|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() wszystko dobrze, bo ty byłaś szczepiona i masz badanie na poziom p/ciał a jak ktoś nie był szczepiony to robi badanie na obecność wirusa i wtedy wynik jest pozytywny lub negatywny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Siedzę tu już godzinę i czytam co napisałyście od wczorajszego późnego wieczora. Ale tempo!
Cytat:
![]() Ja biorę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym dziecko na początku tylko śpi i śpi i czasu jest na prawdę sporo, żeby doprowadzić się do przyzwoitego wyglądu ![]() Ja używałam krem, bo jest rzadszy i łatwiej nakłada się na skórę. Ale ja go używałam tylko na odparzenia pieluszkowe. Działał cuda ![]() Ale po tym co napisała Angelikaw, o tych różnicach, to chyba jednak tym razem kupię maść ![]() Na brodawki i na odparzenia pupci. Działa cuda. Ale trzeba go nakładać na dokładnie osuszoną skórę. Cytat:
Na drugi dzień też mnie maltretowała tym prysznicem, że muszę iść. Znowu zemdlałam. Dopiero jak się okazało, że mam straszne wyniki krwi, dostałam kroplówę i zastrzyki, a więc sił nabrałam później. Pod prysznicem się nie schylałam do stóp ![]() Cytat:
![]() Majka widzę, że już znalazłaś info. Szczepionka na WZW B jest ważna 10 lat. A więc twoja już po woli traci ważność ![]() Ale skoro wyszło ci w wyniku, to znaczy, że jeszcze masz przeciwciała i na twopim miejscu bym się jeszcze nie szczepiła. Ja byłam szczepiona na B 5 lat temu, a na A zachorowałam po pobycie w Tunezji ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba co lekarz to opinia, bo mi mówili, że w ogóle nie trzeba powtarzać ![]() Ja tę ostatnią dawkę, którą podaje się po 5 latach miałam 10 lat temu, a ten wynik 943 to chyba dosyć wysoki...
![]() |
#4535 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Paula SHIN-o w końcu się odezwałaś,co tam u Ciebie sie dzieje,że nas podczytujesz i nic nie piszesz? Cytat:
Dziewczyny,które mają foteliki samochodowe Maxi-Cosi Carbio-Fix!Czy te foteliki mają okrycie na nózki,jakiś śpiworek lub coś podobnego?
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
Mój Tż jak coś zażartuje z mojej wagi, to patrzy na moją reakcję, ale nigdy nie jest to złośliwe, a zabawne, bo mnie też rozśmiesza.
Jak ostatnio mówię, że albo w ciągu tyg. nic nie przytyłam albo tylko tyle co dziecko to mi tłumaczy, że wszystko ok, bo wcześniej się zaokrągliłam i teraz dziecko z zapasów pobiera ![]()
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się przydać tuż po porodzie, gdy dziecko ma żółtaczkę fizjologiczną. Wtedy trzeba dużo poić i to nie swoim pokarmem, tylko herbatką koperkową lub glukozą, żeby się bilirubina szybciej wypłukała z organizmu. Po samym mleku matki żółtaczka się przeciąga. Jak się mój syn urodził, to nie miałam żadnej butelki. W szpitalu dawali mu koperek ze szpitalnych butli, a do domu wychodziłam w święta i nie miałam gdzie kupić butelki ani herbatki, bo wszystko było pozamykane. A kazali mi go poić między karmieniami. Dlatego teraz kupiłam jedną butelkę i herbatkę koperkową tak na w razie czego ![]() Aha! Butelkę Aventu mam plastikową, ale BPA Free. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-26 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, faktycznie ciezko za Wami nadazyc
![]() Co do makijazu to ja pewnie wezme tylko korektor na moje popekane naczynka, ktore nota bene strasznie popekaly wlasnie teraz w ciazy ![]() A suszarke wezme pod warunkiem, ze zdaze kupic jakas fajna poreczna, bo moja jest za wielka. A jezeli nie to trudno, obejde sie bez ![]() Co do wychodzenia Tzow to u mnie nie jest zle, bo do tej pory moj mial 3 razy w tygodniu silownie i raz box a od kiedy go poprosilam zeby spedzal ze mna wiecej czasu, bo tez jestem tu sama i czasami po prostu wariuje, to zostala tylko godzinka boxu ![]() Ale my zawsze spedzalismy razem kazda wolna chwile wiec teraz tez raczej nie odczuwamy tego tak, jakbym go przy sobie uwiazywala. Po prostu dobrze nam razem, nawet jak sie nudzimy ![]() enis84 padlam ![]() ![]() A my dzisiaj konczymy 34 tygodnie ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2010-08-26 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie chyba znajomi dowiozą, albo taxi, bo przeciez moj szanowny małoznek nie zrobil do dzis prawa jazdy ![]() maxi cosi carbio-fix Nie, nie maja. ale mozna dokupic... jak stwierdze, ze mi sie to przyda to se kupie.
![]() |
#4540 |
Raczkowanie
|
forssiczka - ja kupiłam 3 butelki 125 ml TT, plastikowe, ze smoczkiem od 0 do 3 mcy.. zobaczymy czy sie sprawdzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na all jest taka aukcja, tylko nie ma info czy ten model jest BPA free, z tego co wyszperałam, to niekoniecznie: http://allegro.pl/avent-butelka-260-...195977912.html |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Wtajemniczenie
|
Witam Brzuchatki
![]() Zazdroszczę Wam wolnego czasu i możliwości płodzenia na wątku tylu stron ![]() ![]() Któraś pytała o poród na Inflanckiej w Warszawie. Ja się tam wybieram i z tego co wyczytałam z ich strony - mają fajną stronę internetową - to zarówno znieczulenie, jak i poród rodzinny są bezpłatne. Szpital jest odnowiony po generalnym remoncie. Tu jest link do tego szpitala. Więcej w zakładce Inflancka - tani szpital. Pozdrawiam, lecę z małą na szczepienie.
#4543 | ||
Zadomowienie
|
Ja próbuję już od wczoraj, wyprasować, te wszystkie ciuszki dziecięce. Nie znoszę prasować i fakt, że to ciuszki dla mojej córci nic nie zmienia. Do tego przy desce wystoję max godzinę i muszę robić przerwę. wrrr......
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam zestaw startowy TT, mam tam dwie butelki 125 ml i dwie 250. Przydadzą się prędzej czy później.
![]() |
#4544 |
Raczkowanie
|
Pomi -ogromne gratulacje !!!
![]() Wcześniej nie dąłam rady zaglądnać, mam taki syf w domu,z e masakr,a dzisiaj obeszłam pól wieliczki w poszukiwaniu tenisówek dla średniego do szkoły,albo w jego rozmiarze gbyły babbskie, albo drogie :/ a bardzo małą stopę, nie chciał ani dziecinnych, a normalne znaleźliśmy po 2 godzinach poszukiwań, w każdym razie już mamy i koniec wyłazenia,teraz zajmuję się odsyfianiem |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | ||||
Rozeznanie
|
No to kolejna partia nadrobiona ufff
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A to ja moich ukochanych żeli. balsamów i perfum nie będę mogła po porodzie używać? No wiem,że dzidzię mogą uczulić, ale myślałam że np cycuchy jakimś mydłem bambino se machnę,a resztę normalnie jak zawsze żelem zapachowym, no i perfumy też gdzieś przemycę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No dobra lece was dalej czytać
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
dzięki kobitki za pomysły obiadowe
![]() co do butelek to mam 3 TT, jedna mała i 2 duże, i 3 avent - dostałam jak laktator kupowałam
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W SR pokazywali nam butelki Aventu BPA 0% i zwykłe. Różnią się tym, że te bez BPA mają taką żółtawą poświatę (jakby były brudne) i są sporo droższe, a te zwykłe są bezbarwne. Oba rodzaje są bezpieczne dla dziecka. Mam też 2 buteleczki TT 125 ml. Fajne są butelki Lovi aktywne ssanie lub Nuby. Dowiedziałam się o nich jak już swoje mialam kupione. Nastawiam sie barzdiej na Avent, bo w razie potrzeby kupię laktator i sterylizator tej firmy.
![]() |
#4548 |
Rozeznanie
|
WOW tempo zawrotne
Misqa ![]() Gabisun fajnie ze juz 40 tydzien Ci leci... enis ja tez musze meza czasem "zmuszać" do posiedzenia ze mna bo po pracy a to rower a tokumpe a to komputer wrrr czasem mam ochote go udusic Piszecie o butelkach mam AVENT- bo mi tak doradziła kuzynka i tylko dlatego... Chusteczki gromadze dada, mam juz 8 opakowan licze ze sie sprawdza Pieluchy do szpitala Pampers a póżniej dada napewno wypróbuje (cena kusi) a Pampersa bede zakładała na spacer albo wyjscia z domu Makijaż ja tak moge nic nie zabierac oprócz podkładu niestety mam naczynkowa cere i bez podkladu nikomu sie nie pokazuje... no tylko TZ-towi ![]() suszarki, szmponu i odżywki do włosów tez nie borę bo... w razie czego TZ mi dowiezie a i tak jak pójdę myc głowę (a to dłuższe przedsięwzięcie) to on bedzie potrzebny do opieki nad dzieckiem, chociaz mam nadzieje ze nie bede musiała w szpitalu myć... penie nic przyjemnego w tych szpitalnych łazienkach...
#4549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hm no mnie się wydaję, że takie małe dziecko może wkurzać intensywny (mój ulubiony-cytrusowy) zapach skóry ![]() ![]() Majka232 z mojej wagi też wszyscy żartują ![]() A tak w ogóle to naprawde chylę czoło i szczerze podziwiam dziewczyny, które już mają dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4550 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja co do butelek to kupialam wszystko z Aventu Sterylizator z 4 butelkami: 2 male i 2 duze, smoczek, szczotka do czyszczenia butelek i takie szczypce Oraz znow 4 butelki i smoczek a wszystko na promocji Moje male jak bylo male to bylo najpierw na moim mleku i dostawalo takze butle w zaleznosci od tego czy w domu bylam a nie zawsze bylam wiec maly polubil butle juz w pierwszym mc a do 8 miesiaca ciagnal cyca ale sam odrzucil bo nie mial czasu ![]() wiec mam nadzieje ze moje drugie male tez polubi bo kupilam za wczasu ![]()
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
hehe elenko - no przeskrobał i jakoś nie widzę żeby próbował to naprawić, a mój żal pozostał i tak ciągnie się to, mimo iż codziennie jest o tym mowa...
![]()
#4552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mój swojego czasu wpadł w nieodpowiednie towarzystwo (imprezy, picie, kłamstwa) długo nie moglam wybaczyc, nawet jak juz zaczal sie starac to cały czas wypominałam on nie mogl słuchac mojego miałczenia 24 h na dobe az wkoncu postanowilam skonczyc z wypominaniaem... Teraz moze to głupie...znowu sie w nim zakochałam, naprawde mozna, no oczywiscie nie zawsze jest kolorowo czasem zęby mam ochote mu wybic... za cokolwiek ale taka natura kobiety ![]() takze moze wrzuc na luz, szkoda zycia mamy je tylko jedno ![]()
![]() |
#4553 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4554 | ||||
Rozeznanie
|
cd
![]() Cytat:
Cytat:
No i mnie też mówiono,że ten cykl 3 szczepień jest wystarczający, to chyba te szczepionki starszego typu miały po jakimś długim czasie to 4 szczepienie,ale podobno tylko wtedy gdy przeciwciała spadły poniżej iluśtam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Niegrzeczna Mamuśka ![]() Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-26 o 13:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chce za dużo tu pisać, zbyt wiele osób tu zagląda.... ![]()
![]() |
#4556 |
Zadomowienie
|
Skoro dzis mamy dzien żalenia sie na naszych Towarzyszy Zycia dołaczam do grona... niezadowolonych!
Pamietacie, ze moj TŻ mnie niedługo opuszcza na pare dni (w dodatku jest to juz w terminie mojego porodu) bo wybiera sie na jakas piep... ![]() bo jak wyglada jego dzien? wstał, zjadł sniadanie, pograł na kompie i..... i poszedł spac! spi do teraz... ![]() a we mnie az sie gotuje... ![]() czuje ze zrobie dzis mega afere... ksieciowi... wielkiemu... ![]()
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszperałam w i-necie, bo ja to panikara jestem i musiałam wiedzieć co i jak ![]() Ja miałam cykl szczepień: pierwsze, drugie (po m-cu), trzecie (po pół roku) i czwarte (po 5 latach) - tzw. dawka przypominająca (ostatnia dawka była 10 lat temu). Chyba w przypadku szczepienia Engerixem, ale otrzymania wyniku ujemnego to też w miarę dobrze, tyle, że chyba trzeba wtedy powtórzyć szczepienie ![]() Twoje wyniki na pewno będą GUT ![]()
![]() |
#4558 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ----- przyszla mi torba do wozka-generalnie jestem zadowolona, ale myslalam, ze kolka beda bardziej zolte niz zielone ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem że macierzyństwo to nie same róże i fiołki, ale jakoś tak chyba z niecierpliwością będę czekać na moment, aż będę mogła rozmawiać z moim dzieckiem w sensie normalnej werbalnej komunikacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Budz go niech ci obiad robi ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Uff, talerz ogorkowej i kopa makaronowych wstazek z serem i miodem (a mialo byc pesto) ![]() Dzis mam dzien na slodko.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.