| 

| 
		#4531 | |||||||
| 

Zakorzenienie 

| 

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat: 

) na surowo? ![]() Cytat: 

![]() O jakiej kaszy myslisz? Kuba jadl jaglana, kukurydziana, gryczana biala, jeczmienna, kuskus, peczak, quinoa, takze chyba wszystkie (poza gryczana palona). Łooooo   doczytalam juz, ze lipa... Cytat: 

Swoja droga - faktycznie musialas sie wkurzyc skoro juz emotikonke wstawilas do posta ![]() ![]() Cytat: 

![]() Zapraszam ![]() Cytat: 

![]() Cytat: 

kochana wiem, ze Ci ciezko ![]() ![]() To mnie chyba bardziej stresuje niz zalatwianie kredytu ![]() Cytat: 

Debrah, zdrowka dla Amelki Dzieki dziewczyny Ciesze sie strasznie! W jednym z bankow odmowili, w drugim byla decyzja pozytywna, ale z nisza kwota (co kompletnie nas nie urzadza), takze bylismy pelni obaw. Na szczescie dzis przyszla decyzja pozytywna z trzeciego banku. Wszystko przez to, ze ja bezrobotna, wiec w zasadzie trzy osoby sa na jednej pensji... Poza tym jak wiecie zygam obecnie wynajmowanym mieszkaniem. Co z tego, ze mamy sejf, alarm, kino domowe, zmywarke jak w 2 sekundy jestem w stanie obejsc cale mieszkanie? Dobra, juz nie biadole  

| 
|||||||

| 

| 

| 
		#4532 | 
| 

Rozeznanie 

| 

Czesc dziewczyny!  

Tz właśnie robi chleb   Moj udzial ogranicza sie do tego, ze leżę, pachnę i jem jogurt. Zabrałam dziś Mychę na nowy plac zabaw. Z calej wycieczki najbardziej podobalo sie to, ze pozwolilam na parkingu usiasc za kierownica i kręcić - gdybym to wiedziala, oszczedzilabym sobie drogi ![]() A tak w ogole to zmeczona jestem i jakas taka bez powera. Nawet z Mycha bawie sie tak bez energii, co przeszkadza mi mentalnie, w sensie że nie angazuje sie tak jak chcialabym. Tlumacze sobie, ze slabszy czas... Minie. Nadrobiłam wszystko: Deli - wyrazy wspolczucia! Trzymaj sie mocno. Dobrze, ze masz wsparcie w tz. Nawijko - gratuluje decyzji kredytowej! Little - pierwsze koty za płoty! Oby szybko znalazlo sie cos fajnego! Pstryczku - brawa dla Kubusia! Debrah - oby Amelka lagodnie przeszla ospe. Nancy - co do zasniecia Kubusia, to mam nadzieje, ze bedzie ok. U nas Mloda przewaznie zasypia przed 19:00, czasami grubo przed, a z reguly spi do 6-6:30 (choc zdarza sie oczywiscie, ze wstaje o 5:00, ostatnio tak bywalo). Marsi - super, ze genetyczne ok! Cos jeszce komus mialam... Nie pamietam. Buziaki i dobrej nocy!  | 

| 

| 

| 
		#4533 | |||
| 

Wtajemniczenie 

| 

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d  e9b0ed84c369ef137_632f8bf  2adc0b;46473254]s 

Od przedwczoraj szanowny się nie odzywa do mnie, walnął focha tak chyba za całokształt, cisza w domu, spokój...  [/QUOTE]ło matko ![]() ja osobiście mogę się kłócić, drzeć wręcz ale takie milczenie mnie dobija. Ani nie wiem o co chodzi, ani jak z tego wybrnąć ![]() jak ty funkcjonujesz? u mnie już by usłyszał 5485421694+8552 złośliwości byle się odezwał ![]() Cytat: 

![]() Cytat: 

![]() ale jako że od jutra mam plan znów się wdrożyć w zdrowe odżywianie   planuję pierś z kurczaka w przyprawach z fetą na parze   w chwili obecnej jem parówki, bądź co bądź z szynki, w cieście francuskim z serem żółtym i popijam piwem ![]() Cytat: 

serio serio ![]() i bardzo często dochodzi na tym tle do kłótni. Narożnik wybieraliśmy pół roku, bo waćpan wybredny, żaden mu się nie podobał, a jak się podobał to albo za niski/wysoki/głęboki/płytki itd.   po pół roku już nawet się zdecydowaliśmy, zamówiliśmy! zaliczka wpłacona a ten... pod dwóch dniach pojechał odmówić!!!!!!!!!!!!!!! bo ciemny brąz który wybraliśmy jednak okazał się wpadać bardziej w szary, a jemu chodziło i ciemny brąz który ma wpadać w czarny ![]() skończyło że tak, że powiedziałam, że w takim razie ja pier.olę narożnik, niech sobie sam wybiera. wybrał - po następnych 3 miesiącach, skórzany ![]() wybór koloru ścian w domu i kafelek do łazienki był najbardziej wkurzającym i dołującym elementem remontu. MA-SA-KRA. Fuga w łazience - kolejny problem, bo on chce brązową ze złotym brokatem, ale TAKIEJ NIE MA! Bo była brązowa z brokatem owszem, ale wielokolorowym, albo po prostu brązowa. Kombinował przez dobry miesiąc, aż w końcu kupił brązową, kupił osobno brokat złoty, ważył go (specjalnie kupił po to wagę kuchenną) mieszał i robił. Mówie wam - tragedia. Nienawidzę z nim nic wybierać, nienawidzę z nim zakupów, NIENAWIDZĘ tego wybrzydzania. Do tego oczywiście cena musi być odpowiednia. Nieeeeeeeee, tonie na moje nerwy ![]() ![]()  

kocham i jestem kochana najszczęśliwsza  
			Anulka 2.02.2013  | 
|||

| 

| 

| 
		#4534 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

![]() Zjadlabym cos z feetaaaaaa  

| 
|

| 

| 

| 
		#4535 | |||
| 

Wtajemniczenie 

| 

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d  e9b0ed84c369ef137_632f8bf  2adc0b;46473254] 

Od przedwczoraj szanowny się nie odzywa do mnie, walnął focha tak chyba za całokształt, cisza w domu, spokój...  [/QUOTE]![]() Cytat: 

![]() Cytat: 

dobrze, że Mąż zaraz wraca![]() Cytat: 

chociaż nawet się nie skrzywiła;p a myślałam właśnie o gryczanej białej   a palonej czemu jeszcze nie? tak po prostu czy nie można?

01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012  | 
|||

| 

| 

| 
		#4536 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

![]() Palonej sama nie jem, bo zawiera o 50% substancii odzywczych mniej (gina podczas palenia), dlatego jak dla mnie - nie warto  

| 
|

| 

| 

| 
		#4537 | 
| 

Wtajemniczenie 

| 

szukam właśnie kuchni dla Ani z okazji dnia dziecka - pięknie się ostatatnio bawiła u koleżanki. 

ale ludziom to się w d.pach poprzewracało ![]() http://allegro.pl/kuchnia-z-domku-na...218472190.html 

Anulka 2.02.2013  | 

| 

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
| 

| 
		#4538 | ||||
| 

Zakorzenienie 

| 

O losie, ale pogoda  

Cytat: 

Cytat: 

brawa za klocki ![]() Cytat: 

Cytat: 

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46464663] fajny fotel! Agatka rok temu taki dostala: http://materacedmuchane.pl/2012/04/1...uzym-oparciem/ rozdmuchany mamy i schowany, ale dzisiaj nadmucham, a co, niech się bawią młode Gary ci te polecam - GENIALNA jakość, dziewczyny mają i na prezent też kupowałam: http://www.mazakzabawki.pl/product-p...el-garnki.html [/QUOTE]dokłądnie tymi garami sie bawi   co ja jeszcze miałam, aaaa NANCY, mały tez podjada, bo jak widzi, ze ktos cos je to od razu jest daaaaaaaaaaam    fajnie, ze Kubus Ci sie wreszcie wziął za jedzenie ![]() PSTRYNIU, super, brawa dla Kubulencjusza   u nas jest tak, ze sam mama nie powie jak cos chce, dopiero jak go poprosze to z takim uwielbienim mówi mamamamaamamaWitam sie  

| 
||||

| 

| 

| 
		#4539 | ||
| 

Wtajemniczenie 

| 

Cytat: 

![]() Cytat: 

||

| 

| 

| 
		#4540 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

-ale co,boli Cie głowa, noga , ręka, dooopa, jajka?a jak,a tak..a,srak?wrrrr...chłop y i mamusie.... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 

Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-05-15 o 21:36  | 
|

| 

| 

| 
		#4541 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

| 
|

| 

| 

| 
		#4542 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

| 

| 

| 

| 
		#4543 | |||||||||
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

Cytat: 

![]() Cytat: 

nawet ok Cytat: 

mama moja szyje na maszynie od baaaaaardzo dawna ![]() Cytat: 

![]() Cytat: 

Cytat: 

Cytat: 

![]() http://mistrzowie.org/591698/Wiejskie-wesele [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46473254] -------------------------- Od przedwczoraj szanowny się nie odzywa do mnie, walnął focha tak chyba za całokształt, cisza w domu, spokój...  [/QUOTE]eeeeeeeeeeee, nie ogarniam Cytat: 

Dobrze, ze jeszcze nad uchem nie słyszysz "z kim to sie ozenił ten mój biedny syn" w kontekscie, ze tam nie doleciałas kurowac małzonka....  | 
|||||||||

| 

| 

| 
		#4544 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

http://fakty.interia.pl/pomorskie/ne...67#pst75001906  

ja bym chyba oszalala na miejscu tej matki!!!! jak sobie pomysle co ona musiala przezywac to....  | 

| 

| 

| 
		#4545 | |
| 

Konto usunięte 

| 

Neti, czyżbyś zajęła 4 miejsce na ciążowej grzędzie?  

![]() Cytat: 

Ale popatrz: http://www.dadum.pl/kuchnia-z-akceso...tte-djeco.html http://www.dadum.pl/kuchenka-drewnia...osazeniem.html a takie chcę na działce ![]() http://emilowowarsztatowo.blogspot.c...yclingowa.html no bo fajne  

| 
|

| 

| 

| 
		#4546 | ||
| 

Wtajemniczenie 

| 

Cytat: 

u nas zawsze pytanie- a ciśnienie mierzyłeś? nie? zmierz teraz zmierz ![]() Cytat: 

||

| 

| 

| 
		#4547 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

miód z benzyną- słodko i wybuchowo  

| 
|

| 

| 

| 
		#4548 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Misia...no,a jak t.pyta o cos tz ...to odnosze wrażenie ze on ma 2 sekundy na odpowiedź...albo mówi zeby cos zrobił, to jak sie nie ruszy od razu to jest, np. "ferdek, słyszysz, no ferdek chodz, no słyszysz"... Czasem to ją przedrzeźniam przed tz, a on sie tak fajnie wkurza 

![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat: 

no mojemu to akurat wsio ryba....chyba,ze se wymyślę cos oryginalnego to zaczyna dyskutowac  a, czasem pyszczyć za mocno...ale długo to nie trwa![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- "ten stan" oznacza stan diety- wtedy alkoholu nie tykam.... Czy Wasze wątpliwości zostały rozwiane?   ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 

Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."  | 
|

| 

| 

| 
		#4549 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

PSTRYNIU, jedyne co mi na mysl w tej chwili przychodzi to : oby zadna z nas nigdy  nie musiała czegos takiego przezywac  

![]() ![]()  :pro  si:SZAJA, jak ty co wynajdziez to klekajcie narody EWULKAAA, a pochwalisz sie efektami Waszej wspólpracy przy remoncie? ![]() ![]() ![]() NETI, co do wybrzydzania, mam znajomego, który sam sobie wiesza skarpetki po upraniu, bo twierdzi, ze jego zona wiesza tak, ze mu załamuja sie w nieodpowiednim miejscu i potem mu niewygodnie  

| 

| 

| 

| 
		#4550 | ||
| 

Wtajemniczenie 

| 

Cytat: 

![]() Cytat: 

||

| 

| 

| 
		#4551 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

| 

| 

| 

| 
		#4552 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

Sylwia ja własne tez tak wychowana. Mój tato tez samouk. Kiedyś to często cos robilismy, np kupowalam jakieś spodnie w ciuchu tak aby góra mi odpowiadała i zwezalam nogawki. Znajomi nie wierzyli. Raz nawet ręcznie spódnice uszylam. Siedziałam cale wakacje nad nią.  

Ewulka mam podobnie do twojego TŻ. Zanim cos kupie wiedzę i czytam porównuje ale nie do takiego stopnia. Pisalam ostatnio ze jest mi strasznie zle z faktem iz Paulina spi sama w lozeczku. Dziś nie chciała zeby tata usypial, mama tez nie. Po prostu poszła do drugiego pokoju położyła się i usnela i to juz nie pierwszy raz. Moja duża panienka. Ale strasznie źle mi z tym. Nie jestem gotowa, tak jak ni byłam kidy odstawiala się od piersi, jak zaczeła sama spac. Hmm dziwne leje cały dzień wiatr straszny a ktos właśnie petardami strzela z 5 min. Maz się śmieje ze to ruskie bombarduja.. Hehe Lanza ze mnie, przecież dziś juwenalia u nas.. Wysłane z mojego Trooper_X40 przy użyciu Tapatalka 

http://lubimyczytac.pl/profil/322465/gojka  | 

| 

| 

| 
		#4553 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

ba, on powinien wykonac dana czynnosc, zanim szanowna t. wyartykułuje o co sie rozchodzi GOJKA, u nas od niepamiętnych czasów mama przerabiała wszystko na wszystko   teraz mniej czasu ma, paradoks   ale jak dzien taki, ze leje, zimno to siada i działa   a co do szycia ręcznego- jak jeszcze była panną to wszystko w rękach sobie szyła, sukienke na wesele gdzie była za starsza w jedną noc zrobiła   potem opchneła za sporą kase bo nigdzie dostac takich nie mozna było ![]() A ja na jedno wesele kilka lat temu sama sobie sukienke wyszyłam cekinami, zeszło mi ale efekt był łał   jedyna taka i furore robiłam   teraz czasu brak  

Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-05-15 o 22:29  | 

| 

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
| 

| 
		#4554 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

| 

| 

| 

| 
		#4555 | |||
| 

Wtajemniczenie 

| 

Cytat: 

starsznie uciążliwe. Ale jest JEDEN plus - jak wiecie (albo i nie?  ) ja nienawidzę robić zakupów, ciuchowych w sensie. Więc jak już się wybierzemy to ja staję w przymierzalni, a on lata po całym sklepie, szukając odpowiednich ciuchów w odpowiednim rozmiarze i w odpowiedniej cenie   przynosi, ja ubieram, mówię tak albo nie i mam albo nie ![]() więc już nawet mogę czasem pójść na zakupy ![]() najgorzej przeżył, jak sama wybierałam suknie ślubną. Bo on stwierdził, że on by najlepiej wybrał a mi to nie ufa i się teraz boi a co do określenia to trafiłaś w samo sedno   dokładnie tak jest - kochamy się bardzo bardzo, jestem tego pewna, ale czasem jak się kłócimy mam ochotę wypchnąć go przez okno ![]() Cytat: 

![]() Cytat: 

tylko nie spodziewaj się cudów, nic specjalnego   mocno ograniczały nas fundusze niestety coś w tym jest ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Szajaaaa.... dziękuję za linki! ale jakoś drogo mi się to wydaje ? czy tylko wydaje? myślałam o czymś ze też, bo ostatnio u nas szał. No i myślałam tak ok 100zł, bo tyle babcia zadeklarowała. Co myślisz o tych? tylko szczerze ![]() http://allegro.pl/duza-kuchnia-odglo...219528964.html http://allegro.pl/smoby-duza-dwustro...234037707.html http://allegro.pl/kuchnia-z-piekarni...204803934.html http://allegro.pl/kuchnia-dla-dzieci...214034489.html http://allegro.pl/kuchnia-okap-i-pie...211865492.html ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- ahhh i wiecie czego jeszcze szukam? jakby coś takiego wam wpadło w oko to dajcie znać pliiisss szukam odkurzacza dla Ani, ale koniecznie z chowanym kablem w taki sposób, jak w normalnym w kaji u nas w gl nie widziałam, w smyku jeszcze nie byłam, a nie wiem co wpisać w allegro żeby mi odpowiednio znalazło ![]() bo odkurzaczy to jest 116841354168541356 ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- gadam sama ze sobą? ![]() no i fajnie ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Black, widzę cię   mów co tam u was!

Anulka 2.02.2013  | 
|||

| 

| 

| 
		#4556 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

Matkobosko Ewulka, Twoj malz to ewenement jakis!!!!!!! Czytalam to mojemu to malo z kanapy nie spadl ze smiechu  

jejuuuu musze go poznac   Debrah, zdrowka dla Amelci ![]() Szaja, no, to spokoj masz :p Moj ma znowu zayob w pracy i tak padniety ze cala chalupa na mojej glowie ![]() Mlody zasnal o 22. Ile takie dziecko ma godz spac na dobe??? Bo tak, zasypia o 22(dzisiaj znowu padl `na zabe` po prostu polozyl sie miedzy nami na kanapie i zasnal)wstaje o 6, drzemka w dzien 1,5h, no zombie male mi chyba rosnie??? U nas zawierucha i ulewa. A wariatow na bieganie bylo 11!!! Ocipieli   ale dawno sie tak nie usmialam, dzisiaj mega bylo, juz zaaplikowalam 3 rutinoscorbiny, herbata z miodem i cytryna goraca kapiel i juz pod kolderka siedze ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka 

| 

| 

| 

| 
		#4557 | |
| 

Wtajemniczenie 

| 

skoro i tak już sama ze sobą gadam... 

juwenalia w gliwicach https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat: 

![]() kocham mojego męża ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- dobrze, że on tego nie czyta   bo to miała być nasza tajemnica :Pidę się kąpać i spać, ostatni raz sama w łóżku, już jutro się będę mogła do tego mojego wybredziucha przytulić 

Anulka 2.02.2013  | 
|

| 

| 

| 
		#4558 | 
| 

Wtajemniczenie 

| 

U nas po trzydniówce  

![]() Tylko kurdę, żałuję tego jechania na IP, bo Borys ma jakąś traumę. W nocy śpi dobrze, ale z drzemki w ciągu dnia wybudza się z histerią, w zasadzie to nie wybudza się tylko krzyczy z zamkniętymi oczami i sama go wybudzam, bo nie da się go inaczej uspokoić. No i jak zawsze wizyty u pediatry, szczepienia były bez problemu, tak teraz nawet nie da się osłuchać tylko od razu jest krzyk, tupanie nogą, wołanie mnie, a podczas oglądania gardła mocno zagryza patyczek i nie idzie ani otworzyć mu buzi a nie go wyjąć. Strasznie musiał to wszytsko przejść i bardzo mi go szkoda, że tak go wymęczyliśmy zamiast zostaćspokojnie w domu i poczekać aż temp. spadnie. a i mam takie pytanie z innej beczki, czy któraś z Was stosowała atrederm kiedyś? 

12.01.2013  | 

| 

| 

| 
		#4559 | |
| 

Zakorzenienie 

| 

Cytat: 

![]() A jak...już węsza sensacyje...ale zamiast pomyśleć ze przecie ja na diecie i alko sie nie pije to one inne stany wymyslaja   Ewulka,jaki ten odkurzacz ma byc? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 

Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."  | 
|

| 

| 

| 
		#4560 | |
| 

Wtajemniczenie 

| 

Cytat: 

no taki z wciąganym kablem, że jak naciśniesz guzik to on się wciąga i znów jak pociągniesz to się wyciąga, czaisz?? ale nie wiem czy taki z jakimkolwiek kablem w ogóle istnieje, bo to chyba dla dziecka niebezpieczne? chodzi o to, ze ania uwielbia się tak bawić, a mnie drażni ten odkurzacz wielki na środku pokoju stojący non stop, bo nawet jak się nie bawi to schować nie można:/ poza tym jak ona chce odkurzać to jest dla niej za cięzki i krzyczy, wkurza się i tyle z jej odkurzania jest :/ 

Anulka 2.02.2013  | 
|

| 

![]()  | 

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
 | 
| 
 | 
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |

| 

| 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.

) na surowo? 

kochana wiem, ze Ci ciezko 
 mój ostatnio polubił wstawanie w okolicach 5 
 mimo, że zasypia po 20 jak zwykle.