|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() A ja w sumie nie odpowiedziałam na pytanie: 21tc 3kg na plusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32043085]Roan ma największą chyba gondolę, 82 cm. No tylko znowu nie ma skrętnych kółek, ale mi to akurat odpowiada.
Mnie też twardnieje, ale nie boli. A dzieciak też czasami kopie i już sama nie wiem, czy to on czy to macica się napina... Zgłupieję zaraz i oczywiście dzieje się to w piątek wieczorem, kiedy jutro nie przyjmuje żaden gin, zostaje tylko szpital ![]() Mój cicho siedzi, martwi mnie to, ale wiem, że jeszcze nie musi to czegoś złego oznaczać... O izbie przyjęć jeszcze nie myślę. Zaraz sobie nospę wezmę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spokojnie, będziesz mogła wrócić ![]() ![]() Krocze masuj kilka minut, rozgrzanym olejkiem w palcach, delikatnie, w stronę odbytu i po bokach od wejścia do pochwy, samą okolice wejścia do pochwy, rozcieraj delikatnie w palcach, rozgrzewaj itp. Potem zostaw olejek, nie zmywaj go! załóż sobie wkładkę, zeby nie poplamić bielizny i już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32043395]Chyba już to czytałam, ale przejrzałam jeszcze dziś
![]() No tylko nosidełka z Roana nie będę kupować.[/QUOTE] Dopóki nie przeczytałam opinii chciałam ten wózek, a teraz chyba będę szukać dalej. Jednak szukałam na razie tylko w necie, więc wybiorę się do sklepu żeby go zobaczyć...i ocenię potem ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja 19tc i 6 dni plus 5kg i dobrze mi z tym. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Są większe problemy i powody do zmartwień... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie 21 tc i jakieś 6 kilo na plus. Ale ja to mam bardzo gdzieś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32043672]A masz non-stop twardy? Bo ja już sama nie wiem, czy taki mam mieć, czy to moje wyobrażenie, czy naprawdę jest twardy....
U mnie 21 tc i jakieś 6 kilo na plus. Ale ja to mam bardzo gdzieś ![]() Właśnie zastanawiam się, czy nie taki jego urok... Mam podobne odczucia... Może to normalne? Trochę mnie dziś głowa ćmi i może szukam problemu... Sama nie wiem... Z deka jestem zaniepokojona... ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Coś mi się zdaje, że nowy wątek będzie szybciutko... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj przeżyam sprawę Madzi z Sosnowca. Strasznie mnie to ruszyło ...
Tacca mi wczoraj często brzuszek twardniał, ale miałam gorączkę, więc może to było przyczyną. I mały trochę mniej się ruszał niż zwykle, ale dzisiaj już jest tak jak normalnie ![]() Też wiele razy zwróciłam tu uwagę na to, że dziewczyny się żalą, że mało przytyły... Ja mam już 8 kg do przodu, może 9, nie wiem sama.... Ważyłam się niecały tydzień temu. Trudno,nie jestem tym zachwycona,ale będę walczyć po porodzie.
#4510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, ale my nie mówimy o ROZCIĄGANIU krocza, które robi się od 37 tyg. własnie dlatego, że ciąża jest już donoszona i gdyby nastąpoił poród to wtedy się uważa, że jest fizjologiczny i w terminie, ani o SKAKANIU na piłce, tylko o ĆWICZENIACH KEGLA i SIEDZENIU, zwykłym siedzeniu na piłce, które są zalecane w ciąży i polecane przecież nawet w szkołach rodzenia! Wiadomo, że jak cokolwiek dzieje się z szyjką, to trzeba sobie dać spokój z ćwiczeniami Kegla i w ogóle ze wszystkim, z seksem na czele!, bo skurcze podczas seksu powodują dalsze skracanie się szyjki. Ale jeżeli mówimy o ciąży zdrowej, niezagrożonej, w której szyjka jest prawidłowej długości i zamknięta, nie ma żadnych przeciwskazań ani do uprawiania seksu, ani do ćwiczeń Kegla ani do siedzenia na piłce (podkreślam - siedzenia!). To niestety jest normalne, że szyjka siada u wielu z nas w 6 czy 7 miesiącu - z powodu ciężaru, który musi utrzymywać. Wiadomo, ze wtedy obchodzimy się ze sobą jak z jajkiem, ale to już nie jest stan ciąży fizjologicznej, więc to jest oczywiste - rezygnujemy z seksu i ćwiczeń. Przepraszam za wytłuszczenia, ale coś mi nie poszło z cytowaniem postów i wszytsko się zlewało ![]() Chciałabym jeszcze a propos piłki podzielić się z Wami wrażeniami, bo od kilku dni siedzę sobie na piłce właśnie. Słuchajcie, dziewczyny z rwą - ja jestem zachwycona! Piłkę kupiłam kilka dni temu w rossmanie - za ok. 24zł - są w 2 rozmiarach - 65 i 75 cm. Ja mam 169 cm wzrostu i ta 75 jest ok (mogłaby nawet być odrobinę większa, ale jest wygodna). Słuchajcie! Naprawdę jest różnica jeżeli chodzi o ból - ja w pierwszej ciąży i wiele tygodni po niej nie moglam w ogóle chodzić, więc teraz robię wszystko, żeby na bieżąco jakoś to łagodzić. Naprawdę jest znacznie lepiej, jak się troszkę posiedzi na piłce ![]() ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-02-03 o 17:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Konto usunięte
|
Ja zauważyłam, że mam twardy, jak stoję, jak siedzę to jest miękki. Ale nie chce mi się go już tak ciągle macać, niepokoję tylko dziecia :P A może to zwykły brzuszek ciążowy?
Nie wiem, kiedy się mam zaniepokoić... Wzięłam ciepły prysznic, na razie nie czuję twardnień, takie stricte twardnienia to czułam może 3-4 razy w ciągu ostatnich 4 godzin. A tak poza tym to czuję po prostu, że brzuszek jest twardszy, ale nie wiem, jaki był wcześniej... Znowu sobie coś uroiłam? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 | |||
Zakorzenienie
|
Ale ciąża nie jest po to, żeby pozwalać sobie na wszystko.
Bo w ciąży nie mamy jeść za dwoje, tylko dla dwojga. A to duża różnica. Oczywiście można popuścić pasa i przytyć 30 kilogramów albo więcej, ale później będzie płacz. Nie każdy ma wpływ na to ile tyje, i jeśli nie mamy sobie nic do zarzucenia (nadmierne obżarstwo, zajadanie się słodyczami bez ograniczeń), to może to powodować takie a nie inne reakcje. Bo nagle okazuje się, że ktoś tyje ponad jakieś tam ustalone normy. I jeśli chce się pożalić, to ma do tego prawo. Wcale nie uważam, że po ciąży to będzie dbry czas na zrzucanie tego co się przytyło w ciąży. Bo jak się popuści w ciąży, to później trudno zgubić. Cytat:
Ja póki co nie zgłębiam tematu kosmetyków dla dzieci, a kilka razy temat był poruszany. Jeśli mnie w danym momencie nie interesuje, to nie czytam. Przyjdzie pora, to ja będę pytala. Cytat:
Tak samo wielokrotnie był poruszany temat zwolnień czy urlopu macierzyńskiego. I jeśli ktoś nie był w danym momencie zainteresowany, to przeleciał pobieżnie wzrokiem, nie zastanawiając się nad tym. A za miesiąc czy dwa będzie pytał. I ja po raz dwudziesty odpowiem na pytanie. Cytat:
Dlaczego jedna osoba ma drugiej zabraniać pisać o tym co ją boli czy zastanawia? Nikt nie ma takiego prawa. Każdy ma prawo pisać to co mu się podoba, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji. I nagle wpada ktoś i krzyczy, że dość tego tematu, bo był poruszany X razy. Z jakiej racji, ja pytam.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-02-03 o 17:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32044355]Ja zauważyłam, że mam twardy, jak stoję, jak siedzę to jest miękki. Ale nie chce mi się go już tak ciągle macać, niepokoję tylko dziecia :P A może to zwykły brzuszek ciążowy?
Nie wiem, kiedy się mam zaniepokoić... Wzięłam ciepły prysznic, na razie nie czuję twardnień, takie stricte twardnienia to czułam może 3-4 razy w ciągu ostatnich 4 godzin. A tak poza tym to czuję po prostu, że brzuszek jest twardszy, ale nie wiem, jaki był wcześniej... Znowu sobie coś uroiłam? ![]() Mi lekarz powiedział,że jak brzuch twardnieje 10 razy na godzinę to trzeba jechać do szpitala.Jak 8 to jest jeszcze dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam po synku i to w sporej ilości, niektóre były raz założone wiec nie ma sensu kupować kolejnych ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32041908]A mi znowu twardnieje brzuszek :/ Tak mniej więcej od dwóch-trzech godzin, parę razy. Wzięłam nospę i się uspokoiło, ale jak się będzie powtarzać, to jadę na izbę przyjęć albo chociaż zadzwonię do gina. Nie boli, twardnieje np. jak wstanę dosyć szybko, ale i tak się boję.[/QUOTE] Jeśli to nie problem to sprawdź co się dzieje, zawsze będziesz spokojniejsza, jednak mogą to już być skurcze przepowiadające które mogą się pojawić po 20 tyg.
![]() |
#4515 | ||
Zakorzenienie
|
nawet mając specjalną dietę można przytyć - moja bratowa miała insulinę, dietę i tak przytyła...i co? nie jadła ani słodyczy, ani się nie obrzerała, robiła zastrzyki z insuliny jak tylko cukier wychodził wyższy - oprócz tego że kilogramy leciały to jeszcze dziecko z niedocukrzeniem się urodziło i musiało mieć glukozę dożylnie natychmiast podawaną....
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a pewnie że są - np jak się dziecka nie czuje - Tacca apropos czucia - ostanio tutaj pisałam ale powtórzę jeszcze raz - ja też się o to martwiłam, nawet specjalnie umówiłam się na prywatną wizyte bo mi to spać nie dawało i lekarz po pierwsze pokazał mi gdzie jest łożysko, wyjaśnił też, że dziecko uderza w łożysko a to działa jak poduszka powietrzna i nie jestem wstanie czuć tak delikatnych uderzeń, jedynie z prawego lub z lewego boku.... więc nie denerwuj się, bo ja jestem przykładem że można być w 29 tygodniu i bardzo rzadko czuję ruchy mojego dziecka...ale wiem że nic mu nie jeest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32037473]Ja się nie umiem zapisać na połówkowe :/ Gdybym je miała w 22tc i 2 dniu to coś by się stało?? ![]() I brzuch już jest dzisiaj OK, to było ze zmęczenia+szitowego jedzenia wczoraj (skorzystałam oczywiście z okazji i poszłam do Maca, ale to już naprawdę ostatni raz:/ Tym razem się wystraszyłam i już zero coli i frytek).[/QUOTE] Perse spokojnie połówkowe można mieć od 20-24 tc. Co do brzucha to ja tak miałam jednego wieczora, po zjedzeniu pomarańczy. Brzuch mi się tak napiął i wszystko w środku, że oddychać nie mogłam. Cytat:
Co do systuacji z MAdzią to jestem w szkou. Chodzi mi o Rutkowskiego. Ok MAtka nie ważne czy dziecko nie chcąy jej wypadło czy może było w tym wszystkim działanie świadome - to nie udzieliła dziecku pomocy i porzuciła je. I ja nie rozumiem tłumaczenia, że robiła to w szoku. Co do całej konferencji pana mam parcie na szkło Rutkowskiego. DLam nie żenujące było to, ze on mówił o takich szczegółach, o ktrych w ogóle nie powinien wspominać ponieważ rodzina mu zaufała a on wyprał troszkę brudy. A co do ostrej wymiany zdań. Myślę, że każda może wyrazić zdanie, nie wszystkie muszą się z nim zgadzać. Mnie denerwuje temat fotelików, więc nie skupiam się za mocno na tym temacie. Wkurzalo mnie l4 to się wypowiedziałam i tyle. Każdy ma prawo powiedziec co myśli, a że nasze teamty będą krażyć wokół fotelików, wagi, bóli i tego typu rzeczy no niestety - to ciąża właśnie. ![]()
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
na temat cukrzycy w ciąży http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...j_o_diete.html
#4518 |
Rozeznanie
|
http://demotywatory.pl/3679175/Czasem
Tak dla rozładowania atmosfery ![]() aa i mam jeszcze pytanie, czy jak pójdę w poniedziałek zrobić glukozę, a wizyta jest w środę czy to nie za późno??
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-02-03 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
u mnie wynik był w ten sam dzień
#4520 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś hormony wzięły górę a co do tego niby konkursu to bez przesady, nie wydaje mi się, że ktoś pisze o kg, po to żeby tylko ustawić się w jakimś szeregu, to by było chore |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
ale nie popadajmy w paranoje że tyjemy bo tak to tutaj odczuwam
to ja zacznę panikować że za niedługo rodzę ![]()
#4522 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tu już nie chodzi o tycie czy nie tycie ale o możliwość wypowiedzi pisemnej<dotyczącej spraw , które będą powracać jak bumerang> tego się nie uniknie Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-02-03 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie niejedna z nas będzie panikować. Kto broni?
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taka dobra rada - przestańcie się ważyć a życie będzie piękniejsze -nie wystarczy że mamy bóle pleców, rozstępny na skórze, trudności z poruszaniem się i inne dolegliwości? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
mnie przeraża ten moment wyjścia ze szpitala do domu z trzy dniowym maleństwem...i co dalej? umyć przewijać... wolałabym żeby rodziły się już półroczne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zadomowienie
|
Mam zdanie podobne do agaty. Mnie też miesiąc wcześniej nie interesowały wózki, nie szukałam, nie czytałam, więc Wasze nazwy nic mi nie mówiły. Potem sama musiałam się nad tym skupić, więc pytałam. Nieraz jest tak, że się człowiek czymś nie interesuje a potem nagle potrzebuje tych informacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
mówili w tv że tej matce nawet jakby mała Madzia wypadła z rąk to by tylko guza albo siniaka miała że podejrzane
![]() agata chodzi mi o to ze niektóre dziewczyny tragedie robią bo przytyło 2kg a ile jest bezdzietnych kobiet które by chciały tyle przytyć by mieć dziecko, dlatego cieszmy się ciążami i że wszystko jest ok bo kilogramy to najmniejszy problem w porównaniu z tym co słyszałam na patoligii ciąży się dzieje ![]()
#4528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Rozeznanie
|
jak ktoś chce się ważyć niech się waży, ma ochotę się poużalać to niech piszę, nic złego nie robi, ja nie odczułam, żeby ktoś z tego akurat robił tragedie, akurat tej dziewczynie pisząc o tym chodziło o coś innego. Napisała, że nie je wiele, tylko tyle co przed ciąża i że podejrzewa tarczycę, a tu wyszło zupełnie coś innego, jakaś nagonka na osoby co mało przytyły, bez sensu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
ja na początku ciąży chudłam nic prawie nie jadłam przez mdłości
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.