|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
bo tylko draznia.babeczka mowila, ze wchodzi do sali, a tam w lozku porodowym chrapie facet. budzi go, a rodzaca z kacika wola "ciiii niech sie wyspi, bo na 7 idzie do pracy" co tam jeszcze, niech pomysle aaa czesto w szkole rodzenia pary pytaja czy nadaja sie do porodu rodzinnego. ona zadaje im pytanie czy sa w stanie pierdziec w swojej obecnosci i jest im to obojetne, bo porod jest rownie fizjologiczny, hehe.aaa wiem! mowily, ze polozne nie sa caly czas przy porodzie, jesli jest maz/osoba towarzyszaca to nawet rzadziej niz zwykle. z sama rodzaca sa czesciej, ale tez nie caly czas, bo podobno kobiety jak sa obserwowane to porod trwa dluzej... i najwiecej maluszkow rodzi sie w pelnie moze cos jeszcze mi sie przypomni to dopisze.---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
captiva to pierwszy tako, ktory wzielam pod uwage ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
i tz duuuuzo ladniejsze ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4532 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
diabli- też jednym okiem patrzyłam na tvn style, praktycznie wszzystko już napisałaś z tego co one opowiadały
![]() ja mam nadzieję, że Mój TŻ nie zemdleje przy porodzie i będzie się dobrze trzymał i mi pomagał wierzę w niegoco do koloru oczu- to u nas nie ma problemu, bo na 100% będą niebieskie (cecha recesywna)ale mam cichą nadzieję, że dzidziuś odziedziczy po tatusiu włoski <czarne>
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-03-03 o 23:13 |
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
pochwal sie koniecznie jaki kolorek wybraliscie
|
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Wy wszystkie kupujecie wózki..macie rozeznanie.. a ja jak byłam,tak jestem zielona..
mam wymagania i zwykle jak znajde cos dobrego technicznie to brzydkie. a jak ładne i dobre to cena taka że wyc się chce ![]() zostane bez wózka.. kupię małej od razu hulajnogę..czymś jeżdzić musi |
|
|
|
#4535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak go oglądałam przez chwilkę, to wydawal mi się bardzo porządny - stelaż bardzo stabilny a pytam, bo pewnie skoro już go masz, to obejrzałaś go już z każdej strony i zastanawiam się czy znalazłaś jakieś wady...kupujemy używany przez 5 miesięcy, kolor dokładnie taki, jaki chciałam, czyli taki, jak w załączniku (beżowo-cappuccino?? )
|
|
|
|
|
#4536 |
|
siedzę i myślę
|
No właśnie co do wózków... kupujecie 4 kołowce czy 3 kołowce? Kusi mnie ta Mura 3 kołowa, ale nie wiem jak się prowadzi taki wózek...
Któraś testowała ?
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie staralam sie odswiezyc pamiec, bo troche tych "nowinek" bylo. moj chyba troche "odetchnal", bo teraz na topie cesarka doktor z wawy chyba nie chce mnie stresowac, bo napisal, ze mam miec jednego prowadzacego i z nim wszystko omowie we wtorek nie odpisal o karmieniu piersia, nie odpisal o przyspieszeniu porodu...jedyne co jeszcze dodal z rzeczy istotnych, to ze jodowanie po usunieciu tarczycy raczej mnie nie ominie Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-03-03 o 23:22 |
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wózka, tooooo... 1) Podnoszenie w gondolce jest tylko od środka, od zewnątrz się nie da. 2) Pałąk w spacerówce? Jeśli o to chodzi, to jest ofoliowane na stałe i montowane z boków na takie klik-klik. 3) Mam fotelik i oceniam go dobrze, ale moja wiedza w zakresie fotelików jest taka, ile przeczytałam w necie. Chciałam kupić wózek z fotelikiem maxi cosi, albo go dokupić, ale tż stwierdził, że nie chce. W sumie tutaj i tak wszędzie mamy blisko i w większości będziemy dreptać pieszo. Pierwsza podróż daleka zapowiada nam się w październiku (ponad 400km) i zobaczymy jak będzie wyglądać sytuacja. Mam małą nadzieję, że może maluch już będzie mógł podróżować w większym 9-18kg, bo ten właśnie większy fotelik tż chce kupić porządny. 4) Gondolkę, spacerówkę i fotelik można montować zarówno przodem, jak i tyłem do kierunku jazdy, rączka nie jest przekładana, ale to dobrze. Wtedy skrętne koła byłyby z tyłu i pomijając to, że straciłoby to na funkcjonalności, to wyglądałoby to brzydko. ![]() Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam.
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-03-03 o 23:23 |
|
|
|
|
#4539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ją znalazlam, to aż mi się humor poprawił ![]() a hulajnoga tez dobre rozwiązanie - mała będzie baaaaardzo wysportowana Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-03-03 o 23:28 |
|
|
|
|
#4540 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kompletnie nie znałam tej marki/modelu (???) ale mi sie podoba. zieloniutki ale nie wiem co z tego będzie
|
|
|
|
|
#4542 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kolor
|
|
|
|
|
#4544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
znajoma chciala 3kolowca do joggingu i jazdy na rolkach (maniaczka), ale zaden nie miescil sie do seicento :P |
||
|
|
|
#4545 | |
|
Raczkowanie
|
axella, kolor jest obłędnie pozytywny
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tn skyline tanszy i (chyba) równie dobry.. bo poki co chce gondole, spacerowke kupimy pozniej,wiec mysle,ze bedzie dobry ![]() no i musi być zieloniutki ![]() WYSYP MALUSZKOW NA MACOWO KWIETNIOWYCH!!! ![]() my następne
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-03 o 23:45 |
|
|
|
|
#4547 |
|
Raczkowanie
|
kolor wiosenny, tak jak córa Twoja wiosenna będzie
|
|
|
|
#4548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpinanie klik-klik z jednej strony? czy z obu i wozek moze zostac calkiem bez? (podobno wygodne jak dziecko juz samo chodzi i nie trzeba go za kazdym razem podnosic.Cytat:
teraz kupimy 3w1, zeby pasowal do stelaza, bo jednak jak mala zasnie w samochodzie, to nie chce jej wybudzac i przekladac do gondoli...a zainwestujemy w fotelik nr 2, ktory juz jednak bedzie na dobrych kilka lat. ) wole temat wozkow...
|
||
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie podczytywałam marcowo-kwietniowe mamusie i dziewczyna o nicku strippi 5 dni po porodzie straciła całe 10kg, które przytyła w ciąży.
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1645 |
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze moskitierka po moich włosów też lecą |
|
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
pieknie bedzie sie przy nim prezentowala rudziutka mamuska
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2) No właśnie tż chce kupić ten drugi fotelik porządny, bo to będzie na kilka lat. Aż się boję spytać za ile to jest dla niego porządny. 3) my tu wszystko widzimy, na jakie Ty strony wchodzisz, a nie powinnaś.
|
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak papuga a tż walniemy na niebiesko
|
|
|
|
|
#4557 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się! ![]() Cytat:
Gratuluję wyboru imienia i zakupu wózka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję kolejnego tygodnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maż był wczoraj na imprezie, a ja miałam leniwe popołudnie ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo dorzuce mu farbke do szaponu idę spać, jutro przyjezdza tornado na 4ch lapkach dobranoc ah, witam w 32 tc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

bo tylko draznia.
moze cos jeszcze mi sie przypomni to dopisze.

)
Któraś testowała
?

Jeśli o to chodzi, to jest ofoliowane na stałe i montowane z boków na takie klik-klik. 

my tu wszystko widzimy, na jakie Ty strony wchodzisz, a nie powinnaś.