|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
[QUOTE=maluchna30;37758394]
Cytat:
Co do skretu zoladka, najdziwniejsze jest to, ze lekarz sam nie umial powiedziec od czego to, zoladek nie byl wypelniony, nic sie nie najadl ... pies mlody 2,5 roku .... niektore poprostu tak maja, genetycznie, maja charakter nadpobudliwy - nasz taki jest ... albo poprostu zly przypadek ...
|
|
|
#4502 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też biorę te witaminy, ale mój bobas w okolicach 50 centyla oscyluje Cytat:
No to się działo u ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
wózek espiro vector pro, identyczny jak na zdjęciu, najważniejsze, że ma duże pompowane koła, reszta wyjdzie w praniu Cytat:
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() propo tego Bana co Black pisałaś, to ja właśnie mam największe nerwy na takie wątki ![]() zakłada wątek (pomijając tępotę) ale z góry zakłada, że ją po główce zgłaskają jak już ktoś coś powie,co jej się nie spodoba to dawaj!
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co, kupiłam sobie w Biedronce jakiś czas temu telighty/podgrzewacze 18 sztuk za 3,99 o zapachu wiśnia-czekolada, ale są też np. śliwka i inne i jestem zachwycona, bo palę 1 już 3 dzień i się nie wypaliła a do tego przyjemnie pachnie
najpierw myślałam, że za słodkie będą ale jak się pali to są super Tak mi się przypomniało, bo pisałyście o świeczkach ja też je uwielbiam |
|
|
|
#4505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A leżą obok tych w szkle, czyli u mnie na chemi, obok podpasek i worków na śmieci ![]() A w lidlu dziś fajne lusterko http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_31718.htm kupiłam i bieżnik świąteczny ale to już pisałam, nie wiem czy widziałaś
Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2012-11-22 o 15:42 |
|
|
|
|
#4507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Asia bardzo współczuje psinki, trzymam kciuki za niego ![]() ewadylewska pytałam się położnej i lekarza o to dziwne,nieprzyjemne drapanie od wewnątrz i obydwoje mówili, że to maleństwo. Jest już na tyle duże i silne,że po prostu gdzieś nas tam musi w czuły punkt boksować, a my to właśnie tak dziwnie odczuwamy. mamy się nie martwić bo to nasze dzieciaczki ![]() byłam dzisiaj u gina, nic nie niepokojącego się nie dzieje, szyjka ok, infekcji nie ma, mam się wstawić za 3 tyg. na wizytę i od razu ktg będą mi robić, usg nie miałam :/ ale to było pewne. Co do wagi to w 5 tygodni przytyłam 4,2kg ale lekarz nic nie mówił, położna też, wiec mam to ...ogólnie lekarz nie widzi przeciwwskazań do porodu naturalnego, nawet ten mój polip mnie nie dyskwalifikuje, z czego się ogromnie ciesze, bo cesarki to ja nie chce później byłam na spotkaniu SR, bardzo fajną mamy tą położną, która nam to prowadzi, dzisiaj gadaliśmy o wyjściu ze szpitala do domu i jak się nie dać zwariować, ze na poczatku będzie wielki chaos, nieład i ogólnie z niczym sie nie bedziemy wyrabiac, ale mamy się temu poddać a nie z tym walczyc, po tygodniu bedziemy miały już wszystko ogarniete ![]() wstawiłam pierwsze pranie z ubrankami Filipka, a zostały mi jeszcze 6 kupek prania wczoraj byliśmy na zakupach w hurtowni i co nie co juz kupiliśmy, 360zł poooooszzzło
|
|
#4508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne są tematyczne dodatki Cytat:
![]() jak dla mnie to debil ![]() przecież za taki wałek można uprawnienia stracić, widocznie mu nie zależy Hope- ja kiedyś za bluzgi dostałam ostrzeżenie, a potem to już tylko ban ![]() a swoją drogą ciewę czemu słowo chuj nie jest #$%$#@@ zablokowane jak pozostałe bluzgi ![]() czyżby pisało się przez samo H i i Ó ? aaaaaaaaaa zrobiłam mussake, pyyyycha.tylko.ze teraz mnie brzuch boli bo się nastałam przy garkach
|
||
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
No! i żeby mi to było ostatni raz!
![]() Cytat:
![]() na zdjęciu ładnie się prezentuje ten wózeczek, kurcze jak tak patrze na te wózki to coraz bardziej dla mnie to wszystko to jedno i to samo
|
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dostałam ostrzeżenie - od pstryczka ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam +12, ale w 28 tc ![]() A w obwodzie brzucha 107cm, wczoraj TZ mierzyl, bo moja miarka byla niewystarczajaca ![]() Padnieta jestem. Wrocilam z zajec, przytachalam zakupy i nie mam sil robic sobie nawet obiadu. Na szczescie TZ zaraz wroci to bedzie pomoc
|
|
|
|
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
marta00537 czy byłaś u lekarza? i jak??
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba zdecyduję się na taki wózek
http://www.babydesign.eu/produkt/id/37
|
#4514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja takie info słyszałam od paru osób Moja szwagierka łykała te witaminy właśnie co drugi dzień ( jej mąż urodził się z waga ponad 5 kg) i w 37 tygodniu urodziła dziecko ważące 4 kg Ja z tymi wózkami też zgłupiałam, tzn uparłam się na jeden konkretny model, ale nigdzie nie mogłam go zobaczyć na żywo ( a specjalnie jechaliśmy 80 km w tym celu, bo przez tel mi powiedzieli, że mają ten wózek
|
|
#4515 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie położna co innego mówiła Kazała się w siebie wsłuchać, żeby górę nad nami wziął instynkt a nie rozum. Ból mówiła że do wytrzymania, a jak pacjentka już mówi że nie wytrzyma, to zazwyczaj jest już 10cm i rodzimy Uczyła nas też oddychać, ale zastrzegła że jak nie pomaga to olać. Poza tym, ruszać się, nie leżeć.Cytat:
sweet ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny mam prośbę... jutro jadę do szpitala w którym będę rodzić żeby się rozejrzeć i tak się zastanawiam o co zapytać te położne tam? Na co zwrócić uwagę? Podpowiecie mi coś ? pliiiiisss
|
|
|
|
|
#4517 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to uz na pewno uwgę zwróce Cytat:
za udaną wizytę Cytat:
Cytat:
A ja nic nie załatwiłam, odebrałam tylko wynik moczu- nawet na moje oko o niebo lepszy niż poprzedni. Ale niestety do gienia sie nie załapałam- w trybie pilnym wezwano go do szpitala i tylko dwie pacjentki zdążyl załatwic we wtorek musze jechac
|
||||
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy można pić czy konieczne jest golenie (do tych co się nie golą) czy wykonują lewatywę (na to się lepiej zdecydować) czy masz możlwiość wyboru pozycji do leżenia ( krzesełko do rodzenia itp) czy tylko pozycja leżąca |
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa i dziękuję Wam Laseczki za kciukasy
![]() wiecie co przed chwilą zrobiłam- schowałam żelazko do lodówki zamiast do szafki obok |
|
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, to nie w kazdym szpitalu mozna pic wode?! Zastrzelilas mnie teraz
Kurde, wchodze na internetowa rejestracje do mojego gina i czaicie, ze do kona roku nie ma u niego terminow?! W prywatnej klinice cholibka!!!!!! Wizyte mam 3grudnia, jak mi kaze przyjsc jeszcze w tym roku to ciekawe, czy mnie gdzies wcisnie
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed chwilą źle oceniłam wielkość krzesła i źle usiadłam - o mało się nie przewróciłam
|
|
#4522 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
))
|
||
|
|
|
#4523 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pomyślałabym że śnię Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
Ale w końcu chyba wybiorę ten którego przed chwilą wkleiłam link. Wkleję jeszcze raz ![]() http://www.babydesign.eu/produkt/id/37 sama nie wiem...też już wszystkie wózki wydają mi się takie same
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-11-22 o 16:44 |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, też macie ochotę na dziwne zapachy?
, na szczęście przejeżdżam tamtędy raz na tydzień. Cytat:
|
|
|
|
|
#4525 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co? ja też biorę Femibion i przy Karince też brałam go i nie sądzę, zeby to miało wpływ na wielkość dziecka. Przecież to są witaminy takie jak wszystkie inne + kwasy DHA, których nie ma w innych tabletkach. Ja wprawdzie urodziłam Karinkę 3,5 kg i Maja też będzie duża, ale co tu się dziwić jak sama ważyłam 4 kg przy porodzie. Ostatnio się w aptece pytałam jaka jest różnica skoro Femibion jest droższy to mi farmaceuta powiedział, że właśnie chodzi o te kwasy DHA, które jest jednak ciężko dostarczyć inaczej, a wpływają bardzo na rozwój dziecka ale konkretnie na rozwój mózgu i wzroku. Mój gin je zalecał i wątpię w to, żeby mi je kazał brać, jeśli wie że Majeczka bedzie duża
|
|
|
|
#4526 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
przyszedł mi dzisiaj materac i na początku schiza, że trzeba będzie odsyłać, bo na opakowaniu inny rozmiar był zaznaczony, ale na szczęście pasuje do łóżeczka Cytat:
tylko albumu brakoj kochana, to nie takie proste u niego - od pomysłu do decyzji długa droga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w każdym bądź razie wydają mi się trochę zbyt mokre dla dziecka w sumie nie testowałam, tak tylko gdybamCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a wczoraj szukałam tapety do dzieciowego kącika i znalazłam taką fajną i sowa też tam jestCytat:
); poza tym świeczka w szkle taka brązowa cynamon z czymś
|
|
#4527 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4528 |
|
Raczkowanie
|
ewadylewska pisałam wcześniej
, ale żebyś nie musiała szukać to wklejam jeszcze raz:pytałam się położnej i lekarza o to dziwne,nieprzyjemne drapanie od wewnątrz i obydwoje mówili, że to maleństwo. Jest już na tyle duże i silne,że po prostu gdzieś nas tam musi w czuły punkt boksować, a my to właśnie tak dziwnie odczuwamy. mamy się nie martwić bo to nasze dzieciaczki ![]() trochę się zdrzemnęłam to trzeba teraz obiad zjeść
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DHA jest np. w vitmainer prenatal, który biorę
|
|
#4530 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

]

nie chcę się teraz denerwować ale czuję,że po nowyjm roku zajmę się tym facetem

jak już ktoś coś powie,co jej się nie spodoba to dawaj!

zrobiłam mussake, pyyyycha.

za udaną wizytę 
, na szczęście przejeżdżam tamtędy raz na tydzień.