|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
29 | 54,72% |
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
20 | 37,74% |
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
1 | 1,89% |
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
3 | 5,66% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Dzień dobry
![]() Wczoraj miałam ciężki dzień, rano zaliczyłam dwa pawiki ![]() ![]() Andzya fajny avatarek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Raczkowanie
|
Tyle piszecie o mdłościach i rozmowach z muszlą, a czy są tu jakieś mamy, które ciążę przechodzą super? Ja w ogóle się nie czuję jak w ciąży, brzuszek jeszcze nie rośnie i gdyby nie USG to bym chyba nie uwierzyła, że KTOŚ we mnie rośnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mialam mdlosci i szczerze wspolczuje komus, kto sie z muszla caluje bo pewnie to uczucie jest okropne :/ mnie bola tylko plecy i krzyz, ale to tak mocno ze az mi na jakis nerw naciska i ledwo czasem chodze ![]() a ponawiam pytanko - moze jest kto ze slaska jeszcze?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=moniczka1302;305504 79]ha!
a slyszalyscie ze maja becikowe odebrac w 2012?? ![]() No ja słyszałam coś mi się obiło o uszy jak to się potwierdzi to się nazywa pech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaraz się szykuję na wizytę - trzymać kciuki za nas ![]() Kuchnię i przedpokój trochę ogarnęłam, mężowi zostawiłam mycie naczyń. Zaraz wtrząsnę jakiś mały obiad ![]()
![]() |
#4509 |
Zadomowienie
|
aneczka240 trzymam kciuki, ja zauważyłam, że te wizyty coraz bardziej stresujące.
Zapomniałam napisać wcześniej, że ja jestem z łódzkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() a jezeli moge wiedziec, to gdzie wybierasz szpital? kierujesz sie poleceniem przez kogos? Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2011-11-17 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
dzisiaj miałam krew pobieraną . myślałam ,że tam padne - tak tego nie lubie i ten kolor krwi taki bordowyyy bleee. co do mdlosci to sie zdarzaly , czasami nawet lodowki nie otwieralam bo zapach wszystkiego mi przeszkadzal , a najbardziej to ser , i taki ser roztopiony na tostach fuuuuuuu. teraz jest juz ok. w pierwszej ciazy zero objawow, mdlosci i innych perturbacji. teraz apetyt jak ksiezniczka bo przebieram jak w ulęgałkach ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
poza tym badanie mam w poniedzialek . mam nadzieje,że maleństwo da się zmierzyć, to będę spokojniejsza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
23 idę na usg sprawdzic co z krwiaczkiem coraz bardziej się denerwuję wiec w sobotę i niedzielę chyba z łóżka się nie ruszę i nie ogarnę bałaganu no cóż futro z mężem przeżyją nadmiar kurzu
![]() nie chcę byc usidlona w domku a co gorsza w szpitalu bo mąż ma do końca miesiąca delegacje i nawet mi nikt obiadku domowego nie przyniesie no może siostra jak przebije się przez cały wrocek dziewczyny co już można zobaczyc na usg w 11 tyg? Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2011-11-17 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | ||
Zakorzenienie
|
Ja, poza tym, że dziś jestem jak z dupy wyjęta, nie narzekam jakoś specjalnie. Ssanie w żołądku nauczyłam się ignorować
![]() Nie utyłam jakoś specjalnie, brzuch mi nie rośnie, co nie znaczy, że nie urośnie później. ![]() Niedługo tak czy tak trzeba będzie jakieś spodnie kupić przystosowane do rosnącego brzucha, a jak tak nie lubię zakupów. Najchętniej bym zamówiła bez mierzenia, ale ja bez mierzenia nie mogę. Nic mi nie pasuje. Pozostaje iść na zakupy. Widziałam kilka dni temu na wystawie sklepu fajne spodnie w kantkę, takie z tkaniny, eleganckie. 120 zł. Trochę sporo... Teraz cały czas dopinam spodnie, tylko jak dłużej siedzę to muszę mieć rozpięte. I jak sie najem ![]() I przypinam agrafką, żeby się nie rozłaziły. I całkiem nieźle się taka konstrukcja trzyma, będę tak chodzić do oporu, byleby tylko do sklepu nie iść. ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-11-17 o 13:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny,
ja dzisiaj też oddawałam krew, blleeee ![]() Byłam na 3 godziny w pracy, bo musiałam coś pokończyć. Część z Was pytała czy zamierzam już do końca być na zwolnieniu. Hmmm początkowo brałam taką opcję, ale z drugiej strony nie chcę kolegi zostawiać samego z tym całym bajzlem. Mamy ze sobą bardzo dobry kontakt i jest mi go mega szkoda. Muszę się Wam pochwalić-nie dość, że zjadłam dziś pączka to jeszcze nie witałam się od rana z toaletą ![]() Ale coś mnie spanko powoli zaczyna zmagać, a miałam robić porządki ![]() A tak w ogóle, ja też jestem z Małopolski ![]()
#4517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a bierzesz jakieś leki na powstrzymanie wymiotów?? ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zadomowienie
|
więc musze wziąśc kamerę od siostry i nakręcic malego obcego skoro już nogi i ręce bezie mial widoczne, namawiam żeby mąż jakoś dotarł do mnie w dniu 7.12 bo mam usg genetyczne i chetnie bym z nim w końcu poszła bo jakoś zawsze ma delegacje na 2 końcu polski i nie widzę szcześcia jak pokazuję tylko zdjęcie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
agata nic nie dostałam. Możesz wysłać jeszcze raz? Adresu maila też nie mam.
dasti80 dzięki wielkie ![]()
#4521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
..myślałam o tym..Znajomi mówią, że.. powinnam to już teraz robić.. Dla mnie to ciągle jednak zbyt absurdalne..i.. liczę, że ostatecznie prywatne żłobki też u nas są.. ... Ale nie wykluczam, że w końcu zadzwonię i zainteresuję się tymi państwowymi ![]() Co do szpitala.. to kompletnie nie wiem.. Czytam. Słucham i.. liczę, że coś mi zaświta wcześniej niż w czasie akcji porodowej. Koleżanka wybiera się do prywatnej kliniki w Katowicach (mają umowę z NFZ).. poród ma w lutym.. więc czekam na relację.. i jak co to się tam wybiorę.. Poprzednie dzieci rodziłam w poprzednim miejscu zamieszkania.. na szybko ![]() Jeszcze trochę czasu zostało.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Wtajemniczenie
|
Kochane, później Was nadrobię
![]() Zajrzałam zdać relację po wizycie. Więc tak: maluch ma całe 68 mm, więc od poniedziałku troszkę się mu urosło. Serduszko bije, 150 uderzeń/min, machał nam łapkami ![]() ![]()
#4523 |
Raczkowanie
|
Byłam na USG: maluch ma 66,8 mm, wszystko w normie, przezierność 2,3 mm, ryzyko chorób niższe niż statystycznie. Maluch strasznie się wiercił i na 95% to chłopiec.
I termin porodu mi się przesunął na 24 maja (a wg miesiączki był na 30 maja) |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4525 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() macie juz jakies imie na oku? ![]() Dziewczyny zaniedlugo nowa czesc watku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też co mogłabym jeść w ilość bez limitu to lody i żelki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ledwo żyję, ciężkie dni nastały... Spryszczyło mi znów cały policzek - smaruję sudocremem, boli normalnie cała twarz... Łypie mnie coś po środku brzuszka, na wysokości miednicy... Mam nadzieję, że wszystko dobrze, wizyta dopiero za tydzień, chyba się nie doczekam... Zostawiam pozdrowienia i lecę czytać, znów dużo do nadrobienia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Raczkowanie
|
Dziękuję.
![]() Imiona mieliśmy 2... dla dziewczynki. Dla chłopca na razi nic, bo męża ukochane LAPIDUS nie przejdzie w USC. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym z tych szpitali kobiety rodzą i jakoś żyją ![]() Moja koleżanka, która rodziła w ubiegłym roku, po tym jak odeszły jej wody, zadzwoniła do męża i mówi, że to chyba już. A on do niej: bierz torbę i idź do szpitala. Miał akurat dyżur i nie mógł wyjść z pracy. Po czym ona wzięła prysznic, uczesała się, wzięła tę torbę i poszła do szpitala. ![]() ![]() Cytat:
Prosimy o zdjęcia ![]() Cytat:
Trzymam cały czas kciuki! Cytat:
![]() Widziałaś już coś wyraźnie między nogami? Dziecka, nie swoimi. ![]() Cytat:
Cytat:
Ale jeśli czujesz, że coś może być źle to idź do lekarza wcześniej. Cytat:
Swoją drogą, nie takie imona przechodzą. ![]()
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-11-17 o 17:34 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z kupnem błękitnych ciuszków jeszcze się wstrzymuję do USG połówkowego. Co do Lapidusa to nie mam zielonego pojęcia skąd on takie cuś wytrzasnął. Nawet jak by się w urzędzie zgodzili, to by nie przeszło. Prędej bym męża zabiła. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.