|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
własnie gdzie wyrabiałaś? na ligocie tam w tym przeniesionym nfz? i też tylko pesel?
#4592 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4593 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marsi- współczuję.... ![]() my kobiety, mamy przepi.eprzone, najpierw poród, potem opieka nad dzieciem czasami trudna a na pewno pochłaniająca mnóstwo energii i nerwów, z wieloma możliwosciami: problemy z kp, figurą, jedzeniem.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- ponawiam pytanie o smoczka do butelki- mam wymienac po skonczonym 3 miesiącu?
ale duzo chrztów wyskoczyło ![]() ja dopiero na czerwiec impreze szykuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziwne, że takie różnice są w wydawaniu tej karty. U mnie facet wklepał dane do kompa, wziął czystą kartę, wsadził do drukarki i za chwilkę mi ją dał. Cytat:
![]() Tak mi się wydawało, że chrzciny u Wisienki, mam nadzieję, że się udały ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
Nie musisz
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Byłam dziś na łowach w lumpku i fajną kurteczkę kupiłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
My chrzcimy 28 kwietnia mam nadzieje ze pogoda juz bedzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy coś w tym jest czy nie, ale my mamy całą butelkę antykolkowa TT i jak do tej pory Nadia nie miała kolki (odpukać) Ogólnie odkryłam super sposób na usypianie Małej. Dzisiaj kąpanie, jedzenie i usypianie zajęło nam 25 minut ![]() ![]() Przy karmieniu dotykam ustami jej czółka, przy nosku, między oczami, ona od razu zamyka oczka i tak juz zostaje ![]() ![]() ![]() ![]() Później nawet przy przekładaniu do łóżeczka się nie budzi ![]()
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Dziecko mi dzis przespalo caly dzien, z przerwami na karmienie oczywiscie - zupelnie jak nie on!
Balam sie co bedzie przy wieczornym usypianiu. Jak zwykle po zjedzeniu z piersi cudowal, ale dalam mu jeszcze 50ml mm i spiii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Wybaczcie że tak zmieniam ten avatar ale nie umiem się zdecydować ![]() ![]()
#4603 | ||||
Wtajemniczenie
|
Odpowiem na część bo mi poznikają cytaty później. Jeszcze 5 stron zostało
![]() Cytat:
![]() Mój ma 3 miesiące i nadal śpi mi na klacie Cytat:
![]() A jak w Japonii obchodzisz Wielkanoc? Przekazujesz jakieś nasze tradycje TŻtowi? ![]() Śliczna Cytat:
No i super że TAM wszystko ok ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40081915]Dziewczyny kp, jak tam jedzenie w swięta? ja w sumie się nie ograniczałam ![]() Ja sobie ciasta nie żałowałam a tak to jakoś nie miałam na nic ochoty. Kurczaka tylko zjadłam i schabu pieczonego. Cytat:
![]() śliczności |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Marsi : współczuję alergii i klopotów z kp. Próbuj kochana, ja myślę, że nie ma co panikować z wagą małego jeszcze- oby się obyło bez dokarmiania.
Przypomnijcie, ile dziecko ma przybrać tygodniowo?? Amelka mówi dobranoc wizażowym ciociom, zdjęcie sprzed 5 minut, malutka śpi, a Tż na piłce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
`
Cytat:
![]() eliminuje podawanie smoczka i odciąganie pokarmu dlatego uspialam dziś cycusiem a nie butelką z moim mlekiem i pewnie dlatego to tak długo trwało wrrrrrrrrr pozostwię tylko jedno karmienie ze smoczka jak jestem w robocie a Twoja Zosia też słabo przybierała na wadze? bo ja nie dokarmiam mm i powiem szczerze,że nie poddam się łatwo tylko będę gdzie indziej szukać pomocy jak mi pediatra zaleci mm bo wiem,że wtedy nie utrzymam laktacji a Leo zdecydowanie wybierze butelkę ![]() Marzenka ale nazwiska nie zapamiętałam w oklularach krótkie włosy chciałam właśnie poradzić się doktor s...in ale ona już nie przyjmuje w poradni dzieci zdrowych chciałam,żeby ta lekarka dała mi gastrotuss a nie ten nutriction na ulewanie a ona powiedziała,że nie kojarzy innego prepartatu na ulewanie niż nutricion ![]() ![]() mam podejrzenie- kiedyś pisałam,że trenowałam z wolnymi ciężarami i przyjmowałam białko dla sportowców- nie wiem czy to nie od tego a może kuźwa od głupoty?????? wrrrrr mogę mieć pretensje do siebie bo wtedy jak je źle tolerowałam to powinnam odstawić a teraz organizm się buntuje,tym bardziej,że tak jak napisały niektóre z Was, organizm jest i tak obciążony, ciaża,karmienie, rozhulane hormony, organizm jest jednak osłabiony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Konto usunięte
|
Bijkora, ja nie mam pojęcia, jak się tezę stawia do tematu maturalnego :/ Ale może na zasadzie rozprawki - to się fajnie pisze. Czyli byłoby po prostu: w literaturze światowej często pojawia się postać kobiety upadłej. i udowadniasz to.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny bo nie jestem w stanie nadążyć ze zdjęciami
WSZYSTKIE WASZE BOBASY SA CUDOWNE, KOCHANE,PRZEŚLICZNE wycmokałabym wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Konto usunięte
|
Debrah, jak pięknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Za każdym razem myślę czy jakaś nowa mamusia nie napisała ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40097815]Bijkora, ja nie mam pojęcia, jak się tezę stawia do tematu maturalnego :/ Ale może na zasadzie rozprawki - to się fajnie pisze. Czyli byłoby po prostu: w literaturze światowej często pojawia się postać kobiety upadłej. i udowadniasz to.[/QUOTE] Haaha właśnie ja też nie wiem ![]() ![]() Ale wydaje mi się ze właśnie jak jak mówisz ![]() ![]()
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
Bijkora: też nie wiem niestety jak to sformuować, bo maura chwilę temu była i nie wiem jakie wymagania są teraz. Black pewnie bardziej na czasie.
Szajka: dziękujemy za komplement ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Rozeznanie
|
Widziałyście nową gazetkę biedronki?
Ma być promocja, 2 paczki dowolnych pampersów za 50zł ![]() Gazetka z kosmetykami..chyba mój portfel się odchudzi ![]()
#4613 |
Zakorzenienie
|
Ja nie pomogę z ustnym polskim, bo miałam tylko 50% - mój temat był zbyt kontrowersyjny, tzn zbyt kontrowersyjnie go opracowałam, heh...
![]() Dziewczyny, chętnie pomogę każdej z doborem podkładu i innych kosmetyków. ![]() ![]() ![]() Fajna gazetka, już widzę, że kupię żele pod prysznic, odżywkę do rzęs i farbę do włosów... ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-02 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Lurker ;)
|
Bijkora mozesz napisac cos w stylu : Prostytucje mozna nazwac jednym z najstarszych zawodow swiata. Motyw kobiety rozwiazlej powielany jest juz od czasow biblijnych. itd
Masz juz wybrana bibliografie?
#4615 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Wszystkie trzy zjadaczki rączek przecudne
![]() Cytat:
Super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pochwal się ![]() Cytat:
![]() Marsi współczuję. W życiu bym nie pomyślała że w dorosłym życiu alergia na białko może się nagle pojawić. Bijkora[/B], widziałam że Dady w promocji będą. Ja skorzystam. Od 8 kwietnia ta promocja. Wcięło mi cytatów kilka ![]() ![]() Idę spać już. Synka właśnie nakarmiłam to skorzystam że pośpię jednym ciągiem ze 3 godziny. Opowiem Wam jutro o tym włamaniu. Ja na parterze żyję spokojnie a tam na pierwszym piętrze wleźli balkonem. No i my też chrzcimy za tydzień...30 osób będzie. I jak tu się ubrać ![]() [B] |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Oooo, w nasza rocznice koscielnego
![]() Cytat:
agentka ![]() ![]() Cytat:
Tiaaaa, jak my sie w czerwcu przeprowadzamy ![]() ![]() Aha, wczoraj o 2giej karmilam malego na lezaco a karmie tak ze leze na boku, glowe mam oparta o reke swoja - no i maly se cycka, ja zasnelam, po czym budze sie jakis czas potem, reka zdretwiala, karku nie czuje, pacze na zegarek - 4,50! Prawie 3godz przespalam w tej pozycji, jak mi sie udalo pion utrzymac to nie wiem ![]() Ide spac, branoc laski ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Marsii, Zosia powinna wazyc przynajmniej 0,5 kg wiecej niz wazy teraz. W przchodni to zbagatelizowali (teraz wazy jakies 4,9kg czyli niezle jak na 2 miesiac, tylko nie wzieli pod uwage, ze mala wazyla prawie 4 przy porodzie) lekarka na ywatnej wizycie od rwzu powiedziala, ze powinno byc wiecej i ze placz malej jest spowodowany glodem.. a mi sie wydawalo o tej pory, ze ladnie ciagnie.. moze te ostatnie dni byly gorsze ale wczesniej zasysala wzorcowo, pol godziny potrafila ssac ladnie bez przysypiai wiec nie wiem skad problem z ta waga..
Ja nie potrafie byc taka twarda jak Ty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
illusion opowiadam tz o polskich tradycjach i czesc wprowadzamy w zycie.
W tym roku dokladnie w Wielka Sobote i Niedziele Wielkanocna sie przeprowadzalismy pakowanie rzeczy, sprzatanie obu mieszkan i przewiezienie rzeczy samochodem osobowym na kilka razy a odleglosc tez niczego sobie, to niestety nie bylo warunkow do swietowania. Jedynie to na pikkniku pod wisniami zajadalismy sie czekoladowymi zajacami, barankami i pisankami. Czy Wasze dzieci tez placza przy piersi, jak im sie nazbiera do odbicia? Yae od pewnego czasu sie rzuca i jak tylko jej sie odbije, to sie uspokaja. A te bekniecia... Klekajcie narody, rasowy zul by sie nie powstydzil!! Z nowosci u nas, to przestalismy sie bawic w kapiele w zlewie i przerzucilismy sie na mycie pod prysznicem i pozniej relaks i zabawe w wannie. Alez sie to Yae podoba. A jest po tym tak umeczona, ze zjada i sama bez problemu zasypia. yellowsheep kilka stron temu pisalas o tesciowej i jej opinii o dziecku na podlodze. To Ci powiem, ze w Japonii jest odwrotnie wiekszosc chowa sie na podlodze, a lozeczka i bujaczki sa uwazane za fanaberie. Takze nie przejmowac sie opiniami innych i robic tak, zeby i Tobie, i dziecku bylo jak najwygodniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
ZNowu pada śnieg :banghead:: jestem załamana
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Czuje się pominięta
![]() ![]() Ponawiam moje pytania: Ile czasu trwa skok? Moja Niunia strasznie się męczy,skończyłyśmy 5tyg. Jak zniosłyście dobre rady w święta? Możecie mi polecić jakiś pas poporodowy? Daje on coś w ogóle? O co chodzi z tymi balsamami z kofeiną? Spróbuje pocytować Was później,o ile mi Blanka pozwoli,bo jest strasznie absorbujaca i nie śpi z dzień tylko płacze i marudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.