|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Hasiap widze lista wydatkow jak u mnie
![]() ![]()
#4472 |
Rozeznanie
|
Przeogromnie cieszę się, że już prawie za moment będzie z nami malutka, ale obawiam się że nie wyrobimy się ze wszystkimi wydatkami, które są w planach... ehh
Dzięki Madziqqq za info ![]()
#4473 |
Wtajemniczenie
|
Ooo widze ze Bimbunia podczytuje,czyzbys juz wrocila z urlopu ??
![]()
#4474 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
aaa bo Wy chyba nie kojarzycie mojej historii z której telenowelę można nakręcić. Zaczęło się od tego, że miałam robioną glukozę z palca ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój oświadczył się w sylwestra zaraz po północy, a też tak czekałam przy każdej "sytuacji" i siedziałam jak na szpilkach a tu wybrał moment w jakim zupełnie się nie spodziewałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brzdącowi od siostry TŻ odpadł jeszcze w szpitalu czyli po 4 dniach chyba...szybko coś lenia okropnego, jak wróciłam z kraka to spałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Inka i Hasiap ja też się dopisuję do wizyt na 15.10 ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- nasza Inka to jak radar ![]()
![]() |
#4475 |
Rozeznanie
|
A to nie wiedziałam, kurcze powtarzać glukozę to Ci współczuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
Eh adaptery do mojego wozka u mnie nie dostepne kolezanka znalazla w nimczech ale za 38 euro i bede musiala wziasc
#4477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam w klubie, ja w kwestii wózków jestem totalnie zielona, już, już myślałam, ze xlander xa, ale na żywo szału nie ma, gondola taka mała, a to mały przecież w kombinezonie będzie... Sama nie wiem ![]() Basiabasia, wyniki mam dopiero w piątek, tak samo jak i wizytę u diabetologa. Ja się pospieszyłam z krzywą cukrową, bo zrobiłam ją chyba w 22-23 tc.
![]() |
#4478 |
Rozeznanie
|
na poprawę humoru
![]() https://www.facebook.com/video.php?v=10202249130814628 |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zadomowienie
|
![]() no to Wam powiem, ze mnie też te przedwczesne porody przerażaja bo na razie jestem w czarnej D.... Wy pierzecie i prasujecie ubranka a ja nie miałabym nawet czym zapełnić pralki, nawet do połowy bym jej nie wypchała, wszystko co mam jest z letnich wyprzedaży w C&A, które Wam pokazywałam już daaaawno temu... czemu nie mam więcej? hmmm...ponoć coś mamy dostać od męża koleżanki z pracy...ale kiedy? i co się tam znajdzie? nie mam pojęcia...no i tak sobie na razie czekam w niepewności ... czekam bo listy tego co bym chciała mieć są jak niekończąca się opowieść...kilka okrągłych tysiąców musiałoby pójść w ruch... w sumie czekam też na te targi w poznaniu...może tam mnie jeszcze coś zachwyci? jesli nie to powoli zacznę klikanie bo to już czas najwyższy ![]() zamówiłam mebelki dla Grzesia, jednak będzie miał takie robione na wymiar bo te voxowe niestety nie dały się dobrze dopasować do pokoju ze skosami, będą gotowe na koniec listopada więc szybciej tak czy siak nie będę prała żadnych ubranek bo nie będzie gdzie ich układać....tylko matulu...co ja zrobię jak szybciej urodzę ![]() ![]() dołączam do tych ciągle niewyspanych...no masakra z tym jest, ani na boku, ani na plecach, ciągle ziewam o chodzę jak lunatyczka...zwariować można ![]() a tak w ogóle to czekam na wyznaczenie terminu obrony, dawno już o szkole zapomniałam a tu jednak będzie trzeba się jeszcze zmusić do ruszania mózgiem...ciężko to widzę |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja dziwnie kopniaki na bokach czuję, nie wiem właśnie czy mi mała się też nie odwróciła ![]() nadrobiłam was, ale tylko dzisiejszy dzień. Odkopałam się trochę z ciuchów, ale teraz nie mam gdzie ich wsadzić ![]()
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Ja mala czuje caly czas w tych samych miejscach wiec pewnie dalej posladkowo lezy. W piatek wizyta to zobaczymy.
18 pazdziernika kolezanka przyjerdza. Do tego czasu musze poprasowac i wszystko poprac ![]() ![]()
#4483 |
Zadomowienie
|
o....zdaje się że ktoś tu ma czkawkę
![]() http://craftybutt.blogspot.com/2011/...io-lights.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Rozeznanie
|
Basia jeszcze cały miesiąc i 4 dni ale właśnie wydatków więcej niż wypłat przez ten czas
![]()
#4485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzień dobry! ja od 6 spać nie mogę, kręcę się i wiercę więc postanowiłam wstać ![]() wczoraj rozmawiałam przez tel z koleżanką która urodziła jakiś tydzien temu i powiem tak: utwierdziła mnie tylko w przekonaniu żeby brać ze sobą położną. To było jej drugie dziecko i już nie planowała jej brać, ale powiedziała że leżała kilka godzin i nikt się nią nie interesował. Ewidentnie pielęgniarki z dyżuru czekały aż dostaną coś w łapę to wtedy jej pomogą. Po paru dobrych godzinach męk i żadnych postępów w porodzie zadzwoniła do położnej która mi też poleciła. Ta przyjechała i po chyba 1,5 godz na świat przyszedł jej synek. Konkluzja mojej znajomej po tym porodzie jest jedna: nie dasz w łapę - męcz się ile chcesz. Oczywiście nie jest to regułą, każdy jest inny, każdy szpital inny, może u nas będą to tylko szybkie i super sprawne porody ale kto wie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Takiej położnej to z tysiaka trzeba dać a ja tyle nie mam :P mam nadzieję ze w tym moim "hotelu" jak to ktoś określił urodzę prędzej niż później ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko nie w każdym szpitalu wogole dopuszczają położna tzw zewnętrzna. W trójmiescie w żadnym szpitalu nie mozna mieć swojej położnej... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#4488 |
Rozeznanie
|
no właśnie to jest to o czym pisałam, każdy szpital jest inny : namaaah może u was personel jest poprostu lepszy i nie są nauczone dostawania w łapę jak u nas...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
Dziendobry
![]()
![]() |
#4490 |
Raczkowanie
|
hej wszystkim
![]() dziś pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, ale się cieszę ![]() słuchajcie, powoli zaczynam się zabierać za kompletowanie apteczki, oto moja lista: Linomag maść do dupki Bepanthen maść lub Maltan maść na brodawki rurki Windi sól fizjologiczna do oczu i noska witaminy K+D Espumisan krople na wzdęcia i kolki Pedicetamol - przeciwbólowy i przeciwgorączkowy od 1 dnia życia Octenisept na pępek do tego jakieś gaziki? czy nie potrzebne? O czymś zapomniałam? Wiem, że pewnie nieraz już ktoś coś pisał, ale rzućcie łaskawym okiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj nie, niestety personel taki jak wszędzie ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#4492 |
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki
![]() Po wczorajszym burzliwym wieczorze dzisiaj zaczelam sie w koncu uspokajac ![]() Mysza Umnie w szpitalu tez jest zakaz brania poloznych do porodu,ale to mi sie wlasnie podoba bo przynajmniej zadna nie bedzie oczekiwala ze dostanie cos w lapke ![]() U mnie personel jest wspanaialy ![]() ![]() a zdarzylam poznac 5 ktore sa naprawde cudowne i mam nadzieje ze uda mi sie trafic na ktoras z nich ![]() ![]() Wlasnie a propo apteczki,jak mam sudocrem to musze jeszcze kupowac linomag ?? ![]()
![]() ![]() Edytowane przez 19Inka90 Czas edycji: 2014-10-08 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
![]() Ja byłam wczoraj na wizycie, ciśnienie mam nadal za wysokie, lekarz twierdzi, że u niektórych się tak w ciąży dzieje i nie wiadomo, od czego to. Dostałam leki. Mała waży już 1400, rozwija się prawidłowo - łożysko ok, szyjka dobra, także cieszę się, że wszystko dobrze. Kolejna wizyta za 3 tyg. Ciekawe, czy teraz to już częściej będzie kazał przychodzić, czy jak. Ostatnio 5 tygodni było przerwy między wizytami... No i zapisałam się wczoraj do położnej i ona mnie namówiła na szkołę rodzenia, do której miałam nie iść. Ale może ma i rację, wybiorę sobie część spotkań, tylko tych bardziej potrzebnych i praktycznych - tż się zdeklarował, że chce jeździć ze mną, więc zobaczymy. Może też dzięki temu poznamy kogoś z okolicy - ludzie z tymi samymi problemami i na tym samym etapie szybko łapią kontakt. W każdym razie dziś mamy pierwsze zajęcia w tej szkole, w poniedziałek możemy iść na jakieś końcowe z inną grupą i tak może uda się czegoś dowiedzieć sensownego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Ja sie zbieram za sprzatanie. Goscie juz wyjechali to mozna ogarniac. Tz biedny dzis w domu. Bo chory.
#4495 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4496 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Aha, odpowiednikiem Sudocremu jest Sudomax ![]() a kopiuj sobie ![]() ![]() Edytowane przez sjero Czas edycji: 2014-10-08 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Dojechała wczoraj moja paczka i mam mój kocyk minky ![]() ![]() ![]() ![]() Inka wczoraj obejrzałam film, który poleciłaś i cały dzień było mi smutno, zle i chodziłam przybita ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-10-08 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Rozeznanie
|
ja to się wyśpię dobrze dopiero chyba za kilka lat
![]() ![]() na pocieszenie przyszły mi spodnie ciążowe i leginsy ale oczywiście było by zbyt pięknie gdyby było wszytsko dobrze i w sumie z 3 par tylko chyba jedne spodnie będą dobre ![]() ![]() dobra lecę do domu mierzyć bo tu lustra nie mam :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.