|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Wiedzialam, ze tak bedzie... ZBieram sie dzis w sobie, co by wrocic na prosta
![]() ![]() ![]() Chcialam isc rano pobiegac, co by od 1 kwietnia zaczac, ale pierwszy raz moje mlodsze nie obudzilo sie w nocy, wiec pospalam do 6.50 ![]() ![]() U nas rano piekna pogoda, cieplutko i nagle w ciagu 5 min miasto zaszlo mgla i zrobilo sie zimno ![]() Jedno mnie meczy... wygladam na zmeczona, juz kilka osob mi mowilo... mam oczy podkrazone (moja zmora) i jakas taka lekko wymieta jestem... Macie jakis sposob???? U mnie dzis odmrazane jedzenie, bo wczoraj sie wzielam za porzadki swiateczne w szafach, czesc zrobilam, dzis dalsze porzadkowanie. Ilonko tarte zrobilam: iles tam maki, chyba 1,5 szkl, do tego jogurt nat.i jajko, takie, zeby bylo zbite, choc sie kleilo - to ciasto, blache wysmarowalam oliwa i wysypalam siemieniem. PIeczarki z cebulka podsmazylam. CIasto pieklam z 200 stopniach jakies 12 min, wyjelam, posmarowalam pasta pomidorowa, polozylam pieczarki z cebulka, na to pomidor (dalabym jeszcze oliwki) i wylalam na to jajko wymieszane ze startym serem i pokruszona feta i do piekarnika na jakies 12 min i wsio, a jakie dobre ![]() A pomysl na obiad zapamietam. Paprak ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
spowiedź śn: owsianka korzenna z przepisowego, 100g twarogu, winogron, latte o: pałka kurczaka [jakiś wielki był wyjątkowo] pieczona z cebulą i pomidorkami koktajl na puree z kalafiora, sałatka ze świeżego szpinaku z winegretem p: jogurt naturalny, 2 brazylijskie i kilka pekan, latte k: duszone warzywa z "Turbo" i jajko sadzone z 30g cheddara, herbata telik, ile Ilona jak dla mnie malutko!!!!Przekaski brak.
![]() |
#4592 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to chyba przekona co? chociaz moja mama na poczatku widzac ile ja jem i co tylko sie w glowe stukala smiejac sie ze co? ze niby ja schudne? akurat ![]() teraz to nie moze wyjsc z podziwu i co rusz mnie prosi o wstepny jadlospis dla niej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
TZ na stałe, ja wracam po miesiącu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zadomowienie
|
Po miesiacu tam, czy tu???
![]() ![]() ![]()
#4595 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przyszla chwila na telika 1)Owsianko zytnianka piernikowa+100gr twarogu+pół banana(troche podobnie Ilonko co? ![]() 2)2 zawijasy z combozolla light i ogromem warzyw 3)micha sałatki z krewetkami duszonymi w winie (made by .. my brother ![]() 4)2 sliwki suszone+koktajl(100gr jagód+pol banana+100ml mleka) 5)zupka 2 miseczki ![]() 6)1 biscotti z herbata(przepisik i fotka bedzie wieczorem bom dumna jak paw z tego wypieku) no weglowo na maksa u mnie, ale jakos nie byłam przejedzona(to mi chyba nigdy nie grozi) a poza tym dzis wieczorem obiecuje wkoncu flasha (choc nikt sie nie dopomina ![]()
![]() |
#4596 |
Rozeznanie
|
Teliczku a jak u mnie wyglada to w kaloriach?
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- a i moze sniadanko i male wyglada z opisu ale byla to cala szklanka ![]() i naprawde sie najadlam ![]() a ze malo warzyw to wiem ![]() ![]() na obiad zrobilabym jeszcze sobie racuszki z twarogiem i dzemem ale juz nie bede przeginac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Rozeznanie
|
effa79, ostatni raz pytam, bo chciałam już mieć mniej więcej taki ostateczny pogląd na to, czy idzie mi lepiej, czy pomimo moich starań, dalej popełniam błędy. Czytając książkę, dowiaduje się mnóstwo nowych rzeczy, o których nie wiedziałam wcześniej i staram się poprawić, jednakże pewnie jeszcze przez jakiś czas coś nie będzie wychodzić. Jadłospisy będę dalej pisała, ale zależało mi akurat na opinii o tym konkretnym. Nie chcę Was już męczyć prośbami o oceny jadłospisu:P
Ale cieszę się, że chociaż już jest w miarę okej ![]() A za bigos, to wezmę się później, żeby na jutro był, resztę pomrożę. A co do mielonego, to było też z indyka, tylko za bardzo nie wiem, jak można zrobic takie kotlety mielone wg zasad SB. Znajdę może jakiś przepis na zwykłe mielone (nie znam żadnego, bo tak jak mówiłam, do tej pory rzadziutko gotowałam sama) i może uda mi się go jakoś zmodyfikowac. Agee79, na stwierdzenie: "Na takiej diecie, to na pewno nie schudniesz" odpowiedziałam "Jeszcze zobaczymy". Także mam teraz dodatkowy cel: udowodnic, że nie trzeba się głodzic, żeby schudnąc! A do tego byc zdrowszym i nie wcinac tyle słodyczy, ile ta osoba! Tacy ludzie tylko potrafią dobic. Na szczęście tym razem się nie udało ![]() A moja mama była najlepsza. Jak widziała jakie zrobiłam zakupy na dzień przed zaczęciem SB, powiedziała: "Tak, tak, Ty nakupujesz teraz tego pełno, a my to później będziemy musieli zjeśc":P Bo tak zawsze w sumie było. Ale wtedy tylko zaczynałam diety cud, a te rzeczywiście kończyły się u mnie max. po 2 dniach, bo wtedy to mdlałam. A teraz po 1. czuję się super, a po 2. to nie jest typowa dieta i poza tym, że rzeczywiście chcę schudnąc, pragnę także zmienic w końcu swoje nawyki żywieniowe. A te, były w moim przypadku straszne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1)ok 240 2)145 3)jesli tego kurczaka chociaz ze 175gr i sałatki duzo z jakims vinegretem370 4)uzywaz tluszczuy do smazenia omleta to 325 jesli nie to ok 260 =1105 (dolicz ew. mleko do kawy, fruktoze jesli uzywasz itd ale i tak malutko)
![]() |
#4601 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zawsze smaze na lyzeczce oleju rzepakowego mysle ze tej piersi to nawet i wiecej moze byc bo zazwyczaj te wieksze kupuje ![]() ale w takim razie dorzuce jakas przekaske - moze jablko ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 |
Wtajemniczenie
|
teliku a jak u mnie kalorie? Wczoraj tylko piec posilkow ale raczej tresciwe byly. Wieczorem lampka wina doszla i w dzien pilam jeszcze dwa razy kawe z tlustym mlekiem 4%
No i oczywiscie zjadlam "indyjski odswiezacz do ust" PO posilku powinnam go dziubnac a ja zjadlam tak z garsc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zadomowienie
|
Agee ty mi takich rzeczy tu nie pisz, bo moja motywacja, pojdzie zupelnie precz
![]() ![]() ![]() Poza tym Agee bardzo bardzo malo zjadlas ![]() Cytat:
![]() |
#4604 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dobrze ze wkleilam swoj jadlospis bo dawno tego nie robilam i widac troszeczke zboczylam z toru ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a telik ma wczoraj 1600 ![]()
![]() |
#4606 |
Zadomowienie
|
Tjaaa moich kcal z wczoraj i tak nikt nie pobije
![]() Kurcze dobre te owocowe jogurty ze zbozem slodzone splenda z Lidla, wlasnie zjadlam z 50g twarogu ![]()
#4607 |
Rozeznanie
|
Witam Moje kochane Weteranki PLAZY
![]() ![]() ![]() taka zajeta swoim brzuszkiem jestem ze nawet nie znajduje czasu zeby czesciej wpadac, ale dzisiaj sobie poczytalam co u Was!!!! wiosna przyszla w Wy wszystkie pieknie dalej sie trzymacie na dietce i zrzucacie zbedne kiloski!!!!wiedzialam ze tu same wytrwale babeczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() caluje wszystkie pamietajace o mnie i wracam czytac co sie u Was dzieje ![]()
#4608 |
Rozeznanie
|
effa79, to dziękuję Ci bardzo
![]() ![]() A przepis na mielone chyba przeoczyłam, bo nie mam w swoich kserach. A kopiowałam w sumie większość tych na 1. fazę. Ale później tam zerknę jeszcze raz. Teraz lecę z powrotem do nauki, bo przede mną ciężki dzień:/ A pogoda taka piękna! |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Wtajemniczenie
|
boje sie bardzo( w dzien badaniawazylam 59,5 na pusty zoladek!!! a 3 dni wczesniej 58 wiec nic nie wiem
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a waga to my bikiniary juz po porodzie sie zajmiemy ![]() miłej nauki
![]() |
#4610 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Rozeznanie
|
No i z mojej nauki nici:P Poszłam wyrzucić z kuchni wszystko, czego jeść nie mogę. I przy okazji ją trochę uprzątnęłam, bo panował tam istny chaos. A teraz zajadam się orzeszkami ziemnymi. Zaraz, już tym razem, na pewno wrócę do nauki, później obiadek zrobię, a na końcu zacznę robić ten bigos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Wtajemniczenie
|
teliku calkiem mozliwe
![]() ![]() bambii rosnij zdrowo ![]() ![]() ![]() Ale wiosna ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | |
Rozeznanie
|
o jejku ale się naczytałam
![]() jak ja mam czas to nic się nie dzieje, a jak ja mam w pracy zawrót głowy to piszecie i piszecie, końca nie widać ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4615 |
Wtajemniczenie
|
jade na targ
po jaja ![]() miłego dzionka
#4616 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bambus, troche szybko ta waga Ci weszla ![]() bierz sie za gotowanie |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Mam 21, nigdy nie miałam problemów z tyciem, przemianą materii - liczenie kalorii i wyrzuty sumienia po zjedzeniu wielkich lodów czy bic maca były dla mnie kompletną abstrakcją... Od 16 miesięcy mieszkam w Niemczech, mam bardzo nieregularny tryb życia (jestem stewardessą, ale tylko do początku września a potem powrót do normalności!), tydzień pracuję np od 5 rano do 15 a potem tydzień od 15 do północy... oprócz wielu innych skutków ubocznych tej pracy, praktyczie nie znam osoby, która by nie przytyła odkąd lata :/ Myślałam, że się kompletnie załamie jak nie mogłam wejśc w jeansy czy szorty ![]() Myślałam, że przejdzie, że wrócę do dawnego rozmiaru ale chyba nie ma co na to czekac... staram się ruszac - początkowe podrygi na siłowni (cwiczenia plus aerobik czy inne zajecia), rower, basen... a do tego muszę zacząc dietę. Robiłam już pewne podchody ale tylko przytyłam, jadłam mało ale za to dużo cukru (słodkie płatki i tak dalej...). Poważnie myślałam nad dietą Montignaca ale przy moim trybie życia póki co wydaje mi się ona bardzo ciężka do realizacji ![]() Dlatego chyba popróbuję z Wami. Teraz jestem na chwilę w domu i trochę sobie folguję, ale od 5 kwietnia mówię temu STOP. Potem jadę z rodzicami i wujkami (ciotka, która mojej mamie złożyła następujące życzenia urodzinowe: Tobie to już chyba nie muszę życzyc bys rosła w siłę...) - którzy nie widzieli 'nowej' mnie, więc chyba się zapłaczę jeśli usłyszę słodkie komentarze... Prawda boli :/ bu. Dobra. Czyli rozumiem, że w diecie SB w I fazie odpada pieczywo (razowe również? na przykład na śniadanie? do serka o,1% na przykład?), ryż (dziki również?) i makaron (nawet z pszenicy durum?)? Np śniadanie: pieczywo ciemne (o ile można) plus serek z rzodkiewkami, szczypiorkiem, pomidorkiem... Później: Mięsko usmażone na oliwie z oliwek bez panierki + warzywa (surówka lub mieszanka mrożona albo warzywa na patelni) Kolacja: np sałatka w międzyczasie jogurt 0,1%, kefir. Pozdrawiam i przepraszam, że się tak rozpisałam... ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- znalazłam fajną listę produktów dozwolonych w diecie, którą tu wcześniej zamieściłyście. na śniadanko serek bez bułeczki :P muszę powiedzieć, że mimo ograniczenia węglowodanów lista produktów prezentuje się całkiem nie najgorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyszło nieco z zaskoczenia, ale mam nadzieje ze nie ma tego złego... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Raczkowanie
|
co myslicie o moim dzisiejszym? jestem dopiero na 3 dni SB ale juz odczuwam monotonie w jedzeniu, a co dopiero jak będe po pierwszym tygodniu
![]() -2 jajka na twardo+pomidor+ 2 plasterki szynki -jogurt naturalny 0% -filet z kurczaka z papryka cebulą i czosnkiem - 2 plasterki szynki -sałatka z tuńczykiem możecie krzyczec ![]()
![]() |
#4620 |
Rozeznanie
|
Dobra, mój bigos jest gotowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.