|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tylkooliwka, a nie lubię i już ![]() Mrowak pewnie to nie pocieszenie ale tez tak czułam i łzy mi lecialy,ale to minie tylko chwilke poczekaj ja mam dzis 9tyg ale pamietasz ze nie bylo wesoło,wszystko sie unormuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny co do karmienia piersią i kupek to dziecko moze zarówno zrobic kupke po kazdym karmieniu jak i nie zrobic caly dzien i to podobno normalne. Daniel robi kilka dziennie ale to sa takie male ilosci a taka pożądną to mu sie rzadko zdarza,jak caly dzien nie zrobi(2x tak bylo)to później tak zrobil ze tylko do kąpieli sie nadawał,ale ogolnie te dzienne sa bardzo rzadkie. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-04-26 o 10:09 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do rzeczy z tt to ja tez nakupowałam i butelki i laktator i ciekawe co to bedzie bo właśnie widze ze większość z was narzeka Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
myślę, że spokojnie możesz jej dać, tylko np. podaj 6 kropli a nie 8. Mi tak babka w aptece tłumaczyła, jak infacol kupowałam jak mały miał 2 tygodnie, że te leki można dawać tylko zmniejszyć dawkę jednorazową. Poza tym bobotic nie zalega w żołądku i jest bezpieczny (infacol tak samo). Ja bym dała co by dziecka nie męczyć, ale your choice
![]() Mrowak....ja bym z chęcią 2 pokoiki chciała byleby mieszkać samemu.... ![]() ![]()
#4714 |
Rozeznanie
|
Aneczka bardzo współczuje Tobie i Twojemu maleństwu, ale dobrze, że się zorientowaliście, że coś nie tak
Mrowak trzymam kciuki. Jak pisałam wcześniej my też chyba będziemy zmieniać lokum i też się cieszę ale i martwie samą przeprowadzką. Choć teraz mamy 47-8 m2 a zamienimy na 75 m2
#4715 | ||
Rozeznanie
|
Nie dałam rady wcześniej napisać - gratulacje dla nowych mamuś!!
Młoda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piękne dzieciaczki ![]() Ankazar, gusinek - codziennie wchodząc na wizaż mam nadzieję, że u was się coś ruszyło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi TT też nie podpasowało: smoczkek od butelko miał za duży przepływ (ten na początek) i mała nie nadążała połykać i wylewało się bokiem, laktatora ręcznego nadal używam, ale zaczyna przeciekać. Przerzuciłam się na NUK. DRCRON - u mnie się ta jakby pompka ze środka wyszła, ale mąż wcisnął z powrotem i działa, może u Ciebie też da się naprawić? Choć mnie już szlag z nim trafia i zamierzam zakupić inny ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zakorzenienie
|
sismuerte, też mamy teraz 48m, a jak sie da to bedzie 62- ja sie nie martrwie przeprowadzka, bo bardzo jej chce bardzo bardzo!
Cytat:
![]() ![]() PYTANIE: http://www.motoallegro.pl/item101127...luchy_hit.html warto/nie warto/ czemu TAK/czemu NIE? ile kosztuja wkłady do tego? nie nadarzamy smieci wynosic!
![]() |
#4717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() AniaP z tego co pamiętam taki pojemnik dostała od koleżanki i bardzo zachęca ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
bylam ostatnio tzn dzien przed porodem w Koninie po tv;P
ja pojemnika nie zakupuje, mam taki maly kosz jak ten pojemnik przy lozeczku, pielucha bach- wywalona, pozniej wyrzucam do glownego kontenera na podworku i juz wiec nie potrzebuje ![]()
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
nie odzywam sié do Ciebie-zgadnij czemu ![]() ![]() catro,co to za woreczki??
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-04-26 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sismuerte - kurcze ja jadee jutro do dentysty i sie zastanawialam co zrobic z mala no ale skoro Ty swoje dziecie ciagasz wszedzie wiec mam nadzieje ze moja nie bedzie marudzila ![]() dzisiaj mialysmy jechac do ZUSU ![]() ![]() ![]() ![]() a wiecie moze ile jest czasu na zalatwienie zasilku maciezynskiego od wyjscia ze szpitala ?? dopiero papiery dostalam od mojego szefa w sobote wiec od dzisiaj moge dzialac ale boje sie ze jak dzisiaj nie pojade to mi wszystko przepadnie a szkoda by bylo ![]() no a moj szef chcial mnie jeszcze w sobote oszukac po bylam po swiadectwo pracy i jeszcze zalegly urlop mial mi wyplacic a ze na swiadectwie bylo napisane ze ja wykozystalam 7 dni urlopu wiec on mi z tej kaski co mi mial wyplacic odliczyl te 7 dni co ja wykozystalam wiec ja mu mowie ze ja ide skserowac ten druk i zeby on mi napisal ze pomniejsza mi ta sume o tyle i tyle < wyszlo kolo 300 > no i poszlam skserowac no i mowie mu ze jesli pomniejsza i podpisuje ten swistek to ja pojde do inspekcji pracy zapytac sie czy on mogl tak zrobic no ale zadzwonil do ksiegowej i ona kazala mu wyplacic tyle ile jest na tej fiszce oszust jeden jeszcze na sam koniec mnie chcial oszukac oby tak go myszy poporodowe zjadly razem ze skarpetkami ![]() ![]()
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj oszaleje!!
wczoraj wieczorkiem zaczela sie jazda, malenstwo zaczelo plakac (krzyczec) w miedzy czasie prykla pare razy po herbacie koperkowej , no kosmos!!! skonczyla krzyczec po 3 a zaczela kolo 22 ![]() wyglada to tak ze zje szczesliwa, a nawet przeszczęśliwa, odbije jej sie, odkladam do lozeczka, mijają 3 minuty a ona zaczyna sie wiercic, stekac, krecic az w koncu sie wkurza i placze... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- teraz to sama sie do siebie nie odzywam;D, ale wiesz Konin-Sieradz, nie jest tak daleko:P ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- moj boss juz dawno na szczescie wszystko zalatwil,w srode wplynie mi 1 kaska za macierzynski ![]()
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
Catro ja ulamalam ten taki cienki patyczek plastikowy w tej papce i nie da sie naprawic ale mam jeszcze elektryczny od sasiadki AVENT ale go nie lubie bo strasznie boli jak ciagnie no ale rano z jednego cyca odciagnelam 120 < tuz po karmieniu malej > a z drugiego 80 < z prawego mniej bo ja nie lubie tego cyca ciagnac bo mnie bardziej boli
![]() ![]() ![]() a czy wasze dzieci tez sie denerwuja i nie moga zlapac sutka jak piersi sa takie nabrzmiale i twarde ?? Julka zawsze kopie nogami i tarmosi glowa moj sutek i pazurki mi w cycolka wbija ![]() ![]() Darusia zazdraszczam terminu chrzestu my bedziemy dopiero jechali ustalac date z ksiedzem ale wszystko jest uzaleznione od wolnego miejsca w restauracji bo potrem chce gosci zaprosic na obiad i ciacho z kawa < tesciu sie ostatnio zdziwil jak mu powiedzialam ze jak bedziemy robili chrzsciny to bez alkocholu bo to impreza dziecka a nie doroslych powiedzial ze toast powinno sie wzniesc a ja mu powiedzialam ze bedzie mogl wzniesc ale herbatka albo kompotem ![]() ![]()
#4723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś spała od 22.30 do 04.30. Ja nastawiam sobie budzik codziennie na 2-2.30 w nocy. I wtedy odciągam mleczko. Kiedyś starałam się na siłę małą karmić cycem w nocy koło 2ej (rozbierałam ją, przewijałam, zabawiałam), ale tydzień temu okazało się, że na wadze przybiera. Więc teraz jej o tej porze nie budzę. Mrowak - nie martw się, jeśli czasem nie udaje się nic odciągnąć. Samo ssanie laktatora wysyła sygnał do naszego mózgu, że potrzeba więcej melczka. Daj sobie trochę czasu, mleczko się w końcu wyprodukuje ![]() Pij na zdrowie Karmi (carmi di caffe) i dużo wody. I nie martw się, jestem w tej samej sytuacji, zresztą nie tylko my ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ha, mam Cie! ![]()
![]() |
#4725 |
Rozeznanie
|
Identyczne jak paklanki (no inny kolor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
arusia fajnego masz szefa ja jak bym miala liczyc na swojego to w zimie bym w skarpetkach chodzila bo on taki nie uczciwy wiesz co robil prezz caly okres mojego zatrudnienia ucinal mi koncowke z wyplaty dopiero sie skaplam jak dostalam chorobowe z zusu no doslownie az 8 zlotych mi zabieral dziwny z niego czlowiek ale cale szczescie juz nie wroce do wspolpracy z nim
![]() ![]() a ja uzywam woreczki paklanki ale to jak gdzies jestesmy poza domem a w domu pampek laduje najpierw w misce a potem jak schodze na dol to w smietniku na dworze ![]() ![]()
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- my chrzest mamy na jednej mszy z koscielnym 12 czerwca o 15:00 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=mrowak;18832129]
Wczoraj pisałam Wam, że ani kropli nie udoiłam laktatorem- dziś biorę gościa od nowa i co widzę? Jakaś mała gówniana część była obluzowana ![]() ![]() QUOTE] Super ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
u mnie tez tyle idzie jak nie wiecej czasami, dzisiaj jak przewijalam kupe mloda sie do konca nie zalatwila wiec czekalam az raczy sie wykupkać, po czym stwierdzilam ze to juz i gdy zakladalam pampucha jednak sruuuu i polecialo jeszcze, wiec zwinelam, wyrzucilam, zalozylam nowego zapinajac pierwsza rzepke z boku widze jak sikkkaa!! no czy ona nie jest zlosliwa?dziewczyny kurde ja juz nie wiem co mam robic, prezy sie, steka, ale pryka i robi kupe....NIE WIEM CO ROBIC
![]()
![]() |
#4730 |
Wtajemniczenie
|
Darusia Ty masz problemy brzuszkowe a ja mleczne
![]() ![]() Już też sama nie wiem co myśleć - rano nakarmiłam Małego, następnie sporo ulał więc dałam Mu sztuczne i zjadł tylko 20ml więc gdyby nie ulał to samym moim by się najadł ![]() drcron jak ja Ci zadroszczę tego mleka!! Naprawdę same herbatki tak zadziałały?? Wolałabym mieć problem za dużej niż za małej ilości mleka ![]()
#4731 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale robi juz postepy rozwojowe ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.allegro.pl/item1000243106...cm_gratis.html i tak szczerze nie widze między nimi różnicy wiadomo że jak dłużej stoji to coś tam z niego czuć a w sumie i z jednego i z drugiego tak samo ( czuć raczej to co szymek zrobi ) bo u starszaka to już smrodek leci ![]() ![]() Mała znowu na tarasie mały kima .. a ja myśle co by tu zjeść
![]() |
#4733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() aneczkaaa strasznie mi przykro!! Trzymaj się dzielnie, niedługo znowu będziecie razem ![]() Ania p ja właśnie uskuteczniam spacer dla leniwych ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U małej to samo bedzie
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
na szefa narzekac nie moge! zawsze mozna liczyc na tą osobe.
Dziewczyny ja zaraz dostane PIERD**CA!! nie wiem o co tej mojej kruszynce chodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- a u nas beda z alkoholem ze wzgledu na polaczenie imprez 2 w 1 , nie noo oszaleje od sluchania tego radia,ktre jest ustawione miedzy stacjami i wyje jak ruski czolg, ale chociaz dziec sobie odpocznie po tych placzach swoich, no juz nie mam pomyslu, dzis zastosuje ten bobotic, infacol sie skonczyl... a przed 14 wezme malutką na spacer , ile czasu spacerujecie z maluszkami?
![]() |
#4736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() TylkoOliwka - ale Twój chłopak już duży. Nic dziwnego że Ty taka szczupła. Nie potrzebujesz siłowni - 6 kg na rękach pare godzin dziennie. Jestem pod wrażeniem. ![]() Aneczkkaa;Maciuś - tak mi przykro. I do tego nie możesz być z dzieckiem. 3mam kciuki abyście szybko byli razem w domu. Cytat:
A jeżeli chodzi o produkty TT to ja generalnie jestem z nich zadowolona. Mam podgrzewacz, sterylizator, kosz na pieluchy i butelki. I tylko butelki się nie sprawdziły ale to nie ich wina bo mała została od początku przyzwyczajona do tych zwykłych smoczków i preferuje NUK. A jeżeli chodzi o laktator to ja miałam Medeli elektryczny i byłam z niego zadowolona. Walczyłam z nim o mleko przez prawie 5 tygodni ściągając mleko 6-8 razy dziennie przez co najmniej 40 min. I piersi mnie nie bolały.
![]() |
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może niech twój tż weźmie opiekę na dziecko i z nim w szpitalu zostanie. Zawsze będzie Wam raźniej jak jedno z was będzie z maluszkiem. Dużo zdrówka dla Ciebie i dzidziusia, i dobrze dobranych antybiotyków, żeby szybciej zaleczyć, u obojga. Trzymam kciuki ![]() Jak Erwinka urodziłam to na 22 kobiety na poporodowej tylko jedna miała dziecko przy sobie. Ale u nas myślę że to nie wina nieprawidłowej opieki, tylko jak się dziecko urodzi, to robią mu wszystkie możliwe badania, cały organizm od mózgu przez serce płuca nerki uszy itp.
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
pl madzia - a skąd się to zapalenie tam bierze ? Jakiś pneumokok panuje czu cuś ?
Pop - ja tez mam ta dojarke i jestem zadowolona bardzo szkoda że jej przy Szymku nie miałam bo ręcznym to tylko sobie jakiś zastojów narobiłam .. Zreszta jak miałam mało mleka w szpitalu i babka poleciła odciaganie a ja do niej że odciągam ale nie mam co odciagać .. To spytała czym odciagam . Mówie że medelą elektryczną . A baba do mnie : to jak pani tym nic nie odciąga to naprawde nic pani tam nie ma bo lepszego to już od tego nie ma ![]() Dziewczyny jakih wkładek laktacyjnych używacie ? Bo miałam chicco i rewelka ale u siebie na zadupiu ich nie kupie a z netu jak zamówie paczke to przesyłka prawie tyle samo a te dla mnie najlepsze . Kupiłam johnsona i się chowaja do tamtych i jakieś z tesco i też troszkę lipne . Co używacie ?
#4739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak leżały dzieciaczki obok siebie to tej różnicy nie było widać. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.