32tc32tc.jpg W 38 tcja 38tydz.jpg i chyba 3 dni przed porodem, jak szykowałam się na sylwestra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja niby też staram się ograniczać i np. dziś na wieczór zjadłam już 3 jabłka bo taka byłam głodna, ale w sumie dalej jestem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
karolkya no nie mogę oglądać Twojego bloga
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
majkela12 ależ bym chciała mieć taki brzuszek na koniec ciąży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
majkela12
ale Ty szczuplutka byłas ![]() ja taki brzuchol będę miała za jakiś miesiąc ![]() uciekam sie kąpać, balsamować i nynać, dobranoc Brzuchatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
majkela co ja bym dała, żeby tak wyglądać 3 dni przed porodem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45206070]Dziś urodziny męża Kupiłam mu perfumy i portfel (nie chciałam wcześniej o tym pisać, bo by jeszcze przeczytał) i robię ciasto siedząc u siostry.. Zeszłam a chwilę do domu, a on mi mówi, że dzisiaj na 17 jedzie grać w piłkę A ja ciastek nakupowałam, miałam parę osób z rodziny zaprosić.... Decyzja zapadła, zapisałam się na jutro do fryzjera [/QUOTE] Niewdzięcznik ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pamietajcie lepsze domowe ciasta niz gotowe batoniki
![]() Padam wiec ide spac Dobranoc brzuchatki Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Majkela co ja bym zrobiła żeby mieć taki śliczny malusi brzuszek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zazdroszczę wycieczki po ciuszki ![]() ![]() ![]() ![]() Witamy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.