|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III
Ledwo co zlądowałam w domu,a tu wieść,że o 20 kolęda
W sumie ani zeszytu do religii nie prowadzę,jestem 'areligijna' (acz w 'absolut'/'Boga' wierzę ![]() Byłam dziś w centrum handlowym,łaziłam po sklepach bite 3 godziny ![]() W Bershce upolowałam na promocji ciekawy sweterek, w Stradivariusie bluzę z kapturem Wogóle pokręconą rozmiarówkę mają, tzn.od xs/s do L, a u mnie bardzo chudej osoby najwygodniejszym (nie za ciasnym.luznym) jest tamtejsza L'ka (ktorej nie było ) Przymierzałam też spodnie,ale z nimi to dopiero kongo jest Taki 34 w tyłku ciasnawy,dalej za luzny,w 36 się topiłam. Hyh poszperam jeszcze w H&M czy Tally Wejlu,a nuż będą pasowały ![]() Poczytałam Wos,wykułam trochę słówek z anglika i popijam 'herbatkę z prądem' Mokate. ![]() Coś za nadto wciąga ...
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
orzeszku, lolciu jak dobrze, ze ja nie mam juz zadnych watpliwosci co do mojego uczucia do tz. nie wyobrazam sobie, ze moglby mi sie podobac ktos inny
i niech tak zostanie! a tak w ogole kolejny dzien spedzilam z nim ;D. zrobilismy nasz pierwszy polski obiad - schabowe, surowka z jablka, marchewki i pora a do tego ryz jutro neistety wyjezdzam z mama na 3 dni i juz tesknie do tz.. ah ta milosci orzeszku, nie bede cie pocieszac, ani glaskac po glowie, bo nie robisz nic madrego. pewnie o tym wiesz, ale chce ci uzmyslowic, ze nawet jesli osiagniesz te 49 kg, to dlugo sie nimi nie nacieszysz... i chyba wmawiasz sobie, ze nie jestes glodna. no ale to twoja sprawa, twoje cialo.. zycze powodzenia |
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Lolciu, a wiesz, że właśnie tak sobie niedawno myślałam
... Przecież jesteśmy z Katowic i możemy się kiedyś umówić Na przykład, gdy się troszkę ociepli Jeśli oczywiście Cię aż tak bardzo nie przestraszyłam
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
[COLOR="Sienna]prawie pół dnia spędziłam na nicnierobieniu a jutro olimpiada
![]() chyba sie troche poucze ![]() miłego wieczoru [/COLOR]
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do rozmiarówki, to ja nigdy tego nie zrozumiem w każdym sklepie jest inaczej i nigdy nie wiadomo co zabierać do przymierzalni ![]() Cytat:
![]() ja się tak uczę niby ale coś mało efektywnie ![]() zwyczajnie mi sie nie chce
|
||
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Pogodziłam się z moja A. ^^ Wyjasniłysmy sobie wszystko
JEstem taka szczęsliwa.. a zaraz.. wychodzne z P. To tylko przyjaciel jak cooo! ;D
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zaglądnęłam do Was dopiero teraz kochane,bo miałam zalatany dzień i niedawno co wróciłam ![]() Najpierw byłam na mieście z siostrą (nasza wspólna przyjaciółka miała do nas dołączyć,ale że tak powiem wystawiła nas i trochę się na nią wkurzyłyśmy ),a potem miałam iść z TŻ i znajomymi do kina wieczorem,jednak musieliśmy to przesunąć na wcześniej,bo film na który chcieliśmy iść trzeba było czytać,więc woleliśmy iść na taki co nie trzeba,aż w końcu padło na 'Alvin i wiewiórki' .No,ale mimo wszystko było super ![]() Orzeszku - Ja nadal nie rozumiem gdzie Ty widzisz siebie grubą. Widziałam Twoje fotki i naprawdę,nie masz się z czego odchudzać Słońce Nefre - Udanego spotkania^^ LoLcia - Mam nadzieję,że serduszko podpowie Ci jaką decyzję podjąć ![]() Ather - No,wybaczamy,ale masz żółtą kartkę,o! ![]() Idę pomoderować trochę ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4719 | |||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
hej dziewuszki
Poźne dzien dobry bo zaraz po powrocie z zajec postanowiłam odwalic dwa artykuły, ktore mialam na dziś wieczor do napisania uffff zrobilam to wreszcie i teraz bez wyrzutow sumienia moge wizazowac ![]() Cytat:
![]() jakby co to przyłaczę się do Klubu Starych Panien ^^ Cytat:
![]() Cytat:
na pewno masz mile popoludnie ![]() Cytat:
![]() i powtarzam - jedź na koncert ![]() Cytat:
![]() a co do przełożenia...heh nie wiem - czy to nie jest tak ze im szybciej tym lepiej dla zdrowia? zdrowie najwazniejsze jednak... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też chce takiego! wolałabym wprawdzie gdyby przynosił jabłka albo winogrona no,ale liczy sie gest w koncu^^btw. u mnie dziś też jeden okazał serce - wpisał wszystkim dobre ocenki mimo, że nie chodziliśmy praktycznie na zajęcia ale on jest opiekunem naszego roku to pewnie dlatego okazał nam "ojcowska troskę" :PCytat:
Cytat:
a dobrego psychologa niestety trzeba szukac metoda prob i bledow. przytulam Cie i mam nadzieje,ze jednak uporasz sie z tym jeszcze przed zrzuceniem tych 10kg ![]() Cytat:
a moze jakies fotki ciuszkow? ![]() btw. co to za herba? dobra? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę walnąć sobie jakąś dobrą herbatkę i na rowerek przed telewizorek. jestem tak zmęczona tym pseudotworzeniem artykułów, że muszę zregenerować siły przed czytaniem notatek. Swoją drogą niedługo utonę chyba w kserówkach,muszę je jakoś przeorganizowac ![]() PS. nefre - super, ze sie pogodzilyscie a po powrocie prosze o szczegoly na temat P. :PAther - wybaczamy ale pod warunkiem ze choc od czasu do czasu napiszesz (nawet krotko) jak zyjesz ![]() buziaczyska ![]()
|
|
#4720 |
|
Zadomowienie
|
Madame_Apple- chętnie bym wrzuciła foty,jeśli cyfrówka miałaby wymienione baterie na nowe
Co do koncertowego tripu zbieram hmm chęci/siły na rozmowę z rodzicielką. (oby owocną ;P) Kolęda była i się zmyła W pierwszej chwili jak duszpasterz zaczął śpiewać (czyt.fałszować) pieśń omal wybuchnęłam śmiechem, potem wywiązała się dyskusja nt.jak się żyje,a raczej o mych perypetiach rodem z 'Na dobre i na Złe' ![]() Ksiądz jak to ksiądz,w sumie sympatyczny Poza faktem,że uznał mnie za uczennicę gimnazjum ![]() |
|
|
|
#4721 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ty przynajmniej widzisz ten problem, ja uważam że go nie mam choć tak naprawde to chyba zależy u mnie od dnia :|Cytat:
Cytat:
(a miałam już nie wydawać )a moja herbatka z prądem się skończyła hmm zaraz sprawdze czy mam jeszcze rum w barku ![]() Cytat:
ale my juz mamy tych oczekująch na księcia pamiętacie?;P a popołudnie było owszem miłe, kręgle spoko spodobało mi się choc pierwszą grę przegrałam potem poszlismy na rynek i niby wszystko fajnie ale nie do końca .. mam wrażenie że jakoś nie pasuje do tego towarzystwa .. niby śmiejemy razem gadamy o wszystkim to jednak momentami czuję się jak piąte koło u wozu i niepotrzebny człowiek na przystawke ciężko z takimi myślami ![]() |
|||||
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Śnieżko - Skoro jest Ci z nimi fajnie,to nie zamartwiaj się,nie stwarzaj sobie dodatowych zmartwień
.Na pewno nie jest tak,jakie masz wrażenie .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Cos mnie tu dziś jakoś tak mało
aż się sobie dziwie, ale jakoś nie mam czasu nadrobić Tego co napisałyście, niby komputer mam włączony, ale ciągle zajęta jestem czymś innym. Jutro znów do szkoly, niby to tylko 2 dni, ale... powinnam się pouczyć na jutrzejszy francuski (podejrzewam, że zrobi tzw. 'niezapowiedzianą' kartkówke ) ale nie chce mi się i tłumacze to sobie tak, że tą jedną jedynke moge dostać ![]() Choć wolalabym nie... Zobaczymy jak to będzie. Wogóle nie mam już weny na naukę, marze tylko o feriach i świętym spokoju. Ale pocieszam się... tylko 2 dni...(nie ma to jak sztuczny optymizm )
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Oj dzisiaj miałam zalatany dzień,najpierw byłyśmy z mamą odwiedzić takie biedne,niepełnosprawne małżeństwo,później do dziadka z spóźnionym prezentem no i do fryzjera leciałam po zamówione kosmetyki,zostawiłam u fryzjera 150zł,a jeszcze złotówki mi zabrakło,świetnie .Poza tym napisałam dzisiaj Tż-etowi,że zaczęło się robić trochę monotonnie,albo jesteśmy u mnie,albo w kinie i tak nam leci,więc zaproponował mi na jutrzejszy dzień; wypad do restauracji chińskiej,bądź do sphinxa,albo stadnina koni,tia... ostatecznie stanęło na palmiarni [tak to się pisze?] w Gliwicach,więc jutro czeka mnie dzień pełen wrażeń.. .Poza tym ostatnio boli mnie często żołądek i zauważyłam,że najczęściej po jogurcie naturalnym,bądź kefirze,najpierw mi się tak odbija ciągle,a później buch żołądek i kolację muszę jeść na siłę,a wieczorem oczywiście mięta.Muszę zrezygnować z tych produktów,ale ja je tak lubię .Albo może to też z tego,że nie jem ciepłych posiłków,prawie w ogóle,mama wszystko robi na szybko i kto chce to sobie odgrzewa,a czasami kupuje coś gotowego na zimno i tak ostatnio jadamy .Muszę sama sobie gotować ciepłe posiłki,bo wiem że zajadanie się samymi zimnymi przekąskami w niczym mi nie pomoże,dobrze że chociaż herbaty gorące pije
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to Lolciu niedobrze z tym jedzeniem Twoim
postaraj się jakoś chociaż jeden ciepłyy posiłek zawsze to będzie inaczej dla żołądka ![]() Udanej wycieczki z TŻtem
|
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kochane
![]() a raczej Dobry wieczor ![]() Jaka ja najedzona. Wtrąbiliśmy 2 małe pizze z P. ;D Od razu wyjasniam - P. to TYLKO przyjaciel, nic więcej ;D Świetnie mi się z nim spędza czas, doskonale mnie rozumie i.. jest dobrze jak jest Później dłuuugi spacer i .. oto jestem ;DZ dzisiejszej nauki nic mi nie wyszło, mam nadzieję, że dam radę coś zrobić jutro. Zgadałam się już z kumpelą , aby rano pójść do biblioteki to coś z tą prezentacją pokombinujemy.. Bałagam.. trzymajcie kciuki, abym się ze wszystkim do niedzieli wyrobiła ;D
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Lolcia, to udanego jutrzejszego wypadu życze. Wiesz odnośnie tych kefirów, to ja mam tak z jogurtami... Jak zjem to zaraz jakoś tak przezemnie "przepływają", w brzuchu mi bulgocze po nich, czasem żoładek boli i jeszcze jestem szybko głodna
Zgadzam się ze Śnieżką, powinnaś jeść normalne ciepłe posiłki częściej.Btw. chyba podjęłam ostateczną decyzję. Obcinam włosy Obecnie byłam na etapie "twardego" zapuszczania i w efekcie sięgają mi do połowy pleców, aczkolwiek zrobiły się cienkie, matowe, strasznie się elektryzują i są takie... "nijakie" więc postanowiłam podciąć je do ramion, szkoda mi ich, ale trudno, potrzebuje jakiejś odmiany, a one ewidentnie potrzebują wzmocnienia, co być może uda sie osiągnąć przez to podcięcie, ponadto robie jasne pasemka, a następnie na całą głowe kłade wiśniową (lub podobny odcień) farbę (zmywalną), aby uzyskać efekt takiego mienienia się.Tymczasem po raz kolejny boję się szkoły i mam nadzieję, że obędzie się bez depresji po szkolnej spowodowanej jakąś ndst. Oby było tak jak wczoraj, niby tak się bałam, a przeszło bez echa... (tudzież wypadałoby stwierdzić: "głupi ma zawsze szczęście )
|
|
#4728 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
śnieżko, Ty chyba nie masz większych problemów z jedzeniem?![]() Cytat:
Ale wiesz, w chwilach zwątpienia klub starych panien będzie bardziej na miejscu Te czekające na księcia natomiast pozostaną na bardziej optymistyczne dni^^Cytat:
na pewno nie jest tak jak myślisz - może to chwilowe, kwestia Twojego złego humoru albo smutnego nastroju np. i wtedy czujesz się ogólnie jak 5 koło u wozu?Cytat:
bo ja się nie znamm...w każdym razie mam nadzieje, ze faktyko dzien bedzie pelen wrazen Cytat:
![]() Cytat:
ciesze sie, ze mialas taki fajny wieczór ![]() Cytat:
![]() ![]() no i trzymam, żebyś się ładnie ze wszystkim wyrobiła ![]() tamo - kurcze jak tak opisujesz to rośnie mi ochota na zobaczenie Twojego zdjęcia - kiedy w końcu się ujawnisz, hę? ![]() mam nadzieję, że będziesz zadowolona z nowej fryzurki ![]() No i oczywiście życzę Ci udanego dnia jutro, główka do góry ferie tuż-tuż ![]() No ja się zregenerowałam, ale wcale nie mam dość relaksu Idę się położyć z notatkami dla niepoznaki i póki nie zasnę będę to czytać to zerkać na tv ![]() A jutro woooolneee (juhuuu więcej czasu na...naukę, powiedzmy :P)Buzi, słodkich snówwww ;*
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Eh prosiłam mamę od tygodnia żeby zrobiła dzisiaj coś ciepłego,np naleśniki,mam na nie wielką ochotę,to powiedziała,że nie ma czasu,mamy sobie odgrzać bigos [przepraszam,ale jemy już ten bigos od tygodnia i wychodzi mi uszami,nosem i tyłkiem.] ale z drugiej strony to dobrze,bo mamę już w ogóle nie obchodzi co ja jem,przy czym wcześniej wpychała mi wszystko do ust na siłę,była nawet w stanie o 24 zrobić mi naleśnika
.Ale mniejsza już z tym ![]() Palmiarnia to takie miejsce gdzie jest mnóstwo egzotycznych kwiatków i jakieś tam zwierzaki .
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek obiecuje, że się "ujawnie". Co do fryzury to nadal nie jestem w 100 % pewna tego obcięcia, bo tyle czasu zapuszczałam włosy Ale potrzebuje zmiany i to pilnie, a nawet powiem więcej, ja jej chce, aczkolwiek troche jakby się... boje Głupie, wiem. Ale wkońcu włosy nie ręka, odrosną. A co do jutra, to... jakos tak mi "zwisa" czy dostane 1 czy nie ( ) podly humor mam dziś Za to Ty masz fajnie... wolne... ahhh Słodkich snów i owocnej "nauki" Dobranoc Moje Drogie
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Aa tamonitka,to świetny pomysł z tymi włoskami,będzie Ci pasowało na 100%
poza tym,ładnemu we wszystkim ładnie![]() Mangosia ja się mam Ciebie bać? no coś Ty,większego świra niż ja to już chyba nie ma
|
#4732 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zawsze to łądnie wygląda w indeksie ![]() mój opiekun rojku, też nam zawsze dobre oceny daje, ale poza tym jest strasznie zakręcony, jakby znajdował się w innej czasoprzestrzeni ![]() Cytat:
Cytat:
rożne mogę być przyczyny... mam nadzieję że to uczucie minie ![]() Cytat:
udanej wyprawy btw mój TŻ też mi tą palmiarnię obiecywał kiedyś, ale na obietnicach sie skończyło (Jabłuszko palmiarnia to taki choćby ogród botaniczny jest... egzotyka w środku zimy )a co do odżywiania to masz racje, koniecznie powinnaś zacząć jeść ciepłe posiłki... Cytat:
![]() trzymam kciuki za prezentację ![]() Cytat:
Cytat:
pouczyłam się nawet tak dość... zwłaszcza w wannie (uwielbiam uczyć się w wannie, chociaż mam bardzo złe światło w łazience... ale w wannie mi przynajmniej nic nie przeszkadza )idę zalec do łóżka z notatkami również (i z moim wierszem na emisję głosu co go mam zdać jutro )miłych snów Słoneczka |
||||||||
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana Ewuś (nie)dziękuje, zeby się aby udała Nauka w wannie ? szczerze to to bardzo dobry pomysł Dzień dobry Wstałam o 5:40 i się nawet wyspałam ! ![]() ehhh... Już tylko 2 dni... Jejku, ale mam stracha ! Niech juz będzie po francuskim ! Dobrze, że jest pierwszy, ale cóż, co ma być to będzie, mimo, że nic nie wiadomo jszcze to ja jestem już pogodzona z tą ndst, którą dostane ![]() Idę po śniadanie & kawe ![]() Miłego Dnia
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
dZień dobry
![]() ja uciekam na ostatnią już olimpiadę w tym miesiącu i w ogóle popsuł mi sie troche humor wczoraj ale juz jest chyba lepiej ![]() miłego dnia
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane ;*
Miłego dnia wszystkim do szkoły chodzacym i tym nie chodzącym też ![]()
|
#4736 | ||
|
Zakorzenienie
|
no skoro tak twierdzisz ..
Cytat:
no i z włosów do połowy pleców zostały mi sięgające za ramie najpierw czułam straszny ból no ale w końcu odrosną ![]() Cytat:
opcja złych i dobrych dni mówisz no niech będzie ![]() ![]() Ewusia może masz racje .. ![]() Asiek powodzenia na olimpiadzie A ja dziś prawie w nocy nie spałam nie wiem dlaczego wstałam rano posprzątałam i koło 11 mają przyjechać koleżanki więc czekam![]() Miłego dzionka ^^
|
||
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wstalam o 10, zjadlam sniadanie i zalatwilam juz wakacje sobie i tz!
wiem, szybka jestem |
|
|
|
#4738 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
bonjour
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zmiany są czasem potrzebne i dobrze wpływają również na psychikę więc do dzieła ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje,ze jednak tej 1 nie zarobisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia w zdawaniu wiersza ![]() Cytat:
![]() Powodzenia w szkółce ![]() Cytat:
)daj znac jak poszlo! ![]() Cytat:
![]() phenomenko, powiedz coś wiecej o tych wakacjach,to taki miły temat ![]() ![]() A ja zjadłam sobie w spokoju pyszne sniadanko i zaraz mknę...uwaga-uwaga! tak, na ksero ![]() Milego dnia wszystkim, buuuziii
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
mazury, zakopane - na razie tyle. mam nadzieje, ze cos jeszcze wpadnie
dziewczyny, rezerwujcie juz domki na mazurach, bo za miesiac pewnie juz nic nie znajdziecie!
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam zakwasy po wczorajszych ćwiczeniach... nie chce m isie iść na tańce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

W sumie ani zeszytu do religii nie prowadzę,jestem 'areligijna' (acz w 'absolut'/'Boga' wierzę 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Wogóle pokręconą rozmiarówkę mają, tzn.od xs/s do L, a u mnie bardzo chudej osoby najwygodniejszym (nie za ciasnym.luznym) jest tamtejsza L'ka (ktorej nie było
) Przymierzałam też spodnie,ale z nimi to dopiero kongo jest 

a tak w ogole kolejny dzien spedzilam z nim ;D. zrobilismy nasz pierwszy polski obiad - schabowe, surowka z jablka, marchewki i pora a do tego ryz
jutro neistety wyjezdzam z mama na 3 dni i juz tesknie do tz.. ah ta milosci 

[/COLOR]

)
Kochana