|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
![]() ![]() A Ty jak bierzesz? Mialas juz moze powtorke morfo(jak przegapilam to wybacz)? Bo kojarze,ze mowilas ze konieczne skierowanie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Rozumiem,ze dawkujesz sobie stomatologiczne przyjemnosci ![]() Tak mi narobilas ochoty,ze dzis robie lasagneeee Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę po śniadaniu ... Moja hemoglobina jest na poziomie 11,10... Za 13 dni mam powtórkę badania i zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że pod kontrolą jesteś i szyjka zamknięta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
mravka świetnie to podsumowałaś
![]() Od pasa w dół nasze chłopaki napewno będą podobne do Tżetów ![]() Córka mojego brata jest podobna np do mnie ![]() I to nie tylko moja fantazja ![]() ![]() Także i nasze dzieciaki mogą być podobne do wujków, dziadków itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
Mavka zrobili mi posiew, żeby sprawdzić czy nie mam bakterii. Czasem bakterie mogą wywołać krwawienie.
Jakby coś się działo to szybciej mi pomogą w szpitalu niz w domu, więc grzecznie leżę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ostatnio nawet jak oglądałam piłkę nożną, a Mały fikał, to śmiałam się do męża, że będziemy mieli Małego Piłkarza. Po czym on oświadczył mi, że skoro tata piłki nożnej nie lubi, to Synek też nie będzie za nią przepadał... I że razem będą w kosza grać ![]() ![]() ![]() No co Ty... Jak będziesz miała 5 z przodu, to możesz zacząć się przejmować,a nie teraz :p Wszystkiego najlepszego! ![]() Cytat:
![]() dziwne... skąd to krwawienie? No ale na pewno jesteś w dobrych rękach i wszystko będzie dobrze ![]() tak w ogóle to powoli się zaczyna chyba... pewnie coraz więcej z nas będzie lądowało na IP, czego ani sobie, ani Wam nie życzę.... i wydaje mi się, że w nowej części już się rozpakujemy... Przynajmniej część z nas... No chyba, że dostaniemy jakiegoś turbo przyspieszenia i kolejna część będzie trwała wyjątkowo krótko ![]()
![]() |
#4540 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No w sumie wszystko gdzies tam w rodzinie zostaje. Robson np.ma ewidentnie glos jak moja siostra(niestety),moglby prowadzic manifestacje bez megafonu. Fryz ma jak moj tata (wiec jest szansa,ze nie wylysieje nawet na starosc) ![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Manifestacje bez megafonu mówisz ![]() Ale się uśmiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
A moja Maja podobna do przodka kilka pokolen wstecz. Ma skosne oczy... Łącznie z tym ze ma na oczach ta błonę wschodnio azjatycka. Jak miala ze dwa latka pojechalam z nia do okulistki z tesciem. Bo mialam wrazenie ze zezuje. I okulistka ja bada, patrzy i pyta w koncu...,, a tatus to azjata?,, Mina tescia bezcenna :-D mowie, ze nie, ze Polak. No i wlasnie powiedziala ze to nie zez to zludzenie optyczne bo ma wlasnie ta blone jak japonki. Zastanawialismy sie potem po kim to i na jednych wakacjach u mojej rodziny spotkalam sie z ciocia ktora wlasnie znala ta rodzine... Bo to od strony mojej babci a tam wszyscy przy samych gorach Ural mieszkali. I powiedziala nam dopiero ona ze tak, mamy przodka z takimi oczami...
I wyszlo to w genach dopiero u Mai.
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przyszłam na ciacho i kawę, otwieraj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- No bo u nas domofon zepsuty, trzeba dzwonic na dole :-D juz ide :-D
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uffff ![]() Już myślałam, że Cię w domu nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Ja nie planuję kupować. Kupię w razie konieczności.
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
a słyszała któraś może opinie o nosidełku infantino?
dokładnie o tym: http://www.infantino.pl/index.php/no...ko-easy-rider/ bo nie pochwaliłam się, ale byłam dzisiaj w lumpku, gdzie wszystko było po 1 zł i za taką cenę kupiłam takie nosidełko ![]() a i moje dzisiejsze łupy po 1 zł:
#4549 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
![]() Ja dzisiaj z doskoku, bo Żuk się znowu rozłożył - znowu jakaś infekcja w sikach wyszła, temp. mu skacze powyżej 40 stopni, więc antybiotyk, zbijanie i generalnie wychodzenie z siebie ![]() Tyle fajnie, że jesteśmy oboje z Bartkiem w domu, więc trochę łatwiej... Z rzeczy przyjemnych - wreszcie miałam czas przejrzeć, spisać i obfocić ciuszki od koleżanki - większość niestety różowa, ale i tak się do nich śmieję ![]() heroine, chodziło mi o to, że trzecie "genetyczne" nie jest już tak konieczne, jak poprzednie dwa. Co do tego, że co najmniej trzy usg w ogóle powinny być w pełni się zgadzam... a nawet więcej ![]() BTW. proszę jutro o kciuki, bo właśnie trzecie USG mam ![]() Śpiochy na bodziaka ![]() ![]() roxana, łózeczko nie, ale moja kołyska ma opcję kołysania, a właściwie delikatnego bujania - jak Żuka męczyły kolki baaardzo przydatna ![]() mms prądy mi robili, jak rehabilitowałam kręgosłup po wypadku. Rzeczywiście zupełnie bólu nie znosi, ale fajnie przytępia - bardzo żałuję, ze u mnie w szpitalu nie ma ![]() Lulla, no pewnie, bo ty złośliwa z natury jesteś, a do tego czarownica, bo im to imię w myślach wyczytałaś i myk - podebrałaś ![]() Mirabelka, dobrze, że pojechałaś i dobrze, że wszystko ok ![]() Materacyk ma być wygodny ![]() ![]() ![]() majka, śliczne ciuszki ![]() Dobra, wyjec się obudził... doszłam do 139, resztę nadrobię później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
Mms super łupy !
![]() Taka moja rada póki pamietam-nigdy nie jest za wcześnie na spakowanie torby do szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
mms_22 ale cudne rzeczy kupiłaś. Cytat:
Ach właśnie zrobiłam zupę krem z cukinii. mniam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja torba czeka w gotowości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4553 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nosidełka bym nie wyrzucała na razie. Wypróbujesz na sobie, czy będzie Ci pasowało, czy nie, a za taką cenę na pewno nie będzie Ci szkoda ![]() kurde ![]() ![]() ![]() zaczynam szukać innego.
![]() ![]() Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-06-16 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wykorzystam jej, bo leżałam w szpitalu w grudniu i ta tunika ma rękaw 3/4... ugotowałabym się chyba ![]() dokładnie po 1 zł ![]() ![]() ![]() mnie najbardziej cieszy to nosidełko, tylko jak ma być niebezpieczne, to sobie daruję i je wyrzucę...
![]() ![]() Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-06-16 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zadomowienie
|
Ja się cały czas zastanawiam właśnie nad piżamką do porodu. Położna mówiła, że najlepiej długi T-shirt ale ja nic takiego nie mam. Od TŻ też nie ukradnę bo i tak byłoby za krótkie.
No ja do szpitala mam 50 km więc nie byłoby tak łatwo po coś podjechać. Czy Wasze dzieci też upodobały sobie jedno miejsce gdzie nieustannie wypychają stópki? Mnie aż boli i piecze skóra w tym miejscu. I ciagle takie wybrzuszenie mam. i linia już mi nad pępek wyszła. Na razie jasna ale jest. A brzuch od wczoraj też jakoś kształt mi zmienił. Dziwny jakiś teraz jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
już próbowaliśmy z mężem i dla osoby "niosącej" na pewno będzie wygodny ![]() ![]() ![]() a i to był chyba mój ostatni wyskok na lumeks w dzień, kiedy jest wszystko po 1 zł, bo po 1. za szybko się męczę, a po 2. wtedy jest tyle ludzi, ze zamiast skupić się na tym, żeby coś znaleźć, skupiam się na tym, żeby ktoś nie uderzył (przez przypadek) mnie w brzuch... za duży tłum i ścisk... ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
ja biorę taką dłuższą, szeroką tunikę na grubszych ramionkach (kupiłam ją też w lumpku za 1 zł, ale to już daaaawno). Fajna jest, bo po 1 - szeroka, po 2 - zakrywa tyłek (więc długość jest w sam raz), a po 3 - kosztowała tyle, że mi jej nie szkoda ![]() co do brzucha, to ja mam wrażenie, że zaczął mi się obniżać... Niby dzieje się to od 36tc, ale biorąc pod uwagę, ze jestem już w 34 tc, a gin wróży mi wcześniejszy poród, to jest to chyba możliwe i nie są to moje złudzenia... ok, zbieram sie do sr ![]()
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Pochwale sie :-D uszylam wlasnie skonczylam sobie sama posciel do kolyski :-D ta laska u ktorej zamawialam nie odzywa sie wiec niech sie cmoknie. Kupilam ostatnio materialy tylko a dzis sie zabralam do szycia... I jestem 250zl do przodu - bo tyle jej mialam zaplacic :-D
Mam jeszcze bialy material z haftem wiec zaraz zrobie poszewke na kolderke jeszcze jedna i zaczne,, walczyc,, z ochraniaczem :-D
#4559 |
Zakorzenienie
|
A zapomnialam o zdjeciach blondi :-P
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdolniacha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.