Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-12, 20:56   #4471
Bercia2000
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

kochane ja spadam na łóżeczko maluszek sie buntuje chyba go gniote siedząc przy kompie
poiglot
nie daj się kochana jesteś śliczną i wartosciowa dziewczyną i masz to co najcenniejsze dla twojego TŻ-a jego synka nie stresuj się już i dzidziusia tez

spokojnej nocy i miłych snów mamuśki

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 20:57   #4472
poiglot91
Zakorzenienie

dziewczyny ja lece

za godzinke bedzie tz to sobie z nim ''porozmawiam''
mam nadzieje ze rozmowa jakos pojdzie i bedzie w miare spokojnie..
jutro wam powiem co i jak

buziaczki jeszcze raz dziekuje
dziekuje dziekuje dziekuje

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-02-12 o 20:59
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 20:58   #4473
sashka20
Rozeznanie

Czesc mamuski

To ja. Pewnie nie tesknilyscie za mna.... Ja za wami tesknilam
Nie bylo mnie kilka dobrych dni i nie dam rady nadrobic ponad 10ciu stron, wiec niewiem co sie za Wami dzialo. Wybacznie. Mam nadzieje, ze jestescie cale i zdrowiutkie i z malenstwami tez wszystko dobrze.

U mnie wszystko dobrze, brzusio rosnie, malenstwo kopie jak szalone
Nie odzywalam sie, bo mialam problemy osobiste. Nie chce o nich mowic. Ale jest juz wszystko dobrze

W ciagu tych dni tak dla poprawy humoru i samopoczucia troszke sobie zaszalalam z zakupami dla dzidziusia Ja oczywiscie gola i wesola. Dla siebie nic jeszcze nie kupilam. Jutro wybieram sie na zakupki to sobie musze kupic chociaz jakas koszule czy jakis szlafrok.

Nawet niewiem jaki tydzien dzis zaczelam Musze zobaczyc jaki Kathi zaczela
I policzyc sobie dni do porodu.

No nic sprobuje chociaz z dzisiejszego dnia nadrobic zaleglosci, co bede choc troche wiedziec co tam u Was

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 21:03   #4474
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
Czesc mamuski

Nie bylo mnie kilka dobrych dni i nie dam rady nadrobic ponad 10ciu stron, wiec niewiem co sie za Wami dzialo. Wybacznie. Mam nadzieje, ze jestescie cale i zdrowiutkie i z malenstwami tez wszystko dobrze.

Nie odzywalam sie, bo mialam problemy osobiste. Nie chce o nich mowic. Ale jest juz wszystko dobrze

W ciagu tych dni tak dla poprawy humoru i samopoczucia troszke sobie zaszalalam z zakupami dla dzidziusia Ja oczywiscie gola i wesola. Dla siebie nic jeszcze nie kupilam. Jutro wybieram sie na zakupki to sobie musze kupic chociaz jakas koszule czy jakis szlafrok.

No nic sprobuje chociaz z dzisiejszego dnia nadrobic zaleglosci, co bede choc troche wiedziec co tam u Was
witaj mamusiu dobrze ze wszystko u Ciebie oki martwilysmy sie o Ciebie i tesknilysmy
a na forum jak zwykle goraco, temat tżtow, kregoslupow itd... milego czytania
ja uciekam spac
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 21:08   #4475
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
malutka tak jak mowily dziewczyny kazda dzidzia rosnie w innym tempie i inaczej przybiera na wadze..rozumiem ze martwisz sie slonko, bo ja tez sie zmartwilam moja infekcja, jak lekarz powiedzial mi, ze moze spowodowac odejscie wod i tez sie boje teraz isc do gina, bo nie chce uslyszec nieprzyjemnych informacji. Wzielam antybiotyk ale martwie sie czy pomogl...bo powiedzial gin, ze to jak nie pomoze to cos tam powazniejszego bedzie trzea robic, jakis zabieg nie wiem o co mu chodzilo...NAst awiam sie pozytywnie i Ty tez tak musisz. Glowa do gory
mam nadzieję, że do tego usg to jakoś psychicznie wytrzymam na szczęście maluszek dba o samopoczucie mamusi i daje o sobie znać

Cytat:
Czesc mamuski

my się martwiłyśmy co tam u Ciebie. Dobrze, ze już wszystko jest oki

Uciekam do męża, chyba coś obejrzymy, żeby o tym za bardzo nie myśleć
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 21:38   #4476
sashka20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Wklejam moj 28 tygodniowy "brzuszek"
Sliczny brzuszek i zgrabna z Ciebie mamuska. Ja takiej figurki nie mam

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki
lwklejam też mój jeszcze 2 fotki mam w albumie....aaa zapomniałam dodać że zaczęliśmy 27 tc
No... brzusio nareszczie rosnie Sliczny.

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
idę do gina się szykować
to chyba jedna z ostatnich wizyt. dziś stuka nam równo niby 35 tydzień
Boze... Juz 35 tydzien. Ten czas leci. Jak to moja mama mowi " Na ostatnich nogach jestes"

Cytat:
Napisane przez DIDI84 Pokaż wiadomość
Byłam we wtorek u giną i jest wszystko dobrze tylko ze jestem przerażona waga naszej córeczki bo wazy już 1830gw 29 tyg i 4 dniu lekarz powiedział ze jest duża wiec pewnie będę miała cesarkę tak jak przy synku no ale najważniejsze ze niunia zdrowa w poniedziałek idę pic glukozę
Dorodna ta twoja curonia, nie ma co. Ciekawe ile bedzie wazyc po porodzie....

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Byłam dziś u gin,. i niestety nie jest za wesoło. Szyjka puściła i mam leżeć plackiem za 2 tyg.do kontroli i jak się pogorszy to na podtrzymanie i szycie. Mam wrażenie, że to jakiś zły sen. Dosłownie w to nie wierzę Ehhh Może już zostanie tak jak jest i obejdzie się bez leżenia na patologiiPłci nadal nie było widać.
Seonko lez i odpoczywaj. Zobaczysz wszystko bedzie dobrze. Nie martw sie i nie smutaj

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Cześć Wam no i wykrakałam...Odwlekałam ten test z glukozą bo mój "jasnowidzący" gin twierdził że nie muszę go robić i co? I dupa zbita Wczoraj TŻ odebrał wyniki - cukier na czczo 73 a po 50g glukozy i po godzinie - 144 Przekraczam normę podniósł mi się aż dwukrotnie...Najchętniej zabiłabym tego dupka gina, gdyby nie on już wcześniej zrobiłabym badanie. Czekam teraz na wziytę do poniedziałku i niech mi powie czy od razu powtarzać badanie z 75g glukozy (bo tak w sumie piszą) czy najpierw odstawić słodycze i poczekać trochę. Jestem zła, śmiałam się że powinien mi wyjść za wysoki żebym słodycze ograniczyła a teraz się boję Wczoraj nie zjadłam już nic słodkiego. Ja zawsze podejrzewałam że z tym cukrem może być cos nie tak, na czczo zawsze miałam niski ale i byłam wiecznie śpiąca, słaba, a po słodyczach jeszcze słabsza. No i od lat wiecznie chce mi się sikać, może ja mam lekką cukrzycę już od wieków? Skąd mam wiedzieć skoro nigdy wcześniej nie robiłam testu obciążeniowego a na czczo był zawsze na dole normy Do kitu z tym..
Gosik nie martw sie slonce. Masz troszke powyzej normy ten cukier, nie musi to odrazu znaczyc ze masz cukrzyce. Moze powtorz jeszcze raz to badanko????

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Ja tez zapomnialam jak bylo, jak nie mialam taakiego brzucholka, normalnie ostatnio ogladalam zdjecia z przed ciazy, zeby sobie przypomniec
Tez ogladalam moje zdjecia z przed ciazy. Boze jaka laska ze mnie byla, az tak dziwnie wygladalam

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
boje sie tez ze jak maly przyjdzie na swiat to ja go nie bede mogla przewijac.... niestety odruch wymiotny sie odzywa jak czuje kupke maluszka.... nie moge sie przemoc poprostu... az mama sie ze mnie smieje ze zamiast wyczyscic pupcie synka ja ja jeszcze bardziej zabrudze ehhhh
Pakusiu nie martw sie Moja mamusia tez sie bala, ze nie da rady nas przewinac, bo ma odruch wymotny z byle powodu. Nawet sie smieje sama z siebie ze potrafi rzygac na zawolanie Jak nas urodzila mowila, ze bez problemu czyscila na pupki od kupy. I nawet jej nie napielo. Sama byla w szoku. Zobaczysz bedzie dobrze.

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

Stary 2009-02-12, 22:18   #4477
Fasolka87
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
ja tez od poczatku ciazy zero alkoholu, no raz lyka szampana bo mialam straszna ochote ale wogole mam rzadko ale czasem cos takiego ze poszlabym sie pobawic hihihi troszke mi czasem teskno do tamtego zycia ale to brzmi...nie wiem czy mnie rozumiecie Kocham byc w ciazy jest to najwspanialszy okres, nigdy nie bylam szczesliwsza ale czasem brakuje mi drobnych rozrywek, ja np lubialam sobie potanczyc a teraz to ledwo co chodze

hehe, mam to samo Uwelbiam tanczyc, a teraz czasem mam wrazenie ze nie chodze a tocze sie:P albo jak siedze na niskim łozku i nie moge wstac bez podparcia sie;p O matko to ciaza czy ja sie juz sypie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 22:27   #4478
Fasolka87
Raczkowanie

Cool Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

[quote=marika2121;10952598] Kobity co to zaś dzień narzekań na Tż? Ja mam wręcz odwrotnie, mój dzisiaj wypucował mieszkanko, kupił żonce i naszemu maluszkowi pyszne ptysie mmmmm.......... rozpływały sie w buźce. Ja chyba nie mam tego problemu że mój pójdzie gdzieś z kumplami bo on ich ma tu może z 5 bo przeprowadził się na ten nieszczęsny śląsk dla mnie i nokogo nie znał. Ale pewnie tam kuple by go wyciągali do barów.

A mój z dolnego śląska został dla mnie w Krakowie Więc tez nie mam problemów z kumplami:P Choć wiem że czasem mu sie za nimi teskni, to i tak rzadko narzeka

Boze dziewczyny ale macie slicze brzuszki, kurcze to widze ze tylko mnie oporcz w brzuszek poszlo w bioderka noi cycki:P Nigdy do małych nie nalezały ale teraz sa odromne:P Boje sie jak bede wygladały po karmieniu..... A tak a propos to bedziecie karmic piersia? Jak dlugo planujecie? Bo ja zamierzam, ale tez nie chce zeby mi potem zwisał biust do pepka :P

A i tak zeby sie z wami solidaryzowac to tez dzisiaj sobie popłakałam i pokrzyczałam:P oberwało sie kazdemu kto sie nawinął, ale zauwarzyłam ze jak krzycze to maluch nigdy nie kopie( boi sie matki:P) ale teraz rusza sie bez przerwy:P

Edytowane przez Fasolka87
Czas edycji: 2009-02-12 o 22:30
Fasolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 22:28   #4479
sashka20
Rozeznanie

No.... to tak z grubsza wiem co sie u was dzialoMusialam tak na dwie raty sobie podzielic, bo w jednym poscie bym wszystkiego nie zmiescila wy moje gaduly.

Cytat:
dzis dzien brzucholkow, wiec wklejam i swoj dzisiejszy
Piekny brzusio

Cytat:
Wrocilam mam wyniki.
A wiec: glukoza na czczo: 66, po 50g glukozy: 97 wiec tu sie ciesze
ale: hemoglobina mi spadla z 11,8 na 11,3
i zelazo mialam 113 a teraz 71, wiec mocno mi spadlo...na szczescie dolna granica to 60 ... ale dzidzia zzera z mamusi wszystko masakra
mocz ogolnie widze ze w normie, bialko nieobecne, cukier tez, leukocytozy nie ma...ale barwa lekko metna hmm ja tam nie widzialam zeby metne to bylo
toksoplazmoza dalej ujemna

qrde tż mnie zdenerwowal niech sie do mnie nawet nie odzywa....jest niewdzieczny....
to ja sie tak staram zeby jak wroci z pracy mial amciu i wszystko cieple i pod nosek...a ten nawet nie podziekuje i jeszcze chyba miny stroi ze nie na to mial ochote...powiedzialam ze mu juz nic wiecej nie ugotuje i ze mam obiadki dla niego w czterech literach !!!
bo ja sie staram a on chyba za dobrze ma !!!
o nie tego juz za wiele nie bede po nim sprzatac nie bede mu gotowac
to ze nie pracuje to nie znaczy ze wszystko w domu nalezy do moich obowiazkow, bo tak naprawde juz zaczynam nie miec sily ...plakusiam i jego mam w czterech literach o !
ide sobie upiec ciasto jemu nawet kawalka nie dam!
Ciesze sie ze cukier wyszedl dobrze. A morfologia sie nie martw. Moja tez slabo wyglada.
A twoj Tz to niewdziecznik Jak tak mozna....???
Nie mowie moj Tz to tez swiety nie jest i tez potrafi fochy strzelac... Ale w ciazy to powinni nam tego oszczedzic.
Cytat:
Napisane przez michaela Pokaż wiadomość
Laseczki macie sliczne brzuszki wiec i ja wkleje to juz 27tydz
Wow.... jak sliczny i zgrabny brzusio.
Ja to przy was wygladam jak wielka tufta. Dupcia i cycochy mi sie rozrosly. Brzusio tez Moge zapomniec o mojej figurce z przed ciazy

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
My już po wizycie.
U mnie wszystko jest dobrze, szyjka oki, lekarz był zadowolony z wyników
Za to maluszek Według obliczeń wychodzi, że powinnam być w 25-26 tygodniu, a z pomiarów wychodzi, że 22-24 i tak jakby maluszek za wolno rósł. waży niecałe 650 gram, taka z niego kruszynka, ułożony jest nóżkami do dołu. mamy przyjść teraz na wizytę 23 lutego i zrobimy ponowne usg zaczynam się martwić
Malutka slonko nie martw sie Nasze dzidzie na tym etapie roznie rosna. Niektora sa duze, niektore male. Widocznie twoje malenstwo bedzie nalezalo do tych malusich A po drugie to usg nie nalezy bardzo wierzyc. Roznie to wyglada. Zobaczysz bedzie dobrze. Nie smutaj sie.

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Kobity co to zaś dzień narzekań na Tż? Ja mam wręcz odwrotnie, mój dzisiaj wypucował mieszkanko, kupił żonce i naszemu maluszkowi pyszne ptysie mmmmm.......... rozpływały sie w buźce. Ja chyba nie mam tego problemu że mój pójdzie gdzieś z kumplami bo on ich ma tu może z 5 bo przeprowadził się na ten nieszczęsny śląsk dla mnie i nokogo nie znał. Ale pewnie tam kuple by go wyciągali do barów
Ale masz dobrego Tzcika Mmm.... Tez bym sobie ptysia zjadla....

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość

Dziewczyny a co jest z Sashka??
Z sashka wszystko dobrze
Milo, ze o mnie pomyslalasE
Przelecialam strony.... i widzialam ze Pakusia tez sie mnie martwila
Kochane jestescie

Cytat:
a ja dzis zrobilam taka pyszna ogorkowa i slowa nie uslyszlaam ze pyszna...na drugie dostal pierozki..a jak zapytal z czym te pierozki? Ja mowie z kapusta i grzybkami jedne a drugie z miesem a on: no niech beda...;o no to jutro bedzie na obiad "malaguo"
poiglot nam powiedziala o tym daniu:
"nastepnym razem powiedz ze zrobisz mu na kolacje ''malaguo''
a jak sie zapyta co to powiedz ze gow*o z cebula"
Twojemu Tztowi to nalezy sie
Moj tez potrafi czasem krecic nosem Ehh ...te chlopy....

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
o rany jak dobrze że mamy to forum mozemy sie pocieszac ,posmiać ,poplotkować
mój TŻ też sie czasem ze mnie śmieje i pyta jak tam twoje mamuśki. a ja mu zawsze że z nim to przecież o ważnych sprawach porozmawiać nie moge czyli ciuszki, butelki,smoczki, rozstepy,kilogramy na plus , burze hormonów nie to co z WAMI
Moj Tz tez sie pyta "jak tam twoje mamuski internetowe" I sie zastanawia o czym my tak mozemy pisac i pisac.....
Oj sa pewne rzeczy, o ktorych nie chcialby wiedziec..... hi hihi
Swieta racja z Wami to mozna o wszystkim pogadac, wyzalic sie.... Niewiem co bym bez Was zrobila

Cytat:
witaj mamusiu dobrze ze wszystko u Ciebie oki martwilysmy sie o Ciebie i tesknilysmy
a na forum jak zwykle goraco, temat tżtow, kregoslupow itd... milego czytania
ja uciekam spac

[quote=malutka_24;10953

my się martwiłyśmy co tam u Ciebie. Dobrze, ze już wszystko jest oki
[/quote]

Kochane jestescie

Ooo... widze, ze nowe mamusie do nas dolaczyly.

Fasolka87, monikab witajcie w naszym gronie Super, ze dolaczylyscie.

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

Edytowane przez sashka20
Czas edycji: 2009-02-12 o 22:33 Powód: dopisek;)
Stary 2009-02-12, 22:40   #4480
Fasolka87
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Sashka20 my sie chyba "nie znamy" bo pojawiłam sie na tym forum jak Cie nie było, ale tez serdecznie pozdrawiam
Stary 2009-02-12, 22:56   #4481
sashka20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fasolka87 Pokaż wiadomość
Sashka20 my sie chyba "nie znamy" bo pojawiłam sie na tym forum jak Cie nie było, ale tez serdecznie pozdrawiam
WitajDolaczylas akurat do naszego grona jak mnie nie bylo i dlatego dopiero teraz sie poznalysmy

Mi tez poszlo w bioderka, dupcie i cycochy Zrobilam sie tak duza.... Ciekawe jak bede wygladac po porodzie....
Jak zamierzam karmic piersia, ale i tez butelka. Tzn. bede odciagac swoj pokarm i siup do butelki Bo czasem zdarzaja sie sytuacje, ze dzidziusia nie mozna ze soba zabrac. I co wtedy???? Moj Tz albo mamusia nie nakarmi z cycka A tak odciagne sobie pokarm, a potem Tz albo moja mama przygotuje i poda z butelki. Ja bede zadowolona i dzidzius bedzie zadowolony

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

Edytowane przez sashka20
Czas edycji: 2009-02-12 o 22:59

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-13, 06:26   #4482
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Hej mamusie

A mnie obudził straszny sen, śniło mi się że mi wypado kilka przednich zębów, wiem że to źle wróży, ale mam nadzieję że mój sen niczego złego nie przepowie. Zaraz jak się obudziłam to sprawdzałam czy maluszek się rusza i ładnie sie kręcił. Już dawno nie miałam takiego snu wrr..... Dzisiaj mnie raczej długo nie będzie bo mam wolne i podskoczę do tego dziecięcego sklepu i później mam dyżur u mamy, zrobie jej zupkę ogórkową i racuchy z jabłuszkami i mam w planie upiec babeczki z kawałkami czekoladki. Popołudniem zaglądne ile naszkrobałyście. To trzymajcie się cieplutko, ściskam wasze już duże brzuszki i całuski .

poiglot91 - noooo.... zżera mnie ciekawość co tam u Ciebie i Twojego niewdzięcznego Tż-cika .

Bercia2000 - u mnie jest tosamo!! każdy się nabija i pyta co yam u Twoich forumowych mamuś, więc zawsze odpowiadam że za***.... dzidzie rosną, humory rewelacyjne itd. . A mój Tż zawsze z hasłem, hmmm... niech zgadnę co będziesz na kompie robiła .

Aguśkaa83 - no na ten zastrzyk to może się skuszę jutro z racji miłosnego święta. Idę dzisiaj na kolejne łowy do jednego dziecięcego sklepu bo miała być dostawa ubranek.

sashka20 - hejjj!! no Ty zas nie przesadzaj, przeciez jesteś szczupła bo dostaniesz od nas w dupeczkę. Dam Ci ptysia na pocieszenie, niech już ten mój Tż słodyczy nie nosi bo serio będzie mnie do porodu dźwigiem wyciągał, tak jak to gada swojej mamusi.

Fasolka87 - więc mamy naszych Tż w garści hehe, przewaga znajomych itd. Nawet dobrze, choć nie powiem że migo czasem nie jest szkoda, w jego rodzinnych bieszczadach jesteśmy zazwyczaj 2 razy do roku, i dobrze widok teściowej doprowadza mnie do obłędu, zawsze robie się tam głupia i narzekam hehe . Ty, ty wyłanczaj agresorka, bo maluszek się boi . No ja bym chciałą karmić ale też raczej będę odciągała bo szkoła jeszcze się nie zdąży skończyć a w czerwcu sesja gdzie mnie nie będzie i po 12h to dzidzia by umarła z głodu. Zależy też od tego czy będę miałą pokarmik.
Stary 2009-02-13, 06:52   #4483
Kathi75
Zakorzenienie

Hej hej brzuchatki
Moj syndrom wicia gniazda zaprowadzi mnie do szpitala mowie wam
Wczoraj wariatka szorowalam i polerowalam parkiet w pokoju a przy okazji i mebelki i co ?? i boli mnie kregoslup ale to tak ze cale popoludnie przelezalam a dzis od rana na pilce gimnastycznej
Madre to to nie bylo
No ale tak to jest jak sie wychodzi z zalozenia ze nikt nie zrobi tego tak dobrze jak ja Podloga lsni a ja chodze i stekam

Laski co do narzekan na mezow to mojemu tez sie zdarza nie podziekowac za obiad ale ja nie czekam hihi od razu pytam a co obiadek nie smakowal ze dziekuje nie uslyszalam ?? I zawsze slysze pyszniutki kochanie byl przepraszam hii
Powiem wam dlaczego
Moj maz nie lubi makaronow i kiedys jak zaczal stekac i ignorowac moj wklad w gotowanie doatawal przez tydzien dania makaronowe , zjadal ale po 5 dniach wyskoczyl ze juz ma dosc ze on nie lubi ze juz moge wogule nie gotowac i wtedy mu wygarnelam ze jak ma co lubi to niech docenia bo albo makaron bedzie jadl albo niech sam sobie gotuje
Wredna baba jestm

Wiecie ja zauwazylam ze mojego meza rozpiescilam na poczatku naszego zwiazku i niestety do dzis musze walczyc z tym co sama narozrabialam hihihi ale powoli wracamy do normy tzw i najczesciej moj mezulek kochany chlopak jest

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 06:52   #4484
michaela
Raczkowanie

Cytat:
o rany jak dobrze że mamy to forum mozemy sie pocieszac ,posmiać ,poplotkować
ja ostatnio powiedziałam mojej mamie o tym forum pokazałam jakie ciuszki wklejacie i wiecie co
popatrzyła na mnie nie jak ukochną córeczkę tylko jak na kosmitke
mój TŻ też sie czasem ze mnie śmieje i pyta jak tam twoje mamuśki a ja mu zawsze że z nim to przecież o ważnych sprawach porozmawiać nie moge czyli ciuszki, butelki,smoczki, rozstepy,kilogramy na plus , burze hormonów nie to co z WAMI
Namnie tez patrza jak na kosmitke nawet kolezanka ktora ma juz dwojke wiekszych dzieci i jak mowie ze to czy tamto mnie boli to ona odrazu zebym do lekarza jechala lub mi wymysla od czego to moze byc a ja jej na to ze te bole w ciazy to normalne bo inne mamuski na forum tez tak maja A tz to lubi mi czasem podczytywac przez ramie bo sam ciekawy co piszecie ale wszystkiego mu niepokazuje

Cytat:
Hej mamusie

[B] A mnie obudził straszny sen, śniło mi się że mi wypado kilka przednich zębów, wiem że to źle wróży, ale mam nadzieję że mój sen niczego złego nie przepowie. Zaraz jak się obudziłam to sprawdzałam czy maluszek się rusza i ładnie sie kręcił. Już dawno nie miałam takiego snu wrr.....
Oj mi jak sie snia zeby to to niewrozy nic dobrego juz sie kilka razy przekonalam(a raz bardzo bolesnie)
Ale oczywiscie niechce cie straszyc i napweno w twoim przypadku to nic zlego niewrozy

Ja ostatnio spac nieumiem a synus w nocy sobie szaleje wogole mi sie wydaje ze mam bardzo ruchliwe dziecko wiec wnioskuje z tego ze bedzie kiedys maly rozrabiaka
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 07:12   #4485
michaela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Hej hej brzuchatki
Wczoraj wariatka szorowalam i polerowalam parkiet w pokoju a przy okazji i mebelki i co ?? i boli mnie kregoslup ale to tak ze cale popoludnie przelezalam a dzis od rana na pilce gimnastycznej
Madre to to nie bylo
No ale tak to jest jak sie wychodzi z zalozenia ze nikt nie zrobi tego tak dobrze jak ja Podloga lsni a ja chodze i stekam

Laski co do narzekan na mezow to mojemu tez sie zdarza nie podziekowac za obiad ale ja nie czekam hihi od razu pytam a co obiadek nie smakowal ze dziekuje nie uslyszalam ?? I zawsze slysze pyszniutki kochanie byl przepraszam hii
Powiem wam dlaczego
Moj maz nie lubi makaronow i kiedys jak zaczal stekac i ignorowac moj wklad w gotowanie doatawal przez tydzien dania makaronowe , zjadal ale po 5 dniach wyskoczyl ze juz ma dosc ze on nie lubi ze juz moge wogule nie gotowac i wtedy mu wygarnelam ze jak ma co lubi to niech docenia bo albo makaron bedzie jadl albo niech sam sobie gotuje
Wredna baba jestm

Wiecie ja zauwazylam ze mojego meza rozpiescilam na poczatku naszego zwiazku i niestety do dzis musze walczyc z tym co sama narozrabialam hihihi ale powoli wracamy do normy tzw i najczesciej moj mezulek kochany chlopak jest
Z tym oszczedzaniem sie ciezko idzie ja ostatnio uszylam firanke do kuchni wiec odrazu musialam okno umyc no i jeszcze dwa w sypialni bo sa obok siebie nastepnie poszly szafki kuchenne do czyszczenia a chcialam tylko poukladac przyprawy do nowych pojemnikow i wkoncu wyszorowalam cala kuchnie a potem tez niestety stekam i nieumie sie ruszac ale mnie to kosc ogonowa boli i dupa
Tz na obiadki nienarzeka bo ja jedziemy do polski i tesciowa gotuje a ona jedyne co ma w domu z przypraw to sol ktorej prawie nieurzywa wiec jedzenie jest takie jalowe i czasem niewiem co mam w ustach wiec tz po powrocie do domku jest w siudmym niebie i zachwala moje obiadki
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 07:20   #4486
kuroikaze
Wtajemniczenie

sashka to dobrze, ze wszystko sie unormowalo, wszystkie sie martwilysmy czemu Cie nie ma tak dlugo
ja mialam isc dzis na zakupy ale ciagle sypie sneg i nie za bardzo mi sie chce a musze TZtowi prezent na urodziny kupic.

kathi hehe dobre z tym makaronem ja swojego na poczatku tez troche za bardzo rozpiescilam, ale juz jest mniej wiecej ok.

Aguska ten Twoj TZ to cos Cie nie docenia, wiem jak to jest jak sie czlowiek stara a tu ani dziekuje ani nic. ja dwa dni z rzedu o tych firankach slyszalam. mojemu TZtowi sie czasem zapomina za zbyt wiele to ja nie moge zrobic bo mi sie robi slabo, wiec jak mu przypominam "delikatnie" o tym to od razu przeprasza.
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 07:21   #4487
kuroikaze
Wtajemniczenie

Fasolka ja bardzo bym chciala karmic piersia

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2009-02-13 o 07:41
Stary 2009-02-13, 07:36   #4488
gabriellao0
Zakorzenienie

KASIA
każdy musi mieć cosik za uszami. A jak rozpieściłaś to teraz hihihihiii MASZ. Jednak jak na faceta który cały dzień prawie jest poza domem to i tak Twój D. fajny chłopak i dobry !!!
Cytat:
gabriellao0 - u mnie w przychodni wczoraj były babbeczki na kilka dni przed terminem, ale może Twoja perełka by chciała już być na świecie na dzień kobietek i załapać się na prezencik od tatusia hehe
.
serio powiem że mnie wcale a wcale do porodu się nie spieszy, bo mój gin (i ja też) uważa, że 37 tygodni to TRZEBA JAKOŚ PRZETRZYMAĆ potem to już jak natura chce
wczorajsza wizyta u gina
1. szyjka króciutka ale trzyma!!!
2. do końca lutego mam brać magnez i nospe a od 1 marca już nie, bo już mogę rodzić! (minie magiczne 37 tygodni)
ale ja wolę oczywiście między 10-20 marca
3. wg gina " Twoja budowa zewnętrzna i wewnętrzna ( hmmm ) pozwala sądzić iż dasz radę bez problemu sama urodzić "
4. kolejna wizyta 6 marca i jakby co wtedy dostanę leki "na rozpuszczenie i rozmiękczenie szyjki" (a tyle było zachodu aby się trzymała

OTO prezenciki od mojego gina. Co wizyta dostaję reklamóweczkę z napisem BEDE MAMA a w środku takie małe różne cuda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0005.jpg (65,8 KB, 24 załadowań)
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 07:42   #4489
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fasolka87 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi

A mam pytanie czy pojawiają wam sie jakies problemy zylakami? Macie jakies sposoby na zachowanie ładnych nóg??.... A co myslicie o tym zeby dopiero teraz zapisac sie na basen? Czy nie jest juz za pozno?:P
na basen nigdy nie jest za pozno jezeli dobrze sie czujesz, tylko z biegiem czasu bedziesz mniej aktywna, wiem cos o tym, ale na kregoslup dobrze wplywa nawet ruszanie sie w nim a nie wyczynowe plywanie ZylakiOby mnie nie dopadly

Cytat:
Napisane przez michaela Pokaż wiadomość
Laseczki macie sliczne brzuszki wiec i ja wkleje to juz 27tydz
Śliczny, jaka chudzinka. Nie bedziesz sie musiala martwic o kilogramy

Cytat:
czasem brakuje mi drobnych rozrywek, ja np lubialam sobie potanczyc a teraz to ledwo co chodze
ja tez lubilam wypady z dziewczynami, bardzo lubie tanczyc i wlasnie dzieki tej przyjemnosci mam zamiar walczyc z kilogramami po ciazy Maly na mate kolo mamusi a mamusia tany, tany

Cytat:
Aguska Ty tez sie nie smuc
moj TZ tez czesto mowi ze nic nie robie, wydaje im sie za czesto ze takie pranie, gotowanie, sprzatanie to wcale nic a nic nie meczy szczegolnie w naszym stanie...
ja dzis uslyszalam
"a firanek to czemu nei wypralas?"
Oni mysla, ze jak siedzimy w domu to nie ammy nic innego do roboty niz gotowac i sprzatac No moze i nie mamy ale w koncu jestesmy w ciazy i nalezy nam sie troche odpoczynku. Musialm mojemu mezusiowi osattnio przypomniec ze to juz 7 miesiac i jest mi coraz ciezej, a on na to: "kchanie, przeciez latasz jak sprinter, w ogole po tobie nie widac, ze jestes zmeczona" To sa nasi faceci, ale na szczescie chyba zrozumial o co mi chodzi

Bercia moj Tz tez ostatnio stwierdzil, ze jestem uzalezniona od wiazazu Ty chyba pytalas o moja szyjke, czy cos biore Nie nic nie biore

Sashka w koncu sie pojawilas Juz sie zastanawialysmy co z Toba

Fasolka ja mam zamiar karmic, ze wzgledu na siebie i na malego

Cytat:
Hej hej brzuchatki
Madre to to nie bylo
ja dzis mam dzien na sprzatanie, jak juz wstalam to naszla mnie ta mysl i mam zamiar wziasc sie do roboty, bo chyba z tydzien nie sprzatalam Ale bede miala zajecie, kurcze lubie sprzatac, ale jak mam spokoj, muyczke wlacze i jazda

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-13, 07:45   #4490
superzabula
Zadomowienie

Gabi moj gin tez daje mi co jakis czasu paczuszke upominkowa z gazetkami i probkami roznych produktow. Sudocremu nie bede musial kupowac bo z tych probek sie uzbieral caly

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-02-13, 07:45   #4491
kuroikaze
Wtajemniczenie

Cytat:
KASIA
każdy musi mieć cosik za uszami. A jak rozpieściłaś to teraz hihihihiii MASZ. Jednak jak na faceta który cały dzień prawie jest poza domem to i tak Twój D. fajny chłopak i dobry !!!

serio powiem że mnie wcale a wcale do porodu się nie spieszy, bo mój gin (i ja też) uważa, że 37 tygodni to TRZEBA JAKOŚ PRZETRZYMAĆ potem to już jak natura chce
wczorajsza wizyta u gina
2. do końca lutego mam brać magnez i nospe a od 1 marca już nie, bo już mogę rodzić! (minie magiczne 37 tygodni)
3. wg gina " Twoja budowa zewnętrzna i wewnętrzna ( hmmm ) pozwala sądzić iż dasz radę bez problemu sama urodzić "
4. kolejna wizyta 6 marca i jakby co wtedy dostanę leki "na rozpuszczenie i rozmiękczenie szyjki" (a tyle było zachodu aby się trzymała

OTO prezenciki od mojego gina. Co wizyta dostaję reklamóweczkę z napisem BEDE MAMA a w środku takie małe różne cuda
Super ze szyjka trzyma, dotrzymacie napewno do 37 tyg jestes juz przy koncowce, ja chyba bede za bardzo panikowac, a Ty taka spokojna
fajne rzeczy od gina dostajesz pewnie sie przydadza
Stary 2009-02-13, 08:02   #4492
gabriellao0
Zakorzenienie

no wiecie ja mam ten wspaniały mózg który ma te umiejętność "ODSUWANIA NIEUNIKNIONEGO" na potem
a poza tym już od dawna wmówiłam sobie, że przed 1-5 marca W OGÓLE NIE MA MOŻLIWOŚCI ABYM URODZIŁA! dzidzi ma się rozwinąć do końca prawidłowo w brzusiu! a to akurat jakoś 1-5 marca! może stąd ten spokój

Edytowane przez gabriellao0
Czas edycji: 2009-02-13 o 08:03
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 08:04   #4493
Kathi75
Zakorzenienie

Gabi brawo brawo tylko tak dalej jeszcze tydzien i mozesz rodzic
Normalnie zazdroszcze
Hihi ja tez dostalam probki jak bylam u ginka wszystko penatena
Chwale sie kolejna porcja ciuszkow tym razem wczoraj zakupione a ze mialam rabacik 30% to poszalalam
Najsmieszniejsze jest ze najwieksza sukienka jest najmniejszego rozmiaru hihi a reszta 62/68
Znow obiecalam sobie ze juz wiecej nie kupuje hihih

Szkam wlasnie przepisu na oponki i faworki bo mam w planach piec w przyszlym tagodniu i moze macie jakies sprawdzone???? Chetnie skozystam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG1923.jpg (52,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG1921-1.jpg (59,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG1920-1.jpg (49,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG1922-1.jpg (52,4 KB, 26 załadowań)

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2009-02-13, 08:16   #4494
kuroikaze
Wtajemniczenie

Gabi to dobrze nie stresujesz ani siebie ani maluszka niepotrzebnie

Kathi sliczne ciuszki ! sliczne to rozowe body w paseczki na ramiaczkach z osattniego zdjecia i z pierwszego zdjecia sliczne tez w paseczki to z motylkiem, to tez body tak? czy sie myle?
Pytałam Ciebie klika stron wczesniej moze nie zauwazylas o ta kolyske, bo oj TZ sie napalil, czyli planujecie miec na poczatku tylko kolyske? a co jak dziecko zacznie sie krecic? nie bedziecie sie bac ze wypadnie? bo mnie to troche trzyma...
Stary 2009-02-13, 08:17   #4495
Bercia2000
Zadomowienie

kathi
śliczne ubranka kurcze uświadomiłam sobie że nie ma żadnych "poważniejszych "ubranek wszystko śpioszki kaftaniki body no ale co kupić dla chłopczyka dziewczynka to wiadomo sukienka
błagam nie zaczynajcie tego tematu oponki

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 08:21   #4496
superzabula
Zadomowienie

Kathi sliczne ciuszki, ja jak zaszlam w ciaze to marzylam, ze bed kupowac sukieneczki, a tu spodenki, bluzy...ale tez mi to sprawia duzo przyjemnosci

Cytat:
kathi
śliczne ubranka kurcze uświadomiłam sobie że nie ma żadnych "poważniejszych "ubranek wszystko śpioszki kaftaniki body no ale co kupić dla chłopczyka dziewczynka to wiadomo sukienka
błagam nie zaczynajcie tego tematu oponki
Ja tez blagam!!! Uwilebiam wszystko co faworkowe, oponkowate i paczkowate Tez czekam na propozycje spr przepisow, najlepiej szybkich i prostych

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-02-13, 08:26   #4497
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Kathi sliczne ciuszki ! sliczne to rozowe body w paseczki na ramiaczkach z osattniego zdjecia i z pierwszego zdjecia sliczne tez w paseczki to z motylkiem, to tez body tak? czy sie myle?
Pytałam Ciebie klika stron wczesniej moze nie zauwazylas o ta kolyske, bo oj TZ sie napalil, czyli planujecie miec na poczatku tylko kolyske? a co jak dziecko zacznie sie krecic? nie bedziecie sie bac ze wypadnie? bo mnie to troche trzyma...
A odppowiedzialam ze kolyske planujemy przez pierwsze 9 miesiecy a potem jak mala wyrosnie lozeczko ktore odziedziczy po Maxie

Pierwsze to sukienusia z takimi gaciami hihih talko tak polozylam ze jak body wyglada

Superrzabula ja tez tak marzylam najpierw nakupowalam sie samochodow , bluz spodni hihi a teraz beda sukieniusi wiec moze kiedys i Ty bedziesz kiecki kupowac

No laski a ja tak sie ciesze ze ten cukier mi sie unormowal nazre sie faworkow za wsze czasy hihihihi powaznie

Ktos mnie pytal o wyniki obciazeniowe
Ja mialam dwa razy robione 75g pierwszy raz wyszlo 94 na czczo , po godzinie 125 i po dwoch 95
Pierwszy wynik byl za wysoki po 3 tyg diety wyniki
Na czczo 88 po godzinie 150 po dwoch 90

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2009-02-13, 08:32   #4498
kuroikaze
Wtajemniczenie

Kathi wiem wiem pamietam, ale takie 9 miesieczne dziecko to juz przeciez sporo sie wierci kreci i przekreca ?
faworki tez bym chetnie zjadla, ja niestety super sprawdzonego przepisu nie mam, zawsze troche testuje i roznie to wychodzi...
cukier na szczescie Ci sie unormowal wiec mozesz zrobic sobie troszke przyjemnosci

ja ide na sniadanie
Stary 2009-02-13, 08:56   #4499
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
moj TZ tez czesto mowi ze nic nie robie, wydaje im sie za czesto ze takie pranie, gotowanie, sprzatanie to wcale nic a nic nie meczy szczegolnie w naszym stanie...
ja dzis uslyszalam
Dokładnie - mojemu się wydaje, że jak siedzę w domu to wszystkie obowiązki spadaja na mnie, niemożliwy on jest
To go zdziwko chapnie jak w sobotę naszykuje mu zestawik młodego sprzątacza i każę szorować kibelek i łazienkę, przecież nie odmówi ciężarnej

Cytat:
a ja dzis zrobilam taka pyszna ogorkowa i slowa nie uslyszlaam ze pyszna...na drugie dostal pierozki..a jak zapytal z czym te pierozki? Ja mowie z kapusta i grzybkami jedne a drugie z miesem a on: no niech beda...;o no to jutro bedzie na obiad "malaguo"
poiglot nam powiedziala o tym daniu:
"nastepnym razem powiedz ze zrobisz mu na kolacje ''malaguo''
a jak sie zapyta co to powiedz ze gow*o z cebula "
Takie obiadki mu gotujesz a on kręci nosem niewdzięcznik!
Mój to by szalał z radości chyba i seks by mu juz nie był potrzebny, bo taki obiad by go zaspokoił A tak na serio to mu parę razy nie ugotowałma nic, bo mi sie nie chciało wychodzić na zakupy, to teraz docenia nawet jajecznice - nie ma co ich za bardzo przyzwyczajać kochana

Cytat:
Czesc mamuski

Nawet niewiem jaki tydzien dzis zaczelam Musze zobaczyc jaki Kathi zaczel

No nic sprobuje chociaz z dzisiejszego dnia nadrobic zaleglosci, co bede choc troche wiedziec co tam u Wa
Witaj kochana, wszyscy za oba bardzo tęsknili Dobrze, że już wszystko dobrze

Cytat:
KASIA

wczorajsza wizyta u gina

Ale super prezenciki Jestem w szoku, bo ja tylko na pierwszej wizycie dostałam jedna gazetkę i nic więcej od tamtej pory
Ale fajnie, niedługo rodzisz, będzie pierwsza dzidzia
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥

Edytowane przez magduchahahaha
Czas edycji: 2009-02-13 o 08:57
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 09:03   #4500
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosia - Daj się maluszkowi przekręcić mamusiu i nie pracuj za dużo . Mój Tż w życiu nie porównał mojej kuchni do maminej bo matka na odwal gotuje hehe ,beznadziejnie.
Daję mu się przekręcić.. tzn staram się... Bo ja jestem z tych co Kathi - nikt nie zrobi tak dobrze jak ja.... a po drugie, ja nie umiem nic nie robić....

Cytat:
ja dzis uslyszalam
"Bo Ty je wypierzesz...kur..."
Następny co myśli że my do porodu będziemy ze smatą latać?

Cytat:
poiglot
nie daj się kochana jesteś śliczną i wartosciowa dziewczyną i masz to co najcenniejsze dla twojego TŻ-a jego synka nie stresuj się już i dzidziusia tez

DO POIGLOT:

Zgadzam się A ja na Twoim miejscu bym któregś wieczoru (jak przesadzi i pójdzie znowu na piwo z małpą jedną) bym do mamy poszła na noc i nie odbierała. Wróciła rani jak nigdy nic i powiedziała, nie tłumaczyła się... niech poczuje się niepewnie i zacznie się o Ciebie starać...

On myśli że ma cię na wyłączność i że mu wszystko wolno.

Poiglot, teraz to jeszcze nic, ale on Ci da popalić za jakiś czas jak się za niego nie weźmiesz.

A jak Ci mówiże nic nie umiesz, to mu się odgryź czymś mocniejszym.

Pamiętaj że on Cię nie bedzie szanował jak ty sama nie bedziesz i sobie pozwolisz.

Cytat:
Czesc mamuski

Sashka - łobuzie dostaniesz wpierdu..

ładnie to sietak nie odzywać

Masrtwiłyśmy się Mam nadzieję że juuż wszystko ok.

Cytat:
Gabi brawo brawo tylko tak dalej jeszcze tydzien i mozesz rodzic
Normalnie zazdroszcze
Hihi ja tez dostalam probki jak bylam u ginka wszystko penatena
Chwale sie kolejna porcja ciuszkow tym razem wczoraj zakupione a ze mialam rabacik 30% to poszalalam
Najsmieszniejsze jest ze najwieksza sukienka jest najmniejszego rozmiaru hihi a reszta 62/68
Znow obiecalam sobie ze juz wiecej nie kupuje hihih

Szkam wlasnie przepisu na oponki i faworki bo mam w planach piec w przyszlym tagodniu i moze macie jakies sprawdzone???? Chetnie skozystam
Przepisu nie mam...

Śliczne cuszki... Cuda

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2009-02-13 o 09:09
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości