|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Dobry wieczór
![]() W końcu udało mi się znaleźć troszkę czasu ![]() ![]() ![]() ![]() Też miałam napuchniętą panią szanowną ![]() zebcia czytałam to co się stało, współczuję ![]() ![]() Kamyku pozazdrościć aniołka ja mam średniaczka a czasami ![]() Addicted śliczne dzieci to po mamusi co ![]() ![]() aldii ale laska, gratuluję spodni ![]() ![]() pysiamn uuuu Ty to już na wylocie, coś mi się wydaje że do walentynek nie wytrzymasz, kciuki za jutrzejsze ktg ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zaslona dawaj pączka ![]() ![]() Zrobiłam Twoje drożdżówki, już 2 razy. Rodzinka je uwielbia. Pycha ![]() Cytat:
![]() Asiuulka89 nie zazdroszczę przeżyć, ale śliczna Zuzanna Ci to wynagrodzi ![]() --------------- Tak ogólnie to co pamiętam jeszcze... rozstępów nie miałam całą ciążę ale po porodzie jak pojawił się pokarm na cycach mam sito, sine obrzydliwe rozstępy kremy nic nie pomogły ![]() ![]() Chciałam się pochwalić,że młody przez 3 tygodnie przytył 1kg na cycku i ważymy teraz prawie 5kg ![]() Ale mamy poważniejszy problem, bo u nas w kupkach od tygodnia jest śluz i Adaś robi za często kupy. Byliśmy nawet z tym u lekarza i pani dr stwierdziła, ze chyba młody nie nadąża trawić pokarmu, że za często go karmiłam (a karmiłam na żądanie, teraz karmię co 3h), ale mi się w to wierzyć nie chce. Przepisała nam biogaję i czekamy.... Ja myślałam, że ten śluz to może alergia, ale nic nowego ostatnio nie jadłam. W kółko jem to samo. Oprócz śluzu ma wysypkę na buźce(niby trądzik niemowlęcy) może to nabiał ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hmm, czy jestem doświadczonym kierowcą? Pewnie nie, ale jeżdzę już kilka lat ![]() No więc byłam dzisiaj na kawce, przedwczoraj też ![]() ![]() ![]() Przez to, że studiowałam tyle lat w innym mieście to praktycznie mam znajomych tutaj, jak na lekarstwo... Jest ich trochę, ale większość ma małe dzieci i raczej nie dadzą się wyciągnąć nigdzie. Aczkolwiek ja mam zamiar od czasu, do czasu zostawić syneczka pod opieką taty lub kogoś i odpocząć przy kawce lub jakichś dobrych lodach; np ta dziewczyna z którą widziałam się we wtorek też ma małego synka, a umie tak wykombinować czas, by wyrwać się chociaż na 2 godzinki. Myslę, że to dobrze. Bo np inna moja koleżanka ma 2 córki - 5 lat i 1,5 roku i ona jeszcze nie zostawiła dzieci na 5 minut, bo one taaaakie malutkie. Myślę, że troszkę przesadza, ale to nie moja sprawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ************************* O matko, gęba mnie boli od gadania... Zaczęłam Was nadrabiać i skończyło się na tym, że 2,5 godz rozmawiałam przez komórkę z moją przyjaciółką ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Wtajemniczenie
|
Oglądałyście to http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,2....html#autoplay ?
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
BAN stały
|
Aha, zapomniałam się pochwalić - Lenka spała dziś w nocy od 12 do 6.30
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kraa, kraa bo kolejka utknęła w miejscu! |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
youyou fototerapia trwała 3 doby i jedną dobę przerywana i poszliśmy do domku. Dużo Bartuś pił: glukozę i herbatkę z kopru bo wtedy ta bilirubina szybciej si,e wypłukuje jak często maluszek siusia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ************************* ******************* Dziekuję dziewczynki za życzonka rocznicowe ![]() Podłogi umyte ![]() Ciekawe czy efekty będą ![]()
![]() |
#4510 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Kasiorekzeta jestem w szpitalu na Madalinskiego. Lila to mnie pocieszylas bo u mnie dziś jest trzecia doba wiec może i jest nadzieja na jutro... Dobra spróbuje się zdrzemnac, mały obok na solarium a mi się oczy amykaja. Dobranoc mamuski
#4512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ja bałabym się zostawić ja do spania na noc, na brzuchu. Statystycznie przez taką pozycję jest dużo przypadków śmierci łóżeczkowej... (Nie odbierz mojego posta, jako ataku na siebie. Napisałam tylko to, co czytałam w kilku miejscach i słyszałam.) ******************* Jakiś czas temu któraś z Was (nie pamiętam która ![]() Ja wcześniej kupiłam na allegro jeden z Canpola - co jest krótki pod biustem (muszę dokupić przedłużkę), a dzisiaj przyszły mi 2 z innej aukcji (płaciłam chyba po 16 zł) i są OK. Mogę podać stronę, jeśli któraś by chciała ![]() ![]() No i przyszła mi dzisiaj taka koszula z troczkami z przodu. Wzięłam specjalnie czerwoną do porodu. Mierzę, a tu pomiędzy tymi trokami dziurki, wszystko mi widać ![]() ![]() ![]() Idę chyba w kimono ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
Ojojoj Wy tu o żółtaczkach, kupkach, o nieprzespanych nocach, a ja sobie mogę tylko wyobrazić jak to wszystko wygląda
![]() ![]() ![]() ![]() Może Księżniczka zechce wyjść łaskawie? ![]() ![]() ![]() ![]() Hmmm a może Ona czeka aż kupię jej kocyk i kosmetyki do kąpieli? ![]() ![]() Wszyscy dzwonią i się pytają jak się czuję ![]() ![]() TŻ tez by chciał żebym urodziła. Dzisiejsza rozmowa: TŻ: Co dzisiaj robisz? Ja: No nie wiem, muszę pranie zrobić a potem sobie znajdę jakieś zajęcie. TŻ: (tak myśli i mówi) : No bo jakbyś dzisiaj nie rodziła to ja bym się piwa napiłłłł ![]() pysia wstrzymujesz listę ![]() Matko, już mi ta ciąża zaczyna na mózg działać, bo głupoty piszę ![]() ![]() Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Ciekawe czy w VI części wątku będziemy wszystkie rozpakowane? ![]() ![]() ![]()
#4514 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Oj tak....z relacji dziewczyn to można sporo się nauczyć i dowiedzieć.Ciągle te same tematy się pojawiają i pewnie jeszcze nie raz zotaną poruszone przez nas....te nierozpakowane jeszcze.Ale mamy już mamuśki niektóre z 2 miesięcznym stażem,także liczę na pomoc jak coś ![]() No mój książe też się nie spieszy na świat.A ja tak ładnie podłogi na kolanach umyłam ![]() Poza tym do ukończenia tego wątku to raczej wszystkie się nie rozpakujemy. Pysiula ile czeka już,a co dopiero reszta ![]() ![]() Synek uparty po tatusiu normalnie ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Idę spać,bo już czas.Ale senna nie jestem.4h snu mi starczają na dobę....masakra. http://www.smog.pl/wideo/15448/osmio...mione_piersia/ to w ramach ciekawostki.
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Myślałam,że znajdę z rana jakieś wieści odnośnie nowo rozpakowanych mam, a tu nic ![]() Może pysiamn w końcu się nam rozpakuje i potem to już reszta dziewczyn z listy poleci ![]() Asiulka89 śliczna córcia ![]() ![]()
![]() |
#4516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawno pani nie bylo u nas ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My dzisiaj tez z mala na wizyte kontrolna jedziemy.. mam nadzieje ze przybrala na wadze chociaz ciutke to od razu bedzoe jedno zmartwienie mniej.. bo dzisiaj juz nawet ladnie jadla ![]() Wlasnie widze ze od mojego czasu nikt sie nie rozpakowal ?? ![]() ![]() ![]() Ja mam pytanko do mam po CC.. ja was dlugo bolala ta rana np przy wstawaniu? bo mnie wlasnie boli strasznie ale jak juz wstane i chodze to ok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak jeszcze w temacie mleka mod - wydaje mi sie, ze wiekszosc pogladow bierze sie z czasow, kiedy my bylysmy male (nie bylo zadnego wyboru i te mleka pewnie duuuzo pozostawialy do zyczenia). Teraz wszystko jest duuuzo ulepszone, duzy wybor itd itd... To ja poprosze ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- dzis rano mialam 20-minutowy krwotok z nosa ![]() Powiedzcie mi, ze to sie zdarza, bo juz panikuje ze to z mojej maloplytkowosci (dobrze, ze wczoraj wyniki robilam, to przynajmniej wiem na jakim sa poziomie). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zadomowienie
|
Ojej. Cała noc nieprzespana!!!! Tragedia. Mała nie płakała, ale oczy miala szeroko otwarte i złościła sie jak nikt na nią nie patrzył....
Mam pytanie.... Po jedzeniu trzeba pionizować dziecko, żeby mu się odbiło. A jak karmię w nocy, maluch śpi ze mną w łóżku, bo mi sie nie chce po karmieniu odkładać go do łóżeczka, to co też go muszę wybudzić??? Bo często zasypia przy piersi i ja też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Sensuel błagam Cie, obrzydliwe
![]() ![]() ![]() ![]() pierwszego linka nie obejrzałam bo synek mi nad głowa siedzi ![]() do mamus karmiących sztucznie, nie ma sie czym przejmowac i olać nagabującyh na karmienie naturalne. Wy najlepiej wiecie dlaczego nie karmicie i nie ma się czym przejmowac ![]() ![]() ![]() bardotka jest duzo mleczek do wyboru, TY masz akurat jakieś mało spotykane. Ja od siebie polecam albo Bebilon albo Hipp ![]() Jesli dziecko mało przybiera na wadze to ja bym dokarmiała. Zebra mleka modyfikowanego niezjedzonego nie mozna podawać po raz drugi. Bo tak zrozumiałma, ze jak nie zje to podgrzewasz. Bakterie, które mały zostawia w mleczku pijąc szybko się namnażają i moga spowodowac problemy z brzuszkiem. Najlepiej zrobi mniej i dorobic na szybko niz podawac odgrzewane. Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-12 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
Zebciu jak przestanie sypac to przejde sie do Rossmana i zobacze czy jeszcze jest i jak u Ciebie nie bedzie, to kupie
![]() Bardotka jestes najlepsza mamusia dla swojej malej ![]() ![]() Majkela u mnie na poczatku bylo tak jak u Ciebie, ale przed pierwszym spacerkiem udalo mi sie dopiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Pysiamn, Xmila, Castilia nie blokowac kolejki
![]() ![]() cos sporo mam przenosi u nas ![]() ![]() zasłona Ty to chociaz jestes fizycznie przygotowana do porodu więc pewnie jak nadejdzie to będzie szybko. Ja jestem zamknieta na ba nie 4 a 10 spustów ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-12 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
Kancia nie łam się i nie kracz
![]() ![]() ![]() Mój małż to myśli, że ja już na dniach będę rodzić, a to jeszcze 11 dni... Wczoraj jak do niego dzwoniłam (bo myślałam, że jest może w sklepie na zakupach i chciałam mu dorzucić kilka rzeczy do listy), to powiedział: "no wiesz co, ale mnie nastraszyłaś... bo ja myślałem, że to już..." ![]() On to się na ten weekend nastawia ![]() ![]()
#4523 |
Zakorzenienie
|
mój to co chwile pyta "rodzisz juz?" oczywiscie dla zartu
![]() wole sobie pogadac w ta strone, ze sie przeterminuje i na to nastawic niz nastawiac sie na szybsze rozwiązanie i czekac ![]() jade na 14 na KTG ale nie spodziewam się rewelacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za KTG. Może akurat już coś się pomału ruszy... Ja na 11 mam wizytę u okulisty.
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Bardotka a jak jest w buteleczkach, to pewnie w proszku tez mozna kupic.Moja w szpitalu ten NAN tez dostawala w gotowych buteleczkach.Po powrocie kupilam w proszku i sama jej przygotowuje
Zebciu ja normalnymi + pneumo,rota,meningo.Wstaw ialam tu ostatnio kilka linkow odnosnie szczepien i te skojarzone nie sa wcale dobre ![]() A na ktora pneumo sie zdecydowaliscie ? I jakie sa u Ciebie ceny ? Ingrid nie mialas pokarmu,bo nie bylas przekonana do karmienia piersia ![]() Mala cala noc spala na brzuchu ?? ![]() Kocurazab ![]() Asiuulka juz nie pamietam ![]() Celka tak moze sie dziac pod koniec ciazy Kalka mi sie zdarza nie pionizowac, jak zasypia przy piersi Sensuel dla mnie 8latki to tez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() A co to, nikt się nie rozpakował?? Pysia nie wstrzymuj kolejki ![]() Paulina dzisiaj nie przespała nocy, ale i tak spała do 4.30, bo po kąpieli bardzo mało zjadła... Brzuszek ją bolał, pewnie przez tego pączka na którego się skusiłam... ![]() A teraz sobie ćwierka w sypialni... Już trzeci dzień pod rząd zostaje w sypialni i sobie trochę śpi, trochę świat ogląda i trochę palucha ciumka... Dzięki temu mam czas do 11 - 12 dla siebie... Mogę się wykąpać, zdjęcia biżu porobić, coś z obiadem podziałać, albo na wizaż zaglądnąć... Cytat:
U nas: 5w1 - 110 zł; 6w1 - 180 zł; rotawirusy - 300 zł; pneumokoki - 270 zł (dopiero w drugim półroczu będziemy szczepić); meningokoki - 180 zł (ale to dopiero za dwa lata). ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Poza tym mam naprawdę dość karmienia naturalnego... Bolą mnie piersi, bo teraz się karmimy co 2,5 - 3 godziny, a w nocy to jeszcze więcej wychodzi... Więc moje piersi się nie potrafią od trzech dni przestawić na tak tryb... Nadal produkują mleka na karmienie co godzinę... Co gorsza Paulina nie jest w stanie opróżnić jednej piersi za jednym karmieniem... Więc to wypada tak, że jedna pierś prawie co 6 godzin jest opróżniana... Już kilka razy ściągałam, bo mi się aż takie grudy pod skórą robiły po nocy...
![]() |
#4527 |
Rozeznanie
|
Witam Mamusie i Brzusie.
Ja dzisiaj pierwszy dzień sama z Milenką w domu. Olafek poszedł do przedszkola, bo mają dzisiaj bal ![]() ![]() Aldii zgadzam się z Toba w 100% odnośnie spania córeczki Ingrid całą noc na brzuchu. Dla mnie masakra. Moja córcia też czasem śpi na brzuchu, ale w dzień jak cały czas na nią patrzę. W nocy to bardzo niebezpieczne. Nie pamietam wszystkiego, co napisałyście, ale: Zeberko u mnie najtaniej mleko Bebilon jest w Kauflandzie po 32zł, często tesco ma promocje, że jest nawet za 31zł. Zdaniem mojej pediatry to najlepsze mleko modyfikowane. Najrzadziej, powoduje problemy z brzuszkiem. Mój synek je zaczął dostawać jak przestałam karmić - myśmy zaczynali od 3, ale koleżance, która miała operację i musiała przestać karmić poleciła właśnie bebilon 1. Ja szczepię Milenkę szczepionką 5 w 1, bo jeśli zaszczepiono dzieci w szpitalu na żółtaczkę, to nie powinno się szczepiśc heksą. Na rotawirusy nie szczepię. Pneumokoki będą ale później. Majkela i inne mamusie bardzo dziękuje za komplementy dla dzieciaczków. Olafek ma moje oczka, ciekawe czy Milenka będzie miała ciemne jak ja, czy jasne po tż-cie. Asiulek córeczka prześliczna, super czarne włoski ![]() Youyou oby bilirubina szybko spadała i szybko wróciliście do domu ![]() Bardotka przede wszystkim musisz zmienić myślenie i przestać się stresować. Tak jak któraś mamusia pisała karmienie piersią zaczyna się w głowie. Jak jesteś zestresowana to masz mniej mleczka. Jak zależy Ci na naturalnym karmieniu poszukaj dobrego doradcy laktacyjnego, może doradzi Ci coś. ![]() Pysiu czekam na wieści po dzisiejszym ktg. ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() - 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-02-12 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Kamyku jeszcze ze 2 dni i piersi sie przyzwyczaja
![]() Kamyku,Malinko a ktora na pneumo wybieracie ? Mam narazie obczytany temat odnosnie skojarzonych i pneumo.Jak mi sie uda to przewertuje dzisiaj rota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Paulinka akurat nie znosi tej pozycji, ale i ja i mój brat spaliśmy często na brzuszku... Czy to nie jest przesada z tą nagonką na taką pozycję spania? Czy faktycznie w tej pozycji jest większe ryzyko śmierci łóżeczkowej? Czy to tak samo jak z nagonką na karmienie piersią...?
#4530 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie, ale się zastój zrobił KRA KRA dla nierozpakowanych
![]() Kalka - jak mały uśnie przy piersi to podnoszę go ale rzadko kiedy mu się odbije, w nocy nie podnoszę go tylko odkładam do kołyski bo wiem że i tak mu się nie odbije. zadzwoniłam wczoraj do szpitala umówić małego na kontrolę bioderek (ten ortopeda zalecił żeby zrobić za 6 tyg) a tam mówią że nie mają podpisanej umowy z NFZ więc mnie nie zapisze i żeby się dowiadywać i znowu będę musiała iść prywatnie... hmm tak się zastanawiam wczoraj małego nie werandowałam bo śnieg strasznie sypie i takie wilgotne powietrze, a dzisiaj właśnie usnął i jak znam życie to będzie spał do 14:00 potem karmienie i koło 15:00 dopiero bym go położyła do wózka, czy to nie za późno? chyba znowu odpuszczę. Ja nie wiem jak będzie ze spacerami - będę go chyba musiała wybudzać, bez sensu... a te chrostki to od tego że często mały śpi przytulony policzkiem do mojej skóry na piersi i wczoraj mu zniknęły po południu, dzisiaj rano spał ze mną tak dwie godziny i na jednym policzku znowu mu się pojawiły, więc muszę sobie pieluszkę dawać żeby do skóry nie dotykał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.