Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 08:01   #4531
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Współczuje tego uczulenia. A wykluczyłaś uczelnie na mleko ? Borys dostał po przejściu na mm 2 i po tym jak ja zaczęłam jeść za dużo nabiału. Teraz wypijam kawę rano z 50ml mleka i więcej "krowy" nie zjadam w ciągu dnia, mleko mamy HA, i jest w miarę ok.
Hania Gaabbi miała z tego co kojarzę uczulenie na mięso ze słoiczków
ja gotuję sama ( niestety - bo nie mam eko warzyw, mam jedynie mięso wsiowe), ponieważ Borys kiepsko toleruje marchew , a jak juz tu pisałam i co agata podkreśliła, marchew jest w zasadzie w każdym słoiku, czasem do 40%.... i musiałby jeść na okrągło ziemniaki z królikiem z Hippa

a jak wygląda to uczulenie?
Na mleko...? Ależ ja zażeram wszystko jak leci od około pół roku, a Kajowi żadnego nowego mleka nie dawałam Myślisz, że mógłby tak znienacka uczulić się na mleko?
U nas to są krostki na twarzy, dokładniej pod oczami i wokół ust, czasem suche placki na nogach, a po żółtku czerwone i suche policzki.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Kism ja bym obstawiła seler lub owies
Dzięki!
Po selerze i owsie ma takie drobne wysypki raczej, a po żółtku ewidentnie czerwone policzki, a największe krosty pod oczami miał po tym słoiczku - http://www.gerber.pl/produkty/obiadk...344/age/9.aspx. Nie chciało mi się wierzyć w pierwszej chwili, że to od pieprzu (pozostałe składniki jada często), ale google bez wątpliwości wypluwa, że uczulenia na przyprawy również istnieją...

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A ja dojrzewam do tego, żeby rozstać się wreszcie z laktatorem. Wciąż odciągam, teraz tylko 2x dziennie, rano i wieczorem, ale ostatnio coraz mniej mleka jest i już mi się nie chce siedzieć pół godziny po to, żeby naciągnąć ledwie 60ml. Dziś po raz pierwszy od połowy lipca nie odciągam wieczorem! Na razie zostawię jeszcze ranne odciągania, a potem już całkiem zrezygnuję. I tak długo karmiłam, nie wiedziałam, że aż tyle wytrzymam
I ja podziwiam, długo rzeczywiście wytrwałaś Masz nasze rozgrzeszenie na porzucenie laktatora

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
jutro ostatni dzień w domu z Marcią od środy do pracy. koniec sielanki i spania do 8
Trzymaj się, Kochana
Miłego dzionka dziś Ci życzę!
Ładnie nam ostatnio przodujesz i podtrzymujesz życie na wątku choć teraz pewnie trochę zwolnisz...

To mój dwutysięczny post Osiągnęłam wizażowe wtajemniczenie

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2013-03-05 o 08:07
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:02   #4532
benka99
Rozeznanie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

rinco Maks też niebardzo mobilny. Chociaż od kilku dni ma nowy sposób poruszania, czołga się jak żołnierz fajnie to wygląda.
Ale też nie raczkuje, nie wstaje i sam nie siada. Posadzony łądnie siedzi. Samemu udało mu się usiąść tylko ze 3 razy w nocy i spał wtedy na siedząco
Stary 2013-03-05, 08:07   #4533
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Nie wiem czy się nie powielę ale ten filmik dedykuję wszystkim mamom, które mają ciężkie noce

http://www.youtube.com/watch?v=yUJ-63axUdY

Prawie usmarkałam się ze śmiechu :P
Stary 2013-03-05, 08:25   #4534
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Na mleko...? Ależ ja zażeram wszystko jak leci od około pół roku, a Kajowi żadnego nowego mleka nie dawałam Myślisz, że mógłby tak znienacka uczulić się na mleko?
U nas to są krostki na twarzy, dokładniej pod oczami i wokół ust, czasem suche placki na nogach, a po żółtku czerwone i suche policzki.

Dzięki!
Po selerze i owsie ma takie drobne wysypki raczej, a po żółtku ewidentnie czerwone policzki, a największe krosty pod oczami miał po tym słoiczku - http://www.gerber.pl/produkty/obiadk...344/age/9.aspx. Nie chciało mi się wierzyć w pierwszej chwili, że to od pieprzu (pozostałe składniki jada często), ale google bez wątpliwości wypluwa, że uczulenia na przyprawy również istnieją...
Jak najbardziej przyprawy mogą uczulać, niestety.

kism, a próbowałaś dawać Kajowi jajeczka przepiórcze. Warto spróbować. Nie uczulają i są bardziej wartościowe niż kurze

Jak patrze na skład tych słoiczków to to prawie sama marchew...

Kurczę, teraz tak myślę, Maciowi też czasami wyskakuje jakaś drobna wysypka czy zaczerwienienie, ale jakoś nie odstawiam niczego.

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
rinco Maks też niebardzo mobilny. Chociaż od kilku dni ma nowy sposób poruszania, czołga się jak żołnierz fajnie to wygląda.
Ale też nie raczkuje, nie wstaje i sam nie siada. Posadzony łądnie siedzi. Samemu udało mu się usiąść tylko ze 3 razy w nocy i spał wtedy na siedząco
benka, jeśli czołga się wykonując ruchy naprzemienne to bardzo dobrze!
Spróbuj mu pomóc w raczkowaniu. Podnieś jedną ręką pod brzuszek i klatkę piersiową, a drugą ruszaj jego nóżkami tak jak przy raczkowaniu. Zobaczysz jak szybko załapie i będzie zasuwał.
I nie sadzaj. Sadzanie opóźnia samodzielne siadanie.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:29   #4535
kism
Wtajemniczenie

agata, dopóki Kajowi wychodziły drobne wysypki, to też jakoś niczego nie odstawiałam
Ale jak to są suche placki, czerwone policzki i duże brzydkie krosty to nie zamierzam wymądrzać się bardziej od lekarza i upierać się, że ja właśnie i tak będę dawać dziecku wszystko...

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2013-03-05 o 08:30
Stary 2013-03-05, 08:39   #4536
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
A ta Ziajka ma fajny skład? Muszę to sprawdzić.
My mamy taką szczoteczkę silikonową, na palec zakładaną. Może na początek wystarczy?
My mamy Elmexa ale nie podaję jeszcze bo Max zębów nie ma Silikonowa szczoteczka jest ok ale My dajemy zwykłą pomarańczową, Mały uwielbia ją gryźć

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Millena widzisz jakąś różnicę w spaniu po tych kroplach??

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:56   #4537
Gaabbi
Wtajemniczenie

W związku z tym, że wiosna zbliża się wielkimi krokami, a razem z nią moja alergia intensywnie myślę, o odstawieniu Hani od piersi Tylko nie wiem, jak to zrobić.
Hania jest bezsmoczkowa, bezbutelkowa. O ile w dzień mogę Jej podawać mleko łyżeczką np. z kaszką, o tyle nie wiem, jak poradzić sobie z karmieniem nocnym. Hania budzi się na cycusia i doi go na wpół przebudzona. Butelki mi nie zassie. Nie chciałabym teraz uczyć Hani picia z butelki, bo za niedługo znowu będę musiała ją oduczać Bez sensu. Co robić? Jak Wy to widzicie?

Cytat:
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
My mamy Elmexa ale nie podaję jeszcze bo Max zębów nie ma Silikonowa szczoteczka jest ok ale My dajemy zwykłą pomarańczową, Mały uwielbia ją gryźć
Elmex jest podobno kiepski
Znalazłam fajną stronę z analizą kosmetyków dla dzieci. Może kogoś zainteresuje http://podwojona-sroka.blogspot.com/...la-dzieci.html

Timii, trzymaj się dzielnie!!!!!
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 09:38   #4538
Renatka89
Zakorzenienie

hej

jestem znowu u mamy, dzis do nas dojedzie TZ i zostaniemy do jutra - cel wizyty: mama zabawi sie po raz kolejny w moja fryzjerke hehe

kism- współczuje uczulenia. o alergiach wiem tyle,ze moze przyjsc w kazdym wieku, nawet na cos, co wczesniej nas nie uczulało. (tak mi tłumaczono przy moich alergiach).

gaabi- a moze ciaza Cie uleczyla z alergii? (bo domyslam sie,ze chodzi o alergie na pyłki itp). U mnie tak było. Od dzieciaka wiosna wygladalam jak opuchniety, czerwony, zasmarkany potwór. (jak kazdy w mojej rodzinie). W zeszłym roku w ciazy jeszcze troche pokichalam, ale takie troche to ja moge.. a wakacje mineły mi bezobjawowo praktycznie. no tzn mówie, kichnelam troche, czasem jakis katarek, ale luuuz, dla mnie to jak gdyby nigdy nic
mojej siostrze po ciąży tez znacznie osłabła alergia, a miała jeszcze gorzej niz ja.

chciałam jeszcze zapytac- jezeli dziecko jest uczulone na białko mleka krowiego, czy bez obaw o alergie moge podac jaja kurze? (do tej pory były przepiórcze)

Edytowane przez Renatka89
Czas edycji: 2013-03-05 o 09:57
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:58   #4539
pola_m
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

U nas bez zmian szczególnych, noc bez szału, ale znośna (w końcu Młodzian spał z nami) i teraz śpi, a Mamusia strzela kawkę... I za cv się wzięłam. Ech.
Trzeba się zacząć rozglądać za pracą...

Aha, i co do krostek, Antkowi się ostatnio robią takie malutkie czerwone na brodzie głównie, ale obstawiam toksyczną ślinę zębową (wychodzi drugi).

Gabi, dzięki za linka do tych past, właśnie się przymierzałam do zakupu i chyba będzie weleda...
Kurczę z tą alergią chodzi o to, że leki będziesz brać? I nie można karmić przy nich, czy jak? A często karmisz w nocy? A może spróbujesz z bidonem do picia? Antek wodę pije z takiego bidona z rurką (chociaż w nocy jak mu chciałam dac wodę właśnie, to tylko zaczął płakać bardziej)

I szykujemy się do zakupu fotelika. Chyba kupimy używanego romera.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:00   #4540
pola_m
Wtajemniczenie

i jeszcze Wam pokaże jak moje gumowe dziecię siada
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2352.jpg (90,1 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2350.jpg (80,6 KB, 63 załadowań)
Stary 2013-03-05, 10:27   #4541
rinco
Wtajemniczenie

A właśnie, odnośnie alergii - Sebie czasem wyskakuje na prawym policzku (w górnej części) takie zaczerwienienie, jakby rumieniec. Nie wiem co to jest, czy możliwe, że to alergia na coś? To zaczerwienienie jest zawsze w tym samym miejscu i zawsze tylko na tym policzku. Poza tym nie ma żadnych krostek ani plamek, skórę ma śliczną. Schodzi mu tu po jakichś 3 godzinach.

pola człowiek guma
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 10:37   #4542
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Rewelka! Po prostu ma to we krwi po mamusi
Stary 2013-03-05, 11:04   #4543
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość

gaabi- a moze ciaza Cie uleczyla z alergii? (bo domyslam sie,ze chodzi o alergie na pyłki itp). U mnie tak było. Od dzieciaka wiosna wygladalam jak opuchniety, czerwony, zasmarkany potwór. (jak kazdy w mojej rodzinie). W zeszłym roku w ciazy jeszcze troche pokichalam, ale takie troche to ja moge.. a wakacje mineły mi bezobjawowo praktycznie. no tzn mówie, kichnelam troche, czasem jakis katarek, ale luuuz, dla mnie to jak gdyby nigdy nic
mojej siostrze po ciąży tez znacznie osłabła alergia, a miała jeszcze gorzej niz ja.
Właśnie obawiam się, że ciąża nie uleczyła mi alergii. W ciąży kichałam mniej, bo tam jakieś ciałko żółte w czymś pomaga, czy coś. Ale teraz już mam ataki kichania i rano swędzi mnie podniebienie, a to dopiero początek Zdecydowałam, że pojadę (może jutro) zrobić sobie testy alergiczne z krwi i podejmę się odczulania na biorezonansie. Ale to potrwa, a przez ten czas się chyba wykończę. Niby lekarze (alergolog, pediatra) mówili mi, że jak mnie będzie bardzo męczyła alergia, to mogę wziąć tabletkę i nic dziecku karmionemu piersią nie będzie, ale ja się obawiam, że jedna tabletka na jakiś czas nie wystarczy

Ciąża wyleczyła mi guzy endometrialne, ale z alergią chyba nie dała sobie rady Aha, no i niestety, ale nie wyregulowała mi hormonów i mam znowu wysyp na plecach i dekolcie

Cytat:

Gabi, dzięki za linka do tych past, właśnie się przymierzałam do zakupu i chyba będzie weleda...
Kurczę z tą alergią chodzi o to, że leki będziesz brać? I nie można karmić przy nich, czy jak? A często karmisz w nocy? A może spróbujesz z bidonem do picia? Antek wodę pije z takiego bidona z rurką (chociaż w nocy jak mu chciałam dac wodę właśnie, to tylko zaczął płakać bardziej)
Ja zamówiłam wczoraj Lavere

Hania budzi się w nocy na dwa karmienia. Niekapek/bidon Jej kupiłam, ale jeszcze nie potrafi z niego pić. Traktuje go raczej jak zabawkę. Podejrzewam, że jak podałabym Jej bidon w nocy, to by się rozbudziła na dobre

Cytat:
to Cudak Super!
Stary 2013-03-05, 11:16   #4544
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

Myślałam, że tylko Macio robi szpagat

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 11:48   #4545
Renatka89
Zakorzenienie

Gaabi- no to szkoda u mnie zapowiada sie poprawa w kwestii alergii, ale rozumiem .. to strasznie ucciazliwe, gdyby mi nie minelo tez bym chyba odstawiala od piersi.. ja kiedys zylam na lekarz cala wiosne i lato, co rok, tylko dzieki tabletom jakos funkcjonowalam. A jedna raz na jakis czas.. hmm, kiedys by to mi nic nie dalo.

A co do picia to tez nie mam pojecia.. moje dziecko ani z butli, ani z niekapka, ani ze zwyklego kubka nie umie ;/ czasem uda mi sie jej wisnac na lyzeczce troche wody.. maks kilka razy i tyle.. :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 11:58   #4546
_millena
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki!

I ja podziwiam, długo rzeczywiście wytrwałaś Masz nasze rozgrzeszenie na porzucenie laktatora

Trzymaj się, Kochana
Miłego dzionka dziś Ci życzę!
Ładnie nam ostatnio przodujesz i podtrzymujesz życie na wątku choć teraz pewnie trochę zwolnisz...

Borys też wczęsniej nie miał uczulenia na mleko krowie i produkty mleczne. Od około 6mca ma. Ja nie jem "krowy" :/

Cytat:

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Millena widzisz jakąś różnicę w spaniu po tych kroplach??
nie ale dzisiaj kupię dicoflor albo bio gaję :/
w ogóle u nas ze spaniem to jednak masakra jest... dobrze, że się szybko przyzwyczaiłam to jakoś funkcjonuję. Do północy boli gościa brzuch , jak się odgazuje albo zrobi kupę to do drugiej jest spokój. Potem znów się zaczyna, ale jeszcze nie wiem z jakiego powodu.... wymiękam.... zastanawiam sie, czy nie ograniczyć mu spania w dzień, bo dzieci moich znajomych jeśli przesypiają noc to tylko dlatego, że śpią 2x15 minut w ciągu dnia....( tzn dwóch koleżanek), boję się, że jeśli mu zrobię rozpierduchę znowu z planem dnia to będzie jeszcze gorzej, a ja jednak wykorzystuje ten czas, w którym on śpi, nie leżę do góry brzuchem, a swoją drogą nawet jeśli bym leżała to co zawsze to 2,5-3 godzinny oddechu od dziecia.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 13:18   #4547
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Elmex jest podobno kiepski
Znalazłam fajną stronę z analizą kosmetyków dla dzieci. Może kogoś zainteresuje http://podwojona-sroka.blogspot.com/...la-dzieci.html
A możesz mi napisać dlaczego jest kiepski bo to jedyna pasta którą starszy toleruje.
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Borys też wczęsniej nie miał uczulenia na mleko krowie i produkty mleczne. Od około 6mca ma. Ja nie jem "krowy" :/

nie ale dzisiaj kupię dicoflor albo bio gaję :/
w ogóle u nas ze spaniem to jednak masakra jest... dobrze, że się szybko przyzwyczaiłam to jakoś funkcjonuję. Do północy boli gościa brzuch , jak się odgazuje albo zrobi kupę to do drugiej jest spokój. Potem znów się zaczyna, ale jeszcze nie wiem z jakiego powodu.... wymiękam.... zastanawiam sie, czy nie ograniczyć mu spania w dzień, bo dzieci moich znajomych jeśli przesypiają noc to tylko dlatego, że śpią 2x15 minut w ciągu dnia....( tzn dwóch koleżanek), boję się, że jeśli mu zrobię rozpierduchę znowu z planem dnia to będzie jeszcze gorzej, a ja jednak wykorzystuje ten czas, w którym on śpi, nie leżę do góry brzuchem, a swoją drogą nawet jeśli bym leżała to co zawsze to 2,5-3 godzinny oddechu od dziecia.
Spanie w dzień tu chyba nie ma nic do rzeczy bo mój Młodszy też śpi po 15 min a noce kiepskie.

MAXIMILIAN
Stary 2013-03-05, 13:27   #4548
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy się nie powielę ale ten filmik dedykuję wszystkim mamom, które mają ciężkie noce

http://www.youtube.com/watch?v=yUJ-63axUdY

Prawie usmarkałam się ze śmiechu :P
Widziałam juz ten filmik, za kazdym razem smieje sie z niego
Cytat:
Wow, ale sie wygina.

Wasze dzieci w wózkach spacerowych jeżdżą przodem czy tyłem do Was? Majka cały czas przodem do mnie, ale chce jej zmienic by jednak widziała swiat a nie mnie.

Ale u nas piękna pogoda jest, Maja spi juz 2 godz. usneła na spacerku, przyszyłysmy do domu, obiad ugotwałam, posprzatałam i czasu troche mam dla siebie
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:37   #4549
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Rewelka! Po prostu ma to we krwi po mamusi
hehe
no nie wiem. Ja jestem raczej człowiek-drewniak, szpagaty zawsze mnie kosztowały duuużo pracy, a i tak nigdy nie osiągnęłam poziomu Antka

Cytat:
A możesz mi napisać dlaczego jest kiepski bo to jedyna pasta którą starszy toleruje.

Spanie w dzień tu chyba nie ma nic do rzeczy bo mój Młodszy też śpi po 15 min a noce kiepskie.
Gabi wkleiła linka do analizy past do zębów dla dzieci. Elmex zawiera sacharynę, paraben i PEG, a to są niedobre składniki.

No i łączę się w bólu z kiepskimi nocami...

Swoją drogą, czy jakieś dzieci (oprócz agatowego Maćka ) przesypiają całą noc, bez pobudek w ogóle? Ewentualnie z jakąś pojedynczą, bezproblemową?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 15:11   #4550
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Gaabi- no to szkoda u mnie zapowiada sie poprawa w kwestii alergii, ale rozumiem .. to strasznie ucciazliwe, gdyby mi nie minelo tez bym chyba odstawiala od piersi.. ja kiedys zylam na lekarz cala wiosne i lato, co rok, tylko dzieki tabletom jakos funkcjonowalam. A jedna raz na jakis czas.. hmm, kiedys by to mi nic nie dalo.

A co do picia to tez nie mam pojecia.. moje dziecko ani z butli, ani z niekapka, ani ze zwyklego kubka nie umie ;/ czasem uda mi sie jej wisnac na lyzeczce troche wody.. maks kilka razy i tyle.. :/
Ja jechałam zawsze na tabletkach od kwietnia do października

Muszę się zastanowić, co z tym karmieniem. Chyba ostro się wezmę za uczenie Hani przesypiania całych nocy. Będzie to trudna praca, ale co zrobić :/ No chyba, że nauczę Hanię pić z butelki...

Cytat:

W mojej wypowiedzi masz też odpowiedź na to pytanie Wejdź w link i przeczytaj.

Cytat:

Gabi wkleiła linka do analizy past do zębów dla dzieci. Elmex zawiera sacharynę, paraben i PEG, a to są niedobre składniki.

Swoją drogą, czy jakieś dzieci (oprócz agatowego Maćka ) przesypiają całą noc, bez pobudek w ogóle? Ewentualnie z jakąś pojedynczą, bezproblemową?
Dzięki pola za wyjaśnienie cate_ o co mi chodziło

Moja Hania wstaje bezproblemowo dwa razy w nocy Trzy minutki podoi cycusia i sama zasypia z powrotem. Czyli śpi od 19 do 6:30 z dwoma pobudkami. Czasami idzie spać później, czasami wstaje też później, ale najczęściej są to właśnie te godziny snu, które napisałam. No i w ciągu dnia Hania ma dwie drzemki od 1,5- 2h.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2013-03-05 o 15:12
Stary 2013-03-05, 15:40   #4551
cate_
Zadomowienie

Link otworzylam ale czeka do wieczora na przeczytanie jak będę miała więcej czasu ale teraz już wiem co w nim znajdę. dzięki

MAXIMILIAN
Stary 2013-03-05, 18:22   #4552
joss
Raczkowanie

Witam
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Próbuje raczkować Nie raczkuje a próbuje,tzn zrobi trzy ruchy rękoma i nogami i tyle,rozjeżdżają mu się nogi,kładzie się na brzuch i od razu na plecy,nie leży na brzuchu.Siada z pozycji leżącej

Szymcio od soboty męczy się z wirusówką,ma biegunkę,gorączke ale dziś jest lepiej,bez gorączki,kupy nie było 6h
Aaa, no chyba, że tak Zdrówka dla Szymka
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Nadal nie wstaje ani do stania ani do siedzenia, nie raczkuje, nie pełza. Jedynie turla się i siedzi sam posadzony. Czy jest tu jeszcze jakieś niemobilne dziecko w tym wieku? Na razie nie robię paniki, może w końcu ruszy dupsko

No i przestawił się już na czas letni, coraz wcześniej wstaje, ostatnimi dniami już od 5.00 nie śpi a my razem z nim. Na szczęście nie wstaje z łóżeczka tylko leży, rzuca miśkami, które ma pod ręką i gada. Potrafi tak godzinę leżeć i nawijać, spać się nie da

A ja dojrzewam do tego, żeby rozstać się wreszcie z laktatorem. Wciąż odciągam, teraz tylko 2x dziennie, rano i wieczorem, ale ostatnio coraz mniej mleka jest i już mi się nie chce siedzieć pół godziny po to, żeby naciągnąć ledwie 60ml. Dziś po raz pierwszy od połowy lipca nie odciągam wieczorem! Na razie zostawię jeszcze ranne odciągania, a potem już całkiem zrezygnuję. I tak długo karmiłam, nie wiedziałam, że aż tyle wytrzymam
Hehe, a dopiero co ja ostatnio przelewałam swoje zmartwienia na temat niemobilności mojej córki
Myślałam, że już skończyłaś z laktatorem, a tu proszę. Jednym słowem wow Ja swój już jakiś czas temu schowałam z myślą "skończy się pokarm, to się skończy, trudno". Teraz jak mi już nie zależy na nim [pokarmie] i chcę powoli odstawiać, to oczywiście jest. Zawsze na odwrót
Cytat:
Jaaaaki szpagat Zdolniacha
Cytat:
Moja Celinka. Ostatnio budzi się raz, jakiś czas temu w ogóle.

Moje dziecię właśnie zasnęło w łóżeczku Jest to o tyle dobra sytuacja, że od listopada była zawsze usypiana w gondoli, ale jednak już wkrótce będziemy zmieniać gondolę na spacerówkę, więc trzeba dziecko powoli odzwyczajać od takiego sposobu zasypiania. Co prawda jak budzi się w nocy, to nie ma raczej problemu z zaśnięciem w łóżeczku, ale wieczorem już od dłuższego czasu tego nie praktykowaliśmy. W dzień pewnie będzie gorzej, ale mam nadzieję, że szybko się uda bez płaczu

Zęby już są przewidywane po raz enty, a nadal ich nie ma Ktoś coś wspominał, chyba Pola, o toksycznej ślinie zębowej. To faktycznie tak jest, że jak zęby idą, to ta ślina powoduje zaczerwienienie brody? Celinka tak ma, ale już kiedyś też się to zdarzyło, a jak wspominałam, zębów brak

Dzisiaj zjadła znowu cały słoiczek obiadku Widzę, że bardzo podchodzą jej obiadki z Bobovity, a z Gerbera w większości tylko posmakuje i ma dość. Z Hippa, to różnie. Faktycznie, jak sama posmakowałam, to stwierdziłam, że te z Bobovity mają jakiś smak, a te drugie ble. Jak to wygląda u Waszych dzieci? Oczywiście tych, które jedzą słoiczki. Preferują obiadki z jakiejś konkretnej firmy?
joss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 18:45   #4553
natusiakac21
Raczkowanie

Hej!
Byłam dziś na kontroli u rehabilitanki i logopedy i wszystko okmam się jeszcze raz pokazać za półtora miesiąca i koniec
Cytat:
hehe
no nie wiem. Ja jestem raczej człowiek-drewniak, szpagaty zawsze mnie kosztowały duuużo pracy, a i tak nigdy nie osiągnęłam poziomu Antka

Antoś pięknie szpagaty robi
Mój dzieć śpi całą noc bez pobudki, kładę go najdalej o 18.30 i śpi do 5 czasem 6 dostaje mleko i jak mam weekend to idziemy jeszcze spać czasem nawet do 10, a w tygodniu już go nie kłądę bo musim wychodzić.
Cytat:
Napisane przez joss Pokaż wiadomość
Witam

Hehe, a dopiero co ja ostatnio przelewałam swoje zmartwienia na temat niemobilności mojej córki
Myślałam, że już skończyłaś z laktatorem, a tu proszę. Jednym słowem wow Ja swój już jakiś czas temu schowałam z myślą "skończy się pokarm, to się skończy, trudno". Teraz jak mi już nie zależy na nim [pokarmie] i chcę powoli odstawiać, to oczywiście jest. Zawsze na odwrót

Moje dziecię właśnie zasnęło w łóżeczku Jest to o tyle dobra sytuacja, że od listopada była zawsze usypiana w gondoli, ale jednak już wkrótce będziemy zmieniać gondolę na spacerówkę, więc trzeba dziecko powoli odzwyczajać od takiego sposobu zasypiania. Co prawda jak budzi się w nocy, to nie ma raczej problemu z zaśnięciem w łóżeczku, ale wieczorem już od dłuższego czasu tego nie praktykowaliśmy. W dzień pewnie będzie gorzej, ale mam nadzieję, że szybko się uda bez płaczu

Zęby już są przewidywane po raz enty, a nadal ich nie ma Ktoś coś wspominał, chyba Pola, o toksycznej ślinie zębowej. To faktycznie tak jest, że jak zęby idą, to ta ślina powoduje zaczerwienienie brody? Celinka tak ma, ale już kiedyś też się to zdarzyło, a jak wspominałam, zębów brak

Dzisiaj zjadła znowu cały słoiczek obiadku Widzę, że bardzo podchodzą jej obiadki z Bobovity, a z Gerbera w większości tylko posmakuje i ma dość. Z Hippa, to różnie. Faktycznie, jak sama posmakowałam, to stwierdziłam, że te z Bobovity mają jakiś smak, a te drugie ble. Jak to wygląda u Waszych dzieci? Oczywiście tych, które jedzą słoiczki. Preferują obiadki z jakiejś konkretnej firmy?
za obiadki
ja gotuję sama, ale zawsze mam awaryjnie jakiś słoik na wypadek lenistwa albo innej sytuacji i mój bąbel zjada wszystko bez względu na firmę, ale ja mam łakomczucha. Podejrzewam, że jakbym zostawiła go samego z obiadem to i miskę by zjadł
co do spania w gondoli to ja właśnie oduczam, bo o tyle o ile go położe wieczorem i uśnie to w dzień spał w gondoli i już drugi tdzień się uczymy bez i kiepsko mi to idzie, jest marudny, płaczący zamyka oczy i nagle wstaje i koniec spania i opuściliśmy jedną drzemkę dzienną, a czasem i dwie także moje dziecko nie śpi od rana do wieczora. Dziś zasnął ze mną na łóżku. Popsuł nam się plan dnia przez to, ale cóż. Wy mi lepiej powiedzcie jak przestawić dziecko żeb później chodziło spać. Antoś jest taki, że tak jak np. dziś spaliśmy od 16 do 17 i on przed 18 już trze oczy i się pokłada i chce spać, a zaraz lato będzie i chciałabym jednak żeby nasz dzień był dłuższy
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 18:58   #4554
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Witam

Liwia tylko gerber,bobovita i hipp zje ale bez rewelacji.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
wow jaki szpagatzdolniacha.
Stary 2013-03-05, 19:13   #4555
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Gabbi, ja kupiłam Ziajkę żurawinową. Dopiero od kilku dni używamy, bo wcześniej to samą szczoteczką, o taką szczoteczkę mamy mięciutką http://www.shop-dent.pl/pl/p/JORDAN-...dla-dzieci/790
Do kupienia w Rossmannie tam gdzie normalne szczoteczki na dolnej półce.
A w tygodniu to my o 6 wstajemy, nie ma mowy o dosypianiu.
też mamy tą szczoteczkę
a pasty używamy ziajki od pierwszego ząbka

Moja córa zaczęła raczkować

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:49   #4556
pola_m
Wtajemniczenie

Mój Gumiak dziękuje za komplementy
Czyli widzę, że trochę dzieci jednak w miarę nocki przesypia... Oby i Antek szybko dołączył do tego cudownego grona...

Cytat:

U nas też te zęby szły strasznie długo. Już we wrześniu znajomi (rodzice chłopca starszego o niecały rok) orzekli, że idą, bo ma już górki na dziąsłach, dentystka potwierdziła że "ino dotknąć"... no i szły i szły, Antek się ślinił, pchał wszystko do buzi, (tak falowo było, co parę dni), no i wylazł wreszcie niedawno (gdy miał prawie 10 m-cy)
Stary 2013-03-05, 19:58   #4557
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cześć Dziewczyny,

Obiecałam, że się odezwę

Dzisiaj mieliśmy badanie połówkowe, wszystko jest dobrze, wszystkie wymiary się zgadzają, wszystkie narządy na miejscu i funkcjonują sprawnie
Na 100% chłopiec

Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie wózków, ja wiem, że równe koła mają swoich zwolenników i przeciwników, ja jestem w gronie tych pierwszych, tylko właśnie myślałam, że ta spacerówka w Tako jest kubełkowa. Ale jak rozkłada się na płasko (rozumiem, że to ważne?), to bardzo bardzo będę brała pod uwagę ten wózek, bo strasznie mi się podoba Ale to póki co w sferze marzeń, czekamy na lipiec.

Pozdrawiam
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:03   #4558
natusiakac21
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39605386]Cześć Dziewczyny,

Obiecałam, że się odezwę

Dzisiaj mieliśmy badanie połówkowe, wszystko jest dobrze, wszystkie wymiary się zgadzają, wszystkie narządy na miejscu i funkcjonują sprawnie
Na 100% chłopiec

Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie wózków, ja wiem, że równe koła mają swoich zwolenników i przeciwników, ja jestem w gronie tych pierwszych, tylko właśnie myślałam, że ta spacerówka w Tako jest kubełkowa. Ale jak rozkłada się na płasko (rozumiem, że to ważne?), to bardzo bardzo będę brała pod uwagę ten wózek, bo strasznie mi się podoba Ale to póki co w sferze marzeń, czekamy na lipiec.

Pozdrawiam [/QUOTE]
superczekamy na zdrowego silnego chłopca. Powiem Ci, że trochę zazdroszczę tej ciąży. Kocham ciężarne
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:30   #4559
pola_m
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39605386]Cześć Dziewczyny,

Obiecałam, że się odezwę

Na 100% chłopiec

Pozdrawiam [/QUOTE]

Perse, super wieści. Cieszę się, że jest dobrze. A jak Ty się czujesz?
Trzymam kciuki za Was mocno
Stary 2013-03-05, 20:30   #4560
8ewus8
Zadomowienie

Bry
czytam Was codziennie wieczorami, ale brakuje mi sił żeby coś odpisać.
U mnie też tragicznie z nockami, moje dziecko do grudnia spało idealnie, wstawałam 2 razy, była nawet noc kiedy wstałam raz, a od stycznia budzę się non stop, nie ma godziny w której bym nie wstała 2-3 razy. Jednej nocy nawet liczyłam to było 18 pobudek. Teraz już nawet szkoda mi czasu na liczenie. Adaś nie je raczej w nocy, ale z 3 razy ssie żeby zasnąć, pozostałe razy muszę go jakoś położyć, bo zaczyna płakać chodząc po łóżku (oczywiscie śpi z nami, bo nie widzę siebie jeszcze chodzącej po niego do łóżeczka), siada, pokłada się na mnie, przeskakuje przeze mnie a to sobie przywali głową w ścianę i jest płacz a to w łokcia mojego lub M, smoczka wypluwa a jak mu próbuję wcisnąć to zaczyna się drzeć.
Nie wspomnę już o tym, że najlepiej mu się śpi tak koło 6ej jak ja muszę wstawać do pracy :/ Strasznie mnie to wykańcza, bo wcześniej byłam przyzwyczajona, że chodzę wyspana, chrapaliśmy nawet do 10ej nieraz.

M wczoraj przyniósł od siostry Camilię, bo oni już nie używają, dałam mu na noc i nocka była chyba nawet gorsza niż poprzednie. Wcześniej używaliśmy tej maści na "D",. wyleciała mi nazwa, ale też raczej bez efektów.
Ma już jedynki na dole, dwójki na górze i jedną jedynkę na górze. Druga jest już na wyjściu...
Zazdroszcze tym, którym dane jest się wyspać. Ja zmykam już, korzystam z tego, że już mały śpi
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości