![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
BehindU skoro masz problem ze swieceniem sie twarzy, to polecam puder z pedow bambusa z Biochemii Urody. Doskonale matuje na dlugi czas, kosztuje 15 zl i jest go bardzo duzo. Sprobuj, moze tez go polubisz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-14 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Raczkowanie
|
Hmm mnie nie zapycha, używałam go jeszcze długo przed tą kuracją Aknenorminem i mnie nie zapychał, fakt, że tą kurację po coś zaczęłam, ale raczej jestem przekonana, że "syfy" nie były spowodowane tym pudrem, na pewno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Raczkowanie
|
Wybaczcie Dziewczyny, ale jestem facetem i puder nie będzie dobrym pomysłem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sypkich pudrów transparentnych nie masz co się bać - one nie dają koloru tylko matowią cerę. Obecnie też potrafię położyć lekką warstwę matującego z Manhattanu. Ktoś tu też polecał Vichy Dermablend i Kryolan - te podobno jeszcze wytrzymalsze ale droższe. Chwalone są również bambusowy i ryżowy z Paese. Vitapil pomaga bardzo na włosy ale na efekt też chwilkę trzeba zaczekać. Minusem jest to że bardzo wypłukuje magnez(ja się suplementuję MagneB6 max) i osłabia kondycję paznokci. Ja raz na jakiś olejuje włosy olejkiem łopianowym - na wypadanie nie pomógł ale włosy nieco nawilżył. Olejki na włosy zawsze nakładasz na jakiś czas najlepiej na min. godzinę przed porządnym umyciem włosów, często dwukrotnie by dokładnie olej zmyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Raczkowanie
|
Saphire_Blue dziękuję za rady
![]() Wypróbuję filtr z Pharmaceris, najwyżej wrócę do Biodermy. Z Cetaphilem jest taki problem, żę wciska go niemal każdy dermatolog, a ja szczerze nie wiedzę jego działania. Fakt, po jego nałożeniu znika uczucie sciągnięcia spowodowane myciem twarzy, ale np. w okolicach ust nawilżenie jest niewystarczające. W takim razie co polecicie silnie nawilżającego na noc? Olejki raczej odpadają, bo zawsze mam stracha przez ewentualnym zapchaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie spodziewałam się po nim cudów, choć ktoś go chwalił za to że zmniejsza pory niby. W zasadzie pierwszy raz nałożyłam go po tym jak zaaplikowałam go na poharataną nie wiadomo czym twarz mojej siostry(na moje oko oprócz tego że drażnią ją niektóre kosmetyki to zaczyna chyba mieć trądzik) i byłam w szoku bo na drugi dzień miała bardziej gładką i nawilżoną skórę i te wszystkie pozaczerwieniane zmiany mniejsze, jaśniejsze. Chciała mi butelkę gwizdnąć praktycznie ![]() Jak uda mi się w końcu wykończyć Cetaphil to na noc pewnie będę stosować jakiś krem odżywczy. Albo ten bogaty mocno nawilżający z Sephory albo Tołpa Czarny bez lub Czarna róża w wersji na noc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Raczkowanie
|
Cześć! Przeczytałam cały wątek i postanawiam się ujawnić
![]() ![]() Już jakiś czas temu proponowano mi Izotek, ale wtedy wydawało mi się, że jeszcze nie jest ze mną tak źle (i faktycznie po pozbyciu się stanu zapalnego w zębie była poprawa), a rok temu inna pani dermatolog stwierdziła, że wystarczy dawka 10mg i chciała rozpocząć kurację, wiedząc, że zaraz wyjeżdżałam z Polski na pół roku... ![]() ![]() Moja kuracja ma potrwać aż 10 miesięcy, ważę 56kg. Wychodzi z tego jakaś gigantyczna dawka... Prawdopodobnie jest to spowodowane rozmiarami mojego trądziku, muszę zapytać doktora na najbliższej wizycie. Do tego dokucza mi straszny łojotok, a raczej dokuczał, bo mam wrażenie, że od kilku dni go nie ma ![]() Do tego wszystkiego mam problem z androgenami, są delikatnie podwyższone ![]() Strasznie się rozpisałam ![]() ![]() ![]()
Did you say it? "I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life." Did you say it? Make a plan. Set a goal. Work toward it, but every now and then, look around. Drink it in 'cause this is it. It might all be gone tomorrow. |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do koleżanki, która ma wybrać (albo już wybrała) dawkę 200 mg/kg masy ciała. Dawka końska, szacun naprawdę... Zastanawiam się jak to znosisz? Czy przy tak długim leczeniu i tak pokaznej skumulowanej dawce nie wypadają Ci włosy? (Ta ja dalej o tych włosach, ale jak dziś je policzylam przy myciu to na bank 200 poszło się... No. Wiec do śmiechu mi już naprawdę nie jest...)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4604 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do-wlosow.html A tu tonik: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...do-wlosow.html
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez shini Czas edycji: 2015-06-15 o 00:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
![]() Mi tez włosy wypadały zawsze, bo każdemu wypadają. Ale to, co dzieje się od miesiąca to już jest coś nie tak... Dlatego we wtorek lecę do lekarza wysępić skierowanie na badanie morfologii, moczu, poziomu żelaza, ferrytyny (właśnie - czy ferrytyne przepisze mi w ramach NFZ?) i tarczycy. Przy okazji zaliczę ginekologa i poproszę o skierowanie na badanie testosteronu, prolaktyny i androstendionu (i tu mam pytanie, czy przy braniu tabletek anty wyniki tych trzech hormonów mogą wyjść "sfałszowane"?) Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-15 o 09:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do włosów to jak wspomniałam TRAGEDIA trwa nadal ![]() Pytał tutaj ktoś o pielęgnacje: -rano Żel micelarny Cetaphil (przemywam wacikiem bo wode w kranie mam twardą, więc wole nie ryzykować) nakładam na zmiane krem iwostin sensitia nawilżający i Avene Cleanance EXPERT. Jak wiem że będe dłużej na słońcu to smaruje sie Iwostin 50 spf (ale nie pasuje mi jego zapach i denerwuje mnie że musze go długo rozsmarować na twarzy żeby nie być biała jak trup, a krem i tak sie roluje), oprócz avene mam też próbke Bioderma sebium global (jedną już wymęczyłam, nie pasował mi ten krem, po nałożeniu też się roluje jak iwostin 50spf, poza tym skóra jest bardziej przesuszona) - w pracy czasami jak czułam jakieś suche miejsca albo widzę że skóra się "sypie" np z czoła to w ruch idzie Iwostin sensitia ( ten Differin też nieźle wysusza- do 2-3 tyg musiałam za dnia sie posmarować) - po pracy, wieczorem- znowu żel micel cetaphil (czasem micel z biedronki jak jestem pomalowana), pod oczy i w okolice nosa wklepuje olejek arganowy i wspomniany żel Differin Piszcie jak macie jakieś pytania ![]() Edytowane przez Agatha2003 Czas edycji: 2015-06-15 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
14-ego czerwca wzięłam ostatnie dwie tabletki Aknenorminu. A stosował ktoś z Was szampon z Biokapu (chodzi mi o ten Anticaduta, przeciw wypadaniu)? Czytałam, że ponoć dobry i skład ma fajny, naprawdę fajny.. Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-17 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
BAN stały
|
Ja miałem problem z trądzikiem, ale od dłuższego czasu nie mam już żadnych objawów. Najważniejsze okazało się być
odpowiednie dbanie o skórę, a ostatecznie pomógł tani, dostępny bez recepty lek. Co zrobić, żeby pożegnać się z pryszczami raz na zawsze opisałem tutaj: http://www.menscare.pl/zdrowie-fitne...od-nastolatkow Jeżeli nie możesz poradzić sobie z trądzikiem zachęcam do przeczytania a w kilku prostych krokach rozwiązesz swój problem raz na zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
Wybacz, ale ktoś, kto ma problem z trądzikiem to raczej mu nie pomoże żel z L'Oreala do mycia
![]() Co do powstawania trądziku itd. to uwierz nie musisz nas uświadamiać, tu stare wyjadacze są ![]()
#4612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Na jak długo starcza Wam woda termalna uriage? I jak nosicie to na zewnątrz skoro to takie duże?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdzies wspomniałaś ze kupiłaś olej konopny.Testowałaś już?Dziś zamówiłam go w ZSK oraz lniany i hydrolat rózany ![]() Strasznie peka mi skóra na uszach.słyszałam ze konopny jest dobry na takie rzeczy.
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Tak, nałożyłam go raz na twarz i na ręce- tam mam problem z rogowaceniem mieszkowym, które ciągle rozdrapuję i wygląda to fatalnie, tam moja skóra jest w najgorszym stanie ;/ Nie jest jakiś mega tłusty jak inne oleje, łagodzi, jest fajny
![]() ![]() ![]()
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez shini Czas edycji: 2015-06-17 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
|
Mam małe pytanko do osób które suplementują/owały się kapsułkami Oeparolu z wiesiołkiem: czy wyciskałyście podczas posiłku je na łyżeczkę czy zażywałyście całą tabletkę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.