Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-01, 03:41   #4501
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

Idź Aniu, nie zaszkodzi. Niby każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ale ja bym to sprawdziła, tak dla świętego spokoju
Dostałam namiar na bardzo fajna fizjoteraptke więc po wypłacie bede dzwoniła. A tak to dalej bede próbować z piłeczką

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 04:15 ---------- Poprzedni post napisano o 04:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ooo jaki piękny!! zakochalam się! Podsunę pomysła mężowi to moze zrobi

Cieszę się, ze moje czary działają

Marcelina zaczela podciągać pod siebie kolanka jak lezy na brzuchu i caly czas przewraca się przez to bo nie wie, ze ma też unieść łepetynę
Słodki to musi być widok

---------- Dopisano o 04:16 ---------- Poprzedni post napisano o 04:15 ----------

Cytat:
Ach, zapomniałam się pochwalić, że wyrobiłam wczoraj ciasto na piernik
Gratulacje pewnie piernik wyszedł pyszny

---------- Dopisano o 04:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:16 ----------

Lena rewelacyjny pomysł z bujanie. Muszę pomyśleć gdzie bym mogła przywiązywać

Jaka to chusta? Elastyczną czy tkanka??

---------- Dopisano o 04:19 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Franek też od wczoraj podciąga! A na brzuszku pakuje stopki do buzi *.* Słodko
Kochana stopki!!!! Uwielbiam to!!!

---------- Dopisano o 04:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:19 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
10 stron do nadrobienia już dawno nie byłam tak w tyle z wizażzem a o fb nie wspomnę..

Wybaczcie, ale ostatnio jakoś nie mam weny, czasu, ochoty pisać. Czasem coś skrobnę pokazać, że żyje. Nic się nie dzieje, ale ostatnio od małej nie można odejść na sekundę bo już marudzi. Najlepiej jakbym była przy niej cały czas, nawet jak wizaż czytam to się wkurza
A dziś mamy szczepienie
Agusia więc co czujesz.....U mnie tez marudzenie i tylko mama!

---------- Dopisano o 04:24 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Wow to już na święta piernik?

Jak Marysia z zasypianiem, dalej rączki czy coś się polepszylo?

Tak, tak to wiem. My czasem dajeny wodę a diety jeszcze nie rozszerzamy ale w butelce daję tak jak mleczko.

Agusia Hania też miałam jakiś czas temu taki okres, non stop musiała byc z,kimś. Psychicznie mnie to męczyło bo nawet odwrócić się na dłużej nie mogłam :/ minęło całe szczęście

Super przepis wydaje się łatwy.
Tak tak Chodzi o L widać kto ma ją na insta

Sliweczko nie ma kaca Hania dała dziś pospac więc jest git

Byliśmy wczoraj u pediatry. Była inna babka. Nawiedzona!- Hania waży niecałe 6300 i ma 71cm Lekarka kazała do każdego mleczka dAwać kleik a a noc 2x wiecej kleiku i koniecznie zupki

Ehh zawsze się musi lekarz o coś przypieprzyc :/Hania jest szczupła ale długa

---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co kupujecie swoim starszym mężczyznom pod choinkę? ?
Jeszcze nad tym nie myślałam jak starsi to nasi tzowie

Dla bratanica zestaw komin,czapka,rękawiczki
Dla chrzescnicy pale bobasa z wózkiem

Dla Majuni zabawki z Lamaze już mam ośmiornice i dzwownice ,motyla grajacego i słonia zamowionego oraz inne takie grające zabawki.

---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
miszka miałam jeszcze wczoraj pisać, że co prawda chodzika nie miałam ale miałam nosidło. Dostałam dla córki w prezencie babybjorn.
Dzisiaj by pewnie zostało okrzyknięte mianem wisiadła tym bardziej że można było nosić dziecko przodem do świata co podobno jest niedopuszczalne. Przyznam, że nosiłam w nim dzieci jak miały gorszy dzień albo jak szliśmy na spacery gdzie wózek by się nie sprawdził. 10 lat temu ono było świetne i polecane
Na szczęście moje dzieci mają proste kręgosłupy, więc nie zaszkodziło

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

haneczka może znajdziesz tego konika ale niepomalowanego i bez podusi- wtedy tańszy. Resztę można zrobić samodzielnie. Ja też malowałam, bo nasz był z surowego drewna.

Jakie dekoracje robisz?

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

O, patrz tutaj: http://allegro.pl/hustawka-drewniana...629234879.html

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

A identyczna tylko że pomalowana i z podusią 3 razy droższa http://allegro.pl/hh-hustawka-konik-...384174767.html

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Też szukam pomysłu... Mój to zapalony wędkarz ale ja się na ty kompletnie nie znam i nie wiem co ma a czego nie, więc chyba odpuszczę. Może kupię jakiś tematyczny t-shirt
Różnica cenową bardzo duża. Przecież samemu można sobie pomalować

---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Oj było tyle jaduwredne My
Hania jesr faktycznie długa. Gondola ma w środku ok 83cm liczę, że "przezimuje" Hanie

Byliśmy na spacerze, śnieg sypie. Pies wyraźnie zadowolony biega w większe partie śniegu i się tarza ja mniej bo kocham lato. Ale nie marudze z dzieckiem i psem wyjść trzeba

Oczywiście do rad lekarki nie mam zamiaru się stosować

Ćwiczę z Hania cw od fizjo i dziś po 5nin jest ryyyk. Przestaję i radość. Wkurza ja wysiłekchyba mały leniuszek rośnie.

Ooo Biedna pewnie Basia ma gorszy dzień. Oby szybko minęło

Na drugie śniadanie sałatka śledziowa obiad będzie pewnie wczesną kolacja jak TZ wróci z pracy.

Ty jesteś fenomenem w sprawowaniu

Madziu A jakie ćwiczenia robisz z Hania?

---------- Dopisano o 04:39 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Śliweczka uTomka jest kaszel jak mu katar spływa , jak trzymam go na maxa na brzuchu to i kataru nie ma. Piotrek katar głównie, kaszel to może max 2x na dobę. Chlopaki bez goraczek. Typowe przeziębienie.

Ania u nas leżenie na brzuchu to teraz przymus więc ma jak ćwiczyć. Ostatnio parę razy nóżki podwinął jak do raczkowania , nawet udało mi sie nagrać.
Zdrowia dla Dzieciaków!!!

Dlatego postanowiłam ze bede pare razy dziennie skladla na brzuch i razem się z Maja bawiła. Wierzę że to pomoże.

---------- Dopisano o 04:41 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Musze z tym skonczyć...Gabi śpi, ja przewaznie leze obok i czytam wizaż
Właśnie tak od 4 teraz go nadrabiam :O A tak to od paru dni budzę się o 4 i spać nie mogę :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 04:02   #4502
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68110366]Aniu miałam niekapek nuk i kubek 360 lovi. Z tym że kupilam je bo takich też używała moja szwagierka która jest lekarzem i mamą już teraz 3letnich bliźniaków. Nie przeczytałam ani jednego artykułu na temat niekapkow, o tym, że niby mogą powodować wady wymowy itp dowiedziałam się dopiero z tego forum. Ja te dwa kubki polecam bo u nas się sprawdziły, są bardzo łatwe w myciu i starsza szybko zalapala picie z nich 😉[/QUOTE]
Super dzięki nie mam żadnego kupka. Czas zrobić zakupy

---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam dziękuję za dobre słowa oby zdrowie do nas wróciło.
W nocy jednak obudziła starego, ale i rączki tatusia nie pomogły, pomógł szum z yotuba.
Byłam znowu u lekarza tylko innego, ja mam wirusa, Gabi infekcje w klatce piersiowej. Dostał antybiotyk i lek do inhalacji. Pan doktor bardzo się zdziwił że posiadam nebulizator, bo w tym kraju takie rzeczy w szpitalu tylko. Pytał się skąd mam, a ja że z polski bo w Polsce medycyna idzie do przodu i takie sprzęty w każdej aptece można kupić. Posmial się trochę. Poprzednia lekarkę bronił że dobrze że kazała czekać bo tutaj nie leczą od razu agresywnie maluszków. Ja na to że ok rozumiem ale niech sobie znajdzie inna pracownice bo ja jej mówię że mam taki sprzęt i może mi coś dać do inhalacji małego a ona karze mi wchodzić z nim do zaparowanej łazienki.

Ogólnie ja zatkana, i gardło i nos, Gabryś mało je, wymiotuje, antybiotyk długo w brzuszku nie był. Śpi tylko przy szumie bo tak się nie wybudza jak kaszle. Jak patrzę jak się męczy to plakac mi się chce :/

Fiazo oby Twoim chlopakom już przeszły te kataru i kaszle.

Ja w tamtym roku robiłam piernik dojrzewający, pychota. Ale on lezakowal już upieczony przez dwa tygodnie.
Justynko bardzo bardzo dużo zdrowia dla Was! Oby szybko Gabryś do zdrowia wrócił!

---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ----------

Koleżanka na skoczka super zabawa. Dla dzieci po skończonym 6 miesiącu.

---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ----------

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Haneczka ja zamiast tunelu kupilabym to http://allegro.pl/namiot-domek-suchy...584832770.html tunel tez jest a w podobnej cenie
Super

---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Madziu autem zajmuje mi powrót godzinę a jak ktoś mnie podrzuci z pracy na przystanek ( bo pracuje poza miastem i tam to trudno dojechać) to wczoraj mi wyszło 1,5h . A jadę 19km więc nie bóg wie ile. Tak Kraków jest zakorkowany po prostu 😖

To jest masakra! Raz tz wraca 15 min A raz godzinę.

---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ----------

Cytat:
Ale oczywiscie moze wypluwac na poczatku jedzenie, mimo wszystko.
Zobaczymy, ale napewno jesteśmy bliżej niż dalej

Bije sie z myslami na tenat tego blw.
U mnie wczoraj Maja banana wstała

---------- Dopisano o 05:02 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ----------

Prawie nadrabilam...oczy się kleja. Idę spać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-12-01, 06:34   #4503
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się z autobusu
Ostatnio młody mi się cały czas przesikuje w nocy. Pieluchy zmieniłam z 3 na 4 i dalej tak się dzieje. Dziś go musiałam przebrać o 2 w nocy i oczywiście mi później marudził. Wczoraj byłam już tak padnięta, że go nie przebrałam tylko owinęłam pościelą, żeby nie było mu zimno  zła i wredna matka ze mnie
Cytat:
Kurczę mały ma bardziej płynący katar i zalewa go i aż się dusi kaszlem. Wzięłam go na ręce i trzymam tak jak na brzuchu by wszystko spłynęło. Przejdę się jutro lub w piątek jeszcze raz go osłuchać.

Dużo zdrowia życzę i daj jutro znać po lekarzu.

Cytat:
Głowy sprawdzone i wszystko ok. Powiedziałam dzieciom, żeby starali się nie przytulać głowami za bardzo do innych ale nie wiem czy będą o tym pamiętać
Ja też nie rozumiem skąd się takie badziewie weźmie. Z braku higieny? Chyba raczej nie ma w szkole takich zaniedbanych dzieci
Za moich czasów higienistka sprawdzała wszystkim głowy w szkole, dzisiaj nie może...
U mojej siostry w przedszkolu było to samo. Z pół roku z tym walczyli ale może to chyba z 5 razy złapały  W końcu dyrekcja się wkurzyła i kazała wszystkim się odwszawić - czy ma objawy czy nie i od tego czasu spokój
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Kacian moje mają po dwa ząbki od jakiegoś czasu i póki co zostalam tylko raz ugryziona, więc nie jest źle.

Kasia86 fajny ten blog o zabawach kreatywnych dla dzieci, mam nadzieję, że jak będą starsze będę miała na to czas i chęci.

Zaciekawiłyście mnie tym piernikien, ja mam tylko balkon, ale tam może przymrozić, myślałam teżo piwnicy, jest nowa, nie śmierdzi. A to ciasto jak ma być przykryte?

Co do drugiego pogrubionego

Coś w tym jest.

W temacie rozszerzania diety myślę sobie może tak to natura wymyśliła: leżysz - pijesz mleko, siedzisz - jesz pokarmy stałe, więc może Madzia ma rację z tym czekaniem. Muszę to przemyśleć.

Mówicie o koleżance z insta, domyslam się o kogo chodzi, ale oświećcie proszę o co?
Oczywiście chodzi o naszą byłą już koleżankę  głównie chodzi o to, że my wredne i leniwe a gotujemy dzieciom a ona taka obrotna - pięć treningów, fit śniadania i obiady a dziecko słoik Hippa dostaje Maria dołącz do nas na fb, to też będziesz mogła hejtować z nami 

Stary 2016-12-01, 06:52   #4504
fiazo
Zakorzenienie

Noc ok mimo wielu pobudek. Kaszel go nie męczył. Teraz słychać że ma coś w nosku ale nie zdążyłam wyciągnąć bo już jedziemy na rehabilitację.

Ania miałam jeszcze raz zapytać, co Cie tak niepokoi w rozwoju Mai że chcesz do fizjo? Ogólnie Ci powiem że nawet taka jedna wizyta nie zaszkodzi a nawet pomoże. Często dzieci już po 1 wizycie zmienia się dużo bo potrzebują bodźca.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 06:54   #4505
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry!
Nie chciało się wstawać ale to standard. Pewnie tak samo ciężko wstawałoby się gdybym poszła spać o 21...

Ciekawe jak się będzie wstawać ani230 Pół nocy wizaż nadrabiać...

Cytat:
Witam się z autobusu
Ostatnio młody mi się cały czas przesikuje w nocy. Pieluchy zmieniłam z 3 na 4 i dalej tak się dzieje. Dziś go musiałam przebrać o 2 w nocy i oczywiście mi później marudził. Wczoraj byłam już tak padnięta, że go nie przebrałam tylko owinęłam pościelą, żeby nie było mu zimno  zła i wredna matka ze mnie

U mojej siostry w przedszkolu było to samo. Z pół roku z tym walczyli ale może to chyba z 5 razy złapały  W końcu dyrekcja się wkurzyła i kazała wszystkim się odwszawić - czy ma objawy czy nie i od tego czasu spokój

Oczywiście chodzi o naszą byłą już koleżankę  głównie chodzi o to, że my wredne i leniwe a gotujemy dzieciom a ona taka obrotna - pięć treningów, fit śniadania i obiady a dziecko słoik Hippa dostaje Maria dołącz do nas na fb, to też będziesz mogła hejtować z nami 

U nas się przesikanie tylko 1 raz zdarzyło. Na noc mam Pampersy białe i dają radę chociaż jak się dotknie je od środka to mokre tak samo jak każde inne.

Co do pogrubionego to

Miłego dnia w pracy!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 07:17   #4506
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry
Od 7 na pełnych obrotach

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Dzień Dobry!
Nie chciało się wstawać ale to standard. Pewnie tak samo ciężko wstawałoby się gdybym poszła spać o 21...
ojezus, mam to samo od tygodnia. Marysia się budzi, a ja w głębi duszy płaczę, że chcę jeszcze pospać

Chudziaszku, szybkiego powrotu do domu!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 07:34   #4507
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Noc ok mimo wielu pobudek. Kaszel go nie męczył. Teraz słychać że ma coś w nosku ale nie zdążyłam wyciągnąć bo już jedziemy na rehabilitację.

Ania miałam jeszcze raz zapytać, co Cie tak niepokoi w rozwoju Mai że chcesz do fizjo? Ogólnie Ci powiem że nawet taka jedna wizyta nie zaszkodzi a nawet pomoże. Często dzieci już po 1 wizycie zmienia się dużo bo potrzebują bodźca.
Dzień dobry

Jak Maję kładę na brzuszku to ręce Jej się rozjezdzaja na boki od razu. I ciężko jest Jej się podnieść.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Dzień Dobry!

Ciekawe jak się będzie wstawać ani230 Pół nocy wizaż nadrabiać...

U nas się przesikanie tylko 1 raz zdarzyło. Na noc mam Pampersy białe i dają radę chociaż jak się dotknie je od środka to mokre tak samo jak każde inne.

Co do pogrubionego to

Miłego dnia w pracy!
Hehe właśnie ciężko Ale i tak ostatnio o 4 się budzę.
Dużo się podzialo wiec trzeba było nadrobić

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Majunia już szaleje za łóżku A ja jeszcze leżę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-12-01, 07:37   #4508
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jak Maję kładę na brzuszku to ręce Jej się rozjezdzaja na boki od razu. I ciężko jest Jej się podnieść.
Pomóż jej i podłóż rączki pod klatkę piersiową Nam pediatra tak radziła
Stary 2016-12-01, 08:02   #4509
zabciajs
Zakorzenienie

Dzien dobry

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Jak Gabi była malutka powiedzialam ortopedzie,ze obraca glowke w jedna strone. Dala skierowanie do poradni, ale nie poszliśmy. Bo szybciutko ja sama nauczyłam
Stary 2016-12-01, 08:21   #4510
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Pomóż jej i podłóż rączki pod klatkę piersiową Nam pediatra tak radziła
Tak robię

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-12-01, 08:39   #4511
fiazo
Zakorzenienie

Ania a chwyta mocno, dłonie ściśnięte czy rozłożone? Może nagraj filmik i wrzuć na fb

My już po rehabilitacji , Tomek pozbył się tam gila zalęgającego w nosie. W domu nie zdążyłam ogarnąć to tam wyskoczył przezroczysty.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 08:49   #4512
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
My już po rehabilitacji , Tomek pozbył się tam gila zalęgającego w nosie. W domu nie zdążyłam ogarnąć to tam wyskoczył przezroczysty.
Hahaha Nie ma to jak dodatkowe korzyści z reahibilitacji
Stary 2016-12-01, 09:05   #4513
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Hej dziewczyny jutro/dziś Was nadrobie. Dzień miałam pełen wrażeń

Doczekałam się stopy w buzi Załącznik 6768421

Oraz Majunia małymi kroczkami polubiła leżeć na brzuszku

Załącznik 6768426

Zosia ogląda ze mną i mówi
Patrz mamusiu, Hajusia tu jest 😂

Eh chciałam podpisać to się Hania obudziła. 15 min, się wyspala! Uciekamy na śnieg ⛄❄
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 09:10   #4514
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się z autobusu
Cytat:
Kurczę mały ma bardziej płynący katar i zalewa go i aż się dusi kaszlem. Wzięłam go na ręce i trzymam tak jak na brzuchu by wszystko spłynęło. Przejdę się jutro lub w piątek jeszcze raz go osłuchać.

Cytat:
Głowy sprawdzone i wszystko ok. Powiedziałam dzieciom, żeby starali się nie przytulać głowami za bardzo do innych ale nie wiem czy będą o tym pamiętać
Ja też nie rozumiem skąd się takie badziewie weźmie. Z braku higieny? Chyba raczej nie ma w szkole takich zaniedbanych dzieci
Za moich czasów higienistka sprawdzała wszystkim głowy w szkole, dzisiaj nie może...
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Kacian moje mają po dwa ząbki od jakiegoś czasu i póki co zostalam tylko raz ugryziona, więc nie jest źle.

Kasia86 fajny ten blog o zabawach kreatywnych dla dzieci, mam nadzieję, że jak będą starsze będę miała na to czas i chęci.

Zaciekawiłyście mnie tym piernikien, ja mam tylko balkon, ale tam może przymrozić, myślałam teżo piwnicy, jest nowa, nie śmierdzi. A to ciasto jak ma być przykryte?

Co do drugiego pogrubionego

Coś w tym jest.

W temacie rozszerzania diety myślę sobie może tak to natura wymyśliła: leżysz - pijesz mleko, siedzisz - jesz pokarmy stałe, więc może Madzia ma rację z tym czekaniem. Muszę to przemyśleć.

Mówicie o koleżance z insta, domyslam się o kogo chodzi, ale oświećcie proszę o co?

Stary 2016-12-01, 09:12   #4515
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Noc u nas spokojna

Aniu daj Majeczce czas, na pewno nuedlugo zalapie podniszenie się na rączkach

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 09:13   #4516
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Sorry widzę że mi się dwa razy wysłało 😱

Stary 2016-12-01, 09:28   #4517
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Australia ostatnio wrzucala fauny artykuł w portalu bodajże dzieci są ważne o tym czym się różni krztuszenie się od zdławienia. Warto poczytać.
Krztuszenie jest normalne. Dziecko pije mleko w pozycji półleżącej i tez się krztusi.
Przyznam ze jak przeczytałam o tym, ze nie powinno się rozszerzac diety w pozycji półleżącej to cycki mi opadły. Choć myślałam ze bardziej się juz nie da 😉 bez obrazy oczywiście 😙
Czasem warto zdać się na intuicje. Wiadomo ze w takiej pozycji nie powinno się dawać dziecku kawałków jedzenia, bo to nie bezpieczne. Ale papki?
Poza tym mamy które rozszerzają dietę z różnych powodów po 4mc maja sadzac dzieci? 😨
Dobra, lecimy

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Australia podlinkuj proszę jeszcze raz ten przepis na piernik
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 09:31   #4518
australia87
Zakorzenienie

Odkopię potem te fajne artykuły i dodam do pierwszego posta

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Dżanet http://kotlet.tv/piernik-staropolski/
Stary 2016-12-01, 09:32   #4519
majkela12
Zadomowienie

Hej

Tak się zbieram, żeby coś napisać ale tak mi głupio po takiej przerwie, więc idąc za przykładem Anuszki dam znać,że żyjemy i pozdrawiamy

haneczkab92 my mamy taką i jest świetna w zimę wieszamy w domu na hakach a w lato w ogródku. Polecamhttp://allegro.pl/little-tikes-husta...123544212.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-01, 09:47   #4520
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A pozaycja w leżaczku bujaczku jest ok? Z tym, ze nie mam mozliwosci zablokowania go.
Mam bright star hybrydowy ślimak. Nie wkleje foty z komorki :/

Taaa przy drugim mówią, ze czlowiek bardziej lajtowy

Rozmawialam z mezem, damy papki, troche, bez szaleństw. A jak usiądzie bedziemy probowac blw. Tak jak byl pierwszy plan. Zobaczymy jak to bedzie szło, czy nabiore pewności.
Wczoraj dalam Gabi plasterek ogórka do pomamlania

Mam tu koleżanke która w ogóle nie miała krzesełka do karmienia. Karmiła najpierw w huśtawce a potem w lezaczku. Dziecko żyje😉

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Dla mnie To duże dwa sukcesy w jeden dzień

Zmykam spać
Dobranoc

Gratulacje!

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Dostałam namiar na bardzo fajna fizjoteraptke więc po wypłacie bede dzwoniła. A tak to dalej bede próbować z piłeczką

---------- Dopisano o 04:15 ---------- Poprzedni post napisano o 04:14 ----------

Słodki to musi być widok

---------- Dopisano o 04:16 ---------- Poprzedni post napisano o 04:15 ----------

Gratulacje pewnie piernik wyszedł pyszny

---------- Dopisano o 04:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:16 ----------

Lena rewelacyjny pomysł z bujanie. Muszę pomyśleć gdzie bym mogła przywiązywać

Jaka to chusta? Elastyczną czy tkanka??

---------- Dopisano o 04:19 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ----------

Kochana stopki!!!! Uwielbiam to!!!

---------- Dopisano o 04:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:19 ----------

Agusia więc co czujesz.....U mnie tez marudzenie i tylko mama!

---------- Dopisano o 04:24 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ----------

Ehh zawsze się musi lekarz o coś przypieprzyc :/Hania jest szczupła ale długa

---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

Jeszcze nad tym nie myślałam jak starsi to nasi tzowie

Dla bratanica zestaw komin,czapka,rękawiczki
Dla chrzescnicy pale bobasa z wózkiem

Dla Majuni zabawki z Lamaze już mam ośmiornice i dzwownice ,motyla grajacego i słonia zamowionego oraz inne takie grające zabawki.

---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ----------

Różnica cenową bardzo duża. Przecież samemu można sobie pomalować

---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:35 ----------

Ty jesteś fenomenem w sprawowaniu

Madziu A jakie ćwiczenia robisz z Hania?

---------- Dopisano o 04:39 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

Zdrowia dla Dzieciaków!!!

Dlatego postanowiłam ze bede pare razy dziennie skladla na brzuch i razem się z Maja bawiła. Wierzę że to pomoże.

---------- Dopisano o 04:41 ---------- Poprzedni post napisano o 04:39 ----------

Właśnie tak od 4 teraz go nadrabiam :O A tak to od paru dni budzę się o 4 i spać nie mogę :/

A za chwilę będziesz chowała wszystkie grające zabawki bo je tylko na początku można słuchać.
Potem pojawia się chęć wyrzucenia ich przez okno

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Witam się z autobusu

Przesikuje się bokami?
Podkladaj pod zapięcia duży płatek kosmetyczny. Będzie wsiąkal i nie przemoknie.
Chyba, że w innym miejscu wylatuje

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Ania a chwyta mocno, dłonie ściśnięte czy rozłożone? Może nagraj filmik i wrzuć na fb

Hahaha

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Hej

Tak się zbieram, żeby coś napisać ale tak mi głupio po takiej przerwie, więc idąc za przykładem Anuszki dam znać,że żyjemy i pozdrawiamy

haneczkab92 my mamy taką i jest świetna w zimę wieszamy w domu na hakach a w lato w ogródku. Polecamhttp://allegro.pl/little-tikes-husta...123544212.html
Cześć Majkela.
Co u Was? Jak dzieciaczki?
Przeszły Franiowi kolki?

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 09:47   #4521
zabciajs
Zakorzenienie

Leje ehhh a tak marzyl mi sie zimowy spacer. Zostajemy w domu.

Australia ile dalas przyprawy do piernika ?
Stary 2016-12-01, 09:49   #4522
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

O Jeżu czeeeść!!
Co tam u Was?? Jak dzieciaczki??
Pisz, pisz nie krępuj się

Stary 2016-12-01, 09:52   #4523
Honcia
Zakorzenienie

A u nas taaaka zima

IMG_20161201_105115.jpg

Stary 2016-12-01, 09:57   #4524
201711281320
Konto usunięte

Cześć majkela! Wieki Cię nie było! Pisz jak się macie i jak nasze zaginione czerwcątko

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:

Ja dałam 2 torebki.
Stary 2016-12-01, 10:10   #4525
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Wow, heeeej! Witamy z powrotem! Nie krępuj się tylko pisz co tam u Was!

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
A za chwilę będziesz chowała wszystkie grające zabawki bo je tylko na początku można słuchać.
Potem pojawia się chęć wyrzucenia ich przez okno
Oj tak, dlatego my póki co nie mamy żadnych grających

Cytat:

80-100 g, zależy ile mam pod ręką

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
A u nas taaaka zima

Załącznik 6768691
Ale pięknie! U nas deszcz :/
Stary 2016-12-01, 10:16   #4526
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dzien dobry, u was zima a u nas odwilż, a dziadki sanki zamowili wnuczce na mikolaja no ale to dopiero poczatek zimy w sumie.

Dziecko spi, chalupa z grubsza ogarnieta mozna napic sie kawy

Witaj zaginiona mamusio 😀
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-01, 10:18   #4527
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dałam 2 torebki.
Tylko że są torebki z różnymi gramaturami. Polecam Kotanyi, one mają tylko 27 g, ale w składzie same przyprawy. W zeszłym roku doedukowałam się pod tym względem. W większości przypraw w składzie na pierwszym miejscu jest mąka albo cukier! Co to za przyprawa w takim razie, ja się pytam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-01, 10:24   #4528
201711281320
Konto usunięte

Ja miałam Prymat- 20g i w składzie na 1. miejscu cukier
No ale tylko takie były w moim wiejskim spożywczaku .

Natchniona przez haneczkę, jak Ignaś spał zrobiłam ozdobną gwiazdkę z papieru opakunkowego Powieszę w oknie za jakiś czas
Stary 2016-12-01, 10:30   #4529
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam Prymat- 20g i w składzie na 1. miejscu cukier
No ale tylko takie były w moim wiejskim spożywczaku .

Natchniona przez haneczkę, jak Ignaś spał zrobiłam ozdobną gwiazdkę z papieru opakunkowego Powieszę w oknie za jakiś czas
A bo cukier to przecież przyprawa iście piernikowa

Wow, pokaż! Ja się w tym roku nie wysilam z dekoracjami, bo i tak nas nie będzie w domu na Święta, a Marysia i tak jeszcze nie kuma tych klimatów Za rok już pewnie coś razem potworzymy
Stary 2016-12-01, 10:41   #4530
201711281320
Konto usunięte

Kurde, to raczej mało dałam tej przyprawy... Myślisz że można jeszcze dołożyć teraz?

A gwiazdka w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1188.jpg (190,4 KB, 32 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości