Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 07:59   #4591
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja spodnie nosze wszystkie z przed ciązy.. ale w bluzki żadne nie wchodzę.. teraz załozyłam bluzkę, marynarę i pod nia pas bo pól brzucha miałam na wierzchu

walnę herbatkę i czas spadać.. ale mam jeszcze godzinkę.dobry czas
ja wejdę ale nie noszę, stawiam na wygodę a w zwykłych spodniach w ogóle mi nie jest wygodnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 07:59   #4592
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
cloche, nie wiem czy wiesz, ale w razie kolek będziesz wizażowe koleżanki zaopatrywać w kropelki niemieckie?
już słyszałam o tym wprawdzie ciągle zapominam, co to za nazwa, ale wiem, że matki gotowe zabić za buteleczkę aaaale, słyszałam już też jedną negatywną opinię na ich temat. karmiąca piersią powiedziała, że nie jest w stanie "przemycić" tylu kropelek na raz ile powinna, i w końcu kupiła jakieś polskie, które są bardzo skoncentrowane - daje się kropelkę na cycka i dziecko sobie to zliże jeśli chodzi o efekt - wszystkie jakoś słabo sobie radziły, więc nawet nie pytałam jakie próbowała...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:00   #4593
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wiesz co, nie zajarzyłam, że to sen i już kombinowałam, żeby też sprawdzić czy u mnie bedzie coś widać chyba mi mózg wyżarło
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:03   #4594
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ja piłąm mielone siemie lniane. I taki syrop drosetux, też można w ciąży, ale to chyba homeopatia jest.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

xal nie zrozum mnie źle, ale jeśli masz zmiany na oskrzelach to przez odmowę antybiotyku możesz tylko sobie i dziecku zaszkodzić, antybiotyki można spokojnie brać w ciąży, tylko lekarz musi zapisać odpowiedni, a w tak późnej ciąży to już w ogóle. Ja brałam w obydwóch ciążach,m bo nie chciałam wylądować w szpitalu na zapalenie płuc
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Znalazłam w necie info, że Hedelix ... podpytam lekarkę, jak przyjdę z listą wyboru i stanowczo odmówię antybiotyku to może coś mi doradzi co teraz brać.
zgadzam sie z metropolitan, tym ze nie wezniesz antybiotyku mozesz zrobic krzywde dziecku i sobie , jezeli infekcja nie chce przejsc to znaczy ze cos sie dzieje , jezeli nie chcesz bezmyslnie wziasc antybiotyku, idz do labolatorium i zrob badanie CRP z krwi i wtedy zobaczysz czy masz stan zapalny w organizmie czy nie .
Cytat:
hej dziewczęta

mam nadzieję, że u was wszystko ok, sorki, ale nie dam rady podczytać wszystkiego..

u mnie ok, ale wczoraj Blanka mi sie rzuciłła na brzuch i od tamtej pory mam wrażenie, że Kubuś się bardzo mało rusza. W tym tygodniu mam sie umówić na prenatalne, więc mam nadzieję, że się okaże, ze jest w porządku.
kupiłam Blance wczoraj taki żakiet w smyku :
http://www.smyk.com/cool-club-maryna...a-dla-dzieci-p
wygląda słodko w nim
piekny a spodnie tez cudneee
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
zostało mi dokładnie 6minut leniuchowania więc oczywiście nie mogłam nie zajrzeć ;-)

happy - chciałam Ci podesłać na priv te fotki, ale nie znalazłam tam opcji 'załącznik' więc proszę wytłumacz mi gdzie to jest, albo podeślij jakiś adres email to wyślę tam

axella - niesamowicie pozytywny wózek, ja chyba aż tak zielonego nawet na ulicy jeszcze nie widziałam

Aah, witamy się dzisiaj w 27tc, cieszę się z każdego mijającego tygodnia, już mi brzuch przeszkadza.

I okazało się jakim okropnym ignorantem jestem, myślałam sobie, że po porodzie tak chwila moment brzuch wraca do normalnego rozmiaru, a tu się okazuje, że ten cały proces obkurczania macicy trwa tygodniami urodzę dziecko i jeszcze trochę będę wyglądała jakbym była w ciąży )
za 27 tc

A ja sie nie moge doczekac srody w koncu bedzie usg i zobacze michasia :P
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:05   #4595
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
wie
a idź, takich snobów wszędzie się znajdzie, no ale niech mi się przynajmniej do wyprawki nie mieszają a ty może faktycznie poczekaj z tym wózkiem. nigdzie się nie spieszy... a jednak trochę kaski na to idzie.

co do kleszczy - mama mi wczoraj mówiła, że na żadne takie mam się nie zgadzać. faktycznie wolałabym, żeby cięli i wyciągali normalnie, niż zasysali...
Ale oni Cię pytać nie będą czy się zgadzasz
Jak zanika tętno dziecku to muszą je jak najszybciej wyciągnąć, bo to jest zagrożenie życia... a jak Ty nie dajesz rady go wypchnąć to coś zrobić muszą.
Ja miałam vacum i wszystko z małą było ok, tylko właśnie vacum a vacum - jest różnica.
U mnie mała wyskoczyła przy jednym pociągnięciu (ja już traciłam przytomność i miałam podany tlen-niewiele pamiętam)... ale u jednej z dziewczyn to była jakaś masakra. Jak to ładnie ujął lekarz "rzeźnia"

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ide we wtorek robic specjalne badania z krwi i mocz czy nie ma bialka
Oj straasznie Ci stopy popuchły - biedactwo

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
To ja tez Wam coś opowiem. Moja "znajoma" niedawno rodziła i jej mąż wziął aparat i narobił jej zdjęć a raczej jej krocza w momencie kiedy wychodziła główka:hah aha: najlepsze jest to że pokazywała te zdjęcia mojej siostrze (widok masakryczny) wszystko popękane itp jak sie później dowiedziałam zdjęcia zostały zrobine "na pamiątke" córeczce Czy to jest normalne. Ja myślałam ze sie przewróce jak sie o tym dowiedziałam

.
WTF? Ale ludzie mają pomysły

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ogladalam przed chwila w tvn style wlasnie program "zawody" - o poloznych faaaajne. polujcie na powtorke. szczegolnie wspomnienia o tatusiach podczas porodow, o samych rodzacych duszacych polozna, o lakierze do paznokci, ktory trzeba zmyc (gorzej jesli jest to zel), o rodzacych malujacych sie, po to by makijaz splynal tuz przed ujrzeniem malucha :P i inne takie.
opowiadaly tez o przesadach, o tym ile naprawde trwa porod.
z ciekawostek ktore mnie zachwycily - porod porownywany jest do wysilku a) przerzucenie 4 ton wegla, b) maraton 43 km

Cytat:
Wy wszystkie kupujecie wózki..macie rozeznanie.. a ja jak byłam,tak jestem zielona..
mam wymagania i zwykle jak znajde cos dobrego technicznie to brzydkie. a jak ładne i dobre to cena taka że wyc się chce
zostane bez wózka.. kupię małej od razu hulajnogę..czymś jeżdzić musi

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
No właśnie co do wózków... kupujecie 4 kołowce czy 3 kołowce? Kusi mnie ta Mura 3 kołowa, ale nie wiem jak się prowadzi taki wózek... Któraś testowała ?
Normalnie się go prowadzi.
Cytat:
Właśnie podczytywałam marcowo-kwietniowe mamusie i dziewczyna o nicku strippi 5 dni po porodzie straciła całe 10kg, które przytyła w ciąży.

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1645
Ale to żaden wyczyn
10kg mniej to ja miałam na 2gi dzień po porodzie
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:05   #4596
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja wejdę ale nie noszę, stawiam na wygodę a w zwykłych spodniach w ogóle mi nie jest wygodnie
no na wyjścia musze

mam ambitny plan i jutro zakupię sobię BALERINKI czas na wiosenne butki!

poleżą pewnie jeszcze trochę ale jaka radość parzec na buty które nie są z futrem, nie waża pare kilo i nie s do kolana

aaa,będe musiała Wam wrzucc foto w mojej wiosennej skórze największy wieśniak świata

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:05   #4597
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Znalazłam w necie info, że Hedelix ... podpytam lekarkę, jak przyjdę z listą wyboru i stanowczo odmówię antybiotyku to może coś mi doradzi co teraz brać.
nie no pewnie, że na przeziębienie to nie. W ogóle nie wiem, czemu te nieuki daja od razu antybiotyki??? ja nienawidzę brać antybiotyków i już muszę zdychać, żeby wziąć. Z pediatrami to samo, dają na wszelki wypadek czy co??

axella, to jak ty się zapinasz w tych gaciach??? brzuchol ci nie marznie?? ja mam 2 pary ciążówek, potem może opchnę je na all, jeśli ktoś będzie chciał kupić.
Najgorsze, że teraz tyle fajnych kolekcji wiosennych, sklepy kuszą kolorkami, a my takie hipopotamy chodzące. Ja bym sobie nawet kupiła jakieś rzeczy, bo nie jestem bardzo wielka, a bluzki iteraz głównie są luźniejsze, ale szkoda mi, bo potem będą w szafie leżeć... wolę zaczekać chyba do lata.
Jedyne lekarstwo na to to chyba po prostu nie chodzić po sklepach!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 08:06   #4598
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
a ja słucham jej w kółko i jezcze mi się nie nudzi
ja jak złapię fazę na jakąś pisoenkę to też puszczam w kółko, ale już jak zaczynają mi w radiu grać 5 piosenek na krzyż to obrzydzają mi je skutecznie
Stary 2013-03-04, 08:08   #4599
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
już słyszałam o tym wprawdzie ciągle zapominam, co to za nazwa, ale wiem, że matki gotowe zabić za buteleczkę aaaale, słyszałam już też jedną negatywną opinię na ich temat. karmiąca piersią powiedziała, że nie jest w stanie "przemycić" tylu kropelek na raz ile powinna, i w końcu kupiła jakieś polskie, które są bardzo skoncentrowane - daje się kropelkę na cycka i dziecko sobie to zliże jeśli chodzi o efekt - wszystkie jakoś słabo sobie radziły, więc nawet nie pytałam jakie próbowała...
no nie dzieczynki mam nadzieje ze nas kolki ominął i nie bedziemy musialy cierpiec razem z maluszkami

wczoraj w Szczecinei w jednym ze szpitali , musieli ewakulowac noworodki z inkubatorow do innych szpitali http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/art...ECIN/130309895
w wiadomosciach o tym pisalai , masakra jakas a mamy pewnie ze strachu umieraly
Stary 2013-03-04, 08:08   #4600
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
no na wyjścia musze

poleżą pewnie jeszcze trochę ale jaka radość parzec na buty które nie są z futrem, nie waża pare kilo i nie s do kolana

aaa,będe musiała Wam wrzucc foto w mojej wiosennej skórze największy wieśniak świata

no ja właśnie na jakieś balerinki choruję. Mam z zeszłęgo roku na wiosnę takie espadrylki, które uwielbiam:http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAg&dur=184
ale do sukienek pasują tylko takich w bardziej sportowym stylu, np. dżinsowych, więc chyba zakup balerin mnie czeka. Bo na długie spacery z dwoma dzieciakami raczej nie będę śmigać w szpilach
Stary 2013-03-04, 08:09   #4601
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
nie no pewnie, że na przeziębienie to nie. W ogóle nie wiem, czemu te nieuki daja od razu antybiotyki??? ja nienawidzę brać antybiotyków i już muszę zdychać, żeby wziąć. Z pediatrami to samo, dają na wszelki wypadek czy co??

axella, to jak ty się zapinasz w tych gaciach??? brzuchol ci nie marznie?? ja mam 2 pary ciążówek, potem może opchnę je na all, jeśli ktoś będzie chciał kupić.
Najgorsze, że teraz tyle fajnych kolekcji wiosennych, sklepy kuszą kolorkami, a my takie hipopotamy chodzące. Ja bym sobie nawet kupiła jakieś rzeczy, bo nie jestem bardzo wielka, a bluzki iteraz głównie są luźniejsze, ale szkoda mi, bo potem będą w szafie leżeć... wolę zaczekać chyba do lata.
zakładam pas lub jedną koszulkę w spodnie i druga na wierzch

mi też marzy sie shopping ale odpuszczam bo tylko sie zdoluje ze w nic nie wchodze

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja jak złapię fazę na jakąś pisoenkę to też puszczam w kółko, ale już jak zaczynają mi w radiu grać 5 piosenek na krzyż to obrzydzają mi je skutecznie
aaa,fakt.. jeszcze z dzień i będę pawiowac ta piosenką

ZUZIAK 7.05.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 08:09   #4602
banka26
Zakorzenienie

teraz doczytalam ze matki tez zabraliii
Stary 2013-03-04, 08:09   #4603
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
no to się pokazuj
Stary 2013-03-04, 08:09   #4604
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli chodzi o komedie, to kiedyś widziałam "Zgon na pogrzebie". Boski film, ale w wersji angielskiej (jest jeszcze amerykańska).
angielska genialna, amerykańska beznadziejna
Stary 2013-03-04, 08:12   #4605
metropolitan
Zadomowienie

włąśnie patrzyłam na zarze, i wkurza mnie to, że za baleriny ze sztucznego jakiegoś gówna, trzeba tam zapłacić 200 złotych!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 08:13   #4606
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
1.Normalnie się go prowadzi.

2.Ale to żaden wyczyn
10kg mniej to ja miałam na 2gi dzień po porodzie
1. Nie wiem dlaczego, ale wydaję mi się bardziej wywrotny i mniej stabilny... 3 kołowce jednak są według mnie zgrabniejsze

2. To super już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła włożyć moje stare spodnie
Stary 2013-03-04, 08:15   #4607
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Cloche, bo ty chyba bardziej wtajemniczona jesteś w naturalne leczenie, sprawdziłaś coś na kaszel od rana normalnie jak gruźlik chodzę. Kaszlę i kaszlę, już prawie płuca wypluwam. Coś mi chyba tam siedzi, bo jak odkaszlnę to mam chwilę spokoju.
Inne dziewczyny jak macie sposoby to podajcie.

Zapisałam się na wizytę, niestety z kobiet jest tylko ta moja co zawsze, rano jeden lekarz Lipa (jakie nazwisko tak leczy, sole emskie to ja sama potrafię kupić bez recepty a mi zależy na osłuchaniu) i później też jakiś dyżurny bez zapisów ... no nic, postawię się, że od 2006 antybiotyku nie brałam i nie mam zamiaru tego zmieniać. No ale wtedy było prawie 39 i angina więc jak mus to mus.
tak jak hump pisze, jakiś ziołowy, gęsty syropek już trochę pomoże. i pastylki do ssania np. z porostem islandzkim (ja mam akurat syrop z tego porostu i z miodu). wszystko to pomaga odkrztuszać.
a do lipnej lekarki idź tylko bądź stanowcza. powiedz, że ma się najpierw upewnić, że to bakcyl a nie wirus...
no i prócz tego pij ciepłe rzeczy. jakiś napar z imbiru? miodową nalewkę robi się niestety nie na ciepło - miód rozpuszcza się w max 40 stopniowej wodzie i zostawia na parę godzin, żeby swoje właściwości mógł rozwinąć. no i musi to być porządny miód. do tego cytrynki dużo wcisnąć i jest mniam mniam
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja na gardło/kaszel z leków zażywałam syrop prawiślazowy i syrop z babki lancetowatej. one są bez recepty, te ziółka w ciąży są bezpieczne, jedyne co może szkodzić to minimalne ilości alkoholu jakie zawierają te syropy. choć mi gin powiedziała że to tyle co nic, i spokojnie można zażywać.
alkohol to i w jabłku i maślance jest
Cytat:
xal nie zrozum mnie źle, ale jeśli masz zmiany na oskrzelach to przez odmowę antybiotyku możesz tylko sobie i dziecku zaszkodzić, antybiotyki można spokojnie brać w ciąży, tylko lekarz musi zapisać odpowiedni, a w tak późnej ciąży to już w ogóle. Ja brałam w obydwóch ciążach,m bo nie chciałam wylądować w szpitalu na zapalenie płuc
jeśli to jest bakcyl, to owszem, antybiotyk lepiej brać. ale większość infekcji to same wirusy i wcinając antybiotyk tylko osłabiamy organizm, choróbsko się ciągnie niepotrzebnie... xal chce właśnie tego uniknąć. bo lekarze idą często na łatwiznę i zbywają pacjentów receptą na antybiotyk. ta lekarka xal właśnie taka jest, stąd jej obawy.

spadam do pracy ciekawe, czy mnie pogonią...
Stary 2013-03-04, 08:15   #4608
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
włąśnie patrzyłam na zarze, i wkurza mnie to, że za baleriny ze sztucznego jakiegoś gówna, trzeba tam zapłacić 200 złotych!
ja ze wzgledu na moj nie wyjsciowy rozmiar stopy kupuje w daichmanie i zawsze mam kilka tanich par na sezon i tak buty po sezonie wywalam bo wszystkie skutecznie wykanczam

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-04, 08:19   #4609
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
1. Nie wiem dlaczego, ale wydaję mi się bardziej wywrotny i mniej stabilny... 3 kołowce jednak są według mnie zgrabniejsze
bo niektóre 3kołowce faktycznie wywrotne są. ale słyszałam, że mura należy do tych stabilnych
Stary 2013-03-04, 08:19   #4610
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no na wyjścia musze

dlatego ja polowałam na ciążówki po taniości

Balerinkiii ja póki co lekkie botki nieocieplane planuję kupić dziś

Pokaż się

Cytat:

Wczoraj byliśmy w ch i wyć mi się chciało jak widziałam te kolorowe sukienki ale jeszcze chwila i sobie kupię

Stary 2013-03-04, 08:21   #4611
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Jutro mam zamiar go pooglądać, więc dam Ci znać popołudniu/wieczorem
super to czekam na info
Stary 2013-03-04, 08:22   #4612
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Miałam pisać. Ostatnio posmarowałam sobie nogi balsamem Ziaji - kozie mleko i chyba był po terminie bo mam mega uczulenie, nogi mnie swędzą a wczoraj wyszła wysypka no i w nocy nie mogłam wytrzymać i poszłam się posmarować alantanem i jak spojrzałam na prawą łydkę to myślałam, że padnę FIOLETOWE, grube żyły na caaaałą łydkę i w sumie aż do uda, aż mi stanęły łzy w oczach, że żylaki wychodzą bo druga noga bez zmian... ale po chwili zniknęło i dziś już jest ok - może to od chodzenia Nie chcę żylaków

Stary 2013-03-04, 08:25   #4613
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
A tak z pozytywnych tematów, to dzisiaj tż mi powiedział, że jestem jego skarbonką. Patrzę na niego oczekując ciągu dalszego, bo nie kumałam, ale się nie kwapił. Pytam dlaczego skarbonką... Odpowiedział, że dlatego, bo noszę jego skarb. Zrobiłam takie oczy... Na co musiał dorzucić 3 grosze: No chodź do mnie moja ŚWINKO skarbonko.
Dobrze, że nie powiedział, że jesteś jego skaronką bez dna

Cytat:
u mnie ok, ale wczoraj Blanka mi sie rzuciłła na brzuch i od tamtej pory mam wrażenie, że Kubuś się bardzo mało rusza. W tym tygodniu mam sie umówić na prenatalne, więc mam nadzieję, że się okaże, ze jest w porządku.
kupiłam Blance wczoraj taki żakiet w smyku :
http://www.smyk.com/cool-club-maryna...a-dla-dzieci-p
wygląda słodko w nim
Nie martw się Kubuś miął po prostu spokojniejszy dzień
A żakiecik słodziutki

Cytat:
Dzisiaj rano włączyłam TV, trafiłam na prognozę i co? Ten tydzien ciepło, czego nie widzę bo za oknem było -3, ale po weekendzie może spaść nawet -12 czy -15 w nocy dopiero po 16 czy jakoś tak wiosna się rozwinie.

Cloche, bo ty chyba bardziej wtajemniczona jesteś w naturalne leczenie, sprawdziłaś coś na kaszel od rana normalnie jak gruźlik chodzę. Kaszlę i kaszlę, już prawie płuca wypluwam. Coś mi chyba tam siedzi, bo jak odkaszlnę to mam chwilę spokoju.
Inne dziewczyny jak macie sposoby to podajcie.
Mnie cieszy ten tydzień ciepłych temperatur - TŻ ma urlop cąły tydzień i wreszcie będę miała się z kim z domu ruszyć troszkę Dobrze, że sobie tego urlopu za tydzień nie wziął!

Na kaszel jak i na gardło ja wciąż podtrzymuję syrop z cebuli na pewno lepszy niż homeopatia. Mi bardzo pomógł.

Cytat:
zna się któraś na ogrodach/kwiatach/sianiu/sadzeniu różnorakich dziwactw na ogródku ?
bo jako,że mamy kawałeczek malutki trawniczka dla siebie to chciałam jakieś kwiatki.. no i wyczytałam,że w cienistym miejscu takim jak nasze to nie wielki wybór.. jedyne ładne kwiatuszki to smagliczka ale nawet jakby juz je siać to w tym roku nie wykwitną i pytanie:czy da się kupic już akie podrośnięte?? bo ja musze już znaczy jak już będzie ciepło ale chcę przynieść,zasadzić i mieć a nie czekać aż będzie kiełowac bo znajac moje szczescie sie nie doczekam
Lonely jest naszym guru ogrodowym, na pewno coś Ci poradzi

Cytat:
Dokładnie. My w sobotę ustalaliśmy budżet na nowy miesiąc i TŻ pyta ile potrzebuję przeznaczyć na ubrania w tym miesiącu Aż mi się wyć zachciało. Normalnie w marcu to bym szalała po sklepach, a teraz to mi sie nawet nie chce patrzeć w ich stronę jak jestem w jakimś CH. Nic nie będę kupować, nie ma sensu. Mam kilka lżejszych bluzeczek ciążowych, które dostałam w spadku i wystarczy.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:25   #4614
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Bardziej wywrotny niż co?
Przecież gdyby te wózki były wywrotne i niestabilne to by ich nie dopuścili do sprzedaży - w końcu dzieci się nimi wozi
Stary 2013-03-04, 08:26   #4615
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Miałam pisać. Ostatnio posmarowałam sobie nogi balsamem Ziaji - kozie mleko i chyba był po terminie bo mam mega uczulenie, nogi mnie swędzą a wczoraj wyszła wysypka no i w nocy nie mogłam wytrzymać i poszłam się posmarować alantanem i jak spojrzałam na prawą łydkę to myślałam, że padnę FIOLETOWE, grube żyły na caaaałą łydkę i w sumie aż do uda, aż mi stanęły łzy w oczach, że żylaki wychodzą bo druga noga bez zmian... ale po chwili zniknęło i dziś już jest ok - może to od chodzenia Nie chcę żylaków
pewnie od chodzenia..
ja wczoraj wyjęłam tą Johnsonowa próbke kremu pielegnacyjnego, dałam na buzię i w efekcie myślałam,że płonę... uczulił mnie

tż juz jedzie.
Lecę!!!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-04, 08:27   #4616
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Oby nie, ale podobno jak wychodzą żylaki to też nogi swędzą - ja się nie znam na tym, ale nie życzę
Stary 2013-03-04, 08:29   #4617
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie od chodzenia..
ja wczoraj wyjęłam tą Johnsonowa próbke kremu pielegnacyjnego, dałam na buzię i w efekcie myślałam,że płonę... uczulił mnie

tż juz jedzie.
Lecę!!!
dlatego ja żadnego Johnsonowego shitu nie chcę używać przy dziecku

leć

Cytat:
Oby nie, ale podobno jak wychodzą żylaki to też nogi swędzą - ja się nie znam na tym, ale nie życzę
hm, tylko nogi swędzą mnie na piszczeli a te żyły są bardzo z boku
najgorsze, że moja mama ma żylaki i babcia też ja niby jestem bardziej od strony taty a tam żylaków nikt nie ma, więc może jest szansa, że mnie ominą swoją drogą - moja mama miała już przed 18r.ż.

Stary 2013-03-04, 08:30   #4618
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Bardziej wywrotny niż co?
Przecież gdyby te wózki były wywrotne i niestabilne to by ich nie dopuścili do sprzedaży - w końcu dzieci się nimi wozi
Niż 4 kołowce nie mam porównania, bo nigdy nie prowadziłam takiego wózka bazuję na opiniach internautów
Stary 2013-03-04, 08:36   #4619
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche
alkohol to i w jabłku i maślance jest
w sumie racja

ja też chcę balerinki
Stary 2013-03-04, 08:37   #4620
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie wczoraj zobaczyłam pod kolanami dość widoczne fioletowe żyły Jutro musze je pokazać lekarce na wizycie. Obawiam się, że to początki żylaków. Moja mama ma niestety...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości