Panny Młode = Żonki 2009 część XIII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-30, 14:59   #4591
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
Cześć!

anika222, Maggie1983, aniaaa84, kasiaher, ddaaiissyy, kliwia, merkaba - dziewczyny dziękuję!
cieszę sie, że podobała się Wam moja relacja i zdjęcia
nadal czekamy na zdjęcia od fotografa ale mam dla was jeszcze kilka pół-amatorskich )

Temat przewodni: polowanie na...

Zdjęcie 1
Zdjęcie 2
Zdjęcie 3
Zdjęcie 4
Zdjęcie 5

dziewczyny z tymi Księżmi to porażka jakaś... pisałam Wam o tym jak u mojego TZ księża śpiewają sobie połowe "wartości" ślubu do koperty dla nich w zamian za zgodę na ślub w parafii panny młodej...
i jaki cennik - za ślub unich 1000, a za wydanie zgody 500...
przemeldowaliśmy TZ do naszego domku przed ślubem (i tak zrobilisbysmy to po slubie) wiec nie płacilismy tej opłaty bo zgoda nie byla juz potrzebna
ale dla mnie to masakra z takimi cennikami....

czesc ja pamiętam
napisz w jakiej części kraju mieszkasz bo ciężko coś doradzić, żeby koszty podróży nie były wyższe niż cała podróż
no no podziwiam za pomysłowość

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
A my w tą niedziele poszlismy do kościoła i była akurat masza w intencji wszystkich małżeństw i było odnawianie przysięgi małżeńskiej. Ksiądz zaprosił wszystkie małżeństwa na środek i musieli stanąć w rzadku , podać sobie prawe ręce i powtarzać przyżeczenia jak na ślubie...fajne przezycie i do tego jak zaśpiewali "Miłość jedyna jest, miłość nie zna końca...", to się poryczałam...

A ja dzisiaj siedze w domu...w niedzielę zaczął mnie boleć ząb leczony rok temu kanałowo. Wczoraj zwolniłam sie z pracy i poszłam do dentystki, zrobiłam RTG w sumie nic podejrzanego nie wyszło. Otworzyli mi kanały, poczyścili i wsadzili jakieś lekarstwo. W nocy ząb znów mnie zaczął boleć i chciałam sobie wyciagnąć ten fleczer, żeby powietrze doszło do zęba, ale nie dąłam rady, tylko zrobiłam mała dziurke i przeszło...teraz na 14 ide znów do dentystki, żeby mi coś poradziła...echhhh...dług o mialam spokój z zebami
oj współczuje sytuacji z ząbkami ja nie cierpie dentysty ,ale oczywiscie jak mus to mus

a co do odnawiania przysięgi no to faktycznie też bym się wzruszyła

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Załącznik 2550066
te zdjęcie jest okropne ale jak obiecałam to obiecałam
ślicznie widać brzusio niech maleństwo rośnie zdrowo

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
UWAGA RELACJA !!!

19.09.2009

Zaczne od początku czyli od środy
W środe mieliśmy już klucze od sali i o 9 rano przyjechała dekoratorka ubierać sale, zajeło jej to niecałe 6 godzin, w tym czasie ja z moim jeszcze narzeczonym siedzieliśmy w kuchni i zmywaliśmy naczynia które były na sali bo wszystko było troche zakurzone.
W czwartek po południu przyjechała kucharka i kroiliśmy mięsa, wszystko sobie segregowała, i przygotowywała.
W piątek od 6 rano siedzieliśmy już na sali, przyjechala kucharka i 4 dziewczyny do pomocy i wszystko już gotowałyśmy i smarzyłyśmy. i tak minął piątek.

W sobote wstałam po 6 bo nie mogłam spać. miałam stras że hej. na 8 pojechalam z mamą do fryzjerki i tam sie uspokoiłam troche. czesała mnie do 9;45 potem szybko pojechalam do mojej przyszłej bratowej na malijaż (spieszyłam sie bo na 11 mieliśmy jechać na zdjęcia plenerowe) i pomalowała mnie dosłownie w 10 minut. jeszcze po drodze do domu wstąpiłam na sale zawieść winogrona i do kościoła zobaczyć jak jest ubrany. w domu byłam coś chyna o 10;15, zjadłam śniadanie i poszłam sie ubierać, w tym czasie przychodzili sąsiedzi z życzeniami i drzwi sie praktycznie nie zamykały coś przed 11 przyjechał TZ ze świadkiem i pojechaliśmy na zdjęcia, a tam to kamerzysta i fotograf już całkiem nas wyluzowali byli bardzo roześmiani i dużo żartowali bardzo zgraną ekipe twożyli tak że zdjęcia poszły nam gładko i szybko i już po 13 byliśmy w domu. zjedliśmy coś i siedzieliśmy w pokoju i cały czas ktoś przychodził z życzeniami o 14;30 przyjechal kamerzysta i fotograf i po 15 było błogoslawieństwo. Fotograf ciągle sie uśmiechał i żartował i rodzice dzięki temu sie tak nie stresowali o 15;45 pojechaliśmy do kościoła (dlatego wcześniej bo nasz ksiądz nie każe robić zdjęć podczas mszy bo flesz go razi) i porobiliśmy zdjęcia w kościele przed mszą. msza była ładna, za dużo z niej nie pamiętam ale raz sie uśmiechnełam do księdza i powiedział że ładnie sie uśmiecham i taką mnie pamięta ze szkoły jak mnie uczył religji i żebym sałe życie sie tak uśmiechala. po wyjściu z kościoła obrzucali nas groszami i było zdjęcie grupowe z wszystkimi gośćmi na sali przywitali nas chlebem i sola, TZ przeniusł mnie przez próg i zaczeły sie życzenia których nie było końca potem był obiad i nasz pierwszy taniec, zespół poprosił wszystkich gości i zrobienie koła a my w środku i jak wszyscy staneli to musieli zrobić 2 koła bo nie było miejsca już i my w tych kołach tańczyliśmy ale nam wyszedł ten taniec bosko, nic sie nie pomyliliśmy w krokach wszyscy goście byli zachwyceni no i wesele, wszyscy sie świetnie bawili, zespół super przygrywał, potem oczepiny, były 3 konkursy, jakiś taki żeby dotykać podłogi tymi częściami ciała co zespól powie, drugi to był taniec z gwiazdami ( tańczyło 5 par panów) i trzeci to kareta. i rzucanie welonu i musznika welon złapała dziewczynka która niosła nam obrączki (8 letnia) i chłopak 17 letni ale to ślicznie wyglądało chłopak wzioł dziewczynke na ręce i ładnie z nią zatańczył wesele trwało do 5 rano.
no to by było na tyle praktycznie wpadek żadnych nie było, wszystko sie udało tak jak chcieliśmy
no to najważniejsze,że wszystko się udało: )no to dziewczynka będzie musiała jeszcze trochę poczekać z tym welonem pewnie inne panny były zazdrosne hehe

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 14:59   #4592
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

india super zdjęcia

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 15:00   #4593
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Ślub można wziać w dowolnej parafi, musisz tylko mieć zgodę ze swojej parafi.
Skoro krucho u Was z kasą to dajcie tyle ile możecie, a jeżeli powie ze to za mało to śmiało pisz list do Kuri. Nie wiem która z dziewczyn i czy na tym forum, ale napisała taki list i nagle problem zniknął, ksiadz wogóle nie chciał pieniedzy i! Nie ma prawa Wam odmówić sakramentu tylko z powodu niedużej ofiary i nie przejmuj się tym co on sobie pomyśli, czy wypada - widać jakiego pokroju jest to człowiek i remont koscioła go nie usprawiedliwia!

Kasiaher to samo chciałam napisać mój TŻ nie moze się doczekać kiedy mój biust będzie tej wielkosci

W Bułgari było super Słońce świeciło mocno, basen przy hotelu chyba najlepszy jaki widziałam, drinki i czyste morze- widocznosć w wodzie na 1,5 metra. Niestety Bałtyk się przy Czarnym chowa Wykorzystałam wreszcie czarne pończoszki (kupione 3 lata temu, ale nie używane lezały w szafce) mina TZ niezapomniana niczego sie nie spodziewał, przebrałam się w łazience i mówię zeby właczył jakąś muzykę. Wyszłam w szlafroku on nadal nic nie zauważył. Chciałam zrzucić szlafroczek i zatańczyć tak seksownie dla niego (po raz pierwszy!) i.... nie zdażyłam po 2 sekundzie już leżałam na łóżku

Nadrobiłam wpisy i widziałam dziewczyny Wasze zdjecia slubne i wszystkie wygladałyscie pięknie
dzieki za poradę jak coś to napisze list
a męża mina napewno bezcenna gratuluje udanej podróży

Jagódka
Stary 2009-09-30, 15:02   #4594
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Proszę o to kilka fotek
swietne fotki
fajna z ciebie laska
Stary 2009-09-30, 15:09   #4595
angel166
Zakorzenienie

mój prezent na dzień chlopaka dostał wczoraj bokserki Playboya, bryloczek i dezodorant akurat stałam na promocji i nie miałam czasu coś innego kupić dzisiaj ubrał je do pracy ,a ja się śmiałam,żeby tylko sobie nie wziął do serca słowa "playboy" hehe

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
witam po dłuzszej nieobecności!!! alr się rozpisałyście, niestety nie bede miala czasu aby nadriobic wszystkie zaleglości. Ale dzieki, że przypomnialyście o dzisiejszym Dniu Chłopaka- wylecialo mi z głowy!!!

Chciałam Wam powiedziec, że Nasz Ślub przebiegł naprawdę super, nawet się nie spodziewałam. Pogoda była wrecz wymarzona, a o to najbardzoej sie martwilam
W takim razie zaczynam od poczatku:
Na 8.00 pojechałam do fryzjera, a tu załamka... salon zamknięty!!! myślałam, że padnę, salon otwarty od 9tej, ale z kobieta umowilam się wczesniej, no naszczescie miala malutkie spoznienie.prpbna fryzurke mialam na prostownice, ślubna miala byc na walki bo niby lepiej sie loki utzrymują, wiec ok- zgodzilam sie. okazalo się, że po zdjeciu walkow wlosy byly prawie proste i tak trzeba bylo robic prostownica, a tu coraz mniej czasu- ale efekt koncowy REWELACJA!!! fryzurka ladniejsza niz probna, pozniej makijaz tez z opoznieniem, bo dziewczynaprzede mna sie spoznila, ale nerwy minely gdy zobaczylam sie w nowym makijazu- bajka! ok.10.30 z salonu odebral mnie TŻ i świadkowa, pojechalimsy do domku, szybkie ubieranie bo na 12ta mialo byc blogoslawienstwo. o 12tej okazalao sie, ze brakuje jednego goscia, dziewczyny naszego świadka(brat TŻa), bo jeszcze robi sobie paznokcie- zawsze stwarza problemy!!! nie bede sie nad nia rozwodzic no w koncu na sile ja przywiezli, zryczana ze ona nie jest przygotowana ani ubrana ani uczesana(hmm to juz nie nasz problem, ze sie grzebala). Podczas blogoslawienstwa sie poplakalam, tak samo jak obie mamusie i moj ojciec No i w koncu z malym poslizgiem dotarlismy do urzedu na 13ta, podpisanie dokumentow, a o 13.15 ślub. Urzad ładny, zadbany, pani urzednik bardzo miala, przoieknie poprowadzila ceremonie... z TŻ sie nie denerwowalismy, zaszkilily mi sie oczy gdy muzyk zaczal grac jakas sliczna romantyczna melodie. Nastal czas przysiegi i dopiero moj TŻ sie zestresowala, tak sciskal mi dlon, ze myslalam, ze polamie mi palce hihi z tego stresu podczas przysiegi ani razu nie spojrzal mi w oczy - bidulek. ja sie nie stresowalam... bylo pieknie. Potem kwiaty, życzenia, obsypanie platkami(tak jak chcialam) i na obiad ktory byl o 14tej, jedzonko pyszne, sala ladnie udekorowana, o 15tej brzybyl DJ i imprezka sie zaczela na poczatku troszke sie balam, ze imprezka nie wypali, mielismy 19tu gosci, ale bylo super i wszyscy sie bawili. Nasze male wesele bylo dosc oryginalne jak to niektorzy stwierdzili. DJ dal z siebie wszystko, bardzo wesoly i wyluzowany, az nad to bo na pierszy taniec zagral Żono moja! myslalam, ze go udusze! zwatpilam bo na pierszy zamowilam PROCZ CIEBIE NIC Kayah i Kiliański no ale nie bylo wyjscia, zatanczylisy i bylo duzo śmiechu podczas wesela wkurzala nas tylko jedna osoba wspomniana wczesniej dziewczyna naszego swiadka- awanturowala sie z kilkoma osobami,min. ze bratem TŻ a final byl taki, ze (na szczescie nie na sali) w domu sie pobili - bez komentarza!!! laska jest lekko walnieta i strasznie zazdrosana, chciala sie ze mna zamienic na sukienki i tak sprawili nam duza przykrosc bo wlansie od nich (mimo iz to brat TZa i świadek) nie dostalismy od nich nawet kwiatka i kartki z zyczeniami ale poza tym malym incydentem bylo naprawde super, imprezka trwala od 14 i skonczyla sie przed 2. tak jak wspominalam nie chciala zadnych zabaw, bylo tylko rzut bukietem i butonierką oraz podziekowanie dla rodzicow i tu znowu DJ zrobil po swojemu ja zeby nie plakac chcialam utwor"a ja wole moja mame, co powie tata", a on puscil "kochani rodzice" B. Kowalska i wszyscy ryczeli, no ale bylo przynajmniej bardzo wzruszajaco naprawde nie spodziewalam sie, ze wszystko wyjdzie tak cudownie i ze wszystkim tak sie spodoba.
Zaluje tylko, że nie bylo dziadkow... ale tak sie czasem zycie uklada. wczoraj bylam w hospicjum u dziadka... to straszne jak na Twoich oczach umiera bliska Ci osoba
no to super ,że wszystko się udało mi najbardziej będzie szkoda,że mój tatuś nie doczekał ślubu zmarł jak miałam 12lat pamiętam jak gdy szłam do komuni zawsze powtarzał ,że nie będzie mógł się doczekać ślubu ,bo dopiero wtedy zobaczy mnie w białej sukni...

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Proszę o to kilka fotek
ślicznie wyglądałaś
ah... już nie mogę doczekać się naszego ślubu

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
dziękuję no myślę, że fotograf sobie poradzi. a oto jakieś fotki od niego

A własnie, proszę o szczere opinie na temat zdjęc, bo to debiut fotografa i dlateczgo czasem zwracam uwage na niektore rzeczy, ktore mi sie nie podobaja i ktore trzeba poprawić
fotograf spisał się na medal fotki świetne tylko pozazdrościć

PS. przepraszam za tasiemca ,ale jakośtak wyszło

Jagódka
Stary 2009-09-30, 15:34   #4596
aniaaa84
Zadomowienie

India zdjęcia śliczne debiut wypadł świetnie zdjątka są naturalne, a pozy niewymuszone. Piękna z Was para.
Stary 2009-09-30, 16:51   #4597
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a wy co wymysliłyscie na ten dzien??
no wlasnie ja jeszcze nic

Cytat:
dzięki dziewczyny za komplementy
zapomniałam wogóle że dzisiaj dzień chłopaka i imieniny mojego męża . a jutro moje urodzinki, dzisiaj moja psiapsióła przyjeżdża z Irlandii , fajnie dawno się nie widzialysmy
o to duzo okazji bedziesz miala do swietowania

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko, jaki dawałyście termin na koniec potwierdzenia przybycia na ślub? Tzn tak ślub 21 sierpnia, to potwierdzenie przybycia do kiedy? Ja bym wpsiała 1 lipca, ale czy to nie za wcześnie? Może lepiej 10/15 lipca?
my slub mielismy 25 lipca a potwierdzenie bylo do 4lipca ....

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
ja myslę, że do 18. albo 25.07.
ahhh 25.07

India - slicznie zdjecia

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-30, 18:14   #4598
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Proszę o to kilka fotek
Suknia poprostu przepiękna!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 19:39   #4599
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
to tak będziemy musieli zrobić ,powiem ,że chcemy ze msza i tyle

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

wogóle muszę Wam coś opowiedzieć ,byłam wczoraj w kościele sama ,bo Tż miał szkołę. Usiadłam tam gdzie zawsze ,a ksiądz(proboszcz co załatwialiśmy u niego slub) podszedł do mnie i powiedział zapraszam i wskazał na konfesjonał <szok> , no wiem ja tam klekłam ble ble ble (nie wspominałam mu wcześniej ,że mieszkamy razem). Zaczełam mówić ,że wiecej grzechów... a on do mnie: wróc, wróc , jaki masz jeszcze grzech? przecież mieszkacie razem!!( doniosły mu sąsiadki ,które "przypadkowo" siedziały nie daleko konfesjonalu:/ no to ja ,że żyjemy w grzechu. A on do mnie "dowidzenia",a ja zonk:/ nie wiedziałam co mam zrobić i tak rzuciłam " ale bedziemy chcieli wstrzymać wstrzemięźliwość do slubu" a on do mnie "no to będe się za Was modlił ,odmów w ramach pokuty coś tam, i w pragnieniu rozgrzeszenia dał za tydzień na tace w kopercie ofiarę na kościół i podpisz się wraz z adresem" <szok>nieźle:/ widać ,że już nawet na spowiedzi chce zarobić :/ kazał jeszcze za tydzień przyjść na msze z Tżetem,pewnie go też chce wyspowiadać :/
z czalym szacunkiem.. zmienilabym kosciol...

wogole nie mam weny jakos dziwnie mi sie pisze tak jakby to juz nie byl moj watek nasz watek
Stary 2009-10-01, 06:34   #4600
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wogole nie mam weny jakos dziwnie mi sie pisze tak jakby to juz nie byl moj watek nasz watek
ja tam to samo odczucie...
jakoś nie wiem, co tu mogę jeszcze mądrego(!) powiedzieć. czyżby inne problemy nas dotyczyły...?

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 07:49   #4601
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczynki dzien dobry,
wróciłam do pracy po l4 niestety, zalatwiła mnie klimatyzacja na sali
coś tu cichutko,

bardzo cichutko,

jednak nie jedziemy do egiptu jutro tylko pod koniec pazdziernika, bo raz ze tata ma abrahama 19.10 i nei chce wyjezdzac w tym czasie dwa ze małżowinowi sie zlecen narobiło i bedzie wiecej kaski pod koniec pazdiernika jak sie z tym wsystkim upora

wiecie co mam tylko 2 tygodnie obraczke na palcu a juz taka porysowana doła mama czy ty tez tak zwracacie uwage na nią?

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-01, 07:54   #4602
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
wiecie co mam tylko 2 tygodnie obraczke na palcu a juz taka porysowana doła mama czy ty tez tak zwracacie uwage na nią?
u mnie to samo. ciągle patrze jak mojej obrączce przybywa "zmarszczek".

Stary 2009-10-01, 07:55   #4603
angel166
Zakorzenienie

mam do Was kochane pytanie czy uda mi się znaleśćj futerko ślubne w cenie poniżej 80zł ?? licytowałam jedno na all ale cena doszła do 130zł w salonie kosztuje 250zł:/ jak wiecie nie mam zbytnio kaski i chciałabym kupić jakieś używane ,bo przecież założe je tylko raz:/

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

chciałam wypożyczyć ale nie ma już wypożyczalni w moim mieście

Jagódka
Stary 2009-10-01, 08:01   #4604
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ja moją etolę tez kupiłam używaną założylam ja tylko na chwile z domu do auta, bo potem mi sie taaaak gorąco zrobiło ze musiałam sciągnąć

kupiłam od jednej z wizazanek za 150 zł i to etolę a nei futerko
mysle ze bedzie cieżko

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 08:16   #4605
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny za komplementy
zapomniałam wogóle że dzisiaj dzień chłopaka i imieniny mojego męża . a jutro moje urodzinki, dzisiaj moja psiapsióła przyjeżdża z Irlandii , fajnie dawno się nie widzialysmy
Ja mojemu kupilam maly torcik z obrazkiem supermana sliczniusi swoja droga jak oni to robia-takie fajne komputerowe, jadalne obrazki
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko, jaki dawałyście termin na koniec potwierdzenia przybycia na ślub? Tzn tak ślub 21 sierpnia, to potwierdzenie przybycia do kiedy? Ja bym wpsiała 1 lipca, ale czy to nie za wcześnie? Może lepiej 10/15 lipca?
ja mialam potwierdzenie na 1 m-c przed i 2 tygodnie przed weselem dopraszalismy 2 pary-jedna przyszla, druga nie
Cytat:
Proszę o to kilka fotek
Pieknie
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
z czalym szacunkiem.. zmienilabym kosciol...

Martucha to szoruj na mamusiowo-staraczkowy czas zaczac kolejny etap w zyciu
Cytat:
ja moją etolę tez kupiłam używaną założylam ja tylko na chwile z domu do auta, bo potem mi sie taaaak gorąco zrobiło ze musiałam sciągnąć

kupiłam od jednej z wizazanek za 150 zł i to etolę a nei futerko
mysle ze bedzie cieżko
a ile kosztuje wypozyczenie??? Moze lepiej niech dziewczyna pozyczy u mnie bolerka itp byly do wypozyczenia za 50zl
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 08:52   #4606
agus87
Zakorzenienie

KASIAHER wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

ale u mnie przebrzydla pogoda
Stary 2009-10-01, 08:54   #4607
MAGiALENA
Zakorzenienie

kasiaher to już dzisiaj?! w takim razie: najserdeczniejsze życzenia!!!

Stary 2009-10-01, 11:09   #4608
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

To ja tez: STO LAT STO LAT dla naszej Kasienki kochanej
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 11:14   #4609
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

mi tez sie dziwnie pisze na tym wątku. ale co tam, niedługo mam nadzieje, ten wątek zamkniemy i zostanie tylko tamten

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-01, 11:28   #4610
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
a ile kosztuje wypozyczenie??? Moze lepiej niech dziewczyna pozyczy u mnie bolerka itp byly do wypozyczenia za 50zl
bylam się pytać wypożyczenie 150zł:/
KASIAHER wszystkiego naj naj najlepszego z okazji urodzin

Jagódka
Stary 2009-10-01, 11:28   #4611
aniaaa84
Zadomowienie

Kasiu ode mnie też najlepsze życzonka urodzinowe żeby zawsze i wszystko układało się po Twojej myśli no i szczęśliwego rozwiązania
Stary 2009-10-01, 13:32   #4612
AgatkaL
Wtajemniczenie

Kasiaher...sto lat, sto lat, sto lat, sto lat ...niechaj zyje NAM !!!

Pogoda faktycznie masakryczna, chociaż teraz u mnie wyszło słonko i Ide dzisiaj z mężulem do pizzeri na randkę (hehe) na pizze i piwko
I do tego mój maż wyciąga mnie w weekend na pierniczki do TOrunia

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 13:35   #4613
nenur
Raczkowanie

GG do nenur

Dziewczyny przepraszam ze tak zupelnie nie w temacie ale chcialam sie zapytac czy ktoras z Was slyszala moze badz miala stycznosc z taka choroba jak dystrofia mięśniowa??kazda informacja mnie interesuje z goy dziekuje i jeszcze raz przepraszam...

Bartłomiej - 16.02.2011r.

nenur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 13:46   #4614
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

Pogoda faktycznie masakryczna, chociaż teraz u mnie wyszło słonko i Ide dzisiaj z mężulem do pizzeri na randkę (hehe) na pizze i piwko
my
wczoraj na obiad kebaba tortille sobie zamowilismy
a w sobote wyprawiam swoje urodziny ( ktore mam jutro ) i mezulka imieninki, wiec u nas w domku bedzie dżampresssska
na 12 osob;p
Stary 2009-10-01, 13:56   #4615
gold-fish
Zakorzenienie

Kasiaher sto lat
Aguś przyjmij już dzisiaj najserdeczniejsze życzenia

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 14:55   #4616
merkaba
Raczkowanie

hej!!!!

jak zwykle sporo do nadrabiania

Kasiaher wszystkiego naj naj

Cytat:
Cześć!

anika222, Maggie1983, aniaaa84, kasiaher, ddaaiissyy, kliwia, merkaba - dziewczyny dziękuję!
cieszę sie, że podobała się Wam moja relacja i zdjęcia
nadal czekamy na zdjęcia od fotografa ale mam dla was jeszcze kilka pół-amatorskich )

Temat przewodni: polowanie na...

Zdjęcie 1
Zdjęcie 2
Zdjęcie 3
Zdjęcie 4
Zdjęcie 5

dziewczyny z tymi Księżmi to porażka jakaś... pisałam Wam o tym jak u mojego TZ księża śpiewają sobie połowe "wartości" ślubu do koperty dla nich w zamian za zgodę na ślub w parafii panny młodej...
i jaki cennik - za ślub unich 1000, a za wydanie zgody 500...
przemeldowaliśmy TZ do naszego domku przed ślubem (i tak zrobilisbysmy to po slubie) wiec nie płacilismy tej opłaty bo zgoda nie byla juz potrzebna
ale dla mnie to masakra z takimi cennikami....
genialne te fotki

Cytat:
no niestety chore... u niego w parafi nazywa sie to "półślubek" i normalnie funkcjonuje jako jedna z opłat kościelnych...
ta jego parafia wogóle jest chora.. TZta sąsiad robił szybki ślub bo dziecko było w drodze, biedni jak myszy kościelne o czym ksiądz wiedział bo po kolędzie chodzi... więc rozłożył im opłatę zas ślub na 12 rat! i oczywiście 1000 zł musieli zapłacić..... porażka!!
normalnie szok, to jest chore żeby tak kase ciągnąć, przecież już na same zaślubiny trzeba mieć pieniążki a tu takie...szkoda słów..

Cytat:
Załącznik 2550066
te zdjęcie jest okropne ale jak obiecałam to obiecałam
łał jaki brzusio

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
UWAGA RELACJA !!!

19.09.2009

Zaczne od początku czyli od środy
W środe mieliśmy już klucze od sali i o 9 rano przyjechała dekoratorka ubierać sale, zajeło jej to niecałe 6 godzin, w tym czasie ja z moim jeszcze narzeczonym siedzieliśmy w kuchni i zmywaliśmy naczynia które były na sali bo wszystko było troche zakurzone.
W czwartek po południu przyjechała kucharka i kroiliśmy mięsa, wszystko sobie segregowała, i przygotowywała.
W piątek od 6 rano siedzieliśmy już na sali, przyjechala kucharka i 4 dziewczyny do pomocy i wszystko już gotowałyśmy i smarzyłyśmy. i tak minął piątek.

W sobote wstałam po 6 bo nie mogłam spać. miałam stras że hej. na 8 pojechalam z mamą do fryzjerki i tam sie uspokoiłam troche. czesała mnie do 9;45 potem szybko pojechalam do mojej przyszłej bratowej na malijaż (spieszyłam sie bo na 11 mieliśmy jechać na zdjęcia plenerowe) i pomalowała mnie dosłownie w 10 minut. jeszcze po drodze do domu wstąpiłam na sale zawieść winogrona i do kościoła zobaczyć jak jest ubrany. w domu byłam coś chyna o 10;15, zjadłam śniadanie i poszłam sie ubierać, w tym czasie przychodzili sąsiedzi z życzeniami i drzwi sie praktycznie nie zamykały coś przed 11 przyjechał TZ ze świadkiem i pojechaliśmy na zdjęcia, a tam to kamerzysta i fotograf już całkiem nas wyluzowali byli bardzo roześmiani i dużo żartowali bardzo zgraną ekipe twożyli tak że zdjęcia poszły nam gładko i szybko i już po 13 byliśmy w domu. zjedliśmy coś i siedzieliśmy w pokoju i cały czas ktoś przychodził z życzeniami o 14;30 przyjechal kamerzysta i fotograf i po 15 było błogoslawieństwo. Fotograf ciągle sie uśmiechał i żartował i rodzice dzięki temu sie tak nie stresowali o 15;45 pojechaliśmy do kościoła (dlatego wcześniej bo nasz ksiądz nie każe robić zdjęć podczas mszy bo flesz go razi) i porobiliśmy zdjęcia w kościele przed mszą. msza była ładna, za dużo z niej nie pamiętam ale raz sie uśmiechnełam do księdza i powiedział że ładnie sie uśmiecham i taką mnie pamięta ze szkoły jak mnie uczył religji i żebym sałe życie sie tak uśmiechala. po wyjściu z kościoła obrzucali nas groszami i było zdjęcie grupowe z wszystkimi gośćmi na sali przywitali nas chlebem i sola, TZ przeniusł mnie przez próg i zaczeły sie życzenia których nie było końca potem był obiad i nasz pierwszy taniec, zespół poprosił wszystkich gości i zrobienie koła a my w środku i jak wszyscy staneli to musieli zrobić 2 koła bo nie było miejsca już i my w tych kołach tańczyliśmy ale nam wyszedł ten taniec bosko, nic sie nie pomyliliśmy w krokach wszyscy goście byli zachwyceni no i wesele, wszyscy sie świetnie bawili, zespół super przygrywał, potem oczepiny, były 3 konkursy, jakiś taki żeby dotykać podłogi tymi częściami ciała co zespól powie, drugi to był taniec z gwiazdami ( tańczyło 5 par panów) i trzeci to kareta. i rzucanie welonu i musznika welon złapała dziewczynka która niosła nam obrączki (8 letnia) i chłopak 17 letni ale to ślicznie wyglądało chłopak wzioł dziewczynke na ręce i ładnie z nią zatańczył wesele trwało do 5 rano.
no to by było na tyle praktycznie wpadek żadnych nie było, wszystko sie udało tak jak chcieliśmy
świetna relacja

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Niestety moja sesja wczoraj sie nie odbyla.. niefortunnie wsadziłam sobie silikonowa szczoteczke od tuszu do oka i skonczylo sie na wizycie na ostrym dyzurze oraz jak sie okazalo nadzerka rogówki. Lekarz powiedział, ze oko mam porysowane niczym szkło po ktorym jezdziło sie gwozdziem... Cale czerwone i załzawione tak wiec na sesje sie nie nadawalo
Kolejny termin na plener to piatek ale pogoda ma byc juz ponoc do kitu.. Nie wiem jak zrobimy ten plener.. moj TZ nie moze byc na kazde zawolanie bo pracuje w Krakowie, ja czestochowa.... Fotograf w soboty nie moze gdyz mna sluby... Zastanawiam sie czy do wiosny nie przelozyc choc nie byloby to mądre... Aha.. a z okiem juz lepiej, ale uwazajcie kochane, bo mozna sobie niezlego bigosu narobic
o jenki to rzeczywiście nieprzyjemna sprawa z tym okiem

Cytat:
witam po dłuzszej nieobecności!!! alr się rozpisałyście, niestety nie bede miala czasu aby nadriobic wszystkie zaleglości. Ale dzieki, że przypomnialyście o dzisiejszym Dniu Chłopaka- wylecialo mi z głowy!!!

Chciałam Wam powiedziec, że Nasz Ślub przebiegł naprawdę super, nawet się nie spodziewałam. Pogoda była wrecz wymarzona, a o to najbardzoej sie martwilam
W takim razie zaczynam od poczatku:
Na 8.00 pojechałam do fryzjera, a tu załamka... salon zamknięty!!! myślałam, że padnę, salon otwarty od 9tej, ale z kobieta umowilam się wczesniej, no naszczescie miala malutkie spoznienie.prpbna fryzurke mialam na prostownice, ślubna miala byc na walki bo niby lepiej sie loki utzrymują, wiec ok- zgodzilam sie. okazalo się, że po zdjeciu walkow wlosy byly prawie proste i tak trzeba bylo robic prostownica, a tu coraz mniej czasu- ale efekt koncowy REWELACJA!!! fryzurka ladniejsza niz probna, pozniej makijaz tez z opoznieniem, bo dziewczynaprzede mna sie spoznila, ale nerwy minely gdy zobaczylam sie w nowym makijazu- bajka! ok.10.30 z salonu odebral mnie TŻ i świadkowa, pojechalimsy do domku, szybkie ubieranie bo na 12ta mialo byc blogoslawienstwo. o 12tej okazalao sie, ze brakuje jednego goscia, dziewczyny naszego świadka(brat TŻa), bo jeszcze robi sobie paznokcie- zawsze stwarza problemy!!! nie bede sie nad nia rozwodzic no w koncu na sile ja przywiezli, zryczana ze ona nie jest przygotowana ani ubrana ani uczesana(hmm to juz nie nasz problem, ze sie grzebala). Podczas blogoslawienstwa sie poplakalam, tak samo jak obie mamusie i moj ojciec No i w koncu z malym poslizgiem dotarlismy do urzedu na 13ta, podpisanie dokumentow, a o 13.15 ślub. Urzad ładny, zadbany, pani urzednik bardzo miala, przoieknie poprowadzila ceremonie... z TŻ sie nie denerwowalismy, zaszkilily mi sie oczy gdy muzyk zaczal grac jakas sliczna romantyczna melodie. Nastal czas przysiegi i dopiero moj TŻ sie zestresowala, tak sciskal mi dlon, ze myslalam, ze polamie mi palce hihi z tego stresu podczas przysiegi ani razu nie spojrzal mi w oczy - bidulek. ja sie nie stresowalam... bylo pieknie. Potem kwiaty, życzenia, obsypanie platkami(tak jak chcialam) i na obiad ktory byl o 14tej, jedzonko pyszne, sala ladnie udekorowana, o 15tej brzybyl DJ i imprezka sie zaczela na poczatku troszke sie balam, ze imprezka nie wypali, mielismy 19tu gosci, ale bylo super i wszyscy sie bawili. Nasze male wesele bylo dosc oryginalne jak to niektorzy stwierdzili. DJ dal z siebie wszystko, bardzo wesoly i wyluzowany, az nad to bo na pierszy taniec zagral Żono moja! myslalam, ze go udusze! zwatpilam bo na pierszy zamowilam PROCZ CIEBIE NIC Kayah i Kiliański no ale nie bylo wyjscia, zatanczylisy i bylo duzo śmiechu podczas wesela wkurzala nas tylko jedna osoba wspomniana wczesniej dziewczyna naszego swiadka- awanturowala sie z kilkoma osobami,min. ze bratem TŻ a final byl taki, ze (na szczescie nie na sali) w domu sie pobili - bez komentarza!!! laska jest lekko walnieta i strasznie zazdrosana, chciala sie ze mna zamienic na sukienki i tak sprawili nam duza przykrosc bo wlansie od nich (mimo iz to brat TZa i świadek) nie dostalismy od nich nawet kwiatka i kartki z zyczeniami ale poza tym malym incydentem bylo naprawde super, imprezka trwala od 14 i skonczyla sie przed 2. tak jak wspominalam nie chciala zadnych zabaw, bylo tylko rzut bukietem i butonierką oraz podziekowanie dla rodzicow i tu znowu DJ zrobil po swojemu ja zeby nie plakac chcialam utwor"a ja wole moja mame, co powie tata", a on puscil "kochani rodzice" B. Kowalska i wszyscy ryczeli, no ale bylo przynajmniej bardzo wzruszajaco naprawde nie spodziewalam sie, ze wszystko wyjdzie tak cudownie i ze wszystkim tak sie spodoba.
Zaluje tylko, że nie bylo dziadkow... ale tak sie czasem zycie uklada. wczoraj bylam w hospicjum u dziadka... to straszne jak na Twoich oczach umiera bliska Ci osoba
Cytat:
Proszę o to kilka fotek
Cytat:
dziękuję no myślę, że fotograf sobie poradzi. a oto jakieś fotki od niego

A własnie, proszę o szczere opinie na temat zdjęc, bo to debiut fotografa i dlateczgo czasem zwracam uwage na niektore rzeczy, ktore mi sie nie podobaja i ktore trzeba poprawić
super relacja ale ta laska...szkoda gadać

fotki śliczne, pięknie wyglądałaś

a ja już powoli nerwy łapie, w końcu to już za 9dni..martwie się czy wszystko uda się załatwić bo zostało nam parę rzeczy typu % i ciasta..

kupiłam za to dziś piękną bieliznę na ślub,zjechałam pół miasta bo nigdzie nie mogłam znaleźć takiej jaką sobie wymarzyłam, tzn jednocześnie push up i z odpinanymi ramiączkami i do tego ecru a takich mało jakoś..ale udało się

dziołchy wiecie jaka pogoda ma być za tydzień? matka mówi że gdzieś czytała że ma być 10st a ja biorę ślub w górach wiec who knows...a bolerka nadal nie mam

...You know I look like a woman but I cut like a bufallo..

Zaręczyliśmy się : 25.12.2008 r.

Ślubowaliśmy : 10.10.2009 r.

Małgorzatek 16.04.2011

merkaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 15:16   #4617
angel166
Zakorzenienie

Cytat:

tylko pozazdrościć

Jagódka
Stary 2009-10-01, 16:37   #4618
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
dziewczynki dzien dobry,
wróciłam do pracy po l4 niestety, zalatwiła mnie klimatyzacja na sali
coś tu cichutko,

bardzo cichutko,

jednak nie jedziemy do egiptu jutro tylko pod koniec pazdziernika, bo raz ze tata ma abrahama 19.10 i nei chce wyjezdzac w tym czasie dwa ze małżowinowi sie zlecen narobiło i bedzie wiecej kaski pod koniec pazdiernika jak sie z tym wsystkim upora

ja tak samo... najpierw zapalenie gardła/krtani a z kolei teraz katar, wczesniej uszkodzenie rogówki oka.... od prawie 2 tyg jestem męzatka i ani jednego dnia zdrowa nie jestem ;]

Kasiu 100 LAT !!!!!!!!!!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 16:43   #4619
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

Cytat:
kasiaher to już dzisiaj?! w takim razie: najserdeczniejsze życzenia!!!
Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
To ja tez: STO LAT STO LAT dla naszej Kasienki kochanej
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
bylam się pytać wypożyczenie 150zł:/
KASIAHER wszystkiego naj naj najlepszego z okazji urodzin
Cytat:

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Kasiaher sto lat
Aguś przyjmij już dzisiaj najserdeczniejsze życzenia
Cytat:
Napisane przez merkaba Pokaż wiadomość
hej!!!!

jak zwykle sporo do nadrabiania

Kasiaher wszystkiego naj naj

genialne te fotki

normalnie szok, to jest chore żeby tak kase ciągnąć, przecież już na same zaślubiny trzeba mieć pieniążki a tu takie...szkoda słów..

łał jaki brzusio

świetna relacja

o jenki to rzeczywiście nieprzyjemna sprawa z tym okiem

super relacja ale ta laska...szkoda gadać

fotki śliczne, pięknie wyglądałaś

a ja już powoli nerwy łapie, w końcu to już za 9dni..martwie się czy wszystko uda się załatwić bo zostało nam parę rzeczy typu % i ciasta..

kupiłam za to dziś piękną bieliznę na ślub,zjechałam pół miasta bo nigdzie nie mogłam znaleźć takiej jaką sobie wymarzyłam, tzn jednocześnie push up i z odpinanymi ramiączkami i do tego ecru a takich mało jakoś..ale udało się

dziołchy wiecie jaka pogoda ma być za tydzień? matka mówi że gdzieś czytała że ma być 10st a ja biorę ślub w górach wiec who knows...a bolerka nadal nie mam
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
ja tak samo... najpierw zapalenie gardła/krtani a z kolei teraz katar, wczesniej uszkodzenie rogówki oka.... od prawie 2 tyg jestem męzatka i ani jednego dnia zdrowa nie jestem ;]

Kasiu 100 LAT !!!!!!!!!!
dzięki dziewczyny jesteście kochane
aguś to jutro ty wszystkiego najlepszego
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 17:23   #4620
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam to samo odczucie...
jakoś nie wiem, co tu mogę jeszcze mądrego(!) powiedzieć. czyżby inne problemy nas dotyczyły...?
za niedlugo wszystkie bedzieny na " Zonki 2009 "

Cytat:
Napisane przez nenur Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam ze tak zupelnie nie w temacie ale chcialam sie zapytac czy ktoras z Was slyszala moze badz miala stycznosc z taka choroba jak dystrofia mięśniowa??kazda informacja mnie interesuje z goy dziekuje i jeszcze raz przepraszam...
ja niestety nie moge pomoc

KASIAHER - wszystkiego najlepszego

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości