|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
myślisz?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() może i masz racje bo ja potrafiłam zjeść w ciągu dnia 2 czekolady, batonika albo jakies ciasto i całe delicje.....
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-03-31 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Rozeznanie
|
oj to prawda z tym wiekiem
![]() ja to dokladnie widze po sobie... i to nie w skali 10 lat tylko nawet 2-3 ![]() po urodzeniu Emilki zaczelam sie odchudzac nasza SB i w ciagu 3 m-cu schudlam 12 kg i moj jadlospis dawal (jak teraz widsze ![]() ![]() ale jakos szlo i to niezle ![]() a teraz? staram sie aby moj jadlospis byl wzorowy, duzo warzyw, duzo plynow a waga i tak wolniej spada pomimo jeszcze regularnych cwiczen - wtedy zero ruchu ![]() ochhh.... jak ja bym chciala miec ze wzgledu na diete te 19-23 lat ![]() milego dzionka skarbeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jest z firmy TEKA Cytat:
![]() no i klopsiki wygladaja super Cytat:
a ja mam ostatnio zmeczenie dietetyczne, jakos grzeszki sie zbieraja, na wage nie wchodze bo panicznie sie tego boje, jakis spadek sił ![]() ale stram sie podniesc moze sie wyspowiadam za wczoraj: 1)big jajecznico-fritata z szynka pieczarkami i ogromem warzyw 2)kawałek orzechowego ciastka+kawa 3)big micha swiezego szpinaku z fata , pomidorkiem suszonym i słonecznikiem 4)2 ogórki korniszone, cienka kiełbaska, ciastko owsiane 5)80gr piersi z indyka+słatata ogór szczypior jogurt nat.
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja też ostatnio wzorem SB nie jestem i co? weszłam na wagę a tam mniej ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-03-31 o 11:59 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Wtajemniczenie
|
Co sie dziwisz teliku? Jak bylam dzieckiem to pisalam juz, ze wygladalam jak korpus kurczaka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
troche fruktozy i jaja w składzie cistko 4 zboza z bogutynmlyna, z tego co pamietam to skład w miare no to ciesze sie ze ruszyło myslisz ze zmiana 3+2 miała wpływ?
![]() |
#4537 |
Zadomowienie
|
Uwaga robie trzecie podejscie do napisania posta... Dwa juz zezarlo, bo sie net rozlaczyl
![]() Dzien dobry tak w ogole ![]() U nas piekne slonce, takze przekaska popludniowa w torbie, bo po przedszkolu spacer na plaze w celu dokarmienia ptactwa morskiego zaplanowany ![]() Kupilam forme i upieklam moja pierwsza w zyciu tarte... Razowa. Z pieczarkami, cebulka pomidorkiem, zalana jajkiem z serem zoltym i feta ![]() ![]() Ufff dostalam @... kurde, bo normalnie stresa mialam od wczoraj wieczora... ![]() Paprak ja tez czekam na wiosenne warzywka i ich ceny ![]() ![]() Feline jadlospis bardzo dobry, tylko to bialko do wegli rano i wieczorem zamiast jogurtu dodalabym jednak vinegret do warzyw ![]() Teliku a jakie dobre te klopsiki - polecam ![]() ![]() Wracajac do waszego tematu diet, ja znowu nigdy zadnej diety nie stosowalam. Dawno temu bylam chuda jak patyk, ale pozniej kobiecosc mnie dopadla ![]() ![]() ![]()
#4538 |
Wtajemniczenie
|
ilonko ciebie rzeczywiscie ta zmiana zawirowala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
Aaa wlasnie mialam dopisac. Ja tez wzorem SB ostatnio nie jestem. Dojadam gdzies w biegu jablko, warzywa to norma, wczoraj ten kawalek tarty po basenie, na wage tez nie wchodze z racji @. I chyba Dygotka ma racje, ze jak mniej sie przejmujesz, jak nie wysylasz do mozgu sygnalu ODCHUDZAM SIE UWAGA, to wtedy idzie latwiej. U mnie kroluje luzna II faza.
Ilona trzymam kciuki, zeby drgnelo na stale ![]() Paprak az mi sie wierzyc nie chce, ze teraz masz problem z ruchem ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Co macie dzis/jutro na obiad??? Bo musze cos na jutro wymyslec... ![]()
#4540 |
Wtajemniczenie
|
effo ja nie ma problemu z ruchem - zadnego ruchu nie mam
![]() ![]() ![]() Ja bede konczyc golabki chyba ale to tak na lunch bo ja jestem przyzwyczajona wieczorem zjesc obiadokolacje. Jak pisalam jem czesciej a mniej wiec typowych trzech duzych posilkow prozno u mnie szukac. Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-31 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle tez ostatnio o fasolce po brytonsku, mam smaka ![]()
![]() |
#4542 |
Zadomowienie
|
Znalazłam coś takiego, może być niezłe, nie?
http://www.diabex.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wrzuciłam rzeczone na blachę, potraktowałam solą, pieprzem i oliwą, dorzuciłam pomidorki i cebulę - wszystko do piekarnika i niech się piecze Cytat:
![]() Madzia, wygląda ok ale składu brak spytam u siebie w aptece |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
dziewczyni przyszła paczka z bogutyn młyna i zamówiłam spód do pizzy orkiszowy ![]() i dzemiki smarowidła i krem nugatowy bz edit juz wszytko pootwierałam bo spróbowac musiałam ![]() krem nugatowy niezbedny do pewnego wypieku wielkanocnego smakuje bosko, ale z tym to ostroznie chyba trzeba ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-31 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie. teraz ciężko z jakimiś zdrowymi( a co dopiero ekologicznymi) warzywkami i z braku laku został mi znowu dzisiaj groszek puszkowany. ohhhhhh tak z nim przegięłam ale myślę że to tak na @ ![]() ś: 1/2 kostki twarożku może więcej- 0,5% p: nieszczesne 1,5 puszki groszku ogórek zielony o: garść orzechów (niestety ![]() ![]() p: planowane 3 płatki papryki własnej domowej słoiczkowanej + może orzeszek ?:P albo lepiej nie k: troszkę sałatki przygotowanej na jutro ( królik + wołowina "porwane" z papryką brokułem i dipem ) ah a co myślicie o pesto? takim własnej roboty lub zdrowym bez cukru oczywiście? teoretycznie chyba można -------------------------------------------------------- Znalazłam coś takiego, może być niezłe, nie? http://www.diabex.pl/ Madzia_M77 Madziu osobiście polecam Ci coś 100% naturalnego i słodziutkiego zamiast cukru . To jest sproszkowana roślina- nazywa się STEWIA. jest chyba tysiąc razy słodsza niż cukier zwykły a do tego super smakuje- prynajmniej mi. nie ma takiego oczywistego tylko słodkiego smaku ale taką nutkę delikatną tej rośliny- świetna. chociaż do słodzenia herbaty albo kawy jak ktoś musi to się nie nadaje za bardzo , bo jest lekko zielona i hebata po niej mętnieje i nie wygląda ślicznie( chociaż w smaku pychotka- wiem z autopsji raz musiałam spróbować maminej herbaty ze stewią). jeszcze jednym minusem jest to że czasami w sklepach ze zdrową żywnością jej po prostu nie ma. ale myślę , że to już mniejszy problem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
A ja znowu mam pytanko
![]() ![]() aa i czy mozna dawac ile sie chce przypraw? bo ja uwielbiam czerwoną ostrą paprykę i curry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zadomowienie
|
Ja ją i tak ograniczam
![]() U mnie miała Cytat:
Witam w klubie... Dzięki za oceny i rady do mojego jadłospisu-> wezmę je sobie do serca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Gaduły, pamietajcie, ze jako Bikinary (cały rok na plaży) nie możemy przeginać ze slońcem ![]() ![]() Lecę na obiadek - makaron pełnoziarnisty ze szaparagmi i kozim serkiem - debiut - doznania opisze wieczorkiem ![]() O tej stewii jeszcze sobie poczytam, dzieki ![]() Teliku, pamiętasz, co to za tworzywo, z którego masz zlewozmywak? |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Rozeznanie
|
Witam Was wszystkie
![]() Po raz ostatni bym Was prosiła o ocenę diety. Czytam z zaciekawieniem książkę i rzeczywiście jest świetna! Przeczytałam już prawie wszystko! Zostały mi tylko ćwiczenia, przepisy i pytania. Śniadanie: sałatka podobna do wczorajszej (papryka żółta, rzodkiewka, ogórek kiszony, ogórek świeży i do tego feta). Przekąska: jogurt naturalny Obiad: 2 jajka sadzone z ogromną ilością kalafiora i brokułów Przekąska, którą już zrobiłam i za niedługo ją zjem: ser biały chudy z serkiem homogenizowanym, do tego kakao, orzechy włoskie i aromat waniliowy Na kolację planuję dokończyć wczorajszą makrelę wędzoną i do tego może kapusta kiszona, chociaż nie wiem, czy to tak na noc pasuje. Myślałam też o zrobieniu mozzarelli light z jakimiś warzywkami, ale to później się zastanowię, bo muszę zerknąć do lodówki ![]() A niedługo planuję w końcu spróbować zrobić bigos ![]() No i jeszcze chciałam dodać, że ja nie tyle się tłumaczę Wam, a sobie ![]() EDIT: Ale czuję się pełna i ciężka dzisiaj. Pasuje niedługo zjeść przekąskę, a tu nie mam nawet miejsca na to. A co dopiero na kolację. Ale podobno nie wolno omijać posiłków, nawet jeśli się czuje, że nie jest to nam potrzebne. Hmm... Ciężko będzie:P EDIT 2: I jeszcze chciałam się Was zapyta, czy któraś robiła może coś a'la kotlety mielone z mielonego mięsa odtłuszczonego? Bo mam ochotkę na taki właśnie obiad, a nie za bardzo wiem, jak można by było takie zrobic. Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-03-31 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
szukam motywacji. dlatego proszę napiszcie ile chudłyście na pierwszym dwutygodniowym etapie? i jeszcze jedno? miłyście siłe do cwiczeń przy takiej restrykcyjnej diecie? proszę o kilka opinii
Madzia_M77 widzę że ty juz na drugiej fazie. opisz prosze jak sie na pierwszej czułas ![]() Edytowane przez BjutifulGerl Czas edycji: 2009-03-31 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Rozeznanie
|
Restrykcyjnej?! Ja na razie nie wypowiem się co do tego, ile schudłam, bo dopiero zaczęłam tą dietę, ale też interesuje mnie, ile schudły dziewczyny, które są tutaj stałymi bywalczyniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
czytam was i sie zastanawiam to jest jakies ograniczenie ilosci spozywanego białka ?
#4553 |
Rozeznanie
|
migotka1010, mam pytanie: dzięki czemu schudłaś już te 3 kg?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Tak na dobrą sprawę powinnam od razu wskoczyc na dwójkę, bo nie miałam potrzeby zrzucać zbyt wiele (ok 5kg), ale wtedy jakoś tego nie doczytałam ![]() ![]() ![]() Niestety figura gruszki ![]() Nie czaję, dlaczego wg ciebie SB jest restrykcyjna? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj
rano: owsianka z chudym mlekiem, dokończenie sałatki z tuńczyka z kolacji,herbata zielona II śniadanie w szkole: razowiec z chudą szynką z indyka i plasterek pomidora. przekąska: jabłko no i grzeszek ![]() Obiad: 2 placki takie jak w niedzielę z chudym twarogiem i truskawkami kolacja: za chwilę będzie wiec pewnie jakies warzywka bo dziś ich w ogóle nie jadłam a wiem dzięki Wam że trzeba ![]()
#4556 |
Raczkowanie
|
tak mi się tę diętę nazwało. bo wydaje mi sie ze trudnoi wytrzymac bez weglowodanów przez dwa tyg. ja zmierzam jesc marchewke przez te dwa tyg. z teg owzgledu ze warzywa inne sa teraz niedosyc ze bardzo drogie to jeszcze bez smaku. czy któras z was jadła marchewke i chudła?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Hej dzewczyny !
Nie mam kompletnie czasu na czytanie forum, bo wracamy do Polski w nastepna środe i jest kupe załatwiania. Dietkuje nadal choc z grzeszkami ![]() Trzymajcie kciuki za nasza podroz, bo to jakies 30h w trasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Rozeznanie
|
Marchewka jest zabroniona! Także jeśli chcesz przejść na tą dietę, to musisz jeść bardzo dużo różnorodnych warzyw. I naprawdę nie są one ani tak bardzo drogie. Jeśli nie masz świeżych, kup mrożone. Ja tak np. zrobiłam z kalafiorem. Za nic nie mogłam go znaleźc w najbliższych sklepach, a jak już znalazłam, to wolałam takiego nie kupic i mam mrożonego. I jest równie pyszny!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Raczkowanie
|
to marchewke odrzuce na 2 tyg. bardzo zalezy mi na efektach.. jeju jak dorze ze od jutra pogoda lepsza... .az sie chce odchudzac, cos zrobic ze swoim ciałem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo SB to droga do zdrowego odżywiania a przy okazji do zrzucenia tego co mamy w nadmiarze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.