![]() |
#4591 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Hejo !
Ja tez w nocy nie odbijam. U nas noc w porządku. Pobudka o 3:30 i 6:10- nie spala do 8, potem 30 min drzemki i teraz staram się ululac. Moja nie chwyta jeszcze zabawek... Moja dzis konczy 8 tygodni ![]() Idziemy dzis na kontrole do rehabilitantki. Nie czuje sie z tym dobrze bo wiem, ze nie robilam ćwiczeń wystarczająco często, a przy jednym to w ogole współpracy nie bylo i nie wychodzilo....męża ze mną nie będzie....w ogóle czuje sie trochę osamotniona z ta rehabilitacją...mąż ani razu nie polozyl jej na brzuchu, no bo go nie ma ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Sandam, to Ty kupilas tą hustawke bebiko ? Jak sie sprawuje ? Nas tez czeka zakup takiego gadżetu jaj przyjdzie becikowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4592 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
U nas nocka ok,usnęła po 19,karmienie 22,potem to już ciumkanie,ale nie wiem z jaką częstotliwością,ale nie rzadziej niż 3h,gorszy problem to znowu był komar,który nas gryzł,a nie mogliśmy go zlokalizować,mam już dość tego swędzenia ,gdy gryzą.
Pobudka 7.20, od tamtej pory spała 2 razy po 5 min.Teraz leży w wózku i bawi się. Ja byłam w szkole u młodego,bo zakrętek zapomniał,byłam w sklepie i wykupić obiady,bo od tego tyg wykupilismy w takiej stołówce ,jesteśmy zadowoleni jak narazie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4595 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() myślę, że z czasem wszystkie dzieciaczki dadzą sie wyspać i odetchnąć każdej z mamusiek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4596 |
Zadomowienie
|
U nas spal od 22 do 24,:30 potem karmienie i udało się mi odłożyć kierownika o 3:30 i o 4:16 już wstal głodny nakarmi łam i tż stanął na wysokości zadania i ululal już do 6 spał potem już wstalismy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4597 |
Zadomowienie
|
Witam! U nas wczoraj naprawdę kryzysowy dzień, strasznie dużo płaczu. Powrót do domu znośny, popłakał 5 min potem spokój z 40 min znów płacz i zasnął jakiś km przed domem. I tak spał od 20 do 23, potem przebrany, nakarmiony, bez kąpieli i w nocy owszem pobudki chyba co 2 godz ale to takie pobudki ze ja ledwo się wybudzam. W ogóle o 1 go wzięłam na karmienie, oko mi się zamykało i slysze ze mały coś się wierci, stęka myśle co tam znowu, patrzę a to 3 i następne karmienie. Ok 6 wzięłam go znów do siebie i tak do 9.30. Czyli spał z przerwami 13 godz. Teraz znów drzemka. Narazie na kolanach bo już były ryki i płacze wiec póki co nie odkładam. Ja w nocy nie odbijam. Choć czasem jak karmie go w takiej polsiedzacej pozycji to samoistnie się odbije. W dzień tez nie zawsze, on mi przeważnie daje sygnały ze potrzebuje odbicia. Co do chwytania to jeszcze nijak nie chwyta, nie uderza zabawek, jedynie bierze raczki do buzi i tez tak łączy w środkowej lini ciała co jest rozwojowo ważne. Chciałabym żeby właśnie zaczął próbować coś łapać bo może mata by go zajęła, narazie zero zainteresowania.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ważyłam wczoraj bażancika waży już 4750g. 2kg do przodu a w niedziele mamy 2 miesiące.. Jest już co nosić. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4599 | |
Wtajemniczenie
|
![]() U nas noc od 19:00, karmienie o północy i o 4:00, a wstał przed 9 ![]() ![]() U nas sporo jest snu w dzień, drzemki ok 2-3h, karmienie, odstawiam do łóżeczka (idę myć butelkę) słyszę jak się chwilę bawi (patrzy na książeczkę czy dotyka ) myślę, że o to znów na brzuchu poćwiczymy, wracam, podchodzę a tu śpi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() Staszek to jak Nina Blanki ma już ponad 6kg ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Sandam ładnie Ci przybrał.
Zua szkoda,że nie ma Twojego męża.Dzięki za link do słodu. Aniama a może szumiś by pomógł albo jakaś muzyka klasyczna? Dziewczyny u mnie chyba było coś z tymi cyckami,bo mam pełniejsze od wczorajszego wieczoru,wypiłam karmi i 2 filiżanki tej kawy dla mam karmiących z rossmana-ona zamiera prażony jęczmień |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() ![]() Też też już śpi a ja biorę się za obiad i jakieś sprzątanie.. A może wieczorem wpadnie znajomy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Ludzie, Dziewczyny! Jak wy to robicie?! U mnie przespała ledwie 6 godzin w nocy! Za to teraz niedawno w bujaczku 2,5, ale to takie oszukiwanie, bo gdyby nie bujaczek, to by nie spała. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- I na początku października mamy USG, ale niestety prywatnie, bo najbliższy wolny termin na NFZ jest na koniec listopada.. ![]()
![]() |
![]() |
#4603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-09-14 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4604 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha, o 6 godzinach to ja mogę pomarzyć- 2-3 to rekord. Ale jeśli się budzi- 10 minut i zasypia to nie narzekam. Gorzej jak się rozbudzi, płacze, usypianie godzina to koszmar. Ale tak to chyba 2 x mieliśmy. Dziś już ok 1,5 godziny płaczu, marudzenia, usypiania było. W końcu zasnął w wózku, włączyłam szum suszarki z youtuba i pospal 45 min. Jakbym wiedziała ze szumis pomoże to bym kupiła, ale ciagle coś kupuje, potem nie korzystam, to pewnie się wstrzymam jeszcze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4606 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jakie macie te szumisie? One się czymś różnią? Bo może jeszcze mu to kupię. Choć obiecałam sobie ze następny zakup z okazji 3 miesięcy będzie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4609 |
Raczkowanie
|
U nas jest problem ze spaniem w dzień. Śpi ale w wózku , na spacerze ,a tak to ciężko żeby dłużej niż 20 min pospał w łóżeczku
![]() Już się martwię co to będzie jak zima przyjdzie i deszczowe dni ![]() Zastanawiam się nad huśtawka taką na baterie , tylko gdzie to wszystko trzymać ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4610 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4611 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4612 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4613 | |||
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Norka 6 godzin toz to prawie jak cała noc! U nas ciągiem prześpi jedynie 3h max bez karmienia. Cytat:
My mamy szumisia z YouTube ![]() Cytat:
U nas z kolei problem ze spaniem w wózku na spacerzeto znaczy z samym spacerem w wózku...bo w domu to w wózku spi ![]() Pojechaliśmy zrobic wielkie zakupy na cały weekend zmowu podróż do centrum spał ake powrót był płacz... No ale mamy wszystko co potrzebne, teraz usypia mi na kolanach i mam nadzieje go odłożyć to bym zrobiła obiad na jutro ale nie mowie głośno zeby nie zapeszyć 🤣. Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-09-14 o 13:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4614 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4615 |
Wtajemniczenie
|
Toż pisałam, że 3 godziny snu, godzina z karmieniem, przewijaniem, bujaniem i znów sen
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- A bo ja źle napisałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4616 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4617 | |
Zadomowienie
|
Dobry!
Ja też nie odbijam w nocy chyba że się rozbudzi i marudzi, to zwykle o to odbicie chodzi, podniosę na chwilę, zwykle się odbije i kładziemy się z powrotem razem i śpimy. Cytat:
Ech, widzę, że ciągle temat spania na tapecie. Kochane, ja mimo czwórki dzieci ciągle z ogromnym zdziwieniem czytam o tych naszych wątkowych śpiochach ![]() ![]() Od dwóch dni już tworzę obiecany post o spaniu... norciu, wg moich doświadczeń to jest możliwe, że Anielka bardziej nie lubi być odkładana, skoro była sporo bujana na rękach ostatnio. A z drugiej strony bardzo podobały mi się wszystkie odpowiedzi dziewczyn, które pisały, że to nic, że to minie kiedyś, że te nasze maluszki są jeszcze takie małe i bardzo tego potrzebują. O ile masz tylko jedno dziecko, czas, siły i chęci do tego bujania, to nic nie stoi na przeszkodzie... Natomiast gdy są inne dzieci i obowiązki, to niestety czasem nie można tyle czasu temu spaniu poświęcić ![]() ![]() Każda mama musi sama wybrać, co jest lepsze w całokształcie dla jej dziecka i jej rodziny... Szumy u nas obowiązkowe - odpalam 10h szumu wiatraka z deszczem z yt ![]()
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-09-14 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4619 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4620 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.