sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-27, 16:37   #4651
arizoona
Zakorzenienie

Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Otrzymałaś może już przesyłkę z Gem-Stones?
Pytam, bo wypatrzyłam tam parę rzeczy, a zakleży mi na szybkiej przesyłce.
Czytałam poprzednie opinie na temat tego sklepu i raczej nikt za szybkość nie chwalił ale mam cichą nadzieję, że coś się w tym kierunku zmieniło
Ja na paczuszkę od nich czekałam aż 2 tygodnie ale to tylko dlatego, że gościu zapomniał wysłać przed długim weekendem
...teraz pewnie szybko dochodzą
arizoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 21:13   #4652
dziewczynka87
Rozeznanie

Na początku witam się, bo jestem nowa na tym podforum.
Moje pierwsze zamówienie złożyłam przed zajrzeniem do tego wątku. oczywiście w Korallo, o którym są różne opinie jak się okazało
póki co mogę powiedzieć, że maila potwierdzającego zaksięgowanie pieniędzy (robiłam przelew na poczcie) dostałam po 4 dniach (ale nie wiem, czy to ich wina, pewnie dużo zamówień itp) i teraz jak na szpilkach czekam na przesyłkę
dziewczynka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 22:17   #4653
iwona1981
Zadomowienie

Smile Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Otrzymałaś może już przesyłkę z Gem-Stones?
Pytam, bo wypatrzyłam tam parę rzeczy, a zakleży mi na szybkiej przesyłce.
Czytałam poprzednie opinie na temat tego sklepu i raczej nikt za szybkość nie chwalił ale mam cichą nadzieję, że coś się w tym kierunku zmieniło
tak dostałam już, wszystko szybko i dokładnie zapakowane, jestem bardzo zadowolona
iwona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-27, 22:43   #4654
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniabe1 Pokaż wiadomość
jakie ciemne interesy? Hurtownia i sklep internetowy są oddzielnymi firmami. A skoro magazyn sklepu jest w innym miejscu to jak można odebrać zamówienie w hurtowni? chyba nic w tym dziwnego nie?
a ostatniego zdania nie widzisz?

kurcze, nie moge znalesc jednego sklepu internetowego spelniajacego moje wymagania...
potrzebuje tak:
podluznych cyrkoni (skarby natury)
duzego wyboru swarkow (korallo)
czarnych kulek hematytu albo innego taniego czarnego kamienia... (korallo)
i ciekawych posrebrzanych przekladek, zawieszek itp (beadshop)
no i oczywiscie innych koralikow z kamieni ale to tych wszystkich sklepach jest...
nie moge znalesc sklepu co by mial to wszystko... zna ktos taki? bo jak nie to bede musiala robic zamowienie z 3

i w ogole to nie zamawialam nigdy z sn ani z beadshopu, ale sn maja bardzo dobre komentarze, natomiast beadshop to hmmm roznie... chociaz przewaznie pozytywne, wiec chyba nie powinnam miec obaw...?

a co do korallo to ja nie narzekam. chociaz zawsze odbieralam osobiscie. ewentualne reklamacje i wymiany tez uznaja bez problemu.

Edytowane przez ojejka89
Czas edycji: 2009-06-27 o 22:45
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 00:04   #4655
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arizoona Pokaż wiadomość
Ja na paczuszkę od nich czekałam aż 2 tygodnie ale to tylko dlatego, że gościu zapomniał wysłać przed długim weekendem
...teraz pewnie szybko dochodzą
Cytat:
Napisane przez iwona1981 Pokaż wiadomość
tak dostałam już, wszystko szybko i dokładnie zapakowane, jestem bardzo zadowolona
dzięki dziewczyny za odp.
2 tyg. to dla mnie zdecydowanie za długo, ale długiego weekendu na razie nie ma, więc cichą nadzieję mam, że dojdzie szybciej

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 11:01   #4656
Senanque
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuwiolka Pokaż wiadomość
Ależ są kamloty - piękny sznur turmalinu
Uhm... ale chwilowo moje zamówienia nie idą jeszcze w tysiące zetek, więc na 'największe' nie mam szans
No nic, liczę na to, że w przyszłości dopieścisz trochę i te, które skwarków nie kochają
A tak btw, to dziękuję Ci serdecznie za ostatni gratisik (fakturowane srebrne kółka) - natchnął mnie do zrobienia fajnego naszyjnika
Senanque jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 15:21   #4657
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Wiola zawsze wręcza gratisy, które natychają Mnie w każdym razie nieustannie, a co jedne to lepsze
marisella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 02:15   #4658
julllka82
Przyczajenie

hej,

kupowalam juz jakis czas temu na kocim-oku takie lampworki w ksztalcie papryczek i pomidorkow. Teraz widze, ze nie maja juz zadnych aukcji ;/
wiecie co sie z nimi stalo?

albo gdzie moge indziej kupic takie letnie szkielka?)
Stary 2009-06-29, 06:26   #4659
aniusia_224
Raczkowanie

GG do aniusia_224

ja z bukowca jestem zawsze zadowolona i nie chodzi tu o gratisy choc sa piekne ale o jakosc towaru i uslug
a jubilex hmm w kwietniu kupilam u niego srebrne rurki krecone 20mm zaplacilam za 20sztuk dostalam 10 jestem 17 zł w plecy telefony nic nie dawaly a mail wogole nie odpowiada takze sobie od tego czasu darowalam a co do zapominania wyslania srebra to norma juz 2 razy jechalam 20km na stacje kolejowa zeby odebrac przesylke konduktorska i jeszcze pan Wojtek zamiast sam ja oplacic to mi powiedzial ze na pol troche to dziwne bo to on nie wyslal a nie ja skoro znaczkow nie ma to te 5zł juz ma dla siebie a taka przesylka te niejest super tania ale za to szybka z tczewa wyjechala o 11.45 a o 13 juz byla w bydgoszczy

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

koszt przesylki konduktorskej to 25zł
aniusia_224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 07:49   #4660
iwona1981
Zadomowienie

Smile Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Witam
kocie oko i royal stone niema juz na allegro, ponieważ maja sklep internetowy oto adres http://www.royal-stone.pl/ , mam nadzieje że nie dostanę za to lania
iwona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 13:57   #4661
ayumi88
Rozeznanie

Magnolia,my w zasadzie nie potrzebujemy sklepów z biżuterią,bo robimy sobie same...a w tym wątku polecamy i odradzamy sklepy z akcesoriami do wyrobu biżuterii,nie z gotową biżuterią.
ayumi88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 20:59   #4662
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Piszę w dwóch wątkach, ponieważ pan Wojciech czyli jubilex33 ma sklep internetowy , ale też sprzedaje na allegro.
Ku przestrodze.
Byłam stałą klientką. Dłuższy czas temu (ze 2 miesiące chyba) zrobiłam zamówienie za 260zł. Czekam, czekam, czekam- w końcu zadzwoniłam i pan Wojciech powiedział mi , że sprawdzi co się dzieje z przesyłką i jak by co, złoży reklamację. Zdzwoniliśmy się jeszcze kilka razy, ale jako, że uwzględnianie reklamacji przez pocztę trwa bardzo długo, zrobiłam takie samo zamówienie . Wszystko super, dostałam srebro (dla bezpieczeństwa poszło kurierem) i spokojnie czekałam ponad 2 tygodnie, aż się coś wyjaśni, co z moją przesyłką. Tydzień temu poprosiłam tatę, żeby zadzwonił się upomnieć. Przez równy tydzień pan Wojciech telefonu nie odbierał, sms'y z prośbami o pilny kontakt chyba lekceważył, aż w końcu dzisiaj udało się do niego dodzwonić. Powiedział, że go to, bardzo delikatnie mówiąc, nic nie obchodzi i że ma to powiedzmy- gdzieś. Po czym rzucił słuchawką. Towaru nie ma, pieniędzy nie ma, dlatego nigdy więcej jubilexa, do zobaczenia w sądzie ;]
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 21:08   #4663
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez Basiulek Pokaż wiadomość
Piszę w dwóch wątkach, ponieważ pan Wojciech czyli jubilex33 ma sklep internetowy , ale też sprzedaje na allegro.
Ku przestrodze.
Byłam stałą klientką. Dłuższy czas temu (ze 2 miesiące chyba) zrobiłam zamówienie za 260zł. Czekam, czekam, czekam- w końcu zadzwoniłam i pan Wojciech powiedział mi , że sprawdzi co się dzieje z przesyłką i jak by co, złoży reklamację. Zdzwoniliśmy się jeszcze kilka razy, ale jako, że uwzględnianie reklamacji przez pocztę trwa bardzo długo, zrobiłam takie samo zamówienie . Wszystko super, dostałam srebro (dla bezpieczeństwa poszło kurierem) i spokojnie czekałam ponad 2 tygodnie, aż się coś wyjaśni, co z moją przesyłką. Tydzień temu poprosiłam tatę, żeby zadzwonił się upomnieć. Przez równy tydzień pan Wojciech telefonu nie odbierał, sms'y z prośbami o pilny kontakt chyba lekceważył, aż w końcu dzisiaj udało się do niego dodzwonić. Powiedział, że go to, bardzo delikatnie mówiąc, nic nie obchodzi i że ma to powiedzmy- gdzieś. Po czym rzucił słuchawką. Towaru nie ma, pieniędzy nie ma, dlatego nigdy więcej jubilexa, do zobaczenia w sądzie ;]
No nie wierzę! Bym się wkurzyła 260 zł piechotą nie chodzi.

Ale ! z tego co zauważyłam ( jeśli źle, to mnie poprawcie). Że jeśli są problemy to z zamówieniami ze sklepu. z allegro wszystko jest zazwyczaj oki.
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 21:17   #4664
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

To prawda, zamawiałam właśnie w sklepie. Ale w sumie nie wiem, dlaczego akurat tak jest ; )
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 09:24   #4665
EveBizuteria
Raczkowanie

Może na Allegro boją się negatów. Ja zamawiam tylko za pobraniem żeby nie mieć takich problemów.Fakt jest sporo drożej i nie każdy sklep ma taką opcję .
EveBizuteria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 18:33   #4666
dziewczynka87
Rozeznanie

przyszła dzisiaj przesyłka z Korallo. wszystko, co zamawiałam było, jestem raczej zadowolona (ale też nie miałam zbyt wygórowanego zamówienia ani nie znam się jeszcze na tyle, żeby wyłapać coś, co mogłoby być "nie tak"). Jestem na "tak" z Korallo
dziewczynka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 14:21   #4667
ayumi88
Rozeznanie

Chyba ostatnio szczęścia nie mam do zamówień:/.
needbead.pl -w ramach testu,bo jeszcze u nich nie zamawiałam.W zasadzie towar jest ok,wszystko co zamawiałam jest dobrej jakości.Jedyne,co mi przeszkadzało,to długie czekanie.Pieniążki wpłynęły w poniedziałek w zeszłym tygodniu,a paczuszkę dostałam wczoraj...w dodatku tuż po wysyłce napisali mi w mailu,że czegośtam nie mieli na stanie,ale w zamian wysłali mi coś,co zamawiałam.No i siedzialam jak na szpilkach,bo szkoda,że tego ze mną nie skonsultowali.Ale nie,jestem zadowolona z towaru,mały gratisik nawet byl,wszystko sympatycznie,tylko tyle czasu...
korallo...z przymusu!Naczytalam się tyle o ich kompetencji,że nie chciałam u nich zamawiać,ale jak na złość,to co było mi potrzebne,znalazłam jedynie u nich.I zależało mi na ametystowych swarach,a dostałam...niebieskie.Szl ag mnie trafi.Ale reklamuję,bo potrzebuję tamtych,tym bardziej,że widnieją na fakturze w dobrym kolorze.Reszta towaru w porządku,ale i tak u nich więcej zamawiać nie będę,raz z przymusu i więcej nie.W dodatku raz,a źle...
Stary 2009-07-01, 15:31   #4668
Yori
Rozeznanie

GG do Yori

Te swarki pewnie pakował Ci mężczyzna. Mogę się mylić, ale podobno 90% mężczyzn nie rozróżnia odcieni, mój (sprawdzone) nie widzi różnicy między granatem i głębokim fioletem. Co oczywiście w żaden sposób nie tłumaczy pomyłki sklepu.

Mój wątek
Yori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 15:52   #4669
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yori Pokaż wiadomość
Te swarki pewnie pakował Ci mężczyzna. Mogę się mylić, ale podobno 90% mężczyzn nie rozróżnia odcieni, mój (sprawdzone) nie widzi różnicy między granatem i głębokim fioletem. Co oczywiście w żaden sposób nie tłumaczy pomyłki sklepu.

Ale na opakowaniach Swarovski są opisane kolory. Zatem, nie rozumiem, co do odczytania właściwej nazwy na pudełku, mają rzekome problemy z rozróżnianiem odcieni u mężczyzn. Ja znów znam mnóstwo takich, którzy albo problemów z rozróżnianiem kolorów nie mają żadnych, albo mają wręcz niesamowite wyczucie barw.

A druga sprawa: co to w ogóle za tłumaczenie? Sklep się pomylił (co w przypadku Korallo jest normą), a tu od razu jakieś egzystencjalne wnioski na temat rozróżniania barw przez mężczyzn... Jak nie rozróżnia, to niech zmieni pracę - bo ta jest akurat bardzo specyficzna pod tym względem. A dwa - nie wiadomo, kto pakował, to przede wszystkim.

Edytowane przez clementinne
Czas edycji: 2009-07-01 o 15:55
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 16:37   #4670
Yori
Rozeznanie

GG do Yori

Cytat:
Napisane przez clementinne Pokaż wiadomość

A druga sprawa: co to w ogóle za tłumaczenie? Sklep się pomylił (co w przypadku Korallo jest normą), a tu od razu jakieś egzystencjalne wnioski na temat rozróżniania barw przez mężczyzn...

Przecież napisałam, że to niczego nie tłumaczy. Ot, tak mi się uroiło, że wolno mi snuć własne przypuszczenia.

Mój wątek
Yori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 17:15   #4671
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yori Pokaż wiadomość
Przecież napisałam, że to niczego nie tłumaczy. Ot, tak mi się uroiło, że wolno mi snuć własne przypuszczenia.
Nie, no ok
Tylko wiesz, z tym snuciem przypuszczeń to jest tak, ze sklep nas olewa, sklep nas oszukuje, sklep ma nas gdzieś (piszę ogólnie), a my, zamiast sie wkurzyc i dochodzić swoich praw, to sobie snujemy teorie, że moze pakował facet, co to ma problemy z rozróżnianiem barw, że może pani która pakowała akurat miała zły dzień itd. Ok, może miała, ale takie ciągłe patrzenie przez palce źle się kończy, i to dla nas - patrz historia z Wylęgarnią.
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 19:21   #4672
ojejka89
Zadomowienie

na fakturze z korallo jest pieczatka kto pakowal. zamawialam juz tam baaaaardzo duzo razy (tylko na mnie nie krzyczcie, poprostu jak bylam na studiach w gda to mialam blisko...) i zawsze pakowaly kobiety. facet u nich jest od strony internetowej i odbierania telefonow ;p
Stary 2009-07-01, 20:37   #4673
ayumi88
Rozeznanie

Granat bym jeszcze zrozumiała,ale ja dostałam Aquamariny,a gdzie im do Amethystów...Tylko po pierwszej literce:P.
"Spakowała z przyjemnością ANETA" widnieje pieczątka na mojej fakturze,ale kto pakował,malo mnie obchodzi,ja chcę tylko moje swary w dobrym kolorze:P.Miałam w Bukowcu je wrzucone do koszyka,ale ktoś niedobry mi je wykupił...byłam więc skazana na Korallo(a naprawdę szukałam innego wyjścia,no ale nie).
Nie zostawię tego,chcę moje swary.Szczególnie,że były zamawiane z upatrzonym przeznaczeniem,a nie dlatego,że mi się podobały.A nawet gdyby-nie znoszę koloru Aquamarine^^.Fu!
Stary 2009-07-02, 06:08   #4674
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

Zrobiłam zakupy w AgatArt. Towar śliczny
Przesyłka dośc szybka. Jedyny minus to 12zł koszta przesyłki

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 06:18   #4675
substytut
Zakorzenienie

nie do konca bizuteryjnie Ale z oswietleniem do zdjec

http://sklep.amical.pl/

Wczoraj kupione i wyslane za pobraniem zarowki dzis rano przed 7 sa juz u mnie
Takiego tempa na bizuteryjnych sklepach to nie widzialam
substytut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 18:20   #4676
Roxy80
Raczkowanie

A które kupiłaś ? Ja też poszukuję dobrego oświetlenia, ale nie bardzo wiem, które wybrać.
Roxy80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 19:33   #4677
ojejka89
Zadomowienie

a skarby natury jakie maja tempo...? wczoraj wieczorem oplacilam zamowienie, dzis ciagle widnieje jako nieoplacone... a mialam nadzieje ze dojdzie do konca tygodnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 19:38   #4678
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

SN nie zmienia statusów zamówienia, więc może Twoje zamówienie zostało nawet już wysłane
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 20:07   #4679
Rhogata
Rozeznanie

Post Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

zamawialam w skarbach we wtorek, w ten sam dzien zrobilam przelew [rano]
jeszcze wczoraj dostalam w poludnie maila od nich, ze mam zamowic cos innego w zamian za uszkodzone kamienie
a dzis dostalam przesylke
superexpres

co ciekawe mam w panelu napisane, ze przesylka nie jest wyslana
Stary 2009-07-02, 20:14   #4680
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 135nudziara Pokaż wiadomość
SN nie zmienia statusów zamówienia, więc może Twoje zamówienie zostało nawet już wysłane
uhh dzieki za info
ale to i tak szanse na otrzymanie paczki do konca tygodnia widze marne, chyba ze listonosz przyjdzie w sobote... taka mam ochote cos podlubac, a w poniedzialek ide do szpitala i nie wiem kiedy bede w stanie pozniej sie tym zajac
ciekawe co przyjdzie szybciej-sn czy beadshop ;p
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości