|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Wczoraj padł mi net. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Skąd wiesz? ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Ostatnio juz w nowym gabinecie bylam na 2 wizytach i sie zapisywalam. No ale teraz te L4 wypadlo. Potem jednak nie pojechalam wiec musialam telefonicznie ustalic nastepna.. Juz nawet dzis sie zebralam i dzownilam do gina, ale nie odebral- pewnie pacjentki mial. Nie bede juz go blagac by przyjal mnie predzej... tylko mu powiem ze po 4 tyg od ostatniej nie ma miejsca, ze dopiero po 6 i co mam zrobic z tym twardym brzuchem przez wiekszosc czasu, czy cos brac i czy mam zrobi badania krwi, moczu glukozy predzej czy dopiero jak przyjade (bo juz drugi miesiac mija jak mialam ostatanie badanie krwi... to troche dlugo) ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Kiedys telefonicznie to chyba jego zona rejestrowala-nigdy jej na oczy nie wiedzialam po prostu kazdy zapis na wizyte trzba bylo dzwonic. I wtedy obojetnie, ona mi mowila ze wtedy i wtedy ja wolne, a ja mowilam ze on powiedzial ze ma byc np za 2 tygodnie. I sprawa zalatwiona, wciskala mnie gdzies. W prawdzie potem trzeba bylo jak sie przyszlo poczekac troche, czasem pare kobitek, a czasem nikogo nie bylo.. ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Słodziuchny! ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- ![]() ![]() ![]() I jak dzis poszlo? ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Bo kurcze ja mialam nastawienie w stylu "chce juz porodu, chce juz bole, chce rodzic". Nie umialam sie doczekac. A potem tragedia, lezec kazali -choc wskazan nie bylo. Non stop po oxyto, czylu tez pod ktg, nie mili, wredni, nikt nie raczyl pomoc, ani nawet nie probowali zrozumiec. Oj bylo to dla mnie traumatyczne przezycie. Choc bylam tak pozytywnie nastawiona.. ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Yhhhhhhmmm, no to ja wole jednak innych - z ciemnymi wlosami ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]() Ja nadal nie wybralam ktore chce |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Hej Dziewczynki!
Siedzę dzisiaj cały dzień i szukam (chyba) niemożliwego. Mam przyszłego szwagra, lat 8 wkrótce i poszukuję komiksów pewnych, które chcielibyśmy mu dać, co okazuje się wcale nie takie proste jak by się wydawało... Już mi się w oczach troi.
#4503 |
Zadomowienie
|
Wlasnie sie zorientowalam, ze zostalo mi 75 dni do terminu porodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I teraz tylko nakladam w kroku calkiem w pachwinach, by nic nie wychodzilo obok majtulów, no a wargi omijam, troche sie boje, a wazniejsze ze mi przeszkadza- jak wszystkiego sie pozbede to odrastajace wloski zachaczaja o majtoki ![]() No a wyzej to zawsze jakic paseczek zostawiam, tez wygodniej.. Ale teraz mam PROBLEM! Bo nie widze nic! Zawsze przed kremem, nozyczkami "przycinam wszystko". A teraz kurcze tylko brzuch widze.. Moze czas na lustro? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zadomowienie
|
a ja mimo że wizaż włączony całą dobe to podczytuje was na raty ;/
i już nie wiem co mam zrobić chyba jajko zniose ;/ nie moge siedzieć bo BOLĄ MNIE PLECY !!! tzn jakby w jednym punkcie troche powyżej pasa po prawej stronie ciała coś na tej wysokości jak się biustonosz kończy. i boli tylko jak siedzę ![]() ![]() dziewczyny słyszałyście o czymś takim albo któras to ma ? bo to strasznie uciążliwe na weekendzie miałam studia i wiadomo tam się siedzi a niektórzy wykładowcy nie robią przerw i musi sie siedziec półtorej godziny mimo że sama sobie robiłam przerwe to i tak po 2 dniach to już płakałam z bólu bo co 10 minut przeciez nie będe wychodzić ;/ i nie wiem już czy do jakiegoś lekarza z tym iść ? ( każdy mówi ze to normalne i nic mi lekarze nie dadzą ) a jak tak to do jakiego ? moja rodzinna to taka że tak powiem "tępa" baba że nie wiem czy jest sens wogóle ;/ jak któraś się spotkała to pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Wow.. fajnie.. ja mam dzis 99!!!!!! Wczoraj byla studniówka! ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Slyszalyscie w wiadomosciacho tej malej dziewczynce, co sie urodzila miajac cos ponad 400g? Dzis wyszla do domu.. Kurcze jaką to daje nadzieje co nie? Ze mozna takie malenstwo uratowac! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
A mi zostalo 118 dni
![]() ![]() ![]() ![]() Dzis bylam w pracy u rodzicow, troszke zmeczona jestem ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj oberwanie chmury a maz wzial do pracy jedyna dzialajaca parasolke i nie moge isc sobie chleba kupic ![]() Wklejam fotke dzisiejszego zakupu dla malej
![]() |
#4509 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
A mnie do porodu zostało 136 dni
![]() Czuję się jakaś taka osłabiona, nic mi się nie chce ;/ I jakoś tak smutno mi... Ale Wojtuś szaleje i nie daje mi się smucić. Rozszyfrowywałam dziś skróty z usg... Wojtuś ma obwód główki 18,6 mm a tułów 16 mm i 3,4 mm długość kości udowej i waży 399 g... same powody do radości... Mam jeszcze pytanko, bo szukałam na internecie ale jakoś nic nie mogę znaleźć... a chodzi mi o pomoc dla samotnej mamy, będę wdzięczna za jakieś info...
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ubezpieczeni dodtakowych, mam takie, ale mamy zmienic na bardziej oplacalne, skladka taka sama ale wieksza kase place...zobaczymy czy sie uda, ale w kazdym razie 600zl napewno dostane ![]() ![]() ![]() kashha- napewno jak masz maly dochod dostaniesz 1000zl becikowego i 1000zl zapomogi socjanej i moze ubiegac sie o dodatkowoa kase od Mopru, powinnas sie przesc i dowiedziec jakie sa procedury ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-03-30 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Siema babeczki, moja mała powsinoga została u babci... na noc
![]() ![]() W sumie to nie narzekam, bo czasem fajnie jest móc posiedzieć od tak po prostu, nie śpieszyć się z niczym, nie denerwować, tylko od po prostu 'nudzić' się ![]() Zaraz Wam wrzucę zdjęcie ze spaceru... bo robiłyśmy dla taty... dzisiaj tak pięknie było, choć wiatr dokuczał... ale w parku akurat spokojnie było... Chyba wezmę się zaraz za książke... tym razem czytam jedną z książek Moniki Szwaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- O rany przeraziłaś mnie rzucając tak konkretną liczbę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatek z tytulu urodzenia dziecka http://www.mpips.gov.pl/index.php?gid=296 Z tytulu samotnego wychowywania dziecka http://www.mpips.gov.pl/index.php?gid=298 Jak bys nie wrocila do pracy http://www.mpips.gov.pl/index.php?gid=297
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja wlasnie wrocialm od lekarza. dostalam skierowanie na glukoze 75 g blech ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
roztrzepaniec śliczny ciuszek
hd koniecznie nowa fotka ![]() leż sobie, może pogoda też swoje robi ![]() lilka super, że wszystko ok a twoje wyniki napewno się poprawią , ale ci dobrze 2 kg ja to już chyba z 12 kg ![]() fajne ciuszki anuszka a ja uwielbiam lenor niebieski mogłabym mieć takie perfumy ![]() lazurowa ![]() niezawsze moze z oliwki to masz albo kemu jakiegos ![]() dzidzia ale stary ten szwagier ![]() alguien no czas zasuwa a jak czytam w którym jesteś tyg za każdym razem w szoku kiedy to zleciało. Wogóle powiem wam że pierwsze miesiace mi się ciągły a teraz jakoś to pędzi wiolek ja dwa razy tak miałam w tym samym miejscu jakby takie kłucie promieniujące ale pochodziłam, masowałam i przechodziło bajka super, ze wszystko ok a ja juz jutro wizyta 25tc i 2dni |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam wizyte w nastepnym tygodniu, nie moge sie doczekac ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
czyli wychodzi ze u nas dzis studniowka!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Raczkowanie
|
niezawsze nie panikuj tylko, może to po prostu uczulenie na coś. ale znam to-zawsze czarne scenariusze
![]() wiolek ja mam ale nie tyle że na wysokości stanika a w krzyżach i w prawym boku pleców na dole, a co do zaintersowania lekarza, to mój się tym nie zainteresował, stwierdził że normalne i L4 mi nie da.zatem wywnioskowałam : "CIERP CIAŁO JAK SIE CHCIAŁO..." Cytat:
oglądałam o tym. i pomyslec że pare lat temu nie dało by się takiego dziecka wyratować. 5 miesięcy-co to jest! a jeśli chodzi o nadzieje to nadzieja nadzieją-liczy się dobry szpital, dobry personel i silny organizm dziecka.
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
A u nas 135 dni do porodu... więc jeszcze daleko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ubranko superowe i dla większej dzidzi nawet fajniejsze,bo jak tak sobie wyobrażę maleństwo stawiające pierwsze kroczki w takich spodenkach ![]() Cytat:
![]() A mnie równo 90.Ale leci... Cytat:
![]() Skrót mojej dzisiejszej wizyty: wyniki ok,Hb trochę spadła,ale na razie mam tylko jeść buraczki ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Wtajemniczenie
|
Nie no masakra tu jest wogole nie da sie przebić
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Raczkowanie
|
farminka pozazdrościć położnej
![]() ![]() ![]()
#4525 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() papeteria no u mnie ten minus że boli codziennie po jakies hmmm nie wiem 20 -30 razy dziennie heh jak tylko siąde ;/ Carmena ten lekarz to naprawde szkoda gadać szukaj tego innego bo to bezczelne i skoro pracujesz fizycznie twoim przywilejem jest ze mozesz iśc na L4 a nie tak jak on ci gadał ;/ farminka to fajnie z tą położną ![]() u mnie 127 dni do porodu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zadomowienie
|
Ginek nie odbiera. Nie wiem czy wypada jeszcze teraz dzwonic, kiedys o tej porze jeszcze przyjmowal,ale nie wiem jak w tym nowym gabinecie... ehh..
A no i juz łozeczko dla młodej zamówione. 200x90 cm ![]() Dla małego w brzusiu tez kupie kolderke + poduszke. I jeszcze 2 pary poszewek 1 dla malego a 1 dla corci. Jeszcze raz wam pokaze ktore to lozka ![]() te zamowilam: http://www.allegro.pl/item966036860_...cm_90x200.html a te bylo te zwyklejsze, ktore mogli zrobic na 180.. ale coz ![]() http://www.allegro.pl/item975229818_...cm_90x200.html Moze da rade przyjsc przed swietami jeszcze.. ale i tak co z tego skoro mała bedzie w nim spac dopiero jak sie wyprowadzimy na gore, czyli naj naj wczesniej miesiac przed porodem.. czyli moze w czerwcu.. Ehhhh ![]() ![]() Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-03-30 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4528 |
Wtajemniczenie
|
No to piszę co tam na wizycie...
Otóż, dziecko rozwija się prawidłowo, wszystkie narządy w normie. Machało do mnie rączką. Niestety skróciła mi się szyjka ![]() No i mam anemię. Żelazo dwa razy dziennie. I powinnam na siebie uważać. Dziękuję wszystkim za kciuki ![]()
#4529 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.