Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 10:10   #4591
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
eee tam kupie papier fotograficzny wydrukuje to czarno biale i posle z tym meza

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

oo własnie
czarno białe do skladania wniosku musicie byc oboje, przynajmniej u nas
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:12   #4592
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
u nas również, myślę, że to ogólny przepis do obioru wystarczy jedno z rodziców

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:14   #4593
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
u nas również, myślę, że to ogólny przepis do obioru wystarczy jedno z rodziców
dzieki za informacje, bo to sie wybierzemy razem
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:16   #4594
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
bo miał robione w szpitalu i wyszły poszerzone miedniczki nerkowe

w wodzie może pozwolą ale w domu na pewno nie, z resztą po Twoich doświadczeniach bałabym się porodu w domu///

pewnie jej było wygodnie

no właśnie, nie wierzę, że sam nop byłby wskazaniem do darmowych szczepień
ja bym przyjęła

Dziewczyny bardzo dziękujemy za kciuki!! USG wyszło dobrze

Nakarmię mojego smoka i chyba pójdziemy na spacer
Super ciesze sie ze wsxystko ok

tez mi sie tak wydaje bo czesto sa nop po szczepieniu i by zbankrutowali hii

Cytat:
eee tam kupie papier fotograficzny wydrukuje to czarno biale i posle z tym meza

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

oo własnie
Nie widze w tel. Foty ale zaraz na kompa siade bo jestem ciekawa jak wyszlo a do zlozenia wniosku oboje musicie byc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:19   #4595
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Marchewka pokaz stroj!
Justi, Cloche dawac mi tu opisy porodow! Jak to nikogo nie interesuje?? A niby czemu sie tak zachwycamy chocby tym filmikiem? Bo porody to nasz zywiol I juz!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:27   #4596
Elusiek
BAN stały

Cytat:
przyciełam w odpowiednich proporcjach

super ze wszysytko dobrze

Usunełam ugryzienie które lepsze ??, nie ukrywam, ze czarno białe mogłabym wydrukowac sama w domu

jaka powaga, czarno-białe cudne
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:38   #4597
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Marchewka pokaz stroj!
Justi, Cloche dawac mi tu opisy porodow! Jak to nikogo nie interesuje?? A niby czemu sie tak zachwycamy chocby tym filmikiem? Bo porody to nasz zywiol I juz!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jak w końcu napiszę to wrzucę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 10:46   #4598
happy blue
Zadomowienie

głupi przepis, przez niego nic nie zalatwilam Jussti jak dobrze, ze USG wzorowe upieklam sobie chlebek bananowy, pakuje go i idziemy do ogrodu botanicznego
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:47   #4599
barwineczek
Wtajemniczenie

czarno białe zdjęcia ogólnie są atakcyjniejsze
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 10:50   #4600
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny bardzo dziękujemy za kciuki!! USG wyszło dobrze
super

Cytat:

Usunełam ugryzienie które lepsze ??, nie ukrywam, ze czarno białe mogłabym wydrukowac sama w domu
czarno-białe jest cudne

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:14   #4601
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Wczoraj się nie odzywałam, bo byliśmy cały dzień poza domem

W. zaliczył pierwszy raz jazdę autobusem i był grzeczny , potem byliśmy u foto zrobić zdjęcie do paszportu, w paszportowym po wniosek i druczek zapłaty - myślałam, że załatwię to sama a tu potrzebni oboje rodzice - zapomniałam ; potem odwiedziny u cioci E. i siedzieliśmy sobie kilka godzin na ogrodzie a na koniec szybka wizyta u dziadków I dzień zleciał nie wiadomo kiedy

Od kilku dni widzimy, że W. schodzi jąderko ; a na poniedziałek mamy umówionego chirurga - pójdziemy, niech sprawdzi czy wszystko jest ok

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
czarno-białe lepsze

A jak robiłaś foto - Kubuś leżał czy ktoś go trzymał ??

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ej w ogole się wkurzam.. znalazłam idealną chustę za idealna cenę.. no może przesadzam.. chusta ok za ok cenę.. na gumtree.. i babka zostawiła tylko kontakt mailowy i nie odpowiada już od 4 dni na maila...
Oby babka szybko się odezwała , albo żebyś znalazła inną fajną chustę

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Moje dziecko to Anioł Wstaliśmy nakarmiliśmy się i leżał godzine na łóżku i patrzył na poduszke ewentualnie słuchał jak mama odkurza później wsadziłam go do łożeczka pół godziny patrzył sie na karuzelke później karmienie zmiana pieluszki i godzine leżał w macie edukacyjnej i gadał do pluszowej ośmiornicy i ciągnął ją za nogi jak mu sie znudziło to wsadziłam go do huśtawki i 15 minut kręcił głową jak helikopter z otwartą buzią za karuzelką gadał do niej i sie śmiał. Po 15 minutach zgłodniał więc go nakarmiłam i wsadziłam do maty na pół godziny, później znowu do huśtawki i śpi od 3 godzin Dzieki temu mam posprzatany dom umyte naczynia zrobione pranie, obiad i ciasto sie piecze w piekarniku ale mam dzisiaj powera
dla grzecznego Mateuszka

Cytat:
Tak z innej beczki założyliśmy Mateuszkowi konto oszczednościowe i co miesiąc wpłacamy mu po 100zł dostanie pieniążki jak się ożeni. Liczac ze zrobi to mając 25 lat na nową droge życia dostanie od rodziców 30000zł Już wiedze jego mine
Świetny pomysł

Też się nad kontem zastanawiamy

Cytat:
Pozwolę sobie poprawić Bankę w kwestii paszportu Wyrobienie dla takiego maluszka kosztuje 30zł (bo to tymczasowy) i ważny jest 5 lat. Choc czuję, że trzeba będzie wcześniej zmieniać, bo to dziecko w ogóle do siebie podobne nie bedzie

Ash mam pytanko. Czy płaciliście coś za przewóz wózka Sofci ?? Bo nie umiem znaleźć sobie info na stronie przewoźnika

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

właśnie, wypis ... dadzą mi po 4 miesiącach?
Jeszcze nie odebrałaś

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-08-01 o 11:20
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 11:17   #4602
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
głupi przepis, przez niego nic nie zalatwilam Jussti jak dobrze, ze USG wzorowe
no nie taki głupi dla nas może i tak bo żyjemy w normalnych związkach ale jeśli rodzice nie żyją razem to chociaż jedno ma pewność, że drugie mu dziecka nie wywiezie za granicę

też się cieszę, kamień z serca!

dzięki dziewczyny!!

Stary 2013-08-01, 11:19   #4603
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Moj z okazji 3 mc zacza chwytac zabawki, ciuszki 68 sa na styk badz za male ; wyciagnelam ciuchy 6-9 mc i da lekko luzne niektore , inne bardziej a jeszcze inne na styk
Piastki sa jedzone w kazdej wolnej chwili , woli je nawet od mleka az zaczelam sie zastanawiac czy go dzasla nie swedza, nie przewraca sie ani.z brzucha na plecy ani z plecow na brzuch, nie znosi lezec na brzuchu, a jak juz lezy to nie chce mu sie glowy podnosic . Moje dziecko uwstecznilo sie chyba:banghead:
Usmiechy sadzi juz z glosem i mam triki z ktorych sie smieje
Jak zamiast piastki trafi zabawko do buzi to mine ma taka jak po nutramigenie hiiii a i zauwazyl stopy podnosi nogi do gory i przyglada sie im ze skupieniem to na tyle

Ja muszę młodemu zrobić przegląd szafy i chyba już wyjmę ubranka na 68. Aktualnie nosi na 62, ale niektóre już są na styk...

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Ja mam dylemat, szczepienie w piątek i nie wiem - brać te skojarzone, czy nie? Ktoś tu szczepił na NFZ? Da się to przeżyć? I nie chodzi już nawet o kasę, ale trochę o tych skojarzonych się naczytałam
My szczepimy na NFZ. Da się przeżyć. W. dopiero po 3 wkłuciu zaczął płakać.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
na paszport do miesiąca, i dla takich maluchów koszt to 30 zł

Cytat:
A i chwale się... Kupiłam matę..chyba Tiny Love kick&play za 55 zł z odbiorem osobistym.. tzn wygląda jak kick&play ale opakowanie lights&music..wieć nie wiem o co kaman.. ale wygląda super już ją przeprałam..

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Co do krzesełek to ja chciałam babydesign pepe http://allegro.pl/krzeselko-baby-des...412150187.html
Ale stwierdziłam że nie różni się ono niczym od wielu tańszych i natknęłam się na takie które mi się nawet bardziej spodobało
http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...404117294.html
model brown bear.
Ja się nad krzesełkiem jeszcze nie zastanawiałam. Mamy czas

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pisalyscie o dokonaniach -

1) u nas przede wszystkim tata dumny jak paw, bo corka powtarza po nim "a guuuu" i ojciec przekonany, ze to on ja tego nauczyl
2) rozdawanie usmiechow na prawo i lewo, czasem się zastanawiam skad w niej az tyle optymizmu
3) pobity rekord robienia kup na zawolanie - na razie na przewijaku
4) owiniecie sobie rodzicow wokół palca, każdy jęk i stęk oznacza inna czynność, która bez problemu wykonają za dziecko
5) kręcenie glowa na prawo i lewo - w tempie "ile dala produkcja"
6) przespane niezliczone godziny, spi wszędzie gdzie to jest choć troche możliwe.
7) najwazniejsza umiejetnosc - komunikacja z mamusia. zaczynamy rozumieć się bez slow
8) wodzi wzrokiem za osobami, karuzela - nawet w nocy nasza noktowizoryczna sowa potrafi namierzyć swój obiekt zainteresowan na spacerach kocha liscie drzew!
9) kwiczy z radości, albo kloci się z otoczeniem
19) powoli rozszerza swoje gusta muzyczne, do biblioteki ulubionych hitow codzien wpuszcza kolejnych wykonawców

podsumowujac: mloda zaczyna probowac chwytac, odwracac się...wszystkiego probuje, wiec mysle, ze jest na dobrej drodze
dla Nelki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-01, 11:22   #4604
salviae
Zadomowienie

Dzieki moge otwierac studio tylko klienci się moga zdziwic jak wyciągne aparat z biedronki

Jenny leżał w łóżeczku
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:25   #4605
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
1. Ty nie dołuj tych pooranych jak tygrysy Ja się ciąży nie wyprę

2. Super wspomnienia, fajnie, że zapisane. Mogliśmy sobie z TŻ też na porodówce przez smsy rozmawiać, byłaby pamiątka
1. przepraszam ale chyba wiesz, ze dalabym sobie skore na calym ciele poorac, zeby tylko Florek byl zdrowy... ciaza oszczedzila mnie, za to mojego dziecka niebardzo...

2. to samo sobie pomyslalam ale mam pare wspomnien na fotkach. zawsze cos! no i to, co w glowie siedzi... tego sie nie zapomina, az lezka sie kreci...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:31   #4606
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamusie po długiej przerwie. podczytywałam z telefonu, ale nie da się cytować.
Cześć

Cytat:
dziewczyny, na szybko potrzebuję rady, którą karuzelkę polecacie fp rainforest czy tiny love? Te które są posiadaczkami wyspy marzeń proszę o opinię czy pilota używacie, na allegro jest pełno aukcji bez pilota, nie wiem czemu.
Tiny love

Na aukcji gdzie licytowałam nie było info o pilocie, ale jak odbieraliśmy to dostaliśmy Czasami używam

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Fajne krzesełko

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-01, 11:34   #4607
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny jutro jadę z Bartkiem na usg brzuszka, prosimy o mocne kciuki

dobranoc
Trzymamy mocno

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:38   #4608
JennyAniolek
Zakorzenienie

Czy któraś z Was ma /miała / planuje kupić dla maluszka taki chodzik-pchacz ? Sprawdza się ?? http://allegro.pl/smily-play-muzyczy...410041315.html

Znajomi chcą coś takiego kupić dla W. na prezent i się zastanawiam czy to dobry pomysł ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-08-01 o 11:41
Stary 2013-08-01, 11:39   #4609
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
usuwałam przed chwila smsy z telefonu i znalazłam cala serie tych, które rodzinka wysylala mi tuz przed porodem Nelki bardzo rozczulił mnie sms od tz "jak tam Nela? kopie? zaraz się zdziwi" i przypomniało mi się oczekiwanie na moja cc minuta po minucie - wymiany smsów "ida" (anestezjolodzy), "wlasnie wiezli dwa wozki dla dzidziusiow", albo moja mama "wyślij haslo nela jak już będziesz brana na sale" moje zale na cewnik i odpowiedz siostry "sikaj do wora i nie marudz", "nie spij, bo przespisz porod i co pozniej dziecku opowiesz?" hehe. "
tz bal się, ze nie zdazy z pracy dojechać, wiec od niego tez mam kilka wzruszających... "daj znac czy wszystko ok, bo chyba mi serce zaraz wyskoczy. kocham Cie MAMO"

same takie fajne wiadomości. jejuuu jak dobrze, ze oni tam byli i pomogli mi te 10 godzin lezec i gapic się w sufit a po porodzie smsy od tz " corka nam się udala, jest super". wyslane w nocy... "dlaczego mnie tam nie ma, nadrobię w domu". i cala seria "nie zrobila kupy?" "zmienily jej pieluszke?" "nie placze?" "jak twoje nogi?""co wam przywieźć? nie plakala w nocy?" "czujesz te nogi?" "super mamuska, ze masz dużo mleka. pewnie stad tyle kup". "daj jej moze mleczko z butelki. malutka jest, jak bedzie wieksza bedzie miała więcej sily żeby ssac". a po chwili "slabo jej idzie z tymi pieluchami, myslalem ze będzie zuzywac po 20 dziennie" " jutro będziemy spac razem. jak Nela nam da". a później z pracy (po pierwszej nocce w domu) "ledwo zyje. dzisiaj chyba musze spac w salonie" taaa napisał ten, który młodej z naszego lozka nie chce wypuscic!
napisałam tez siostrze, ze mala dawala niezle popalić kopiac mnie po brzuchu i wyladowala w mydelniczce "pierwsza kara, karny jez już w szpitalu" ahhhh wspomnienia. i pomyslec, ze mam już w domu taka duza panienke!
Ja tez jak wspominam to wszystko to nie moge opanować wzruszenia i jak pierwszą noc w domu w trójke leżeliśmy sobie na łożku i Tż wziął Małego sobie na brzuch i jak wtedy poczułam że już teraz jestem naprawde szczęśliwa... płacz Małego po wyjęciu z brzucha i dotknięcie go noskiem pierwszy raz.... widok Tż wbiegającego do mnie do sali....łzy rodziców i siostry jak przyszli do szpitala.... i Tż jak na drugi dzień wszedł do sali ubrany na galowo cały w skowronkach, najszczęśliwszy na świecie z bukietem kwiatów ...

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 11:46   #4610
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się Wam pochwalić. Sofia wreszcie przybrała porządnie na wadze. W 8 dni przybyło jej 250g. Wiem, że to nic w porównaniu z niektórymi dzieciaczkami u nas na forum (Magiusa, myślę, że Dareczek jest w ścisłej czołówce ) ale to największy tygodniowy przyrost odkąd skończyła 4 tygodnie!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-01, 11:48   #4611
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
musisz je bardziej chwalić bo tak nie czują motywacji:p Mów im nie no dzisiaj to mnie zaskoczyłyście.. takie super mleczko.. ojej a jak dużo no wspaniale...
ewentualnie możesz jeszcze poudawać krowe.. a nóz...
---
Kupiłam sobie strój kąpielowy:jup i:. Podobal mi się strasznie ten co diabli wysłała, ale nie dośc ze by mi nie zdążył przyjść to jeszcze rozmiary nie przewidywaly moich gabarytów.. ale dzieki diabli za inspirację!
Kupno stroju zajęło mi 5 godzin..Wszędzie rozmiary konczyly się na L.. a te to mi tylko brodawki zakrywaly.. wiec moża sobie taki strój w dupę wsadzic.. a jak zakrywaly więcej to się material uginał pod ciężarem.. albo jak już miseczka byla dobra to pod biustem 100 cm.. bo oczywiscie nikt nie przewidział, że można miec mało pod biustem a mieć duży cyc. schodziłam całą galerię..ja mierzyłam, a synek podrywał ekspedientki.. lepszy jest kompan na zakupach niz tato- bo tato tylko marudzi i zostaje przez to w domu
no od dzisiaj bede chwalila, glaskala, przytulala! slysze, ze mlody lyka przy cycach, wiec cos tam jest rano wypil 70, po ponad 2 godzinach 80... no i wydaje mi sie, ze najedzony, w koncu zasnal przy mozarcie (chyba go ta muza nudzi )

no i brawa za zakupy i za grzecznego kompana! chcialabym tak... ale boje sie z Florkiem do zbiorowisk ludzi lazic... i sama tak go niemytymi rekami brac... musze strasznie na to teraz uwazac, przez co malo gdzie sie razem mozemy ruszyc
Cytat:
przybiera tak blisko najniższej normy, tj ok 120 . a co do mleczka, to no czasem się zastanawiam czy jej nie głodzę, ostatnio dałam jej na spacerze butelkę gdzie było 120 ml (troszkę wody i reszta mleka plus żelazo) i wyduldała całość, jakby rok nie jadła... ocb. A jak próbuję ją częściej przystawiać to nie za bardzo je, nie wiem czy ma lenia, czy faktycznie nie jest głodna.
Pisałyście o tym szarpaniu, oj Helcia też to ma od paru dni i wychodzę z siebie, strasznie to jest denerwujące. A już myślałam, że mi przybyło cierpliwości, jednak nie. Po prostu trudno nie być cierpliwym przy takim dziecku. Za to zwykłe szarpanie i mama już się awanturuje :/

też chwalę cycki
kupiłaś w końcu ten monikini czy jak to się tam nazywa czy jednoczęściowy? jedziecie nad tę Solinę kiedy? masz już chustę?
sto pytań do
ale wiesz, ze zelazo to nie z mleczkiem podawac, zeby sie optymalnie wchlonelo...? nie wiem wlasnie jak to jest, jak takie dzieci nie dostaja zelaza... one pija przeciez tylko mleko, a tyle dzieci bez zelaza dodatkowego sie obchodzi, czyli z mleka cos tam przyswaja... ale te kropelki to nie moga byc z mlekiem podane... w szpitalu kazali odczekac godzine po ostatnim lyku mleka, podac zelazo, i potem min. po pol godziny znow dac cyca...
a jesli Helcia przybiera na tej granicy normy, to znaczy, ze przybiera dobrze, tyle ze na granicy teraz w te upaly to zdarza sie wrecz, ze dzieci wcale nie przybieraja... po prostu meczaca dla nich pogoda. jak tu jesc w upalach?

i co, zauwazylas efekty wychwalania cycorkow???
Stary 2013-08-01, 11:54   #4612
pawie_oczko
Wtajemniczenie

My juz po szczepieniu. Mloda zniosla je dzielnie. Panie wychwalily, ze okaz zdrowia i wesolutka. Nelcia piekna trzyma glowke i przekreca sie z boku na bok Dostalysmy promocje na szczepienia, i zamiast 540, zaplacilam 486...zawsze cos zapomnialam dodac, ze panienka Nelancia ma juz 64 cm i wazy 5,9 kg, czyli w 6 tyg przybrala 1,2 kg na samym cycu

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
oj, ze bokiem sika to pies drapal, wazne, ze sika! naprawde chce takie problemy jak cyce pelne, a dziecko spi, to laktator idzie w ruch... gorzej teraz: cyce puste, dziecko nie spi, a laktatorem nalezaloby cos rozkrecic... tylko jak, skoro dziecko pochlania cala moja uwage
no ale nie bede marudzic, jest cos lepiej... nie poddajemy sie!

az mi sie przypomnial moj porod... tylko ze do tej wanny w koncu nie wlazlam, bo jakos do niej nie doszlam ale bylo tak pieknie... i wlasnie mi sie przypomnialo, ze nie napisalam jeszcze relacji! ale chyba juz ona nikogo nie interesuje

mmmmmm, cukinia w panierce a zupa-krem z cukini jest prze-mega-pyszna!

a co do dzieciecej kupki - racja mlody w szpitalu robil czesto wodniste i to co 3-4 godziny... i co? i dobrze! piguly sie cieszyly, ze robi wazne, zeby to nie bylo tak, ze to mu samo leci praktycznie bez przerwy... bez jakiegos stekniecia. bo jak robi przy kazdym karmieniu, to jest to zupelnie normalne.
Ja tez nie wrzucalam jeszcze opis porodu a w sb Nelcia konczy 3 miesiace musze napisac chocby dla siebie

Edytowane przez pawie_oczko
Czas edycji: 2013-08-01 o 12:02
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:55   #4613
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti_t Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ile mnie ominęło, strasznie dużo naskrobałyście. Ja się wreszcie ogarnęłam z moją małą. Ale może zacznę od początku.

Zosia przyszła na świat 2.07.2013 po nieplanowanym cc.
Cześć
Gratuluję córeczki i wpadaj częściej

Cytat:
Muszę się pochwalić, że moje dziecko w końcu ogarnęło, że jak chce coś złapać to otwiera się rączke i nawet próbuje celować do buzi więc jednak nie zatrzymał się w rozwoju no ale kazał czekać z podłapaniem nowych umiejętności

Cytat:
Mój Mateuszek body z krótkim rękawkiem nosi rozmiar 80
Wow!

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
no i nadszedł ten sądny dzień, dostałam @ przynajmniej wiem że nie wpadłam i Adi narazie rodzeństwa nie będzie miał
Do mnie też przyszedł @ i zdycham Już zapomniałam jak to jest

Cytat:
Zaraz chyba coś zrobię mojej matce...pisałam wam jakiś czas temu, że uczę małą zasypiać w łóżeczku a nie na rękach i lulanie. Od 2 tygodni tak robię i raz lepiej raz gorzej ale mała zasypia. Czasem w 5 minut a czasem np 45 minut przy niej jestem. I dziś już oczka miała zamknięte tylko trzeba było jej przypilnować żeby jej smoczek nie wypadł bo się wtedy budzi jak słabo śpi jeszcze. I przyszła mama że ona ją przypilnuje a ja żebym poszła pod prysznic. Wracam a mała oczywiście na rękach i lalnie. No myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok. A już brakowało jej może 5 minut do zaśniecia. Wziełam ją od mamy i jej mówię że nie wolno jej wyciągać jak zasypia i że kto ją będzie nosił jak bedzie 10 kg ważyła. Oczywiście małej już rączkami zapachniało i jak ją włożyłam do łóżeczka to był ryk. Normalnie zaraz chyba wybuchnę ze złości. A tyle razy jej mówiłam że mała w łóżeczku zasypia i tak ma być. I przychodzi do mnie po 10 minutach i mówi że trzeba było już ją zostawić na rękach jak ją wzięła. A ja sie pytam, a płakała że ją brałaś? A ona no nie ale miała takie wielkie oczy.
Niedobra mamuśka

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-01, 11:58   #4614
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
informacje ok, ale ta mała czcionka jest zabójcza dla wzroku

Witam! piszę coraz rzadziej, ale widzę że nie tylko ja ale podczytuję i jestem na bieżąco.
Nie chcę mi się pisać jakoś, a jak mi się zachce to Piotruś coś chce ode mnie i dzień mija. Teraz też coś stęka W nocy ładnie śpi.
U nas ok. P. będzie miał zaraz 2 miesiące, robię mu codziennie zdjęcia i widzę jak rośnie. Karmimy się mieszanie, głównie butla, ale chce zachować KP choćby minimalne, żeby dostarczać mu przeciwciał. Kup zbytnio nie rozkminiam, ważne że są.
Mąż był teraz na 14 dniowym urlopie ojcowskim, więc siedzieliśmy razem w domu, co zrobiło się dość konfliktogenne jednak czasem się lepiej dogadujemy jak chodzi do pracy
Szczepiliśmy się 6 w 1 + pneumokoki, mały był marudny cały wieczór, ale poza tym ok.
pozdrawiam

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:01   #4615
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Moja teściowa też tylko wejdziemy do domu zaraz małą z nosidełka i lula i lula. W wózku też nie powozi jej normalnie tylko trzepie na wszystkie strony. Raczej nic nie mówię, ale ostatnio coś powiedziałam że ją wynosiła a ona że chciała żeby zasnęła i zaraz ją do wózka dała.
Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
kochana, moja tesciowa jest lepsza. Ona twierdzi ze jak dzieci (starsza i teraz) nie sa huśtane do snu to nie okazuje sie im miłości. oczywiście takie uwagi mam w
Współczuję

Cytat:
jeszcze nie kupiliśmy, jutro znow jedziemy obejrzeć dwie sztuki mam nadzieje, ze do piątku uda się w końcu trafic na cos sensownego (stanelo na vectrze c albo passacie b6 - jak się tzowi nie odwidzi :P).
trzymajcie kciuki, bo autko potrzebne na już - w niedziele trzeba male diabelstwa odebrać z szopenowskiego lotniska
Powodzenia

Cytat:
Piękny filmik, już go kiedyś gdzieś widziałam

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-01, 12:04   #4616
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ja mojego też nie napisałam ale chyba zrobię to chociaż dla siebie bo jednak pamięć jest ulotna...

ja dziś na tym usg widziałam jak Bartuś zrobił kupę no i też sama woda, ostatnio jakieś takie rzadkie no ale przybiera wzorowo, jest zadowolony, uśmiechnięty, brzuś nie boli.. może to te upały??
oo, to nie ja jedna nie odrobilam zadania domowego

kupki pewnie tak, od tych upalow dzieci chca wiecej pic, a jeszcze tak obficie sie nie poca, wiec wyleja nadmiar wody w kupie
Stary 2013-08-01, 12:14   #4617
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam
Mała znów mi ryczała na spacerze, już ją nawet na ręce wzięłam bo myślałam że coś jej jest a ta wtedy zaczęła się głośno śmiać odłożyłam ją i tak mi już ryczała aż wróciłyśmy do domu.
Mam sporo roboty przed tymi chrzcinami. Umyłam dziś dwa okna, na więcej mała mi nie pozwoliła. Dobrze że jutro TZ ma wolne to w końcu na spokojnie posprzątamy.

Ashy brawa dla malutkiej za wagę

Elusiek chyba już można czyścić dziąsła, tzn masować bo chyba o tą szczoteczkę Ci chodzi. Też się zastanawiałam czy już zacząć.

Magiusia za bioderka

Neti bardzo współczuję. Wiec co to znaczy jak dziecko jest non stop głodne i non stop krzyczy. Dla mnie pierwszy miesiąc był koszmarny.
Ale zapewniam że od 2 m-ca życia jest o niebo lepiej

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
A ja sie pytam, a płakała że ją brałaś? A ona no nie ale miała takie wielkie oczy.
no nie dziwię się że się wkurzyłaś tyle wysiłku na marne

no i po spaniu;/ całe 20 min;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 12:18   #4618
ankaaa206
Wtajemniczenie

a my ze spacerku już w domu, pospał sobie 45 min i płacz bo głodny, najblizsza ławka 30 min drogi wiec biegiem lecialam do domu, napił sie, pobawił w miedzy czasie zaczełam obiad a mały sobie palca do oka wsadził i czarna rozpacz

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:19   #4619
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Marchewka pokaz stroj!
no to Justi pierwsza, bo ona pierwsza rodzila
a moj opis ... jak mi sie uda ujac te emocje, to bedzie taki do ryczenia. bo dla mnie nieodlaczna czescia byl tez przewoz malego do centrum kardiologicznego, moje nieprzytomne pompowanie po kilka kropelek mleka, zebranie tego w strzykawce i dostarczenie do mlodego... samochodem jechalam na pol-lezaco, bo siedziec nie moglam. a chodzilam gorzej jak pingwin, ale doczlapalam sie do mlodego. boszzz, jak sobie przypomne, jak mu dali te niecale 15 ml (uzbierane po kropelce chyba z dwudziestu sesji odciagania ), a on to wessal w ciagu 3 sekund... tak mi bylo przykro, ze nie mam wiecej... a zarazem ta radosc, ze mu smakuje i ze ladnie je... no i co? i znow rycze.......
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja tez nie wrzucalam jeszcze opis porodu a w sb Nelcia konczy 3 miesiace musze napisac chocby dla siebie
ooj, to ty pierwsza pisz! potem Justi, a potem moze ja
Stary 2013-08-01, 12:20   #4620
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
głupi przepis, przez niego nic nie zalatwilam Jussti jak dobrze, ze USG wzorowe upieklam sobie chlebek bananowy, pakuje go i idziemy do ogrodu botanicznego
daj przepis

Dziewczęta, pytam Was bo Wy się na wszystkim znacie
Gdzie teraz są najlepiej oprocentowane konta oszczędnościowe?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości