Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-16, 13:11   #4531
Mravka
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Niby wiek nie ma znaczenia, ale czuję się i tak jak stara krowa z drutami

Ja też Tardyferon
Na czczo czy po śniadaniu?
Jeśli już Cię o to pytałam to wybacz ...
Rano biore na czczo . Popijam woda z cytryna. Sniadanie min.30 min po . Choc dzis wyprawilam chlopakow i poszlam w kime do 10. W sumie to spalabym dluzej,ale Ci dzisiejsi goscie wymuszaja zrobienie czegos.
A Ty jak bierzesz? Mialas juz moze powtorke morfo(jak przegapilam to wybacz)? Bo kojarze,ze mowilas ze konieczne skierowanie
Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Dziękuję widzę, że jeszcze droższy niż ten Mini Electric na necie kupowałaś czy stacjonarnie?

To odpoczywaj teraz

Ojjj, niefajnie... tyle bez ciepłej wody powinni jakieś godziny wydzielić, a nie ala:
Wiesz co TZ kupil jak bylam w szpitalu. Zamowil przez neta z odbiorem osobistym,wiec tego samego dnia byl. Udalo sie kupic w zestawie z butlami i tym ichniejszym fajnym smokiem

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Oczywiście ze bede miala pokarm... Bo w sumie czemu mam nie miec... Po cc z Maja dostalam dopiero w 3 dobie... I bardzooo malutko. Po 20ml gora zjadala wiec byla dokarmiana... Potem zaczely sie schody... Juz pisalam kiedys i,, dzieki zaangazowanej w swa prace poloznej,, bardzo szybko pokarm stracilam :-( Ale teraz ucze sie na bledach, dzidziusia bede przystawiala, oczywiscie ale pomoge sobie laktatorem zeby znow zatory sie nie zrobily.
No i sluszne podejscie . Pamietam Twoja historie. Teraz juz masz to doswiadczenie i nie dasz sie wpuscic w maliny
Cytat:
Z tym podobieństwem to też mnie ciekawi jak u nas będzie
Od początku wszyscy, którzy widzieli zdj.Małego z usg mówili od razu, że nosek i ustka ma moje
Jednak na koniec 26 tyg. mam wyraźnie ujęcie buźki Maxa i jak dla mnie to profil mojego męża jest
Już wkrótce się przekonamy ...
Aaa i też mnie zastanawia czy włoski ciemne po mnie czy raczej po tatusiu
Ciekawe czy sie sprawdzi. U nad teraz wszyscy twierdza,ze Maly jest inny niz Rob i bedzie podobny do TZ. Okarze sie na pewno od pasa w dol bedzie . Dla mnie kluczowe aby nie poplynal z waga tj tatus(mial 4200g przy urodzeniu). Teraz jak bylam w 30 tc 1 dzien to mial prawie 2 kg

Cytat:
Oki :-D to ja wyciagam lód i juz go miażdżę do kawusi :-D

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Zapraszam :-D u mnie duzo miejsca pomiescimy sie wszystkie :-D

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

No co ty... Wyrwal ósemke i ucieklam z fotela :-D nie ma ;-) haha jest zasada jedna wizyta jeden ząbek... Dentysta ma czasem ubaw ze mnie bo zbiegam z fotela jak by mnie co parzylo na nim :-D kanalowe 26-go skonczymy... Potem zostanie mi piątka do zrobienia bo ostatnio zauwazyl ze cos sie z nia dziac zaczyna i mam dwie jedynki do poprawki po lekarzu kretynie ktory porzadnie zrobic nie potrafil... Ale obie za jednym razem zrobi, musi sciagnac tylko wypelnienie i dac nowe. I chyba koniec... Choc w ciazy jak nigdy co rusz mi sie dzieje z zebami wiec moze cos znow nowego wyjsc.
Pamietaj ze my teraz wiecej miejsca zajmujemy . Jaka nosnosc maja krzesla?

Rozumiem,ze dawkujesz sobie stomatologiczne przyjemnosci . Slusznie ,nie ma co tak od razu.

Tak mi narobilas ochoty,ze dzis robie lasagneeee

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Hej dołączyłam niestety do moni i wczasuję się w szpitalu.. Z rana mocno krwawiłam, na szczęście szyjka długa i zamknięta, nie wiadomo z czego to krwawienie. Zostawili mnie na obserwacji na 3-4 dni (jeżeli nic złego się nie będzie działo). Leżę pod kroplówką magnezu, bo brzuch cały czas się napina.
Trzymaj sie tam w dwupaku! A moze jakies naczynko peklo? Mam nadzieje,ze szybko wyjdziesz. Odpoczywaj i sie nie stresuj!

"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 13:11   #4532
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Rano biore na czczo . Popijam woda z cytryna. Sniadanie min.30 min po . Choc dzis wyprawilam chlopakow i poszlam w kime do 10. W sumie to spalabym dluzej,ale Ci dzisiejsi goscie wymuszaja zrobienie czegos.
A Ty jak bierzesz? Mialas juz moze powtorke morfo(jak przegapilam to wybacz)? Bo kojarze,ze mowilas ze konieczne skierowanie

Wiesz co TZ kupil jak bylam w szpitalu. Zamowil przez neta z odbiorem osobistym,wiec tego samego dnia byl. Udalo sie kupic w zestawie z butlami i tym ichniejszym fajnym smokiem

No i sluszne podejscie . Pamietam Twoja historie. Teraz juz masz to doswiadczenie i nie dasz sie wpuscic w maliny

Ciekawe czy sie sprawdzi. U nad teraz wszyscy twierdza,ze Maly jest inny niz Rob i bedzie podobny do TZ. Okarze sie na pewno od pasa w dol bedzie . Dla mnie kluczowe aby nie poplynal z waga tj tatus(mial 4200g przy urodzeniu). Teraz jak bylam w 30 tc 1 dzien to mial prawie 2 kg

Rozumiem,ze dawkujesz sobie stomatologiczne przyjemnosci . Slusznie ,nie ma co tak od razu.

Ja juz na lasagne mam wszystko gotowe... Czekam az tz da cynk ze wraca z pracy i jedynie musze wstawic na pol godz do piekarnika.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 13:17   #4533
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Trzymaj sie tam w dwupaku! A moze jakies naczynko peklo? Mam nadzieje,ze szybko wyjdziesz. Odpoczywaj i sie nie stresuj!

Ja biorę po śniadaniu ...
Moja hemoglobina jest na poziomie 11,10...
Za 13 dni mam powtórkę badania i zobaczymy co z tego wyjdzie
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 13:17   #4534
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Hej dołączyłam niestety do moni i wczasuję się w szpitalu.. Z rana mocno krwawiłam, na szczęście szyjka długa i zamknięta, nie wiadomo z czego to krwawienie. Zostawili mnie na obserwacji na 3-4 dni (jeżeli nic złego się nie będzie działo). Leżę pod kroplówką magnezu, bo brzuch cały czas się napina.
To sezon wczasowo - szpitalny możemy uznać za rozpoczęty.

Dobrze, że pod kontrolą jesteś i szyjka zamknięta.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 13:23   #4535
kasperka
Zakorzenienie

mravka świetnie to podsumowałaś
Od pasa w dół nasze chłopaki napewno będą podobne do Tżetów
Córka mojego brata jest podobna np do mnie
I to nie tylko moja fantazja każdy tak mówi
Także i nasze dzieciaki mogą być podobne do wujków, dziadków itd
Stary 2015-06-16, 13:26   #4536
Molise
Zakorzenienie

Mavka zrobili mi posiew, żeby sprawdzić czy nie mam bakterii. Czasem bakterie mogą wywołać krwawienie.

Jakby coś się działo to szybciej mi pomogą w szpitalu niz w domu, więc grzecznie leżę.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 13:31   #4537
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
O tak, młody ma dłonie i stopy jak mój dziadek. Duże, szerokie, wysokie podbicie i krótkie grubiutkie palce

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 13:38   #4538
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
O tak, młody ma dłonie i stopy jak mój dziadek. Duże, szerokie, wysokie podbicie i krótkie grubiutkie palce
Haha czyli kolejny dowód na to, że nasze dzieci niekoniecznie dziedziczą wszystko po nas
Stary 2015-06-16, 13:38   #4539
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
U mnie identycznie. Normalnie skóra zdjęta z Łukasza, ciekawe czy tak zostanie, nie ukrywam, że chciałabym, żeby do mnie był bardziej podobny
a ja bym chciała, żeby Iguś był do męża podobny Tak jak pisałam - oczy mógłby mieć po mnie, ale jak będzie cały do męża podobny, to też dobrze bo widzę, jak On tego chce Codziennie (nie raz kilka razy dziennie) mówi : "ciekawe jak będzie wyglądał. ciekawe do kogo będzie podobny." I niby mówi, że chciałby, żeby był ładny jak mama () , ale widzę, że marzy o tym, żeby był podobny do niego
ostatnio nawet jak oglądałam piłkę nożną, a Mały fikał, to śmiałam się do męża, że będziemy mieli Małego Piłkarza. Po czym on oświadczył mi, że skoro tata piłki nożnej nie lubi, to Synek też nie będzie za nią przepadał... I że razem będą w kosza grać ciekawe

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Dziękuje nie ma co się cieszyć bo juz 3 z przodu
No co Ty... Jak będziesz miała 5 z przodu, to możesz zacząć się przejmować,a nie teraz :p

Wszystkiego najlepszego!

Cytat:

dziwne... skąd to krwawienie? No ale na pewno jesteś w dobrych rękach i wszystko będzie dobrze

tak w ogóle to powoli się zaczyna chyba... pewnie coraz więcej z nas będzie lądowało na IP, czego ani sobie, ani Wam nie życzę....

i wydaje mi się, że w nowej części już się rozpakujemy... Przynajmniej część z nas... No chyba, że dostaniemy jakiegoś turbo przyspieszenia i kolejna część będzie trwała wyjątkowo krótko

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 13:40   #4540
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Ja juz na lasagne mam wszystko gotowe... Czekam az tz da cynk ze wraca z pracy i jedynie musze wstawic na pol godz do piekarnika.
Oo to masz z glowy. Ja sie dopiero zabieram za mieleniw miesa .

Cytat:
Ja biorę po śniadaniu ...
Moja hemoglobina jest na poziomie 11,10...
Za 13 dni mam powtórkę badania i zobaczymy co z tego wyjdzie
Aa to calkiem niezle. Mi w sumie w ciagu 2 tyg skoczyla 10,6 do 11,2 wiec zdecydownie przyjmowanie zelaza dziala.
Cytat:
mravka świetnie to podsumowałaś
Od pasa w dół nasze chłopaki napewno będą podobne do Tżetów
Córka mojego brata jest podobna np do mnie
I to nie tylko moja fantazja każdy tak mówi

No w sumie wszystko gdzies tam w rodzinie zostaje. Robson np.ma ewidentnie glos jak moja siostra(niestety),moglby prowadzic manifestacje bez megafonu. Fryz ma jak moj tata (wiec jest szansa,ze nie wylysieje nawet na starosc)
Cytat:
Mavka zrobili mi posiew, żeby sprawdzić czy nie mam bakterii. Czasem bakterie mogą wywołać krwawienie.

Jakby coś się działo to szybciej mi pomogą w szpitalu niz w domu, więc grzecznie leżę.
Oczywiscie! Dobre podejscie. Najwazniejsze,ze jestes pod dobra opieka i maja Cie na oku

"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 13:42   #4541
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Aa to calkiem niezle. Mi w sumie w ciagu 2 tyg skoczyla 10,6 do 11,2 wiec zdecydownie przyjmowanie zelaza dziala.

No w sumie wszystko gdzies tam w rodzinie zostaje. Robson np.ma ewidentnie glos jak moja siostra(niestety),moglby prowadzic manifestacje bez megafonu. Fryz ma jak moj tata (wiec jest szansa,ze nie wylysieje nawet na starosc)

Oczywiscie! Dobre podejscie. Najwazniejsze,ze jestes pod dobra opieka i maja Cie na oku

Manifestacje bez megafonu mówisz ?
Ale się uśmiałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 13:43   #4542
majka242007
Zakorzenienie

A moja Maja podobna do przodka kilka pokolen wstecz. Ma skosne oczy... Łącznie z tym ze ma na oczach ta błonę wschodnio azjatycka. Jak miala ze dwa latka pojechalam z nia do okulistki z tesciem. Bo mialam wrazenie ze zezuje. I okulistka ja bada, patrzy i pyta w koncu...,, a tatus to azjata?,, Mina tescia bezcenna :-D mowie, ze nie, ze Polak. No i wlasnie powiedziala ze to nie zez to zludzenie optyczne bo ma wlasnie ta blone jak japonki. Zastanawialismy sie potem po kim to i na jednych wakacjach u mojej rodziny spotkalam sie z ciocia ktora wlasnie znala ta rodzine... Bo to od strony mojej babci a tam wszyscy przy samych gorach Ural mieszkali. I powiedziala nam dopiero ona ze tak, mamy przodka z takimi oczami...
I wyszlo to w genach dopiero u Mai.
Stary 2015-06-16, 13:44   #4543
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Oki :-D to ja wyciagam lód i juz go miażdżę do kawusi :-D

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Zapraszam :-D u mnie duzo miejsca pomiescimy sie wszystkie :-D

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

No co ty... Wyrwal ósemke i ucieklam z fotela :-D nie ma ;-) haha jest zasada jedna wizyta jeden ząbek... Dentysta ma czasem ubaw ze mnie bo zbiegam z fotela jak by mnie co parzylo na nim :-D kanalowe 26-go skonczymy... Potem zostanie mi piątka do zrobienia bo ostatnio zauwazyl ze cos sie z nia dziac zaczyna i mam dwie jedynki do poprawki po lekarzu kretynie ktory porzadnie zrobic nie potrafil... Ale obie za jednym razem zrobi, musi sciagnac tylko wypelnienie i dac nowe. I chyba koniec... Choc w ciazy jak nigdy co rusz mi sie dzieje z zebami wiec moze cos znow nowego wyjsc.
Pukam i nie otwierasz
Przyszłam na ciacho i kawę, otwieraj
Stary 2015-06-16, 13:46   #4544
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

A moje dziecko ma glos po mnie :-D tragedia :-D czasem jak chcemy,, dopiec,, tz to mu spiewamy a on blaga zebysmy juz skonczyly :-D twierdzi ze na bank duzo kasy bysmy zebraly pod przejsciem dla pieszych bo ludzie by rzucali z prosba o zaprzestanie spiewania :-D

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Pukam i nie otwierasz
Przyszłam na ciacho i kawę, otwieraj
No bo u nas domofon zepsuty, trzeba dzwonic na dole :-D juz ide :-D
Stary 2015-06-16, 13:51   #4545
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
A moje dziecko ma glos po mnie :-D tragedia :-D czasem jak chcemy,, dopiec,, tz to mu spiewamy a on blaga zebysmy juz skonczyly :-D twierdzi ze na bank duzo kasy bysmy zebraly pod przejsciem dla pieszych bo ludzie by rzucali z prosba o zaprzestanie spiewania :-D

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

No bo u nas domofon zepsuty, trzeba dzwonic na dole :-D juz ide :-D

Uffff
Już myślałam, że Cię w domu nie ma

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 14:00   #4546
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Jak ja to dobrze znam nasz repertuar to zielony ogórek, szczotka pasta kubek ciepła woda i mydło wszystko umyje i nie wiem, które z nas gorzej wyje
Stary 2015-06-16, 14:15   #4547
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Kupowałyście już może laktatory? Macie w planach?
Ja nie planuję kupować. Kupię w razie konieczności.

Cytat:
Ojj przykro mi, ale tak jak pisałaś szybciej Ci pomogą tam niż jakbyś miała dopiero dojechać.
Stary 2015-06-16, 14:20   #4548
mms_22
Zakorzenienie

a słyszała któraś może opinie o nosidełku infantino?
dokładnie o tym:
http://www.infantino.pl/index.php/no...ko-easy-rider/

bo nie pochwaliłam się, ale byłam dzisiaj w lumpku, gdzie wszystko było po 1 zł i za taką cenę kupiłam takie nosidełko ogólnie mało zniszczone, więc wzięłam.... ale w internecie natknęłam się na jedną opinię, że jakoby te nosidełka są niebezpieczne... no i nie wiem czy je zostawić, czy wyrzucić?

a i moje dzisiejsze łupy po 1 zł:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001.jpg (45,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 002.jpg (62,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 003.jpg (57,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 004.jpg (50,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 005.jpg (33,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 006.jpg (54,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 007.jpg (54,4 KB, 7 załadowań)

Igorek

Stary 2015-06-16, 14:24   #4549
vea7
Zakorzenienie

Cześć dziewuszki
Ja dzisiaj z doskoku, bo Żuk się znowu rozłożył - znowu jakaś infekcja w sikach wyszła, temp. mu skacze powyżej 40 stopni, więc antybiotyk, zbijanie i generalnie wychodzenie z siebie
Tyle fajnie, że jesteśmy oboje z Bartkiem w domu, więc trochę łatwiej...
Z rzeczy przyjemnych - wreszcie miałam czas przejrzeć, spisać i obfocić ciuszki od koleżanki - większość niestety różowa, ale i tak się do nich śmieję

heroine, chodziło mi o to, że trzecie "genetyczne" nie jest już tak konieczne, jak poprzednie dwa. Co do tego, że co najmniej trzy usg w ogóle powinny być w pełni się zgadzam... a nawet więcej
BTW. proszę jutro o kciuki, bo właśnie trzecie USG mam
Śpiochy na bodziaka A jak upał, to samego rampka

roxana, łózeczko nie, ale moja kołyska ma opcję kołysania, a właściwie delikatnego bujania - jak Żuka męczyły kolki baaardzo przydatna Co ciekawe w wózku czy na rękach nie lubił być bujany.

mms prądy mi robili, jak rehabilitowałam kręgosłup po wypadku. Rzeczywiście zupełnie bólu nie znosi, ale fajnie przytępia - bardzo żałuję, ze u mnie w szpitalu nie ma

Lulla, no pewnie, bo ty złośliwa z natury jesteś, a do tego czarownica, bo im to imię w myślach wyczytałaś i myk - podebrałaś

Mirabelka, dobrze, że pojechałaś i dobrze, że wszystko ok
Materacyk ma być wygodny Nie deska, nie puch, taki żeby było wygodnie na nim leżeć - lateksowe są ok Za to gryki i kokosy są twardsze - ja bym na takim spać nie chciała

majka, śliczne ciuszki

Dobra, wyjec się obudził... doszłam do 139, resztę nadrobię później

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 14:25   #4550
Molise
Zakorzenienie

Mms super łupy !

Taka moja rada póki pamietam-nigdy nie jest za wcześnie na spakowanie torby do szpitala pierwsze pytanie położnych czy mam rzeczy szpitalne przy sobie (w sensie na przebranie), mowię, że nie. One do Tż, ze pewnie ma w aucie, bo to już 30/31 tc, wiec trzeba być w gotowości. Na szczęście do szpitala mam 10 minut, podałam Tż czego potrzebuję i przywiózł. Jak wyjdę do domu to spakuję torbę do porodu...

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 14:30   #4551
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Biedna. Nawet nie wyobrażam sobie jak musiałaś się wystraszyć, Ja pewnie w panikę bym wpadła.
mms_22 ale cudne rzeczy kupiłaś.

Cytat:
Mms super łupy !

Taka moja rada póki pamietam-nigdy nie jest za wcześnie na spakowanie torby do szpitala pierwsze pytanie położnych czy mam rzeczy szpitalne przy sobie (w sensie na przebranie), mowię, że nie. One do Tż, ze pewnie ma w aucie, bo to już 30/31 tc, wiec trzeba być w gotowości. Na szczęście do szpitala mam 10 minut, podałam Tż czego potrzebuję i przywiózł. Jak wyjdę do domu to spakuję torbę do porodu...
Oho to ładnie. Ja zaczęłam 34 i owszem wszystko jest, ale porozrzucane po domu, że sama nie wiem gdzie co i jak. Ale jutro pranie i pakuje torbę.
Ach właśnie zrobiłam zupę krem z cukinii. mniam i dzis po gofrownicę jedziemy, bo mam ochotę na pyszne gofry. A tutaj niestety żadnych kawiarni czy cukierni a takie gotowe mi nie smakują z marketu
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 14:35   #4552
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Mms super łupy !

moja torba czeka w gotowości do szpitala też mam 10 - 15 min, ale wolałam tego nie zrzucać na męża jak pierwszy raz wylądowałam w szpitalu (choć pojechałam przygotowana) i okazało się, że będę dłużej niż myślałam, to poprosiłam go o to, żeby kupił mi koszulę (bo miałam piżamki 2-częściowe, a do badania chciałam koszulkę, bo przy badaniu gin wchodziło się do sali, gdzie było 7-8 studentów + 4 lekarzy i trzeba było paradować bez majtek od kotary do fotela) to wiecie co zrobił? nie znalazł w domu, wiec pojechał do sklepu. I zamiast koszuli kupił mi taką bawełnianą sukienkę-tunikę no i spoko, bo była wygodna, ale przydała mi się na raz a dał za nią coś ok 50 zł i więcej jej nie ubrałam, bo to ani ładne, ani rozmiar nie mój

Igorek

Stary 2015-06-16, 14:48   #4553
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

moja torba czeka w gotowości do szpitala też mam 10 - 15 min, ale wolałam tego nie zrzucać na męża jak pierwszy raz wylądowałam w szpitalu (choć pojechałam przygotowana) i okazało się, że będę dłużej niż myślałam, to poprosiłam go o to, żeby kupił mi koszulę (bo miałam piżamki 2-częściowe, a do badania chciałam koszulkę, bo przy badaniu gin wchodziło się do sali, gdzie było 7-8 studentów + 4 lekarzy i trzeba było paradować bez majtek od kotary do fotela) to wiecie co zrobił? nie znalazł w domu, wiec pojechał do sklepu. I zamiast koszuli kupił mi taką bawełnianą sukienkę-tunikę no i spoko, bo była wygodna, ale przydała mi się na raz a dał za nią coś ok 50 zł i więcej jej nie ubrałam, bo to ani ładne, ani rozmiar nie mój
A do porodu tej koszulo tuniki wykorzystac nie mozesz?

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Biedna. Nawet nie wyobrażam sobie jak musiałaś się wystraszyć, Ja pewnie w panikę bym wpadła.
mms_22 ale cudne rzeczy kupiłaś.

Oho to ładnie. Ja zaczęłam 34 i owszem wszystko jest, ale porozrzucane po domu, że sama nie wiem gdzie co i jak. Ale jutro pranie i pakuje torbę.
Ach właśnie zrobiłam zupę krem z cukinii. mniam i dzis po gofrownicę jedziemy, bo mam ochotę na pyszne gofry. A tutaj niestety żadnych kawiarni czy cukierni a takie gotowe mi nie smakują z marketu
To tak jak u mnie... W przyszłym tygodniu chce sie spakować juz.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
dokładnie o tym:

bo nie pochwaliłam się, ale byłam dzisiaj w lumpku, gdzie wszystko było po 1 zł i za taką cenę kupiłam takie nosidełko ogólnie mało zniszczone, więc wzięłam.... ale w internecie natknęłam się na jedną opinię, że jakoby te nosidełka są niebezpieczne... no i nie wiem czy je zostawić, czy wyrzucić?

po 1zł łoł... udane zakupy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 14:51   #4554
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie o tym:

Ty to masz szczęście do takich cudeniek
Nosidełka bym nie wyrzucała na razie. Wypróbujesz na sobie, czy będzie Ci pasowało, czy nie, a za taką cenę na pewno nie będzie Ci szkoda

kurde mój wózek idzie do mnie już od ponad tygodnia... tzn kontakt z laską jest ograniczony. Najpierw pisała, że szukają kartonu do spakowania, jak jej napisaliśmy, że ma zapakować to w folię i może zamówić kuriera do domu to była w szoku, ale niby tak zrobiła. Potem czekaliśmy na odzew kiedy go wysłała nic, napisaliśmy i niby miała wysłać w sobotę, nie wysłała, potem napisała, że wysłała wczoraj i wieczorem poda numer przewozowy, nie podała , piszemy do niej, a ona zero odzewu. no masakra z takimi ludźmi. Zamiast raz a porządnie napisać co i jak to takie proszenie się o każdą informację i czekanie w domu na ewentualnego kuriera
zaczynam szukać innego.

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-06-16 o 14:55
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 14:53   #4555
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
A do porodu tej koszulo tuniki wykorzystac nie mozesz?

po 1zł łoł... udane zakupy

nie wykorzystam jej, bo leżałam w szpitalu w grudniu i ta tunika ma rękaw 3/4... ugotowałabym się chyba

dokładnie po 1 zł z czego ten pierwszy komplet w całości (spodnie, koszula, kamizelka i krawat) kupiłam za 1 zł co prawda rozmiar na 4 lata, ale nie był używany, bo nie dość, że wisi na małym wieszaczku (oryginalnym), to każda rzecz ma nieoderwaną metkę z kodem kreskowym (z jakiejś włoskiej firmy chyba, bo po włosku napisane)

mnie najbardziej cieszy to nosidełko, tylko jak ma być niebezpieczne, to sobie daruję i je wyrzucę...

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-06-16 o 14:54
Stary 2015-06-16, 14:53   #4556
Mirabelka_90
Zadomowienie

Ja się cały czas zastanawiam właśnie nad piżamką do porodu. Położna mówiła, że najlepiej długi T-shirt ale ja nic takiego nie mam. Od TŻ też nie ukradnę bo i tak byłoby za krótkie.
No ja do szpitala mam 50 km więc nie byłoby tak łatwo po coś podjechać. Czy Wasze dzieci też upodobały sobie jedno miejsce gdzie nieustannie wypychają stópki? Mnie aż boli i piecze skóra w tym miejscu. I ciagle takie wybrzuszenie mam. i linia już mi nad pępek wyszła. Na razie jasna ale jest. A brzuch od wczoraj też jakoś kształt mi zmienił. Dziwny jakiś teraz jest.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 15:02   #4557
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ty to masz szczęście do takich cudeniek
Nosidełka bym nie wyrzucała na razie. Wypróbujesz na sobie, czy będzie Ci pasowało, czy nie, a za taką cenę na pewno nie będzie Ci szkoda

już próbowaliśmy z mężem i dla osoby "niosącej" na pewno będzie wygodny pytanie tylko czy dla dziecka bezpieczny? No ale pewnie przekonamy się, jak włożymy Małego chyba, ze coś słyszałyście na ten temat, to chętnie posłucham

a i to był chyba mój ostatni wyskok na lumeks w dzień, kiedy jest wszystko po 1 zł, bo po 1. za szybko się męczę, a po 2. wtedy jest tyle ludzi, ze zamiast skupić się na tym, żeby coś znaleźć, skupiam się na tym, żeby ktoś nie uderzył (przez przypadek) mnie w brzuch... za duży tłum i ścisk...

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Ja się cały czas zastanawiam właśnie nad piżamką do porodu. Położna mówiła, że najlepiej długi T-shirt ale ja nic takiego nie mam. Od TŻ też nie ukradnę bo i tak byłoby za krótkie.
No ja do szpitala mam 50 km więc nie byłoby tak łatwo po coś podjechać. Czy Wasze dzieci też upodobały sobie jedno miejsce gdzie nieustannie wypychają stópki? Mnie aż boli i piecze skóra w tym miejscu. I ciagle takie wybrzuszenie mam. i linia już mi nad pępek wyszła. Na razie jasna ale jest. A brzuch od wczoraj też jakoś kształt mi zmienił. Dziwny jakiś teraz jest.

ja biorę taką dłuższą, szeroką tunikę na grubszych ramionkach (kupiłam ją też w lumpku za 1 zł, ale to już daaaawno). Fajna jest, bo po 1 - szeroka, po 2 - zakrywa tyłek (więc długość jest w sam raz), a po 3 - kosztowała tyle, że mi jej nie szkoda

co do brzucha, to ja mam wrażenie, że zaczął mi się obniżać... Niby dzieje się to od 36tc, ale biorąc pod uwagę, ze jestem już w 34 tc, a gin wróży mi wcześniejszy poród, to jest to chyba możliwe i nie są to moje złudzenia...

ok, zbieram sie do sr

Igorek

Stary 2015-06-16, 15:23   #4558
majka242007
Zakorzenienie

Pochwale sie :-D uszylam wlasnie skonczylam sobie sama posciel do kolyski :-D ta laska u ktorej zamawialam nie odzywa sie wiec niech sie cmoknie. Kupilam ostatnio materialy tylko a dzis sie zabralam do szycia... I jestem 250zl do przodu - bo tyle jej mialam zaplacic :-D

Mam jeszcze bialy material z haftem wiec zaraz zrobie poszewke na kolderke jeszcze jedna i zaczne,, walczyc,, z ochraniaczem :-D
Stary 2015-06-16, 15:24   #4559
majka242007
Zakorzenienie

A zapomnialam o zdjeciach blondi :-P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1434464656409.jpg (44,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1434464667482.jpg (43,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1434464676807.jpg (49,9 KB, 9 załadowań)
Stary 2015-06-16, 15:30   #4560
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwale sie :-D uszylam wlasnie skonczylam sobie sama posciel do kolyski :-D ta laska u ktorej zamawialam nie odzywa sie wiec niech sie cmoknie. Kupilam ostatnio materialy tylko a dzis sie zabralam do szycia... I jestem 250zl do przodu - bo tyle jej mialam zaplacic :-D

Mam jeszcze bialy material z haftem wiec zaraz zrobie poszewke na kolderke jeszcze jedna i zaczne,, walczyc,, z ochraniaczem :-D

Zdolniacha
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości