|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
a co do cukru, jak go wyrównasz (tzn bedziesz trzymać poniżej 120 po godzinie od posiłku - przynajmniej u nas tak każą) i na czczo bedziesz mieć nie za wysoki to nic się nie stanie dzieciątku
|
|
|
|
|
#4592 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
brawo dla muckowego tż ![]() ciekawe co mój powie jak mi jakieś wyjdą hehe
|
|
#4593 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:slina :![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak czasami czytam jak piszesz o swoim TŻ to normalnie mam ochote was wysciskac za to ze jestescie taka fajna para
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój mężol niestety wie i ciągle się pyta z uśmieszkiem czy mi zginą czy nie ale nie robi tego złośliwie, tylko lubi jak się złoszczę i dla niego to takie żarty, bo zaraz mówi, że i tak jestem NAJ. Ale coś tam w głowie zostaje i nawet nie chodzi o to jak wyglądam w jego oczach, ale jak ja siebie wiedzę - dokładnie tak jak piszesz lulek - trudno się jakoś zaakcptować, choć mam tylko/aż 8 kg na plusie. Tak bardzo chciałabym być pewna, że będzie wszytko ok.... Jak już jakoś przetrawiłam tą szyjkę, to znów coś... aaaa koniec tematu bo się bede nakręcać. a co do norm - to niby wszędzie podają do 140 a tu nagle 180 zobaczymy co mi powie gin
|
|
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
aguś nie chcę cię martwić, ale niestety normy po obciążeniu 75 glukozy są po 2 godzinach do 140
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- jasne, że damy ja już mam do tego lepsze podejście
|
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Cie rozumiem bo tez tak sie czasami czuje ale TŻ zawsze jak mowie mu ze mam rozstepy i cellulit to mowi ze nie widzi a poza tym dla niego to grecki bożek i on nie wie o co mi chodzi i oni naprawde nie zwracaja na to tak uwagi a z tym cukrem to rzeczywiscie zapytaj bo wychodzi na to ze jest u Ciebie wszystko w porzadku
|
|
|
#4598 |
|
Zadomowienie
|
widzę że o szyjce rozmawiacie...
to trzymajcie za mnie kciuki w poniedziałek...ide wtedy do gina na kontrolę szyjki... 2 tyg temu dowiedziałam się że moja szyjka ma 25mm, to trochę mało szczególnie że wcześniej gin o niej mówił jako "ładna, długa" aż strach się bać co będzie w poniedziałek a jeśli szyjka mi się jeszcze skróci ? to co wtedy? zatrzymają mnie w szpitalu cyz po prostu będe leżeć w domku?
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lulek śliczna ale co tam nie ma sie co łamać, byle maleństwo było zdrowe |
|
|
|
|
#4601 |
|
Zadomowienie
|
ja tak sobie myslę że po urodzeniu dziecka nie pokaże sie już na plaży w stroju dwuczęsciowym
no cóż... a szyjką może faktycznie nie będe się zamartwiać już teraz ale zacznę od pon - jeśli będzie ku temu powód ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- dziewczyny a może Wy wiecie co to może być... czasami czuję takie drgania"od dołu", jakby były to skurcze to chyba drgałby mi brzuch? tak to rozumiem. Ale to czuję różnie, jak siedzę, jak leżę.. tak jakbym pisała o łokciu to przy używaniu coś tam "stzyka, strzela" bo ja wiem jak to nazwać... ale mi to chodzi o miejsce w brzuchu baaardzo nisko, ale jak kładę rękę to nie czuję tego...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4602 |
|
Rozeznanie
|
A trafił mi się taki egzemplarz tż
Dzięki dziewczyny ja idę spać, a jutro na rybki |
|
|
|
#4603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oczywiście gdybym zapaliła światło i chciała to nakręcić to by cisza była ![]() Cytat:
Cytat:
I oczywiście ja nie mam za złe jak coś
|
|||
|
|
|
#4604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ostatnio jakos tylko poniżej pępka go czuję... mucka dobranoc i miłego wędkowania
|
|
#4605 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze wam tylko coś pokaże http://www.youtube.com/watch?v=Nvi5W...mbedded#at=107
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bzdurki opowiadasz
|
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
mucka21: słitaśny ten filmik
jejku jak bym bardzo chciała żeby Leonek miał takie niebieściutkie oczka a przystojny to też po mamusi ależ ja jestem gooopia
|
|
|
#4608 | |||||
|
Zadomowienie
|
Uff..nadrobiłam, siadł mi net i przez pare godzin byłam odcięta od świata...prznajmniej nadrobiłam książke i wyszywanie
![]() Cytat:
![]() 2/3 ciąży za Tobą teraz będzie z góreczki![]() Cytat:
Mi biustu dużo teraz nie przybyło po 3 cm w każdym i mam nadzieje,ze się na tym skończy , ale w pierwszej ciąży miałam 90 pod koniec ciąży 107, a zostało mi 96!!Szkoda tylko że ta jędrnośc się ulotniła zostawiając rozstępy na pamiątkeMartusia-labladory są przekochane, uwielbiam Lullaby-ciuszki super!Ale masz ich dużo! Natka-super że wózek zakupiony!!Pomalutku wyprawka będzie gotowa ![]() Cytat:
.Mam spory cyc i może jeszcze skoczyć do góry, stąd te obawy że zamiast być na miejscu będzie zwisać gdzieś pod szyciem ..ale na zdjęciach koszulka super sie prezentuje!!A jak bawełna?Miła w dotyku?Cytat:
Cytat:
Mam 2 pytania: 1. czy któras z Was stosuje balsam antycellulitowy?bo osatatnio spotkałam się z opinia ( w gazecie nie na forum ),że można je stosowac po wczesniejszej aplikacji np. balsamu na rozstępy..ja jakoś nie stosuje, chociaż cellulit to już mam chyba widoczny wszędzie, a jak jest z Wami??2.Czy któras z mam stosowała pas poporodowy i czy daje jakieś efekty?Jaki najlepiej kupić?
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-06-17 o 22:15 |
|||||
|
|
|
#4609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
ja się ewakuuję bo zaczynam przysypiać
słodkich snów
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie ewakuuje, do jutra mamiszcza kochane
|
|
#4612 |
|
Rozeznanie
|
Ja też już zmykam
|
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znalazłam na internecie informacje że w przychodni nie daleko mnie pobierają krew w sobotę i chyba zamierzam się tam jutro wybrać żeby zrobić na własną rękę te próby wątrobowe w związku z tym swędzeniem stóp, bo chyba nie wytrzymam do wizyty, dobranoc kobietki
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisuje na szybko, pędzę spać bo jutro szkoła i 2 zaliczenia
![]() lullaby_ml śliczne ciuszki irmith niestety dla ciężarówek normy są dużo bardziej zaostrzone A co do toxo to ja już robiłam 2 razy, były negatywne i jeszcze raz będę powtarzaćdanika a jakie miałaś wyniki, że ci dała insulinę? ![]() agnieszka 0605 dasz radę Słonko kapka najważniejszy zakup za nami
|
|
|
|
#4615 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
ja aż taka nie będę, ale mama ma przywieść tetrę z Chorwacji bo podpatrzyła, ze tam jest dobrej jakości. ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() ciekawe co z przedszkolem i szkołą ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
owszem na USG podają, że to jest 2 dni bardziej czy mniej rozwinięte, ale nikt mi daty porodu nie zmienia.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
||||
|
|
|
#4616 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka jestem i ja
ale pewnie wszystkie już śpią![]() Byliśmy z mężusiem na zakupach popołudniu w praktikerze i kupiliśmy kibelek do naszego nowego mieszkanka mały i normalny zakup, ale cieszy pomału do przodu![]() Cytat:
za zakup wózka, też się nad nim w sklepie zastanawialiśmy. Super, że to nie cukrzyca i możesz coś więcej jeść a co do egzaminu do szkoda troszkę, ale jak się taki stary profesorek uprze to nie ma wogóle opcji zagadania :przytul?Cytat:
tylko nie podrywaj za dużo facetów![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też nie miałam badań ani na tokso ani glukozy, ale to pewnie jeszcze przede mną, bo jeszcze nie ten odpowiedni tydzień, przynajmniej na glukoze Cytat:
ale to było na pewno miłe wykorzystywanie![]() Trzymam kciuki za jutrzejszy egzamin Cytat:
Cytat:
niezłą garderobę bedzie miał mały
|
|
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
a cóż to za pomysł?
jeszcze życie mi miłe i mój biust też - spanie w staniku to katusza, jak można się tak w nocy gnieść
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#4618 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
udanego wędkowania![]() Cytat:
trzymam kciuki za zaliczenia no i wszystkie już śpią; to ja też uciekam dobranoc mamuśki
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-06-17 o 23:51 |
|||
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak cycki zwisają to po to te katusze. Wiadomo, że to nie dla przyjemności... Martusia oj fajne nawet się mniej kłócimy lepiej jak jest blisko i mogę go utulić kiedy chce i wiem czy grzeczny ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- U mnie w 21 tygodniu prawie 400g - dokładnie 397 , więc Natko chyba jednak jesteś wrześniowa
|
|
|
|
|
#4620 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka jasne,że tak
super móc zasypiać i budzić się obok ukochanej osoby ja jestem typem przytulaska, więc lubię się dużo czułości a wiadomo, ze jak się razem mieszka to można na bieżąco obgadać różne problemy i sprawy i życie całkiem inaczej wygląda
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

poza tym nie orientuje się co i jak i to mnie jeszcze bardziej dołuje... Danika - ale z tą nietolerancją to coś dziecku grozi jeśli jest taki wysoki cukier???

nie byłam zadowolona z tego a tż mówi tak: krzywda od nich Ci się dzieje? boli cie? nie?! to co się przejmujesz i tak jesteś piękna i Cię kocham
brawo dla muckowego tż 
) tż zawsze robi 
podziwiam go za cierpliwość. i marudziła ze za dużo kapusty zrobiłam (a co miałam wyrzucić?) a do drugiej synowej miała pretensje że za dużo jej się kurczaczków ulęgło ( miała zabić? może się coś uchowa) 
:slina :
o mamusiu
zobaczymy co mi powie gin

ja rozumiem ze kumpel nie zakładał bo ostatnie dziecko mu się urodziło 9 lat temu, to mógł mieć wątpliwości co do jakośći pampersów, no ale bez przesady
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
ale to było na pewno miłe wykorzystywanie