|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Cytat:
![]() ![]() ...teraz pewnie szybko dochodzą
![]() |
#4652 |
Rozeznanie
|
Na początku witam się, bo jestem nowa na tym podforum.
Moje pierwsze zamówienie złożyłam przed zajrzeniem do tego wątku. oczywiście w Korallo, o którym są różne opinie jak się okazało ![]() póki co mogę powiedzieć, że maila potwierdzającego zaksięgowanie pieniędzy (robiłam przelew na poczcie) dostałam po 4 dniach (ale nie wiem, czy to ich wina, pewnie dużo zamówień itp) i teraz jak na szpilkach czekam na przesyłkę |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurcze, nie moge znalesc jednego sklepu internetowego spelniajacego moje wymagania... potrzebuje tak: podluznych cyrkoni (skarby natury) duzego wyboru swarkow (korallo) czarnych kulek hematytu albo innego taniego czarnego kamienia... (korallo) i ciekawych posrebrzanych przekladek, zawieszek itp (beadshop) no i oczywiscie innych koralikow z kamieni ale to tych wszystkich sklepach jest... nie moge znalesc sklepu co by mial to wszystko... zna ktos taki? bo jak nie to bede musiala robic zamowienie z 3 ![]() i w ogole to nie zamawialam nigdy z sn ani z beadshopu, ale sn maja bardzo dobre komentarze, natomiast beadshop to hmmm roznie... chociaz przewaznie pozytywne, wiec chyba nie powinnam miec obaw...? a co do korallo to ja nie narzekam. chociaz zawsze odbieralam osobiscie. ewentualne reklamacje i wymiany tez uznaja bez problemu. Edytowane przez ojejka89 Czas edycji: 2009-06-27 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2 tyg. to dla mnie zdecydowanie za długo, ale długiego weekendu na razie nie ma, więc cichą nadzieję mam, że dojdzie szybciej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Raczkowanie
|
Uhm... ale chwilowo moje zamówienia nie idą jeszcze w tysiące zetek, więc na 'największe' nie mam szans
![]() No nic, liczę na to, że w przyszłości dopieścisz trochę i te, które skwarków nie kochają ![]() A tak btw, to dziękuję Ci serdecznie za ostatni gratisik (fakturowane srebrne kółka) - natchnął mnie do zrobienia fajnego naszyjnika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Wtajemniczenie
|
Wiola zawsze wręcza gratisy, które natychają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Przyczajenie
|
hej,
kupowalam juz jakis czas temu na kocim-oku takie lampworki w ksztalcie papryczek i pomidorkow. Teraz widze, ze nie maja juz zadnych aukcji ;/ wiecie co sie z nimi stalo? albo gdzie moge indziej kupic takie letnie szkielka? ![]()
#4659 |
Raczkowanie
|
ja z bukowca jestem zawsze zadowolona i nie chodzi tu o gratisy choc sa piekne ale o jakosc towaru i uslug
a jubilex hmm w kwietniu kupilam u niego srebrne rurki krecone 20mm zaplacilam za 20sztuk dostalam 10 jestem 17 zł w plecy telefony nic nie dawaly a mail wogole nie odpowiada takze sobie od tego czasu darowalam a co do zapominania wyslania srebra to norma juz 2 razy jechalam 20km na stacje kolejowa zeby odebrac przesylke konduktorska i jeszcze pan Wojtek zamiast sam ja oplacic to mi powiedzial ze na pol troche to dziwne bo to on nie wyslal a nie ja skoro znaczkow nie ma to te 5zł juz ma dla siebie a taka przesylka te niejest super tania ale za to szybka z tczewa wyjechala o 11.45 a o 13 juz byla w bydgoszczy ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- koszt przesylki konduktorskej to 25zł |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam
kocie oko i royal stone niema juz na allegro, ponieważ maja sklep internetowy oto adres http://www.royal-stone.pl/ , mam nadzieje że nie dostanę za to lania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Rozeznanie
|
Magnolia,my w zasadzie nie potrzebujemy sklepów z biżuterią,bo robimy sobie same
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
Piszę w dwóch wątkach, ponieważ pan Wojciech czyli jubilex33 ma sklep internetowy , ale też sprzedaje na allegro.
Ku przestrodze. Byłam stałą klientką. Dłuższy czas temu (ze 2 miesiące chyba) zrobiłam zamówienie za 260zł. Czekam, czekam, czekam- w końcu zadzwoniłam i pan Wojciech powiedział mi , że sprawdzi co się dzieje z przesyłką i jak by co, złoży reklamację. Zdzwoniliśmy się jeszcze kilka razy, ale jako, że uwzględnianie reklamacji przez pocztę trwa bardzo długo, zrobiłam takie samo zamówienie . Wszystko super, dostałam srebro (dla bezpieczeństwa poszło kurierem) i spokojnie czekałam ponad 2 tygodnie, aż się coś wyjaśni, co z moją przesyłką. Tydzień temu poprosiłam tatę, żeby zadzwonił się upomnieć. Przez równy tydzień pan Wojciech telefonu nie odbierał, sms'y z prośbami o pilny kontakt chyba lekceważył, aż w końcu dzisiaj udało się do niego dodzwonić. Powiedział, że go to, bardzo delikatnie mówiąc, nic nie obchodzi i że ma to powiedzmy- gdzieś. Po czym rzucił słuchawką. Towaru nie ma, pieniędzy nie ma, dlatego nigdy więcej jubilexa, do zobaczenia w sądzie ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ! z tego co zauważyłam ( jeśli źle, to mnie poprawcie). Że jeśli są problemy to z zamówieniami ze sklepu. z allegro wszystko jest zazwyczaj oki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
To prawda, zamawiałam właśnie w sklepie. Ale w sumie nie wiem, dlaczego akurat tak jest ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Raczkowanie
|
Może na Allegro boją się negatów. Ja zamawiam tylko za pobraniem żeby nie mieć takich problemów.Fakt jest sporo drożej i nie każdy sklep ma taką opcję .
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 |
Rozeznanie
|
przyszła dzisiaj przesyłka z Korallo. wszystko, co zamawiałam było, jestem raczej zadowolona (ale też nie miałam zbyt wygórowanego zamówienia ani nie znam się jeszcze na tyle, żeby wyłapać coś, co mogłoby być "nie tak"). Jestem na "tak" z Korallo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Rozeznanie
|
Chyba ostatnio szczęścia nie mam do zamówień:/.
needbead.pl -w ramach testu,bo jeszcze u nich nie zamawiałam.W zasadzie towar jest ok,wszystko co zamawiałam jest dobrej jakości.Jedyne,co mi przeszkadzało,to długie czekanie.Pieniążki wpłynęły w poniedziałek w zeszłym tygodniu,a paczuszkę dostałam wczoraj...w dodatku tuż po wysyłce napisali mi w mailu,że czegośtam nie mieli na stanie,ale w zamian wysłali mi coś,co zamawiałam.No i siedzialam jak na szpilkach,bo szkoda,że tego ze mną nie skonsultowali.Ale nie,jestem zadowolona z towaru,mały gratisik nawet byl,wszystko sympatycznie,tylko tyle czasu... korallo...z przymusu!Naczytalam się tyle o ich kompetencji,że nie chciałam u nich zamawiać,ale jak na złość,to co było mi potrzebne,znalazłam jedynie u nich.I zależało mi na ametystowych swarach,a dostałam...niebieskie.Szl ag mnie trafi.Ale reklamuję,bo potrzebuję tamtych,tym bardziej,że widnieją na fakturze w dobrym kolorze.Reszta towaru w porządku,ale i tak u nich więcej zamawiać nie będę,raz z przymusu i więcej nie.W dodatku raz,a źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Rozeznanie
|
Te swarki pewnie pakował Ci mężczyzna. Mogę się mylić, ale podobno 90% mężczyzn nie rozróżnia odcieni, mój (sprawdzone) nie widzi różnicy między granatem i głębokim fioletem. Co oczywiście w żaden sposób nie tłumaczy pomyłki sklepu.
#4669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale na opakowaniach Swarovski są opisane kolory. Zatem, nie rozumiem, co do odczytania właściwej nazwy na pudełku, mają rzekome problemy z rozróżnianiem odcieni u mężczyzn. Ja znów znam mnóstwo takich, którzy albo problemów z rozróżnianiem kolorów nie mają żadnych, albo mają wręcz niesamowite wyczucie barw. A druga sprawa: co to w ogóle za tłumaczenie? Sklep się pomylił (co w przypadku Korallo jest normą), a tu od razu jakieś egzystencjalne wnioski na temat rozróżniania barw przez mężczyzn... Jak nie rozróżnia, to niech zmieni pracę - bo ta jest akurat bardzo specyficzna pod tym względem. A dwa - nie wiadomo, kto pakował, to przede wszystkim. Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2009-07-01 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecież napisałam, że to niczego nie tłumaczy. Ot, tak mi się uroiło, że wolno mi snuć własne przypuszczenia.
![]() |
#4671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko wiesz, z tym snuciem przypuszczeń to jest tak, ze sklep nas olewa, sklep nas oszukuje, sklep ma nas gdzieś (piszę ogólnie), a my, zamiast sie wkurzyc i dochodzić swoich praw, to sobie snujemy teorie, że moze pakował facet, co to ma problemy z rozróżnianiem barw, że może pani która pakowała akurat miała zły dzień itd. Ok, może miała, ale takie ciągłe patrzenie przez palce źle się kończy, i to dla nas - patrz historia z Wylęgarnią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zadomowienie
|
na fakturze z korallo jest pieczatka kto pakowal. zamawialam juz tam baaaaardzo duzo razy (tylko na mnie nie krzyczcie, poprostu jak bylam na studiach w gda to mialam blisko...) i zawsze pakowaly kobiety. facet u nich jest od strony internetowej i odbierania telefonow ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Rozeznanie
|
Granat bym jeszcze zrozumiała,ale ja dostałam Aquamariny,a gdzie im do Amethystów
![]() "Spakowała z przyjemnością ANETA" widnieje pieczątka na mojej fakturze,ale kto pakował,malo mnie obchodzi,ja chcę tylko moje swary w dobrym kolorze:P.Miałam w Bukowcu je wrzucone do koszyka,ale ktoś niedobry mi je wykupił ![]() Nie zostawię tego,chcę moje swary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zakorzenienie
|
nie do konca bizuteryjnie
![]() ![]() http://sklep.amical.pl/ Wczoraj kupione i wyslane za pobraniem zarowki dzis rano przed 7 sa juz u mnie ![]() Takiego tempa na bizuteryjnych sklepach to nie widzialam ![]()
#4676 |
Raczkowanie
|
A które kupiłaś ? Ja też poszukuję dobrego oświetlenia, ale nie bardzo wiem, które wybrać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zadomowienie
|
a skarby natury jakie maja tempo...? wczoraj wieczorem oplacilam zamowienie, dzis ciagle widnieje jako nieoplacone... a mialam nadzieje ze dojdzie do konca tygodnia
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 |
BAN stały
|
SN nie zmienia statusów zamówienia, więc może Twoje zamówienie zostało nawet już wysłane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Rozeznanie
|
![]()
zamawialam w skarbach we wtorek, w ten sam dzien zrobilam przelew [rano]
jeszcze wczoraj dostalam w poludnie maila od nich, ze mam zamowic cos innego w zamian za uszkodzone kamienie a dzis dostalam przesylke superexpres ![]() co ciekawe mam w panelu napisane, ze przesylka nie jest wyslana |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale to i tak szanse na otrzymanie paczki do konca tygodnia widze marne, chyba ze listonosz przyjdzie w sobote... taka mam ochote cos podlubac, a w poniedzialek ide do szpitala i nie wiem kiedy bede w stanie pozniej sie tym zajac ![]() ciekawe co przyjdzie szybciej-sn czy beadshop ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.