Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-07, 13:44   #4531
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
A czy wiesz jaki jest koszt takiej porady? Być może pisałyscie o tym, ale już zapomniałam
Niestety nie wiem, tam była tylko informacja kiedy, gdzie i o której ten kurs, no i spis poradnii

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 14:06   #4532
Lowczyni
Zakorzenienie

Meana1 odchodzi się od czegoś takiego że baadynka np z niebieskimi oczkami nie powinna się malować na niebiesko tylko na jakiś inny Gdybym tak myślała to przy zielonych oczachnie malowałabym się w tym kolorze, a jest mi idealnie. Najlepszym sposobem jest umalować sie w danym kolorze i wtedy sprawdzać czy jest Ci dobrze czy nie. Wszystko zależy też co masz na sobie itd Ponadto odcieni danego koloru np fioletu jest tyle że szok i w jednym będzie ci żle a w drugim rewelacyjnie Najlepszy sposób to próbować i kombinować
Stary 2010-05-07, 14:09   #4533
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
Meana1 odchodzi się od czegoś takiego że baadynka np z niebieskimi oczkami nie powinna się malować na niebiesko tylko na jakiś inny Gdybym tak myślała to przy zielonych oczachnie malowałabym się w tym kolorze, a jest mi idealnie. Najlepszym sposobem jest umalować sie w danym kolorze i wtedy sprawdzać czy jest Ci dobrze czy nie. Wszystko zależy też co masz na sobie itd Ponadto odcieni danego koloru np fioletu jest tyle że szok i w jednym będzie ci żle a w drugim rewelacyjnie Najlepszy sposób to próbować i kombinować

Potwierdzam ja też przy zielonych oczach najlepiej czuję sie w zieleni ale... zieleń zieleni nierówna wszystko zależy od odcienia danego koloru a ja tam mój zielony lubie i uzytkuję
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 14:46   #4534
sjoanna
Zakorzenienie

Dzięki wszystkim za rady
Oto odziedziczona po mamie bransoletka.
Szkoda ze nie mam do niej naszyjnika albo chociaż zawieszki z takim kamykiem.
Może ktoś z was wie co to może być za kamyk?
Weźcie poprawkę na to że to cacko ma prawie 40 lat
Więc byłoby naprawdę coś starego

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 15:06   #4535
sylwkowa
Raczkowanie

GG do sylwkowa

Cytat:
Napisane przez justynao Pokaż wiadomość
.....co do owoców i innych prodiktów dla kucharek to polecam makro i giełdy warzywne (chyba kolo domaszowskiej cos takiego bylo kiedys, cos kojarze jak zdawalam prawko to cos tam bylo takiego ) ...
Dzięki
Cytat:
Napisane przez marciadela Pokaż wiadomość
moje typy
Jak dla mnie też 2 i 3 najfajniejszy. Moja koleżanka też jest ruda a do tego uwielbia kolor zielony i nawet na ślubie miała wstążkę w sukni zieloną i biżuterię też zieleń wyglądało to bardzo fajnie!
Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
uważam że pomysł z kolorowymi butkami i biżuterią jest super. Ale ta dziewczyna na pierwszym zdjęciu przedobrzyła z tak dużą biżuterią. Bo odwraca uwagę od wszystkiego - sukni itp.
Zgadzam się z Tobą całkowicie! Otwierając to zdjęcie to samo mi przyszło do głowy a więc wniosek z tego taki, że co za duże to nie zdrowo hihihi
Cytat:
Napisane przez emalgorzata Pokaż wiadomość
hej.o kurcze to naprawdę bedziesz miała kupę roboty. ja też tak miałam ,..powiem ci że masakra .ale pojedz sobie na giełde na Rolnej i tam wszystko można kupić tanio, bo jak zaczniesz jeszcze biegać po tesco itp to padniesz jak dętka na koniec dnia. a jak jeszcze sala cie czeka.. to musisz mieć dużo sił. a jak sobie ubierasz? masz materiały itp? kwiaty też sama?
Jeśli dobrze myślę to twoja wypowiedź jest skierowana do mnie Właśnie o to chodzi, że wszystko kupuję sama - co do mięsa i wiejskie stołu to już sobie wymyśliłam gdzie to załatwię ale właśnie reszta rzeczy mnie martwi. Możesz mi napisać coś więcej o tej giełdzie na Rolnej np. w jakie dni i od której do której to jest czynne? Czytam mogę dostać tylko warzywa i owoce czy są tam jeszcze jakieś inne produkty w atrakcyjnych cenach? Nigdy tam nie byłam więc jestem pusta pod tym względem
Sama również chcę ubrać swoją salę bo i tak na kościół i resztę wydaję 1000zł więc jeszcze sala to pewnie z drugie 1000- a jak dlamnie to stanowczo za dużo! Moja sala jest ładna sama w sobie (przynajmniej mi się podoba) więc zamierzam kupić dodatkowo organzę co by trochę stoły przybrać, jakieś świece, serwetki no i najważniejsze kwiaty! Sama chcę zrobić bukiety więc nie wiecie gdzie można tanio zakupić kwiaty i jakieś liście ozdobne?? Myślałam o liliach- nie wiecie jaki jest koszt takich kwiatów?? Powiedzcie mi jeszcze proszę coś o tej giełdzie kwiatowej bo wiem, że taka istnieje ale nic więcej..gdzie w jakich godzinach, jaki jest tam asortyment, drogo tanio? Sorki, że się tak rozpisałam wybaczcie
Stary 2010-05-07, 15:44   #4536
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Witam dziewczynki Jakoś ostatnio nie miałam czasum żeby się udzielać ale czytam na bieżąco
Cytat:
Napisane przez elusia20 Pokaż wiadomość
Witam Was, dziękuje Wam za życzenia i nie zapomniałam o Was, tylko gości miałam kilka dni i wreszcie znalazłam czas by napisać do Was.
Więc zupełnie się nie stresowałam nawet sekundy i nawet w kościele pełny luz do dziś nie wiem z czego miałam się stresować, przecież wiedziałam że mnie Mąż nie zostawi. Ślub i wesele wyszedł jak z bajki wszystko po mojej myśli goście zadowoleni, wybawili się ja również, uśmiałam się tak że brzuch mnie bolał. Sesja była bardzo fajne, jedyne na czym się zawiodłam to dekoratorce, która zawiozła bukiety do domu mojego Męża a bukiety były o wiele mniejsze niż chciałam do tego nie zrobiła butonierek i samochód ubrała mi na "odwal się" a oprócz tego było cudownie, dziewczyny nie ma się czym stresować bo jest super.
Super, że wszystko było po Twojej myśli Dużo szczęścia na nowej drodze życia

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Lowczyni fajnie że będziesz miała kolorowe buty
Ja chciałam czerwone, ale mama mi się kazała stuknąć w łeb
A moja mama wręcz odwrotnie. Jak jej pokazałam zdjęcia PM w kolorowych butach ślubnych to się zachwycała No więc ja też myślę o kolorowych butach tyle, że fioletowych, bo chcę mieć bukiet z jakimiś fioletowymi kwiotkami

Cytat:
Napisane przez marciadela Pokaż wiadomość
Ja właśnie szukam czegoś co wygląda jak stare srebro więc myślę, że będzie super o wlasnie mi wpadlo w oko cos takiego
Świetne

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
uważam że pomysł z kolorowymi butkami i biżuterią jest super. Ale ta dziewczyna na pierwszym zdjęciu przedobrzyła z tak dużą biżuterią. Bo odwraca uwagę od wszystkiego - sukni itp.

Lowczyni super sobie to wszystko wymyśliłaś chodzi mi o dobór kolorów. A powiedz mi jaki kolor oczu będzie pasować do blond włosów - niestety rozjaśnianych i niebieskich oczu. Bo właśnie chciałabym mieć oczy pomalowane pod kolor wiązanki myślałam o różowym albo fioletowo-różowym.
Ja też jest farbowaną blondynką No i też mam niebieskie oczy. Ja będę pomalowana we fioletach, bo bardzo dobrze się w nich czuję. Poza tym podobno fiolety pasują do mojego typu urody

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Dzięki wszystkim za rady
Śliczna ta bransoletka jak na te 40 lat. Tak jak dziewczyny mówią wyczyść ją u złotnika i możesz zakładać

Muszę się pochwalić co dziś upolowałam. Śliczną koroneczkę do zaproszeń Cudowna i o idealnej szerokości. No i nie taka droga
Stary 2010-05-07, 17:04   #4537
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Dzięki wszystkim za rady
nie wiem jaki jest w rzeczywistoścxi (przkełamanie kolorów) ale celowałabym w turkus , lub jesli jest bardziej intensywny to moze malachit

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 17:04   #4538
ewelkafly
Raczkowanie

A jaki kolor pończoszków sobie kupujecie? Biały? Ja chyba się zdecyduje na jakieś jasne beże bo ta biel mnie przeraża - jak dziewczynka do komunii Co do butów to mnie się marzy turkus albo granat (ciemny niebieski) ale nie mogę nigdzie takich znaleźć
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 17:14   #4539
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
A jaki kolor pończoszków sobie kupujecie? Biały? Ja chyba się zdecyduje na jakieś jasne beże bo ta biel mnie przeraża - jak dziewczynka do komunii Co do butów to mnie się marzy turkus albo granat (ciemny niebieski) ale nie mogę nigdzie takich znaleźć
bardzo fajne "nie białe" ponczochy są z veneziany np tu http://allegro.pl/item1018897318_pon...o_336_1_2.html
kolorek panna lub naturale

Stary 2010-05-07, 17:18   #4540
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki wszystkim za rady
Zgadzam się z czarna-kawą i stawiam na turkus A co naszyjnik idz do sklepu Kuferek jest koło rynku tam jest bardzo duży wybór różnych kamienie. Pokaż im branzoletkę i sądzę że na pewno dobierzesz u nich kamień a może też wymyślą Ci jakiś naszyjnik Ceną są przystępne i panie kompetentne.
I co do pończoch to tez muszę się znów zgodzić z czarną-kawką firma venezia robi piękne pończochy samonośne juz od wiele lat tylko te kupuje

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2010-05-07 o 17:19
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 17:29   #4541
ewelkafly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
bardzo fajne "nie białe" ponczochy są z veneziany np tu http://allegro.pl/item1018897318_pon...o_336_1_2.html
kolorek panna lub naturale
O właśnie o czym takim myślałam, świetne kolorki od razu zamawiam dziękuję za info

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-07, 18:49   #4542
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Super te ponczoszki, chyba sama sie skusze na takie Wczoraj mnie moj proboszcz zadziwil, nie "zgolil" mnie bardzo o te zapowiedzi Nawet zajał mi pol godzinki na pogaduchy
Mam pytanie z innej beczkie - gdzie polecacie zrobic panienski zastanawiamy sie ze starsza i same nie wiemy a juz najwyzszy czas sie zainteresowac tym??

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Super te ponczoszki, chyba sama sie skusze na takie Wczoraj mnie moj proboszcz zadziwil, nie "zgolil" mnie bardzo o te zapowiedzi Nawet zajał mi pol godzinki na pogaduchy
Mam pytanie z innej beczkie - gdzie polecacie zrobic panienski zastanawiamy sie ze starsza i same nie wiemy a juz najwyzszy czas sie zainteresowac tym??
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 19:26   #4543
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

\
na wieczorach panienskich byłam w kilku miejscach:
siodme niebo
efekt motyla (teraz luwr)
uv
nieobiektywnie powiem ze chyba najlepiej było w efekcie ale to raczej zasługa ilości procentów

Stary 2010-05-07, 19:37   #4544
monnagiovanna
Raczkowanie

Nie śmiejcie się ze mnie, ale ja byłam kiedyś na wieczorze panieńskim w Wesołej kawce Nie powiem, miało to swój klimat
Stary 2010-05-07, 19:51   #4545
Meana1
Rozeznanie

pończoszki fajniusie

moja siostra zapisana jest do Ani Tusień na fryzurę. I teraz nie wiem gdzie ją zapisać na makijaż - czy do Marty Żońcy czy do salonu gdzie przyjmuje pani Ania.
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:47   #4546
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Nie śmiejcie się ze mnie, ale ja byłam kiedyś na wieczorze panieńskim w Wesołej kawce Nie powiem, miało to swój klimat
Wydaje mi się że miejsce nie ma znaczenia liczą się osoby w nim uczesticzące i dobra zabawa oraz ten klimat jak to napisałaś
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:15   #4547
jenny79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Owoce i warzywa jak najbardziej na Gieldzie. Ja np napoje kupilam w supermarketach, szukalam promocji i takim sposobem dzisiaj kupilam w REALu 80 butelek 1-litrowej pepsi w super niskiej cenie (ok 1.70 zl za sztuke) Piwa na poprawiny tez tam i wszelkie produkty spozywcze w TESCO, Lewiatanie i Realu. Mieso zamowilam za posrednictwem Pani z bazar zajmujacej sie tym, kurczaki w ubojni drobiu itd itd...ale masakra z tymi zakupami. Latwo nie jest ale i tak nie chcialabym placic za osobe
Ja też kupiłam dziś w realu pepsi po 1,7 i soki Fortuny po 2, 8. Muszę przyznać, że promocję zrobili super.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mroweczka21 Pokaż wiadomość
Nas na szczęście nie duży i mamy zamiar go szybko spłacić. Ale też nie wyobrażam sobie mieszkania z ta potworą.. a tak moglibyśmy dom postawić..szkoda ze taka jest. Moja mama mówi na nią "esesman"
ale ja właśnie w związku z weselem postanowiłam nie szaleć. Widziałam kiedyś piękna bizu w aparcie ale ponad 300zł a na plantach też niezła 40-50..zamierzam nie przesadzać i kupić tańsze rzeczy. w końcu ślub jest pięknym wydarzeniem ale to tylko jeden dzień apotem jest całe zycie i wolę mieć na pralkę niz dać dużo kasy za taką właśnie bizu. Byłoby całkiem inaczejgdyby nie ta potwora.. Swoją drogą jak można powiedzieć na zaręczynach że sie zapłaci za połowę wesela i pomoże w kredycie a potem tak po prostu powiedziec nie?

ile liczycie kolorowych napojów typu pepsi na osobę?pól litra pepsi i jakis tonik mirinda?nie mamy wódki nie wiem jaką
Napoje 2,5 - 3 litrów/os w zależności od miesiąca, w którym masz wesele. 1 litr soku, 1 - 1,5 l napoi gazowanych, 0,5 litra wody

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Dzięki wszystkim za rady
Ten kamień to na pewno nie jest turkus ani malachit. Może to być awenturyn albo jaspis. Najlepiej zapytaj u jakiegoś jubilera to Ci powiedzą co to jest.
jenny79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:13   #4548
emalgorzata
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sylwkowa Pokaż wiadomość
Dzięki

Hej sylwkowa
Jeśli dobrze myślę to twoja wypowiedź jest skierowana do mnie Właśnie o to chodzi, że wszystko kupuję sama - co do mięsa i wiejskie stołu to już sobie wymyśliłam gdzie to załatwię ale właśnie reszta rzeczy mnie martwi. Możesz mi napisać coś więcej o tej giełdzie na Rolnej np. w jakie dni i od której do której to jest czynne? Czytam mogę dostać tylko warzywa i owoce czy są tam jeszcze jakieś inne produkty w atrakcyjnych cenach? Nigdy tam nie byłam więc jestem pusta pod tym względem
Sama również chcę ubrać swoją salę bo i tak na kościół i resztę wydaję 1000zł więc jeszcze sala to pewnie z drugie 1000- a jak dlamnie to stanowczo za dużo! Moja sala jest ładna sama w sobie (przynajmniej mi się podoba) więc zamierzam kupić dodatkowo organzę co by trochę stoły przybrać, jakieś świece, serwetki no i najważniejsze kwiaty! Sama chcę zrobić bukiety więc nie wiecie gdzie można tanio zakupić kwiaty i jakieś liście ozdobne?? Myślałam o liliach- nie wiecie jaki jest koszt takich kwiatów?? Powiedzcie mi jeszcze proszę coś o tej giełdzie kwiatowej bo wiem, że taka istnieje ale nic więcej..gdzie w jakich godzinach, jaki jest tam asortyment, drogo tanio? Sorki, że się tak rozpisałam wybaczcie

helo.giełda z owocami warzywami jest na Rolnej. ja tam kupowałam wszystkie warzywa i owoce z listy zrobionej zprzez kucharkę.to było wygodne bo raz podjechałam i wszystko było kupione. a że kupowałam sporo to sprzedawcy troche zjeżdzali z ceny jeszcze, więc myślę , ze tam warto. chyba jest czynna codziennie, ale musisz zapytać na kiedy kucharce produkty potrzebne. moja gotowała od czwartku. Sa tam też napoje gazowwane , ale to kupowałam w makro bo tam była wtedy jakaś promocja soków itp.Więc tego nie wiem gdzie taniej. wklep sobie w google Giełda Rolna kielce i powiinno Ci coś wyskoczyć o godzinach otwarcia. kucharka wszystko dokładnie pisze więc nie ma się co martwić.
Co do kwiatów to nie wiem.ale mogę sie dowiedzieć od kumpeli ,ona tam kupowała.
ja miałam dekoratorkę i teraz kumpeli pomagałam chodzić po kwiaciarniach i faktycznie jest drogo.więc Cię rozumiem.ale powiem Ci ,ze czasami można się przeliczyć co do sił do tego wszystkiego.Nie chcę Cię rzecz jasna straszyć,ale mam kumpelę plastyczkę , która sama sobie chciała zrobić bukiety i dekorację. ja jej trochę pomagałam, ale nie poszło nam rewelacyjnie.okazało się ze wazony są kiepskie i ona sobie nowe kupila. to już koszt. potem zaczęlyśmy układać kwiatki , ale to chyba jednak nie takie proste bo zaczęły nam się burzyć te bukiety..materiały kupiła( taki tiul) okazało isę ze za mało i wogóle ta sala nie wyglądała na ubranąa koszty miala spore tego. a na koniec byłysmy takie urobione , ze nam isę wszystkiego odechciało.a najgorsze ,ze efekt był nie za bardzo.
a potem druga kumpela miała esele i okazało się ze wcale nie wyszło jej drożej strojenie przez profesjonalna dekoratorkę.babka miała kupę materiałow , bramkę z kwiatów. kurtynę swietlna i mase bajerów. ladne szkło( WAZONY ,SWIECZNIKI) i to wszystko za 500 zł.a my narobiłysmy sie jak głupie , I WCALE YANIEJ NIE WYSZŁO.
aha. i powiem Ci jeszcze że ostatnio łaziłam z ta kumpelą co teraz będzie mieć wesele i przypadkiem na sali spotkałyśmy dekoratorki i podobało nam się , więc kumpela z nią się odrazu umówiła. i okazuje isę ze wcale nie jest tak drogo. a fajnie to wygladało. i kwity też nie takie drogie.
ale zapytam kumpelę o tą giełde kwiatową jak chcesz sie tym jednak sama zając . gdzie to jest itp. i ci napiszę na priva. przypomnij mi ok.?
emalgorzata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:51   #4549
Kleo1984
Raczkowanie

hej . a możesz dać mi namiary na tą dekoratorkę , którą z kumpelą zamówiłyście? dzięki z gory.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Hej sylwkowa
giełda rolna faktycznie wychodzi tanio. ja też taam kupuję.
a co do kwiatów i dekoracji to chyba jednak trzeba mierzyć siły na zamiary. też myslałam zeby sama się tym zająć , ale powiem ci że drogo wychodzi. bo w hurtowniach nie chcą sprzedawać detalicznie , a nawet jak się ktoś zgodzi to liczy ci podwójnie. ta organza na stoly wychodzi drogo. chciłam kupić ,to 9 m -rolka kosztuje w detalu 12 zł.policzyłam na stoły to mi potrzeba ok150-180m. zeby to ytak fajnie pofałdować.a jak pytałm dekoratorkę to mi policzy 50 -60 zł za wypozyczenie. więc róznica kolosalna. tak samo materiały na sufit itp.to ile kasiory trzeba w to władować samemu.. masakra. a potem co z tym zrobić?
pytałas o kwiaty zywe. na giełdzie nie sprzedają wcale tak tanio jak dla kwiaciarek ( bo one biorą dużo i pewnie stale). a pozatym to przyczaiłam ze ladne kwiatki to mają na samochodzie (pewnie dla kwiaciarek , bbo widziałam , ze je tam wpuszczają) , a normalny ludz to wybiera z tego co on wystawi. niektóre to widać było , ze takie stare te kwiotki, ze zaraz zdechną. także ja się wycofuję z akcji giełda. nie znam się na tym , kupię i jeszce mi padną przed weselem.i kasa w błoto. pozatym moja dekoratorka ma piękne szkło- takie kielichy wielkie wysokie i w nich mi zrobi kompozycje z róz. za 50 zł taki kielich gigant. a będe miała ich 6. powiedziała ze spokojninje starczy , a salę mam wielka. między nimi na stołach będą jeszcze swieczniki więc powiedziała ,ze będzie ok. musze tylko swieczki kupic. a nawe dogadałam ze ona mi w hurcie kupi.takze wyjdzie mi to na bank taniej niz ja bym sobie robiła, bo na głupią organzę musiałabym wydać ok 180 zł. a kwiatki?..stresować się ,ze mi padną? bo to trzeba w zimnie trzymać do wesela. w piwnicy czy cos.a ja nie mam.okrozpisałam się jak głupia. ale już trochę się orientowałam więc może ci to pomoże. a. , i bukiet mi robi za 120 zl.taniocha w porównaniu z kwiaciarniami.
ok .powodzenia. jakby co pytaj na privie, cos moze jeszcze mi przyjdzie do głowy
powodzenia.
Kleo1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-08, 13:15   #4550
jenny79
Raczkowanie

Dziewczyny ile płacicie mniej więcej za dekoracje sal weselnych?
jenny79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:24   #4551
mroweczka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kleome84 Pokaż wiadomość
A ja myślę, że akurat na biżuterię nie ma co żałować pieniędzy, bo przecież można ją później wykorzystać np. na weselach albo na sylwestra. A jednocześnie zostanie fajna pamiątka ze ślubu
Wg mnie ta tańsza sztuczna biżuteria niestety wygląda kiczowato, zamiast ją kupować wolałabym po prostu założyć srebrny czy złoty łańcuszek i już a jeśli kogoś nie stać na kupno bizuterii to przecież można coś pożyczyć od kuzynki, koleżanki, cioci,siostry itd. i jednocześnie załatwiona jest kwestia żeby mieć na ślubie coś pożyczonego
Też racja zmieniłam zdanie co do plantowej biżuterii ale to dlatego że ja obejrzałam wczoraj z bliska i kupie coś srebrnego ale to był tylko przykład ja płacę 400zł jakaś koleżanka właściciela..

Edytowane przez mroweczka21
Czas edycji: 2010-05-08 o 13:32
mroweczka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 14:57   #4552
ewelkafly
Raczkowanie

mroweczka21 a kiedy Wy macie ślub? koniec sierpnia?
Dziewuszki płacicie za dzieci na weselu? Nam powiedziała właścicielka że za dzieci w wieku 3-7 lat płacimy połowę czyli 72,50 zł a za starsza całość czyli 145 zł. Nie wydaje mi się żeby 8 - 9 letnie dziecko tyle zjadło no ale cóż

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Jeszcze jedno pytanie - nie wiecie gdzie kupić żelowe nakładki na obcasy bo francole strasznie mi się ślizgają :9
Stary 2010-05-08, 16:12   #4553
agulack
Raczkowanie

Cytat:
Dziewuszki płacicie za dzieci na weselu? Nam powiedziała właścicielka że za dzieci w wieku 3-7 lat płacimy połowę czyli 72,50 zł a za starsza całość czyli 145 zł. Nie wydaje mi się żeby 8 - 9 letnie dziecko tyle zjadło no ale cóż

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Jeszcze jedno pytanie - nie wiecie gdzie kupić żelowe nakładki na obcasy bo francole strasznie mi się ślizgają :9
W rossmanie jest duży wybór tych żelowych cudeniek

agulack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 16:27   #4554
kleome84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jenny79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile płacicie mniej więcej za dekoracje sal weselnych?
Ja płacę do 100zł za bukiet w ozdobnym wysokim wazonie, zależy na jakie kwiaty się zdecyduję.
Będę mieć 10 takich bukietów, bo 10 stolików + dekoracja stołu PM około 150zł.
Do tego płacę po 10 zł za białe pokrowce na krzesła.
Dekoracje typu świece organza itd. mieszczą się już w tych 100zł na stolik.
Ale ogólnie moja sala nie wymaga dużych dekoracjim mam wesle w Dworku w Masłowie

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:

Takie nakładki to może u szewca?
Z tego co się orientuję to ja płacę całość za dzieci.
A propos dzieci to w ogóle zapraszacie gości z dziećmi? I jak myślicie, jeśli mam znajomych z 2-letnim dzieckiem to powinnam zaprosić ich z tym maluchem?Sama nie wiem, ale wg mnie wesele to nie jest impreza dla takich małych dzieci, jak ja miałam kilka lat to nie chodziłam na wesela nie no raz byłam jak miałam 7 lat ale to wesele było na jakiejś wsi w namiocie

Edytowane przez kleome84
Czas edycji: 2010-05-08 o 16:21
kleome84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 17:30   #4555
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

Cytat:
A propos dzieci to w ogóle zapraszacie gości z dziećmi? I jak myślicie, jeśli mam znajomych z 2-letnim dzieckiem to powinnam zaprosić ich z tym maluchem?Sama nie wiem, ale wg mnie wesele to nie jest impreza dla takich małych dzieci, jak ja miałam kilka lat to nie chodziłam na wesela nie no raz byłam jak miałam 7 lat ale to wesele było na jakiejś wsi w namiocie
Ja płacę połowę ceny za dzieci do 10 roku życia.
My prosimy z dziećmi, ale w sumie mamy tylko dwóch 5latków, jedną 9latkę i jednego 11latka, więc nie będzie dużo tych dzieci

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 17:46   #4556
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
Ja płacę do 100zł za bukiet w ozdobnym wysokim wazonie, zależy na jakie kwiaty się zdecyduję.
Będę mieć 10 takich bukietów, bo 10 stolików + dekoracja stołu PM około 150zł.
Do tego płacę po 10 zł za białe pokrowce na krzesła.
Dekoracje typu świece organza itd. mieszczą się już w tych 100zł na stolik.
Ale ogólnie moja sala nie wymaga dużych dekoracjim mam wesle w Dworku w Masłowie

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Takie nakładki to może u szewca?
My będziemy zapraszali z dziećmi...w końcu to przecież jedna rodzina więc moim zdaniem chyba tak nie za bardzo wypada zaprosić bez dziecka a już decyzja należy do rodziców czy zabiorą malucha na wesele czy nie.

Poza tym moja znajoma dostała ostatnio zaproszenie na wesele od jakiegoś kuzyna właśnie bez dziecka i powiedziała że w sumie to poczuła się urażona bo jej rodzina to przecież nie tylko mąż ale i dziecko...
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:49   #4557
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

hej hej ważne ------------> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...70&postcount=7
bardzo nie lubię takich sytuacji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-08, 19:55   #4558
monnagiovanna
Raczkowanie

Z tym zapraszaniem dzieci to faktycznie jest problem, chociaż fajnie to wygląda jak w trakcie wesela parę takich brzdąców sobie tańczy, czy biega po sali
Gosza ma rację, że nie wypada zaprosić bez dzieci, jeśli to jest bliska rodzina, chociaż wiadomo, że koszty są nieadekwatne do tego, co takie dziecko może zjeść, no ale trudno, trzeba się z tym liczyć.
Stary 2010-05-08, 21:35   #4559
Kleo1984
Raczkowanie

hej jenny79

pyatłas o dekoratorkę.ja płacę ok 50 zł za kompozycje w kielichach takich 60 cm wysokie na stoły. jeszcze mam zdecydować czy to będą róze czy jakas mieszanka. bo to też cena od tego zależy. to co widziałam było za 60 zl i było super , więc chyba się na ta opcje zdecyduję , choć poczatkowo chciałam za 50 zł troche mniejsze. kompozycja prze Mlodą Para(taka niska długa) 120 zł. widełki są od 100 zł w gorę.
wiązanka dla mnie 120 zł. taka kopula z róz. swiadkowa 80 zł.butonierki po dyszce.
bukiety dla rodziców biorę za 60 zł. mają być fajne w tej cenie.ale pewnie są rózne ceny.
i to chyba tyle z zywych kwiatkow.

ja mam w remizie weselicho , więc robi mi ta dekoratorka cała dekoracje matermiałową( sufit , miejsce za mną i TŻ -kurtyna materiałowa z podświetleniem), ta falbana na nasz stół.Pod kinkietami takie rożki ratanowe ,bramka ze sztucznych kwiatków, girlanda nad wejściem ze sztucznych kwiatów, kule ze sztucznych kwiatków, przystrojenie wiejskiego stołu, swieczniki, 4 pokrowce.to wszystko za 600 zł.

może ci to w czymś pomoże.
Kleo1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 21:55   #4560
ewelinap5
Raczkowanie

Udało mi się wreszcie skontaktować z drugą PM-ką. No i trochę klops bo ona chce mieć alejkę ze sztucznych kwiatów już nawet jakiejś dekoratorce wpłaciła zaliczkę. Mam nadzieję, że jednak się jakoś dogadamy bo ja sobie sztucznych kwiatów w maju nie wyobrażam.
Szkoda że wcześniej się ze mną nie skontaktowała, choć namiary na nas mieli.

Edytowane przez ewelinap5
Czas edycji: 2010-05-08 o 21:59
ewelinap5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości