Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 15:14   #4501
aska27adopcje
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

[QUOTE=maluchna30;37758394]
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja mam pytanie z innej beczki.

używa któraś z Was albo używała któregoś z kremów do twarzy pharmaceris i może polecić ??

i ponawiam pytanie odnośnie "wielocytatu", bo moje ostatnie pytanie gdzieś w czeluściach postów utknęło ]

Ostatnio wzielam z apteki probke podklafu nawilzajacego i rewelacja. Jak mi sie skonczy ten co teraz mam BB, to sobie na pewno z tej firmy kupie. Koszt ok.35 zl.

aska27 wspolczuje przezyc z pieskiem i jestem z toba cala soba. Rozumiem cie doskonale, bo nieraz przechodzilam chorobska swoich pupilkow i mam nadzieje, ze twoj szybko dojdzie do siebie, a ty odpoczniesz. A od czego ten skret zoladka???

Co do skretu zoladka, najdziwniejsze jest to, ze lekarz sam nie umial powiedziec od czego to, zoladek nie byl wypelniony, nic sie nie najadl ... pies mlody 2,5 roku .... niektore poprostu tak maja, genetycznie, maja charakter nadpobudliwy - nasz taki jest ... albo poprostu zly przypadek ...
Stary 2012-11-22, 15:15   #4502
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja femibion biore od poczatku, wczesniej bralam tylko sam kwas foliowy wiec nie mam porownania. ale na femibion reaguje bardzo dobrze, nigdy zadnych przebojow nie mialam... u mnie ciut tansze, zalezy od apteki ale tak ok.+- 50 zl kosztują
właśnie czytałam, że jak się bierze femibion to dzieci duże rosną ja też biorę te witaminy, ale mój bobas w okolicach 50 centyla oscyluje

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziołszki, pamiętacie jak Wam mówilam o moim kierowniku budowy co nawalił z przyłączami?

dziś dzwonili do mnie z energetyki,że warunki przyłączenia jakie dostarczyłam mu od kierownika są.......sfałszowane
czujecie akcje? mogę normalnie iść z facetem do sądu i wygram tę sprawę

na szczeście z energetyki panowie są bardzo mili, wiedzą,że niebawem spodziewam się dziecka i obiecali pomóc jak najszybciej w tej sprawie

nie wiem co z tym dziadem zrobic nie chcę się teraz denerwować ale czuję,że po nowyjm roku zajmę się tym facetem
Ten człowiek jest jakiś niepoważny, jak tak można ? Ty się Kochana nie denerwuj, ale pop porodzie zróbcie z nim porządek

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka wiec dzis w koncu mam chwilke zeby napisac ...
No to się działo u ciebie Mam nadzieję, że już do końca ciąży będzie wsio ok i trzymam kciuki za pupila

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Tak piszecie o snach i o tż.
Wiecie co miałam wczoraj wieczorem? Godzina 24, już przysypiam, budzi mnie pełny pęcherz W pokoju ciemno, bo tż już się też położył i leży obok mnie. Otwieram oczy i czuję...ogórka! Zielonego ogórka! Hm..zaczęłam się zastanawiać czym się na noc smarowałam, co miało w sobie ogórka..ale na nic takiego nie wpadłam. Pomyślałam, że mi się wydaje, próbuję zasnąć, ale pęcherz ciśnie Dobra...idę do toalety. Wracam, kładę się i znowu czuję ogórka, teraz już bardzo intensywnie! Tż się poruszył, widzę, że nie śpi więc pytam "kochanie, co tutaj tak daje ogórem?" i w tym samym momencie spojrzałam na niego i myślałam, że padnę Tż leży na plecach i na oczach ma położone plastry ogóra i mówi "kochanie, to ja mam ogórka na oczach, bo chciałem się tak odprężyć" Myślałam, że umrę ze śmiechu W ogóle nie mam pojęcia skąd mu ten pomysł przyszedł do głowy, bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie robił
no co? dobrze się przed snem zrelaksować

Cytat:

i jaki w koncu kupiliscie? pochwal się

Super te koszule, w ogole nie wygladaja jak koszule tylko jak jakieś sukienki/tuniki
no ale cena jak dla mnie zaporowa, szkoda by mi bylo kasy na takie coś.
ja tam kupilam w zyrafki, najtansze, najzwyklejsze, paradowac w tym przy gociach nie bedę
Mi tez się strasznie nie podobają te koszule w misie itp. ale ja w ogóle nie koszulowa jestem, więc stwierdziłam, że parę dni w szpitalu mogę pochodzić w takiej, w domu i tak pewnie nie będę jej używać

wózek espiro vector pro, identyczny jak na zdjęciu, najważniejsze, że ma duże pompowane koła, reszta wyjdzie w praniu

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Dziewuszki, ja tylko na szybko, wlasnie sie na wizyte szykuje, prosze zatem o kcikasy zeby było wreszcie w porządku z tym moczem moim. Bo jak nie to mi oddział obiecał
wpadne wieczorkiem
No to trzymamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (16,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek 1.jpg (30,4 KB, 14 załadowań)

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 15:20   #4503
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Hope, uwazaj z ostrymi bluzgami bo słyszałam że moga zablokowac konto na wizażu za przeklinanie
dobrze, mamo

propo tego Bana co Black pisałaś, to ja właśnie mam największe nerwy na takie wątki
zakłada wątek (pomijając tępotę) ale z góry zakłada, że ją po główce zgłaskają jak już ktoś coś powie,co jej się nie spodoba to dawaj!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 15:29   #4504
e_vel
Wtajemniczenie

wiecie co, kupiłam sobie w Biedronce jakiś czas temu telighty/podgrzewacze 18 sztuk za 3,99 o zapachu wiśnia-czekolada, ale są też np. śliwka i inne i jestem zachwycona, bo palę 1 już 3 dzień i się nie wypaliła a do tego przyjemnie pachnie najpierw myślałam, że za słodkie będą ale jak się pali to są super Tak mi się przypomniało, bo pisałyście o świeczkach ja też je uwielbiam
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 15:33   #4505
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
wiecie co, kupiłam sobie w Biedronce jakiś czas temu telighty/podgrzewacze 18 sztuk za 3,99 o zapachu wiśnia-czekolada, ale są też np. śliwka i inne i jestem zachwycona, bo palę 1 już 3 dzień i się nie wypaliła a do tego przyjemnie pachnie najpierw myślałam, że za słodkie będą ale jak się pali to są super Tak mi się przypomniało, bo pisałyście o świeczkach ja też je uwielbiam
Kochana a te swieczki to gdzie lezaly ??? Bo biedronkowe swieczki te szklane tez czasem kupuje, ale wole jednak te z ikea .... Co do podgrzewaczy, czy one leza na chemii, czy na tych kosza\ch sezonowych ... nie wiem jak to mozliwe ze mi w oko ie wpadly, bo ja jestem biedronkowo-lidlowy maniak i ciagle tam laze i szukam szczescia
Stary 2012-11-22, 15:40   #4506
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana a te swieczki to gdzie lezaly ??? Bo biedronkowe swieczki te szklane tez czasem kupuje, ale wole jednak te z ikea .... Co do podgrzewaczy, czy one leza na chemii, czy na tych kosza\ch sezonowych ... nie wiem jak to mozliwe ze mi w oko ie wpadly, bo ja jestem biedronkowo-lidlowy maniak i ciagle tam laze i szukam szczescia
ja też właśnie jestem maniak biedronkowo-lidlowy A leżą obok tych w szkle, czyli u mnie na chemi, obok podpasek i worków na śmieci
A w lidlu dziś fajne lusterko http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_31718.htm kupiłam i bieżnik świąteczny ale to już pisałam, nie wiem czy widziałaś

Edytowane przez e_vel
Czas edycji: 2012-11-22 o 15:42
Stary 2012-11-22, 15:47   #4507
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja + 25
DZIEWCZYNY powiedzcie mi - miałyście juz robione badanie na GBS ??? Bo cholender zapomniałam w poniedziałek o nie spytać a z synkiem pamietam że miałam dodatki wynik i musiałam brać antybiotyk i jeszcze po porodzie w kroplówce dostałam. Nie pamietam kiedy sie je wykonuje ale jakos pod koniec ciazy właśnie
mi dzisiaj pobrał gin, a jestem w 33tyg.

Asia bardzo współczuje psinki, trzymam kciuki za niego

ewadylewska pytałam się położnej i lekarza o to dziwne,nieprzyjemne drapanie od wewnątrz i obydwoje mówili, że to maleństwo. Jest już na tyle duże i silne,że po prostu gdzieś nas tam musi w czuły punkt boksować, a my to właśnie tak dziwnie odczuwamy. mamy się nie martwić bo to nasze dzieciaczki

byłam dzisiaj u gina, nic nie niepokojącego się nie dzieje, szyjka ok, infekcji nie ma, mam się wstawić za 3 tyg. na wizytę i od razu ktg będą mi robić, usg nie miałam :/ ale to było pewne. Co do wagi to w 5 tygodni przytyłam 4,2kg ale lekarz nic nie mówił, położna też, wiec mam to ...
ogólnie lekarz nie widzi przeciwwskazań do porodu naturalnego, nawet ten mój polip mnie nie dyskwalifikuje, z czego się ogromnie ciesze, bo cesarki to ja nie chce

później byłam na spotkaniu SR, bardzo fajną mamy tą położną, która nam to prowadzi, dzisiaj gadaliśmy o wyjściu ze szpitala do domu i jak się nie dać zwariować, ze na poczatku będzie wielki chaos, nieład i ogólnie z niczym sie nie bedziemy wyrabiac, ale mamy się temu poddać a nie z tym walczyc, po tygodniu bedziemy miały już wszystko ogarniete

wstawiłam pierwsze pranie z ubrankami Filipka, a zostały mi jeszcze 6 kupek prania wczoraj byliśmy na zakupach w hurtowni i co nie co juz kupiliśmy, 360zł poooooszzzło

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 15:48   #4508
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
A ja mam teraz bzika dziewczyny na punkcie sówek...a konkretniej dodatków do kącika dl a maluszka....i pokaże Wam co już mam...albo co wynalazłam...i dąże żeby mieć... ))
jeju jakie cudne te sówki
fajne są tematyczne dodatki
Cytat:
o kurcze, to niezły agent z niego sie okazał
ale to czemu dał sfałszowane? jaki mial w tym interes? nie wiem o co chodzi dokładnie ale uwazaj zeby z tego jakiejś wiekszej afery nie było...
prawdopodobnie dlatego,że wcześniej nie złożył o warunki podłączenia a pewnie na cito potrzebował do starostwa o pozwolenie
jak dla mnie to debil
przecież za taki wałek można uprawnienia stracić, widocznie mu nie zależy

Hope- ja kiedyś za bluzgi dostałam ostrzeżenie, a potem to już tylko ban
a swoją drogą ciewę czemu słowo chuj nie jest #$%$#@@ zablokowane jak pozostałe bluzgi
czyżby pisało się przez samo H i i Ó ?

aaaaaaaaaa zrobiłam mussake, pyyyycha.
tylko.ze teraz mnie brzuch boli bo się nastałam przy garkach
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 15:49   #4509
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dobrze, mamo
No! i żeby mi to było ostatni raz!
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
właśnie czytałam, że jak się bierze femibion to dzieci duże rosną ja też biorę te witaminy, ale mój bobas w okolicach 50 centyla oscyluje

wózek espiro vector pro, identyczny jak na zdjęciu, najważniejsze, że ma duże pompowane koła, reszta wyjdzie w praniu
o a widzisz! o tym nie słyszałam, może powinnam łykać je co drugi dzień
na zdjęciu ładnie się prezentuje ten wózeczek, kurcze jak tak patrze na te wózki to coraz bardziej dla mnie to wszystko to jedno i to samo

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 15:52   #4510
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

Hope- ja kiedyś za bluzgi dostałam ostrzeżenie, a potem to już tylko ban
a swoją drogą ciewę czemu słowo chuj nie jest #$%$#@@ zablokowane jak pozostałe bluzgi
czyżby pisało się przez samo H i i Ó ?
no ja też się zastanawiam czemu nie jest cenzurowane
ja dostałam ostrzeżenie - od pstryczka

Cytat:

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:07   #4511
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
A moje staniki do karmienia właśnie przyszły, jak na takie zwykłe to całkiem spoko.
Jakie zamawialas?

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Na starcie 35 tyg w brzuszku mam 93 cm, a waga +12 od początku.
Ja tez mam +12, ale w 28 tc
A w obwodzie brzucha 107cm, wczoraj TZ mierzyl, bo moja miarka byla niewystarczajaca

Padnieta jestem.
Wrocilam z zajec, przytachalam zakupy i nie mam sil robic sobie nawet obiadu. Na szczescie TZ zaraz wroci to bedzie pomoc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 16:09   #4512
ewadylewska
Zadomowienie

marta00537 czy byłaś u lekarza? i jak??
Stary 2012-11-22, 16:09   #4513
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja chyba zdecyduję się na taki wózek
http://www.babydesign.eu/produkt/id/37
Stary 2012-11-22, 16:09   #4514
insolito
Zadomowienie

Cytat:

o a widzisz! o tym nie słyszałam, może powinnam łykać je co drugi dzień
na zdjęciu ładnie się prezentuje ten wózeczek, kurcze jak tak patrze na te wózki to coraz bardziej dla mnie to wszystko to jedno i to samo

A ja takie info słyszałam od paru osób Moja szwagierka łykała te witaminy właśnie co drugi dzień ( jej mąż urodził się z waga ponad 5 kg) i w 37 tygodniu urodziła dziecko ważące 4 kg

Ja z tymi wózkami też zgłupiałam, tzn uparłam się na jeden konkretny model, ale nigdzie nie mogłam go zobaczyć na żywo ( a specjalnie jechaliśmy 80 km w tym celu, bo przez tel mi powiedzieli, że mają ten wózek ) i stwierdziłam, że 2,500 zł za wózek którego nigdy na oczy nie widziałam to za dużo, więc w sklepie na gorąco, bez czytania żadnych opinii o nim zdecydowałam się na ten i mam nadzieję, że nie będę żałowała

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:10   #4515
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Podczytuje Was regularnie, ale jakoś ostatnio nie mam weny, zeby sie udzielac;/ tak piszecie o bolach przy sn i cc.. wczoraj mialam SR i polozna podpowiadala nam ciekawy sposob na skurcze. Tzn dobrze jest wyrobic sobie swiadomosc, ze to bedzie bardzo bolalo, ze kazdy nastepny skurcz bedzie duzo gorszy. I w momencie, kiedy dziecko juz sie pojawia, uswiadamiamy sobie, ze wcale tak zle nie było I przede wszystkim trzeba sie skupiac na sluchaniu, co do nas mowią, a nie na bolu. I mowila jeszcze, ze przeciez kazdy kolejny skurcz sprawia, ze jestesmy blizej konca. I ze te bole powinnysmy przezywac z usmiechem na ustach, bo maja one na celu pojawienie sie naszego dzieciątka, a nie sa objawem jakiejs strasznej choroby. Heh fajnie tak posluchac, a pewnie jak przyjdzie co do czego to bedzie panika i tyle

Ja po wtorkowej wizycie odetchnelam, ze szyjka jest ok i moge sobie wykonywac cwiczenia przygotowujace do porodu
I wreszcie zaczelam robic jakies zakupy dla siebie i Małego.
Taaa cierpienie z uśmiechem na ustach
U mnie położna co innego mówiła Kazała się w siebie wsłuchać, żeby górę nad nami wziął instynkt a nie rozum. Ból mówiła że do wytrzymania, a jak pacjentka już mówi że nie wytrzyma, to zazwyczaj jest już 10cm i rodzimy Uczyła nas też oddychać, ale zastrzegła że jak nie pomaga to olać. Poza tym, ruszać się, nie leżeć.

Cytat:
Dziołszki, pamiętacie jak Wam mówilam o moim kierowniku budowy co nawalił z przyłączami?

dziś dzwonili do mnie z energetyki,że warunki przyłączenia jakie dostarczyłam mu od kierownika są.......sfałszowane
czujecie akcje? mogę normalnie iść z facetem do sądu i wygram tę sprawę

na szczeście z energetyki panowie są bardzo mili, wiedzą,że niebawem spodziewam się dziecka i obiecali pomóc jak najszybciej w tej sprawie

nie wiem co z tym dziadem zrobic nie chcę się teraz denerwować ale czuję,że po nowyjm roku zajmę się tym facetem
Jej co za typ! Zróbcie z nim porządek, tyle syfu narobić??

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dodałam do klubu zdjęcie mojego brzucholka z dzisiaj
sweet

Cytat:
Byłam bo po raz 3 w ciągu 5 tygodni miałam zapalenie oskrzeli...miałam trudności z oddychaniem..ale już się ok..i maluszek w porządku...badania wszytskie ok...poza moczem bo mam jakieś bakterie..ale brałam urosept i w przyszłym tygodniu idę oddac mocz....zobaczymy czy coś jest lepiej...ale stracha miałam...
dziś w końcu mogłam się u Was pojawić...
Oby już do końca ciąży bez takich niespodzianek

Cytat:

Tak piszecie o snach i o tż.
Wiecie co miałam wczoraj wieczorem? Godzina 24, już przysypiam, budzi mnie pełny pęcherz W pokoju ciemno, bo tż już się też położył i leży obok mnie. Otwieram oczy i czuję...ogórka! Zielonego ogórka! Hm..zaczęłam się zastanawiać czym się na noc smarowałam, co miało w sobie ogórka..ale na nic takiego nie wpadłam. Pomyślałam, że mi się wydaje, próbuję zasnąć, ale pęcherz ciśnie Dobra...idę do toalety. Wracam, kładę się i znowu czuję ogórka, teraz już bardzo intensywnie! Tż się poruszył, widzę, że nie śpi więc pytam "kochanie, co tutaj tak daje ogórem?" i w tym samym momencie spojrzałam na niego i myślałam, że padnę Tż leży na plecach i na oczach ma położone plastry ogóra i mówi "kochanie, to ja mam ogórka na oczach, bo chciałem się tak odprężyć" Myślałam, że umrę ze śmiechu W ogóle nie mam pojęcia skąd mu ten pomysł przyszedł do głowy, bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie robił
dobry

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Jejku jak dobrze, że już ok wszystko! To pewnie się stresów najadłaś I ja pytałam o Ciebie chyba ze 3 razy, także zauważyłam, że Cię nie ma

W końcu przeczytałam wszystko i mogę odpisać. Zasnęłam dziś po 7, spałam do 10:30 także jestem rześka jak skowronek Nie wiem, ale coś mi ostatnio spanie nie wychodzi.

Laurka może Ty się będziesz orientować. Przy planowanej cesarce są jakieś sposoby, żeby szybciej rozruszać laktację? Bo rozumiem, że jak cesarka jest nagła to hormony porodowe działają i pokarm się szybciej pojawia, a ponoć przy planowanym cięciu mogą być z tym problemy.
Założyłam w klubie wątek, zostaw mi swój mail to prześlę Ci książkę. Jest w niej o tym jak zacząć karmić po CC
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:11   #4516
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewuszki, ja tylko na szybko, wlasnie sie na wizyte szykuje, prosze zatem o kcikasy zeby było wreszcie w porządku z tym moczem moim. Bo jak nie to mi oddział obiecał
wpadne wieczorkiem
Trzymam kciuki

dziewczyny mam prośbę... jutro jadę do szpitala w którym będę rodzić żeby się rozejrzeć i tak się zastanawiam o co zapytać te położne tam?
Na co zwrócić uwagę? Podpowiecie mi coś ? pliiiiisss
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:19   #4517
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
ooooo i ja ich nie widzialam? ja jestem świeczkowa psychopatka teraz to uz na pewno uwgę zwróce
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj u gina, nic nie niepokojącego się nie dzieje, szyjka ok, infekcji nie ma, mam się wstawić za 3 tyg. na wizytę i od razu ktg będą mi robić, usg nie miałam :/ ale to było pewne. Co do wagi to w 5 tygodni przytyłam 4,2kg ale lekarz nic nie mówił, położna też, wiec mam to ...
ogólnie lekarz nie widzi przeciwwskazań do porodu naturalnego, nawet ten mój polip mnie nie dyskwalifikuje, z czego się ogromnie ciesze, bo cesarki to ja nie chce

później byłam na spotkaniu SR, bardzo fajną mamy tą położną, która nam to prowadzi, dzisiaj gadaliśmy o wyjściu ze szpitala do domu i jak się nie dać zwariować, ze na poczatku będzie wielki chaos, nieład i ogólnie z niczym sie nie bedziemy wyrabiac, ale mamy się temu poddać a nie z tym walczyc, po tygodniu bedziemy miały już wszystko ogarniete
za udaną wizytę

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Taaa cierpienie z uśmiechem na ustach
U mnie położna co innego mówiła Kazała się w siebie wsłuchać, żeby górę nad nami wziął instynkt a nie rozum. Ból mówiła że do wytrzymania, a jak pacjentka już mówi że nie wytrzyma, to zazwyczaj jest już 10cm i rodzimy Uczyła nas też oddychać, ale zastrzegła że jak nie pomaga to olać. Poza tym, ruszać się, nie leżeć.
no bo jak sie rusza to poród postępuje

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

dziewczyny mam prośbę... jutro jadę do szpitala w którym będę rodzić żeby się rozejrzeć i tak się zastanawiam o co zapytać te położne tam?
może o kwestie tego co jest u nich dostępne z rzeczy higienicznych a co trzeba miec sowjego?

A ja nic nie załatwiłam, odebrałam tylko wynik moczu- nawet na moje oko o niebo lepszy niż poprzedni. Ale niestety do gienia sie nie załapałam- w trybie pilnym wezwano go do szpitala i tylko dwie pacjentki zdążyl załatwic we wtorek musze jechac
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:20   #4518
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

czy można chodzić podczas porodu, brać prysznic gimnastykować się
czy można pić
czy konieczne jest golenie (do tych co się nie golą)
czy wykonują lewatywę (na to się lepiej zdecydować)
czy masz możlwiość wyboru pozycji do leżenia ( krzesełko do rodzenia itp) czy tylko pozycja leżąca
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:22   #4519
sylwietta1988
Zakorzenienie

aaaaaa i dziękuję Wam Laseczki za kciukasy jakie to miłe

wiecie co przed chwilą zrobiłam- schowałam żelazko do lodówki zamiast do szafki obok chyba nie tylko zanikły mi szare komórki ale i zwoje mózgowe sie rozprostowały
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 16:27   #4520
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi, to nie w kazdym szpitalu mozna pic wode?! Zastrzelilas mnie teraz

Kurde, wchodze na internetowa rejestracje do mojego gina i czaicie, ze do kona roku nie ma u niego terminow?! W prywatnej klinice cholibka!!!!!! Wizyte mam 3grudnia, jak mi kaze przyjsc jeszcze w tym roku to ciekawe, czy mnie gdzies wcisnie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:35   #4521
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaa i dziękuję Wam Laseczki za kciukasy jakie to miłe

wiecie co przed chwilą zrobiłam- schowałam żelazko do lodówki zamiast do szafki obok chyba nie tylko zanikły mi szare komórki ale i zwoje mózgowe sie rozprostowały
Z moimi też nie za dobrze Przed chwilą źle oceniłam wielkość krzesła i źle usiadłam - o mało się nie przewróciłam

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:37   #4522
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
może o kwestie tego co jest u nich dostępne z rzeczy higienicznych a co trzeba miec sowjego?

A ja nic nie załatwiłam, odebrałam tylko wynik moczu- nawet na moje oko o niebo lepszy niż poprzedni. Ale niestety do gienia sie nie załapałam- w trybie pilnym wezwano go do szpitala i tylko dwie pacjentki zdążyl załatwic we wtorek musze jechac
to mam nadzieję że Twoje oko się nie myli i jest dobrze

Cytat:
czy można chodzić podczas porodu, brać prysznic gimnastykować się
czy można pić
czy konieczne jest golenie (do tych co się nie golą)
czy wykonują lewatywę (na to się lepiej zdecydować)
czy masz możlwiość wyboru pozycji do leżenia ( krzesełko do rodzenia itp) czy tylko pozycja leżąca
dziękuje ))
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:43   #4523
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
SILVER - jestem fanatykiem swieczek, piekne sa te z air vica, mam 2 1 zwykla, druga ta taka ala abażur ...,. ale godzine dziennie na przemian wieczorkiem (dluzej mi szkoda, bo 17 zl za swiece to niemalo ), efekt piekny ... Chyba kupie kazdemu do prezentu taka swieczke, bo super efekt daje ...

Jesli jest tu jakas kominkowa i swiecowa dziewczyna, to ja sie zakochalam w woskach do kominka yankee candle ... sa boskie, intensywne, duzo lepsze niz olejki ... Marzy mi sie swieca tej firmy, ale 100 zl to troche przeginka .... Ostatnio byly super wielkie swiece w biedronce za 9,99 to kupilam chyba z 6 szt na zapas, bo sa w slicznych slojach i pala sie 72 godz ...
No ja też jestem maniaczką swieczek Kocham różne,przeróżniste

Cytat:
j akby mój tak zrobił to bym nie mogła uwierzyć pomyślałabym że śnię

Cytat:
Ja biore prawie od początku te witaminy. Gin ostatnio sprawdzał wagę małej i w 29 tyg ważyła 1295g.To chyba nie dużo.Tak normalnie chyba.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
sweet
dziękuje

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Tez myślałam nad tym wózkiem bardzo fajny.
Ale w końcu chyba wybiorę ten którego przed chwilą wkleiłam link. Wkleję jeszcze raz

http://www.babydesign.eu/produkt/id/37

sama nie wiem...też już wszystkie wózki wydają mi się takie same

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-11-22 o 16:44
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 16:51   #4524
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, też macie ochotę na dziwne zapachy? Ja np mogłabym non stop wąchać Carmexa w tubce (pachnie kamforą) albo herbatę ziołową, w składzie której znajduje się koper włoski. A, no i jeszcze pasuje mi zapach stacji benzynowej , na szczęście przejeżdżam tamtędy raz na tydzień.

Cytat:
Ooo, mówisz, że fajne? Chyba się zaopatrzę, też lubię świeczki zapachowe.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:56   #4525
e_vel
Wtajemniczenie

Wiecie co? ja też biorę Femibion i przy Karince też brałam go i nie sądzę, zeby to miało wpływ na wielkość dziecka. Przecież to są witaminy takie jak wszystkie inne + kwasy DHA, których nie ma w innych tabletkach. Ja wprawdzie urodziłam Karinkę 3,5 kg i Maja też będzie duża, ale co tu się dziwić jak sama ważyłam 4 kg przy porodzie. Ostatnio się w aptece pytałam jaka jest różnica skoro Femibion jest droższy to mi farmaceuta powiedział, że właśnie chodzi o te kwasy DHA, które jest jednak ciężko dostarczyć inaczej, a wpływają bardzo na rozwój dziecka ale konkretnie na rozwój mózgu i wzroku. Mój gin je zalecał i wątpię w to, żeby mi je kazał brać, jeśli wie że Majeczka bedzie duża
Stary 2012-11-22, 16:56   #4526
elllmi
Zakorzenienie

hej
przyszedł mi dzisiaj materac i na początku schiza, że trzeba będzie odsyłać, bo na opakowaniu inny rozmiar był zaznaczony, ale na szczęście pasuje do łóżeczka

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Przypomniałaś mi tymi zdjęciami, że muszę w końcu siąść do naszych ślubnych i zanieść do zrobienia, bo oprócz tych w albumie od fotografa nie mamy nic
ja tak partiami wywołuję, jak jakaś promocja na empikfoto jest i na razie mam połowę tylko albumu brak

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
hehe czyli co zmieniasz wkoncu podpis na Leo ?
oj kochana, to nie takie proste u niego - od pomysłu do decyzji długa droga

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
TŻci. Mój też wczoraj mnie zadziwił. Położyliśmy się spać no i zaczął chrapać na co ja pukam go w ramię, a on wstaje i się ubiera gdy ja pytam co robi a on że do pracy idzie Musiałam tłumaczyć 10 min że jeszcze czas i żeby po prostu spał na boku
trzeba było zostawić i obserwować do jakiego etapu dojdzie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
a w ogóle co myślicie o chusteczkach nawilżanych z biedry? bo pamiętam, że tych rossmanowskich nie polecacie, bo za suche, ale nie pamiętam opinii o biedronkowych
ja je kupuję tak normalnie do domu, czasem buty czyszczę w każdym bądź razie wydają mi się trochę zbyt mokre dla dziecka w sumie nie testowałam, tak tylko gdybam

Cytat:
Ostatnio byly super wielkie swiece w biedronce za 9,99 to kupilam chyba z 6 szt na zapas, bo sa w slicznych slojach i pala sie 72 godz ...
tylko podobno one się tak dziwnie wypalają, że tylko środek, a po bokach dużo wosku zostaje - na biedronkowym forum czytałam

Cytat:
Tż leży na plecach i na oczach ma położone plastry ogóra i mówi "kochanie, to ja mam ogórka na oczach, bo chciałem się tak odprężyć" Myślałam, że umrę ze śmiechu W ogóle nie mam pojęcia skąd mu ten pomysł przyszedł do głowy, bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie robił

Cytat:
A ja mam teraz bzika dziewczyny na punkcie sówek...a konkretniej dodatków do kącika dl a maluszka....i pokaże Wam co już mam...albo co wynalazłam...i dąże żeby mieć... ))
też mam wypatrzony rożek i kocyk w sówki a wczoraj szukałam tapety do dzieciowego kącika i znalazłam taką fajną i sowa też tam jest

Cytat:
super są te zapachy, też mam (widziałam cię na biedronkowym); poza tym świeczka w szkle taka brązowa cynamon z czymś

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:58   #4527
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
super są te zapachy, też mam (widziałam cię na biedronkowym); poza tym świeczka w szkle taka brązowa cynamon z czymś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 16:59   #4528
marta00537
Raczkowanie

ewadylewska pisałam wcześniej, ale żebyś nie musiała szukać to wklejam jeszcze raz:

pytałam się położnej i lekarza o to dziwne,nieprzyjemne drapanie od wewnątrz i obydwoje mówili, że to maleństwo. Jest już na tyle duże i silne,że po prostu gdzieś nas tam musi w czuły punkt boksować, a my to właśnie tak dziwnie odczuwamy. mamy się nie martwić bo to nasze dzieciaczki

trochę się zdrzemnęłam to trzeba teraz obiad zjeść

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:02   #4529
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, też macie ochotę na dziwne zapachy? Ja np mogłabym non stop wąchać Carmexa w tubce (pachnie kamforą) albo herbatę ziołową, w składzie której znajduje się koper włoski. A, no i jeszcze pasuje mi zapach stacji benzynowej , na szczęście przejeżdżam tamtędy raz na tydzień.
jak byłam dzieckiem, to lubiłam siedzieć u dziadka w takiej piwniczce, bo tam tak fajnie pachniało, nawet nie umiem określić czym - taka mieszanka starego pomieszczenia, jakichś narzędzi, smarów itd.; i ostatnio jak byłąm u niego po półeczkę, to tam weszłam i mi się przypomniało moje zboczenie z dzieciństwa

Cytat:
Wiecie co? ja też biorę Femibion i przy Karince też brałam go i nie sądzę, zeby to miało wpływ na wielkość dziecka. Przecież to są witaminy takie jak wszystkie inne + kwasy DHA, których nie ma w innych tabletkach.
DHA jest np. w vitmainer prenatal, który biorę

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:05   #4530
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
j
DHA jest np. w vitmainer prenatal, który biorę
o widzisz... to nie wiedziałam... to może są jakieś inne proporcje albo "CUŚ"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości